Nederland is geen ‘waanzinnig gaaf land’ meer…

Laffe politici en machtige ongekozen belangenbehartigers

Ook al hebben we hier in tegenstelling tot Syrië echte verkiezingen, er lijkt niet te worden geluisterd naar ‘de stem van het volk’ met links aan zet voor de bouwtekening van het nieuwe kabinet. Een eindeloze rij belangenclubs krijgt eveneens volop de gelegenheid voor inbreng in het regeerakkoord. Ondertussen steekt onverholen antisemitisme overal de kop op, maar wordt uit lafheid ongemoeid gelaten. Nederland is geen ‘gaaf’ land meer, concludeert Freek van Beetz.

Syrië

Misschien heeft u het ook gezien: beelden van de presidentsverkiezingen in Syrië. Een rommelig stembureau, met op de tafel een doorzichtige (plexiglas?) bak (de Stembus) en achter de tafel de mensen van het stembureau. Kiezers stonden in de rij voor de tafel, gaven hun ID (?) af, moesten duim of wijsvinger in inkt dopen en op een velletje voor hen, bij wijze van handtekening/identificatie, daarvan een afdruk achter laten.

De voorzitter van het stembureau deponeerde vervolgens zelf de gereedliggende stembiljetten in de stembus. De kiezers keken amechtig toe. Voilà. Zo behaalde Assad dus de ruim 95%. De kiezer had zijn ‘democratische plicht’ gedaan. Assad kon met dat ruime mandaat voort, het volk had immers gesproken?

 

Verkiezingen 17 maart

Ook bij ons heeft het volk gesproken. Weet u nog hoe wij op 17 maart naar de stembus gingen om een nieuwe Tweede Kamer te kiezen, zodat op basis van de uitslag een nieuwe regeringsploeg kon worden samengesteld? Weet u ook nog waar het toen over ging? Corona, wellicht…en o, ja: over ‘ambitie’ en ‘nieuw Leiderschap’, over ‘klimaat’, ‘stikstof’, maar toch vooral heel veel over ‘eerlijk’, over ‘vertrouwen’, over ‘samen’…… We zijn alweer bijna drie maanden verder. Een nieuwe regering is er voorlopig nog niet, maar als de schijn niet bedriegt zijn de fundamenten gelegd en kunnen over enige tijd de bouwsteigers worden aangerukt.

 

Ineengeschrompeld Links

En ja, je kunt het nauwelijks geloven als je naar de uitslag van 17 maart kijkt, maar de splinters van links lijken aan zet: zij zorgen voor de bouwtekening en voeren de directie over het programma van eisen… En als beloning mogen zij, of althans één of twee van hen, straks ook nog aanschuiven….
Terwijl dat links van de kiezer een pak slaag heeft gekregen.

Ondanks vier jaar oppositie bleef de PvdA steken op de schamele negen zetels die ze vier jaar geleden behaalden, toen er maar liefst 29 zetels verloren gingen. GroenLinks, de partij die met dat modieuze jargon ons voor de ondergang (in de woorden van Tommie Wieringa: “de klimaatcatastrofe”) wil behoeden: die partij halveerde bijna en de SP lijkt haar traditionele aanhang ook te hebben zoekgemaakt en verloor eveneens. Traditioneel links is ineengeschrompeld tot nog maar 26 zetels.

Niettemin mag dus nu de verliezende PvdA de informatie trekken, nadat die al meteen op de klippen was gelopen: een D66-minister en een ex-minister, tevens VVD-senator werden er als ‘Verkenners’ op uitgestuurd, maar hun missie eindigde abrupt toen verkenner Ollongren zich in de kaart liet kijken…

 

“Hier scheiden onze wegen”

De rest is bekend: de positie van Rutte hing aan een zijden draadje, maar een flottielje VVD-mastodonten werd opgetrommeld om in de media duidelijk te maken dat aan de positie van de winnaar van deze verkiezingen, Rutte, niet mag worden getornd. D66-voorvrouw Sigrid Kaag, die al op theatrale wijze van Rutte afscheid had genomen (“hier scheiden onze wegen”), keerde bedremmeld op haar schreden terug toen haar partij beloond/gepaaid werd met het voorzitterschap van de Tweede Kamer. Haar eigen weg bood kennelijk geen perspectief.

 

Belangenclubs

Ondertussen wordt het Binnenhof overlopen door een bont gezelschap ongekozen, goed gehonoreerde vertegenwoordigers van vaak royaal door departementen en Postcodeloterij gesubsidieerde belangenclubs, die alle gelegenheid krijgen om hun belangen vastgespijkerd te zien worden in een regeerakkoord. Daar komt geen kiezer aan te pas. Vergeten lijken al die vrome woorden over ‘de wensen van de kiezer’. Voor zover al die ronkende beloftes in de verkiezingsprogramma’s een rol hebben gespeeld: de kiezer zal er straks nauwelijks iets van terugzien, die heeft het nakijken (Schiller: “Der Mohr hat seine Schuldigkeit getan, der Mohr kann gehen”……).

 

Ongekozenen

Daarom bleven die beelden uit Syrië bij mij ‘hangen’. Natuurlijk: we zijn geen rechteloze dictatuur waar burgers speelbal zijn in handen van meedogenloze machthebbers, maar doen verkiezingen er echt nog toe als de uitslag zo weinig gewicht in de schaal blijkt te leggen en als een allegaartje van ongekozen bevoorrechte, hoogopgeleide belangenbehartigers, allemaal behorend tot dezelfde netwerken als die van de bestuurders, hier steeds meer en ongecontroleerd de dienst uitmaken en hun zaakjes onderling kunnen regelen?

 

Onverholen antisemitisme

Maar er is meer aan de hand in dit land waarover ik me zorgen maak (ik schreef daar al eerder over): het onverholen antisemitisme in de openbare ruimte en in de media dat onlangs, met de oorlog tussen Hamas en Israël als aanleiding, ruim baan kreeg.

Het is nog niet eens zo heel lang geleden dat we wat meewarig keken naar demonstraties van fanatieke moslims in verafgelegen oorden als Pakistan, Iran: opgehitste menigten vol haat tegen het Westen. Dat is ver weg, dachten we toen nog. We zijn de afgelopen weken flink met de neus op de feite gedrukt. En die feiten stemmen somber. In een gesprek met The Telegraph zei de Britse staatssecretaris voor Volkshuisvesting, Robert Jenrick, “zeer bezorgd” te zijn over de recente antisemitische incidenten in het Verenigd Koninkrijk. In Duitsland kon een verboden extremistische groep moslimfanatici gewoon op straat demonstreren: ze kregen alle ruimte en werden kennelijk ongemoeid gelaten.

 

Lafheid

Zondagavond 30 mei zag ik voor de tweede maal die prachtige en ontroerende documentaire over Bernard Haitink. De oorlogsjaren en het verlies van zijn joodse vriendjes en vriendinnetjes emotioneert hem nog steeds: de beschamende lafheid van de Nederlanders tegenover hun joodse medeburgers in de Tweede Wereldoorlog is voor hem de reden dat hij hier niet begraven wil worden. Die lafheid is nog erger geworden.

 

Geïmporteerd

In een column uit 2016 over ‘geïmporteerde tegenstellingen’ citeerde ik de Duitse historicus Michael Wolffsohn: “Als gevolg van de demografische ontwikkelingen, (zeg maar de komst van migranten uit Noord-Afrika en het Nabije Oosten) zijn Duitsland en West-Europa een deel van het Midden-Oosten geworden: de mensen die hiernaartoe zijn gekomen brachten hun problemen mee. En met die geïmporteerde problemen zullen we moeten leren te leven.”

“Dat vind ik geen wenkend perspectief”, schreef ik toen. Het is nu, vijf jaar later, nog veel erger: we hebben niet alleen derdewereldproblemen geïmporteerd, maar ook onverholen antisemitisme en dat kwaad is gezaaid, zie de uitingen bij de Kunstacademie in Amsterdam.

In Nederland hebben de autoriteiten die op de Auschwitzherdenking en op 4 mei allemaal zo vroom spijt betuigen en eer bewijzen, nog steeds niets van zich laten horen.

Lafheid heeft een gezicht, vele gezichten. Nederland is voor mij onherkenbaar veranderd. Niet ten goede. Niet meer dat “waanzinnig gave land“ waar Rutte ooit zo hoog van opgaf!

Over de auteur

Freek van Beetz
Freek van Beetz
Freek van Beetz, studeerde Planologie en Politicologie, was van 2001-2010 adviseur van de MP van de Ned.Antillen. Auteur van Uitzicht op Zee (roman, 2015) en van Het laatste Kabinet (2010) en Het einde van de Antillen (2013).

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
45 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
r.maassen
r.maassen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan niet anders dan het volkomen eens zijn met dit stuk. Nederland gaat geleidelijk aan helemaal kapot.

Jan van Droffelaar
Jan van Droffelaar
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Verkiezingen zijn vals en ondemocratisch een partij met 17 zetels moet zijn mond houden en de linkse partijen die zijn afgeserveerd mogen weer eens meebeslissen. Dit systeem is als een sluipende ziekte tot op het bot verrot met dank aan de VVD, D66 en het CDA. drie partijen die maling hebben aan de kiezer. Wat ben ik blij dat ik 8 jaar geleden vertrokken ben uit dit z.g waanzinnig gave land!

Jan
Jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan van Droffelaar

jaloers!

Eric
Eric
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan van Droffelaar

Ook ik zou als het kon Nederland verlaten naar een ander land, wel in Europa maar meer betrouwbaar land. Kort gezegd iets alles beter dan enge ziekte.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

‘In Europa kun je stemmen en de politici vervangen,
maar het beleid niet veranderen. In China en Rusland kun je de politici niet vervangen, maar het beleid wel veranderen.’
Dat zei de Bulgaarse filosoof Ivan Krastev, las ik vandaag.
Hoe anders gaat het hier sinds onze democratische verkiezingen. De grote verliezer, de PvdA is bezig met formatie van de regering gebaseerd sterk op alle linkse hobby’s. Links hoeft niet te winnen maar hun zin wordt toch opgelegd. Waar heb je nog verkiezingen voor nodig? Ik heb niet meegedaan met mijn blanco stem maar blanco stem heeft niet de nodige mandaat. Het is net of je niet in staat bent om een keuze te maken. Een uitleg maakt de stem ongeldig. In een echte democratie zou je mee het systeem kunnen veroordelen. Hoe anders kan het in Zwitserland waar de stem van het volk echt telt. Geen partij die
uitgesloten wordt maar alleen de grootste vier partijen mogen deelnemen aan de regering. Dus de meeste stemmen zorgen voor een regering die gecontroleerd wordt weer door de kiezer via de referenda. Onlangs zagen wij dat zij niet onder de invloed van de EU willen en het gebeurd ook niet. De Zwitsers hebben het voor het zeggen als de enige echte democratie in Europa en de wereld. Om van die vrijheid te genieten moet je helaas daar ook geboren worden of met een dikke rekening je inkopen. De enige optie om de welvaart te behouden en een rustig bestaan te leiden.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Geheel met u eens. Zwitserland is het lichtende voorbeeld, rijkdom bereikt met neutraliteit. Geen inmenging met landen en regimes waar ze niets mee te maken hebben. Alle rijkdom puur op eigen kracht bereikt. En eerlijk gezegd hebben ze de geografische ligging ook mee.

En na een informateur èn een verkenner uit de stal van de pvda zou het me verbazen als ze niet deel gaan uitmaken van de nieuwe regering. En dat ligt niet aan de stemmers maar aan de verrotte politieke cultuur in dit land. Weinig echte achterban, maar wel de juiste agenda.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Hier zullen zij de Zwitserse systeem egoïstisch noemen omdat zij voor hun landgenoten garant staan en niet de wereldbevolking bedienen. Alleen daar gebruiken zij hersens en hier niet. Hier luisteren zij liever naar de corrupte VN die voor de helft uit schurkenstaten bestaat.

P.
P.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als dit kabinet er komt – dan is Kaag de baas. De hemel sta ons bij.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.

Daar wert zij can begin af aan. Rutte is aangeschoten wild en mag hoofd blijven onder controle van de nek van Kaag die de hoofd in gewenste richting zal manipuleren.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Daar werkt zij van begin af aan, moet het zijn.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland is verloren, in die zin dat het nooit meer wordt zoals het was. Dat gaat echt niet meer terugkomen. De enige mogelijkheid om dit land weer waanzinnig gaaf te maken is onze toekomst vormgeven naar het stemgedrag in dit land. Maar dan moet iedereen wel gaan stemmen naar zijn/haar hart, en de politiek moet dan luisteren naar die stemmen. En precies daar gaat het mis. De kiezers wordt bedankt voor de stem en vervolgens genegeerd. Meerdere partijen worden buitengesloten. Wat overblijft aan de formatietafel is de oude macht, degenen die de teloorgang van ons land bewerkstelligd hebben. Met als gevolg wederom 4 jaar ellende. Wat we dan ook hopen te bereiken, het begint bij het democratische proces. Of de omverwerping ervan…

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door De Dertiende
Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Dan moet er ook het eerlijke verhaal in de msm worden verteld. De meeste stemmers geloven die verhalen, waardoor ze eigenlijk niet stemmen op wat ze willen. Zoals de vraag ‘u wilt toch ook duurzame en groene energie’ die iedereen met ja zal beantwoorden, totdat blijkt dat er een windturbine in de achtertuin komt en zij daarmee hebben ingestemd. Als de vraag zou zijn geweest of men een turbine in de achtertuin wil, is het toch ineens heel anders.
Zo wordt de vraag of wij vluchtelingen willen opnemen, gelardeerd met plaatjes en filmpjes van zielige vrouwen en kinderen, gesteld en dat vindt iedereen goed. Dat de ‘vluchtelingen’ achteraf gelukszoekende parasieten blijken, jonge agressieve mannen die nu in onze straten met palestijnse vlaggen lopen, wordt verdoezeld. En zo worden we bedonderd en laten ons bedonderen.. tot ze hier de baas zijn. Wat er dan gebeurt, wil ik niet meemaken. Fraai zal het niet zijn.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Realist1966

U heeft helemaal gelijk, de msm spelen hier ook een rol in. En toch weet ik zeker dat iedereen die ècht wil weten hoe dingen in elkaar zitten die informatie makkelijk kan vinden. Maar sommige schaapjes willen niet weten dat de wereld anders is dan gedacht. Dat hun droom gaat eindigen in een nachtmerrie kunnen ze niet accepteren, dus kiezen ze voor een leven onder een steen. En de msm voorzien in de behoefte van deze schaapjes. Een ander deel van de kudde laat zich werkelijk dagelijks beïnvloeden door deze mediamaffia.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Klopt ook, de kop in het zand is gemakkelijker dan erkennen dat er een probleem is. Een probleem erkennen, brengt namelijk met zich mee dat er een oplossing moet komen. En dat kost tijd, geld en energie. Pas als de problemen zo erg worden dat oplossen minder kost dan ermee dealen, zal er wat veranderen. Hoop dat het dan nog niet te laat is…

Gussel
Gussel
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ben het volkomen met u eens. Het is een schande dat de autoriteiten hier geen actie op ondernemen. Nederland glijdt heel snel af naar een land waar ik niet meer wil wonen. Helaas is overal in Europa deze verloedering zichtbaar.

Realist1966
Realist1966
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als je het gave er afhaalt, houd je het waanzinnige over. Die vlag dekt inmiddels de lading wel. En waanzinnigheid is niet alleen gevaarlijk, maar ook besmettelijk helaas. Zie de nuttige autochtone idioten die er kwijlend omheen lopen. Ik voel me hier al een poos niet meer thuis. Maar waar kun je heen?

Bart
Bart
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk van de heer Beetz.
Natuurlijk is traditioneel links verschrompeld tot een klein aantal zetels, maar de VVD en D66 zijn de twee grootste partijen.
En iedereen die een klein beetje heeft opgelet de afgelopen decennia, weet dat deze VVD en D66 minimaal net zo links zijn als de traditioneel linkse partijen.
Dus wat mij betreft is er in Nederland overwegend links gestemd en dat gaat ons eens zo mooie landje de komende jaren nog verder in een hel veranderen!

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

En het is vreselijk dat dit noodzakelijk is, maar als ik u was meneer Beetz zou ik naar Israël emigreren!
Wat ik ooit begrepen heb is dat er een “tax-holiday” van 10 jaar geldt voor elke Joodse man of vrouw die naar Israël “terugkeert”.
Niet verkeerd en u ontsnapt ook nog eens aan de moslimhordes die alleen maar groeiend zijn en die door onze laffe politici geen strobreed in de weg wordt gelegd.
Maar ik begrijp natuurlijk ook heel goed dat emigreren niet iets is wat je zomaar even doet..

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik herhaal maar even wat ik 10 dagen geleden schreef over oa het opkomend antisemitisme: “Nee ik heb totaal geen vertrouwen meer in dit zieke land”.
Dit goede artikel geeft nogmaals ondersteuning aan dat gevoel.
Ik ben wel nieuwsgierig naar hoe lang deze ontwikkeling, dit afglijden kan doorgaan tot het moment dat de ‘normale’ burgers in dit land een streep trekken en stellen tot hier en niet verder. Tot dat moment rest mij vooral schaamte en boosheid.

E. Vreeland
E. Vreeland
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Een streep trekken?
Dat moment gaat niet komen denk ik. Kikkers in een pan water die langzaam tot koken gebracht wordt.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  E. Vreeland

Je zal gelijk hebben maar ik wil niet alle hoop verliezen ook al is het misschien hoop tegen beter weten in.

Jan
Jan
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Nederlanders zijn slaven van de regentocratie. Altijd geweest, en dat zullen ze altijd blijven (vrij naar Daudt: “Nederland was en is een regentocratie”).

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans Galjee

Tja tot enkele jaren terug had ik ook het idee dat er een moment zou komen waarop NL een streep trekt.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat een waarheid Freek van Beetz.
Het stuk is 100% naar mijn hart.
Klasse.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

” En met die geïmporteerde problemen zullen we moeten leren te leven.”
Die geïmporteerde problemen omvatten:
– afkeer van seculiere en pluriforme democratie, want zij zijn moslims en willen een bestuur op islamitische grondslag;
– het willen besturen op islamitische grondslag brengt met zich mee dat niet-moslims tweede rangs burgers worden.
Besef dat voor moslims de sharia universele werking heeft, voor alle wereldburgers. Er zijn dus twee stelsels, het liberaal-seculiere en het islamitische, die beide de universaliteit claimen. De eigenschappen van deze twee systemen op een aantal onderwerpen zijn zodanig, dat ze elkaar uitsluiten. Dit inzicht kom je echter nergens tegen in de media. De mensen worden onwetend gehouden omtrent de feiten.
Maar er zal een dag komen dat de werkelijkheid niet meer afgedekt kan worden.

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dat wij hier naar de stembus mochten om met een potlood een hokje rood te kleuren, in plaats van modern en veilig digitaal te kunnen stemmen?
Grote kans op fraude, want hackers.
Dit is echt totale nonsens en een drogreden!
Immers, stemmen op papier is nog veel fraude gevoeliger, stembiljetten kunnen spontaan zoek raken, of spontaan ergens opduiken, de mogelijkheden zijn onbegrensd.
Kijk naar het stemmen in de VS, per mail, met zorg in een paar swing states ingevoerd, totaal oncontroleerbaar.
De gevolgen zitten nu in het Witte Huis.
En hier op het pluche!

Steve
Steve
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarop ik nog nergens antwoord heb gekregen en met een paar aanhalingen in dit stuk misschien hier een antwoord zoeken.
Er zijn nu corona maatregelen genomen om “zonder dwang” te vaccineren, u moet niet maar mag dan ook minder, en zijn er strenge quarantaine en isolatie maatregelen ingevoerd.
Maar hoe gaat dit alles met de honderden vluchteling die hier elke week zonder papieren aankloppen?
Ga zij ook in quarantaine en isolatie? Hoe dan? Opsluiten, waar? Worden ze bij binnenkomst gevaccineerd? Ze hebben geen ID of paspoort, hoe worden ze dan geregistreerd, Vaccinatiepas?

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Steve

Voor vluchtelingen uit die landen gelden andere normen en er wordt vooral niet over gesproken. Een stiekeme behandeling anders gaat men vragen stellen misschien.

Jan de Jong
Jan de Jong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad. Niets aan toe te voegen.

Nyong
Nyong
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een ieder met gezond verstand kon toen al zien, dat het “waanzinnig gaaf land” -Nederland – de weg was ingeslagen over te gaan in een gastland vol waanzin.
Hoe dat is gekomen?
De schoonheidscommisie omzeilen. Door het gedogen van schotelantennes en gezinshereniging van laaggeletterden, die een bepaalde religie aanhingen. Was toen al zichtbaar dat integratie onmogelijk was, omdat ze in hun eigen cultuur bleven hangen. Ook was duidelijk, dat een politieke partij uit die hoek bij nationalisatie stemmen kon vergaren. Een andere eigenschap van deze geen-gast-arbeiders-meer is als puntje bij paaltje gekomen was, “hun” de slachtofferrol gingen spelen. Het begrip zelfreflectie staat dan ook niet in hun “heilige boek”.
Moh: Spiegeltje spiegeltje aan de wand
Omvolken wij binnenkort dit waanzinnig gaaf land?.
Spg: Vroeger had je de Vikingen met hun Odin en het Walhalla.
Jullie voldoen binnen afzienbare tijd aan de opdracht van .. . . .

Netty Meelen
Netty Meelen
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal waar. Niks meer aan toe te voegen, behave dat ik mij zo langzamerhand misbruikt voel. Ik moet, omdat ik belasting moet betalen, verplicht mee betalen aan allerlei super linkse ongein, verraad en indoctrinatie. Ik wil dat niet meer!

nanko55
nanko55
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wellicht verdient het aanbeveling om eens te kijken waarom links toch zo veel op heeft met Islam.
Moslim jongeren zijn weg van Karl Marx, ze noemen hem daddy-Marx.
Zou dat komen doordat hun maatschappij visie parallel loopt?
Ik voorzie voor de nabije toekomst een innige samenwerking tussen deze twee stromingen.
We gaan bijzondere tijden tegemoet!

Marien
Marien
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ja, als je ‘gaaf’ weglaat, klopt het weer wel. Dan leven we in een waanzinnig land (in negatieve zin van de betekenis, dan) Ik vind de ontwikkelingen in NL en met name bij de ‘progressieven’ ZEER zorgwekkend. Inderdaad is het HEEL eng dat men hier niet kritisch is op de anti semitische en anti westerse islam. Het lijkt of links al JAREN buigt voor de totalitaire leefwijze van extreem rechtse, mensen onderdrukkende islam. Het is bizar.
Ik sta 100 % achter de column van dhr van Beetz.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eerst maar eens de hand in eigen boezem steken. Zolang er volop rechtse politici met een eigen partijtje een gooi naar de macht doen omdat ieder van hen vindt dat zijn/haar l”l de langste is en omdat men rechts-ideologische haarkloverij verkiest boven het landsbelang kan links vrijelijk haar gang gaan.

Dat geldt ook voor de rechtse kiezers die deze rechtse haarklovers met hun stem faciliteren en daarmee de hopeloze verdeeldheid op rechts in stand houden. Zij hebben er proactief aan bijgedragen dat links straks gaat regeren en iedere rechtse kiezer die niet op de PVV….. nou vooruit, anders en bij de gratie Gods FvD stemde is persoonlijk voor 100% medeverantwoordelijk voor dit debacle.

Mocht rechts al kunnen regeren, dan wordt het eerst puinruimen. Verschillende inzichten komen op zijn vroegst pas 4 rechtse kabinetten later voorzichtig ter sprake.

Kortom rechtse kiezer, zolang u de verdeeldheid op rechts blijft faciliteren, moet u toezien hoe links ons land in de vernieling helpt.

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Mee eens. Het probleem is dat alleen de middenpartijen mee mogen doen, omdat ze weer voldoende stemmen hebben gekregen. Eenheidsworst is het gevolg, de middenpartijen zijn eigenlijk allemaal hetzelfde. Ze ruziën wat voor de bühne en kruipen ’s avonds, als de camera’s uitstaan, lekker samen in bed. En ja, de rechtse kiezer mag zich dat aanrekenen (de linkse stemmers ook trouwens). Die 2 miljoen “rechtse” stemmers op de vvd zijn evenwel hoofdverantwoordelijk voor de situatie waar we nu in zitten. En voor de voortzetting van het door en door verrotte systeem.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

En stel nou eens, dat rechts met één partij een coalitie kon vormen met de VVD? Dan had je deze partij als nadeel voor rechts in je voordeel kunnen veranderen.
Je ontkomt niet aan de middenpartijen, je ontkomt niet aan een VVD. Maar als rechts het handig gespeeld had……

De Dertiende
De Dertiende
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

De versplintering op rechts is een weerspiegeling van de versplintering van de rechtse kiezers. De ego’s zijn groot, iedereen zegt de wijsheid in pacht te hebben. En dat geldt voor zowel de rechtse kiezers als voor de rechtse politieke partijen. Versplintering is een natuurlijk proces. De partijen faciliteren de kiezers, waarna de kiezers de partijen faciliteren met het rode potlood. Dat is het democratische systeem.

Dat we niet om de middenpartijen heen kunnen is niet erg. Dat deze middenpartijen een exclusieve club vormen die vrijwel alle andere partijen buitensluit, daarin schuilt wel een enorm probleem.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ik ben maar wat blij dat die rechtse politici met een eigen partijtje er zijn en bereid zijn (een deel van) hun leven in dat afschuwelijke Den Haag door te brengen tussen al die verschrikkelijke politici.
Mij krijgen ze namelijk niet zo gek..
Mijn leven is daar toch echt te kort voor.

Het is natuurlijk allemaal niet ideaal zoals u terecht schetst, maar het is een begin en ik ben deze mensen erkentelijk voor hun offers.

politiek profeet
politiek profeet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Goed stuk en nog de waarheid ook.
Dit is al enige tijd geen gaaf land meer,dit is een moerasland geworden waar je langzaam in wegzak.
Ook worden wij momenteel geregeerd door een stel psychopaten,machtswellustelingen en aanhangers van de WEF/WHO/NEWWORLDORDER en andere zeer duistere machten.
Zie alleen al de waanzin in de ogen van Hugo de Clown als hij weer over vaccineren begint.
Deze waanzinnige is een anti-democraat, meer een volgeling van een duivelse sekte.
Pinokkio Rutte idem dito, een narcist pur sang en ook lid van een duivelse sekte.
Nederland is ten dode opgeschreven.
Het verval is gigantisch, binnen 10 jaar is onze vrije samenleving veranderd in een onleefbaar land.
Met dank aan de vvd/d’66/cda/pvda/cu/gl en de sp.
De enigste remedie tegen het onheil is een opstand tegen de gevestigde wanorde en de kliek landverraders.
Komt die er niet is emigreren de laatste optie en dan rest de vraag….Waarheen?

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  politiek profeet

Ok. Een burgeroorlog.
En het is niet ondenkbaar dat we binnen 10 jaar inderdaad voor het dilemma staan; geknecht worden of ons daar met geweld tegen verdedigen.
Als je ziet wat BIJ1-achtigen in Zimbabwe hebben gedaan, of in Zuid Afrika, dan hoeven we ons geen illusies te maken over de intenties van deze lui. BLM geeft daar in de USA ook een aardig inzicht in de heilloze ideeën, die BIJ1 en consorten ook in Nederland willen.

Ik ga je dus niet per se ongelijk geven.
Maar zou het niet verstandiger zijn om eerst op rechts de rijen te sluiten en een poging te wagen om langs vreedzame weg het tij te keren?

Als dat nu al niet lukt, hoe moet je dan ooit een burgeroorlog winnen?

politiek profeet
politiek profeet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

@Ernie v/d/Wal.
Ik heb het niet over een burgeroorlog gehad…die kans is nihil in een zeer versnippert Nederland.Teveel meningen,ideologie/naiviteit en zeker onverschilligheid t.o.v de huidige problematieken.
Een periode van 10 jaar zou betekenen dat we al 2 eeuwen teruggeworpen kunnen zijn.
Immers zijn de grootmachten bezig om elkaars superioriteit te betwisten met alle nucleaire gevolgen vandien.
Verder is het landinwaarts een race tegen de klok…antifa, blm, links krakerstuig, illegalen, niet uit te zetten moslimvreemdelingen(!),al deze handophouders,opvreters, ondermijnenden zullen zich gaan verenigen dankzij de SP/GL/CU/PVDA/D’66/en alle nsb achtigen in de politiek.
Er is gewoon geen tijd meer, binnen 2 jaar is het anarchie in de steden,in de provincie.
Rechts de rijen sluiten….er is geen rechts meer over…een ieder zit op het pluche, al of niet in vak K…als de centen maar elke maand binnenkomen…de rest is gebakken lucht.
Er is geen politiek spectrum meer, alles staat onder controle van een stasi-achtige (r)overheid.
Gedwongen vaccinatie straks i.o.v de WEF/WHO/NWO en andere duistere krachten.
Hugo de Clown en Pinokkio Rutte hebben hun verdorven ziel al aan de duivel verkocht, dit ten koste van onze samenleving.
Je kunt dit nooit meer met rede/overleg/praten praten en praten ongedaan maken, rest alleen nog een herhaling van de Franse Revolutie.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

Een geallieerde militair, die kort na D-Day vrijwillig in een Duits mijnenveld ging dansen bracht ook een offer. Alleen had niemand daar iets aan. Alle rechtse ego’s die nu voor zichzelf begonnen, brengen hetzelfde zinloze offer; ze stellen een daad, maar brengen slechts versplintering.

Wat je ook van die partij vindt, de PVV is inmiddels een volwassen partij met zeer kundige politici. Als heel rechts op de PVV had gestemd had de PVV 29 zetels gehad en waarschijnlijk nog iets meer.
In beginsel zou de PVV met VVD, CDA en SGP een rechtse coalitie kunnen vormen.
En als dat nu niet zo uitviel, dan hadden de kartelpartijen tenminste een heel hete adem van rechts in hun nek gevoeld. In de wetenschap, dat ze in 2025 uitgespeeld waren.

En wat hebben we nu….? Sneeuwwitje en de rechtse ego-dwergjes.

Bart
Bart
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Haha grappig omschreven idd en u heeft zeker een punt.
De VVD en de CDA zullen nooit van hun leven met de PVV gaan regeren, dat is echt illusionair.
Deze twee partijen zijn niet rechts meer. Dat is echt iets van een hele tijd terug.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bart

@ Politiek profeet, @ Bart.
Zeg nooit “nooit”.

De wereldeconomie is een tijdbom geworden. Geld bijdrukken, enorme schulden van o.a. China, Japan, de USA en de EU hebben een onhoudbare situatie gecreëerd.
Binnen de EU zijn veel landen technisch failliet en staan een aantal banken, waaronder de Deutsche Bank op omvallen.
Dit is een situatie, die onvermijdelijk gaat ploffen. Logischerwijze binnen 10 jaar.
Dan hebben we de moeder van alle economische crises. Daarin gaat elke samenleving op “standje overleven” en is alle linkse luchtfietserij het eerste dat sneuvelt.

De kartelpartijen kalven sowieso al af ten gunste van de rechtse partijen. Omdat senioren oververtegenwoordigd zijn in de kartelpartijen gaat die afkalving alleen maar sneller.
Dat is mede de oorzaak, dat PvdA en CDA zo sterk krimpen. Bij CDA ligt er een tijdbom in de persoon van Omtzigt.
Ploft die, dan is CDA meteen verleden tijd.

Onder druk wordt alles vloeibaar en politiek is prostitutie. Dus op enig moment -en dat komt steeds dichterbij- gaat de PVV een serieuze kandidaat voor regeringsdeelname worden.
Misschien is de PVV niet de beste partij, maar wel de grootste.
En dàt telt.

En hoe sneller rechts zich verenigt, des te sneller wordt rechts die factor waar je niet meer omheen kan.
En als de (verwachte) pleuris uitbreekt, kan je als rechtse flinke factor maar beter een noodplan klaar hebben liggen, waarmee je de Nederlandse bevolking werkelijk wat te bieden hebt.

45
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x