Een boos briefje aan Hugo de Jonge

Amateurisme en arrogantie strijden om de eer

Ines van Bokhoven gaat deze keer los op onze nationale Corona-Blunderkoning Hugo de Jonge. “Ja, ik vond dat het tijd werd dat ik jou ook eens in het spotlicht zette. Ik kan wel elke keer mijn boosheid, teleurstelling en zorgen op onze minister-president mikken, maar laten we eerlijk zijn: wat heb jij een hoop ellende op je geweten, zeg. Het is bijna niet meer bij te houden.”

Beste Hugo

Je was onlangs in een interview, op jouw bekende ongeduldige, neerbuigende toontje, weer fijn bezig. Je zei dat mensen die behoefte hebben om groots naar het Europees Kampioenschap voetbal te kijken, en die niet naar de kroeg mogen om daar, met de wedstrijd op een mega-scherm, mee te kunnen leven, zelf maar een grote tv moeten aanschaffen en ‘m op moeten hangen. Mijn oren flapperden zelden zo hard. Ik moest daar gewoon een antwoord op geven, want ik ben jouw non-empathische pedanterie, eerlijk gezegd, heel erg beu.

 

Voor de klas

Ik weet niet of je het weet, Hugo, maar we hadden het afgelopen jaar een gezondheidscrisis in ons land, waardoor we allemaal thuis zijn komen te zitten. Heel veel ondernemers hebben hun bedrijf stuk zien gaan, en heel veel werknemers hebben hun baan verloren. Een aanzienlijke groep mensen heeft het afgelopen jaar alleen maar ingeleverd, vanwege een buitenproportioneel beleid waar jij medeverantwoordelijk voor bent. Die kunnen niet eventjes een tv kopen. Er zijn mensen kapot gegaan, mede door jouw beslissingen en op allerlei manieren.

Het is dan ook misselijkmakend om dit soort uitspraken van je aan te moeten horen, en vooral de laconieke wijze waarop je ze eruit gooit. Ook in bovenstaand filmpje is er weer geen grammetje medeleven voor de mensen waar je over spreekt te horen, maar is het weer een en al arrogantie en ongeduld. Als een onderwijzer die voor een stoute klas staat, zo lees jij heel Nederland de les, al dan niet gelardeerd met woorden als ‘eikel’ of wat je scheldwoord du jour op dat moment ook is.

 

Minister

Laten we eens bij het begin beginnen, Hugo – zoals jij waarschijnlijk nooit zelf hebt gedaan. Jouw beroep is ‘minister’, en da’s mooi, maar weet je eigenlijk wel wat dat woord betekent? Je bent nogal een ‘snelle jongen’, en je oppervlakkigheid en gebrek aan algemene ontwikkeling zijn voor iedereen zichtbaar, dus ik heb zo’n vermoeden van niet. Ik zal het je uitleggen.

 

We gaan nu even etymologisch aan de gang: dat is een van mijn favoriete onderdelen van taal. De oorsprong van woorden, en de reis die ze hebben afgelegd. “Waar ze vandaan komen,” zeg maar. Ik hou van geschiedenis en schrijven, dus het is niet raar dat de geschiedenis van woorden me nogal kan boeien. En het kan nooit kwaad om in je bezigheden even stil te staan bij het fundament van de dingen die je doet, en waarom je ze ook alweer deed. In het geval van het woord dat is gekozen om jouw functie te omschrijven, had de betekenis niet eenduidiger kunnen zijn.

 

Dienaar

‘Minister’ is een erg oud woord, en de herkomst is volgens het Etymologisch Woordenboek van het Nederlands (etymologie.nl) de volgende: “In de betekenis ‘lid van de regering, hoge staatsdienaar’ ontleend aan Frans ministre ‘raadsheer van een koning, een betekenis die ontwikkeld is uit ‘dienaar van een koning’, eerder al ‘ondergeschikt medewerker, dienaar’, dat teruggaat op Latijn minister (genitief ministrī), ‘dienaar, bediende; assistent van een priester’, letterlijk ‘mindere’, een afleiding van minus ‘minder, kleiner’, zie miniem. Het Latijnse woord stond in tegenstelling tot, en is waarschijnlijk gevormd naar analogie van magister ‘meerdere, meester’, zie meester.”

Da’s nogal een mondvol, maar het komt erop neer, Hugo, dat jij in de grond een ondergeschikte bent van de persoon of personen die jij dient. Een minister is een ‘dienaar’, en in jouw geval dien jij het Koninkrijk der Nederlanden. Een koninkrijk is niets zonder het volk dat dat rijk vormt (en middels belastingen en andere vormen van participatie dat rijk gestalte geeft), en dus dien jij ons, de burgers van dit land. Wij vormen de noodzaak voor beroepen zoals het jouwe. Zonder ons had jij niks te doen, mee eens?

 

Ondergeschikt

En het wordt nog erger: jij bent ondergeschikt aan ons. En dat vind je terug in het feit dat (als ons land werkelijk democratisch zou zijn) wij jou verkiezen en de functie dus gunnen, wij jouw salaris betalen via belastingen, en wij dus het recht zouden moeten hebben jou van kritiek te voorzien en zelfs te kunnen ontslaan. Wij zijn jouw werkgever, Hugo. Niet alleen lijk jij dat niet meer te beseffen – een groot deel van de burgers lijkt dat evengoed volkomen vergeten te zijn.

 

‘Commandant’

Want zoals de zaken nu liggen, gedraag jij je als een soort van ‘baas van dit land’ en verwacht je dat mensen, zonder moeilijk te doen, gehoorzamen. Nou ben je de enige niet die dat doet, en je was ook niet de eerste; het is een tendens die al erg lang merkbaar is in onze ‘democratie’. Het volk doet niet echt meer mee: noch in jullie motivatie om elke dag weer aan de slag te gaan, noch in het daadwerkelijke besturen en het verdelen van inspraak en macht. Jij ziet jezelf niet als dienaar, jij ziet jezelf als ‘commandant’.

 

Potje

Waarom dat zo is, is me een raadsel. Gezien de staat van onze politiek is expertise, in welk vakgebied dan ook, geen voorwaarde om leidinggevende functies te mogen vervullen – het enige dat een mens als jij moet kunnen is heel erg goed netwerken. Dát is jouw veld van expertise, en veel meer niet. We merken het elke dag, aan vrijwel alles wat je doet. Je omgang met democratische processen is, op z’n zachtst gezegd, onsympathiek, en je maakt elke keer weer een potje van de taken die je moet uitvoeren.

 

Incompetentie

Nogmaals: je bent niet uniek. We worden geplaagd door knotsen van ego’s in de politiek, die uiterst bedreven zijn in het zichzelf naar voren schuivenmaar staat men eenmaal vooraan, dan is de wanhopige incompetentie van deze ego’s de grootst denkbare straf voor een democratische natie. Het holt het systeem uit, Hugo, het feit dat mensen zoals jij het met vrijwel niks anders dan een snelle presentatie en flitsende glimlach weten te redden in een politieke loopbaan.

Maar goed: een volk krijgt de regering die het verdient, en wij zijn, als volk dat met hoofdletters heeft aangegeven een andere kant op te willen, de laatste tijd prima bezig onze stem te laten horen en ons ongenoegen te uiten. Vroeg of laat zal dat effect hebben, denk je niet? Het enige dat ons in de weg staat is de ouwe kluit die van geen wijken weet, al stuurt letterlijk iedereen ze naar huis – een machtsgeile kluit waar jij een fundamenteel onderdeel van bent.

 

Amateurisme

Want laten we het eens over ons hebben. Wij, het Nederlandse volk dat zucht onder jouw amateurisme. En de rechten die we nog over hebben, als het gaat om ons lijf en onze vrijheid. Zelfs jij moet nu onderhand toch wel doorhebben dat we deze slecht geschreven en geregisseerde show zat zijn, dat we er in steeds grotere getale doorheen kijken, dat we zelf intussen ook nog wel wat onderzoek hebben gedaan, en dat we dus wel een idee hebben van waar we het over hebben en hoe we ermee om moeten gaan. Je bent links en rechts ingehaald door mensen die ondertussen veel meer expertise hebben dan jij, Hugo, al zul je dat nooit toegeven.

 

Weigeraars

En zo lijkt het ook steeds duidelijker te worden dat een groot deel, misschien wel een overgroot deel, van de Nederlanders niet van plan is zich te laten vaccineren. Neem het ze eens kwalijk? Er is alle reden om dit vaccin te wantrouwen. Van de dubieuze geschiedenis van Big Pharma en de onbetrouwbaarheid van politici tot aan de logica dat vaccins tijd nodig hebben in hun ontwikkeling: reden genoeg om je nog eens achter de oren te krabben als het gaat om de vraag wat je wel of niet in je lijf laat spuiten. De enge berichten over bijwerkingen stemmen ook niet bepaald vrolijk, wel?

 

‘Nepnieuws’

En wat doe jij, in respons op zoveel begrijpelijk wantrouwen? Welnu, je doet elke keer zo ongeveer het domste wat je kunt doen. Je maakt de kloof groter, en geeft mensen nóg meer reden tot wantrouwen. Je scheldt en je veroordeelt, je toont geen enkel begrip en het ergste is nog wel dat je alle bezorgde vragen snauwerig afdoet als ‘gevaarlijk nepnieuws’. Jij bent toch onderwijzer? Dan weet je toch dat er niet zoiets is als een foute vraag, alleen een fout antwoord? Dat vragen stellen altijd goed is, want de meest directe weg naar de informatie die je zoekt? En dat probeer jij dus weg te zetten als ‘gevaarlijk’. Je gaat bijna denken dat het woordje ‘pedagogie’ in je ‘pedagogische opleiding’ je volledig ontgaan is.

 

Grondrecht

Maar het meest verwijt ik je dat je van iets dat meer dan heilig is, namelijk ‘lichamelijke integriteit’, iets openbaars hebt gemaakt. Blijkbaar hebben anderen nu het recht mij te veroordelen vanwege het feit dat ik gebruik maak van een grond- en mensenrecht dat mij die integriteit garandeert, en jij wakkert dat enthousiast aan. Met alle respect, Hugo, maar: hoe durf je?

Ik ben geen egoïst omdat ik me niet laat vaccineren – ik héb dat recht. Nog steeds. Jouw pogingen mensen zoals ik af te schilderen als gevaarlijk – dat is dus werkelijk gevaarlijk. Heksenjachten en pogroms zijn lelijke dingen, Hugo. En een samenleving die gebaseerd is op medisch fascisme is echt het laatste waar je aan bij wilt dragen, geloof me.

 

Ik heb je nog veel meer te zeggen, maar mijn blad is bijna vol. Ik moet het hier dus bij laten. Je zult dit niet serieus nemen, dat weet ik, en het maakt niet uit hoe dik ik onderstreep dat ik soms ’s nachts wakker lig van de zorgen en dat ik weet dat ik bij lange na de enige niet ben. Het zal je niet boeien, ik weet het. Maar ik wilde het toch maar eens gezegd hebben. Je hoort me binnenkort vast nog wel eens want heus, er zit me nog zoveel dwars. Tot dan!

Ines van Bokhoven

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
41 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Het is juist dat een minister als Hugo de Jonge een dienaar is. Alleen niet van het Koninkrijk der Nederlanden. En dat geldt niet alleen voor minister bloemschoen, het geldt net zo goed voor alle andere ministers in de hele westerse wereld. Hugo de Jonge is namelijk niet zo belangrijk. Voor hem staan er 100 anderen klaar. Ofschoon ik begrijp dat hij speciaal irritant is.
De werkelijke problemen zijn daarom: ten eerste de globalisten die voor iedereen het supranationale beleid formuleren. De politieke structuren die dit mogelijk maken. De useful idiots die dit zonder weerwoord ondersteunen, als de MSM. En ten slotte, maar waarschijnlijk het belangrijkste, the sheeple die het zich allemaal laten aanleunen en elkaar verdringen om volgespoten te worden met een of ander experimenteel genetisch spulletje waarvan niemand de exacte gevolgen kent. Vervolgens stemmen ze op de VVD of het CDA omdat ze denken dat dit rechtse partijen zijn. Tegelijkertijd vinden ze het FvD en de PVV wel wat extreem en nemen ze braaf hun dagelijkse portie propaganda via de staatstelevisie.

Colombe
Colombe
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Om iets op je geweten te hebben is het nodig om een geweten te hebben. Hugo heeft geen geweten. Hij handelt gewetenloos.

Elvi
Elvi
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Colombe

Hij is alleen maar een marionet, als je goed kijkt zie je alle touwtjes waar hij aan hangt. Hij voert uit en verwacht dat hij daar op een dag flink voor beloond wordt.

Hesa
Hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Hugo is daar neergezet omdat hij manipuleerbaar is en gewetenloos. Zo ook rutte: pionnen van de Who en de vn. Doen gewoon wat hen opgedragen is.
Het kan hen geen re*t schelen wat de consequenties zijn van “hun” beleid. Als ze zich maar kunnen handhaven.

Observator
Observator
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

Heel erg waar. Als je het zo kan zien, dan is alles te begrijpen.

Rien
Rien
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ijzersterk betoog. Echt heel goed en spijkers op de koppen.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ines, je hebt helemaal gelijk. MAAR… de politieke werkelijkheid is heel iets anders dan de theorie.
Zodra een regering geïnstalleerd is, zit je er 4 jaar aan vast. Er circuleren petities tegen vaccinatie op het internet. Maar het staatsrecht kent het begrip ‘petitie’ helemaal niet. Er is geen noodzaak voor de regering om zich daar iets van aan te trekken.
En de meerderheid van de Nederlandse kiezers wil zo graag verder met zijn eigen dingetjes, zijn alledaagse bezigheden, dat ze maar wat graag willen geloven dat de overheid altijd het beste met ze voor heeft.
Ze kopen gemoedsrust in ruil voor regering Rutte. En de Ruttes en de De Jonges van deze wereld weten dat het zo werkt. Daarom hebben ze geen geweten nodig: omdat de mensen die op hen stemmen, ook geen geweten hebben.

Hans
Hans
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Voor de aankomende zomer voorzie ik vanuit de overheid, Hugo de Jonge en de heulende media een hetze tegen alle mensen die om welke reden dan ook bedankt hebben voor de vaccinaties. De druk zal op een onverantwoordelijke en hondsbrutale wijze worden opgevoerd want het veel te grote ego van Hugo de Jonge zal elke weerstand als een aanval op hemzelf en zijn vermeende genialiteit zien.

Peter
Peter
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Veel mensen laten zich op aandringen van figuren zoals Hugo vaccineren,terwijl juist lui als die ,werkelijk de ballen verstand hebben van wat er precies in zit en wat het gaat doen na maanden in je lichaam ,allemaal om weer te mogen vliegen en op vakantie te kunnen ,nou dan maar niet weg,zolang zal dat ook niet duren nadat inmiddels bekend is geworden dat de kans op Trombose na het nemen van het vaccin veel hoger ligt dan de mensen die geen spuit hebben genomen ,je gooit toch ook geen kilo zout in je benzinetank, dat er achter de schermen veel meer loos is dan dat Hugo zegt staat voor mij zo vast als een huis ,een grote machtsvoorstelling waar miljarden mee zijn gemoeid ,een leraar lagere school,wil de grote mijnheer uithangen ,in de regering zitten er heel wat van hetzelfde nivo ,normaal had men deze kluns allang de laan uit moeten sturen ,maar inmiddels hangen er teveel aan de geldkraan en kijken ze lekker de andere kant op ,benieuwd wanneer de Fiod even een onderzoekje instelt naar de dames en heren met het korte termijn geheugen ,want bij 5 miljard zal men ongetwijfeld toch wel een paar verdachte bonnentjes vinden .

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Peter

Net gisteren gehoord over iemand uit de familie, die iedere vaccin weigeraars afdeed als een wappie en dus ongeveer een maand geleden een vaccin heeft gehaald. Deze week met zeer ernstige been klachten en heel veel pijn naar de dokter geweest. Moet voorlopig absolute rust houden.
Ik onthoud me maar van een diagnose..

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Die ene die steeds een duimpje omlaag geeft is zeker een trol van Hugo. Dan ben je toch een diep triest en extreem zielig mens als je naar online blogs gaat om overal bij elke reactie een duimpje omlaag te zetten of een negatieve reactie neer te typen.

duinsnip
duinsnip
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Sinds wanneer heeft een basisschoolleraar het recht om op de stoel van een huisarts te gaan zitten? Niet dus. En het volk totaal onnodige en niet volledig geteste vaccinaties opdringen terwijl goed werkende medicijnen worden verboden, heet nog altijd corruptie. Dus onkundige arrogantie en criminele activiteiten zijn nu regeringsbeleid. En de kamer? Die slaapt rustig door op een paar na, die tegen doven en blinden spreken. Wat een wereld.

Observator
Observator
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  duinsnip

Het gaat goed fout.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

3. Oh en ik laat me uiteraard NIET vaccineren want ik heb natuurlijke antistoffen. Een professor van Harvard schreef zelfs dat mensen die corona in hun hersenen hebben gehad dood kunnen gaan als ze gevaccineerd worden en er weer zo’n cytokinestorm plaatsvindt. Dat vertellen ze je allemaal niet maar moest ik zelf allemaal uit de wetenschappelijke medische tijdschriften halen. Gelukkig heb ik 34 jaar op medische research-labs gewerkt en weet ik mijn weg goed te vinden in de literatuur maar stel dat ik die kennis niet had gehad en al die artsen en gekke Hugo en Jaap en Diederik blind had geloofd……..

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Observator
Observator
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik mag hopen dat dit treurige geval, niet exemplarisch is voor hetgeen PABO’s de afgelopen decennia hebben afgeleverd

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Bert van Heemst

U weet toch dat de kwaliteit van het onderwijs de laatste jaren achteruit gehold is.

Bert van Heemst
Bert van Heemst
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

Klopt, en vooral welke kant op er achteruit gehold is.

h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Gisteren in het corona debat refereerde deze minister nog even aan de ‘herculare’ prestaties van velen. Niemand vroeg waar dat vandaan kwam. Natuurlijk niet, dat is toch afgeleid van Hercules en staat voor ‘zeer sterk’. Zouden er ook geen vragen gesteld worden, als dezelfde minister zou worden aan gesproken op zijn ‘borriaanse’ gedrag. Dat is afgeleid van Bor de Wolf uit de Efteling. Hij staat bekend als een beetje domme sukkel, overtuigd van zijn slimmigheid.
Zo blijft het toch vermakelijk allemaal.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Bor was, als ik me goed herinner, het prototype van de alcoholist. Heerlijke tijd was dat, toen de Fabeltjeskrant nog gewoon ‘menstypen’ afbeeldde. Het verval zette in toen Isadora Paradijsvogel erbij kwam, en met die Chico de Lama (de eerste Fabeltjeskrant immigrant) was het uit met de pret.
Niet omdat het een immigrant was, maar omdat de pointe veranderde: van een leuk dubbelzinnig poppenspel dat onze kleinburgerlijke wereld voor moest stellen met al zijn wel en wee, naar een ideologisch gedreven vergezicht gedomineerd door problemen die opgelost moeten worden.
Beetje zoals tegelijkertijd de kinderboeken steeds vaker over problemen gingen, ouders die gingen scheiden, pesten, etc. etc. Uit met de pret van het lezen. Dat gezeik van Guus Kuijer en zo. Ben blij dat ik nog gewoon Paulus de Boskabouter, Pietje Bell en Snuf de Hond heb gelezen in plaats dat PPR gezever.
Maar die tendens is nimmer gekeerd. En nu zitten we met de diepe ellende. Problemen overal, oplossingen niet in beeld.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door p.
h.keur
h.keur
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

Ja, leuk hoor.
Ik had zijn niveau natuurlijk ook nog kunnen vergelijken met Puk en Muk, dat ik in de eerste klas lagere school las, midden jaren vijftig vorige eeuw. Dat lag nog duidelijk onder het latere Jip en Janneke.
Maar even serieus. Ik schaam me steeds vaker voor een overheid, die op dit niveau meent te kunnen besturen.

Observator
Observator
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Het zijn gevaarlijke idioten die over ons beslissen.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  p.

Herkenbaar uit mijn jeugd en de boeken van Annie MG Schmidt, Pipo en Tom Poes. De leuke en mooi getekend, die tegenwoordig met de meest afschuwelijke karikaturen aan de mand gebracht worden.

Gussel
Gussel
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Gussel

De leuke en mooi getekende tekenfilms, die tegenwoordig met de meest afschuwelijke karikaturen voor onze jeugd worden gemaakt.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad ik stel het nogmaals, een vrouw met een mening, stel je voor dat zij die woorden mocht kiezen, die Jan met de pet op de werkvloer ook wel eens gebruikt, als De Jonge ter sprake komt.

Ik weet niet of mijn woorden als HendrikJan in de Winter met pet, ook door de redactie wordt goedgekeurd maar ik noem deze De Jonge meestal een lapzwans.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De schoenen die je draagt vertellen wie je bent. De Jong zijn schoenen verraden zijn extrovertheid en arrogantie. Mijn schoenen laten zien aardigheid en betrouwbaarheid dus het moet kloppen wat de wetenschappers in Kansas hebben uitgezocht.

H.J.
H.J.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Doen klompen ook mee.?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Klompen zijn in principe oeroude werkschoeisel ,de boeren en verpleegkundigen dragen het op hun werk. Geen idee of ze in Kansas klompen dragen.

Observator
Observator
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Bij De Jonge gaat het om het uiterlijk, dat heeft hij ook met frikandellen.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

2. Later bleek dat de corona naar mijn hersenen was geslagen en dat ik een cytokinestorm in mijn hersenen had gehad. Het was zo angstaanjagend dat ik last kreeg van angstpsychoses waar ik gelukkig zelf weer uitgekomen ben dankzij dagelijks 1,5 km zwemmen, motorrijden, auto’s testen en mijn superleuke baan op een grote internationale school. Afleiding bleek het toverwoord te zijn. Afijn het bleef maar doorgaan in mijn hersenen totdat het half mei ineens helemaal opklaarde in mijn hoofd. Zomaar! Ondertussen had ik mezelf op corona antistoffen laten testen en die was torenhoog…. UITERAARD!!! Mijn huisarts wilde mij niet doorverwijzen voor een corona antistoffen-test dus die heb ik zelf betaal, was maar 23,75 euro overigens.
Ik heb daarna mijn huisarts gebeld en gezegd dat ik allemaal wetenschappelijke artikelen had gevonden over corona en epileptische aanvallen en ook had ik al van meerdere mensen gehoord dat ze ook een epilaptische aanval hadden gehad door corona. Wist mijn huisarts en die domme neuroloog niet, hoezo je kennis up-to-date houden??????? Ik heb mijn huisarts goed de les gelezen en om een second opinion gevraagd op het LUMC waar een neuroloog werkt die gespecialiseerd is in corona en neurologische symptomen. Ik kan gewoon niet geloven dat de medische stand zo ontzettend dom is echt niet te geloven. Ik had met een beetje pech het niet overleefd of een kasplantje kunnen worden net als de 35-jarige zwager van mijn jongste zus haar dochter. De enige reden dat ik het heb overleefd is volgens mij mijn extreem goede immuunsysteem. Toen we in 1998 een hepatitis-B vaccinatie kregen op het laboratorium voor Cytogenetica van het UMCU hadden al mijn collega’s antistof-titers van 1.000-5.000 IU/ml en ik had maar liefst een totaal bizarre 21.000 IU/ml.

Auke51
Auke51
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tijd voor een minister als Mercel Levi die net terug is uit Londen, open mind en kennis van zorgzaken!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Als je deze link volgt: https://maurice.nl/2021/06/04/dagcijfers-4-juni/ dan kan je lezen dat er cijfermatig inmiddels zelfs geen sprake meer is van een lichte epidemie, volgens de normen van de WHO.
Veel mensen zijn gevaccineerd, voor zover dat werkzaam zal blijken. En inmiddels zijn veel mensen door besmetting in de voorbije periode immuun geworden.
Technisch is er voor alle maatregelen geen bestaansrecht meer.

Er zijn alleen kneuzen van het OMT, die hun beroemdheid graag willen continueren, over de rug van de hele Nederlandse bevolking. Veel slechter kan een mens niet zijn.

En er zijn kwaadaardige lieden, zoals Rutte, Grapperhaus en De Jonge, die met allerhande list en bedrog hun greep op de samenleving willen vasthouden.

Daan van der Keur
Daan van der Keur
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

1. Ach ignorance is bliss niet waar? Even een bizar verhaal wat nu pas zijn waterloo heeft gevonden maar mij wel een hel stuk wijzer heeft gemaakt. Wijzer dan veel artsen dankzij mijn medische laboratorium-achtergrond.
Eind oktober zat ik bij mijn zwager in de auto om actiefoto’s te maken van een testauto. De weer daarop vertelde hij mij dat hij positief op corona was getest op zijn werk op het ziekenhuis = LUMC. 1-2 weken later kreeg ik geheugenverlies (alleen oriëntatie), extreme spierpijn, extreem maagzuur, heftige darmproblemen, vreemde geur en smaak in mijn neus/mond terwijl er niets was om te ruiken en ik niets in mijn mond had. 3 maanden later kreeg ik een epileptische aanval op mijn werk. Ik ben in een rolstoel door mijn collega’s naar de verpleegster op mijn werk gebracht. Bloeddruk was oké en daarna was ik ook weer helemaal bij gekomen. Teruglopend naar het praktijklokaal belde ik mijn huisarts die een ambulance naar mijn werk heeft gestuurd. Daarna ben ik naar het Westeinde-ziekenhuis gebracht. Bloeddruk ook daar weer normaal, hartfilmpje normaal, bloed geprikt en breed spectrum bepaald. Alle bloedwaarden waren normaal kreeg ik 1 week later te horen. Moest een EEG en MRI afspreken bij de neuroloog. Afijn EEG/MRI gedaan, ik de neuroloog verteld dat ik sinds 2015 een Vit. B12-deficiëntie heb en ik sindsdien last heb van derealiasaties, dingen ruik die er niet zijn en een smaak in mijn mond proef zonder dat ik iets in mijn mond heb. En ik heb sinds begin november corona en geheugenverlies en er gebeuren allemaal hele vreemde dingen in mijn hoofd. “Nee heeft er allemaal niets mee te maken!”, zei hij gedecideerd. De neuroloog luisterde totaal niet naar wat ik te vertellen had!

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat kan die wippert in zijn zak steken:hij staat altijd te wippen tijdens een interview!

nanko55
nanko55
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

25000 Corona doden lees ik, de meest wilde aantallen worden je om de oren geslingerd.
Dat is ook de kern van de mantra van Hugo en Mark.
Continue dezelfde boodschap herhalen: Corona slachtoffers beperken, de zorg kan het anders niet aan.
De feiten zijn anders:
Volgens cijfers van het RIVM zijn er tot nu toe minder dan 200 gezonde mensen aan Corona overleden.
IC baas van VUmc: landelijk is 95% van de IC patiënten bejaarde niet-westerse-migrant.
Waar blijft het preventie- en hulpprogramma voor deze kwetsbare groep en waarom mag dit niet benoemd worden Hugo en Mark?
Uit dit alles blijkt dat er bewust een angstpsychose is gecreëerd, zoals ook in Duitsland door journalisten middels een WOB procedure boven tafel is gehaald.
Nee, het gaat totaal ergens anders om.
De COVID-19 pandemie en vaccinatie zijn een test.
Ze worden gebruikt om te kijken hoever kunnen we gaan voordat het volk massaal in opstand komt!
Zie ook de toespraak van Rutte opgenomen in zijn torentje op 25 september en op zijn eigen YouTube kanaal te zien:
We gaan een nieuwe betere eerlijker en schonere wereld creëren.
Als je wilt weten hoe deze eruit ziet, lees het artikel van Henk Strating.

Joost Visser
Joost Visser
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat zie je bij heel veel mensen die door hun competentieniveau zijn geschoten. Gaan zelf geloven dat ze beter zijn dan een ander en daarom die plaats in de maatschappij verdienen. Iedereen ziet hun domheid behalve hij/zij zelf.

Ga voor het woord van het jaar: Hugodom.

Theo Hanzon
Theo Hanzon
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat wordt hier een ongelooflijk grote gifbeker leeggegooid over een man die alles in het werk stelde om ons te behoeden voor een grotere ramp dan wij voor onze kiezen kregen. Respectloos en kennelijk geschreven zonder diepgaande inhoudelijke kennis van het vele dat goed is gegaan.

p.
p.
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo Hanzon

Ah. Ik vroeg me al af waar al die omlaag-duimpjes vandaan kwamen. Maar nu weet ik het. Hier is iemand met meer kennis dan ons even langs de commentaren gegaan. Dank, o groot-deskundige!

Realist1966
Realist1966
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo Hanzon

Verneem graag van u wat er goed is gegaan. Ik kan zelf niks bedenken.

Bart
Bart
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Theo Hanzon

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

41
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x