Ursula von der Leyen wijt COVID-19 pandemie aan klimaatverandering

Fake News van de Europese Commissie

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
56 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J
H.J
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ga je schamen von der Leyen, jij weet precies wat er aan de hand is op deze aardkloot, overbevolking is de hoofdoorzaak van bijna alle problemen.
En lees ik het goed, dat jij 7 kinderen op deze aardkloot heb afgeleverd, jij ben mede verantwoordelijk voor deze overbevolking.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Geheel met u eens, de mensheid roept dit over zichzelf af door nog steeds de dood en de totale populatie tot taboe te bestempelen. Maar dat zullen we op zo’n internationale flop niet horen.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Nou voor de goede orde het is niet ‘de mensheid’ die dit over zichzelf afroept.
De VN en westerse landen willen gezinsplanning in de arme landen. Maar de regeringen in die landen vertikken het al sinds de jaren 1970 om mee te werken aan gezinsplanning.
Ook toen al wisten ze in die landen dat de vruchtbaarheid van de Europese vrouw aan het dalen was. De landen waar de vrouw 5 of meer kinderen krijgt, zijn gewoon al sinds 50 jaar bezig met een lange termijn demografische strategie.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Andre
De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Stelt u zich eens voor. Wat zou er gebeuren als er in de jaren 70 een club van landen was, waar Nederland zelf niet bij hoorde, die ons zou komen vertellen dat er te veel Nederlanders zijn en dat we aan geboortebeperking zouden moeten gaan doen? Precies, wij zouden ze beleefd de middelvinger laten zien. Dat zouden wij namelijk ook zien als een ongewenste internationale inmenging en een inbreuk op onze soevereiniteit. Hoe dit overigens zou kunnen leiden tot een decennia durende omvolkingsstrategie is mij een raadsel, ik vermoed dat u mensen te veel denk- en planningsvermogen toekent.

De mensheid is ook niet de VN. De VN is de ongekozen vertegenwoordiger van een groot deel van de mensen. De mensheid, dat zijn wij, het collectief, de gehele wereldwijde populatie.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

De vergelijking met Nederland gaat niet op. Nederland had in de jaren al een gemiddelde vruchtbaarheid die onder de vervangingsfactor van 2,1 was gezakt. Inmenging van andere landen was overbodig, omdat Nederlandse vrouwen juist in die tijd massaal de pil gingen gebruiken.
In Afrika was het gemiddelde kindertal in 1970 rond de 7 en dat is het in sommige landen nog steeds. Er zijn maar enkele landen in Afrika met een vruchtbaarheid onder de 4. In de praktijk betekent dit dat in bijna alle Afrikaanse landen (zuidelijk van de Sahara) de bevolking elke generatie (ca. 25 jaar) verdubbelt.
Verder verbaas ik mij over de opmerking dat ik mensen te veel denk- en planningsvermogen toeken.
De huidige demografische ontwikkeling werd al voorspeld door de Volkenbond in de jaren 1930. De projecties zijn bijna perfect uitgekomen. Dat niet alleen: de regeringsleiders van Algerije en Libië hebben al vijftig jaar geleden gezegd dat ze Europa zouden overnemen door middel van demografische middelen. Kennelijk hadden die de demografische projecties van de Volkenbond en de VN beter begrepen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Andre
De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ter verduidelijking, vergelijkingen beginnen niet met de woorden “stelt u zich eens voor”. Nergens had ik het over een realistisch scenario. Dat u zich het niet kunt voorstellen en daarvoor in de plaats een vergelijking ziet is komt op uw conto. U kunt geboortecijfers vergelijken wat u wilt, maar dat doet net ter zake voor het door mij gestelde. Maar als u dan toch over geboortecijfers in Afrikaanse landen begint, vergeet dan niet om ook de sterftecijfers onder kinderen te vermelden voor een eerlijk beeld. Vooral in de jaren 70, toen ontwikkelingshulp nog geen alom vertegenwoordigde en uitgedragen praktijk was is het belangrijk een eerlijk beeld te schetsen.
Over het laatste stuk kan ik kort zijn. Duidelijk geformuleerd, en mogelijk ook waarheidsgetrouw. Graag bronvermeldingen, vooral over de Algerijnse en Libische leiders destijds, zodat uw woorden gestaafd danwel weerlegd kunnen worden.

Verder bent u “vergeten” in te gaan op de kern van mijn reactie, namelijk de wereldwijde taboes op de dood en de omvang van de mensenpopulatie.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Ik snap echt wel wat een vergelijking is, ook als die wordt gebracht met de woorden ‘stelt u zich eens voor.’
In tegenstelling tot wat u zegt zijn geboortecijfers juist het enige die er toe doen, het is de enige factor die de demografische ontwikkeling bepaalt.
De sterftecijfers onder Afrikaanse kinderen zijn uiteraard al verwerkt in de geboortecijfers. Die zijn al decennia bijna net zo laag als in Europa, dankzij een enorme hulp van sociaal-democratische regeringen in Europa.
Wat de Algerijnse regeringsleider betreft, dat was Boumedienne, die in 1974 na de publicatie van ‘Le camp des saints’ de volgende woorden sprak:
« Un jour, des millions d’hommes quitteront l’hémisphère
sud pour aller dans l’hémisphère nord. Et ils n’iront pas là-bas en tant qu’amis.
Parce qu’ils iront là-bas pour le conquérir. Et ils le conquerront avec leurs fils. Le
ventre de nos femmes nous donnera la victoire. »
(Bron: Le défi démographique :
mythes et réalités)
Ghadaffi: in 2006 nog:
” Islam Will Conquer Europe Without Firing a Shot”
(Bron: https://www.youtube.com/watch?v=WCGYKSEsYFM)
Voor echte kennis over demografie: Population Reference Bureau.
Voor de taboes op dood en omvang van de mensenpopulatie moet u toch echt in Afrika zijn en niet in Europa.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dank u voor de bronvermeldingen, zeer informatief. Aan Khadaffi’s uitspraak hecht ik niet veel waarde, in 2006 kon elk zacht gekookt ei zien dat de islam Europa aan het overnemen was. De uitspraak van Boumedienne was mij niet bekend, blijkbaar was hij een visionair.

Met de uitspraken over de geboorte en sterftecijfers heb ik aanzienlijk meer moeite. De sterftecijfers onder zuigelingen in Afrika zijn nog altijd ongeveer 20 keer zo hoog als in Nederland. (Bron: Index Mundi, overigens geeft Population Reference Bureau vergelijkbare cijfers). Ergo, wat u zegt klopt niet. Uw stelling dat het geboortecijfer als enige factor van invloed is op demografische ontwikkeling is ook foutief. Gewapende strijd, natuurrampen als hongersnood, migratie en toegang tot gezondheidszorg zijn een aantal factoren die zeker ook gewicht in de schaal leggen.

En waarom ik in Afrika moet zijn voor de genoemde taboes is mij een raadsel. Wilt u beweren dat deze taboes in Europa niet bestaan? Of is het een kwestie van “maar zij zijn erger”?

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

“De uitspraak van Boumedienne was mij niet bekend, blijkbaar was hij een visionair.”
Nee, visionair zijn was niet nodig, de cijfers en de projecties waren al decennia lang bekend.
“De sterftecijfers onder zuigelingen in Afrika zijn nog altijd ongeveer 20 keer zo hoog als in Nederland. ”
Nederland: 3,5 per duizend (CBS)
Estland 1,6 Roemenië 6,0.
Afrikaanse landen beneden de Sahara 43 tot 64.
Verhouding NL – Afrika: 13 tot 18 keer zoveel.
Het gaat uiteraard niet om de absolute cijfers, maar om de betekenis ervan. De kindersterfte heeft geen significante invloed op de demografische ontwikkeling. Verdubbeling elke 25 jaar. Als de kindersterfte in Afrika op het niveau van NL zou zijn, zou er verdubbeling elke 22 jaar optreden.
Ook gewapende strijd, natuurrampen en migratie hebben op zijn best marginale invloed op de demografie, doodeenvoudig omdat de aangroei door jaarlijkse geboorten alle andere factoren vele malen overtreft.
Wat betreft de ’taboe’s’: de VN heeft bevolkingsconferenties georganiseerd om de Afrikaanse landen te helpen met hun demografie. De meeste regeringsleiders wilden er niets van horen. In hoeverre een taboe daar een rol speelt, laat ik graag aan u over om dat te onderbouwen. We hebben in het dagelijks leven te maken met demografische feiten en demografische cijfers en die spreken een duidelijke taal.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

U bent zeer goed in het veranderen van de vergelijkingen en cijfers in uw voordeel. “Afrika” wordt “Afrikaanse landen beneden de Sahara”, puur om uw gelijk te behalen. Terwijl u in een eerdere reactie zegt dat de sterftecijfers in Afrika al decennia even laag zijn als die in Europa. U verdraait zaken net zo lang tot u uw gelijk kunt halen. Daarnaast bent u blijkbaar op geen enkele wijze van plan om in te gaan op uitspraken die niet zijn te weerleggen door een cijferopsomming. Op rechtstreekse vragen geeft u geen antwoord. Het lijkt erop dat u discussies aangaat om te “winnen”. Dat alles maakt discussies met u tot een extreem moeizaam en zinloos proces. Een proces waar ik geen energie meer in zal steken. Mocht u ooit bereid zijn tot een echt inhoudelijke discussie die niet louter over “winnen” en “gelijk halen” gaat, dan bent u van harte welkom.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

“U bent zeer goed in het veranderen van de vergelijkingen en cijfers in uw voordeel. “
De cijfers kunt u natrekken bij het Population Reference Bureau. U geeft aan dat u dat ook heeft gedaan, maar tamelijk slordig. 20 x kindersterfte blijkt toch wat minder te zijn. Soi. Het maken van vergelijkingen staat iedereen vrij, dat heeft u zelf ook gedaan.
.
“Afrika” wordt “Afrikaanse landen beneden de Sahara”, puur om uw gelijk te behalen. ”
Nee in bijna alle rapporten wordt met ‘Afrika’ bedoelt ‘beneden de Sahara. Overigens is de kindersterfte in N-Afrika ongeveer 23/1000, dus ongeveer 6 keer zo hoog als in NL.
.
“Terwijl u in een eerdere reactie zegt dat de sterftecijfers in Afrika al decennia even laag zijn als die in Europa. U verdraait zaken net zo lang tot u uw gelijk kunt halen. ”
Als u terugkijkt in mijn reactie waarin ik dit beweer, zult u zien dat ik zeg dat die sterftecijfers BIJNA net zo laag zijn als in Europa. Waarmee ik voor mensen met kennis van demografie duidelijk maak dat kindersterfte geen noemenswaardige invloed uitoefent op de algemene demografische ontwikkeling.
Vraag 1) Wie verdraait hier nu eigenlijk de zaken?
Vraag 2) Dat het verschil van verdubbeling van de bevolking elke 25 of 22 jaar plaatsvindt een irrelevant verschil is, wat valt daar nu eigenlijk aan uit te leggen?
.
“Daarnaast bent u blijkbaar op geen enkele wijze van plan om in te gaan op uitspraken die niet zijn te weerleggen door een cijferopsomming. ”
Dat is mijn goed recht. Niemand gaat voor mij bepalen wat ik wel of niet moet bespreken. Ingaan op schimmige onderwerpen als wat wel of niet taboe is, leidt alleen maar tot zinloze discussies.
.
“Dat alles maakt discussies met u tot een extreem moeizaam en zinloos proces. ”
Zie het maar als een leermoment.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

“Wij waarschuwen Von der Leyen nog één keer…”

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

De enige nooit genoemde echte probleem, de overbevolking wordt weer verzwegen. Idiote verbanden leggen is veel makkelijker. Zou onze Grote Greta, de natuurgeleerde ook geïnstrueerd zijn om daarover niet te praten?

H.J
H.J
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Inderdaad Ni28, net terug van een bezoek aan een ziekenhuis, mijn eerste indruk als boreling van voor de tweede wereldoorlog is, bestaat het snoepgoed uit mijn jeugd, wit en zwart niet meer.?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

Een blik in de ziekenhuiswachtkamer compenseert mogelijk uw gevoel van de jonge jaren wel al zal de mengeling van de kleuren mogelijk in onbalans zijn.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  H.J

In Europa krijgen we veel te weinig kinderen. Dus beetje te simpel.
Overbevolking hier komt ergens anders door.
Als u een hekel aan kinderen hebt prima. Maar later niet klagen als er niet genoeg zorgpersoneel is om uw steunkousen uit te trekken.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Uilke Hoekstra
H.J
H.J
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

In Nederland is nog steeds een geboorte overschot (CBS).
Overbevolking komt gewoon door de Mama’s, die teveel kinderen baren.
Ik heb geen hekel aan kinderen, ik heb problemen met overbevolking.
En ieder beroep waarbij handwerk nodig is, heeft moeite met het werven van personeel.
Er worden trouwens computers ontwikkeld die gaan beslissen of een kwaal nog wel rendabel is om te repareren.
Een soort afwegen van de plussen en de minnen.
Misschien valt daar het dragen van steunkousen, ook wel onder.?
Gr.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

“In Europa krijgen we veel te weinig kinderen.”
Te weinig kinderen, hoe komt u daarbij? Wie heeft u wijs gemaakt welke aantallen geboortes “de juiste hoeveelheid” zijn? Ik vermoed iemand met economische motieven.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  De Dertiende

Geen economische motieven. Echter wie zijn jullie om te bepalen hoeveel kinderen ik mag krijgen? Of mag ik dat ook voor jullie bepalen?
Ook de zogenaamde overbevolking is weer een truc van de klimaatrakkers en de elite. Wordt wakker mensen.
Het echte probleem zit bij een klein groepje hele rijke mensen.
Kijk ook eens op Stop World control

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Niemand bepaald hoeveel kinderen u mag nemen. Het is vrij normaal dat in een land waar mensen het beter hebben gezinnen met veel kinderen veel minder voorkomen. Vroeger was het anders zelfs tot het midden van de twintigste eeuw maar vooral daarvoor. Er werden veel kinderen genomen omdat er ook veel kinderen stierven. In tegenwoordige arme landen zijn juist grote gezinnen terwijl de sterfte ook behoorlijk afgenomen is. Men denkt daar anders en als zij niet te eten hebben trekken zij naar landen waar zij te eten krijgen. Zo wordt Europa overbevolkt en aan andere culturen overgedragen. Men noemt dat verrijking terwijl zij weinig wezenlijke inbreng hebben. En als de klimaat zoals beweerd door de mens veroorzaakt is dan scheelt het als je drie of zeven miljard mensen heb rondlopen die allemaal hetzelfde willen. Hoe meer mensen hoe minder natuur. Van der Leyen is in dat opzicht geen goede reclame.

De Dertiende
De Dertiende
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

U geeft geen antwoord op de vraag, wie heeft u verteld wat het juiste aantal geboortes is? En wie bedoelt u met “jullie”? Ik bepaal niets voor u en wil dat ook helemaal niet. Ik betoog voor bewustwording bij zoveel mogelijk mensen, niet voor maatregelen. Dat overbevolking een truc zou zijn van een elite is een mogelijkheid, maar geen waarschijnlijke. Zelfs al zou het waar zijn, dan is het in mijn ogen een verstandige mening van deze elite. Maar dat neemt niet weg dat ik voor niemand wil bepalen hoe zij hun leven leiden. Laat iedereen maar lekker reproduceren, de rekening komt vanzelf. Die rekening valt niet op mijn deurmat, ik ben dan namelijk al lang vergaan tot stof.

Andre
Andre
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Dat de MSM kritiekloos de uitingen van Ursula overnemen, kan ik ergens nog billijken, de MSM hebben nu eenmaal de opdracht om uitingen van regeringsleiders weer te geven.
Wat ik veel erger vindt is dat er nooit eens een groot artikel wordt geplaatst in de Wetenschap katern of elders van een andere mening, zoals van schrijver van dit artikel. Ik meen toch dat de missie van NOS en kranten was ‘evenwichtige berichtgeving’ en ‘hoor en wederhoor?’.
Nou die illusie heb ik al jaren geleden verloren.
Wat de top Global Health Summit betreft: dat soort ontmoetingen zijn alleen bedoeld om de Gleichschaltung verder door te voeren.
Ook Tommy Wieringa maakte het bont in de NRC. Hij stelde vast dat 250.000 doden in India ‘aantoonde’ dat covid meer was dan een seizoensgriepje. Dat in India veel meer mensen wonen dan in Nederland, en dat het aantal doden per miljoen in Nederland nog steeds ruim VIJF KEER HOGER ligt dan in India, liet Wieringa buiten beschouwing.

Jos
Jos
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Ook de Telegraaf heb ik diverse keren aangeschreven. Telkens het aantal ‘Covid’ doden melden in een land of regio. Maar zelden of nooit het inwonersaantal.
E.a. in perspectief plaatsen zalhun artikeltje minder dramatisch maken.
Zo stond er in een kop ‘500’ covid doden in Bali. Zonder te vermelden dat daar 3.2 miljoen mensen wonen. Het is Arruba niet.

Het is kwalijke journalistiek, ff op wiki kijken doet de journalist bewust niet. Misleiding en dramatisering, activisme gaat voor. Noem je dan niet journalist.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Andre

India heeft bijna 1.4 miljard inwoners, 1.400.000.000 tegen 17.500.000 in Nederland.
Wil je Indiase cijfers vertalen naar Nederlandse, dan moet je dat getal door 80 delen. 250.000 doden in India is dus gelijk aan 3.125 doden door covid hier.
Ik heb me laten vertellen dat er in India dagelijks 27.000 mensen sterven, wat verhoudingsgewijs overeenkomt met de Nederlandse getallen.

Laat ik buiten beschouwing, dat nogal wat Indiase zaken rondom samenleven, wonen, hygiëne en gezondheidszorg aanzienlijk primitiever zijn dan in Nederland.

Dus ja, Tommy W. zwetst met dat artikel maar wat in de rondte. Iets waar je hem wel vaker op kunt betrappen.

Netty
Netty
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

En dan ook nog brutaal een Nationale geld inzameling opgiro 555 houden voor de “arme” landen. Nog even en dan horen wij daar ook bij.

hesa
hesa
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, hier konden we op wachten. De elite is geld voor zichzelf en hun organisaties aan het inzamelen. Natuurlijk ten koste van de werkende burger die net kan rondkomen.
Maar mijn vraag is; wie trapt hier nu in; klimaat en vaccinaties.
Het vaccinatieschandaal wordt steeds meer openbaar en met het milieu gaat het uitstekend. Dus, is dit nog geloofwaardig?
Inmiddels weten de meeste mensen dat Greta communistische ouders heeft, die miljoenen aan hun dochter hebben verdiend. Ook daar prikt men doorheen.

Netty
Netty
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  hesa

Wisten de meeste dit maar. Maar de meesten kijken NPO en lezen de reguliere media. Véél gemakkelijker!

Jos
Jos
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Over Fakenieuws gesproken.
De MSM gaan dit niet Factchecken en ze zullen Ursula geen Wappie noemen.
En woke ‘wetenschappers’ zullen de bewijzen negeren en aanpassen waar nodig om Ursula’s, Gretha’s en Fransje te steunen.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Jos
Nyong
Nyong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb zo het idee, dat niet het klimaat is veranderd, maar hun grijze hersencellen aan verregaande aftakeling onderhevig zijn.

Cornelis Lamain
Cornelis Lamain
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

>Greta en Joop – leuk stel…<
Goede middag, hier mijn niet geplaatste reactie op 'n artikel van joop.nl van 23 mei.

Cornelis 24 mei 2021 at 17:16
Uw reactie moet goedgekeurd worden.
Goede middag, nogal laf om mijn reactie niet te plaatsen. Die was pittig maar niet echt beledigend of zijn de benamingen “buikspreekpop, hysterisch wicht, snotaap” ver over de schreef? Dit zijn gewoon de feiten. Jammer dat joop.nl niet open staat voor een reactie die inderdaad afwijkt van de gangbare mening. Maar dat mag dus niet…

Cornelis 24 mei 2021 at 14:16
Uw reactie moet goedgekeurd worden.

Hoog tijd dat aan het geblaat van Greta een einde komt. Ze fungeert als buikspreekpop die op het schild is gehesen door lui met een eigen agenda. Dit hysterisch wicht is min of meer heilig verklaard en heeft al veel te lang een podium. Ik vertrouw op de wetenschap, niet op het ingefluisterde gejammer van een snotaap die “ons” wel even de les denkt te kunnen lezen. En ja, verantwoord omgaan met de natuur is ook voor mij vanzelfsprekend. Daar heb ik Greta’s gedram niet voor nodig.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cornelis Lamain

En u dacht dat Joop dit zou goedkeuren? Democratisch Links duld geen kritiek.

Cornelis
Cornelis
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Nee, dat dacht ik niet maar ik kon het toch niet laten…

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cornelis

Ik heb eens een artikel gelezen bij Joop, ik weet niet meer welke maar dat maakt bij Joop niets uit. Gewoon om de sfeer te proeven en het leek mij dat ik de grootste krant van mijn toenmalige land, De rode waarheid weer terugzag. Mijn tante kocht altijd de Rode Waarheid als zij iets in moest pakken. Het was tenslotte de grootste krant.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Inderdaad niet, nee, maar ‘Democratisch Links’ zou zich kunnen realiseren, dat ze nu eenmaal wel irritatie – en daarmee die kritiek – opwekken, als ze uitgerekend zo’n snotneus een podium geven óm “ons” de les te lezen: Alles heeft zijn grenzen en dit zeker!

Netty
Netty
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cornelis Lamain

Joop is links meneer Lamain!!!

Cornelis
Cornelis
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Ja, dat klopt en water naar de zee dragen heeft inderdaad geen zin.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Netty

En uitsluitend met linkse reacties.

audio1958
audio1958
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Cornelis Lamain

Joop = censuur. Ik reageerde eens kritisch op de heer van de Horst. Gevolg, een ban!
Ik heb gevraagd om de reden van de ban. Nooit een reactie gehad.

Adrienne
Adrienne
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie een verband tussen het krijgen van zeven kinderen en klimaatverandering.

Netty
Netty
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Adrienne

Ha ha, Ursula vast niet!!

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Adrienne

Welke klimaatverandering?

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Uilke Hoekstra

Klimaat veranderd altijd. Alleen blijkt het nu de schuld van de mens zijn. Tot voor kort gingen wij gebukt onder de droogte die zou komen door de opwarming van de aarde veroorzaakt door de mens. Sinds deze week is de waterstand op het oude niveau van voor de droogte. Heeft hier de mens ook aan bijgedragen? Dat zullen wij nooit horen. De mens doet alleen slechte dingen. En stel dat het inderdaad aan de mensheid ligt dan is de bijdrage van de mens bij 7 miljard mensen groter dan bij de 3 miljard vijftig jaar geleden. Maar overbevolking mag niet besproken worden. Men spreekt zich nogal tegen.

Uilke Hoekstra
Uilke Hoekstra
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Menselijke activiteit is verantwoordelijk voor 3 tot6 procent van de CO2 uitstoot.
En wat mij betreft is alles bespreekbaar. Iedereen weet wie de grootste bijdrage leveren aan de overbevolking. Maar dat is niet bespreekbaar. Voor velen.

Netty Meelen
Netty Meelen
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Overbevolking is de grote boosdoener!!!Maar dat mag bijna niet gezegd worden, want de meeste niet Westerse mensen fokken maar door en mogen daar niet op aangesproken worden, omdat dit beledigend voor hen zou zijn.
De ene groep verwekt royaal nageslacht omdat hun religie soldaten en broedmachines nodig heeft, anderen omdat ze later door de kinderen onderhouden willen worden. En ook een flink deel omdat zij nergens om geven behalve om hun eigen luxe leven.
De EU en de wereldleiders en al die andere super rijken met hun liefdadigheids trusts, instituten en fondsen en financiële en noble weldoeners, deze hele mikmak heeft een dubbel agenda. Zij profiteren van het overbevolkingstaboe om de wereld in hun greep te krijgen.
NB: Greta Thunberg is voor hen een (lachwekkend) geschenk uit de hemel. Maar verder is er niks lachwekkends aan.

Von der Leyen is overal al mislukt en uiteindelijk weg gepromoveerd naar de EU, omdat ze een vrouw is en omdat het momenteel hoort vrouwen te benoemen, maar tevens omdat zij te manipuleren is.
Een weldenkend mens maakt niet zo’n stompzinnige constatering. Dat v.d. Leyen van de Corona vaccinatie één grote puinhoop heeft gemaakt is bewijs genoeg van haar onkunde.
Je moet echt wel bikkelhard of oer stom zijn als je de EU, dus ook jezelf, gaat prijzen over dit zogenaamd succes!
Maar helaas, men slikt alles en waarom: omdat men nog steeds in welvaart leeft, daarom!!

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Netty Meelen

Wat u zegt! Wij hebben het toch nog goed?! Net als die man die viel van de 120ste verdieping en bij elke verdieping lager hoorden ze hem roepen, het gaat nog goed!

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wij stikken tegenwoordig van politieke pseudowetenschappers en wetenschappers die aan politiek doen. Resultaat is dat wie harder schreeuwt of hoger staat gelijk krijgt. Van corona zijn veel mensen rijker geworden en je kunt ook andere zaken mee aanpakken als je ze in verband legt. Klimaatverandering, waar ook velen aan rijker zijn geworden wordt nu in verband met corona gelegd. Dat zal vast goed uitkomen want een nieuwe prikkel is nodig.Als iedereen zijn prik haalt en corona verdwijnt moet dan het klimaatprobleem ook opgelost zijn zeg ik dan als nieuwbakken pseudowetenschapper. De echte probleem wordt echter weer niet genoemd want lastig. De menselijke overbevolking van de aarde die van de aarde teveel vraagt. Zeven miljard mensen vraagt meer dan drie miljard. Leerstof geschikt al voor de lage onderwijs waar rekenen inmiddels tot achtergebleven vakken behoort. En toch kun je voorzitter van de Europese Commissie mee worden. Of Eurosongfestival mee winnen, wat maakt het uit.

Laatste aanpassing 1 jaar geleden door Ni28
Els
Els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

“Als iedereen zijn prik haalt en corona verdwijnt moet dan het klimaatprobleem ook opgelost zijn.”

Hier gaan wij Ursula von der Leyen aan houden. Maar wedden dat zij, tegen de tijd dat iedereen gevaccineerd is, weer iets nieuws bedenkt om geld van de burgers te genereren ten faveure van haar club en bijbehorende elite.

Ni28
Ni28
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Els

Dit soort hoge functies in Europees verband zijn altijd vervuld door zwakke mensen. Dat is functioneel voor de echte bazen.

Netty
Netty
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Precies de vinger op de zere plek!!

Els
Els
1 jaar geleden
Antwoord op reactie van  Netty

Ni28, Netty, voor 200% mee eens.

Eddie
Eddie
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Tunnelvisie of bewuste misleiding? Ik begrijp waarom velen nog vasthouden aan het eerste, de implicaties zijn, zacht uitgedrukt, nogal verontrustend indien er sprake is van misleiding door de hoogste ambtsdrager van de EU. Toch ben ik ervan overtuigd dat het in ons eigen belang is om langzamerhand de angstaanjagende feiten onder ogen te zien: de “boven ons gestelden” geven momenteel gestalte aan de grootste misdaad tegen de menselijkheid in de geschiedenis, welke zó geraffineerd in elkaar zit, dat grote groepen van de beoogde slachtoffers er actief, fanatiek zelfs, aan meewerken. Helaas.

Jan de Jong
Jan de Jong
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

John Brignell heeft een mooie lijst: https://www.numberwatch.co.uk/warmlist.htm
De laatste jaren niet bijgewerkt. Hij is mogelijk niet meer onder ons. Een groot verlies voor de rationele zaak.

Theresa Geissler
Theresa Geissler
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Wat wij op dit moment trouwens zeer duidelijk zien, is, dat de paar wereldleiders die zich géén tunnelvisie laten aanpraten c.q. weigeren, hun oren te laten hangen naar een Aspergerklantje, door de MSM stelselmatig verdacht worden gemaakt, respectievelijk met behulp van verkiezingsfraude worden weggewerkt.
Voorbeelden o. a.: Bolsonaro, Trump…

Habraham
Habraham
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd. U gebruikt een ongeldig e-mail-account. Log uit en maak een nieuw account aan met een bestaand e-mailadres. Dit account is geblokkeerd. Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

Waldemar
Waldemar
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

De globalistische elite vormt inderdaad een sekte. Waarschijnlijk gelooft niemand de klimaatmantra’s, maar ze weten dat ze er regelmatig verbale offers aan moeten brengen om hun status binnen de organisatie te behouden en te versterken. Het wordt ook werkelijk overal bijgesleept. Zelfs centrale bank directeuren leuteren er nu over. Wat ze wel allemaal heel goed begrijpen is dat het klimaat een grensoverschrijdende entiteit is, die vanzelfsprekend om grensoverschrijdend beleid vraagt. Net zoals dat bij virussen het geval is. Heel nuttig als je bezig bent een wereldregering in elkaar te draaien. Wat steeds weer opvalt is hoe weinig dissidenten er zijn. Iedereen huppelt braaf mee in de sektarische dogma’s, ondanks dat deze aan alle kanten rammelen. Dit past precies in het beeld van de hedendaagse politieke leider: niet overdreven intelligent, weinig persoonlijkheid, geen ideeën, politiek flexibel en mediabewust.

Tseard Zoethout
Tseard Zoethout
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Uw reactie is verwijderd wegens overtreding van onze spelregels. Matig uw taalgebruik! Zie: https://opiniez.com/opiniez-reactie-spelregels/

56
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x