Woke Woensdag – Van Albert Heijn tot Sneeuwwitje

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto bij artikel Woke Woensdag - Van Albert Heijn tot Sneeuwwitje Opiniez

Foto:

Welkom bij de Woke Woensdag van 5 mei 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Broccoli in de bonus

Wokegrutter Albert Heijn, bekend van Lente- en Winterfeesten, Ramadan-aanbiedingen en de Zwarte Piet-zuivering van Sinterklaas, stond afgelopen week per ongeluk pontificaal op de lange, pijnlijke tenen van woedend Woke Nederland. Deze broccoli-reclame kon niet door de beugel vanwege een verwijzing naar de Surinaamse tekst van het Songfestivallied.

Nadat een woordvoerder van Albert Heijn liet weten niemand voor het hoofd te willen stoten met de ‘knipoog’ reclame, berichtten vrijwel alle media dat het bedrijf excuses had gemaakt. Behalve de redactie van de NOS die benadrukte dat de broccoli-advertentie nog altijd niet in de ban is gedaan.

En de opper-Woke krant van Nederland NRC die het broccoli vuurtje nog verder probeert op te stoken met de kop: AH biedt geen excuses aan.

Of de Kom-In-Actie opzet van NRC slaagt valt te betwijfelen. Zelfs Wokies kunnen niet buiten hun broccoli en bonuskaart.

 

TU Delft Goes Woke

De TU Delft Campus wil in 2030 CO2-neutraal zijn. Om dit te bereiken heeft de universiteit haar eigen CO2-uitstoot gedetailleerd in kaart gebracht. Het blijkt dat de voedselconsumptie van studenten en medewerkers op de campus het een na grootste aandeel in de uitstoot heeft. Dat kan beter. Onder het motto ‘Gij zult geen vlees meer eten’ krijgen staf en studenten voortaan uitsluitend vegetarisch voedsel voorgeschoteld.

 

Schotse universiteit gaat door de knieën

Er is weer een universiteit bezweken. In Edinburgh worden docenten aangespoord om regenboogkoordjes te dragen, cisgender-privilege te erkennen, genderneutrale voornaamwoorden uit te spreken en micro-agressies te vermijden. Op de lijst van verboden uitspraken prijken teksten als: “Ik wilde een jongen worden toen ik een kind was”, “je bent een man of een vrouw” of “je probeert gewoon speciaal te zijn”. Het doel is om de nieuwe Woke-universiteit gastvrijer en veiliger te maken.

 

Amala fileert Woke professor

Het nieuwe PragerU talent Amala analyseert een gesprek tussen een Woke professor en een student met gezond verstand.

 

Sneeuwwitje in de ban

Er komt een einde aan het sprookjesleven van Sneeuwwitje. Wokies walgen van de smerige prins, een aanrander in spé.

 

CIA wordt intersectioneel

Een nieuwe rekruteringsvideo van de veiligheidsdienst CIA toont een agent die zichzelf omschrijft als “intersectioneel”, “cisgender” en “millennial”. Ze weigert om “misleidende patriarchale ideeën te internaliseren over wat een vrouw kan of zou moeten zijn.” De CIA is op zoek naar meer agenten zoals zij.

China, Rusland en de rest van de vijanden van de VS en het vrije westen lachen zich suf om de Woke epidemie die is losgebarsten met het aantreden van Joe Biden. Het is een kwestie van achterover leunen en wachten op het verval. Rob O’Neill, de man die Osama bin Laden doodde zegt dat toen hij met de CIA werkte, ze ‘iedereen kozen op basis van wat ze kunnen, niet hoe ze eruit zien’ Dat lijkt inmiddels een eeuwigheid geleden…

 

Heropvoedingscursussen

Het hoogbejaarde Britse Hogerhuislid Betty Boothroyd mocht na een openhartoperatie van haar artsen zelfs niet via Zoom deelnemen aan de verplichte cursus ‘Iedereen Waarderen’. Daar namen de Woke cursusleiders geen genoegen mee. Er is inmiddels een onderzoek gestart naar de afwezigheid van deze ‘foute’ spijbelaar. U lacht, maar ook in Nederland verovert dit soort cursussen de markt. Binnenkort ook bij u op de werkvloer?

 

OntWoken

Wordt uw bedrijf of organisatie geteisterd door Wokies? De directie van softwarebedrijf Basecamp bedacht een briljante oplossing: er wordt op het werk niet meer gesproken over politiek. “Het doel van Basecamp is om projectmanagement, teamcommunicatie en e-mailsoftware te maken. We zijn geen bedrijf met sociale impact. Onze impact is beperkt tot wat we doen en hoe we het doen.”. Na deze simpele boodschap nam een derde van het personeel ontslag.

Ondertussen in HollyWoke

Actrice en Woke activiste Alyssa Milano krijgt een paar virtuele oorvijgen.

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, Ines van Bokhoven, Jan Gajentaan, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupauch, Wouter Roorda en Lettie Verburg

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
10 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
emilia
emilia
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed dat AH niet overstag gaat en zeer vilein dat NRC er nog even een kooltje op gooit. Ik hoor steeds meer mensen die hun abonnement opzeggen van deze deugkrant. En reclame? Behalve soms de debiliteit die het laat zien, is humor nog steeds het hoogste doel. Bij sommige reclames dan.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  emilia

Humor in de reclames is iets van vroeger. Tegenwoordig tel je alleen het aantal juiste kleurtjes in de raarste combinaties. Je vergeet het product bijna door de politieke propaganda op te merken. Dat kan op zich humoristisch zijn gezien het hoge aandeel van debiliteit.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weet u het verschil tussen de slechte communistische blok van weleer en de goede hedendaagse Westen?
Zo goed als geen! Dezelfde mensen die toen het Westen bewonderden schamen zich nu voor die gedachte.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Een citaat uit dit artikel: this is beyond Big Brother far beyond. Als er geen nuchtere westerse mensen meer zijn ben ik bang dat we in deze situatie al zitten.
Hopelijk heb ik ongelijk, en als ik wakker wordt niet in DDR 2.0 leef.

Kees
Kees
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Nederland een land vol zeikers en zeuren.
Overal hebben mensen commentaar op .
Deze moeten terug gaan .
Alles valt tegenwoordig onder discriminatie.

Ons land wordt langzaam 100 jaar terug geduwd.
Wat een land is het geworden.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Inderdaad Kees, de Linkse door het grootkapitaal gesponsorde media vertelt maar een kant van het verhaal.
Iemand met een andere mening wordt op zijn hoofd geslagen met de lange lat.
Behalve als Halsema je vriendje is.

Binzrath
Binzrath
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees

Honderd jaar geleden had je tenminste twee soorten mensen, een man en een vrouw (Charles Darwin).

H.J.
H.J.
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad toevallig gisteravond met mijn echtgenote naar tv gekeken en onze conclusie was en of is.

Vroeger werden de programma’s voor Jan en alleman gemaakt en uitgezonden, nu zijn de programma’s gemaakt voor Jan en alleman moet meekijken en hoort te pas en te onpas het woordje wappie’s langskomen.
Gekleurde berichten zijn ook berichten, maar ?

Natuurlijk zit er ook bij ons een aan/uit knop op, maar ?

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ter vermaak en misschien ook als voorbeeld om die Woke gekte eens goed te kijk te zetten.

https://youtu.be/zhuOZq7u6wM

Tan Lan Ing
Tan Lan Ing
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed, Uri. De Chinezen en Russen lachen zich kapot omdat het westen ten onder gaat aan Woke. Zij selecteren de mensen op hun kwaliteiten en op niets anders.

10
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x