Genoeg is genoeg

Jodensterren en Holocaust-vergelijking op anti-vaccinatie demonstratie

Jodenster, davidster, anti-vaccinatie, anti-vaxers, demonstratie, simon soesan, artikel OpinieZ

Foto: Trouwfoto ouders Simon Soesan (13 januari 1943) ©️Simon Soesan

Zag u ze? Het stelletje gekken? Eerst nog snel een gestreept truitje aan, want dat lijkt lekker veel op de concentratiekamp-uniformen van de gevangenen. En de gele ster erop. “Wie wordt de nieuwe Anne Frank”, moest er nog bijgeschreven worden op een bordje. En dan staan schreeuwen dat ze slachtoffers zijn. Dit zootje gillende keukenmeiden laat zien hoe goed het Nederlandse onderwijs werkt, schrijft Simon Soesan vanuit Israël.

Mijn familie kwam in 1539 naar Nederland. Vierhonderd jaar later werden 337 familieleden verraden, verkocht, getransporteerd (was zo goed voor de Nederlandse economie, riep Wilhelmientje nog uit Londen) en afgeslacht, want ze waren niet Nederlands genoeg. Ze moesten een gele ster dragen, zodat hun beulen konden zien wie ze moesten oppikken. En nu komen deze van-de-plee-gerukte niksnutten even vertellen dat zij net zulke slachtoffers zijn.

 

Ik ga niet eens op de geschiedkundige feiten in. Of op de verschillen. Of op het feit dat we gewoon met dat virus moeten leven en dus waarschijnlijk, naast de jaarlijkse griepprik, een jaarlijkse Coronaprik kunnen verwachten.

 

Gekken

Ik hoef u geen foto’s te laten zien van diverse Europese steden en dorpen, waar burgers waterpeilen van twee, drie en soms vier meter hoog hebben gemarkeerd ter herinnering aan rampen, die honderd, tweehonderd en soms zevenhonderd jaar geleden plaatsvonden – zonder dat een hysterisch uitgebuite tiener kwam janken dat men zich moet schamen. Zonder vliegtuigen. Zonder koeien die scheten laten.

De lobbyisten doen prima werk. Zodra iemand er belang bij heeft dat u geen eigen aardgas meer mag gebruiken, omdat zijn opdrachtgever een dealtje heeft met wat politici, drukken zij dat door met angstwekkende stukken in de kranten en media en wordt verteld dat biomassa beter is. En dat boeren gevaarlijk zijn voor het milieu.

En al die gekken, met Jodenster of vunzig dik in een blauw vestje dat op springen staat, al die gekken hebben niet alleen stemrecht, ze mogen ook reproduceren. Dat is pas eng!

 

Normaal

Ook in mijn land was het genoeg, nadat we jarenlang zijn voorgelogen en uitgebuit door een premier die leugens, discriminatie en angst gebruikte om in het zadel te blijven. En nu hebben allerlei jongere politici, met verschillende achtergronden en idealen, hun krachten verenigd en willen weer normaal gaan doen, normaal gaan leven, zonder wappies, zonder ‘verdeel en heers’, gewoon samen kijken hoe we verder kunnen – samen. Of het lukt moeten we nog zien, maar voorlopig is er in één maand meer gedaan en besloten door deze regering dan door de voorgaande regering in tien jaar.

 

Lachende Laschet

In Duitsland was het net weekend. Dat hield in dat de miljoenen inwoners die slachtoffer werden van de waterramp, even moesten wachten op hun zolders, daken en bootjes, want de regering werkt niet in het weekend. Dus werden er genau 850 soldaten gestuurd om te helpen, want dat staat in de regels: als niemand kan beslissen, stuur dan 850 soldaatjes. En vijf helikopters. Zaterdag was Die Merkel jarig, dus had ze geen tijd om te checken wat er gebeurde met de meer dan 1600 vermisten en meer dan 180 doden. Daarom ging president Steinmeier, met Laschet, de beoogde opvolger van Merkel, op de achterbank. Laschet kon niet stoppen met lachen, zo leuk vond hij het.

En zo werd Laschet, de Spitzenkandidat, het symbool van de huidige politiek in Europa: je werkt in opdracht van multinationals en lacht je een (Duits?) hoedje om het stomme volk, dat verzuipt in misinformatie en wateroverlast.

 

Respectloos

Terugkijkend op wat er in Nederland gebeurt vind ik troost in het feit, dat mijn ouders deze achterlijke demonstraties niet hoeven te zien: drie jaar in de onderduik in Sevenum, met alle angst van dien en nog groter de angst om het niet-dragen van de Jodenster hadden ze de beelden van de gillende keukenmeiden niet kunnen verdragen. Behalve respectloos laat dit zootje zien hoe goed het Nederlandse onderwijs werkt. Maar wat verwacht je van een land dat zo saamhorig de Duitse bezetter hielp met het opsporen van Joden – voor zeveneneenhalve gulden per Jood.

 

Verwachting

Wat verwacht je van een land dat beslist dat je niet over de Holocaust op school moet praten, want dat ‘ligt gevoelig in bepaalde kringen’. Wat verwacht je van een land met een minister van Buitenlandse Zaken die geld geeft aan terroristen en dan nog niet eens zegt: “Ja, daar geloof ik in”, maar bang wegkruipt achter “ich habe es nicht gewusst”. Wat verwacht je van een land dat zijn regering naar huis stuurt, waarop diezelfde regering een half jaar lang net doet alsof er helegaar niets gebeurd is?

Als je dan die gillende keukenmeiden met hun Jodenster en Anne Frank-bordjes ziet, is er nog maar één gedachte die je bezighoudt: genoeg is genoeg.

Over de auteur

Simon Soesan
Simon Soesan
Simon Soesan woont sinds 1973 in Israël en is directeur Europa van Taglit - Birthright. Soesan is bekend van columns in o.a. NRC Handelsblad, het Reformatorisch Dagblad, Israël Actueel en het Nieuw Israelietisch Weekblad.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
40 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

En zo heeft iedereen wel een mening over wat wij Nederlanders in Nederland nog mogen doen en wat we moeten laten.
Maar ja. Mijnheer Soesan kan terug naar Israël als het hem hier niet bevalt. Wat hij dan ook deed. Afrikanen kunnen terug naar Afrika, als het hen hier niet bevalt, Surinamers naar Suriname en Antillianen naar de Antillen. Chinezen naar China en moslims naar Moslimnesië.

Maar waar kunnen wij Nederlanders naartoe, als wij gebukt gaan onder de verstikkende last van alle andere nationaliteiten die ons hun mores willen opleggen?
Dit is verdorie het enige land wat wij hebben!

Neef Jansen
Neef Jansen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Waar we tegenaan kijken dat is een soort van Grote Volksverhuizing, van mensen uit Afrika, het Midden Oosten en het Verre Oosten, die, met 700 personen elke week, naar ons toe verhuizen. Hoe dit experiment gaat aflopen, dat is onbekend. Als we timmerfrans moeten geloven, dan gaat het ons een enorm verrijkte cultuur geven, heel erg divers, en allemaal vredevol naast en met elkaar levend. Anderen, bijvoorbeeld de Franse arabist Giles Kepel, waarschuwen voor een burgeroorlog. Het eindresultaat is waarschijnlijk iets daartussen. Wat wij in de jaren ’50 vorige eeuw nog zagen als een typische Nederlander, zal er 50 jaar verder heel anders uitzien. Zelf hoop ik vooral voor de dan levende Nederlanders dat Nederland dan nog een functionerende rechtsstaat is, een liberale democratie met een moderne open samenleving. Het ziet er evenwel naar uit dat Nederland met al die mensen uit totaal andere culturen geleidelijk aan verandert in een dysfunctionele failed state en schurkenstaat. Interessante voorbeelden in deze zijn Libanon en Zweden. Libanon was ooit het Zwitserland van het Midden-Oosten en is tegenwoordig een hel op aarde; Zweden heeft te kampen met steeds brutaler immigrantengangsterbenden die het leuk vinden om handgranaten naar politiebureau’s te gooien. In Zweden is het trouwens politiek correct verboden om kritiek te hebben op het regeringsbeleid aangaande immigratie en de multiculturele samenleving. Dit is kenmerkend voor al die landen met Links aan de macht. De ellende wat betreft massa-immigratie en dreigende burgeroorlog is iets dat in vele westerse landen vooral door Links georganiseerd en gefaciliteerd wordt. En het is datzelfde Links dat je uitmaakt voor ‘racist’ als je er kritiek op hebt.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Nederland heeft eigen land weggegeven want politici houden meer van andere volken dan de eigen.

Roos
Roos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Álle begrip voor deze column. Mijn ouders zijn in 1940 geboren dus voelt de 2e WO nog altijd redelijk dichtbij, al heb ik de oorlog zelf natuurlijk helemaal niet meegemaakt en kan ik er niet over oordelen. Alleen de verhalen zijn me bekend. Toch wil ik graag reageren omdat ik de protesten en de borden (hoewel de teksten misschien ongelukkig zijn gekozen) blijkbaar anders ‘lees’ en dat toch graag wil delen. Wat ik lees/zie als ik deze borden (en gele sterren) zie, zijn mensen die juist wél weet hebben van de verschrikkingen van de 2e WO. En die in de huidige maatschappij en regels die onze regering ons in deze periode oplegt paralellen zien met 1940-1943 en juist willen waarschuwen dat we deze weg niet wéér moeten inslaan. Omdat het toen al voor grote verschrikkingen, eindeloos verlies en ontzettend veel verdriet heeft gezorgd.
Het is absoluut niet mijn bedoeling bovenstaande column noch de verschrikkingen van WO 2 te bagatelliseren of af te vallen of iets dergelijks.

H.J
H.J
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roos

Kijk Roos ik ben van 1938 en bijna de gehele periode 1940-1945 zonder mijn in Duitsland te werk gestelde Vader moeten doorbrengen.
Mijn Vader is tijdens een razzia in spertijd opgepakt en afgevoerd.

Als ik dan de periode 2020-2021 ervaar inclusief de ophokplicht, avondklok (spertijd), knuppelgrage politie, de leugens rondom het testen en de (verplichte) vaccinatie en de zorg bij een onderliggende ziekte, die op een zeer laag pitje is gezet.
Maar vooral de angst en de tweedeling in de maatschappij die door de overheid is gezaaid, vraag ik mij wel eens af is dit een herhaling van zetten maar dan in 2020-2021.?

Waarom Rutte neem jij mij, mijn onbezorgde oude dag af, waarom.?

Edward
Edward
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Je moet wel het historisch besef van een zwakzinnige hebben om hier een duimpje naar beneden te geven..pfff wat is er gebeurd met onze scholing de laatste 30 jaar,uitermate treurig allemaal.

H.J
H.J
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Edward

Met zo’n duimpje naar beneden is te leven, als die vinger maar van de trekker afblijft.

dorien
dorien
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roos

Ik ben het helemaal eens met je redenering. Juist het niet mogen noemen van de olifant in de kamer is om moedeloos van te worden.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Roos

Inderdaad alle begrip voor de heer Soesan zijn reactie op basis van zijn eigen familiegeschiedenis.
Ik denk echter dat geen van deze demonstranten de intentie had om op maar enigerlei wijze de Jodenvervolging te bagataliseren of iets dergelijks, al is inderdaad het opspelden van Jodensterren niet handig aangezien het veel verdriet naar boven haalt bij veel mensen.

In tegendeel, ik denk dat hetgeen zij JUIST willen communiceren, is dat het in Nederland helemaal de verkeerde kant op gaat en dat ze daarom de vergelijking maken met, in hun ogen, een van de meest verschrikkelijke perioden in de geschiedenis; de Jodenvervolging.

En ik denk ook zeker dat ze wat dat betreft een punt hebben; de situatie in Nederland/Europa begint natuurlijk ook heel griezelig te worden. En dit soort uitsluitingen van bepaalde groepen is ook hetgeen vooraf ging aan de Jodenvervolging. Ik zie de overeenkomsten ook wel.

Dus begrip voor de reactie van de schrijver, maar het is natuurlijk ook niet zo dat hij een “alleenrecht” heeft op het gebeurde.
En wellicht acht hij de hele COVID situatie niet zo bedreigend als vele anderen dat wel ervaren.

Annette
Annette
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Vooral die laatste zin. Simon vindt een jaarlijkse prik normaal, ik niet. Het is maar zeer de vraag wat voor bijwerkingen deze spuit op den duur heeft, wat nu gebeurt vind ik al erg genoeg. Ik doe niet mee aan dit experiment. En dan gebeurt er iets vreemds: je wordt ervan beschuldigd dat je mensen ziek maakt of zelfs vermoordt, je bent een gevaar voor de samenleving, je bent gek enz. Verder word je, als je niet mee doet aan het bedrog, van enige zaken buitengesloten, en Joost mag weten wat voor beperkingen er nog meer aankomen. Wat dat betreft is Israël nou niet bepaald een lichtend voorbeeld.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

In Frankrijk is vanaf vandaag het volledige openbare leven alleen nog maar toegankelijk met een digitale coronna pas.
Geen pas en je komt de bus niet meer in, of de bioscooop, een restaurant, evenementen. Tja, hoe voel je jezelf dan als niet gevaccineerde?

Milo
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ook ik vind het misselijkmakend dat deze vergelijking op tafel komt, maar mensen zijn radeloos. Er zijn mensen die de huidige tijd vergelijken net de jaren ’30 van de vorige eeuw en wellicht proberen ze op een omstreden manier te waarschuwen? Ik zou niet zeggen “genoeg is genoeg”, maar eerder “dat NOOIT meer” en in die zin is het zaak door het geschreeuw heen te kijken en wél waakzaam te blijven.

dick orwell
dick orwell
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Bijna net zo ergerlijk als dat de holocaust misbruikt wordt, om holocaust ontkennende antisemitische k*t moslims de hand boven het hoofd te houden. Wellicht ontbreekt het aan historisch besef, omdat dankzij diezelfde moslims de holocaust nauwelijks nog onderwezen kan worden op scholen.

Daniel
Daniel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  dick orwell

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit account wordt geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

H.J
H.J
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie één zeer duidelijk bord.
Wegkijken is toestemmen.
Een waarheid als een koe.

Foaak
Foaak
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Een zeer sterke reactie. Chapeau!

r.maassen
r.maassen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben het volkomen met u eens. Dit land wordt steeds minder mijn land zoals ik het kende. Dom ,stupide volk, dom gehoudendoor slecht onderwijs en media. De generatie die nog wel goed onderwijs en media hebben meegemaakt zijn inmiddels in de minderheid .Ik wil wel opmerken dat dit type rot volk er altijd is geweest,ook na dat alle schofterigheid van de nazies op tv etc, inde jaren na de oorlog te zien en te lezen waren. Waar is de tijd gebleven dat Nederland massaal achter Israel stond.Mensen gingen bloed afstaan tijdens een van de oorlogen in de 60 of 70ties.
Nederland is Nederland niet meer.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het misbruik van de holocaust is enorm je zou bijna zeggen dat holocaust steeds populairder is aan het worden. Een demonstratie zonder holocaust vergelijking is niet volledig meer. En intussen wordt de staat Israël steeds dwarsgezeten waar het kan en hun vijanden gesubsidieerd . Israël is na alle ellende bovenop gekomen en een sterke staat geworden. Dat is ook het probleem want linkse politiek heeft geen succesvolle groep nodig maar slachtoffers. De oorsprong van hun ellende speelt geen rol want de succesvolle buurman krijgt de schuld. Links werkt voor zichzelf en heeft geen bestaansrecht zonder slachtoffers. Slachtoffers zijn hun brood.

Neef Jansen
Neef Jansen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik weet niet beter dan dat de Holocaust het ultieme ijkpunt is voor slechtheid en kwaadaardigheid, en als mensen zich niet gehoord voelen en het idee hebben machteloos te zijn overgeleverd aan kwaadaardige krachten die hen ernstig benadelen, dan kan het snel gebeuren dat er woorden gebruikt worden, en symbolen gehanteerd, die doen denken aan die Holocaust. Het is trouwens wel de vraag hoe lang dat nog het geval zal zijn, want in het onderwijs schijnt het al veel voor te komen dat de Holocaust een zeer heikel onderwerp is waarover men nauwelijks nog het hele verhaal durft te vertellen, als het al ooit aan bod komt. Het is naar mijn indruk net zo’n heikel onderwerp aan het worden als bijvoorbeeld de Armeense genocide dat is. De veelal linksige cultuurrelativistische en oikofobe onderwijzers en onderwijzeressen durven dat soort onderwerpen nauwelijks aan de orde te stellen en zullen tijdens het lesje maatschappijleer eerder benadrukken dat bijvoorbeeld Baudet een anti-semitische nazi is en dat we met miljoenen windmolens en wegstoken van miljoenen bomen het klimaat moeten redden. In het Midden-Oosten is trouwens Mein Kampf al decennia een dauer-bestseller. En in kringen van Muslimbrotherhood is het nazisme een nastrevenswaardig voorbeeld. Ook schijnt er een nauwe connectie te zijn van destijds de Groot Moefti van Jeruzalem en de Holocaust. Zijn jarenlange hartelijke contacten met Hitler en Himmler hebben zo een bepaald effect gehad.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Neef Jansen
Piet Karbiet
Piet Karbiet
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Schijnt? Die connectie is een historisch feit. Er waren 3 islamitische SS divisies: https://likoed.nl/2019/06/de-drie-islamitische-ss-divisies/

Neef Jansen
Neef Jansen
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

Had de Holocaust plaats gevonden zonder de bemoeienis van de Groot Moefti? Zeker wel. Maar het lijkt er op dat zijn jarenlange aandringen wel van invloed is geweest. https://likoed.nl/2015/10/moefti-gaf-hitler-advies-over-holocaust/

Trinco
Trinco
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is niet alleen met Corona: kijk eens op de Facebook pagina van Wakker Dier waar hun achterban de intensieve veehouderij vergelijkt met Auschwitz en boeren met kampbeulen.
Het is een schande, waarom zijn deze mensen niet gearresteerd?
Voor slavernij van 150 jaar geleden wordt excuses aangeboden maar de tragedie van 75 jaar geleden mag worden misbruikt om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Jij weet duidelijk niet, dat de avondklok wet nog is geschreven door Arthur Seyss-Inquart. Je ziet wel vaker dat mensen die niets tot weinig van de geschiedenis weten, niet snappen dat wij momenteel leven onder dictatoriale nood- en spoedwetten.

Anton van Haasteren
Anton van Haasteren
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Trinco

Die mensen zijn niet gearresteerd vanwege de vrijheid van meningsuiting. Net zo goed als de briefschrijver een mening heeft

John
John
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

En het doel is bereikt en bijna iedereen trapt in de val die de regering moet uitvoeren. De Tweedeling is begonnen.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp wel de zorgen van deze demonstranten;

Stop een kikker in een pan met heet water en hij springt er uit. Maar zet je een pan met koud water en de kikker op het vuur, dan blijft de kikker zitten en door de langzame verandering van temperatuur wordt de kikker langzaam gekookt en sterft.

Neemt niet weg dat de schrijver van deze colum, zeker zijn familie geschiedenis dit aanstootgevend vind.

Dat we onze autonomie, democratie, veiligheid, zelfbeschikking, rechten en cultuur verliezen baart mij ook zorgen.
En dat proberen deze radeloze demonstranten op een onhandige wijze kenbaat te maken.

Rob
Rob
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, als je dit soort uitingen gebruikt, weet je totaal niet waar je het over hebt, de hele maatschappij is in negatieve zin aan het veranderen, ego’s bepalen, zowel in de politiek als bedrijfsleven, pas je niet in hun straatje, functie elders, zo bepalend

Ron
Ron
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Schrijnend: iedere keer weer.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden

Jouw opmerking geeft aan, dat niet alleen het Nederlands onderwijs maar ook de mentaliteit achteruit is gegaan. Schaam je.

Rudy
Rudy
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Jouw reactie laat goed zien, hoe weinig men weet tegenwoordig. En dat er heel weinig tot niet wordt gelezen. Slaap rustig verder en goed naar de dictator in het torentje luisteren.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Rudy

Jouw conclusie is niet juist. Probeer alles te lezen van voor-en tegenstanders van de Corona maatregelen, waarbij de vaccinatie als enig bestrijdingsmiddel wordt gezien. Maak mij ernstig zorgen over onze vrijheid, maar om dit met de Holocaust te vergelijken vind ik ongepast.

H.J
H.J
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Zomaar buiten het Israëlische (Joodse) item even de kreet genoeg is genoeg, dichter naar huis halen.
Vervang het door minder, minder op het verkeerde moment en de rechter gaat over je beslissen.

Maar hoeveel leugens mag Rutte nog over Nederland uitstrooien, voordat in Nederland de bom barst.
Hij is maanden geleden uitgekotst en gaat gewoon verder op de ingeslagen weg, Nederland en de Nederlanders moeten worden gebroken, de angst en vooral nu de tweedeling, deze tweedeling is een stokpaardje van het Linkse Rutte Kartel en wordt gewoon via een noodwet ingevoerd en angstig Nederland gaat gewoon op weg, naar een dictatuur die zijn weerga niet kent.
Of is Noord Korea aan de Noordzee gewoon een optie.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Arie
Arie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De weerzin van de heer Soesan is volkomen terecht.
Maar laat het een troost zijn dat deze stupide actie niet kwaad of kwetsend bedoeld was naar de joodse gemeenschap.

Wie rond het jaar 1200 anno domino een discussie verloor, kon de opponent beschuldigen van “satanswerken”, “hekserij” en “ketterij”. Dat waren in die tijd ernstige beschuldigingen, hoe absurd ook. Satan en zijn dienaren waren het aller slechtste kwaad dat bestond.

Met de ontkerkelijking hebben dergelijke religieus georiënteerde beschuldigingen hun waarde verloren. Maar de holocaust staat nog steeds symbool voor het aller slechtste kwaad. “Ideaal” dus om je opponent in de schoenen te schuiven. Niet om joden te schofferen, maar om die opponent te schofferen.
Dat is uiteraard geen excuus, maar wel een verklaring.
Andersdenkenden met de nazi’s vergelijken is helaas dermate gangbaar geworden dat dit nieuwe woorden opleverde zoals de “godwin”. En ook een nieuwe officiële drogreden, namelijk “argumentum ad Hitlerum”.

Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gevaar moet zijn te vaak

dorien
dorien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Rudy
Rudy
1 jaar geleden

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. De redactie gaat niet in discussie over het modereren van reacties. Zie onze OpinieZ reactie spelregels: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Jan
Jan
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik begrijp dat we in Nederland vrijheid van meningsuiting hebben, dat is een groot voorrecht dat beschermd moet blijven, maar het dragen van jodensterren, hakenkruizen, nazi uitingen vindt ik een gebrek aan respect aan familie van slachtoffers van al dit leed. Verbod op nazi gerelateerde uitingen stel ik voor.

Frans Galjee
Frans Galjee
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dit soort beelden (zien we helaas te vaak) en de zelfs op hoogste niveau uitgesproken waanzin doen bij mij plaatsvervangende schaamte, verbijstering en woede strijden om voorrang.
Haat tegen joden en homo’s alsmede het extreem feminisme en de afkeer tegen onze huidige maatschappij worden gevoed door de verstrengeling van de ideologie van links en de ideologie van de islam.
Voor die losers op de foto zou je bijna gaan hopen dat die islam het hier nog eens voor het zeggen krijgt.
Idd deze lieden lijken wel ontsnapt te zijn uit het gekkenhuis.

rico
rico
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Over die idioten wil ik het niets eens hebben, maar al die mensen die zonder wat te zeggen gewoon in de buurt blijven lopen daar snap ik niets van. Ik zou op zijn minst mij daar direct van distantiëren en de andere kant op lopen. Dit soort vergelijkingen zijn respectloos en zeer kwetsend dat doe je gewoon niet, het zou wat mij betreft ook verboden moeten worden want je ziet het tegenwoordig wel erg veel.

40
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x