Open brief aan Ernst Kuipers

Minister vraagt om begrip. Maar waarvoor?

Ha die Ernst,

Het zit je niet mee, hè? Nog geen maand of wat minister, en inmiddels al aan alle kanten onder vuur. Macht is verleidelijk, is het niet? Zeg er maar eens ‘nee’ tegen als je de kans krijgt het naar je toe te trekken. Het probleem is alleen dat je je toch echt eens moet afvragen van wie je je machtsmandaat hebt gehad.

Want je hebt het niet van ons, de burgers, gekregen. Wij willen ondertussen iets heel anders dan de ‘boven ons gestelden’, en het liefst wil het overgrote deel van ons dat dit hele kabinet, en als het even kan ook een fiks deel van de Tweede Kamer, naar huis wordt gestuurd wegens grootscheepse incompetentie.

Beu

En jij hebt dus aan twee kanten een probleem: een volk dat jou nu al beu is vanwege je schijnbare onbetrouwbaarheid, en een premier die – dat zal je onderhand wel ontdekt hebben – jou rustig onder een bus gooit als hem dat beter uitkomt. Ik krijg het sterke gevoel dat Rutte, nu hij merkt dat het draagvlak in ons land voor het onmenselijke coronabeleid tot een nulpunt aan het dalen is, nu zelfs de MSM zich tegen het beleid beginnen te keren, heeft besloten van jou het gezicht te maken van alles wat de afgelopen twee jaar fout is gegaan. Het lijkt te werken: jij wordt nu sterk geassocieerd met de coronapas en het feit dat iedereen begint door te krijgen dat dat ding niks met volksgezondheid te maken heeft.

Welzijn

En ook jij, als minister van ‘welzijn’, toont keer op keer dat je van werkelijk welzijn geen spaan begrijpt. Net als je voorganger laat je je oren alleen maar hangen naar de macht, en ben je bereid zodanig handig met cijfers en percentages om te gaan dat het tegen liegen aan schuurt. Ik vroeg het je op Twitter al eens: ken je dat verhaaltje van dat jongetje dat elke keer voor de grap riep dat er een wolf aan kwam? En dat toen het een keertje echt gebeurde, niemand hem meer geloofde?

Opperhoofdman Rutte

Dat jongetje is dit kabinet, Ernst. Met Rutte als aanvoerder, als opperhoofdman als het gaat om liegen, bedriegen en achteloos mensenlevens stukmaken. Ik denk dat de mensen die dit gezag nog echt respecteren nu wel op een hand of twee te tellen zijn. Ergens is het ook wel een soort geruststelling: net als bij dat raadsel van die twee broers, van wie er eentje altijd liegt en de ander altijd de waarheid spreekt, weten we nu dat het niet uitmaakt wie er iets beweert. Het omgekeerde is waar.

En ach, omdat we dat weten zijn we misschien wel kwaad als je zo jongleert met cijfers, maar allang niet meer verbaasd. Dat je vervolgens door wetenschappelijke instituten op de vingers wordt getikt – niet verbazingwekkend. Dat je schijnbaar links en rechts allerlei belangenverstrengelingen lijkt te hebben – was te verwachten. Politiek is een smerig spel en de spelers zijn niks frisser dan het spel zelf. Maar weet je wat bij mij nou echt in het verkeerde keelgat schoot?

Dat je om begrip vroeg van het Nederlandse volk.

Hoezo ‘begrip’?

Dat je om begrip vroeg voor het feit dat de VWS-ambtenaren een potje hadden gemaakt van de communicatie met ons, de burgers, en ons worsten voor hadden gehouden om ons – er is geen andere uitdrukking voor – emotioneel te chanteren. Om ons bang te maken. Ons te dwingen ons neer te leggen bij de schending van onze grondrechten. Om van onze vrijheid iets te maken waar het kabinet voorwaarden aan mocht hangen en hekken omheen mocht zetten.

Ik weet niet of je het weet, Ernst, maar die coronacrisis is voor iedereen een zware tijd geweest. En in plaats van dat we regels aan onze laars lapten, zoals jouw ambtenaren met onze Grondwet deden, werden wij juist geconfronteerd met nog meer regels die we moesten naleven – op straffe van stevige boetes. We moesten er begrip voor hebben dat ons bestuur ook die regels aan de laars lapte als het even niet uitkwam, zoals bij een bruiloft of een bezoek aan een supermarkt, en ja hoor, dat deden we.

We moesten begrip hebben voor het feit dat onze vrijheden ons werden ontnomen, dat onze kinderen al bij voorbaat voor opa-en-oma-moordenaars werden uitgemaakt, dat onze bedrijven failliet gingen, dat we elkaar amper nog mochten aanraken, dat we dag na dag hoofdzakelijk leugens voorgeschoteld kregen. We hebben dat gedaan, morrend en mopperend, want we begrepen best wel dat dit uitzonderlijke tijden waren en dat het ergens ook wel weer een keertje op zou houden.

Waar was het medeleven?

Maar de vraag dringt zich toch wel op, als je zo over ‘begrip’ spreekt: waar was het begrip voor ons? Waar was de mildheid als het ging om boetes die werden uitgedeeld in soms simpel te begrijpen, menselijke situaties? Waar was het medeleven met de demonstranten die ernstig mishandeld werden terwijl ze alleen gebruik maakten van hun rechten? Waar was het begrip voor onze onzekerheden, onze depressies, onze eenzaamheid, het moeten missen van alles wat het leven zin geeft, onze woede, onze roep om de waarheid, of zoiets normaals als democratische inspraak?

En dan, nadat we ontdekken dat we vanuit het fundament van dit beleid zijn voorgelogen en gemanipuleerd, sta jij daar met de vraag om begrip. Denk je niet dat vrijwel iedereen zo onderhand dwars door z’n voorraad begrip heen is? En ik neem aan dat als dat begrip niet komt, jij weer geërgerd zult doen voor een camera – want al dat verwende volk snapt maar niet dat jullie het zo vreselijk zwaar hebben.

Offers

Als we alleen al naar jou kijken zien we in de praktijk iets heel anders: de mensen die ons door deze crisis zeiden te zullen loodsen, hebben er zelf niet bepaald offers voor gebracht. Hun macht, aanzien en status zijn alleen maar vergroot. Twee jaar geleden had niemand van jou gehoord, en nu ineens beslis je ingrijpend over onze levens en hoor je bij de top-elite van dit land. Het is je gegund hoor, en je zult er vast wel de kwaliteiten voor bezitten, maar we willen dan wel graag dat je het spel zo eerlijk mogelijk speelt.

OMT

Want we weten inmiddels ook dat het OMT een verre van onafhankelijk orgaan is – als conclusies of adviezen niet uitkwamen, werd de boel gewoon een gewenste richting op gestuurd. Daarmee is het hele instituut met al zijn medewerkers tot een lekke ballon gemaakt. Eentje die niet anders meer kan dan leeglopen: wat moeten we nu nog met de adviezen van die lui? Want zijn het wel hun adviezen?

En dan zwijg ik nog over hoe slecht die adviezen waren, gebaseerd op uit de lucht gegrepen modellen en cijfers die steevast vele malen groter en angstwekkender waren dan de werkelijkheid. Zelfs dat was dus voor de VWS-ambtenaren niet genoeg: doodsbang moesten we zijn, en dus werd de boel nog eens extra aangezet of een kant opgestuurd waardoor we allemaal dachten dat er soort van builenpest rondging en elk mens een potentiële moordenaar was. En wij maar begrip hebben. Weet je: ik vind, eerlijk gezegd, dat onze overheid, als blunderend bestuur, meer begrip heeft gehad dan verdiend was.

Puinhopen

Wij zijn degenen die de gevolgen dragen van het geblunder, de leugens, de honger naar macht en de corruptie. Wij betalen er de rekening voor – en gezien de schade is dat nog lang niet afbetaald. Jij gaat straks, als je politieke uitstapje je niet brengt wat je had verwacht, door naar de volgende prachtbaan, en wij blijven achter in de puinhopen die jouw ambtenaren mede hebben veroorzaakt.

En dan nog eens wat: stel dat we er geen begrip voor hebben – wat gebeurt er dan? Niks, toch? Jullie gaan gewoon door en trekken je niets aan van de noden van de burgers. Leggen critici, die hun onbegrip uiten, het zwijgen op of maken ze gewoon verdacht. Heeft het zin om er geen begrip voor te hebben? Zou je er iets mee doen, met die kritiek?

Digitale gevangenis

Dit volk, Ernst, wil geen coronapas, QR-code, of hoe het onding uiteindelijk ook gaat heten. Geen digitale gevangenis waarin onze overheid kan heersen tot in de kleinste uithoeken van ons leven. We willen het niet. En ik meende toch echt in een democratie te leven, waarin het volk dus zichzelf bestuurt en beslist, in meerderheden en stemmingen, wat er wel of niet gebeurt.

Als het gaat om ‘begrip’, Ernst, dan kan ik nog maar een ding bedenken: begrijp nu eens dat dit land uit burgers bestaat, echte mensen, die inspraak horen te hebben in het beleid. Want volgens mij begrijp je er geen snars van.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
35 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als je in een leugen kabinet plaats neemt wordt aangenomen dat je mee moet liegen. Willens en wetens wou deze ziekenhuis directeur politiek in dus de hunker aan nacht was aanwezig. Mijnheer is ook zelf een D66-tiger dus is de ideologie achter hem bekend. Misschien heeft ie de slangenkuil onderschat maar gezien zijn leeftijd is zijn aanwezigheid in zo slechte kabinet niet toekomst bedreigend. Met riante wachtgeld zal hij het uitzingen en beloning door een leuke functie elders zal er ook vast inzitten. Dus geen zorg daarover. Wel de zorg over de zorg, die blijft.

Henry
Henry
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Respect Inez! Zo moeten er minstens één miljoen brieven komen. Het is mooi geweest en de hele oplichtersbende (nooit gedacht dat dat uit mijn pen zou komen) in al zijn facetten mag van mij naar (het armen)huis. Hoog tijd!

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ongeveer de helft van de patiënten in het ziekenhuis ligt daar met corona en niet vanwege corona. Dus van die 1482 in het ziekenhuis vandaag liggen er ruim 700 vanwege een breuk, operatie of iets anders en zijn getest op corona. Natuurlijk slaat de test positief uit, want half Nederland heeft corona in zijn neus of slijmvliezen. Dat is namelijk altijd zo in de winter. Maar 99 % van de mensen wordt daar niet ziek van omdat zijn immuunsysteem dat meteen regelt.
Maar het helpt wel de cijfers omhoog…als je naar de grafiek kijkt op worldometer dan loopt die nu OMHOOG, maar gecorrigeerd voor de met/vanwege verhouding zou die grafiek OMLAAG lopen.
Bron: Slechts de helft van de coronapatiënten ligt vanwege covid in het ziekenhuis
Metro 1 febr 2022
Manipulatie? Sensatiebelustheid? Machtsdrang? Angst voor gezichtsverlies?

Jasper
Jasper
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het zijn marionetten van het World Economic Forum. Zeer schrijnend dat dit door velen nog steeds niet gezien wordt. Kijk naar de cijfers van wat ik wel griep noem van de laatste 20 jaar. Zet daar de afbraak van het zorgsysteem naast en de bevolkingstoename. Dan kan de conclusie niet anders zijn dat er niks bijzonders aan de hand was t.o.v. andere jaren. In die andere jaren gingen ook mensen dood en in vele jaren ook veel mensen. Maar die konden wel nog hun (klein)kinderen zien en afscheid nemen. Die marionetten, zeker Rutte de narcist, zijn onmenselijk en voeren de agenda van het WEF onder het mom van een noodsituatie versneld uit. Misselijkmakend is het.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Inez, een onbekwame leugenachtig type, op de ladder omhoog geklommen door zijn leugenachtige inslag, hij denkt alleen maar aan zijn eigen bankrekening en de rest interesseert hem geen pepernoot.
Deze kerel past perfect in het leugen kabinet Rutte 4, het Rutte Kartel zaait angst en tweedracht en overstelpt het Nederland met leugens en als je om eerlijke cijfers vraag, is de term Wappie het antwoord voor de eerlijke vraagsteller.

Hij is de ontdekker van, als je veel mensen verplaats is de burger de controle kwijt, je verander de mannier van testen en vergeet er 100 Duizend en niemand snapt het meer.

De hele QR code berust op leugens en bedrog.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel, maar het zal niks helpen. Boter op het hoofd en boosaardige bedoelingen met betrekking tot hun macht zijn vele malen belangrijker dan dat lastige domme volk.
Baantjes caroussel en de vileine EU spelend ook een hoofdrol.
En laten we eerlijk zijn. Dit volk is grotendeels ook écht dom, gezien hun stemgedrag afgelopen maart. Van de regen in de drup met mw Al Qaq – Kaag!!!
Ik krijg wél de indruk dat de stinkendste beerput sinds tijden, heel langzaam aan het open gaan is.

Els
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“…nu zelfs de MSM zich tegen het beleid beginnen te keren… ”

Eindelijk is er een begin gemaakt aan het ontzenuwen van het coronabeleid in de MSM. Hopelijk beginnen de volgers van Rutte en Kaag eindelijk wakker te worden.
Al twee jaar lang waren er tegengeluiden te horen in o.a. OpinieZ, Wynia’s Week, in boeken van uitgeverij De blauwe Tijger (de eerste en laatste gestigmatiseerd door Ollongren als verkondigend nepnieuws) waarin wetenschappers aan het woord komen met een andere benadering van de besmettingen dan wij moesten geloven van dit liegend kabinet. En daarom ook niet gehoord werden.

Hopelijk zet deze trend zich voort.

Mart Wieërs
Mart Wieërs
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig artikel, Ines. Recht voor Minister Kuipers zijn raap. Alleen zal deze autoritaire bestuurder zich daar geen snars van aantrekken. Hij heeft gelijk en als hij ongelijk heeft, ook dan heeft hij gelijk. En de burger, ach ja dat plebs is er ook nog, die moet heel snel zijn mond houden. Zij weten wat goed is voor dat klootjesvolk. Gaat U gerust slapen want de (r)overheid waakt over U. En dat moeten wij dus geloven.

Nanko van Dijk
Nanko van Dijk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Merkwaardig, al twee jaar lang is Rutte bezig om ons zijn Corona Ausweis op te dringen, we zien exact hetzelfde in Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Nieuw Zeeland, Australië, Canada etc etc.
Zou het soms afgesproken werk zijn?

Henri Ghysen
Henri Ghysen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Nanko van Dijk

WEF? WHO? EU? Of alledrie?

Lis
Lis
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, wat weet jij t toch altijd goed te verwoorden. Groot fan van je.

Melle van der Meulen
Melle van der Meulen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De Franse Revolutie is voor minder uitgebroken. Alleen is de Zonnekoning nu vervangen door een groep politici die menen als Zonnekoningen een land te mogen besturen en burgers de verdommenis in te helpen. En als ze even niet meewerken, worden ze sociaal buitengesloten door een ‘groen vinkje’ via een door hen ingevoerde app. Hitler zei eens: ‘Het volk gelooft jou als staatshoofd eerder met een grote leugen dan met een kleine’. Zevenenzeventig jaar na zijn (vermeende) dood, heeft hij meer dan ooit gelijk gekregen

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zou niet graag in de schoenen van mijnheer Kuipers staan. Het was zijn vrije keuze, maar de realiteit haalt hem in. En dat moet van deze man inmiddels een erg ongelukkig mens maken.

En als hij slim is, (maar mensen die goed kunnen leren zijn zelden slim) gooit hij Rutte voor de bus. Een openhartige verklaring over de dubieuze streken en listen van Rutte & Co in de afgelopen jaren. Kuipers gaat zich daarna weer gewoon met zieke mensen bemoeien, of de organisatie daarachter en Rutte valt in zijn eigen zwaard.

Ook heel wat kartelpolitici en ambtenarren zullen in het geniep diep respect voelen voor Kuipers.

Henri Ghysen
Henri Ghysen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Rutte voor de bus gooien, hoeveel ex-paladijnen van deze leugenaar hebben dat al in stilte overwogen, maar het niet aangedurfd? Totdat ze zelf voor de bus terecht kwamen, en ook daarna hielden de meesten hun kaken op elkaar.

Het is ronduit verbijsterend dat zovéél ex-handlangers uit zijn vele kabinetten, en zovéél meelopers in de TK al meer dan 10 jaar lang wegkijken, negeren, hun geweten op nul zetten!

Martha
Martha
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geweldig, Ines van Bokhoven!

I love it!!

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Top artikel. Bedankt.

Slagje
Slagje
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Jammer, dat een persoon met een dergelijke CV en verdienste op het gebied van de medische wetenschap, ik zou zeggen gedegradeerd is. Veel kennis en ervaring is daardoor niet meer beschikbaar voor de medische wetenschap.
De reden van het verlopen van zijn BIG en derhalve geen arts meer kan zijn weet ik niet, maar de kennis die hij heeft is ook waardevol. Uit het stuk van Ines is niet op te maken dat deze kennis nog ooit gericht toegepast zal worden.
Hij heeft gekozen voor een werkomgeving waar de leider zich ontpopte als een bewezen leugenaar en op z’n tijd lijdt aan gepland geheugenverlies.
Ni28 heeft al wat redenen aangevoerd waarom hij deze move gemaakt zou kunnen hebben. Kuipers zal toch ook wel beseffen dat hij minder maatschappelijk aanzien zal krijgen en is hij vergeten te tellen het aantal ministers dat tussentijds gesneuveld is of aan het einde van Rutte III eieren voor hun geld kozen. Kortom ik vind het jammer dat hij die richting is opgegaan.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Slagje

Ze hebben daar in de Rotterdamse haven een kreet voor “Hij geilt op macht”

Elly Koopman
Elly Koopman
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb schoon genoeg van de leugens, het bedrog, de schending van mijn grondrechten, de beroving van mijn vrijheid, die ik als vrij geboren mens had maar van me is afgepakt. De voortgaande vrijheidsberoving als we binnenkort overgeleverd en uitgeleverd worden aan Europa en in heel ons doen en laten 24 uur per etmaal onder contrôle staan met die vermaledijde digitale pas. Ik wil niet dat Europa gaat bepalen, dat ik me in moet laten spuiten met gevaarlijke vaccins, waarvan inmiddels wel bekend is welke desastreuze bijwerkingen ze al hebben laten zien. Ik bepaal zélf wat er in m’n lichaam komt. Ik laat me door niets en niemand mijn eigen persoonlijke integriteit afpakken op straffe van boetes, uitsluiting enz. Ik wil dat de onderste steen boven komt wat betreft het kabinetsbeleid en de regeringspartijen , die dit steunden de afgelopen jaren. Ik wil, dat er eens geluisterd wordt naar ons burgers. De overheid is er voor ons burgers en niet omgekeerd. We zijn jullie “horigen”, “slaven” niet!!! Knoop dát maar eens goed in je oren!! Jullie kicken op macht!! Macht corrumpeert! Macht maakt van jullie mensen, die maling hebben aan alles en iedereen!! Soms vraag ik me af: hebben jullie nog wel een greintje gevoel in jullie lijf of is dat er alleen maar voor jullie foute ” vriendjes”? Hoe eerder dit hele kabinet + de kamerleden weggestuurd worden, afgezet worden, hoe liever het me is!!
Was getekend: een zéér boze, verontruste burger van ern ooit mooi land, waar democratie nog hoog in het vaandel stond en we nu afglijden naar een totalitair systeem, waar ik absoluut geen deel van wil uitmaken!!!!

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Vandaag 15 febr 22 lezen we dat alle maatregelen mbt Covid gaan verdwijnen. Alleen de basis maatregelen zoals handen schudden en hygiene blijven bestaan.
En…over de bescheiden die u moet overleggen om binnen en/of buiten de EU te reizen zwijgt men nog ff.
De digitale ID heeft namelijk niets van doen met de recente geschiedenis mbt Covid maatregelen. Er is ‘geen’ links tussen de CTB en de digitale ID..(;
Deze ‘discussie’ verrassing parkeert Mark tot na de gemeenteraadsverkiezingen.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik nog mis bij de open brieven: een reactie van degene aan wie het schrijven is gericht.
Mooie stijlvorm, zo’n brief, dat dan weer wel.

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

“En ik meende toch echt in een democratie te leven, waarin het volk dus zichzelf bestuurt en beslist, in meerderheden en stemmingen, wat er wel of niet gebeurt.”

Dus democratie betekent niet: het volk bestuurt zichzelf, of we leven niet in een democratie. Ik ben van de eerste verklaring. Het doet nogal onzinnig aan ook om een regering en volksvertegenwoordiging op te tuigen, dan elke maand 50% belasting betalen om uiteindelijk jezelf te besturen. Terwijl je direct kunt kopen wat je nodig denkt te hebben. Dat hoeft niet via een omweg. Ook gemeenschappelijk beleid kan niet omdat de meningen en voorkeuren van het volk divers zijn, hun mogelijkheden verschillen ook, waarop vervolgens van overheidswege een one-size-fits-none oplossing wordt losgelaten.

Staxx
Staxx
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

En precies om die reden zou die hele poppenkast waar de 1e en 2e kamer uit bestaat opgeheven moeten worden!
Voor “partijen” zou ook een soort van samenscholingsverbod moeten gelden, zodat we een regering krijgen van uitsluitend 150 individuen die allemaal een eigen mening hebben in plaats van een “mening” uit een partij opgedrongen te krijgen.
Op die manier is het controle-instrument binnen zo’n kliek het meest effectief en kunnen bewindslieden eerder afgerekend worden op wanbeleid en gedwongen worden op te stappen.
Daarnaast wordt de diversiteit in beleid ook sterk bevorderd, want als je naar de meeste partijprogramma’s kijkt, dan is de ene vaak een regelrechte kopie van de andere.
Dat glijerige volt is daar een duidelijk voorbeeld van dat het een regelrechte d666-kloon is om de kiezer de illusie voor te houden dat er inderdaad wat te “kiezen” valt.
Wanneer iemand zich niet conformeert aan het “rode boekje” van een partij wordt die persoon meteen tot een “outcast” gemaakt.
Kijk maar naar Pieter Omtzicht en die “functie elders” rel rond zijn persoon en Mona Keijzer nadat ze die corona-kritische opmerking heeft gemaakt.
Partijvorming is de kraamkamer voor corruptie en daar moeten we zo snel mogelijk van af!

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Top artikel Ines bedankt!
Heb begrepen dat de WHO met alle landen een verdrag wil afsluiten die BOVEN de grondwet komt te staan. Daarin komt te staan dat bij een volgende pandemie we allemaal verplicht aan de spuit moeten!
Moeten we van minister Kuipers zeker ook maar begrip voor hebben.
Lijkt mijn een goede vraag voor de pesco van vanavond.

HenryN
HenryN
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nee beste Ernst begrip hebben we niet voor die ambtenaren. Kunnen ze eindelijk eens iets doen belazeren ze de kluit!! En Ernst stap uit dit kabinet lieg er voor mijn part maar om ( dat maakt toch niets meer uit) en zeg gewoon dat je een andere baan kunt krijgen die meer op jouw capaciteiten is afgestemd. Maar ja of ik dat nu ook wel een goed idee vind weet ik niet want dan zou die omhoog gewaaide onderwijzer misschien wel weer op die plek kunnen terugkeren en dat is natuurlijk van de wal in de sloot!!

Constance
Constance
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Weer een scherpe column Ines.

Piet
Piet
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kuipers is in zijn vorige baan omringd geweest met hielenlikkers. Stoere mannen ‘beneden’ hem werden bange laffe mensen allemaal zichtbaar voor de camera. Nu moet hij even een nieuwe houding zoeken. In het debat met van Meijeren toont hij zich een agressieve man (lichaamstaal). Hij weet precies hoe iemand van repliek te dienen. Van Meijeren lacht erom, de beste reactie. Kaag, eveneens manipulatieve narcist heeft haar gelijke (eindelijk) gevonden want Kuipers is veel slimmer dan Rutte. Dat belooft spektakel!

Nellien
Nellien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dank je wel!!!!! Geweldig stuk, ik sta er 100% achter!

Jacoba
Jacoba
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Grandioos artikel, volkedig mee ens, hartelijk dank

Mignon
Mignon
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

STEENGOEDE tekst !!! Compliment !!

Ad de Wit
Ad de Wit
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Op 8 april a.s. gaat onze Ernst in Brussel tekenen voor een Europese versie van onze QR-code: eiDas. In Bunschoten gaat het gezegde rond: “Gebruik je IQ in plaats van je QR!

Dolphin
Dolphin
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed stuk.
De slang vraagt begrip, maar is ondertussen bezig met de volgende door niemand gewilde achterbakse invoering. N.l. de verdere ontwikkeling van de digitale identiteit, in samenwerking met de rest van de EU. Wanneer het niet zo belangrijk zou zijn, zou ik het zelfs interessant vinden hoe hij dat gaat verantwoorden.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Dolphin

Daar kan men 29 miljoen extra voor vrijmaken ,en je weet als er een opdracht wordt gegeven er nog 100 miljoen bij komt voor onverwachte berekeningen ,maar geen cent voor de zorg of IC bedden ,omdat men allang wist dat ze niet nodig waren .

Pien
Pien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een meesterlijke brief, met aandacht gelezen.
Dank u voor deze duidelijke uiteenzetting!

Dick Ahles
Dick Ahles
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel wat samenvat hoe regering, ambtenaren en een deel van de volksvertegenwoordigers de afgelopen twee jaar – uiteraard uit goedheid (https://www.youtube.com/watch?v=-XnFi2Ae8so), en samen, in dit geval de gezondheid van onze burgers – ons naar een totalitaire samenleving leidt. Dank daarvoor.

Wel een reactie op opmerking: “….en het liefst wil het overgrote deel van ons dat dit hele kabinet, en als het even kan ook een fiks deel van de Tweede Kamer, naar huis wordt gestuurd wegens grootscheepse incompetentie…”

Ik denk dat helaas “het overgrote deel van ons” dat helemaal niet vindt. En Rutte c.s. gewoon steunt, en zelf vindt dat ze niet hard genoeg de crisis hebben aangepakt! Want zo werkt de ijzeren wet in de Psychologie die ‘de cognitieve dissonantie’ heet. Hitler is ook met 60% steun van de bevolking aan de macht gekomen. Propaganda, liegen en bedriegen werkt nu eenmaal in de politiek. Het uitglijden naar een totalitaire staat wordt niet voorkomen door de media en de burgers. Dat wordt alleen maar voorkomen als de machthebbende elite zichzelf beperkingen oplegt en zich bewust zijn van de gevolgen als ze arrogant hun eigen denkbeelden superieur vinden aan die van het (domme) volk.. Met de komst van Rutte c.s. en het dominant worden van collectivistische gedachte goed bij onze elite, is dat nu een ijdele hoop geworden dat tij te keren. En Corona is slechts een eenvoudige opmaat naar de werkelijk grote onderdrukking van de burgers als we daadwerkelijk op weg gaan naar de duurzame heilstaat.

35
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x