Woke Woensdag – Van Deug-Oscars tot vrouwensport

Oprispingen uit de wondere wereld van Woke

Titelfoto bij artikel 28 april 2021 Woke Woensdag - Van Deug-Oscars tot vrouwensport Redactie opiniez

Foto:

Welkom bij de Woke Woensdag van 28 april 2021. Een wekelijkse rubriek waarin OpinieZ-auteurs de meest opmerkelijke en vermakelijke artikelen, tweets en video’s voor u selecteren. Allemaal afkomstig uit de wondere wereld van Woke, de nieuwste mutatie van het linkse genoom.

Hollywoke Oscars

Keken er in 2014 nog bijna 44 miljoen mensen naar de uitreiking van de Oscars, in zeven jaar tijd is dat aantal gedaald naar slechts 9 miljoen. Tijdens de laatste show haakte opnieuw een deel van de laatste kijkers af. Het droom- en glitter-spektakel is de afgelopen jaren ontaard in een Woke kerkdienst uit de hel voor masochisten die zich drie uur lang dienen te laten tuchtigen door humorloze deugpredikers en social warrior sadisten. Zelfs het razendsnel doorspoelen van deze show is niet te harden. Hollywoke heeft dit jaar het eigen doodvonnis voltrokken.

 

Walgelijk Woke bier

U twijfelt aan de komende Klimaat Apocalyps? Dan is het tijd voor een eigentijds glas koel, walgelijk vies Woke bier als trigger warning.

 

Woke wetenschap

Koloniale zwaartekracht.

 

Een cursus Critical Race Theory

 

Het foutloze Woke Huis

Vier jaar lang hielden de media dagelijks lijsten en overzichten bij van alle ‘fouten’ gemaakt door president Trump. Gelukkig kan het journaille nu rustig ademhalen en ontspannen. Biden, de breekbare bewoner van het Woke Huis, maakt geen fouten. Hij geniet blindelings journalistiek vertrouwen.

 

Vaccineren alleen voor mensen van kleur

De Canadese stad Hamilton sluit blanken uit van vaccinatie. Nee beste lezer, dit is niet racistisch maar Woke.

 

De nieuwe Woke agent

 

Fatfobia

Hoe reken je af met fatfobia? Heel eenvoudig: ontmantel de Westerse beschaving.

 

Of de lachspieren?

 

Anne Frank hertaald

Het dagboek van Anne Frank kan nu ook verantwoord gelezen worden door Nederlandse schoolkinderen.

 

Wonderen op George Floyd Square

 

Leestips

Het OpinieZ Woke Watchers team beveelt aan:

 

Uit de wondere wereld van Woke sex

Deze week:

De onsportieve strijd tussen vrouwen en transgenders

Op de eerste dag van zijn presidentschap heeft Joe Biden met een simpele executive order de ondergang van vrouwensporten in gang gezet.

 

Woke Democrats in heel Amerika zijn sindsdien bezig bij wet de definitie van vrouwen en vrouwensport te wijzigen.

 

Transseksuelen mogen niet langer geweigerd worden als deelnemers aan vrouwensporten. De gevolgen zijn dramatisch. In iedere wedstrijd waaraan ex-mannen meedoen delven vrouwen het onderspit. In teamsporten lopen vrouwen ernstige blessures en verwondingen op door de kracht en het geweld van hun transseksuele tegenstanders. Deze vorm van Woke sport grijpt niet alleen in de VS om zich heen, maar ook op andere continenten.

 

Lobby

Er is inmiddels een flinke wereldwijde lobby gaande om de grofgebouwde ex-man ook op Olympisch- en Wereldkampioenschap-niveau toe te laten. Ondanks wereldwijd protest van vrouwenbewegingen zullen de eerste transgender atleten hun intrede doen binnen de vrouwensporten op de komende Olympische Spelen. Als er geen paal en perk wordt gesteld aan deze waanzin, luidt dat het einde in van vrouwensport en vrouwenrechten.

Beth Stelzer, sportvrouw en vrouwenrechtenactivist, is een van de actiefste strijders tegen deze verwoesting van vrouwensporten.

Zie de website van Beth Stelzer voor meer informatie over haar strijd voor vrouwenrechten en vrouwensport.

OpinieZ, Beth Stelzer, vrouwenrechten, vrouwensport

 

Uw Woke watchers waren:

Uri van As, Freek van Beetz, George van Bergen, Alma van Hees, Rutger van de Noort, Pamela Pinas, Robert Raupauch en Wouter Roorda

Tot de volgende Woke week!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
5 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In de Woke beweging zie ik een argument dat er uit bestaat dat het persoonlijk, subjectieve wordt vertaald in een algemeen, collectief probleem. Een private kwestie wordt vertaald in een publieke kwestie.
In de Oscar uitreiking wordt een privé kwestie (of je een film leuk vindt om naar te kijken) vertaald in een maatschappelijk probleem.
Bier (privé consumptie) wordt gekoppeld aan klimaatpolitiek.
Overgewicht is een private kwestie, niet iedereen heeft het. De perceptie van wat geldt als overgewicht wordt toegeschreven aan ‘de anderen’, de samenleving.
Transgender probleem is nog duidelijker: deze mensen veranderen alleen hun uiterlijke, persoonlijke geslachtskenmerken, niet hun DNA. Hun DNA blijft YX en wordt niet YY. Ze blijven dus gewoon man.
Al deze acties zijn uitingen van het projecteren van persoonlijke problemen op de samenleving. Van een onvermogen om de eigen situatie te accepteren als zodanig. Wijst op een narcistische of een megalomane persoonlijkheid.

Arie
Arie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Iemand die zichzelf als individu ziet moet alles zelf doen. Zelf huiswerk doen; zelf solliciteren, zelf carrière maken en zelf af en toe bijscholen. Dat is een hoop werk, en dan nog eindigen de meeste mensen niet aan de top maar iets boven het midden.

Het linkse tribalisme zegt dat je geen enkele invloed op je eigen leven hebt. Als je geen zin hebt je huiswerk te doen is dat geen luiheid; nee, je huiswerk doen is gewoon een “wit privilege”. Hetzelfde met solliciteren, carrière maken en bijscholen.
Je hoeft je nergens meer verantwoordelijk voor te voelen. Structureel teveel eten is ineens niet ongezond meer, maar een marxistisch-leninistische strijd tegen “fatphobia” en “sizeism”.

Geen enkele invloed op je leven hebben lijkt deprimerend, tot slachtofferschap een verdienmodel wordt. Mensen worden op basis van huidskleur of geslacht voorgetrokken bij onderwijsinstellingen en sollicitaties, krijgen aandacht op TV. Wie blank en man is kan een nieuw gender bedenken, en zo alsnog slachtofferschap claimen. Allemaal heel mooi voor luie, talentloze mensen.

Tel daar gemakzuchtig wij-zij denken bij op en je hebt een maatschappelijk probleem. Hele twitter-hordes die elkaar napraten, oordelend over mensen die ze nooit gesproken hebben. Arie Boomsma wilde voetbalprogramma VI uit de lucht hebben, hoewel hij het niet had gezien. Maar Arie had van Sunny Bergman gehoord dat er een grap was gemaakt. Had Sunny zelf ook niet gezien, maar wel gehoord; dus dan mag er niet meer geadverteerd worden…
Let wel, dit zijn volwassen mensen. Geen brugklassers die een klasgenoot verstoten vanwege merkloze kleding; nee volwassen mensen.

Trinco
Trinco
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn opoe zaliger zou het in één zin samenvatten: de weelde is ons de baas geworden.

Wouter1965
Wouter1965
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vrouwen willen gelijkheid en gelijk behandeld worden maar toch niet helemaal blijkbaar. Zelf geven vrouwen aan niet onder te doen voor mannen, behalve als het op sportgebied aankomt. Dan opeens geldt die gelijkheid niet en is er een aparte vrouwen divisie nodig. Zelfs in sporten waar geen kracht bij komt kijken is een aparte vrouwendivisie.

Zo ook niet lang geleden de klachten over salaris bij vrouwenvoetbal dat dit niet op hetzelfde niveau ligt met de mannen. Dan dient er wel ineens het zelfde betaald te worden voor mindere kwaliteit.

Aan 1 kant denk ik niet zeuren als vrouw, nu wordt je gelijk behandeld en deugd het ineens niet, aan de andere kant snap ik ook wel dat zo de lol er snel vanaf is.

Frans Galjee
Frans Galjee
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Wouter1965

@Wouter1965,

Je drukt mi op een open zenuw. Het zou mij niet verbazen als de minnetjes gegeven zijn door de immer misdeelden. Ik vrees ook dat er wel overeenkomsten te vinden zijn tussen die woke hysterie en die andere hysterie van het feminisme. Het gedrag van veel vrouwen in deze tijd maakt dat mannen daar volledig klaar mee zijn. En hoe hypocriet dan dat men verbaasd is over de opkomende vrouwenhaat.

5
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x