De Weekend Leestips: Van Antisemitisme tot Brusselse zelfmoordplannen

Opvallende artikelen uit binnen- en buitenland

OpinieZ, De Weekend Leestips

 

Welkom bij De Weekend Leestips van 22 en 23 januari 2022 met aandacht voor de reacties op het gijzelingsdrama in de synagoge van Colleyville in Texas, bestaat er zoiets als goed en fout antisemitisme, Afghanistan lanceert een zelfmoordbrigade, het binnen- en buitenlandse demasqué van blunderpresident Biden en de economische zelfmoordplannen van de EU en de EU-lidstaten.  

Goed en fout antisemitisme

Vlammend stuk van ex-New York Times redacteur Bari Weiss over de reacties op het gijzelingsdrama in de synagoge van Colleyville in Texas. Ze verwijst naar eerdere aanvallen op Joden in de VS, zoals de gruwelijke moord op elf Joden in hun synagoge in Pittsburgh en de dodelijke schietpartij in een koosjere supermarkt in Jersey City door zwarte antisemieten. Bari Weiss stelt vast dat Jodenhaat alleen veroordeeld wordt als de Joodse slachtoffers liberale Joden zijn en de daders extreemrechtse blanken. Als de daders moslims of zwarten zijn, wordt begrip voor hen gevraagd en worden de slachtoffers genegeerd.

Over de dader en het falen van de Engelse en Amerikaanse geheime diensten en overheidsinstanties:

 

Hoe gaat het met Afghanistan?

Na de vernederende en dodelijke terugtocht van de VS, de NAVO en allerhande Woke NGO’s uit het door de Taliban heroverde Afghanistan horen we steeds vaker in onze media dat de Taliban 2.0-leiders gematigder zouden zijn en we niet alleen met ze zouden moeten onderhandelen, maar ze ook van geld en hulp moeten voorzien om de Afghaanse bevolking niet te laten lijden onder westerse sancties.

Ondertussen sluiten de herboren Talibanleiders zoals vanouds scholen voor meisjes, ontslaan vrouwen in overheidsdienst, verbranden boeken en muziekinstrumenten, executeren ‘collaborateurs’ en reorganiseren de samenstelling van hun troepen. Onlangs vond de première plaats van een gloednieuw legeronderdeel: de zelfmoordbrigade.

 

Hoe gaat het met president Biden?

Het was een rampzalig eerste jaar voor president Biden. De leider van de VS en de vrije wereld verloor in sneltreinvaart zijn aanzien in binnen- en buitenland. Zijn coronabeleid, het thema waarmee hij de verkiezingen won, is uitgelopen op een regelrechte ramp. Het doordrukken van een extreem-linkse agenda stuit op hevig verzet bij de bevolking en in de senaat. Zijn verzoenende woorden bij aanvang van zijn termijn zijn veranderd in boze, ophitsende en polariserende scheldkanonnades. Er wordt openlijk getwijfeld aan zijn geestelijke vermogens. Hij is de schrik van zijn medewerkers, die niet kunnen voorkomen dat hij soms de pers te woord staat en dan vervalt in onbegrijpelijk gemurmel. Hij noemt president Poetin president Xi en is niet in staat de leden van zijn eigen kabinet bij naam te noemen. Zijn buitenlandbeleid is een levensgevaarlijk fiasco. Zelfs in Brussel heeft men hem de rug toegekeerd en gebruikt men zijn optreden als legitimering voor een los van de VS opererend Europa met een eigen leger. Poetin en Xi lachen hem uit. De polls in de VS wijzen op een dramatisch verlies voor de Democrats in de komende verkiezingen. De waardering voor president Biden schiet dagelijks omlaag en het aantal teleurgestelde Biden-kiezers fors omhoog.

Een analyse van Victor Davis Hanson over de explosief toenemende spanningen in de Amerikaanse samenleving onder president Biden:

Over de gigantische migratieramp die zich voltrekt aan de zuidgrenzen van de VS:

Een vernietigend commentaar in de Washington Post. Biden doet alsof het geweldig gaat, maar de meeste Amerikanen vinden zijn eerste jaar rampzalig.

En de ziekelijke hysterie en democratiehaat die zich, aangewakkerd door president Biden, Pelosi en de Democrats, meester heeft gemaakt van de Amerikaanse en andere westerse bestuurlijke elites.

Tijd voor een korte leespauze met een ontspannende Biden-video.

Biden heeft deze week ook de steun van de VS voor de EASTMED pijplijn van Israël naar Cyprus, Athene en rest van Europa ingetrokken. Want wat moet de EU in hemelsnaam met Joodse energie wanneer je gas en olie ook kunt regelen via Erdogan, de Ayatollahs of Poetin?

Waarmee de vraag rijst:

Hoe gaat het met de EU?

In Delft werd onze PvdA EU-commissaris Frans Timmermans door de Technische universiteit op het schild gehesen als het Klimaatgenie van deze eeuw. Echte professoren en andere experts maken zich ondertussen grote zorgen over de economische gevolgen van zijn Green Deal-beleid. Zijn de EU-lidstaten echt bereid om hun eigen economieën te ondermijnen? Nederland neemt een hardnekkige koppositie in op het naar de afgrond leidende EU-klimaatpad.

Nederland, het braafste jongetje in de EU-klas, begint alvast met het elimineren van de boerenstand in ons land:

 

En waar het Europese geld op raakt koopt China de boel in razend tempo op:

Ondertussen rommelt de multiculturele vulkaan in Europa:

 

Het OpinieZ Weekend Leestips-team wenst u veel leesplezier en een ontspannen weekend:

Uri van As, Asher, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Maaike van Charante, Jan Gajentaan, YorienvdH, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupach, Wouter Roorda en Johannes Vervloed

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
4 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De ware islam toont zijn gezicht in Afghanistan.
De democraten tonen hun ware gezicht door middel van het optreden van Biden.
Zoiets heet een reality check.
Misschien schudt het genoeg mensen wakker om de oude politiek te verlaten.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe meer ik te weten kom over de EU en de Eurofielen, het F.E.W., de V.N, het W.H.O. en diverse internationale mensen rechten organisaties enz hoe meer ik overtuigd raak va NEXIT.
We zijn geen land meer, NederLAND bastaat niet meer, noem het maar NederigProvince van.
We zijn nog slechts onderdanen (onderdanig) van de extreem linkse agenda, de mars door de instituties is volbracht, de democratie kan afgeschaft worden.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

NEXIT

Zonder NEXIT wordt het Neerland en Neerlanders. Op onze kieën leven.

Liever staande sterven dan op je knieën leven (Emiliano Zapata Salazar, 1879 – 1919)

Rafael
Rafael
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Marcel Messing komt amper nog in het openbaar, maar hij heeft inmiddels een nieuwe vriend gevonden.

De nog jonge Jorn Lukaszczyk (of Jorn Luka), laat Marcel Messing (inmiddels in drie afleveringen), uitvoerig aan het woord op zijn veelvuldig bezochte YouTube kanaal. Waar deze regelrechte antisemiet niets anders doet, dan steeds weer zionisten/joden beschuldigen van alle ellende in de wereld. Uiteraard ook Covid-19. Waarbij opvalt, dat het publiek het een verademing vindt.

Daarnaast kan men zien, dat Lukaszczyk (Jorn Luka), een enorme obsessie heeft voor deze meneer; en neemt steeds de moeite om met zijn crew af te reizen naar het schuiladres van Marcel Messing in de Pyreneeën. Waar hij leeft als J-h in Frankrijk.

De laatste uitzending (maar hier zijn wij voorlopig niet van af), kan iedereen hier vinden: https://youtu.be/C3Ehd9OeKYo op YT geplaatst op 20 januari 2022.

4
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x