Bang voor corona, maar ook voor het vaccin. Wat nu?

Een reëel dilemma

Covid-19, vaccinatie, vaccin, Corona, Bang voor corona, maar ook voor het vaccin. Wat nu? Ines van bokhoven opiniez

Foto:

Er is alle reden om bang te zijn voor corona, want je kunt er erg ziek van worden en er zelfs dood aan gaan. Maar wat nu als je de vaccins wantrouwt en de overheid met haar eenzijdige vaccinatie-propaganda? Ook dit wantrouwen en deze angst zouden serieus moeten worden genomen. Waarom is er geen serieus debat over deze zaken, vraagt Ines van Bokhoven zich af.

Ik wil niks liever dan me laten vaccineren. En ik meen het: als iemand mij kan garanderen dat de vaccins tegen corona 100% veilig zijn, en ook echt werken, dan stap ik nu in de auto om er eentje te gaan halen.

Het probleem is alleen dat niemand mij dat kan garanderen. En ik weet wel: 100% veilig is niks in dit leven. Garanties geven op gezondheid is als groene zeep op een glijbaan – je gaat geheid onderuit. Het probleem zit ‘m in angst en hoe terecht bepaalde angsten zijn. Ik kan toch wel rustig stellen dat dit het meest angstige, en beangstigende, tijdperk is dat ik in mijn leven ooit meemaakte.

 

Angst voor de overheid

Zo ben ik bang voor mijn overheid. Echt, oprecht bang. Bij elke bocht die bestuurders en politici nemen, tonen ze aan dat ze niet te vertrouwen zijn. Dat ze liegen, bedriegen, nergens naar luisteren, in zichzelf en hun eigen kleine wereldje gekeerd zijn, en de ene na de andere valse belofte doen. Men is niet in staat – of er te beroerd voor – om te leren van gemaakte fouten. Kritiek is zinloos geworden. Nooit in mijn leven had ik zo sterk het gevoel dat mijn overheid liever niet heeft dat we spreken, liever niet heeft dat we meedoen, liever niet heeft dat we bestaan, zo onderhand.

Want wij zijn lastig, we hebben eisen en kritiek, we staan de uitvoering van hun schitterende plannen in de weg. Een overheid die mij, in al haar eenrichtingscommunicatie, het gevoel geeft dat ik een kind ben dat alleen maar straf verdiend heeft, is een overheid die ik tot in het diepst wantrouw. En zeker als die overheid zichzelf prijst om haar eigen democratische gehalte, terwijl ze de meest recente verkiezingsuitslag grotendeels negeert.

 

Rokende puinhopen

Dus nee: als die mensen mij komen vertellen dat ik me moet laten vaccineren, omdat zij zeker weten dat dat beter voor me is, en ik kijk naar de rokende puinhopen die achter hen liggen – dan voel ik me niet geroepen om op goed vertrouwen mijn welzijn in de waagschaal te gooien. Het is zeker mogelijk dat ik daarmee de verkeerde beslissing neem, maar zoals Hugo de Jonge zelf ook altijd aanvoert: ik baseer mijn beslissingen op de kennis van het moment dat ik ze neem. En wat ik weet over dit bestuur is niet echt fris te noemen, laat staan ‘betrouwbaar’.

 

Testfase

Dan is er het vaccin zelf. Ik ben geen arts, weet niets van de materie, maar weet wel dat vaccins doorgaans niet zo snel in elkaar gezet worden. Dat er, en dat kan haast niet anders, een testfase is overgeslagen. Dat het dus waarschijnlijk is dat we ons nu, bij het verstrekken van de eerste vaccins, in die testfase bevinden. En ik zie dan ook beangstigende berichten en filmpjes op het internet over mensen, vaak jonge en gezonde mensen, die allerlei afschuwelijke bijwerkingen lijken te hebben. Je moet van verdomd goede huize komen om me ervan te overtuigen dat dat allemaal nep is.

Het zijn er te veel. En niet alleen ‘slachtoffers’: links en rechts zijn er experts die een hele andere kijk hebben op dit virusbeleid, en argumenten hebben die in mijn leken-oren heel logisch klinken. Zoek ik die mensen op, dan blijken ze vaak een indrukwekkende staat van dienst te hebben en sowieso meer verstand van zaken dan onze Hugo de Jonge. En daarnaast heb ik, op de een of andere manier, meer vertrouwen in de woorden van iemand die een risico neemt door ze uit te spreken, die reputatieschade zou kunnen lijden of zelfs het verlies van een baan, dan het woord van iemand die zijn geld verdient en carrière probeert te maken met zeggen wat hij zegt. Heel gek.

 

Wantrouwend

Het zijn dingen die me wantrouwend maken. Die me het idee geven dat ik ondertussen meer drama’s heb gezien als gevolg van de prik, dan als gevolg van corona. Ik zeg bewust ‘idee’, omdat ik om te beginnen dat niet heb geturfd, en daarnaast moet ik mezelf bewust houden van de kans dat mijn angst me selectief doet zoeken en zelfs herinneren.

Want dat is het met angst: het maakt een mens vaak onredelijk, tot op het domme af. Het is, zoals ik eerder zei, goed mogelijk dat ik het helemaal fout heb met mijn schrik voor de prik. Maar laten we eens naar die andere angst kijken: die voor corona. Daar zijn we bang voor omdat niemand hartstikke ziek wil worden, in het ziekenhuis wil belanden en dood wil gaan. Ik ook niet.

We kunnen eindeloos discussiëren over hoe de cijfers mee lijken te vallen en niet te vergelijken zijn met historische pandemieën, en waarschijnlijk zou dat zelfs een heel erg goed idee zijn, zo’n discussie – maar feit is dat er mensen aan doodgaan, en dat het besmettelijk is, en dat het muteert, dus het kan alle kanten op. En niemand heeft zin in een mogelijk dodelijke besmetting.

 

Griezeligs

Maar om precies dezelfde reden zijn mensen nu bang voor dat vaccin: omdat ze dus niet ziek willen worden, of erger. Dat ze, net als bij corona, iets nieuws en griezeligs voor zich zien staan dat ze niet begrijpen en vrezen. Iets dat, net als corona, een mogelijk dodelijke uitwerking kan hebben. Het gillen dat deze mensen egoïsten zijn is onzin: als mensen echt denken dat de weigeraars er alleen maar op uit zijn deze crisis nog langer te laten duren, dan zien ze over het hoofd dat het vaak dezelfde mensen zijn die nu al maandenlang tegen het huidige coronabeleid protesteren en voor onze vrijheid vechten.

 

Gelijk

Ik zie alleen niet in waarom we voor de ene angst alle ruimte maken, ‘m aanmoedigen zelfs, en de andere angst afwijzen. Angst is meestal niet iets van een vrije keuze: je bent bang, of je bent het niet. Je kunt iemand z’n angst niet verwijten. Zeker niet als er redenen zijn voor die angst. En in dit geval zou ik zeggen dat beide groepen gelijk hebben: er is reden genoeg om corona te vrezen, want het is een wrede, soms zelfs dodelijke ziekte. Aan de andere kant is er reden die vaccins te vrezen: zie hierboven. En, zoals ik in een eerdere column al aanvoerde, dan is er nog het feit dat de farmaceutische industrie niet bepaald een goeie reputatie heeft.

Ook nu lijkt dat weer waargemaakt te worden: het geld wordt er gewoon binnen geharkt dankzij de vaccins. Enige verantwoordelijkheid lijkt men niet te willen nemen, aansprakelijkheid heeft men vrijwel niet, als we dit gelekte Pfizer-document mogen geloven. Dus het is voor die club een zaak van enkel voordelen. Het spijt me, maar een gezond denkend mens wantrouwt zoiets.

 

Debat ontbreekt

Nee, dus. Ik ben nog lang niet overtuigd. Integendeel. Mijn hele verstand schreeuwt dat ik wel idioot zou zijn als ik, zonder kritische vragen te stellen en antwoorden te eisen, daartoe over zou gaan. En dan bots ik direct op het allergrootste probleem: het ontbreken van elke vorm van debat waarin iedereen gehoord wordt, gekoppeld aan een onbetrouwbare overheid die rampzalig communiceert en vele bezorgde vragen simpelweg weigert te beantwoorden, zelfs verdacht maakt.

Opnieuw maak ik de MSM een zwaar verwijt: ze doen hun werk niet. Zij zijn het podium waarop die stemmen breed aan bod zouden kunnen komen, en de plek waar onze overheid van kritiek zou moeten worden voorzien. Waar veel angsten, aan beide kanten, weggenomen zouden kunnen worden door er goed onderzoek en heldere feiten tegenover te plaatsen. De verantwoordelijkheid van de grote media in Nederland in het steeds destructievere gevolg van dit coronabeleid is enorm.

 

Overtuigen

En dat terwijl de oplossing voor de hand ligt. Het valt me vies tegen dat iemand als De Jonge, met een pedagogische opleiding op zak, het niet ziet. Want op de kleuterschool leren we al naar elkaar te luisteren in het kringgesprek. Om kennis te maken met elkaars belevingswereld en er empathisch en respectvol mee om te leren gaan. De clou in het overtuigen van bange mensen, beste Hugo, zit ‘m in het serieus nemen, het respecteren, van hun angsten.

Niet in het die mensen overtuigen tot hun oren tuiten, maar in het ‘je kop houden en naar ze luisteren. Ontdekken waar de kneep van de angsten zit, of er misschien een begrijpelijke oorzaak in zit, en tenslotte, als het niet anders is, respecteren dat je die angsten zult moeten accepteren. Dwang maakt bange mensen alleen maar banger, en vroeg of laat zal angst omslaan in woede. Het lijkt me dat je dat toch wilt vermijden.

 

Averechts

En het verdacht maken van angstige mensen zal absoluut averechts werken. Je pogingen om mensen zelfs boos te maken op vaccinweigeraars, door met woorden als ‘decadent’ te smijten en zinnen als ‘dat kan natuurlijk niet’, zijn in strijd met zo’n beetje alles dat je aan je functie verplicht bent. Je overtuigt er geen enkele twijfelaar mee, met die strategie. Je maakt er mensen alleen wel weer extra bang mee – de gevaccineerden vrezen nu de ongevaccineerden, en de ongevaccineerden vrezen mogelijke dwangmaatregelen.

Een volkomen onproductief resultaat, tenzij verdeling je doel is. En ik begin de manier waarop jij met onze angsten speelt, lomp en klunzig als je bent, terwijl je ook voor hele andere opties had kunnen kiezen, crimineel te vinden, Hugo. Echt onmenselijk en crimineel.

 

Serieus

Ik roep je, voor de zoveelste keer, op om eens werkelijk met ons te communiceren. Begin eens met onze vragen eerlijk te beantwoorden want heus: dat geeft ook al zo’n gevoel dat er van alles te verbergen is, dat slappe ontwijken van je. Luister eens naar ons, neem ons serieus, behandel ons met respect. We zijn niet verdacht en we zijn ook niet gek. We zijn alleen maar bang. Dat wilde je toch?

 

Geef ruimte

En de media roep ik, ook voor de zoveelste keer, op om de discussie te openen. Om ruimte te geven aan alle stemmen. Schei uit met termen alswappies en antivaxers. Die laatste benaming is sowieso misplaatst: die groep bestaat uit mensen die geen enkel vaccin willen. Velen van ons hebben, zoals ik aan het begin al zei, geen enkele moeite met vaccins en hebben in dit verhaal hele andere bezwaren. Dus doe alsjeblieft je werk en wees het podium van de geluiden uit onze samenleving. Alle geluiden.

Laten we eens proberen naar elkaar te luisteren. We hebben weinig te verliezen.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
51 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben alle redenen om uiterst wantrouwig te zijn.
Alleen al als ik me afvraag hoe gevaarlijk dat corona virus is. Ik krijg toch echt signalen dat onze overheid het gevaar van corona sterk overdrijft.
Waarom moeten kinderen gevaccineerd worden terwijl het nog steeds een experimenteel medicijn is en kinderen vrijwel geen gevaar lopen.
We hebben geen betrouwbare overheid meer en ze hebben het zelf al bij meerdere gevallen bewezen.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

H

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Bart
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Als dat de realiteit wordt of is, dan zijn de machtige der aarde nog rotter dan ik dacht.

De kreet de griep is verdwenen voorspelde al niet veel goeds.
Ik ben zeer benieuwd of de jaarlijkse Griepprik nog doorgaat.

Maar de grootste angst die ik van mijn maatjes op bv de soos hoor, is de gekweekte angst en tweedracht onder de bevolking van Nederland.
Iedere bezoeker aan de soos verplicht gevaccineerd en gaan zij dood jammer dan.
Maar weet je, dat gingen ze voor 2020 ook al.
Er is namelijk een begin en een eind aan het aardse leven.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Juist. En wie dat niet gelooft moet maar even naar de video hieronder kijken. Het is een engelssprekende Belg, dat maakt het wat moeilijk, maar de presentator legt het daarna uit met plaatjes zodat we het allemaal kunnen begrijpen.
https://www.vrijspreker.nl/wp/2021/08/dr-vanden-bossche-waarschuwt-voor-vaccins/#comment-476287

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Chapeau Ines!
U beschrijft hier perfect de realiteit. Een realiteit die ‘men’ niet uitgesproken wenst te zien of in de media aan bod laat komen. Dat mensen valide redenen kunnen hebben om tegen de stroom in te zwemmen, goed onderbouwd, en daarom niet denigrerend aan de kant gezet zouden moeten worden.
‘Men’ wil blijkbaar liever onrust en angst voeden.
Want bange onderdanen, of die angst nu voor een virus, voor het vermeende verlossende ‘vaccin’ of voor de uitsluiting uit het openbare leven is, bange onderdanen laten zich gemakkelijk manipuleren.
Verdeel en heers.
Precies wat er nu gebeurt.
Niet alleen op het domein van een virus. Wat dacht je van de woke-toestanden?

Niets is wat het lijkt
Niets is wat het lijkt
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Aanvulling: en wat te denken van de eenzijdige ‘klimaat’ berichtgeving?

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Niets is wat het lijkt

Dat maakt onderdeel uit van het BBB project van Rutte en zijn WEF kameraden.
Zegt hij zelf.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima evenwichtig artikel.
Laat ik als niet medisch deskundige mij vooral baseren op feiten. Allereerst constateer ik dan dat vaccinatie geen enkele garantie is tegen besmettelijkheid, dus het argument dat je die prik haalt om anderen te behoeden tegen corana is gewoon niet waar. Je laat je dus uitsluitend en alleen voor jezelf injecteren.
Ten tweede is het een aangetoond feit dat het overgrote deel van de gemeenschap, die niet tegen corona is gevaccineerd is, helemaal geen antivaxer is, dus wel gevaccineerd volgens het reguliere overheidsbeleid tegen pokken, mazelen en verder gewoon het gehele DKTP programma. Deze mensen willen geen Mrna injectie, omdat het nog in de testfase zit en derhalve onvoldoende betrouwbaar, maar ook omdat het techniek is die nooit eerder bij mensen is toegepast en er zeker genetische mutatie plaatsvindt, al dan niet tijdelijk en daartegen mag je ethisch bezwaar hebben.
De Jonge is het type schoolmeester, dat wijsheid verkondigt zoals dat in de boekjes staat, zonder zichzelf ook maar enigszins te overtuigen door zelfonderzoek.
Populair wetenschappelijk zeg maar, waar ook regelmatig onvoorstelbaar grote nonsens wordt verkondigt. Hierbij wil ik wel gezegd hebben, dat bovenstaand zeker niet voor alle onderwijzers (m/v) geldt.
Deze minister is zeer decadent in tegenstelling tot veel zeer weldenkende Covid vaccin weigeraars.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Het schijnt zo te zijn dat gevaccineerden reeds een sterk afnemende immuunrespons hebben tav de deltavariant.
Dat is natuurlijk heel raar, de gevaccineerden zouden juist een sterkere immuunrespons moeten hebben.
Ik geloof zeker niet dat alle gevaccineerden allemaal dood neer zullen vallen in de winter, maar ik denk wel dat het toedienen van deze gentherapie ons immuunsysteem op kortere of langere termijn grote schade toedient.
En ik denk ook dat indien we doorgaan met het toedienen van boosters etc. ons immuunsysteem uiteindelijk platgelegd wordt.

En wat is er nu mooier voor de Big Farma dan dat?
Dat we allemaal om het minste of geringste griepje, virusje of bacterietje naar de apotheek moeten rennen omdat ons eigen immuunsysteem heeft afgeleerd om zelf te dealen met vijandige indringers?
Net zolang totdat er wel een gevaarlijk virus of iets dergelijks komt waar de Farma geen antwoord op heeft (of wil hebben)!

Ik heb reeds COVID gehad en mijn eigen immuunsysteem heeft hier mee gedeald en is hiermee weer een stukje sterker geworden!

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De angst regeert, letterlijk! Onze overheid zaait paniek en oogst volgzaamheid. Bange mensen zijn namelijk makkelijk te handhaven. Als je ze ergens bang voor maakt, en ze tegelijkertijd een uitweg biedt, zullen ze gedwee doen wat je van ze wilt. (Dit is overigens op meerdere beleidsplannen van toepassing, bv de klimaatplannen)

Maar beste Inez, zo is het ook met uw angst. Zo te lezen komt uw angst niet vanuit uzelf, maar vanuit een wantrouwen jegens de overheid. De overheid gaat niet voor niets een gesprek met u en uw angstige lotgenoten uit de weg. Ze kunnen u namelijk geen uitweg bieden, althans niet een die u zou vertrouwen. Daarom laten zij het volk momenteel over aan onderlinge strijd, in de hoop dat de medische apartheid u kan verleiden tot volgzaam/gewenst gedrag. En die medische apartheid groeit met de dag waardoor de druk op u steeds groter wordt. Als u niet zwicht vindt de overheid dat trouwens ook niet erg, ze hebben genoeg makke schapen.

Mijn oproep aan iedereen is om zijn of haar leven niet te laten leiden door angst. Een leven in angst is een miserabel leven. En die angst is vele malen dodelijker dan het virus.

Renee Ketelaar
Renee Ketelaar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Als kind heb ik ook alle vaccinaties gekregen en als stewardess moest ik ook voor ‘alles’ worden gevaccineerd. Ik heb nooit getwijfeld. Mijn moeder zaliger werd altijd ziek van de griepprik, dus die hield ermee op. Ik ga hem wel elk jaar halen (hartritmestoornissen) en verleden jaar was er een extra prik ‘streptokokken:.
Maar vanaf het begin heb ik een weerstand gevoeld tegen dit vaccin en heb dus al 2x bedankt. Het gevolg is dat ik nu mijn kleinkinderen niet meer te zien krijg. Want mijn zoon en schoondochter geloven in de wetenschap en zijn dus beiden gevaccineerd. Ik heb al een zoon verloren toen hij 14 jaar was en zit nu alleen.
Ik heb er echt over nagedacht en had al een afspraak gemaakt, maar ik blijf die ‘gutfeeling’ houden. Dat het niet goed voor me is. Dan maar alleen verder. Pas als ik zekerheid heb dat het ‘goed’ voor me is, zal ik er nog eens over nadenken. Heb verder een paar keer flink de griep gehad waarbij ik zeker een paar dagen ‘van de wereld’ was en ik vertrouw op mijn eigen immuunsysteem. En mocht ik Covid krijgen en het is mijn tijd, dan zal ik gaan. Tot die tijd leef ik mijn leven zo goed en kwaad als ik kan.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Renee Ketelaar

We staan er eigenlijk precies hetzelfde in. Ik ben zelf ook voor van alles ingeënt, maar deze vertrouw ik niet. En als ik kom te overlijden, dan is dat maar zo. Ik ben niet bang voor de dood.

Ik vind het vreselijk om te horen als kinderen hun eigen ouders buiten de deur houden. Corona is er ook geen goede reden voor. Voor de kleinkinderen is het virus nauwelijks schadelijk, voor uw ingeënte kinderen ook niet (als we de virologen mogen geloven). Als ze u buiten de deur houden om u te beschermen, en u daarmee opzadelen met eenzaamheid, dan denk ik dat dat schadelijker is dan corona. U heeft al meermaals bewezen de griep aan te kunnen, dus waarom zou corona een onoverkomelijke ziekte zijn? Daarnaast heeft u mogelijk al antistoffen tegen corona in het bloed door lichte infecties waar u nauwelijks iets van gemerkt heeft. Dat zou u kunnen laten testen (antistoffen), wellicht dat dat de contacten weer normaliseert. Ikzelf heb ervoor gekozen in het geheel niet mee te doen aan dit circus. In ieder geval voor zolang het toegestaan is.

Renee Ketelaar
Renee Ketelaar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Bedankt voor je reactie. Ik heb besloten me niet gek te laten maken en niet mee te doen aan dit hele gedoe. Het is hun verlies.
Verleden jaar oktober heb ik vrijwilligerswerk gedaan in een verzorgingshuis en daarna heel, heel beroerd geweest. Waarschijnlijk heb ik het al gehad. Maar goed, ik kan prima in mijn eigen gezelschap verkeren en zal de rit wel uitzetten.
Nogmaals bedankt voor de opbeurende woorden.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Overigens, ook al bent u gevaccineerd, u kunt nog steeds positief getest worden en zelfs ziek worden met de Delta variant.
De vaccinatie is dus geen garantie.

Cornelis Duijf
Cornelis Duijf
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het gaat ons kabinet niet om corona, niet om vaccins maar om het stichten van een totalitair systeem. Dat regeert met de Rutte-doctrine, erkent geen tegenmacht, geen discussie, geen uitwisseling van gedachten en geen discours. In dit systeem lopen kennelijk geen mensen rond. Zo raken wij de vloeiende en liefdevolle manier van omgaan met elkaar steeds meer kwijt.

Stilstand en controle worden de nieuwe norm, kramp de nieuwe stijl van besturen en o.a. kopschoppen de nieuwe manier van omgaan met elkaar.

Maar…misschien is deze ontwikkeling de voorbode van een maatschappelijke paradigmaverschuiving: van ’stilstand is normaal’ naar ’beweging, discours is normaal’. Gewoon omdat we zo graag weer een menswaardige samenleving willen zijn.

ruth jacobus
ruth jacobus
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En misschien ook zinvol om in dit verhaal mee te nemen de spijt op tanten. De twijfel heb ik er wel goed aan gedaan om 2 x een vaccin in te laten spuiten en de twijfel om nu nog een keer een boost voor de 3 e keer te moeten laten injecteren en de vraag wanneer weer de volgende totdat???

Theo
Theo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het meest afstotende aspect van het overheidsbeleid is het initiatief om met prikbussen naar scholen te gaan, om daar kinderen te verleiden zich te laten inenten, ook kinderen wiens ouders er beslist op tegen zijn.
Als er ook maar één kind hierdoor aan ernstige myocarditis gaat lijden (e3n dat is niet denkbeeldig) dan is de overheid misdadig bezig geweest.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo

De overheid is al lang bewezen misdadig.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Theo

De overheid is al geruime tijd misdadig bezig ivm het volstrekt onzinnige lockdown dingetje, de zinloze mondkapjes, consequent weigeren de zorg op te schalen, dreigen met vaccinatieapartheid, misinformatie verspreiden en niet alleen over covid-19.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer goed artikel! Hugo de Jonge lijkt helaas een agenda uit te voeren en is niet bezig met realistisch beleid. Het is toch niet te geloven dat de IC capaciteit afgeschaald is de afgelopen maanden en dat Gommers nu begint paniek te zaaien. Dit is gewoon misdadig! En dan worden we als bevolking als oplossing opgescheept met vaccins die nauwelijks effectief zijn en misschien wel veel ernstigere bijwerkingen hebben dan ze ons hebben doen laten geloven. En de media doet haar werk gewoon niet… ik ben sprakeloos en heb hier geen woorden voor.

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is hier maar 1 doel en dat is geld verdienen, macht krijgen ze er gratis bij. Alleen Pfizer al heeft zijn omzet zien groeien van 25 naar 33 miljard. En dan praat ik nog niet eens over Pharma reuzen op deze wereld. En de feiten op de RIVM site laten zien dat de huidige virus net zoveel sterfgevallen als de griep in 2017/2018. Alstublieft zoek de feiten die beschikbaar zijn en baseer daar een mening op. Wees kritisch en rationeel en laat je niet leiden door de emotie ‘angst’ ik wens een ieder veel wijsheid

Richard
Richard
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik een inschatting moet maken denk ik dat het voor gezonde mensen het weinig verschil maakt m.b.t. risico of je nu wel of niet laat vaccineren. Het is zonder meer waar dat de mrna vaccins versneld erdoor zijn gedrukt. Of je daar als individu zorgen over moet maken, ik weet het niet. Dat de bijwerkingen van deze vaccins te verklaren zijn door de aard van de vaccin zelf vind ik wel zorgelijk maar is is ook een kans dat een gezond persoon van corona toch ernstig ziek kan worden, dus zeg het maar. Gelukkig begint de voetbalcompetitie weer, ik denk dat ik op basis van de TOTO mijn keuze ga maken.

Alle gekheid op op een stokkie, ik heb mij niet laten inenten, alleen niet voor mijzelf. Ik denk namelijk voor mijzelf, 53 jaar oud, roker, geen supergezonde levensstijl, het beter zou zijn mij wel te vaccineren. De reden waarom ik mij niet laat vaccineren is het algeheel vaccinatieprogramma waarbij de overheid wil dat gezonde kinderen ook worden gevaccineerd. Hier is bij mij de bottom line bereikt! Dit weiger ik te accepteren, ik zeg wat ik ervan denk, dit beleid is crimineel. Er is namelijk niemand die mij kan uitleggen dat kinderen dit voor zichzelf doen. Ja, voor opa en oma, maar heeft opa en oma geen eigen verantwoordelijkheid, een eigen verantwoordelijkheid naar de eigen kleinkinderen toe?

Ouderen moeten bij mij niet aankomen met ‘we zijn niet van dor hout’! Dat zijn ze wel, je moet er alleen brandhout van maken. U wilt nog een aantal jaar op kosten van de toekomstige generaties in ‘vrijheid leven’? Als het mijn tijd is om te gaan dan ga ik! Maar ik zou nooit, maar dan ook nooit kunnen tolereren dat deze nieuwe generaties de tol moeten betalen voor het verlengen van mijn leven! Dat is geen vrijheid, dat is angst en egoïsme!

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je hebt volkomen gelijk Inez met jouw schrijven. Heb mijn internist gevraagd of ik met mijn medische achtergrond de Coronavaccinatie veilig kon nemen. Zijn antwoord was dat hij niet kon garanderen, dat ik geen bijwerkingen zou krijgen, maar dat Corona een verschrikkelijke ziekte is en dat je beter een vaccinatie kan nemen, dan ziek worden door Corona.
Heb dezelfde twijfels als jij en heb mij niet laten vaccineren.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Een verschrikkelijke ziekte? En de argumenten daarvoor?
Ebola is een verschrikkelijke ziekte. Pokken is een verschrikkelijke ziekte. Zie daar voor de argumenten.

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anton van Haasteren

Ben wel ouder, maar geen overgewicht. Eet gezond en elke dag voldoende beweging en mijn dagelijkse portie vitamines.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen enkele reden om bang te zijn voor corona.
De mortaliteit staat gelijk aan de seizoensgriep. Enkel hele oude mensen met onderliggend lijden sterven. Zij zouden hoogstwaarschijnlijk sowieso gestorven zijn. Er is geen oversterfte. Niet in Nederland en niet op andere plekken. Er zijn talloze artsen die zich verenigd hebben, in binnen- en buitenland, en dit van de daken schreeuwen.

Daarnaast is het overheidsbeleid zo dom en zo contraproductief dat er wel een verborgen agenda moet zijn. Neem het vaccinatiepaspoort. Als het vaccin werkt, is het niet nodig want je kunt de ziekte niet krijgen. Als het vaccin niet werkt, is het paspoort evenmin nodig want het vaccin is nutteloos.

Dit hele circus gaat zo overduidelijk over hele andere zaken. Maar je hebt naar de televisie gekeken Ines en je bent gevallen voor hun propaganda.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Waldemar
H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Sorry Inez dat ik zo laat reageer, op je wederom geweldige stuk.
Even naar de eerste wedstrijd van mijn voetbalclubje wezen kijken en weer een groot deel van mijn voetbalmaatjes ontmoet, wat heeft die Rutte ons oudere in de zeik gezet, de galbak, was een van de opmerkingen langs de lijn.
Mijn kinderen zijn iets ouder als jij, twee kinderen met twee verschillende Corona meningen.
Nederland is onder het Rutte bewind geworden tot een angstige, wantrouwige en verdeelde gemeenschap.
Rutte is de slechtste naoorlogse MP van Nederland.
Rutte praat niet MET ons.
Rutte praat OVER ons.

Een persoon langs de lijn, geboren in het begin van de tweede wereldoorlog, vatte het vrij cru samen, Nederland is een t….g land geworden.
Ja toch niet dan.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit artikel zou helemaal niet over angst behoren te gaan. Angst is hooguit het niet onbelangrijke bijverschijnsel waarvan overheden en instanties gebruik maken om hun zin en bekrompen en eenzijdige zienswijzen aan ons op te leggen.

Het echte probleem, en daar hoor ik hier eigenlijk niemand over is de schrijnende geestelijke armoede van de politieke en bestuurlijke elites die geheel vastzitten in een totaal verwrongen, gemechaniseerd mens- en maatschappijbeeld, waarvan rechtlijnige, eendimensionale en grofstoffelijk technocratische visies en platte biologische uitgangspunten de hoofdkenmerken zijn, fijns ondersteund door dominante stromingen in “de” wetenschap. Diezelfde wetenschap, die vooral in de medische en farmaceutische sector allang niet meer onafhankelijk en neutraal opereert, maar zich graag in haar aureool van “wetenschappelijkheid” mag wentelen en waarachter overheden met gebrek aan enige werkelijke visie zich graag mogen verschuilen en gretig gebruik van maken om hun geestelijke armoede te verhullen.

Dit alles resulteert in deze absurde vaccinatie geilheid waarbij vele andere mogelijke oplossingen en benaderingswijzen reeds bij de wortel zijn weggesneden en het verschijnsel “mens” in de eerste plaats als een hoop op elkaar gepakte moleculen wordt beschouwd waarin allerlei chemische processen plaatsvinden en in geval van onevenwichtigheden het boeltje dient te worden “bijgeregeld” via pillen en volspuiten, een absurde redenatie. De dominante vigerende ideologie van de mens als “slachtoffer” sluit hier naadloos op aan, de mens als iemand die het leven “overkomt”, een volgzaam en volledig mechanisch denkend en handelend popje, voorbeeldig manipuleerbaar.

HIEROVER ZOU DE HELE DISCUSSIE IN DE EERSTE PLAATST DIENEN TE GAAN!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Hans Varkevisser
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vooral de angst voor corona is overdreven . Praktisch alle mensen die in het ziekenhuis belanden hebben comorbiditeit als:
1 overgewicht
2 slechte algemene conditie
3 te hoge bloeddruk
4 suikerziekte
Of ze jong of oud zijn maakt niet uit. Als het immuunsysteem niet in goede conditie verkeert, is dat op zich voldoende.
Als je deze 4 factoren niet hebt, is de kans dat je ziek wordt van corona verwaarloosbaar.
Bovendien zijn de vaccins die in Nederland toegelaten zijn gebaseerd op RNA, een technologie die NOOIT eerder is toegepast. Het Russische en Chinese vaccin zijn gebaseerd op DNA, de klassieke technologie van vaccins.
De angst voor het vaccin is dus wel degelijk gebaseerd op de feitelijke eigenschappen ervan. En de ervaringen: 17000 mensen zijn in de EU vlak na vaccinatie overleden.
De werking van het immuunsysteem is gebaseerd op DNA. Commentaar overbodig, lijkt me.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niet alleen is de bescherming van de corona-vaccins ruim minder dan 100% er is nog een ander heel groot manco ten opzichte van de natuurlijke immuniteit. Bij natuurlijke immuniteit wordt er interferon aangemaakt door afweercellen die van alles reguleren in het afweersysteem. Bij mensen die een vaccinatie hebben gehad wordt er vrijwel geen interferon aangemaakt en dat is ook terug te zien in de herbesmettingen van reeds gevaccineerde mensen en ook het snel achteruit lopen van het beschermingspercentage. Kortom die corona-vaccinaties zijn weinig zinvol in mijn ogen.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Inderdaad weinig zinvol, dat idee heb ik ook. Maar ik denk ook niet dat het een kwestie is van “baadt het niet dan schaadt het niet”.
Ik denk dat deze gentherapie op kortere of langere termijn ons eigen immuunsysteem doet degenereren. Met het nemen van het “vaccin” grijp je in het zelfreguleringsmechanisme van het lichaam. Je laat je lichaam niet zelf een “oplossing” zoeken en zich wapenen tegen de vijandige indringers, maar je gaat via het mRNA je cellen vertellen welke afweerstof ze moeten maken.

Ik denk dan ook dat door het veelvuldig gebruik van deze vaccins, ons immuunsysteem en onze immuunrespons sterk achteruit zullen gaan.
Ons lichaam zal straks niet meer zelf vijandige indringers kunnen bestrijden, maar heeft daartoe weer een nieuw vaccinnetje nodig..
En hoe geweldig zou dit zijn voor de Big Farma!

Overigens is het ook zeer opmerkelijk dat in landen zoals Frankrijk en Italië het Chinese en Russische vaccin (dit zijn echte vaccins, geschoeid op de oude leest) niet geaccepteerd worden bij alle ingestelde toegangscontroles.
Nee hoor, je MOET een mRNA vaccin nemen van deze griezels.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben inmiddels banger van mijn gevaccineerde medemensen, opgehitst en aangespoord door mark, hugo en de msm. Door alle vakantiereisbewegingen zal er straks vast een ‘nieuwe golf’ of ‘gevaarlijke variant’ door de msm worden aangekondigd, al dan niet waar. Ik weet al wie de schuld gaan krijgen en waartegen de hetze geoptimaliseerd gaat worden. Nu wordt er nog gedreigd met uitsluiten, maar ik zie het wel gebeuren dat de ongevaccineerden uit hun huizen worden gesleept om ofwel gedwongen te worden gevaccineerd, ofwel te worden afgevoerd of opgesloten omdat de gevaccineerden de hun beloofde vrijheid terugwillen. Enige wat hen dan volgens de msm in de weg staat, zijn de ongevaccineerden en wappies. Gematigde gevaccineerden zullen wel uitkijken om zich hiertegen te verzetten. Dat gaat niet goed, voorbeelden in de geschiedenis te over, waarvan achteraf wordt gezegd ‘dat dat nooit meer mag gebeuren’. Door onze schijnheilige leiders met name, die echter niks doen om escalatie te voorkomen maar juist bevorderen. (Dwingend) gesteund door een groot deel van de bevolking, de medemensen die allemaal zeggen te vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn en ‘ze niemand laten vallen’…
Behalve dan de mensen die een andere mening hebben of niet genoeg openstaan voor de enige en juiste waarheid, namelijk de hunne.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Europa begint op de US te lijken; de grote internationale corporates bepalen daar welk regeringsbeleid gevolgd wordt. Een klein groepje zeer rijke en machtige miljardairs die via allerlei beleggingsfondsen grote delen van de economie in handen hebben in werkelijk alle denkbare bedrijfstakken.
En deze corporates controleren in grote mate de Amerikaanse regering.
Vandaar dat de US elk jaar weer ergens een nieuwe oorlog beginnen, 7 van de 10 Amerikanen aan de legale drugs zitten, de gevangenissen vol zitten met zwarten die voor vaak voor kleine kwesties lang worden vastgezet, de Amerikanen worden volgestopt met processed foods waardoor velen obese zijn, en ga zo maar door.

Het lijkt erop dat deze “Amerikaanse toestanden” nu ook Europa bereikt hebben en beginnen over te nemen.
Hoe is het anders uit te leggen dat onze regering instrumentaal geworden is voor de grote farma bedrijven om miljarden en miljarden te verdienen aan COVID “vaccins”.

En voor wat betreft Ines’ tweestrijd, inderdaad gewoon je gezond verstand volgen.
Ik denk dat deze “vaccins” ons eigen immuunsysteem (op termijn) lamleggen.
Ik geloof echt niet dat iedere gevaccineerde in de herfst/winter bij de nieuwe variant dood zal neervallen, maar ik geloof wel dat als we deze “vaccins” blijven nemen, ons immuunsysteem uiteindelijk sterk achteruit gaat, waarbij onze immuunrespons sterk vermindert.
En hoe prachtig zou dat niet zijn voor de Big Farma, indien wij in de toekomst voor elk wissewasje, bacterietje of virusje een nieuw vaccin nodig hebben omdat ons eigen immuunsysteem geheel buiten werking is gesteld?

Ik ben blij dat ik reeds COVID gehad heb (gelukkig was het allemaal erg mild, zoals bij 95% van de mensen) en is door deze ervaring mijn immuunsysteem weer sterker geworden dan het al was!

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Je hebt helemaal gelijk. Volg twee uur per dag War Room Pandemic met Steve Bannon en lees alleen nog de niet-leugen media. Het is echt vreselijk wat er in de US momenteel aan de gang is.

In mijn reactie boven beschrijf ik eigenlijk hetzelfde als wat jij hier zegt: in feite is BigFarma gewoon aan de macht, dit alles onder het mom van de “de” wetenschap, een kreet waarachter de overheid zich bij gebrek aan enige werkelijke visie en de totale afwezigheid van enig dieper spiritueel mensbeeld verschuilt.

Weinigen valt dit op, terwijl nu juist op dat punt de essentie van het probleem ligt.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Hans Varkevisser
Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Varkevisser

Oh, die visie is er wel degelijk. Het heet: Build Back Better, ook bekend onder de namen The Great Reset, Agenda 2030 of de 17 SDG. Daar wordt naartoe gewerkt, oa met behulp van covid19, waarbij het voornamelijk lijkt te gaan over de introductie van het vaccinatiepaspoort en regelmatig vaccineren met enge genetische spulletjes. Het kan zijn dat het voor big Pharma voornamelijk big business is, maar voor de mensen aan de top gelden andere motieven. Alle westerse leiders hebben zich aan deze agenda gecommitteerd.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Ben met je eens dat er vanuit de linkse elites wel degelijk bepaalde visies zijn geformuleerd waaruit zeker een bepaald maatschappijbeeld naar voren komt, maar een echt doordacht antropologisch mensbeeld heb ik ze nog nooit op kunnen betrappen, als was het alleen al omdat ze in die contreien niet zo geïnteresseerd zijn in de individuele mens met zijn eigen verantwoordelijkheden en persoonlijke kansen en mogelijkheden. Ze houden daar meer van het marxistische groepsdenken.

Anyhow: wat ik feitelijk wilde zeggen is dat bovenstaande ideologische ellende gedurende vijf decennia zich tot in all uithoeken en op alle niveaus in onze westerse samenlevingen als een mentaal gezwel heeft vastgezet en dat een allereerste belangrijke stap om daar van af te komen de formulering van een meer waarheidsgetrouw mens- en maatschappijbeeld zou moeten zijn. Zolang dat er niet is zullen de linkse elites alle oppositie kunnen blijven wegzetten als racistisch, fascistisch…nou je kent het rijtje verder wel. Ze zijn oppermachtig, mede doordat hun onderliggende ideologische uitgangspunten nooit ter discussie gesteld worden, zelfs in de jaarlijkse Algemene Beschouwingen worden de kleinste pogingen daartoe al direct in de kiem gesmoord.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Varkevisser

Nee, de elites zijn niet links. Bill Gates is niet links. George Soros of Klaus Schwab ook niet. Of de Rockefeller Foundation. Zelfs Mark Rutte is niet links, ofschoon hij ook niet rechts is. Het zijn technocraten en ze maken zich zorgen over overpopulatie en gevolgmatig een te verwachten schaarste aan grondstoffen. Ze gebruiken de cultureel-marxistische methodes om de maatschappijen te ontwrichten: massa-immigratie, afbreken van het gezin als de hoeksteen van de samenleving, tegenwoordig ook afbreken van de concepten man/vrouw. Bemoeilijken van de vrijheid van meningsuiting. Allemaal methodes om te zorgen dat de massa beter bestuurbaar is en niet tegen hen kan samenspannen. Ook Covid19 en de klimaathysterie zijn middelen die daartoe aangewend worden. Uiteindelijk moet dat leiden tot een hoogtechnologische samenleving waar een beperkte en gecontroleerde hoeveelheid mensen leeft, die inmiddels half tot machines zijn omgevormd: transhumaan zijn geworden. Grote delen van de aarde worden terug gegeven aan de natuur. Hun mensbeeld is nogal Nietzscheaans, in de zin dat de mens iets is wat overwonnen moet worden. Het zijn geen domme mensen en in zekere zin hebben ze een punt. Er komt een moment dat er te veel mensen op de wereld wonen. Nu met 7,8 miljard mensen nog niet. Maar met 78 miljard wel. Daar moet vanuit hun optiek aan gemanaged worden.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Waldemar
Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

(1) Wel een interessante polemiek. Dat het in de eerste plaats over empathieloze technocraten gaat die onder het mom van allerlei hoogdravende retoriek hun agenda willen uitvoeren die vooral, of misschien wel exclusief over macht & controle gaat, daar zijn we het wel over eens.
En wat betreft het links-rechts onderscheid denk ik dat het sowieso niet zo zinvol meer is om die indeling te blijven gebruiken, al was het alleen maar om reden dat bepaalde hoofdkenmerken van beide kampen zo ongeveer van positie gewisseld zijn. Alleen hierover zou je al een kastplank kunnen volschrijven, maar heel kort samengevat: de bewustzijnsinhouden van de massa’s zijn gebruikmakend van de giga gegroeide invloed en massale indoctrinatie mogelijkheden van de massa- en sociale media en de samenklontering met het overheidsnarratief in de afgelopen zes decennia volgepompt met hele andere, grotendeels valselijk gecreëerde thema’s en tegenstellingen. Zo ging bijvoorbeeld de FlowerPower beweging over totaal iets anders dan het BBB plan, hoewel men het via het moderne “deugen” probeert te verkopen als iets dat zou appelleren aan hetzelfde liefdevolle en vredelievende idealisme van weleer.
Overigens ben ik het niet helemaal met je eens dat de term “links” de lading niet meer zou dekken, want dieper beschouwd bevat jouw karakterisering “…cultureel-marxistische methodes om de maatschappijen te ontwrichten” wel degelijk de klassiek linkse agitprop elementen.

In mijn doctoraal had ik de Kritische Theorie als specialisatie en ik vind het vingerwijzen, wat in bepaalde rechtse kringen nu wordt gedaan niet terecht. Het waren giga erudiete intellectuelen (als we Marcuse effe weglaten) die wel degelijk vanuit een “goed hart” naar de werkelijkheid en de toekomst van Mensheid keken.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hans Varkevisser

Mooi dat we het eens zijn over bestuurd worden door empathieloze technocraten.

Hans Varkevisser
Hans Varkevisser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Had al paar dagen terug een tweede reactie ingestuurd, maar wordt niet geplaatst, weet niet waarom. Ook een ingekorte versie werd niet geplaatst.
(2) Het klopt wel wat je zegt dat we, net zo als bij de Frankfurters ook hier met intellectuele figuren te maken hebben. Grote verschil is dat in deze BBB beweging het absolute EVIL is binnengedrongen, dat zich echter als het tegendeel presenteert, het is erger dan “Animal Farm” en “1984”.
Het is dus daarom dat ik het belang van een nieuw en op waarheid en realiteit gebaseerd mens- en dus ook maatschappijbeeld bepleit, dat zich krachtig kan positioneren ten opzichte van de ideologische duisternis, waarvan de basis elementen veel te weinig benoemd en objectief getoetst worden, laat staan enig onderwerp van discussie zijn aan de dagelijkse deugtafels van de media.

Zie overbevolking niet als de grootste bedreiging. Als je de aardse voorraden beter verdeelt is veel mogelijk. Dat we aan een “reset” toe zijn lijkt me echter wel evident, maar een HEEL ANDERE dan het WEF en Davos geteisem in mind heeft. Het gaat om het kunstmatig opgepompte consumentisme, de overmatige productie van de groots mogelijke bagger, vervuiling en plundering van de planeet in het algemeen, de vreselijke bio industrie, het massavermaak en zo kan nog wel even doorgaan. Dat is een heel ander verhaal dan tecnocratisch gereutel over CO2, pfaff en al die andere zogenaamde strijdpunten van de klimaat maffia.

De echte “reset” zal m.i. een mentale herijking zijn waarbij geestelijk meer bewuste types meer naar voren zullen treden. Is veel over te zeggen, maar in essentie gaat het om een omslag in het denken, een wisseling van het vigerende paradigma, Ying Yang verzadiging, het vollopen van Sheldrake’s Morfogenetische Velden.

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je een paracetamolletje neemt, weet je ook niet of je daar tegen kan. Je kan ook overdrijven.
Waar ik het wel mee eens ben, is dat de overheid absoluut niet te vertrouwen is. Dat vind ik best een schok. Want tot een paar jaar geleden dacht ik nog dat de overheid in principe wel te vertrouwen was………. maar sinds ik me meer verdiep in artikelen die over politiek en maatschappij gaan, kom ik tot de conclusie dat we al HEEL langdurig bedrogen worden door ‘elitairen’ die ook macht hebben in politiek en maatschappij. OOK of liever JUIST OOK in Nederland. En dat is een heel akelig gevoel.

Vlierbloesem
Vlierbloesem
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze afgetreden regering ziet de bevolking als een kudde waar best wat in uitgedund kan worden. Mark en Hugo vertrouw ik niet mijn gezondheid niet toe. Daarom zorg ik er zelf voor zo goed mogelijk op de hoogte te zijn van alle mogelijkheden en risico´s van dit virus en het beleid. Er wordt van het begin af aan tegen ons gelogen. Niet op een slimme manier, want zelfs hun eigen leugens spraken elkaar tegen, waardoor niets wat ze zeggen meer enige geloofwaardigheid heeft.

Al vrij snel was duidelijk dat dit virus uitgeademd wordt, dus heb ik een deugdelijk herbruikbaar masker besteld. Gelukkig een exemplaar met Chinees keurmerk, want later werd ons verplicht een masker te dragen en verboden een goed masker te dragen met Europees keurmerk. Ik trap niet in alle positieve en negatieve verzinsels van de afgetreden regering, dus bescherm ik mijzelf ook nadat de maskers af mochten. Ik draag dat gewoon in de winkel. Kwaad kan het niet. Ik hoef er niet bang voor te zijn.

Dan zijn er nog de verboden medicijnen waarover alle informatie weg gecensureerd wordt. Toch kun je met een beetje moeite veel informatie vinden van vóór de censuur. Ook is het nog nooit onmogelijk geweest illegale drugs (=medicijnen) te kopen. En de oude beproefde middelen waar big pharma niets aan verdient zijn goedkoop genoeg om ondanks woekerwinsten van de tussenhandel betaalbaar te zijn.

We moeten eigen verantwoordelijkheid nemen en ons niet door angst laten verlammen.

Martien de Wit
Martien de Wit
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mevrouw van Bokhoven, mijn complimenten. U verwoordt prachtig wat ik ook denk en wat ik had willen zeggen aan die ‘vrienden’ die je aankijken of je gek geworden bent, als je vertelt dat je je nog niet hebt laten inspuiten met iets waarvan niemand weet wat het op termijn doet. U slaat de spijker op de kop: het totaal ontbreken van een debat op basis van argumenten maakt deze ‘pandemie’ die vorig jaar mei al voorbij was, zo bedreigend. Het wordt steeds duidelijker dat COVID-19 wordt gebruikt om iets anders te bereiken. En dat anders is niet fraai. Ik hoop dat uw stuk weer een paar mensen wakker heeft gemaakt en tot de conclusie heeft gebracht: hier klopt iets niet. Dank daarvoor.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het opdringerige stijl en de wijze waarop ons men wil overtuigen voor de enige waarheid is stuitend. Dat het wetenschap is gepolitiseerd Is speelt hier een grote rol en wordt niet betrouwbaar. Men luistert dan liever naar een dansleraar dan een viroloog want in hoeverre is de lezing van de viroloog nog wetenschappelijk als hij de politiek bediend? Gezien de beelden in het ziekenhuis aan het begin van de epidemie en zelf behorend tot een risicogroep nam ik snel een besluit omdat het mogelijk bleek. Nu kwam het vaccin te snel wat goed is naar ook fout. Omdat er op gehamerd werd dat ontwikkeling van vaccins vele jaren duurt kan het dus nu niet goed zijn als je het binnen een jaar fikst. Maar niemand denkt meteen dat het net zo goed binnen een jaar moet kunnen. Een nieuwe feit behalve dat je nooit kan weten wat het op lange termijn brengt en daarom duurt het jaren voordat het er is. De enige zekerheid is dat er geen ultieme zekerheid bestaat. Tenzij het een complot betreft die moet zorgen dat de populatie snel naar beneden zakt geloof ik dat het toch beter is dan niets. Ik ben ook de mondkapje gaan dragen nadat iemand tegen mij op zeer vloeibare wijze heeft gesproken met de mond op de sproeistand. De manier waarop ons alles op een propagandistische wijze door de strot geduwd wordt door onbetrouwbare lieden werkt averechts en roept veel weerstand op. Ook dus voor de vaccinatie. Ik ben het niet mee eens hoe sommige reageren naar heb daarom wel begrip voor. Ik pretendeer ook niet meer te weten maar volg de actualiteit. De corona liet zien dat slechte tijden zijn niet voor iedereen slecht zijn maar mogelijkheden bieden. Dat maakt de zaak niet gemakkelijker op. Maar op de primaire benodigdheden van de mens viel altijd goed te verdienen. Niets nieuws onder de zon.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dus als ik het goed begrijp laat jij je ieder jaar ook tegen de griep inenten?
Want griep kan ook erg gevaarlijk zijn, je kunt er aan overlijden en er langdurige klachten aan overhouden.
Want volgens meneer van Dissel van het RIVM is griep net zo gevaarlijk als Corona.

Christiaan
Christiaan
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, ga eens uit mijn hoofd…

D. Broos
D. Broos
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi stuk van Ines, dank.
Ik denk dat de belangrijkste vraag gaat over het feit hoe het nu verder moet met de mensheid. Het gaat mij niet eens zozeer over of het mrna coronavaccin nu wel of niet slecht of goed voor je is. Elk product van de farmaceutische industrie heeft voor en nadelen. Die moet je tegen elkaar afwegen. Maar vooral moet je je afvragen : Heb ik dit nodig? Los ik wat op? Of verkloot ik nu eigenlijk mijn hele systeem? Als naar voren komt over een paar jaar dat je immuunsysteem verslechterd is door het coronavaccin, dan heb jij, als innemer, een groot probleem. Willen wij als mens echt alleen maar ouder worden, door middel van pillen en poeders? Creeren we niet een soort schijngezondheid? Ik denk van wel. Mijn insteek is altijd dat je de medische wereld, inclusief ziekenhuizen, farmaceuten, deze gehele wereld alleen in nood moet gebruiken, en dan alleen als de voordelen opwegen tegen de nadelen. Oud worden met zo weinig mogelijk pillen en poeders. Dus in principe neem je niets, alleen als je in nood zit. Maar helaas is het zo optimaal gezond maken van je eigen lichaam en geest een stuk lastiger dan het slikken van een pil, of het nemen van een spuit. Neem verantwoordelijkheid voor je eigen gezondheid. Daar kom je volgens mij het verst mee. Wat hier nu in NL gebeurt is onbegrijpelijk voor mij, en het is nog onbegrijpelijker dat zoveel mensen dit accepteren. Onbewust kennelijk. Maar ook geholpen door de slinkse en sukkelige media, en persconferenties van hypnotische topkwaliteit. Je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. Maar we zitten er wel mooi mee. Ik wacht af en zie waar het heen gaat. Willem de Ridder maar even quoten : stuur liefde naar de gehele situatie, dan staat deze niet meer in het donker.

trackback

[…] Ines van Bokhoven Ines van Bokhoven Er is alle reden om bang te zijn voor corona, want je kunt er erg ziek van worden […]

Dom Beau
Dom Beau
2 jaren geleden

Niemand wil ziek worden van Corona. Maar ook niet van griep. Of ebola. Of sterven aan een slechte lifestyle. Of motorrijden. En zo weet ik er nog wel 100. Dat is geen reden om er bang voor te zijn. Reden juist om je zo sterk en gezond mogelijk te maken. En als dat niet lukt, of je wilt niet, probeer dan gerust een experimenteel vaccin. Maar bang? Komop. Het is een eigenschap van leven, dat het eindig is.

s.f.hoekstra
s.f.hoekstra
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

dit is weer zo’n schilderachtige publikatie van een persoon zonder grondige kennis der natuurwetenschappen. Het begint meteen al via de 100 % die ze wil.
Op mijn kwekerij kreeg ik ook zulke types : ik zoek een monnikskap . Mevrouw wat wilt U blauw paars wit geel roze bloeiend in voorzomer hoogzomer of nazomer. Overigens een prima klant voor winkeldochters !
Mevrouw van Bokhoven, U promoot dilettantisme.

51
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x