Woke Woensdag – Van Klobol Kols tot Vulvabevrijding

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Welkom bij de OpinieZ Woke Woensdag van 1 september 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Utrecht goes for Klobal Kols!

Steekt Utrecht Amsterdam naar de kroon als Woke-hoofdstad van Nederland? Aan de inzet van de Utrechtse burgemeester, wethouders en gemeenteraadsleden zal het niet liggen. Ze werken keihard mee om de Global Goals (iets met duurzaamheidsdoelen en de VN) te realiseren in de stad. In de gemeenteraad zijn maar liefst 17 van de 45 raadsleden ambassadeur van de ‘Klobal Kols’, zoals ze in GroenLinks-jargon worden genoemd. “Deze raadsambassadeurs nemen de Goals mee in hun dagelijks werk en hopelijk ook in de verkiezingsprogramma’s voor 2022”, juicht Gwen Jansen, voorzitter van Utrecht4GlobalGoals.

 

GroenLinks wint afgedankte klinker

Tijd voor een videoportret waarin de dolenthousiaste Groene Gwen spreekt met GroenLinks-raadslid Fred Dekkers, die uitlegt wat de Klobol Kols voor hem inhouden en hoe GroenLinks de Kols implementeert in de stad! Als blijk van waardering én stimulans ontvangt een zichtbaar ontroerde Fred de Utrecht4GlobalGoals-hoeksteen, een gerecyclede, afgedankte klinker uit de binnenstad van Utrecht, uit de warme handen van Gwen Jansen.

 

 

 

Regenboogfietspadontwerper krijgt LHBTIQ+letterbakprijs

 

Niezende mannen mogen niet meer

Na de oeverloos pratende mansplainer en de wijdbeens zittende man wacht nu ook de niezende man verbanning uit de door woke-feministen geremodelleerde publieke ruimte. De mansneeze is niet alleen ziekmakend agressief en vrouwonvriendelijk, maar ook kinderlijk theatraal, betoogt mannenkenner Ruby Sanders.

 

Huh, gaat Clarice Gargard weg als NRC-columnist?

Wie weleens een poging heeft gewaagd om de teksten van de linkse activist Clarice Gargard te ontleden kan niet anders dan diep ontzag koesteren voor de opinieredactie van NRC. Zij behoren tot het selecte groepje Nederlanders dat in staat is de intellectuele stijloefeningen van deze strijder met een pen in alle facetten te doorgronden. De enige echte kwaliteitskrant van Nederland plaatst natuurlijk geen onbegrijpelijke rommel. In haar laatste column overtreft Clarice zichzelf. Uiteraard gaat het ons begripsvermogen te boven, maar het lijkt erop dat het opiniekanon van NRC hier haar afscheid aankondigt. Wat een gemis!

 

Kamala Harris pusht woke-agenda in Vietnam

Terwijl zich in Afghanistan een geopolitieke ramp voltrok pakte de VS vice-president Kamala Harris het vliegtuig voor een reisje naar Zuid-Oost Azië. Journalisten die dachten haar vragen te kunnen stellen over Afghanistan kwamen bedrogen uit. Een verboden onderwerp. Kamala had belangrijkere zaken aan haar hoofd, zoals inclusie en diversiteit, het Klimaat en de LGBTQIA+ rechten van Vietnamezen.

Ook een obligaat bezoekje aan de plek waar John McCain uit de lucht werd geschoten stond op het programma.

Tot grote woede van McCain’s dochter Meghan McCain.

 

Woke Wash failliet van Joe Biden

De op weerzinwekkende wijze uitgevoerde terugtrekking van de Amerikaanse troepen uit Afghanistan, de terreuraanslag op het vliegveld van Kabul, die aan meer dan tweehonderd mensen het leven kostte onder wie dertien Amerikaanse mariniers en soldaten, en de van ieder empathisch vermogen gespeende toespraak van Joe Biden werden zelfs zijn trouwe aanhangers in de media te veel.

 

Dodenlijst

Tot overmaat van ramp blijkt het team Biden lijsten met alle namen van buitenlanders en Afghanen, die hebben samengewerkt met westerse troepen of organisaties, te hebben doorgegeven aan de Taliban. Lijsten die op z’n minst kunnen dienen als een overzicht van waardevolle gijzelaars en in het ergste geval een sharia-dodenlijst.

Het werd vele oud-veteranen te veel. Zij zetten in het geniep een reddingsoperatie op voor gestrande Amerikanen.

Veteranen, die in de linkse pers worden weggezet als neo-nazi’s.

 

Cadeautjes voor de Taliban

Verbijsterend is ook de hoeveelheid militair materiaal die de Taliban cadeau is gedaan door team Joe Biden.

De ouders en familieleden van de door Afghaanse terroristen vermoorde Amerikanen konden bij de aanblik van zoveel hemeltergend falen hun emoties niet langer bedwingen.

Het relaas van Kathy McCollum, de moeder van de vermoorde marinier Rylee McCollum, is hartverscheurend.

 

Woke censuur

Uiteraard wordt kritiek op de heersende politieke kaste in Amerika niet op prijs gesteld. Washington wordt daarbij geholpen door de sociale media, die behulpzaam overgaan tot censuur.

Luitenant-kolonel Stuart Scheller, die zeventien jaar leiding heeft gegeven en het waagde om in een filmpje voorzichtig kritiek te uiten, werd onmiddellijk op non-actief gesteld. Scheller, die nog drie jaar te gaan had tot zijn pensionering, hield de eer aan zichzelf en nam ontslag.

 

Zwijgplicht

En terwijl niemand in Woke-Washington verantwoordelijkheid neemt ontvangen soldaten en overheidsmedewerkers brieven van de overheid, waarin hen gemaand wordt te zwijgen. Welkom in het Amerika van Joe Biden.

 

Klimaatopwarming is de oorzaak van de Taliban

Dat we ook in Nederland al jaren de weg kwijt zijn hoeft geen betoog. Het gepruts van minister Sigrid Kaag een paar dagen geleden laat zien hoe diep het verval is in ons land. Het zal de lezer niet verbazen dat in zo’n land ook de verstandelijke vermogens van de generaals ernstig zijn aangetast door hedendaags woke-denken.

 

Lees- en kijktips

Het OpinieZ Woke watchers-team beveelt aan:

Strijdplan

Vlammend essay van Bari Weiss, waarin ze een anti-woke strijdplan ontvouwt.

 

Hoe woke onze intellectuele vrijheid vernietigt

 

Kruistocht tegen westerse beschaving

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

Hilarische video van een conservatieve Amerikaan, die de teksten van een Woke TikTok Girl en haar Libragender en Librafluid  genderidentiteiten op de ontleedtafel legt.

 

LGBTQIA+ activisten: geen kwaad woord over de Taliban

 

Ook niet als ze homo’s in stukken hakken.

 

Vulvabevrijding

We eindigen met een sprankje goed nieuws. De bevrijding van de zo ernstig geknechte Vulva is nabij!

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Ines van Bokhoven, Alma van Hees, Pamela Pinas en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

 

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat valt er nog op te merken over die woke waanzin die als een nieuw virus vooral de hersenen aantast. Ik ben geen dokter en ook nog gezond maar ik zou tocht wel eens willen weten hoe gedragsdeskundigen hierover denken. Waar komt het vandaag en hoe valt deze aftakeling te stoppen?
Ik haak af maar maak mij wel grote zorgen. Hoe kunnen mensen zo ongegeneerd te koop lopen met al die onzin en er blijkbaar nog stellig in geloven. Gaat dit verder dan mag wat mij betreft de bom als genadeschot vallen. Wat een treurnis en vooral wat erg voor onze jeugd.

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Het is zeker erg voor onze jeugd. Indoctrinatie is een sluipmoordenaaar voor onze westerse vrijheid. Ik heb al een keer eerder geschreven: gelukkig heb ik geen kleinkinderen.

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Het is de jeugd zelf die dit soort onzin verkondigt. Zij vinden het straks doodnormaal, ze groeien er in en mee op. En de volwassenen laten het gebeuren, sommigen zien er zelfs brood in en promoten het nog extra. Het westen raakt steeds verder getroubleerd en in chaos.
Tot ofwel de ook hevig gepromote religie van de vrede islam, ofwel het (chinese) socialisme, ook wel communisme geheten, het hele woke-gebeuren op vermoedelijk zeer vriendelijke en vreedzame manier aan banden legt.
We – ik bedoel daarmee de normale nuchtere Nederlander, inmiddels hevig in de verdrukking en steeds verder in de minderheid – zijn mede door en samen met al deze woke-idioten gedoemd.

Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

@Realist1966

“Het is de jeugd zelf die dit soort onzin verkondigt.”

Voor een deel van de jeugd gaat dit idd op maar de jeugd is ook snel te beïnvloeden en het zijn mi vooral de volwassenen die in hun (verantwoordelijkheid) controle daarop te kort schieten. Sterker nog ik denk dat voor veel verkeerde ontwikkelingen in onze maatschappij de jeugd wordt gemanipuleerd of geïndoctrineerd en dat daar ouderen met een vaag doel achter zitten.
Dus ik ben het met je eens maar ook Binzrath heeft gelijk en ik heb wel kleinkinderen.
Of we als nog normaal denkende mensen in de minderheid zijn weiger ik te geloven maar we zijn helaas wel te onzichtbaar. De grote bek heeft het voor het zeggen ( nog wel ).

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is verontrustend als je beseft dat je elke woensdag deze rubriek volledig kan vullen en dat waarschijnlijk nog voor heel lang.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het klinkt tegenstrijdig uit de mond van een boreling uit 1938, die de tweede wereldoorlog bewust/onbewust, met al zijn verschrikkingen heeft meegemaakt.
Maar ik begin steeds meer het idee te krijgen, dat er iets vervelends nodig is in Nederland, om Nederland weer Nederland te laten worden en alles weer in de goede volgorde aan te pakken.

Maar het blijft maar een idee.

Wouter1965
Wouter1965
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Er wordt geschreven over een lijst die aan de Taliban is overhandigd en dat deze mensen op de lijst gevaar lopen. Vervolgens vliegtuigen vol Afghaanse jonge strijdbare mannen die hun moeders, vrouwen, dochters en zussen achter laten onder bewind van de Taliban.

Het zal allemaal wel, volgens mij wordt dan de verkeerde evacuatie volgorde aangehouden. Lijkt mij eerst de moeders, echtgenotes, zussen en dochters eerst.

Maar wel pas nadat de 125 service dogs die nu zijn achtergelaten op het vliegveld van Kaboel worden geëvacueerd. Service dogs die vol in de strijd hebben meegevochten om hun baasjes en makkers op het strijdveld te beschermen.

Binzrath
Binzrath
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is duidelijk dat de machtigste man van de wereld een seniele man is, maar ik ben bang dat het niet opgemerkt wordt door de woke-gemeenschap.

Als er een religie homofoob en transfoob is dan is het wel de Islam. Er wordt wat gediscrimineerd bij de zogeheten minderheden, maar het kwartje valt niet bij de wokkies.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Binzrath

Een slappe leider is wenselijk voor activisten. De EU wordt ook altijd door een zwakkelingen geleid om niet in de weg te staan.

Nick
Nick
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Allemaal leuk en aardig, maar het belangrijkste wordt vergeten. Wanneer begint nu eindelijk eens weer die zwarte Pieten discussie? Hier staat de wijn en kaas al weken klaar. Maar als iedereen z’n mond blijft houden schiet het dus niet op. Hierbij start ik hem dus maar …. Let op…. Ik ben voor!!!

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x