De primaire emoties van extreemlinkse zedenmeester Jesse Klaver

Bizarre aanval op Caroline van der Plas in stikstofdebat

Titelfoto bij artikel De primaire emoties van extreemlinkse zedenmeester Jesse Klaver Opiniez ines van bokhoven

Foto:

Jesse Klaver noemde de woorden van Caroline van der Plas van BBB “vergif” tijdens het stikstofdebat deze week. Niemand in de Kamer reageerde. Met een walgend gezicht en op hoge toon ging hij de BBB-frontvrouw te lijf, de ene na de andere verdachtmaking uitend. Ratio, rede en fatsoen waren nergens te bekennen: Klavers onderbuik sprak. Maar alles is blijkbaar toegestaan zolang de juiste persoon het maar tegen de juiste tegenstander zegt. Net zoals de indringer in Van Haga’s huis evenmin een reden tot ophef was, schrijft Ines van Bokhoven.

Weet u wat micro-expressies zijn? Mensen die de televisieserie ‘Lie To Me’ kennen, weten wat ik bedoel: het zijn korte gezichtsuitdrukkingen, die soms maar een fractie van een seconde duren en waar we niet aan kunnen ontkomen: onze gezichtsspieren maken, als in een reflex, de bewegingen die bij een bepaalde emotie horen.

 

Emoties

De televisieserie, met in de hoofdrol de Britse acteur Tim Roth, is niet uit de lucht gegrepen: de hoofdpersoon is gebaseerd op dr. Paul Ekman en zijn werk, een wereldberoemde psycholoog die als pionier (letterlijk, hij trok er de hele wereld voor rond) aan de wieg stond van deze nieuwe onderzoeken naar onze omgang met emoties. Ekman onderscheidde zeven verschillende ‘standaard-blikken’ die overal ter wereld, in alle culturen, hetzelfde zijn: geluk, verdriet, woede, minachting, verrassing, angst en walging. We kunnen ons vrijwel niet onttrekken aan die gezichtsuitdrukkingen als we eenmaal de bijbehorende emotie voelen.

Baby’s herkennen, overal ter wereld, deze blikken in een seconde, en zullen ze zelf ook al vroeg gaan gebruiken. Voeg daaraan toe dat dik 90% van onze communicatie zich non-verbaal afspeelt, dus via lichaamshouding, gebaren, gezichtsuitdrukkingen en dergelijke, dan begrijpt u wat voor een grote rol micro-expressies spelen in de manier waarop we elkaar ‘lezen’.

 

Klavers aanval

Jesse Klaver, de voorman van GroenLinks, was deze week tijdens zijn debat met Caroline van der Plas te lezen als een telefoonboek, zo helder stonden de emoties op zijn gezicht geschreven en zo duidelijk liet zijn woordkeuze niets te wensen over. Iemands woorden en meningen “vergif” noemen, toe maar. Het is het soort woord waarvan we inmiddels allang weten dat als iemand anders dan Klaver het had gebruikt, zeg bijvoorbeeld een Wilders of Baudet, een flink deel van de Kamer ervan op de achterste poten zou hebben gestaan. Het woord ‘tassendraagster’ was al genoeg voor ongekende verontwaardiging over ‘de toon’, en dan vooral verontwaardiging vanuit de linkerhoek – waar men sowieso elke gelegenheid aangrijpt om moreel politieagentje te spelen – en uiteraard de hoek van de coalitie, tegen wie dit woord was gebruikt.

 

Vergif

Maar het woord ‘vergif’ deed noch de Kamer, noch de voorzitter ook maar met de ogen knipperen – in elk geval niet uit die mond, gericht tegen die ene persoon. Zoals de onvolprezen Paul Joseph Watson altijd snerend over links en hun hypocrisie zegt in zijn video’s: “When we do it, it’s okay.” En dus kreeg Van der Plas de volle, door niemand afgeremde, haattirade van Klavers ‘rechtschapenheid’ over zich heen, compleet met allerlei insinuaties over haar vermeende corruptie.

En ze kreeg dit:

 

Walging

Een klassieke micro-expressie, een moment waarop Klaver het (weer eens) niet lukte het persoonlijke van het zakelijke te scheiden. Ik interpreteerde het eerst als haat, maar heb, voor de aardigheid, de kenmerken van wat hij hier doet eens opgezocht. Het is goed te zien: de opgetrokken bovenlip, de rimpels om de opgetrokken neus, de wangen die daardoor omhoogkomen, die op hun beurt de ogen weer wat doen dichtknijpen. Dit is de standaard-expressie voor ‘walging’, zo’n beetje de ergste vorm van afkeer. Dit is het gezicht dat je trekt als je een strontvlieg op je eten ziet, of iets anders dat je zo smerig vindt dat je er liever niet naar kijkt of luistert. Dit gezicht wijst alleen maar af en staat niet meer open voor argumenten.

Je kunt je afvragen: speelde hij dit, om zijn woorden meer lading te geven, of is dit oprecht? Twee mogelijkheden: als hij dit speelde, was hij zeker net zo gevaarlijk bezig met waar hij Van der Plas van beschuldigde, en als hij dit niet speelde zou ik zeggen dat deze man te emotioneel is om een goed debat te kunnen voeren. Te persoonlijk betrokken om rationeel te blijven. In beide gevallen is hij, wat mij betreft, af.

 

Gecommandeer

Maar Klaver was natuurlijk verrukkelijk op dreef en voelde zich zichtbaar in zijn element: hij had redenen om Van der Plas op het matje te roepen, de kans haar moreel te veroordelen, en deed dat met hoofdletters en uitroeptekens. Want zo’n kans laat je uiteraard niet schieten. Zijn walging voor de BBB-frontvrouw was, al voordat hij dat walgende gezicht trok, te merken in zijn woorden en manieren: op hoge toon commandeerde hij dat Van der Plas bepaalde woorden terugnam, en de integriteit van de wetenschapper Hordijk voor onbetwistbare waarheid aannam.

Ik weet niet hoe dat met u zit, maar ik zal over niemand zeggen dat hij of zij absoluut integer is – mensen zijn nu eenmaal mensen en ik ben geen liefhebber van heiligverklaringen. En Klavers belerende ‘matig uw toon’ kan ik, na decennia van extreemlinks verbaal, sociaal, politiek en ander geweld, geweld dat Klaver nooit krachtig en structureel heeft afgekeurd, nog geen seconde serieus nemen.

 

Hondenfluitje

Mooi was ook zijn gebruik van het woord ‘hondenfluitje’: Van der Plas zou verholen boodschappen overbrengen op haar volgers; zinsneden en begrippen die, net als bij het blazen op een fluitje voor een hond, alleen haar selecte groep kan horen en vertalen. Het is, zoals Van Haga opmerkte, te zien als een verwijzing naar extreemrechts. Het wordt vaak gebruikt om aan te geven hoe neonazi’s hun boodschappen verpakken in ogenschijnlijk onschuldige of nietszeggende termen.

Ik durf te beweren dat juist Klaver zijn antwoorden een ontelbare lading hondenfluitjes meegaf in dit debat. Dat het ergste populisme juist bij hem vandaan kwam. Het ene na het andere platte fluitje kwam eruit: de suggestie dat Van der Plas zich voor het karretje van allerlei industrieën had laten spannen, dat ze de boeren naar de mond praat, dat ze weigert eerlijk te zijn en zo zelf verantwoordelijk is voor het leed bij de boeren, en dan het ‘Ik geef het u op een briefje: het gaat wél gebeuren!’ Alsof democratie gewoon niet bestaat en Klaver het hoofd is van een school uit de negentiende eeuw met leerlingen die gewend zijn te doen wat hen wordt opgedragen, ‘want anders’.

 

Stout kind

Van der Plas werd toegesproken als een stout kind. En de reden ervoor was duidelijk: iemand van zijn of haar stuk brengen tijdens een debat is een oude strategie – vooral als die persoon met ongemakkelijke uitspraken komt waar de tegenstander niet zo vlot een antwoord op heeft. Dan moet de afleidingsmanoeuvre acuut worden ingezet, en Klaver en de andere linkse fracties deden er maar wat graag aan mee: niet debatteren over de inhoud, maar voor de zoveelste keer tijd verspillen aan gemekker over ‘de toon’ en ‘de woordkeuze’.

Gemekker dat, ik toonde het net al, doorgaans te hypocriet is om aan te horen: terwijl Klaver zanikte over hoe onbeschoft Van der Plas wel niet zou zijn, ging hij zelf met gemak nog een paar stappen verder. Al blaffend over hoe zij anderen eventueel in gevaar brengt door ze verdacht te maken, zette hij alle zeilen bij om Van der Plas zelf zo verdacht mogelijk te maken in zowel toon, woordkeuze als vlammende gezichtsuitdrukkingen en wilde armgebaren. Met zijn hele wezen moest deze verschrikking worden bestreden.

 

Onderbuik

Ratio en rede? Deden niet meer mee. Het was Klavers onderbuik die de hoogste toon voerde, zijn onmiskenbare walging voor iemand waarvan ik vermoed dat hij die werkelijk ziet als minderwaardig en wiens standpunten, als representante van een steeds groter wordende achterban, hij daarom niet eens daadwerkelijk zal overwegen – zoals er ook door niemand werd ingegaan op Van Haga’s opmerking over de relatie tussen extreemrechts en de term ‘hondenfluitjes’. Al het gesputter over ‘veiligheid’ en ‘fatsoen’ ten spijt, en geheel volgens de wetten van de hypocriete onderbuik, was het ineens tijd voor een pauze.

En als we dan toch op dat kruispunt zijn aangekomen van veiligheid, parlementariërs en linkse mores, wil ik graag, als afsluiter, nog even wijzen op het feit dat Van Haga gisteren meldde dat er een man zijn woonhuis was binnengedrongen. Een feit dat uiteraard door de grote media met mondjesmaat, of zelfs helemaal niet, wordt verslagen. En waar de ‘fakkeldrager’ die bij Kaag voor de deur stond direct een verlenging van zijn voorarrest kreeg, en vrij vlot veroordeeld werd tot een pittige straf, mocht de indringer die de woning van Van Haga binnendrong en daar zijn gezin bedreigde dezelfde dag nog naar huis. Een groot deel van onze politici zwijgt er plichtmatig over.

Tot mijn blijdschap zag ik dat Jan Paternotte zijn eerlijke afschuw uitsprak op Twitter, maar Tjeerd de Groot, die niet naar het boerenprotest durfde en zelfmedelijdend iets boos tweette over het bagatelliseren van dreiging en intimidatie, is te druk met boeren het leven onmogelijk maken om ook maar iets van een meelevend of verbolgen woord uit te spreken over wat het gezin van Van Haga overkwam.

 

Doodzwijgen

Kaag is, zoals gebruikelijk, bezig met zelfpromotie op Twitter en Van der Wal zwijgt de zaak voor het gemak gewoon dood, net als De Groot. De veiligheid en schrik van de gezinnen van Kaag en Van der Wal waren genoeg redenen om woest te worden, in onze Kamer, over vreemden voor hun deuren; een indringer, een wildvreemde vent in je woonhuis die weet-ik-het-wat-allemaal had kunnen uithalen, da’s dan weer reden om schouders op te trekken en iets anders te gaan doen.

Want het draait, net als bij dat ‘vergif’ van Klaver, nou net om wie het zegt en tegen wie het allemaal gericht is, zo’n dreigende situatie en of we ons er druk om horen te maken in de naam van fatsoen, democratie en gelijkwaardigheid. Of niet.

 

Linkse maatstaven

Dus zo staan we ervoor: onze politici mogen naar hartenlust worden bedreigd, geïntimideerd en thuis opgezocht (zelfs tot in hun huis), mits ze van een bepaalde richting of signatuur zijn. Onze linkse Kamerleden nemen rechts de maat voor zaken waar ze zelf ondertussen professionele niveaus in hebben bereikt. Over inhoud wordt sowieso liever niet meer gesproken en de mensen die ons bezweren zeker te weten wat goed is voor dit land en dus voor achttien miljoen levens, zijn zelf niet eens in staat om simpele fatsoenregels ten opzichte van hun collega’s na te leven of op een menselijke, sociale manier met elkaar om te gaan.

De immer groeiende puinhopen mogen echt niemand meer verbazen, met zoveel stampvoetende kleuters in ons bestuur.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
52 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Peter.
Peter.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Met Marokaanse roots kan ik begrijpen dat hij niks heeft met Nederlandse boeren ,maar laat hij dan vertrekken naar een land van zand,hebben ze ook het probleem van stikstof niet,en over de opwarming daar maakt al helemaal niemand zich druk,gemiddelde maxima van ongeveer 36 graden, in de kustgebieden 26 tot 30 graden en in de Sahara zijn dan middagtemperaturen van rond de 40 graden normaal.
Met altijd een hand in zijn zak debateren en denken scherp te zijn ,afgeven op een doelgroep die van 5uur in de morgen tot laat in de avond aan het werk is ,en die mensen hoesten de salarissen op van al die uitvreters in de 2e kamer van gemiddeld 150.000 per jaar met 3 maanden reces ,inderdaad Klaver ,we moeten veranderen ,maar dan van regering ,en van die praatjesmakers moeten we snel vanaf .

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Peter.

Niet doen, dat van die Marokkaanse roots, is irrelevant. Haalt de rest van uw reactie, waar ik van harte mee instem, onderuit.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

De aanval van Klaver tegen Caroline van de Plas kun je het best omschrijven als exploderende primaire emoties van een primaat die eigen kleur bekent.
Met rode hoofd spuit hij groene gif als hij echte waarheid hoort.
Altijd boos die linkse mensen, altijd luidruchtig, altijd strijdlustig en altijd op macht belust.
Een communistische draak.

Walter
Walter
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Klaver onder de vleugels van Rosenmöller, de kampioen hater andersdenkende.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Walter

Linkse kwallen vermenigvullen zich regelmatig als zij niet bestreden worden.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En altijd maar bazelen over dingen als de ’tijden die nu eenmaal veranderd zijn’, ‘het is 2022’, ‘we moeten niet terug willen naar de jaren ’50” etc. In de tussentijd zich baserend op een maatschappijbeeld uit 1840 en Nederland afsturen op 1917.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Tijden veranderen met de seconde maar tijdsbeelden blijven hangen of herleven zonder enige kritische benadering. Linkse ongeneeslijke ziekte die niet doodgaat.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

Denk dat het niet eens zo slecht zou zijn terug te keren naar de soberheid, het echt harde werken en de (toch) tevredenheid en saamhorigheid van de jaren 50. En dan vandaar niet meer dezelfde idiote fouten maken.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Bij links lijkt humor, relativeringsvermogen, zelfspot en realiteitszin totaal verdwenen.
Daarvoor in de plaats is zuur woke, zelfoverschatting, hypocrisie, dedain en hatelijkheid gekomen.
I see their true colors shinin’through.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Humor van links was naar mijn weten altijd eenzijdig en weinig humoristisch. Bij links was alles een serieuze linkse zaak. Lachen en lichtere genre was domein van dom rechts.

Marien
Marien
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

ja humor van links is altijd ten koste van een ander.

PdVisser
PdVisser
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

We moeten ons wel blijven realiseren dat agitatie bij extreem links een volstrekt acceptabele strategie is. Het maakt ook deel uit van de marxistische scholing die kaderleden binnen links volgen. Klavers optreden in de tweede kamer bestaat eigenlijk uit niets anders. Eigenlijk is dit sujet vrij voorspelbaar.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

Zo is dat PdVisser. Hersenspoelen en africhten beginnend heel vroeg op scholen en doorgaan 24/7 in de media. Als je niets anders hoort wordt je vanzelf een volgzame “Noord Koreaan”. Zo heeft links ondanks de kleine partijen in enkele decennia het land veroverd.

Marien
Marien
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  PdVisser

linkse mensen zijn militant en gevaarlijk. Groot gevaar voor ons.

Theo
Theo
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als je Klaver nu nog steeds serieus neemt heb je geen idee wat er in politiek den haag gebeurt. GL, D66 en PvdA drammen als kleine kinderen hun zin door, inhoudsloos en totaal onwetend hoe er op de juiste wijze met klimaat en milieu moet worden omgegaan. Als zij een rapport, waarin wordt gesteld dat op Vlieland een stikstofreductie van 90% moet plaatsvinden, zonder boeren en auto’s op het eiland, dan kun je echt niet meer serieus worden genomen. Iets dat menig weldenkend mens toch al geruime tijd niet meer doet. De boeren hebben groot gelijk als zij aan het kabinet de oorlog verklaren. Dit is helaas kennelijk de ultieme poging om te trachten dat er serieus naar hen wordt geluisterd. Dat Klaver nooit zal luisteren is helaas een zekerheid.

Rien E
Rien E
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Toen ik die gemaakte gebaartjes en gezichtsuitdrukking van klaver tegen mw vd Plas zag kon ik de overeenkomst met ene AH van meer dan 80 jaar geleden niet onopgemerkt laten. Men mag tegenwoordig geen reflectie meer naar de geschiedenis van wo2 maken maar vond het een opvallende gelijkenis

Yvonne
Yvonne
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Die walging is voor heel veel mensen wederzijds!Naar Klaver toe:walgelijk sujet!

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Alles mag als het maar van links naar rechts gaat.
Tegenovergestelde richting is niet toegestaan.
De reinste communisme!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad gaf Klaver veel informatie over zijn innerlijk prijs in zijn onderonsje met van der Plas.
Het moet veel mensen opgevallen zijn en dat is zijn zwakte. Mensen leren dit te herkennen en hier op te reageren. Caroline hield zich uitstekend.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Eigenlijk denk ik ook dat dit heel persoonlijk was tussen van der Plas en Klaver en dat Klaver zich onbedoeld liet gaan. Caroline bracht hem daartoe.
Dit was ongekend in de kamer.

H.J.
H.J.
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Klaver schaamt zich voor de naam van zijn Vader zegt dat niet genoeg.
Yasser Feras Klaver.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Om even duidelijk te maken, van der Plas reageerde uiterst beheerst en met zuivere er toe doende argumenten.
Hierop had Klaver geen enkel antwoord en kon niet anders dan totaal onbeheerst uitvallen.
Wat niet onopgemerkt is gebleven.

Esther
Esther
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klaver ziet eruit als een valse hond met die opgetrokken bovenlip. Nog even en hij begint te schuimbekken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het ging ook helemaal niet over de boeren, Klaver gaf geen enkel argument. Het ging om overwicht in het debat. Wie is de baas? Klaver gebruikte daarvoor de middelen die hij ter beschikking had. Dat waren geen argumenten. Het waren wel argumenten, maar die hadden niets met het onderwerp te maken, vergif, hondenfluitjes?
Let op hoe Caroline alleen maar argumenten gebruikte.

Rienus
Rienus
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Yasser is opgegroeid in dezelfde wijk in Roosendaal als ondergetekende. Een normale wijk in een doorsnee stad waar ik een geweldige jeugd heb gehad. Ik heb dus geen idee waar de onzin vandaan komt waar hij zijn levensverhaal op baseert.

https://www.bndestem.nl/overig/levensverhaal-jesse-klaver-in-roosendaal-is-aangedikt-politicus-ontkent~afd10670/

Kennelijk is de manipulatie iets wat zijn protocol is geworden als hij zich bedreigd voelt. Dat een partij met een no nonsens aanpak zaagt aan de poten van zijn invloed kan natuurlijk niet. Want laten we wel zijn Groen Links is oppermachtig. Geen verantwoordelijkheid maar wel dikke invloed op het vernietigen van alles wat waarde heeft.
Je zou denken dat er wel meer mensen door hebben dat die vernietigende toekomst visie niks dan ellende gaat brengen. Maar goed ik denk dat het zoals gebruikelijk weer eens niet om de inhoud gaat maar om de verpakking.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Ik ben er niet opgegroeid, maar ken de wijk heel erg goed. Toen Jesse er opgroeide, was het een gewone volk/arbeidersbuurt, niets mis mee. Nu is het deels een achterstandswijk als gevolg van de omvolking.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Volgens mij hebben de media Jesse Klaver gebouwd. Hij is de bliksemafleider van Mark Rutte en hij is zijn strategie daarop gaan uitbouwen.
Maar ik denk dat hij hier toch echt een ernstige fout gemaakt heeft als ik zo naar de peilingen van vandaag kijk.

Kees
Kees
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor dit verhelderende artikel. Klaver ontpopt zich als extreem links en veel media als hypocriet door hier geen schande van te roepen en de huisvredebreuk bij Van Haga vrijwel te negeren.

Dick
Dick
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ook ik en velen met mij, heb me mateloosgeergerd aan het optreden van dictator Klaver, evenals het direct schorsen door Vera Bergkamp na een zeer correct en fatsoenlijk commentaar van Van Haga. Wat een niveau of beter gezegd schorriemorrie in deze TK. Compliment voor Van Bekhoven. Een uitnodiging bij Op1, Beau of soortgelijke babbelprogramma’s zit er voor haar niet in en anders wordt haar het spreken wel onmogelijk gemaakt door ons Woke-omroepbestel.

Marien
Marien
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ik vind Jesse Klaver behoren tot het laagste van het laagste. Hij kan nog niet tippen aan de nagel van de pink van Caroline.
Ik vind het een ZEER min smerig mannetje. Categorie: demonisering. We weten allemaal wat er met Pim is gebeurd door die Groen Linkser vermoord na demonisering o.a door Paul Rosenmoller, maar ook door andere linkse no no’s.
Super goed van Haga om voor haar op te komen. Ik had nergens gelezen over de insluiper bij Haga thuis. Schandelijk dat dit niet veroordeeld is en bekend gemaakt.
Inderdaad grote ophef als het eigenlijk niks voorstelt zoals bij Kaag en bij van der Wal, maar als het echt bedreigend is, hoor je niks omdat het bij Haga is. Als het bij Klaver was geweest had het met grote koppen in de krant gestaan. Hypocriete zooi, daar in die Kamer en van die Kamervoorzitster heb ik ook geen hoge pet op.
Vielen Joost Eerdmans en Geert Wilders haar niet bij? want dat valt me dan wel tegen.

linn
linn
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

KLaver heeft het alleen over zichzelf gehad, niet over Caroline van de Plas, hij heeft zijn psychische problemen laten horen en zien, zijn gebrek aan geestelijke ontwikkeling, zijn jaloezie, zijn gebrek aan kennis, zijn leegheid, zijn angst voor verlies aan macht, zijn aso (geen achterbuurt want dat zou een belediging zijn voor die buurten) mentaliteit, kortom: iedereen kon horen en zien wie Klaver is, die wil je toch niet als buur hebben, ben je beter af met Taghi. Zou het goed zijn om dit soort gewoon hartelijk uit te lachen, waarom moet je iemand die zijn psychische problemen etaleert serieus nemen.T. Baudet, G. Wilders, ON, Haga en ik vergeet er vast wel een, ondergaan hetzelfde, als Caroline van de Plas, ja, het is een herhaling van de Pim Fortuyn politiek dat is toch het enige verweer wat dit soort heeft als zij voor gek staan door hun gebrek aan alles(kennis, communicatieve vaardigheden, integriteit om wat te noemen) wat een kamerlid zou moeten hebben en mensen dat kunnen zien. Kijk eens op blckbx naar headwind 4, destructieve regimes vernietigen zichzelf, wel ten koste van veel schade, maar zij graven gezellig hun eigen graf.Dat kan duren maar de geschiedenis leert dat het steeds weer zo eindigt.Wat Headwind vooral laat zien, is de hoop op een betere samenleving en hoe dat te bereiken en daar zullen de Klavertjes /Bergkampjes e.d. geen deel van uitmaken.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  linn

Ik zie Jesse Klaver snel af geserveerd worden.
Dit liep veel te veel in de gaten. Reken maar dat ze hier op gaan letten bij de groene partijen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Kaag heeft ook al de nodige butsen opgelopen.
Niemand vind haar aardig.

Philippine
Philippine
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  linn

Nu in het Nederlands.
Patrick Moore: Onzichtbare Neprampen en verzonnen Onheil.
Bij Bol, de winkel van ons allemaal.

Dit naar aanleiding van ‘de zeven standaard blikken’, waarbij ,ik neem het maar even aan, ook ‘zeven standaard emoties’ horen, maar de 7 Hoofdzonden natuurlijk niet.
7 Standaard-blikken zijn ruim voldoende, gebruiksklaar zou je kunnen zeggen, om een Voorgeschreven Werkelijkheid te bedienen.
Zie video boven.

Reclamewereld doet niet anders.

Nyong
Nyong
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Als Wilders verstandig praat
Wordt de linkse kamer kwaad
Als Klavertje drie blaat
Met voor zijn kop de bekende plaat
Dan reageert de kamer slechts
Dat tegen geluid komt van extreem rechts.

H.J.
H.J.
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klaver is een product van de COMPLETE media.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Overigens mevrouw van Bokhoven, als je scherp oplet zie je ook bij andere kamerleden dergelijke lichaamstaal. De manier waarop ze tegen mensen praten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Bij vd Wal viel me ook op dat ze de geijkte aangeleerde handgebaartjes maakt. Doen ze binnen het kartel allemaal. Als het je eenmaal opgevallen is, kun je het niet meer niet zien.

Ni28
Ni28
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Links in decibels uitgedrukt wint het altijd. Op normale toonhoogte praten kunnen zij niet. En altijd die belerende toon.

Wim
Wim
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Vergeet de valse grimlachjes niet.

Marien
Marien
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Klaver speelt toneel. Hij geeft niks om Nederland en de Nederlanders. Hij wil DE grote leider van links zijn en hij heeft er geen moeite mee om tekeer te gaan. Dit soort figuren heeft geen inhoud, geen fatsoen, niks zinnigs te vertellen en is in feite een grote loser. Als je ZO moet debatteren ben je ECHT NIKS.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
8 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Ik denk dat Klaver merkt dat zijn rol als Trudeau imitator uitgespeeld is. De mensuh blieven het niet meer, dat ingestudeerde rollenspel. Bij gebrek aan steekhoudende argumenten blijft dan alleen gefrustreerd om je heen slaan over.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het wordt eens tijd dat de tactieken uit Alinsky’s ‘Rules for radicals’ eens goed worden uitgeplozen om er een werkende strategie tegenover te zetten.

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

We zullen als volk massaal de straat op moeten. Vreedzaam, spreekt vanzelf.
Als we nu niet ingrijpen, is het te laat, gelet op de gretigheid en snelheid waarmee men dubieuze wetgeving erdoor wil jassen.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Vreedzaam protest zou inderdaad vanzelf spreken, en ligt ook verreweg heet meest voor de hand, omdat het verstandig, verantwoordelijk gedrag is. Aan de andere kant is een van de 12 regels van Alinksy ‘Zorg ervoor dat de aangevallen groep zich aan zijn eigen regels houdt’, wat je met die actie precies opvolgt.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
9 maanden geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Mijn Alinsky opmerkingen hadden trouwens betrekking op GroenLinks en aanverwanten, en niet op het afbraakbeleid in Nederland.

Meine
Meine
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Het duurt niet lang meer en dan zal de volgende uitspraak gebruikt worden ….

“…..U bent een minderwaardig mens…!!!…..”

We weten wat daarna gebeuren zal….

pedro dos
pedro dos
9 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, nog maar eens: back to the future! 1789.

Lex
Lex
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Dat Klaver zich hiermee zo in de kaart laat kijken zegt veel over de positie van BBB en Caroline van der Plas in het bijzonder. Ze vormt een bedreiging voor hem en zijn electoraat. Was mooi geweest als ze dit meteen had opgepakt met een reactie als: “Ik zie dat ik u irriteer, kom ik te dichtbij?” (Dat mag natuurlijk niet, want alles moet helaas via de voorzitter).

Laatste aanpassing 8 maanden geleden door Lex
Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Iedere keer weer opvallend hoe vilein, vals, doortrapt, leugenachtig en achterbaks Linkse politici zijn.
En dan op een belerende neerbuigende manier anderen de maat nemen.
Van wie zouden ze dat toch geleerd hebben?
Van Herbert Marcuse, of Saul Alinsky, Giovanni Gentile?

H.J.
H.J.
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Eens wordt er ook over Klaver recht gesproken.

Wouter1965
Wouter1965
8 maanden geleden
Artikelwaardering :
     

Over haatzaaien gesproken door Jesse.
Dezelfde tactiek als destijds bij Fortuyn, in de hoek zetten van extreem rechts.

Caroline goed bezig haar woorden af te wegen. Anders komt ze bij de volgende verkiezingen met 15 zetels naast Geert te zitten met 17 zetels en alsnog in de oppositie.

52
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x