De Vrijdag Video’s – China deel I: Dansen met de Draak

Wekelijkse selectie van boeiend beeldmateriaal

OpinieZ, De Vrijdag Video's, China

Welkom bij onze Vrijdag Video’s met deze week de start van een driedelige serie over communistisch China. In deel I bekijken we de Chinese opkomst en groei op het wereldtoneel en de steun die het land daarbij ontving en ontvangt van westerse one world-elites in de VN, de politiek, het bedrijfsleven en de academische wereld. Elites die dansen met de draak.

1 – Een ultrakort overzicht van de geschiedenis van de Chinese Communistische Partij (de CCP).

 

2 – China’s hegemonische ambities volgen een bekend historisch patroon van heersers, die de macht willen concentreren. In het geval van het China van Xi Jinping heeft dit geleid tot toenemende botsingen tussen democratieën en autocratieën. Kan een beter begrip van deze dynamiek de Verenigde Staten voorzien van de kennis die nodig is om de grote machtsconcurrentie met China te winnen?

Hudson Senior Fellow Nury Turkel in gesprek met Dr. Anders Corr over zijn boek “The Concentration of Power: Institutionalization, Hierarchy and Hegemony“, en de relevantie ervan voor de hedendaagse geopolitiek.

 

3 – Het Westen kent vele China-promotors. Sommigen vanuit ideologische overtuiging, anderen door de economische, technische en censuuropties die een dictatoriaal systeem te bieden heeft.  Peter Schweizer, auteur van “RED-HANDED: How American Elites Get Rich Helping China Win“, laat zien hoe westerse Big Tech-elites China helpen wereldwijde suprematie te bereiken.

 

4 – Ook Nederland kent vele China-apologeten en -promotors. Een beetje universiteit gaat een samenwerkingsverband met China aan. En zoals professor Tom de Zwart onlangs liet zien, en met hem vele andere Nederlandse hoogleraren en faculteiten, zijn principes en overtuigingen te koop met Chinese subsidies en mooie woorden. Een van de bekendste dwaallichten en misleiders op dit terrein is de in overheids- en ondernemerskringen jammer genoeg zeer serieus genomen Yuri van Geest.

 

5 – Hoe de wereld bedonderd wordt door China op het gebied van handel, concurrentievervalsing en diefstal van ideeën maakte president Donald Trump duidelijk in zijn eerste toespraak voor de VN. Het was voor het eerst dat een westerse politieke leider dit openlijk uitsprak. Niemand had tot dan toe de moed gehad om China de waarheid te vertellen, bang om de relaties met China en het verdienmodel van de one world-elites te verstoren.

 

6 – China corrumpeert niet alleen de Wereldhandelsorganisatie, maar alle andere VN-clubs waar zij aan deelnemen. Zoals de Wereldgezondheidsorganisatie. Met als gevolg de huidige corona-pandemie, die maanden eerder gestopt had kunnen worden en waarvan we de oorsprong door censuur en beïnvloeding van VN-onderzoek tot op de dag van vandaag niet kennen.

 

7 – Toen president Trump tijdens zijn laatste VN-toespraak China de waarheid vertelde en het land verantwoordelijk hield voor de coronaramp, vielen alle door China-apologeten en one world-denkers bevolkte media over hem heen.

 

8 – Ondertussen ging China door met waar ze goed in zijn. Meedogenloze censuur, het laten verdwijnen van critici en non-stop propaganda verspreiden, eindeloos herhaald door iedere China-helper met een pen, een camera of microfoon. En als daarbij nepvirologen, wetenschappers en andere deskundigen moeten opdraven? Geen punt. Wie onwelgevallige identiteiten laat verdwijnen, kan ook welgevallige identiteiten ontwerpen.

 

9 – In een toespraak op 23 juli 2020 liet Mike Pompeo de wereld op niet mis te verstane wijze weten waar we als westerse samenlevingen staan en waar we aan toe zijn met het huidige communistische China. Die visie en dat beleid zijn ook met het aantreden van president Joe Biden niet gewijzigd.

 

Het OpinieZ Vrijdag Video team wenst u veel kijkplezier:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupach, Wouter Roorda en Johannes Vervloed

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x