Covid19: pleidooi voor een pragmatische aanpak

Naast vaccinatie zijn er ook andere oplossingsrichtingen

Jan gajentaan, coronabeleid, vaccinatie, corona, Covid19: pleidooi voor een pragmatische aanpak, opiniez

Foto: ©️Redactie OpinieZ

Helaas heeft de door sociale media aangejaagde polarisatie ook grip gekregen op het Covid19-beleid en alles wat we daarvan vinden. Voor- en tegenstanders van vaccinatie, vroegmedicatie, lockdowns of mondkapjes bestoken elkaar vanuit de ideologische loopgraven. Daarbij gretig citerend uit onderzoeksresultaten, voor zover het past in het eigen straatje. Hoe doorbreken we deze elkaar bestrijdende tunnelvisies, vraagt Jan Gajentaan zich af.

Ongelijk toegeven

Om te beginnen, is het denk ik goed om het ruiterlijk toe te geven wanneer je er in een bepaalde situatie naast hebt gezeten. Zo had ik zelf niet een Covid19-uitbraak verwacht nog deze zomer, terwijl een groot deel van de bevolking al gevaccineerd is. Vorig jaar bleek Covid19 immers geen uitzondering te vormen op de normale seizoenspatronen in West-Europa: het verdween grotendeels van half mei tot half september.

Dit jaar blijkt het anders te liggen en zien we flinke uitbraken begin juli, waarschijnlijk door de grote besmettelijkheid van de Deltavariant. Vreemd genoeg zien we die uitbraak het hardst gaan in de landen die het meest gevaccineerd hebben, zoals het VK, Nederland en Spanje. In het bijna volledig gevaccineerde Israël zien we vergelijkbare problemen.

 

Mutaties veroorzaken enorme problemen

De tegenstanders van vaccinatie zien hierin een bewijs dat vaccinatie gevaarlijk zou zijn of mutaties zou bevorderen, zoals de Belgische viroloog Geert Vanden Bossche stelt. Vooralsnog zie ik daarvoor geen aanwijzingen. De zeer besmettelijke mutaties die ons teisteren komen uit gebieden zoals India of Brazilië, waar toen ze ontstonden nog amper gevaccineerd werd; niet uit het VK of Israël.

Volgens prof. Raoult is de meest waarschijnlijke oorzaak voor dergelijke mutaties het overspringen van het virus naar dieren en weer terug, zoals waarschijnlijk vorig jaar in de zomer is gebeurd met nertsen in Europa. Ook langdurige behandeling met Remdesivir zou mutaties kunnen veroorzaken. In plaats van een ideologische oorlog te voeren over vaccinatie, zou er wel wat meer tijd besteed kunnen worden aan het achterhalen van de oorzaak van deze zeer schadelijke mutaties. Van het oorspronkelijke Wuhan-virus hebben we geen last meer.

 

Denkfout

Ik ga dus niet mee met de stelling dat vaccins mutaties veroorzaken. Ook denk ik nog steeds dat vaccins de kans op ernstige vormen van Covid19 een stuk kleiner maken. Genoeg redenen dus voor mensen uit risicogroepen of bijvoorbeeld zorgpersoneel om zich te laten vaccineren. Ook prof. Raoult adviseert zorgpersoneel zich te laten inenten.

De denkfout die de autoriteiten maken is, dat zij vanaf het begin vaccinatie beschouwden als de enige uitweg uit de problemen, en daardoor andere oplossingsrichtingen zoals vroegmedicatie of ventilatie tegenwerkten. Vaccinatie is een soort religie geworden, in ons land gepredikt door opperpriester Hugo de Jonge.

 

Besmette gevaccineerden

Daarbij gingen de autoriteiten eraan voorbij dat gevaccineerden nog steeds besmet kunnen raken en anderen kunnen besmetten en ook nog steeds zelf ernstig ziek kunnen worden. Al gebeurt dat minder dan bij niet-gevaccineerden; het is natuurlijk een vreemde gedachtegang dat iemand louter op basis van een vaccinatiebewijs tot een evenement met een hoog superspread-risico wordt toegelaten, terwijl die persoon op dat moment heel goed besmet en dus besmettelijk kan zijn.

Hogepriester Hugo de Jonge bakte ze nog bruiner en ging zelfs zover gevaccineerde jeugdigen al toe te laten zonder de vereiste wachtperiode van twee weken in acht te nemen, tegen het advies in van RIVM en OMT. Met als gevolg dat Nederland in minder dan twee weken van veilig gebied naar hoog risicogebied ging. Hugo, bedankt!

 

Meer jongeren besmet is niet per se een ramp

Zoals we konden verwachten duiken de deskundigen van ‘Red Team’ er bovenop en klinkt er alweer een roep om een lockdown. Maar lockdowns zijn nergens effectief gebleken en veroorzaken teveel nevenschade op allerlei vlakken, van geestelijke en fysieke gezondheid tot economische en psychosociale schade. De vraag is bovendien of het zo erg is dat gedurende de zomer wat meer jongeren besmet raken.

Natuurlijk, het moet niet zo hard gaan als begin juli in Nederland, door het onzinnige beleid van Rutte en De Jonge om in één klap honderden potentiële superspread events toe te laten (disco’s, nachtclubs, evenementen zoals Verknipt waar duizenden mensen samenkwamen in tenten, etc.).

Ook in Zweden, waar nooit een lockdown of een mondkapjesplicht is geweest en waar mensen in tegenstelling tot Nederland afgelopen winter gewoon een winkel konden bezoeken, zal men deze totale ommezwaai in het Nederlandse beleid met verbijstering gevolgd hebben.

 

Immuniteitsmuur

In Nederland is het dus té hard gegaan met de besmettingen onder jongeren. Maar dat betekent niet dat het verstandig is om iedereen weer achter slot en grendel te zetten. Volgens de Engelse prof. Philip Thomas zou je de pandemie daarmee alleen maar verlengen. Volgens zijn berekeningen zullen het nog verder vaccineren van alle volwassenen die dat willen én een redelijke toename van natuurlijke immuniteit onder de jeugd samen zorgen voor een immuniteitsmuur, die een grote coronagolf in de komende winter onmogelijk maakt.

Covid19 zal dan nog wel bestaan, maar op een lager niveau dan nu en geen gevaar meer vormen voor de volksgezondheid en de zorg. Een mogelijke terugkeer van de griep zal tegen die tijd wellicht een groter risico vormen voor ons door lockdowns en mondkapjes (bij kinderen!) verzwakte immuunsysteem, maar dat is weer een ander verhaal.

 

Weg met de ideologische ballast

Ik zou ervoor willen pleiten het debat over Covid19 te ontdoen van ideologische ballast. We zien aan de ene kant een overheid die vaccinatie heilig verklaart en dwingend op wil leggen, maar levensreddende vroegmedicatie verbiedt en de mogelijkheden van ventilatie veronachtzaamt. Aan de andere kant zien we de ‘wappies’: degenen die helemaal geen maatregelen willen en de antivaxxers.

Dan heb je nog daar tussenin de lockdownfanaten die ons tot Sint Juttemis in onze huizen op willen sluiten, terwijl dat helemaal niets oplost als een virus zich al in ruime mate verspreid heeft onder de bevolking.

 

Pragmatisme

Als telg van een nuchtere dierenartsenfamilie zou ik, temidden van deze verwarrende ideologische richtingenstrijd, willen pleiten voor gezond verstand en pragmatisme. Geen lockdown, maar ook niet met z’n allen tegelijk erop losgaan in nachtclubs en discotheken of massa-evenementen. Daar nog één zomer vanaf zien zou toch te doen moeten zijn voor de psyche van onze jongeren, als ze verder een redelijk normaal leven kunnen leiden met sport en spel en af en toe een terrasje.

Laat artsen bij Covid19-patiënten die dat willen vroegmedicatie toepassen, als zij dat op een veilige en gecontroleerde wijze doen. Zodat we ook dit aspect beter onder controle krijgen, in plaats van Covid19-patiënten de eerste twee weken medicatie te ontzeggen. En zorg voor een gedegen Ventilatieplan!

 

Competent

Het lijkt mij duidelijk dat een dergelijk pragmatisch beleid, dat niet van het ene uiterste naar het andere gaat en dat zaken als vaccinatie, vroegmedicatie of ventilatie op hun merites beschouwt in plaats van er een religie van te maken, alleen vorm kan worden gegeven door een competente minister. Dat is niet Hugo de Jonge, zoals ik al in twee eerdere blogs heb gesteld.

In dit opzicht kunnen we senator Henk Otten – al zijn niet alle lezers fans van hem – alleen maar gelijk geven. Hugo de Jonge en trouwens ook Jaap van Dissel zullen vervangen moeten worden door meer competente figuren. Omdat Nederland een beter beleid verdient, waarin vaccinatie wat mij betreft zeker een belangrijke plaats zal hebben, maar niet langer wordt beschouwd als het heilige der heiligen.

Over de auteur

Jan Gajentaan
Jan Gajentaan
Amsterdammer in Rotterdam, blogger, schrijver van e-books, voetbalvader, Volvo 940 rijder, in het dagelijks leven Recruitment / Human Resources Consultant.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
32 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we in hemelsnaam niet naar Henk Otte luisteren ))

Dat we in de eerste fase van het Coronavirus allemaal schrokken en er toen in alle paniek allerlei maatregelen genomen zijn, is begrijpelijk.
Echter, indien onze overheden niet zo corrupt zouden zijn, was er toen al heel snel geëxperimenteerd met (vroeg)medicatie zoals hydrochloroquine en ivermectine en waren deze zeer goed werkende middelen direct op grote schaal toegepast.
Maar nee, onze overheden willen perse dat wij allemaal “gevaccineerd” worden en om dit experimentele vaccin massaal te mogen toepassen mocht er vooral geen alternatief zijn ter bestrijding van dit virus,

Verder de farce tav het overbelast raken van de zorg; onze zorg (waaronder de IC bedden) is de afgelopen decennia tot een veel te laag niveau afgeschaald en natuurlijk raakten die paar IC bedden dan ook al snel overbelast.
Maar in plaats van die zorg gewoon op te schalen, werden er allerlei draconische en zinloze coronomaatregelen over ons uitgestort.

Dus het is nu heel simpel; stoppen met alle maatregelen en vrijheidsbeperkingen en het normale leven weer gewoon zijn loop laten nemen.
En een ieder die bang is voor het virus of kwetsbaar is, kan (geheel vrijwillig) het vaccin nemen of lekker thuisblijven.
Het is volstrekt duidelijk dat de deathrate niet groter is dan de griep, dus er is geen enkele reden om nog langer door te gaan met dit (slechte) toneelstuk.
That’s it.

Servé
Servé
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

De angstpsychose is dermate groot aangewakkerd dat men niet meer normaal kan denken. En daarnaast zijn de financiële belangen dermate groot -juist ook bij De Jonge, Van Dissel, Koopmans enz. incl. de farmacie en financiers als BGates, Rockefellers e.d. – dat alle alternatieve geneesmiddelen worden geweerd. Het gebeurt op wereldschaal dat HCQ en Ivermectine massaal zijn verboden. Want gaat in tégen de financ. belangen. Vergeet daarbij ook niet dat het eerst ging om de gezondheid en de druk op de zorg verleden jaar. Toen die druk weg was en het aantal zieken terugliep viel dat argument weg om het beleid voort te zetten. Toen moest men dus wat anders verzinnen en ja “gelukkig” daar was de Engelse variant en oh nog meer “geluk” daar was de Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse variant. Opluchting alom bij de beleidsbepalers en dus kon men vaccineren nog harder bljjven promoten en de angst bij de mensen opvoeren. Allemaal cf het WEF-draaiboek. Ook al had inmiddels de WHO gezegd en gepubliceerd dat de PCR-test Niet gebruikt kon worden ging men bijna wereldwijd gewoon er mee door, want nu kon men die zgn. besmettingen als argumenten gebruiken. Ja zelfs promoten om jongeren en zelfs kinderen v.a. 12 jaar te gaan vaccineren, terwijl de stervenskans bij deze groepen zeer laag is, 0,00003%. En over de bijwerkingen zijn en blijven deze “bestuurders” bewust ontzettend stil. Want het vaccineren is nog steeds heilig er is geen andere weg zeggen ze. Maar inmiddels worden allerlei controlemeganismen in het leven geroepen zoals zelftest, testen bij binnenkomst, app en QR-code enz enz zodat men volledige controle heeft over iedet mens, voorzover je dan nog over “mens” kunt spreken. Ja je moet zelfs heel erg blij zijn dat je als mens weer mag reizen, naar het buitenland mag gaan enz.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Servé

Ja zo is het; voor een ieder met enig gezond verstand moet het nu toch volstrekt duidelijk zijn dat het helemaal niet meer om
COVID gaat, maar dat er een mass-surveillance systeem wordt opgetuigd, dat weer dient ter uitvoering van de duistere agenda’s van onze politieke elites.

Maar niets is minder waar, de mensen zijn ziende blind en horende doof. Eigenlijk is dat hetgeen dat mij tegelijk zeer verontrust maar ook fascineert!
Werkelijk ongelofelijk dat het grote merendeel of niet doorheeft wat er gebeurt, of te laf is om zijn mond open te doen, of beide.
Het is voor mij nu ook VOLSTREKT duidelijk hoe bijvoorbeeld de verschrikkingen van de holocaust plaats hebben kunnen vinden.
Dit is gewoon gebaseerd op hetzelfde principe van het met propaganda en massa-psychologie sturen van groepen mensen, precies wat we nu ook zien.

En helaas voor Klaus Swaab en zijn volgelingen heeft Corona niet hetgeen gebracht ze nodig hebben voor hun great reset. Corona was eenvoudigweg niet gevaarlijk genoeg om onze gehele vrijheid af te pakken en ons een “great reset” in de maag te splitsen (al proberen ze met alle macht het Corona verhaal in stand te houden).

Ik vind het dan ook zeer verontrustend dat deze griezel van een Schwab ons nu steeds aan het waarschuwen is voor een wereldwijde cyberattack waarbij ons electriciteitsnet en al onze computersystemen uitvallen.

Dat zou natuurlijk iets kunnen zijn dat WEL voldoende ingrijpend is om onze politieke elites en hun opdrachtgevers te kunnen legitimeren om de rest van onze vrijheden te minimaliseren en hun great reset uit te rollen.

Anna
Anna
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vaccinaties werken niet.
Dit is al lang bekent.
Het enige dat we ervan weten komt van de fabrikant en die zegt dat ze antistoffen maken, maar hoe lang wordt er niet bijgezegd. Het is ook veel zeggend dat de fabrikanten geen enkele verantwoordelijkheid willen nemen voor hun product.
Het is ook nog steeds in de onderzoeks fase terwijl en vele doden en afschuwelijke complicaties zijn. Kijk naar het officiële europesche meldingspunt van bij werkingen.
In Engeland is het op dit moment zo dat van elke drie personen die overlijden aan Covid er 2 gevaccineerde mensen overlijden aan Covid-19 en één niet gevaccineerde. De vaccinatie methode is totaal nieuw met het mRNA en onvoldoende onderzocht. Zwangere vrouwen krijgen miskramen en worden onvruchtbaar omdat de Spike eiwitten ziech vast zetten in allerlei organen waaronder eierstokken en testikels.
Ook de longen en de nieren en vooral het hart zijn “ doelorganen “ van de Spike eiwitten.
De fabrikanten hadden verwacht dat de injectie zich niet door het lichaam zou verspreiden maar in de delta spier zou blijven en daar kortstondig antistoffen zou aanmaken, foutje het side eiwit verspreid zich door het hele lichaam, en zet zich af in alle organen. Bovendien is het een giftig eiwit zie Dr Robert Malone zijn visie, hij heeft dat gemeld bij de Amerikaanse FAD administratie maar daar wordt niets mee gedaan. Het is een grote zwendel !
Kortom het is een totale zwaens

H.J
H.J
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Anna

Inderdaad Anna laten we ons tot Nederland beperken en wat blijkt na 18/20 maanden is men nog geen dr.l opgeschoten.
Angst en tweedracht zijn volop gezaaid en het land is volledig in de war.
Ik ben soms blij dat ik van voor de oorlog ben.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk deze opgefokte Corona hype, komt uit een bepaalde hoek.
En deze bepaalde hoek heeft een doel, maak de burgers angstig en voer een soort tweedeling in.
Hou de mensen onwetend over Corona en laat de mensen verzuipen in gekleurde info.
De Nederlandse autoriteiten zijn niet in staat om een goed, eerlijk en duidelijk belijd te voeren.
Gesprekken zijn niet mogelijk, want iedere anders denkenden is direct een wappie.
Let op, griep is iets en Corona is waarschijnlijk ook iets.
Wie de stelling gelooft, dat de griep verdwenen is, die moet echt naar de Dokter.
Nederland is door de inbreng van het Linkse Rutte Kartel, volledig de weg kwijt.
Nederland is bijna bankroet en op bijna ieder gebied zijn er tekorten.

Bedankt Rutte voor je inbreng in deze Coronahype, één vraag waarom zit jij nog steeds op de stoel van de MP van Nederland.?
De tweede Kamer heeft jou maanden geleden uitgekotst, waarom zit jij er nog.?

Cor
Cor
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Pinokkio zit er allleen nog omdat hij een marionet is van het geld, big Pharma en big Tech. Hij heeft geen algemeen of burger belang alleen maar een eigen belang. Wanneer je zo kunt liegen als hij, samen met mister Wehkamp, zijn de woorden als ethisch, integriteit, vertrouwen leeg.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat ik niet begrijp is hoe mensen niet kunnen zien wat voor een hoax dit is. Hoe mensen niet kunnen zien dat het over hele andere dingen gaat dan een ziekte met griepstatistieken.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Waldemar

Heel eenvoudig: Als je alleen de MSM kijkt/leest en je niet verder laat informeren. MSM = overheidspropaganda en geen nieuws.
Ik ken mensen die het nieuws alleen van nu.nl lezen. Hoe dom kun je zijn!

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Dat zal het wel zijn. Zelf kijk ik al zeker 15 jaar geen TV meer – nadat ik mij realiseerde dat het onvervalste propaganda is – en krantenartikelen of aanverwante websites lees ik hooguit bij uitzondering en dan vooral om me te verbazen. Ik vermoed daarentegen dat de schrijver elke avond voor de treurbuis zit.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Helemaal eens, maar het gaat verder dan dat; heel veel mensen voelen wel dat er dingen niet kloppen, maar kunnen en zelfs WILLEN niet geloven dat de overheid hun vijand is geworden. Met dat besef kunnen ze eenvoudigweg niet leven of functioneren.. het is te veel voor ze.

Waldemar
Waldemar
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Ja, dat zit er ook bij. Vooral bij mensen die een linkse voorkeur hebben. Iemand als Joost Niemoller bv, die vaak verstandige dingen zegt, speelt het niet klaar om te zien dat hij belazerd wordt. De staat is te heilig voor hem.

pieter
pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is geen ideologische loopgravenoorlog en bijbehorende ideologisch vervormd argument nodig. Het staat wetenschappelijk namelijk vast. Blijkbaar voor velen een inconveniënt truth. Vaccinatie is geen oplossing bij de bestrijding van virussen. Het vaccin loopt namelijk altijd achter de mutatie aan. De door farmaceuten, politici en journalisten geclaimde effectiviteit gold hooguit voor de vorige mutatie. Niet de huidige en al helemaal de volgende. Dat muteren is een constant en natuurlijk proces.

Het grootste ideologische struikelblok is dat er een groep is die beweert het virus ’te kunnen verslaan’. In de echokamer van de angst, we hebben immers te maken met een superdodelijk virus, is de consensus, is geen ruimte voor tegengeluid. Deze groep en haar volgers gelooft dus dat alles uit de kast moet en mag worden getrokken om dit zo nobele doel te kunnen bereiken; het afschaffen van burgerlijke vrijheden, het opzij schuiven van internationale wetten, een complete inbreuk maken op het zelfbeschikkingsrecht, het op de koop toe nemen van onvoorstelbare economische en sociale schade.

Het virus is onder ons en gaat niet meer weg. Endemisch noemen ze dat. Deal with it.
Wellicht is het trouwens een goed idee om te stoppen met ideologische kwalificaties in een artikel dat oproept tot pragmatisme.

Cor
Cor
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een aanvulling op het schrijven dat er deze zomer een uitbraak van Covid-19 is, positief getesten, gezien de hoeveelheid testen van de afgelopen weken ten opzichte van de hoeveelheid testen in de zomer van 2020 zit daar een heel groot verschil in. in de zomer van 2020 werden er per week ca. 5000 mensen getest t.o.v. 2021 waarin de afgelopen weken ca. 65.000 mensen per week werden getest. Dus volgens mij kan hier geen conclusie uit worden getrokken dat er in 2020 geen uitbraak was en in 2021 wel. Zie gegevens op de RIVM site. Volgens een vooraanstaand viroloog Pierre Cappel zijn er inmiddels 18.000 verschillende mutaties van Covid-19 bekend. Om angst te blijven zaaien kunnen er nog 17.995 mutaties worden misbruikt. Aub mensen kijk naar de feiten en niet naar de emoties, blijf rationeel en vorm je mening dan.

hesa
hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Moeten alleen de Jonge en Otten vervangen worden, maar niet de aartsleugenaar Rutte, en het aanzetten van politiegeweld bij demonstraties door Grapperhaus?
Wat doen we met dit soort criminelen.
Zij allen, met behulp van de MEDIA, hebben de bevolking naar de klote geholpen.
Dit hele scenario was al uitgedacht door de vrijmetselaar Schwab. Er zat geen spatje mededogen in. Alles voor geld en macht.

Al met al vind ik het een matig stukje tekst

Joost
Joost
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

´Dit jaar blijkt het anders te liggen en zien we flinke uitbraken begin juli, waarschijnlijk door de grote besmettelijkheid van de Deltavariant. Vreemd genoeg zien we die uitbraak het hardst gaan in de landen die het meest gevaccineerd hebben, zoals het VK, Nederland en Spanje. In het bijna volledig gevaccineerde Israël zien we vergelijkbare problemen.´ Dus conclusie voor open doel?

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Covid leent zich bij uitstek voor het zaaien van tweespalt in de maatschappij. Een gesprek over covid is amper te voeren. Als je het bij de feiten houdt ontstaat direct weerstand ivm afwijkende meningen. Als je het bij meningen houdt is het gesprek doorspekt met subjectieve termen. Daarnaast is er een overvloed aan aannames nodig om die meningen kracht bij te zetten. Een stukje uit bovenstaand artikel ter illustratie:

“Covid19 zal dan nog wel bestaan, maar op een lager niveau dan nu en geen gevaar meer vormen voor de volksgezondheid en de zorg. Een mogelijke terugkeer van de griep zal tegen die tijd wellicht een groter risico vormen voor ons door lockdowns en mondkapjes (bij kinderen!) verzwakte immuunsysteem, maar dat is weer een ander verhaal.”

Ik tel zeker 4 subjectieve termen en 9 aannames in 2 zinnen!!

De conclusie is dat covid kan worden beschouwd als een religie (of opperwezen) met de persoonlijke mening als heilig geschrift. Gelijkgestemden vertonen sektarisch gedrag. En als dat leidt tot fanatisme en tweespalt zou dat allerminst verbazingwekkend mogen zijn.

Milo
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is in mijn ogen in uw hele betoog slechts één misvatting; dat de geruchten en verhalen over het virus onderbouwd zijn met reële besmettingscijfers. In mijn ogen is het andersom; wij moeten committeren en om ons zover te krijgen worden cijfers gefabriceerd met totaal onbetrouwbare “testen”.

pieter
pieter
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Overigens loont het de moeite het artikel The Panic Pandemic op Zerohedge te lezen waarin uitstekend beschreven wordt hoe en waarom wetenschap, politiek en media samenspannen om alle tegengeluid te smoren. Ook wetenschappelijke tegengeluiden.

piet12345
piet12345
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  pieter

Top artikel, thanks.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Misschien wel één van de allergrootste en meest onderschatte problemen in dit hele verhaal is het drinken van teveel alcohol. Voor het ontgiften van alcohol is Zink nodig en laat Zink nou net ook heel erg belangrijk zijn voor het immuunsysteem. Je kunt dus wel gevaccineerd zijn maar als je elke avond alcohol drinkt en in het weekend zelfs nog meer dan helpt geen enkele vaccinatie domweg omdat je immuunsysteem niet optimaal kan functioneren door dat overmatige alcoholgebruik. En dat is nog maar één onderdeel van het immuunsysteem……
1. Eet gezond en gevarieerd = groenten/aardappels/pasta/etc.
2. Beweeg = loop/fiets/sport
3. Slaap voldoende! = 7-8 uur slaap per nacht

H.J
H.J
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Weet jij exact Daan wat de vaccinatiestof in je lichaam doet met bv je immuunsysteem.?
Waarom zijn er zoveel bijwerkingen die niet worden erkend en of worden herkend.?
Er is veel meer aan de hand in Nederland.
Testen helpt, vaccineren helpt, een mondkapje helpt, afstand houden helpt en ga zo maar door.
Maar Nederland is na bijna 20 Maanden nog geen stap verder bij de oplossing.
Is het namelijk wel mogelijk om iets op te lossen wat niet op te lossen is, stoppen met liegen helpt waarschijnlijk het beste.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Ik weet dat vroeger altijd Freund’s adjuvant – https://tinyurl.com/ythw86wk – werd gebruikt om de immuunreactie te versterken. Tegenwoordig zitten er andere stoffen in. Dit is het lijstje van 11 stoffen die ik vond:
1. mRNA
2. ((4-hydroxybutyl)azaandiyl)bis(hexaan-6,1-diyl)bis(2-hexyldecanoaat) (ALC-0315)
3. 2-[(polyethyleenglycol)-2000]-N,N-ditetradecylacetamide (ALC-0159)
4. 1,2-distearoyl-sn-glycero-3-fosfocholine (DSPC)
5. Cholesterol
6. Kaliumchloride
7. Kaliumdiwaterstoffosfaat
8. Natriumchloride
9. Dinatriumfosfaatdihydraat
10. Sucrose
11. Water voor injectie
Over de mRNA-vaccins komen steeds meer vragen – https://tinyurl.com/5tp6uxxz – en terecht want het is absoluut niet de heilige graal. Mijn persoonlijke mening is dat de farmaceutische industrie de kritiek op mRNA-vaccins in de doofpot proberen te stoppen waar ze maar kunnen.
Hier een goed kritisch artikel: https://tinyurl.com/5f67t3x4
Naar aanleiding van dit artikel ben ik elke dag één Alka Seltzer-tablet (= Aspirine in bruistablet-vorm) gaan slikken vanwege die micro-trombose want Aspirine gaat dat tegen. Veel hartpatiënten slikken bv. elke dag één Aspirientje. Na het slikken van elke dag één Alka Seltzer-tablet had ik na een week geen tintelingen in mijn voeten en handen meer en ook alle rare dingen die in mijn hersenen gebeurden (ik ben één keer helemaal out gegaan op werk) doofden uit. Voor mij is hartstikke duidelijk dat er dingen niet kloppen en dat die in de doofpot gestopt worden. Alleen als je medisch goed onderlegd bent kun je deze wetenschappelijke artikelen vinden en je voordeel ermee doen. We gaan het afwachten maar ik heb reeds corona gehad en mijn antistof-titer is skyhigh en ik laat me dan ook ABSOLUUT NIET vaccineren. Het advies om 1 vaccinatie te halen als je corona hebt gehad is NONSENS!

Helena Berger
Helena Berger
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

U bent eentje vergeten graphene oxide. Blijkt uit een lab die uitgezocht heeft wat er nu precies in de vaccin zit. Daar schrok ik toch van. Ben zelf niet gevaccineerd ondanks dat ik long probleem hebt. Maar ik ben ook een DES dochter. Zelf word ik doodziek van al die zogenaamde expers. Niemand heeft nog geen antwoord op deze virus, misschien over 5 jaar weten we meer. Laten we hopen. Zelf woon ik een area in Canada dat er veel cvoid was met enkele mensen die zijn overleden. Mijn man werkt veel bij bedrijven waar cvoid was/is. Zelf heb ik een test virology laten doen bij mij. Totaal niets in mijn system van sars-cvoid-coV2 (totaal antibody). Moet wel zeggen vanaf December 2019 ben ik begonnen met vitamine D in te nemen na wat ik hoorde wat er aan de hand was in Wuhan. Met de idee als het help ok zoniet dan plas ik teveel vitamine D uit.

Jan Paparazzi
Jan Paparazzi
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Daan van der Keur

Hoi Daan,

Vallen die mRNA-vaccins nu onder de gentherapie of niet?

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Ook zonder vaccinatie veroorzaakt het coronavirus trombose-achtige verschijnselen, sorry was ik even vergeten erbij te zetten: https://wexnermedical.osu.edu/blog/blood-clots-covid
Lijkt mij duidelijk: “Blood clots are a serious condition: Untreated, they can cause damage to your brain, heart and lungs. Death or long-term complications are a real concern.” Dus elke dag 1 aspirientje slikken is zéér raadzaam!

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Daan van der Keur
Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Beste H.J. wat betreft het in de doofpot stoppen van niet wenselijke bijwerkingen/informatie is mijn ervaring dat dit meer gebeurt dan je zou verwachten. Ik heb het in mijn loopbaan iets te vaak meegemaakt en dat begon al op mijn 2de baan op het laboratorium voor Experimentele Infectieziekten van het toenmalige AZL (heet nu LUMC = Leidsch Universitair Medisch Circus) waar Jaap van Dissel als promovendus werkzaam was onder prof. dr. Ralph van Furth. Alle arts-onderzoekers op dat laboratorium hadden een Zwitserse bankrekening hoorde ik 15 jaar later van een integere wetenschapper die ook op dat lab werkte. Jaap vertelde mij nota bene persoonlijk dat prof. dr. Ralph van Furth was geschorst door het LUMC vanwege het aannemen van grote sommen geld van de farmaceutische industrie. Na 34 jaar heb ik de medische maffia achter mij gelaten en sinds 1-11-2017 werk ik als Technisch Onderwijs Assistent op een school…. Een werkelijk zalige wereldbaan!

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Inderdaad gaat het al lang niet meer om het “gevaarlijke” COVID.
Alle verhalen, non- informatie die we door de strot geduwd krijgen, is alleen maar bedoeld als legitimatie om onze vrijheden af te pakken en een mass-surveillance programma op te tuigen.

Dus met alle respect voor de heer Gajentaan; maar hij doet precies wat de overheid en media willen dat hij doet; zich het hoofd breken over vaccinaties, vroegmedicatie, besmettingscijfers en weet ik het allemaal niet meer.

Maar daar gaat het helemaal niet om!
Dit zijn alleen maar ruis en rookwolken om ons af te leiden van hetgeen er echt gebeurd en wat de echte doelstelling is; het beperken van onze vrijheden en het optuigen van een mass-surveillance programma.
Wordt toch wakker heer Gajentaan.

H.J
H.J
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Ik denk Bart, dat je dicht tegen de waarheid aan zit.
Ik ga altijd maar uit, van de situatie rondom mijn familie.
Mijn stelling is griep is iets en Corona is ook iets.
Mijn Linkerkransslagader is al 26 jaar in het bezit van een stent en zodoende bezoek ik jaarlijks al die jaren een cardioloog, hij heeft een viertal pilletjes voorgeschreven die ik trouw iedere dag inneem.
Een inspanningsproef is onderdeel van ons jaarlijks contact, hier hangt ook de jaarlijkse Griepprik aan vast.

Maar waarom dan wel, een vaccinatie in het kader van Corona,?
Dat is simpel, mijn contacten via de ouderen club, geven je te kennen dat een vaccinatie onderdeel moet zijn van een bezoek aan de soos.
Dus thuis verpieteren is ook een optie.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vaccin-expert Geert Vanden Bossche zegt luid en duidelijk én goed onderbouwd dat de huidige (overigens uitstekende!) vaccins de meest FOUTE wapens zijn die je maar kunt verzinnen vanwege ‘immune escape’. We zijn nu bezig aan een ‘worst case scenario’ dat tot een catastrofe leidt.
Must watch: https://www.bitchute.com/video/7n3oKgYkzkdC/

Wim
Wim
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een oppervlakkig artikel. Voegt niets toe.

krijnnl
krijnnl
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Begrijp het virus of vrees het virus. Wat betreft de jongeren hoef je geen Einstein te zijn om te snappen dat ze gewoon ‘besmettingen’ nodig hadden…… Misschien kunt u de moeite nemen ook eens Geert van den Bosche te lezen. Dit heeft hij al voorspeld, maar vanuit een andere invalshoek natuurlijk. Mijn vrijheid terug voor een prikje?

32
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x