De liegende, gedrogeerde Shahid

Over de aanslag in uitgaanscentrum Dizengoff in Tel Aviv

Voor extreme moslims bestaat er niets mooiers dan martelaar te worden door te sterven in een heilige oorlog of eenvoudigweg door Joden te vermoorden. Bovendien worden ze daarvoor door de EU en Kaag royaal beloond. Hun dapperheid verdwijnt echter meestal snel als ze worden opgepakt, want dan smeken ze om genade. Het was vroeger makkelijk om Joden te vermoorden, maar tegenwoordig slaan we terug, schrijft Simon Soesan.

Ze worden bijna allemaal opgefokt om martelaar te worden. Shahid. Een Shahid is volgens de islam een martelaar, die om het leven komt in een heilige oorlog. Bij gebrek aan heilige oorlogen de laatste jaren kan een moslim ook ‘gewoon’ Joden vermoorden en dan zijn er twee winstgevende opties: of je sterft voor, tijdens of na het vermoorden van Joden en dan ben je een heilige martelaar. Of je wordt gepakt, waarna jij en/of je familie een maandelijks salaris krijgen. Ook als je de heldhaftige aanval niet overleeft krijgt jouw familie een leuk salaris. Met dank aan de EU en vooral Sigrid Kaag voor dit fantastische initiatief.

Sommigen zeggen dat Joden Doden ook een Nederlandse traditie is. Niet alleen verraadden, verkochten, transporteerden Nederlanders Joden voor winst, ook vandaag de dag vinden veel Nederlanders Joden Doden het meest gewone in de wereld. Een paar honderd raketten op Israël? Niks aan de hand. Stoute-jongens-grappen. Moeten ze daar maar niet wonen.

 

High

Alleen zitten er heel wat barsten in de verklaringen van de toekomstige Shahidiem: vlak voordat ze op weg gaan naar hun moordpartij maken ze vaak een video. Met een masker op hun gezicht, alsof ze later niet herkend kunnen worden. Meestal volkomen high vertellen ze dan wat ze gaan doen en dat ze klaar zijn om te sterven. Maar hier komt dan de verrassing: ze willen niet dood, deze helden! Ze rennen weg, verzetten zich en, indien gepakt, huilen als kleine kinderen en vragen om genade. Niet voor de camera, natuurlijk. Want sterven in naam van de Profeet is belangrijk, maar voor anderen, niet voor henzelf.

 

Aanslag Tel Aviv

De ‘held’ die afgelopen zondag besloot in het uitgaansgebied Dizengoff in Tel Aviv een schiet-evenement te houden is een prachtig voorbeeld van deze techniek. Uiteraard kwam hij uit Jenin, een stad die na vierenzeventig jaar nog steeds een vluchtelingenkamp wordt genoemd en waar de meest extreme moslim-gekkies vandaan komen. Geloodst door het grenshek, moest hij eerst even rusten in de moskee in Jaffa, waar hij nog even verder werd opgefokt en nog wat drugs kreeg om zich klaar te maken om Shahid te worden.

Nadat hij op Dizengoff doden en gewonden had achtergelaten, liep hij terug naar de moskee in Jaffa. Toen hij daar werd opgepakt door twee wakkere soldaten, smeekte hij om genade, hopend dat de soldaten daardoor niet zo alert zouden zijn. Waarna hij zijn pistool trok en tien kogels op de soldaten afvuurde, die ietsepietsie sneller waren en hem doodschoten.

 

Trotse vader

Daar stopt het niet, want de pa van de terrorist, een gepensioneerde politieofficier van de Palestijnse Autoriteit, vertelde met trots aan familie, vrienden, buren en buitenlui dat hij trots op zoon is en dat ook hij nu wilde sterven als Shahid, om weer bij zijn zoon te zijn. Waarna hij zich verstopte en geen kik meer gaf. Tot zover de volle overtuiging en verplichting van de extreme moslims.

Uiteraard komt hét voorbeeld van de door Sigrid Kaag geliefde Chanan Nasrallah, die sinds 2006 vanuit een bunker diep in de Libanese aarde dagelijks schreeuwt voor niemand bang te zijn, zeker niet voor Joden en amper een stap buiten zet. Want sterven voor de Profeet is prima, maar voor anderen niet.

 

Fixatie

Je zou je af kunnen vragen waar die fixatie op het Midden-Oosten vandaan komt. We zijn maar een klein land, we zijn rechtmatig opgericht met toestemming van de VN en hebben alle documenten van erkenning van meer dan 170 landen. Feitelijke geschiedenis laat zien dat we geen land bezetten en nooit een oorlog zijn begonnen. Wij laten het Rode Kruis, een organisatie die Israël weigert te erkennen, toe om gevangenen en krijgsgevangenen te controleren, maar toch zijn wij de slechteriken.

 

Schuld

Dat doet me denken aan het verhaal van Jezus, die – volgens het evangelie – van tevoren wist wie van zijn leerlingen hem zou verraden en hem van tevoren vergaf. Waarna de Romeinen hem kruisigden en dood lieten bloeden. Wat de Kerk niet tegenhield om de Joden de schuld te geven en het hoofdkwartier van de Kerk in Rome te plaatsen, inclusief alles wat er gejat was uit onze Tempel.

Omgekeerde wereld? Nee hoor. Het was makkelijk Joden te beroven, verkrachten en te vermoorden, want ze vochten niet terug. Integendeel, ze bleven terugkomen. De islam baseerde hun idee over het Joodse volk op dit feit: ze slaan niet terug!

 

Terugslaan

Het probleem is dat we nu een nieuwe generatie Joden hebben die wél terugslaan. En niet alleen spontaan, we denken er eerst nog over na! Vijf oorlogen begonnen onze buren en ze verloren ze allemaal.

Noem ons onkruid, we blijven terugkomen.

En terwijl we in spanning afwachten welke gedrogeerde (85% van alle zelfmoordterroristen is zwaar gedrogeerd) mafkees ons Pesach en uw Pasen nog komt versjteren, wens ik u prettige feestdagen.

Over de auteur

Simon Soesan
Simon Soesan
Simon Soesan woont sinds 1973 in Israël en is directeur Europa van Taglit - Birthright. Soesan is bekend van columns in o.a. NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Erg mee eens. De verontwaardiging spat er van af en zo is het ook,. De ronduit schandelijke berichtgeving, de eenzijdige vooringenomenheid van de Media. Het is om misselijk van te worden. Zo wordt langzaam maar zeker van de dader een slachtoffer gemaakt. Een inmiddels beproefde methode, met dank aan onze linkse deugers. Maar die mevrouw Kaag is helemaal een wolf in schaapskleren. Ik zeg het nog maar eens, kijk naar het leven van de beste moslim ooit, Mohammed, en huiver!

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Jos

Inderdaad Jos kijk wat er vandaag weer gebeurt in Jeruzalem, een hoop gemaskerde vriendjes van Kaag, die er weer een kolere zooi van maken.
Krijgen die gemaskerde vriendjes van Kaag, hier per uur betaald of per steen.?

Ineke van den Hof
Ineke van den Hof
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De woede die u voelt en het verdriet voelen wij hier ook. We schamen ons zo dat Kaag deze ellende financiert en wij daar niets tegen kunnen doen. Volgens mij is de haat van velen tegen de Joden gericht maar vooral tegen hun God. U ook een gezegend Pesach gewenst.

Robert
Robert
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Al meer dan 3500 jaar hebben antisemieten van divers pluimage geprobeerd ons Joden uit te roeien. Ze hebben ons 2x uit ons land verdreven, zijn 22x ons land binnengevallen en in de diaspora zijn we meer dan 1000x uitgezet met achterlating van hebben en houwen. Gemarteld, vermoord en verdreven. Inquisitie, pogroms, holocaust, dhimmitude, slavernij, oorlogen en aanslagen. Verzonnen historie, verdachtmakingen, veroordelingen en boycots. Terreur in vele vormen. Toch zijn we er nog steeds. 16 miljoen, nauwelijks 0,2% van de wereldbevolking. Nog niet het aantal van voor de Holocaust. Momenteel zijn we met 7.1 miljoen in Israel, waarvan 71% Sabra (geboren in Israël), 29% Joodse vluchtelingen en immigranten uit de Diaspora. Israel, een baken van vrijheden en tolerantie (maar ook met fouten: nobody is perfect) in het moordende, dictatoriale, falende en corrupte Midden Oosten. Successen in landbouw, wetenschappen, geneeskunde, hitech, waterbeheer, literatuur, en zo veel meer. Veracht en geminacht door miljoenen en hun miljarden naïeve volgers. De grote shock voor de ware antisemiet is dat wij Joden van ons afbijten, ons land met hand en tand verdedigen en ons niet meer laten bagatelliseren. Ik ben blij en trots in Israel te wonen, met vrouw, vier kinderen en vijf in Israel geboren kleinkinderen. Terug van 2000 jaar weggeweest. Opbouwen wat de Nazis bijna gelukt was: de totale vernietiging van al mijn familieleden.

dick orwell
dick orwell
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wordt altijd misslijk van de aan leugen grenzende eenzijdige berichtgeving van de Nederlandse Palestina Omroep (NPO) over dit soort kwesties. Het is alleen nieuws als Israel terugslaat. Vaak wordt met zichtbare tegenzin tussen neus en lippen nog even vermeld waarom er teruggeslagen wordt, ingeleid door een jankverhaal waarom de Palestijnen het volste recht hebben om zich als achterlijke beesten te gedragen.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit is inderdaad de harde werkelijkheid. Maar Israël – Gods volk – zal uiteindelijk overwinnen. Ik begrijp dat het voor u en uw volk in deze tijd onvoorstelbaar moeilijk is. Ik weet niet waarom God nog zo lang talmt, maar Zijn beloften worden zeker gestand gedaan en gerechtigheid zal zeker volgen, al lacht de wereld daar nu nog om. Het ontbreekt mij aan woorden en middelen, maar weet dat vele Christenen achter u staan. Shalom.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Mooie karakterschetsen weer, met eenvoudige pennenstreken.

Idem goeie dagen toegewenst. Het slaafse is voorbij. Nu eerst matzes en pannenkoeken 😋!

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x