Femke, waar ben je in hemelsnaam mee bezig?

Kwaadaardig machtsvertoon bij Corona-demonstratie 2 januari

Femke,

Ik krijg het niet voor elkaar deze brief te openen zoals de conventie vereist: er hoort eigenlijk een woordje als ‘geachte’, ‘lieve’ of ‘beste’ voor je naam bovenaan, maar ik krijg het niet voor elkaar zo’n woord te gebruiken. Ik voel alleen maar minachting voor je, Femke, je bent zeker niet ‘lief’, en je bent met afstand de slechtste burgemeester die ik ooit in mijn leven in ons land aan het werk heb gezien.

Maar ik heb een prangende vraag voor je, die me al vrij lange tijd bezighoudt en na afgelopen zondag 2 januari des te meer:

Waar kijk jij naar tijdens het tandenpoetsen?

 

Vrijheid

Ik kan me namelijk niet voorstellen dat je in de spiegel kijkt. Gewoon niet. Een vrouw die haar hele leven lang heeft volgehouden dat ze voor vrijheid is, voor mensenrechten, tegen politiegeweld, voor demonstratierecht, voor de vrijheid van meningsuiting, voor het recht om anders te mogen zijn, jezelf te mogen zijn – je hebt op al die standpunten een prachtige loopbaan gebouwd, niet?

Ik ben ervan overtuigd dat jij jezelf wijs hebt weten te maken dat je werkelijk strijdt tegen onrecht. Zoals je op de bres ging voor mensen die het slachtoffer zijn van politiegeweld in de VS, dat was onmiskenbaar in lijn met wat je al een decennia of twee, drie verkondigt, toch?

Femke, kun je me het verschil eens uitleggen tussen het politiegeweld in de VS, waar een zware crimineel zogenaamd het slachtoffer van was – al weten we ondertussen dat het vooral z’n eigen pittige drugsgebruik was dat ‘m de das om deed – en het politiegeweld dat jij zonder enige gêne loslaat op Nederlandse burgers? Kun je me uitleggen waarom je de ene demonstratie doorgang laat vinden en zelfs verdedigt, en de andere met zoveel geweld benadert dat de hele wereld er met afgrijzen naar kijkt?

 

Nils Melzer

Dinsdag zag ik dit bericht op Twitter:

Ik heb die meneer eens opgezocht, want ik kende hem niet, maar Nils Melzer heeft een indrukwekkende staat van dienst. Als advocaat op het gebied van internationaal recht heeft hij zich vooral beziggehouden met schendingen van datzelfde recht, en de laatste tijd ook met de positie van klokkenluiders als Julian Assange.

Marteling is een verschijnsel waar hij al jaren tegen strijdt. Hij was er speciaal rapporteur over voor de Verenigde Naties en schreef verschillende werken over zijn vakgebied. Een expert op zijn gebied, dus. Zijn ontzetting over het toenemende politiegeweld in Nederland is duidelijk, en hij kondigt in zijn tweet dan ook aan een officieel protest in te zullen dienen bij ons ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Kwaadaardigheid

Melzer noemt het politieoptreden van vorig jaar in Den Haag, dat jij dus prachtig wist te evenaren en afgelopen zondag niet voor de eerste keer toepaste, en waar je nog geen woord van spijt over hebt uitgesproken, ‘savagery’. Zullen we het woordenboek er eens bij pakken?

De Dikke vertaalt het met drie woorden: wreedheid, ruwheid, gewelddadigheid. De beroemde Merriam-Webster omschrijft het woord savage als not domesticated or under human control – untamed, en geeft als voorbeeld de term savage beasts. Maar een ander verklarend woord dat ze gebruiken is malicious, een woord dat de Dikke dan weer vertaalt als ‘kwaadaardig’. En toen was de cirkel rond, Femke.

Want het was werkelijk niets anders dan pure kwaadaardigheid wat daar gebeurde. Met menselijk, sociaal gedrag had het niets te maken en met democratische principes al helemaal niet. En als het je doel is te voorkomen dat de ziekenhuizen vollopen, dan ben je helemaal verkeerd bezig: er zullen heel wat mensen richting Spoedeisende Hulp gegaan zijn afgelopen zondag.

 

Linkse Inquisitie

Opvallend is dat Melzer direct werd aangevallen door UN Watch, dat direct de beschuldiging uitte dat Melzer zijn informatie had verkregen via een racistisch kanaal, namelijk het Hongaars/Tsjechisch/Pools/Slovaakse nieuwskanaal Visegrad24 op Twitter en andere sociale media. Melzer werd zelfs door UN Watch-medewerker Hillel Neuer opgeroepen ontslag te nemen.

De ‘racistische’ voorbeelden die Neuer erbij gaf waren weinig anders dan een citaat van Viktor Orbán en een reactie van Visegrad24 op een bericht over de geboortecijfers in Hongarije, die gunstig uitvielen en de redactie deden opmerken dat de wereld meer Orbáns kon gebruiken. Het racisme zag ik er niet in, maar we weten ondertussen dat jouw linkse inquisitie dezelfde regel heeft als haar kerkelijke voorgangster: het vermoeden van een misdrijf is genoeg voor een veroordeling. En daarnaast maakt het niet uit, Femke, waar het vandaan kwam: we konden met eigen ogen zien hoe buitensporig het geweld was. De boodschap telt, niet de boodschapper. Dat lijkt me voor de hand liggen.

Ik heb een citaat voor je.

Herken je die woorden, Femke? Ze zijn van jou. Je sprak ze in 1997 om uit te leggen waarom je wegging bij de PvdA. Mijn eerste reactie op dat citaat, toen ik het zag, was de hatelijke gedachte: “Nee, Femke zou gebleven zijn als men die 500 demonstranten niet alleen had gearresteerd, maar eerst met honden en knuppels had bewerkt. Dan was er voor Femke niets aan de hand geweest.”

Ik vraag het je nog een keertje: Femke, waar kijk jij naar tijdens het tandenpoetsen?

Het werd al snel duidelijk welke tactiek jouw politie zondag had uitgekozen: kettling. Dat is een methode waarbij de politie demonstranten een bepaalde richting op dwingt, om ze vervolgens in een fuik, een ketel, van nog meer politie te laten lopen, goed getrainde mannen en vrouwen die klaar staan met knuppels, honden en handboeien. Ontsnappen aan het politiegeweld is dan onmogelijk – zoals we konden zien op de gruwelijke filmpjes. Het is een tactiek die veel is gebruikt tijdens de BLM-protesten en die over de hele wereld wordt veroordeeld als inhumaan.

 

Uitlokking

Waarom doe je dat, Femke? Waarom laat je de demonstranten gewoon openlijk in elkaar slaan, of stuur je Romeo’s naar een demo die geen enkel teken van agressie vertoont? In elk geval tot nu toe niet, want ik denk dat je zelf ook wel beseft dat mensen zich niet de hele tijd in elkaar laten slaan. Vroeg of laat slaan ze terug. En daarbij heb ik het bange vermoeden dat jij zo’n incident acuut zult gebruiken om een verkeerd, gemeen beeld van de situatie te schetsen – iets wat nu al volop in de media gebeurt. Steevast zijn het de demonstranten die de schuld van het geweld krijgen, terwijl de beelden weinig aan duidelijkheid te wensen overlaten: het is jouw politie, Femke, die uitlokt tot geweld en als zij haar zin niet krijgt, dan maar zelf overgaat tot de eerste klappen.

Dan waren er die andere beelden die heel wat vragen oproepen: van een tegendemonstratie – uiteraard zwart en dreigend en geheel met rust gelaten door jou – die een soort van politie-escorte leek te krijgen naar het partijkantoor van FvD, dat vervolgens ijverig werd beklad met roze verf. Of is het toeval dat dat ene busje daar net zo is geparkeerd dat het de wandelaars de route afsnijdt en ze die ene hoek om doet slaan? En dan nog zoiets opmerkelijks: wat was het een wonder dat je ineens geen enkel moreel bezwaar kon vinden tegen preventief fouilleren!

 

Hypocriet

Femke, echt waar: zelden zag ik iemand die hypocrieter is dan jij. Van je bezwering dat je nooit meer terug zou keren in de politiek, zelfs niet voor een mooie burgemeestersbaan, tot aan wat de wereld zondag met eigen ogen kon waarnemen: je liegt, Femke, en je hebt heel veel gelogen om te komen waar je nu bent. Je kúnt echt geen woord hebben gemeend van al die hoogdravende taal die je in je leven hebt uitgeslagen, want bij elke gelegenheid die zich voordoet doe je exact het tegenovergestelde van wat je allemaal beweerde.

Want laten we eens kijken naar zomaar wat andere slachtoffers van geweld in jouw stad: homo’s. Wat was het weer verschrikkelijk om te lezen, deze week, over je wethouder Rutger Groot-Wassink en zijn luie, arrogante weigering uit te leggen waarom hij een rapport zo lang in een la verborg. Iedereen weet natuurlijk allang waarom: omdat er in dat rapport iets stond dat niet overeenkwam met jullie wensen en wereldbeeld. En dus moest het ‘weg’.

 

Doodzwijgen

Dat er mensen ernstig de dupe zijn van dit soort zelfzuchtige beslissingen, dat er mensen zijn voor wie de angst voor geweld onderdeel van het dagelijks leven is geworden, ach, dat is allemaal te verwaarlozen. Jullie idealen gaan voor op vrijwel alles – de enige grens lijken alleen maar jullie eigen levens en loopbanen te zijn, want daar mag geen enkel offer worden gebracht. En dus laat je dan iemand een slappe smoes ophangen omdat je gewoon geen zin hebt de pers te woord te staan, die jou graag wat vragen wil stellen over je corruptie.

Geen woord van verontwaardiging van jouw kant als burgemeester, die zegt pal te staan voor eerlijkheid en democratie, geen beloftes over inzicht en verbetering, gewoon helemaal niks. De meesten van ons kennen deze tactiek al vrij lang: links zwijgt simpeltjes alles dood wat net effe niet handig uitkomt. Of het nou om geweld, seksuele vergrijpen, corruptie, hypocrisie, schending van mensenrechten of leugens gaat: jullie hebben de ene neusbloeding na de andere. En fluitend de andere kant opkijken kunnen jullie inmiddels ook op professioneel niveau. Je wordt er gewoon misselijk van als je het ziet, zoveel laffe hypocrisie bij elkaar.

 

Oproep

Nils Melzer heeft ook een andere tweet geplaatst: een oproep om bewijsmateriaal bij hem aan te leveren over politiegeweld in Polen, Frankrijk en Nederland. En ik hoop dat hij het met bakken krijgt en er daadwerkelijk iets mee doet. Wat er zondag in Amsterdam gebeurde was niet de eerste keer en ook niet de eerste stad waar zoiets gebeurde. Dit geweld moet gestopt. Het is onmenselijk, wreed, kwaadaardig en het ergste: het is absoluut niet nodig.

Dit is puur machtsvertoon van een burgemeester die het spoor volledig kwijt is. Al een tijdje. En helaas ben je de enige niet. Ik wens je succes met elke spiegel waar je langs komt, Femke.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
43 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb het filmpje waar Nils Melzer op reageert, meerdere keren gezien. Wat zien we:
– man op de grond die zijn hoofd beschermt tegen een politiehond;
– twee ME’ers die op de man inslaan, zowel op romp als op zijn hoofd;
– twee ME’ers die doorgaan met meppen, ook als de man zich niet verweert en zelfs als hij zijn armen strekt langs zijn lichaam;
– twee ME’ers die blijven doorgaan met meppen,ook als er nog geen 10 meter verderop een stuk of vijf journalisten staan te filmen of fotograferen;
– een van de ME’ers geeft een trap die nergens voor nodig is.
Als dit in Wit-Rusland zou zijn gebeurd – of Hongarije, Polen of Servië – zou het breeduit in de media zijn belicht en zouden Nederlandse politici er allemaal hun mening over hebben gegeven ‘dat het een schending was van mensenrecht / aanval op de democratie / ‘die demonstrant dat zijn wij’ kortom de bekende leuzes.
Maar laten we er niet om heen draaien: zo werkt linkse machtspolitiek. Links is goed, een ieder die een afwijkende mening heeft is vijand van het volk en mag dus worden kapot gemaakt. Voor links is democratie een middel om aan de macht te komen en vervolgens aan de macht te blijven.
Sterk geschreven artikel, alleen de slotalinea is te netjes. Femke is de weg niet kwijt, ze is nog steeds links. Alleen de context is nu anders: ze heeft haar masker laten vallen.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ik dacht op te merken dat de hond werd opgehitst. Hij had de man veel langer dan nodig vast.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Overigens is de betreffende video gemaakt op het Malieveld op 14 maart 2021. De Nationale Politiebond reageerde als volgt:
De VN rapporteur heeft geen recht van spreken, want de agenten worden vervolgd.
Citaat:
“Het Openbaar Ministerie heeft daarbij besloten vervolging in te stellen tegen twee agenten, die onder uiterst moeilijke omstandigheden hun werk deden. Het is belangrijk om eerst het oordeel van de onafhankelijke rechter in deze zaak af te wachten.” (bron: Parool, 4 januari 2022).
Eh…welke uiterst moeilijke omstandigheden? Met zijn tweeën geholpen door een hond inhakken op een ongewapende man die bovendien op de grond ligt en zich niet eens verweert? Terwijl ze omringd zijn door collega agenten en andere demonstranten niet eens in de buurt zijn?
Wat is er ‘moeilijk’ aan deze omstandigheden?
Er is geen onafhankelijke rechter voor nodig om te begrijpen wat hier mis is en bovendien zijn er meerdere gevallen van waargenomen, zodat de vraag gerechtvaardigd is of hier ‘systemisch geweld tegen coronademonstranten’ wordt toegepast. Toezicht van buiten Nederland is nodig, om het systeem te corrigeren.

OphEUffen
OphEUffen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

De overheid creeert eerst ‘uiterst moeilijke omstandigheden’. De politie lokt geweld uit, gaat veel te ver en beroept zich vervolgens op deze ‘uiterst moeilijke omstandigheden’. Wat zijn we diep gezonken.

“”Wij staan tesaam voor het gericht
voor goed of kwaad te kiezen,
een volk dat voor tirannen zwicht,
zal meer dan lijf en goed verliezen,
dan dooft het licht.””

(Hendrik Mattheus van Randwijk, 1906-1966,
dichter, prozaschrijver, verzetsheld, journalist)

Veteraan IHGVV
Veteraan IHGVV
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als veteraan en vrijetijdsfotograaf aanwezig bij vele manifestaties die opkomen voor hun vrijheid van meningsuiting kan ik alleen maar onderschrijven wat in dit artikel is vastgesteld mbt het toegepaste geweld en de tactiek om de groep vredelievende deelnemers in een fuik te lokken (bewust).

Diverse verschillende eenheden waren ter plekke uit o.a. Amsterdam, Rotterdam en andere plaatsen (AE, ME, KMAR,BBE en zelfs niet Nederlands sprekende ‘politie’ agenten.

Dat een groep oud-militairen en veteranen opkomen voor de grondwettelijke verworvenheden en vrijheden en op verzoek van organisaties komen ondersteunen om geweld te voorkomen, wordt door velen gewaardeerd.

Zij waren het doelwit deze dag. Hun woordvoerder/liasion is tot 3 x toe getracht uit de groep te halen door een AE en bij de derde poging is het door de grote overmacht van AE en ME uiteindelijk gelukt.

Een gerichte actie, een gerichte opzet van escalatie en toegepast geweld.

De verantwoordelijk commandant zou nog eens een keertje naar zijn operatiebevel moeten gaan kijken waar hij de steekjes(niet de klappen) heeft laten vallen lijkt mij.

Joost
Joost
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Veteraan IHGVV

Duidelijk dat de smoes van de ME-staking nodig was om de demonstratie te kunnen verbieden. Helaas, men kwam, en er was geen ME-staker te zien. Vol enthausiastisch aan het werk.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Joost

Jij bedoelt de lange lat was hard gemaakt en de Romeo’s hadden nieuwe gympen gekregen.

Walter
Walter
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Veteraan IHGVV

Viel me ook op dat Engelse SAS met ” politie ” jasje uit de bus stapten ,waarschijnlijk samen met BBE

Veteraan IHGVV
Veteraan IHGVV
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Walter

Al het beeldmateriaal wordt nauwkeurig bekeken en in een dossier gestopt. dus ook van alle eenheden die daar ter plekke waren. Dank voor de reactie. Er staat ook een oproep om de website van ‘in het gelid voor vrijheid’ om beeldmateriaal ter beschikking te stellen. Een van de vrienden uit deze groep zit helaas nog in hechtenis. We laten niemand achter……

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Demonstreren mag maar er is verschil tussen waarvoor je demonstreert. Is het een groen en linkse doel dan komt de burgemeester graag bij en geldt de anderhalve meter niet eens meer. Is het voor de vrijheid van de burger dan wordt zo demonstratie verboden of met geweld beëindigd als men toch komt. Dat alles onder de mom van bescherming van democratie. Democratie als een gevolg van de Verlichting krijgt het steeds zwaarder te verduren door de vallende politieke schemering met als het zo doorgaat de hoofdoel de donkere middeleeuwse tijden. Wil je je recht bij de rechter halen vergeet het maar want de rechters kiezen voor de macht en niet voor recht zoals je in Wynias week kan lezen. Zij worden overigens tenslotte door de macht benoemd net zoals de burgemeesters. Komen Groen Links of Democraten 66 aan de macht is het snel gedaan met de democratie. Wat dat betreft wachten ons zware tijden met maar een mogelijke waarheid, die van de macht. Licht uit, einde Verlichting, slot op je mond!

Henk
Henk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zoals gebruikelijk weer helemaal goed. Steeds denk je: nou kan het niet erger meer worden, maar helaas. Het maakt me bang voor de toekomst want ik zie nergens iets van gezond verstand, het zal en kan dus alleen maar steeds erger worden. De politieke macht heeft het niet meer onder controle en verzet zich steeds gewelddadiger.

Henri Ghysen
Henri Ghysen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Henk

Uw laatste zin beschrijft precies wat er loos is in ons land: paniek door de samenloop van zeer veel grote en ernstige problemen, waarvan een deel door eigen toedoen/stupiditeit is veroorzaakt.

Na lezing van het artikel van Ines van Bokhoven en het (deels opnieuw) zien van de beelden, vraag ik mij af hoe lang deze kruik nog te water gaat, zeker gezien het aantreden van nieuwe lichting incompetente carrièrejagers, die zich verenigd hebben in wat ze “kabinet” noemen.

Uitstekend en waardevol commentaar, Ines.

Renkir
Renkir
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben echt sprakeloos. De demonisering van ongevaccineerde kent zijn gelijke niet in de geschiedenis! In tijd van enkele weken is het doodnormaal om totaal geen begrip te hebben voor mensen met een ander standpunt betreffende vaccineren. Het totale gebrek aan logica is ook weg bij een deel van de mensen. Ik ben zeer gezagsgetrouw, sociaal en onderken ook dat er regels moeten zijn juist om de gemeenschap te beschermen. Maar hier wordt de waarheid omgedraait en een deel van de mensen loopt er blind van woede achteraan. De reden en de logica ontbreekt totaal. Wat is er met deze mensen aan de hand? Het is echt doodeng! Sinds wanneer krijgen mensen die weigeren een niet werkend medicijn tot zich nemen de schuld van het niet werkende medicijn? En dit gaat zeer ver, mensen worden ontslagen, gedetineerd mogen niet meer mee doen aan het sociale leven. Nooit eerder voorgekomen in de geschiedenis van de mensheid. Ik hoop zo intens dat de mensheid tot inkeer komt!

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Nu kan niemand meer ontkennen dat Nederland verrot is door onze zg leiders. Bewijs is keer op keer geleverd.. we hebben geen eerlijke rechters meer, geen eerlijke politiebonden of politici, geen oprechte burgemeesters. Alles is verrot.

Alleen de hardwerkende burgers zijn nog over.

Martha
Martha
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk mevrouw van Bokhoven.

Femke Halsema , de slechtste burgemeester ooit in ons land, zoals u haar terecht omschrijft.

Een vreedzame demonstratie, waarvan de deelnemers in een straat opgewacht werden door de politie met honden en wapenstokken.
Ze konden geen kant meer op.

De filmpjes geven een beeld hoe het daar aan toe is gegaan.
Getrainde politiehonden die geen bevel kregen om los te laten en de mensen over de straat sleurden.

Wat een misselijkmakend geweld en wreedheid.

Dieper kan ons land niet zakken.
Het is gedaan.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In Amsterdam laat Links haar masker vallen; door en door corrupt, fascistoïde gewelddadigheid en onderdrukking van de massa.

Meine
Meine
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Afgelopen Zondag was ik er ook bij, de agressiviteit van elke “ambtenaar” spatte er gewoon vanaf. Om 10:30 was ik bij het Museumplein toen het net afgesloten was, dus omgelopen naar het Stedelijk Museum. Via luidsprekers werden de mensen “honds” gecommandeerd te vertrekken. Ik ben toen teruggegaan via Albert Hein, om zo naar het Westerpark te gaan lopen. Toen stond daar ook al een mepgrage “ambtenaar” tegen mij te schreeuwen. Ik heb die genegeerd en ben doorgelopen.

Ik vraag me af wat voor “hersenspoeling” die Gestapo’s of Stasi’s hebben gehad.

ben van klinken
ben van klinken
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt voor dit heldere verhaal…

H. Verhagen
H. Verhagen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

goh ik denk dat de waarheid wel goed overkomt maar of het bij mevr. Halsema goed overkomt betwijfel ik die leeft net als al die andere personen met zulke functie-s in een heel andere wereld. die zijn er alleen voor hun eigen belang en niet voor de burger al zeggen ze van wel.

Cornelis Duijf
Cornelis Duijf
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Amen!

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik denk dat ze zich er weinig van zal aantrekken.
We gaan gewoon verder op de ingeslagen weg en vraag me af wat we allemaal nog tegen zullen komen.

PeterH
PeterH
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Je mag van mevrouw Halsema anders zijn, een eigen mening uiten, en al niet meer, zolang je maar binnen haar extreem linkse kaders blijft.
Extreem links is ook heel goed in het projecteren. De ander de schuld geven van iets waar ze zichzelf schuldig aan maken. Want het is altijd hunnie van rechts, Rusland of de Oost Europese landen. En zo wordt een meerderheid van de Nederlandse bevolking weggezet als extreem rechts. Het zal mij benieuwen wat er uit het onderzoek komt wat ze laten doen naar rechts extremisme in Nederland.

Sailor 1
Sailor 1
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  PeterH

Vraag dat maar eens aan Cas Mudde

PeterH
PeterH
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Sailor 1

Zoals ik al zei, projecteren…

W Punk
W Punk
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zo spreekt de duivel ook, het ene zeggen het andere doen. “Het” (ze)past prima bij die eletaire mafia.

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Eerlijk gezegd denk ik dat Halsema de scapegoat is. De opdrachten komen volgens mij direct vanuit Den Haag. We moeten blijkbaar wennen aan dit afschuwelijke geweld.

Max Staudt
Max Staudt
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, je verontwaardiging is terecht, en helemaal de mijne. Je verwoording is weer prima. Maar – en dit is geen verwijt, maar een opmerking in de richting van velen, iets wat ik mijzelf ook steeds opnieuw moet inprenten – voor linkse carrièremensen is dit alles op zeker niveau van hun bewustzijn geen hypocrisie. Hun progressieve wereld- en geschiedenisbeeld is namelijk een zaak van geloof en persoonlijke identiteit: niet een optie of theorie, maar hun léven. Op dat niveau kúnnen ze niet anders, want elk “anders” is voor hen het niets, de aarde die zich splijt onder je voeten. Het aldus gevulde Godvormig gat in hun bestaan is er ook bij hun achterban en bij velen op allerlei posities en niveaus. Dat cultuurprobleem gaat ver terug: (neo)marxisme, Hegel, stromen en onderstromen in de Verlichting… en wat dat alles met de psyche van mensen gedaan heeft. Zonder aandacht voor dat niveau heeft de machteloosheid al te veel vat op ons. Dan verraden we dapper strijdend alleen maar onze positie door onze bewegingen en geven we speurende ogen in de andere linie gelegenheid onze zwakke plekken op te sporen, d.w.z. alles wat onze onmachtige woede kan versterken en ons tot onze eigen vijanden maken. Voor verdieping in bepaalde richting heb ik veel gehad aan Diana West: The Death of the Grown-Up. Maar dat is maar één titel en één richting. Ik ben zoekende naar een manier om als theoloog iets bij te dragen. Wat jou betreft zou ik willen zeggen: laat je analytisch en narratief vermogen niet overwoekeren door boosheid en onmacht.

Friesecanadees
Friesecanadees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Max Staudt

Hopefully you are familiar with dr dietrich Bonhoeffer, the great theologian, and his resistance versus the nazis

Meine
Meine
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Max Staudt

@Max, een goede verklaring van de psyche van de “socialist”. Bij voorkeur noem ik het niet “links”, omdat zowel “extreem-rechts” als “extreem-links” socialisten zijn, de ene “internationaal” de ander “nationaal”.

Jij zou als theoloog een goede analyse analyse kunnen maken van deze “religie”. Wat is dat met het verschijnsel “mens” dat de perceptie zodanig vervormd kan worden door suggestie en indoctrinatie. Ook daar kunnen we veel leren van historie. En we weten welke politieke stromingen het liefst geschiedenis willen afschaffen of herschrijven.

P.
P.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Max Staudt

Bijzonder interessant wat u schrijft over het ‘Godvormig gat’

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door P.
Joost
Joost
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Is Halsema wel de weg kwijt, Ines?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Joost

Halsema is zeer zeker de weg niet kwijt, het is veel erger. Zij zit met bewust en met haar volle verstand op de groen linkse weg. De weg naar de socialistische dictatuur.

Joost
Joost
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat bedoelde ik met mijn retorische vraag.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Joost

Ik voelde het al aan de intonatie van uw vraag, Joost, het leek mij leuk om het aan te vullen.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hulde voor dit moedige artikel, Ines. Halsema dient direct ontslag te nemen na dit extreme politiegeweld. Weerzinwekkend. Ik was er bij, echter achter die doorbroken politielinie bij de Overtoom. De betogers waren daar in hun nopjes. Triomfantelijk. En die demonstranten waren van alle rangen en standen, van een divers pluimage. Voorheen had GL dit bejubeld maar die laat nu haar ware gezicht zien. Straatterreur door de overheid. Met zwarte gezichtsbedekking zoals Antifa. En eerdere knokploegen in de geschiedenis. Als Amsterdammer wist ik niet wat ik zag. De ME die burgers tot moes slaat voor de “Volksgezondheid”. Dood en doodeng. Amsterdam als Republiek Politiestaat. Aftreden nu!

Hans van Straaten
Hans van Straaten
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Geheel met het stukje proza eens, kudo’s

Mo Kroon
Mo Kroon
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit komt binnen…
De waarheid is hard, maar moet wel gezegd/geschreven worden. Hulde voor dit stuk, duidelijker kan het niet.

Paul Kramer
Paul Kramer
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Femke is opportuun – tijdens BLM verschijnt ze spontaan met button ‘1873’. Na de moord op Bas van Wijk (All lives matter) en de onthoofding van Samuel Paty (Ongelovige lives matter) schitterde ze door afwezigheid. Ik hoop een keer mee te maken dat ze na de zoveelste afrekening in drugscircuit spontaan een dag op de dam gaat staan met een button waarop de tekst: ‘het zesde gebod’.

Richard
Richard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er bestaat een groot verschil tussen het beoordelen of veroordelen van handelingen, gebeurtenissen en het beoordelen van mensen, groepen. Het vraagt om geestelijke rijpheid deze twee zaken los van elkaar te kunnen zien. Ines, het komt me voor dat je allemaal retorische vragen aan het stellen bent, je weet net zo goed als ik dat Femke Halsema in het geheel niet over een dergelijke geestelijke rijpheid, dat moet ergens in haar kinderjaren al zijn gestagneerd. Het gegeven dat ze niet in staat is om een strikte scheiding te maken tussen gebeurtenissen, handelingen en personen, groepen verklaard haar roze bril en dat ze daar naar handelt. Daarmee zijn de vragen denk ik beantwoord.

Wat ook aan de rechter zijde blijkbaar moeilijk te verdedigen is, zijn de rellen in Rotterdam waarbij politieagenten zich ‘genoodzaakt’ voelde te gaan schieten op relschoppers. Nu verdedig ik geen relschoppers, maar heb wel mijn blik geworpen op de handelingen en gebeurtenis. Was er sprake van ‘acute noodweer’? Beelden die ik heb gezien deden mij daaraan twijfelen. Of ik het goed of verkeerd zie, ik ben van mening dat dit incident juridisch beoordeeld dient te worden. Hier is namelijk wel iets gebeurd, een gebeurtenis dat kan leiden, ertoe leidt zelfs, dat grenzen worden opgetrokken met betrekking tot de bevoegdheid van geweldpleging door ambtenaren. Voordat je in je morele veroordeling schiet, realiseer je goed dat dit uiteindelijk tegen je keert.

By the way, inquisitie is in Nederland al lang een feit.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Fantastisch artikel Ines chapeau!!!
Kijken en Luisteren: https://twitter.com/blckbxnews/status/1479912955286274048

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De fascisten van nu noemen zich anti fascisten.

Klaas-Jan
Klaas-Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig stuk!! Nederland word wakker!!!

Rienus
Rienus
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik denk, maar ik ben natuurlijk een burgertje die het allemaal niet zo scherp meer ziet. Er wordt simpel uitgevoerd wat die kale Duitse man al decennia aan het voorbereiden is. De tentakels van dit gedrocht reiken zover dat zelfs intelligente mensen zich vereerd voelen als ze mee mogen doen.

Als daar vragen over worden gesteld spreekt de lachende handpop het kamerlid toe alsof die een klein kind corrigeert. Het antwoord is zelfs reden geweest dit item op te nemen op de site van zerohedge.com. Daar stond hij weer voor de zoveelste keer met zijn leugens ten overstaan van iedereen er een puntje aan te draaien. Nieuwe elan ja ja, iemand die dat geloofd heeft poep tussen zijn oren.

Femke denkt nu geloof ik dat ze het geweldig doet, tot ook zij er achter zal komen dat ze niet tot het echte elite clubje behoord.
En bedankt.

43
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x