De kiezer heeft schuld en u bent de pineut

Ogen en oren dicht bij Jodenhaat

Ophitsing en propaganda leiden ertoe dat een buurmeisje je opeens een mes in de rug steekt, omdat er een Jood moet worden vermoord. Leugens en onjuiste informatie voeden agressieve pro-Palestina protesten in Amsterdam, die geen strobreed in de weg worden gelegd. Opportunistische politici en onwaardige leiders staan dit alles toe en financieren zelfs terreur. Je kan maar één persoon de schuld geven en dat is de kiezer, schrijft Simon Soesan vanuit Israël.

Je loopt in Jeruzalem met je kinderen, die je naar school brengt. Wie verwacht het? Wie verwacht dat je overbuur, een meisje van veertien, met een mes van dertig centimeter op je af gaat komen? En dat je het niet eens meteen snapt, maar een van je kinderen schreeuwt: “Mama, er zit een mes in je rug?”

Wat moet je als agent of soldaat, wanneer je een moordenares van veertien moet oppakken? Wat moet je met een kind van veertien?

 

Ophitsing

De centrale vraag is: hoe komt zo’n kind op dit idee? Maar daar zijn antwoorden op: ophitsen op de islamitische school, propaganda maken met leugens en mensen hopeloos maken. Zo hopeloos, dat zelfs een volwassen man, wiens vrouw wegloopt nadat hij haar jaren in elkaar had geramd, beslist dat de enige manier om zijn ‘eer’ te behouden is om een Jood te gaan vermoorden. En je krijgt er nog voor betaald ook, vraag het maar aan Sigrid Kaag!

Maar ook deze vraag heeft niet alleen antwoorden, maar ook achtergronden: laksheid bij het verspreiden van informatie die feitelijk onjuist is. In Nederland is dit een bijna nationale hobby, vooral bij de politici: als ze de foute informatie niet verspreiden, dan zijn ze wel vaak schuldig aan het toelaten van het verspreiden van leugens of ze corrigeren het niet.

 

Intimiderend

Het bekendste voorbeeld is het ‘beleid’ van de ongekozen burgemeester van Amsterdam. Van haar mag je op de Dam staan met de vlag die gestolen is van Irak, claimen dat dit de vlag is van Palestina, een land dat nooit bestond, schreeuwen dat de Joden concentratiekampen hebben waar ze Palestijnen opsluiten en Palestijnse baby’tjes vermoorden. En als je de demonstranten op de Dam wil aanspreken over de feiten, dan krijg je een proces-verbaal, want dat is intimiderend. En breek me de bek niet open over een Israëlische vlag op de Dam: daar krijgt de burgemeester uitslag van.

 

Verschuilen

Maar het gaat nog verder. De koning van Marokko heeft een verdrag tot normalisatie gesloten met Israël. Marokko omarmt Israëlische toeristen en doet nu veel zaken met Israël. Islam in Marokko is een levenswijze met veel openheid en plezier. Maar als een Marokkaan in Nederland vrouwen beledigt, vrouwen slaat, mensen met moord bedreigt, alles wat Nederlands is ‘haram’ verklaart en zich dan verschuilt achter het mom van godsdienstvrijheid – terwijl het ook nog eens populair is Joden uit te schelden of aan te vallen – gebeurt er niks. Moet je in Marokko eens proberen.

De Nederlandse overheid heeft daar begrip voor en klaagt deze niksnutten zo weinig mogelijk aan. Mocht u zich willen verdedigen tegen hen, tja, dan krijgt u problemen met de wet. Waarom? Daarom! Die hangkinderen weten amper Marokko aan te wijzen op een wereldkaart, maar daar doet de Nederlandse overheid niets aan. Vinden ze de Holocaust een gevoelig onderwerp? Nou, dan onderwijzen we daar maar niets meer over.

 

Opgesloten

En mocht er een politicus opstaan die “minder, minder” roept en doodsbedreigingen krijgt, dan sluiten we die politicus op in safe houses, in plaats van de bedreigers aan te pakken. Dat is namelijk de Nederlandse traditie op zijn best: je aanpassen, ogen en oren dicht en laten zien hoe welkom iedereen is.

En als er vrouwenbesnijdenis plaatsvindt of mannetjes van tachtig met meisjes van acht jaar willen trouwen, dan zeg je dat het niet mag en laat het vervolgens gewoon toe. Het volk leest toch voornamelijk de krant van wakker Nederland en die houdt zich bezig met het gewicht van de kroonprinses en het seksleven van bekende mensen die bekend zijn om niets maar toch o, zo belangrijk zijn. Weet het volk veel…

 

De kiezer heeft schuld

Een meisje van veertien in Jeruzalem die een moeder in bijzijn van haar drie kinderen probeert te vermoorden, Medelanders die homo’s in het water smijten, vrouwen voor hoeren uitschelden of halfzachte idioten die op de Dam leugens mogen verspreiden: het zijn allemaal gevolgen van opjutten, opportunistische politici en onwaardige leiders.

Als je dan daarbovenop in de regering een minister hebt die openlijk terreur ondersteunt en zonder met haar ogen te knipperen daarover blijft liegen tegenover de camera’s – zonder dat iemand er eens een einde aan maakt – dan weet je dat het nooit beter zal worden. Integendeel: het wordt nog erger.

En u, brave burger in Nederland, kunt maar aan één persoon de schuld geven: de kiezer.

Over de auteur

Simon Soesan
Simon Soesan
Simon Soesan woont sinds 1973 in Israël en is directeur Europa van Taglit - Birthright. Soesan is bekend van columns in o.a. NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal waar, maar diezelfde politici beweren ook dagelijks dat het slechts uitwassen zijn en dat de meeste moslims mensen zijn zoals wij. Dat de ‘echte’ islam net is als het christendom.
En dat de steekpartijen en aanslagen het gevolg zijn van het imperialisme, kapitalisme, sociaal onrecht, machtsverhoudingen, enzovoort.
De kiezer gelooft het omdat hij behoefte heeft aan makkelijke verklaringen. Zodat hij daarna weer door kan gaan met netflixen, het plannen van de verbouwing, de derde vakantie naar Thailand en dat soort veel belangrijkere dingen.
De kiezer gelooft het omdat hij vooral met zichzelf bezig wil zijn en niet geconfronteerd wil worden met de pijnlijke waarheid, die zo heel anders is.

R Bil
R Bil
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Helaas hoef je geen jood te zijn om je te schamen hoe hier in dit land alles tegen joden mogelijk is . De hypocritie regeert. Aan eerlijkheid en een solide beleid heeft de politiek geen boodschap aan. Helaas

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Een wat gemakkelijke conclusie. Veel mensen boeit het niet en die stemmen wat ze traditioneel stemmen. Veel mensen zijn ook niet geïnteresseerd wat er in hun omgeving gebeurt. Al is desinteresse te vergelijken met dronkenschap; je leeft in een roes totdat je op een dag wakker wordt in de realiteit. Goed voor een enorme kater.

Maar goed, zo gaan die dingen. En zolang het kartel de macht kan vasthouden loopt dat zo door.
Wat daarbij niet helpt is de enorme verdeeldheid in het rechtse kamp. Of je een PVV nou aardig vindt of niet, als je die partij aan veel zetels helpt kan die partij eindelijk een vuist maken. Als je die zetels verdeelt over 7 a 8 clubjes weet je dat het rechtse blok bij alle verkiezingen de eeuwige verliezer zal zijn.

Door eigen toedoen.

Saskia Kuitert
Saskia Kuitert
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Precies Ernie! Laat de PVV nu eens een vuist kunnen maken.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Twee opmerkingen:
1) bij een peiling bleek dat Pieter Omtzigt 32 zetels kan halen. Mensen stemmen kennelijk graag op een kopie van het CDA. Ongeveer 8-9 van die zetels werden weggehaald bij de PVV. Zegt dat iets over partijtrouw?
2) Ook al stemmen zij die nu op JA21 en Forum stemmen, op PVV, dan haalt de PVV tussen de 30 en 40 zetels. Dus ook in die situatie zal de PVV met 1 of meer partijen moeten samenwerken om een coalitie te vormen.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat zelfs een grote PVV een coalitie moet vormen ziet u heel juist. Veel meer dan een flinke koerswijziging is domweg niet haalbaar. Daarbij zal evengoed behoorlijk wat water bij de wijn moeten worden gedaan.
Gezien uw reactie mag ik aannemen dat u voldoende realiteitsbesef hebt om het daarin wel met mij eens te zijn.

Wat heeft het dan voor zin om met allerhande rechtse partijtjes te komen die het op details ongetwijfeld veel beter weten dan de PVV als die afwijking op details toch nooit relevant zullen worden?

En dan nog, zelfs als een BBB of een BVNL werkelijk succes boekt?
Een onstuimige groei, met de onvermijdelijke kinderziektes en je hebt zo 10 jaar tijd verknoeid voor zo een partij is gerijpt tot een partij die aan regeringsdeelname kan denken.

Dan kan je toch beter één PVV hebben die 40 zetels haalt (succes trekt kiezers aan) en daadwerkelijk wat in de melk te brokkelen heeft?
Stel dat je al die prima politici (m.u.v. het stelletje zwakzinnig van JA21)
in één partij kunt verenigen?

Ook hier geldt dat je een oorlog vooral wint met massa.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Helemaal mee eens. Het enige voordeel dat ik wel zie bij partijen als JA21 en Forum en BBB is dat ze door een andere woordgebruik, andere presentatie in staat zijn om nieuwe groepen kiezers aan te spreken. Daarmee laten deze partijen zien dat er andere invalshoeken bestaan dan alleen die van de PVV, ook al gaat het grotendeels om dezelfde materie en dezelfde onderwerpen. Voor veel mensen is de manier van uitdrukken vaak belangrijker dan het onderwerp zelf.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Die gedachtegang kan ik wel volgen. Maar dan zal 1 alternatief toch voldoende moeten zijn. Wat dat betreft was FvD als aanvulling op de PVV prima. Deels zal Baudet een probleem zijn met zijn uitlatingen, voor het grootste deel worden door regenten en msm op elke FvD slak zout gelegd om vooral te voorkomen dat die partij daadwerkelijk mee gaat doen.
En als een BBB of ander clubje daadwerkelijk groei doormaken zal ook voor die partij het schandalencircus worden opgestart. Met wéér nieuwe startups van lieden die menen dat zij toch wel het wiel hebben uitgevonden en zo blijft de rechterflank in zalige verdeeldheid achter haar eigen staart aanrennen en blijven de regenten dankzij deze verdeeldheid de dienst uitmaken.

Misschien moeten we op rechts eens onder ogen zien dat het speelkwartier nu toch echt voorbij is.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Kindsoldaten zijn de wapens van de ware moordenaars. Kindsoldaten hebben wij in Europa nog niet maar als je ziet hoe criminaliteit stijgt bij jonge tieners dan zijn wij er bijna. Jonge ontevreden moslim kinderen die thuis strak gehouden worden leven zich op straat uit en dat vinden de ouders prima want op straat is het hun zaak niet maar van de overheid. Verwarde kinderen zij het resultaat van deze mix en onze overheid zal de moslims perse niet hard aanpakken want korte lontjes vinden zij uitermate oncomfortabel. De overheid zoekt dan liever de schuld van rechts om de gedachten af te wentelen. Daarom mag een zwarte man in het openbaar geweld oproepen zonder vervolging maar krijgt een andere een jarenlange rechtszaak om het oproep om deze ontwikkeling te stoppen. Of stoppen de bedrijven de samenwerking met iemand die zijn mening geeft. De ambulance personeel, het brandweer en nu de virologen worden aangevallen of gedreigd tijdens hun werkzaamheden zonder dat er hoge straffen geëist worden. Zij kunnen allemaal mee stoppen maar gaan toch door gelukkig. Men leeft zich liever op politieke processen af dan dit soort zaken aanpakken. En men pikt dat. Of de kiezer heeft gesproken doet er maar weinig toe want de kiezer zijn werk duurt maar een dag. Daarna is ie niet meer nodig en eigenlijk zelfs ongewenst en men manipuleert en net zo lang tot het resultaat bereikt is die al lang van tevoren op het oog stond. Daarom geen referenda, geen inspraak meer. De oppositie heult met de regering mee en staat na een beetje geblaf alles toe. Moties halen het niet. Het nieuwe kabinet is dan ook van de dood opgestaan in andere gedaantes onder de motto van het nieuwe beleid. Wij zien ze terug met een masker op want het is binnenkort weer feest met de oude onovertroffen Prins carnaval.

Rob
Rob
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, en Kaag wordt in het nieuwe kabinet minister van buitenlandse zaken, heeft ze afgedwongen, kan ze de wereld rondvliegen en haar ideologie verkondigen

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rob

Tja, haar hobby, rondvliegen en CO2 uitstoten champagne drinken in derde wereldlanden en hun subsidies beloven zodat die landen Boko Haram kunnen steunen. Politiek is wel zo makkelijk, maar je moet het alleen even doorhebben.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan met de zaken die hier genoemd worden volledig instemmen dat zij inderdaad gebeuren zoals u schetst. Het is meer dan schandalig – ik druk mij voorzichtig uit- dat zoiets mogelijk is in Nederland.
Maar om hier de kiezer de schuld van te geven, klopt niet. Er zijn meer dan genoeg aanwijzingen dat er heftig gefraudeerd is met de uitslagen van de laatste verkiezingen.
Ons rechtsysteem staat zwaar onder druk.

Robert
Robert
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

BAM heer Soesan, de spijker vol op zijn kop, je schaamt je toch als jood Nederlander te zijn, oh wacht even er zijn zelfs EAJG Nederlanders…….

Johan P
Johan P
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Niet dus. Ik heb niet gestemd voor deze bende.
En hoewel ik het er mee eens ben dat kiezers beter en meer onderzoek zouden moeten doen op wie ze stemmen, wat hun standpunten zijn en wat die persoon in het verleden heeft gedaan wil ik toch de eerste verantwoordelijkheid bij de media leggen.
Het is namelijk de media die de waakhond zou moeten zijn, die de leugens aan de kaak zou.moeten stellen ipv bevorderen.
Plus natuurlijk dat het helemaal niet uitmaakt wat je stemt, want de orders en wetten komen uit Brussel, niet Den Haag.
Herinner je misschien het Oekraine referendum of het referendum over Lissabon of de duidelijke polls over Marakesh? De bevolking stemde tegen, niet voor.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Johan P

De controlerende organen in Nederland, bv de 1 en 2 Kamer en de Raad van Staten zijn niets meer of minder, dan de verlengstukken van de zittende regeringen.
Met andere woorden Nederland is allang geen Democratie meer.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Deze orgaan is in dienst van brussel

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Simon, ik lees die stukjes wel eens over De Dam in Amsterdam op Zondag, de haat die door opgefokte tegenstanders van Israël wordt geuit, tegenover een Joodse man, verschrikkelijk.!
Wat een waarheid als een koe, die zin met de naam Kaag erin.
Vraag het maar aan Sigrid Kaag, je krijgt er nog voor betaald ook.
Weet je, deze Kaag wordt de Nederlandse Minister van Buitenlandse zaken in Rutte 4.

Frieda Pais
Frieda Pais
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De trieste waarheid van de hedendaagse Nederlandse aanpak van het antisemitisme. Een blamage en politieke ineptitude.

r.maassen
r.maassen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Droevig maar waar. De meeste kiezers slikken al die leugens voor zoete koek.Kijken niet verder dan hun neus lang is.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat is niet waar Alfrida Kaag steunt de terorisme.
Niet de kiezer .

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Mijn mening is simpel Kees, als de kiezer op D’66 weet dat Kaag het terrorisme steunt, is die kiezer medeverantwoordelijk voor deze steun aan de terroristen.

Kees
Kees
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Dat zijn een beperkt aantal
Die nog in sprookjes geloven naïef
En dan de meeste kiezers kijken niet naar verkiezingen progamma ze vinden het knape en vriendelijke mensen.
En daar stemmen ze op.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kwam het rampenlijstje van kabinet pRutte 3 tegen… Mijn hemel echt hè!!!
Want u kunt wel vooruitkijken naar de toekomst, de grote vraag is eigenlijk waarom Mark Rutte er nog zit. Na KABINET BIEDT ONTSLAG AAN. Na BREEK. Staatssecretaris Co Verdaas TREEDT AF. Na BREEK. WEEKERS WIEBERT. Na IVO OPSTELTEN EN FRED TEEVEN STAPPEN OP! Na BREEK. Wilma Mansveld moet wieberen om Fyra. Na LIEGENDE STEUR VALT OVER SPITTENDE HAAN. Na GSTV. BOEM. HENNIS CAPITULEERT. Na HALBE ZIJLSTRA IS ER GEWEEST ALS MINBUZA; debat met MinPres gaat nog wel door. Na Staatssecretaris Harbers stapt op om asielcijfers. Na BELASTINGBOEF MENNO SNEL TREEDT AF. Na KABINET TREEDT AF OM TOESLAGENTOESTAND. Na Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) stapt op naar een ngo maar blijft op uw loonlijst. Na ‘Halve kabinet benaderd voor lobbybaantje Van Nieuwenhuizen: 2,5 ton voor 2,5 dag werken’. Na HEXIT. SIGRID KAAG WEG ALS MINISTER VAN HOOP. Na ANK BIJLEVELD ALSNOG UIT KABINET GEËVACUEERD. Na BREEK – KlimaatStas MONA KEIJZER ONTSLAGEN. Weet iemand het antwoord?

Boorzalf
Boorzalf
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is de vlag van Jordanië die gejat is.

wappieman
wappieman
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De kiezer kan er volgens mij weinig aan doen .
Ten eerste : verkiezingsbeloften die men vervolgens niet nakomt .
Demoniseren van PVV en FvD.
Een KROON welke warme contacten onderhoud met het WEF en de Bilderbergconferenties , en volgens mij achter de schermen regelt welke regering
wij krijgen .
Dat hele islamknuffelen is een gevolg van een omvolkingspolitiek naar idee
van graaf Richard Coudehove Kalergi , lieveling van de Bilderbergers / EU kliek .
Nee , ik geloof niet dat je de doorsnee kiezer mag verwijten , daar we belazerd
en bedrogen worden MEDE door de MSM !

Okkie
Okkie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het grootste probleem in deze wereld zijn niet de Joden maar de Islam en zij die met die ideologie collaboreren, het komt allemaal voort uit één gemeenschappelijke bron: een diabolische haat jegens Judeo-Christelijke normen en waarden.

Witte raaf
Witte raaf
1 jaar geleden

Goed gezien! Staat ook onder de foto trouwens.

AAA
AAA
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het lijkt als een familiebedrijf volgens mij; De eerste generatie bouwt het op, de tweede bouwt het uit en de derde verbrast het. Ik bedoel: veel jeugd lijkt gender- en globalisme-, ‘gods’dienstvrijheid (voor mohammedanisme), gelukszoekersasiel, griepprik en gehoorzaamheid-app gewoon normaal te vinden. En ja, als je jong mag stemmen dan sijpelt dat door (Zulke stemmen ‘verdwijnen’ niet in stembureaus tenslotte)

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x