Naar een Democratische dictatuur zonder Trump

Gevaarlijke alliantie Democrats en Big Tech

Dinsdag 4 januari 2021 hield president Trump zijn waarschijnlijk laatste rally in Georgia. Hij legt zich niet neer bij de uitslag van de verkiezingen. Trump werkt niet mee aan de overdracht van de macht aan het Biden-team. De verkiezingen zijn volgens Trump gestolen door de heersende elite en Big Tech, die beschikt over massale gepersonaliseerde data van burgers. Arjan Hebly ziet een Democratische dictatuur opdoemen.

De opvolger van Trump als president is de meest onpopulaire en fletse oude baas Biden. Hij heeft zich met zijn mondkapje de hele campagne verstopt in zijn basement. Daarbij blijkt de heer Biden ook fabulerende talenten te bezitten. Hij fantaseerde een ontmoeting met voormalig Sovjetleider Brezjnev en een arrestatie, na een poging om de destijds gevangen zittende Nelson Mandela te bezoeken, bij elkaar.

 

Dirty

De journalisten in het immense land lijken het dirty veldwerk van hun beroep te laten liggen. Zij zitten liever achter hun bureau en computer dan de straten op te gaan. Zij onderzoeken noch de handel en wandel van de familie Biden, die hoogstwaarschijnlijk onfrisse banden onderhoudt met Oekraïne, China en Rusland, noch de werkelijke toedracht tijdens de verkiezingen op de straten, bij de posterijen, de organisaties die stembiljetten verspreidden en ophaalden, noch op de telkantoren. Maar wel hebben zij Trump en zijn administratie vier jaar lang achtervolgd en geprobeerd zwart te maken, onder andere met zijn vermeende racisme, en dat alles met nul komma nul bewijs als resultaat. Wij hoeven het allemaal niet te herhalen.

Een paar dingen die zich afspelen in Amerika zijn voor ons als ver verwijderd staatje, maar ook voor de rest van de wereld, toch van groot belang. Temeer omdat wat in de Verenigde Staten gebeurt vaak een voorbode is voor ontwikkelingen elders in de wereld.

 

Buitenlands beleid

Ten eerste mogen wij hopen dat onder de nieuwe presidentsregering het chaos scheppende buitenlandbeleid van de, door de elite en de naar elite hunkerende middenklasse, als Messias beoordeelde Obama niet wordt afgestoft en gerestaureerd. De orde die Trump in vier jaar tijd in de buitenlandpolitiek heeft bereikt, is zonder weerga. De kaarten in het Midden-Oosten zijn volledig anders geschud, de Syrische oorlog is voorbij, Iran is zolang dat land zijn vernietigende intenties niet opgeeft, in een wurggreep genomen, verschillende Arabische landen hebben vrede met Israël gesloten en terreuraanslagen in het Westen, veelal gesteund door Iran, vormen een veel minder grote dreiging dan voorheen. Daarbij hebben de aartsvijanden Servië en Kosovo dankzij Trump vrede gesloten.

 

China

Trump heeft bovendien oog voor de ontwrichtende werking, zeker ook binnenslands, van de ongebreidelde expansie en machtshonger van China, het gevolg van de globalisering. Daar kom ik later nog op terug. En tenslotte heeft Trump het hete hangijzer van de atoommacht Noord-Korea op een heel eigen en onconventionele wijze aangepakt. Dat dat beleid van Trump mogelijk nog niet helemaal is afgerond, is het resultaat van het conflict van de VS met Noord-Korea’s grote broer, China. Trump heeft, in plaats van oorlogen te beginnen, vrede gesticht.

Kortom, het doorzetten dan wel juist het afbreken van dit buitenlandbeleid is voor de hele wereld van het grootst mogelijke belang.

 

Globalisering

Wat zijn de drijfveren achter globalisering? Dat is niet zo moeilijk. Globalisering is puur en alleen ingegeven vanuit economische motieven, eigenbelang van bedrijven en staten en daarmee nauw verbonden met macht. Dacht u nou werkelijk dat globalisering dient om arme landen de mogelijkheid te geven zich te ontwikkelen? No way. Globalisering is alleen maar bedoeld om goedkope producten te kunnen fabriceren voor de markt.

 

Winst

Zou de kostprijs voor een Apple-mobieltje in de Verenigde Staten zeg € 1.000,- zijn, waarvan vervolgens de verkoopprijs € 2.000,- zou zijn (100% marge). De productie van datzelfde mobieltje geproduceerd in China bedraagt daarentegen € 200,- met een verkoopprijs van € 900,- (450% marge). Tel daarbij op dat de markt voor een mobieltje van €900,-, in ons voorbeeld het in China geproduceerde exemplaar, exponentieel veel groter is dan die markt zou zijn als het mobieltje € 2.000,- kost, en tel uit de winst.

En waaruit bestaat de markt van het mobieltje van € 900,-? Dat is de middenklasse. Net als in de politiek, moet het bedrijfsleven zich dus richten op de almaar uitdijende middenklasse. Daar is de verhouding tussen de inspanning die het maken van een product kost en wat je eraan kunt verdienen, het meest gunstig. Voor de High Tech bedrijven is dus het kunnen produceren in goedkope landen, om hun eigen middenklasse-markt tevreden te kunnen blijven stellen, essentieel.

Het is niet moeilijk om dan in te zien dat het voor Big Tech topprioriteit is om van een president af te komen die dit ontwrichtende mechanisme ter discussie stelt.

 

Big Tech

Voor het realiseren van de doelstellingen van de grote bedrijven, met name de Big Tech bedrijven, waarin het wippen van president Trump dus een essentiële schakel is, is het ouderwets lobbyen in de swamp van Washington niet meer voldoende. Nee, de Big Tech sector heeft een heel ander wapen voor deze strijd in petto en dat is de immense hoeveelheid hoogst gepersonaliseerde informatie van individuen, verkregen via ons gedrag op het internet.

De Coronacrisis heeft vervolgens ook nog een handje geholpen, aangezien toen het per post stemmen – een systeem waarvan iedereen weet dat het sowieso al zeer fraudegevoelig is, zelfs nog los van de big data machinerie van dit moment – salonfähig werd en als onvermijdelijkheid werd omarmd. Zelfs met de wettelijke waarborgen, die wijzigingen van het kiesstelsel gewoonlijk met zich meebrengen, werd het in de Verenigde Staten even niet zo nauw genomen. Immers nood breekt wet.

 

Poststemmen

Een uitgekiend systeem van gericht rondsturen, helpen invullen en weer ophalen van stembiljetten was vervolgens niet zo moeilijk uit te rollen over de staten waar het er echt toe doet, in de zogenaamde Swing States. Deze eerste keer dat de verkiezingen op deze wijze worden beïnvloed, geeft hier en daar nog wel wat schoonheidsfoutjes te zien, zoals reeds verhuisde of dode kiezers, maar neem van ons aan, de volgende keer zal dat allemaal tot het verleden behoren. Bovendien moesten er mogelijk hier en daar achteraf nog wat extra fake biljetten worden bijgeklust, maar ook dat zijn deze keer nog de kleine opstartproblemen. En als wij eenmaal met de computer gaan stemmen, dan is er voor Big Tech helemaal geen vuiltje meer aan de lucht.

 

Democratische dictatuur

En dat brengt ons bij het eigenlijke horrorscenario waarvan deze verkiezingen de afspiegeling vormen. Dat is die van het ontstaan van een Democratische dictatuur. Want van een partij die de data in handen heeft, valt niet te winnen. Het is niet uit te sluiten dat de Democratische partij het in de Verenigde Staten op deze manier, met de globalisten van Big Tech aan hun zijde, voor decennialang voor het zeggen krijgt.

De media, de onafhankelijke journalistiek, zij zouden dit toch uiteindelijk aan de orde kunnen stellen? Tot nu toe hebben wij gezien dat zij die taak niet echt oppakken. En waarom? Ook zij behoren tot de middenklasse die hunkert naar een plaatsje aan het banket van de elite. Zij zitten er zelf tot over hun oren in. Nee, van hen valt tot nog toe helaas niet veel te verwachten.

Dit artikel is geschreven samen met Rob Kern

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
34 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
hesa
hesa
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel. Ik denk nu dat heel veel mensen wakker geworden zijn, en opstaan tegen dit soort techgiganten/grote bedrijven en banken. En het gaat nu om eerlijkheid tegen leugen. Dat de verkiezingen frauduleus verlopen zijn, weet inmiddels heel de wereld. Daarom hou ik mijn hart vast w.b. de verkiezing in nederland. Ook hier kan het fout gaan. Wint globalisme, dan zijn we verkocht aan de Who en indirect aan china.

Kim
Kim
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hesa

Hier is bewijs dat het Antifa was dat ging rellen gister 👇
https://youtu.be/mkPXIrUSrf8
Lin Wood, advocaat, plaatste dit op z’n Twitter account.
…En zijn account is nu opgeschort door Twitter. Kijk en zie het voor jezelf.
Typ voor de ‘gein’ ook eens Antifa.com in en kijk waar je uit komt.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kim

Antifa.com. Ik kom uit bij de Nederlandse TV, en dan vooral de reclameblokken, waarin steeds meer zwarte mensen verschijnen en, zoals Youp van ’t Hek beschreef, gezellige gemengde gezinnetjes.
Bedankt Kim, ook het youtube filmpje een eyeopener.

Kim
Kim
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Graag gedaan. Als je bij google antifa.com intypt kom je rechtstreeks op de website van Biden/Harris.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kim

Je kunt er al niet mee reageren. Dat zegt alles.

Jay
Jay
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kim

Hoewel ik geloof dat Antifa wel degelijk achter de bestorming zat, zou ik Lin Wood niet snel geloven. De beste man is behoorlijk radicaal de laatste tijd. Hij heeft de maga beweging eerder geschaad dan gesteund met zn tweets.

Kim
Kim
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Dat is nieuw voor mij. Maar moet er ook bij zeggen dat ik Lin Wood niet echt heb gevolgd. Alleen zijdelings.
Dat is echt jammer als dat zo is dat hij Maga geschaad heeft.

Andre
Andre
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  hesa

“Dat de verkiezingen frauduleus verlopen zijn, weet inmiddels heel de wereld. ”
Mee eens, maar kijk naar de psychologie. Elke betrokkene die nu wordt geconfronteerd met de fraude, is een persoon. Een rechter, een senator, een kiezer, een advocaat. Die moet zijn nek uitsteken tegen dat enorme fraude circus dat opgezet is en riskeert zijn leven, zijn familie, zijn huis. Voor een onzekere uitkomst.
Het is veel te aantrekkelijk voor een persoon om in deze situatie om de andere kant uit te kijken en de dingen op hun beloop te laten. En juist daardoor komen ze in de ellende die ze liever hadden willen vermijden. Helden zijn zeldzaam omdat het niet leuk is om een held te zijn zolang je de afloop nog niet weet.

h.keur
h.keur
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima analyse. Helaas zal dat weinig helpen. Hier Nederland zijn de meeste mensen te lui geworden om zelf na te denken of te bang om tegen de MSM in te gaan. Men lijkt alles wel best te vinden, houdt rekening met vooral zich zelf en reageert volkomen flegmatisch op de meeste berichten. Of is men zo gelaten geworden, dat er gedacht wordt: ik kan er toch niets aan veranderen en het zal mijn tijd wel uitduren…
Natuurlijk geldt bovenstaand niet voor iedereen. Gelukkig niet, maar hoe is toch mogelijk, dat zoveel mensen meer vertrouwen hebben in gemanipuleerde statistieken dan in het gebruiken van je gezonde verstand. Het KNMI kan vandaag rustig met droge ogen beweren, dat de temperatuur in Nederland 2 keer sneller stijgt, dan in de rest van de wereld en dus moeten wij ons veel beter aan de klimaatdoelen houden. Wel eens een globe bekeken, hoe groot Nederland is op de wereldbol?
Dan naar de democratie in Amerika. Die verkiezingsuitslagen zijn net zo betrouwbaar als de melding hier van het KNMI.
Zo gaan we met de werkelijkheid om en accepteren klakkeloos alles wat MSM en overheid beweren. Nogmaals, niet iedereen, maar wel zeer velen. Het klimaat wat nu over ons komt is vele malen kokender, dan de temperatuur, die we in Celcius of Fahrenheit kunnen meten. U begrijpt wel wat ik bedoel.

Linda
Linda
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima artikel. Zouden we dit soort artikelen ooit op de msm kunnen lezen? Degenen die zich journalist noemen, moeten zich diep schamen. Geld vangen en er niets voor doen, en dan durven klagen over ambtenaren.

TJAUWA
TJAUWA
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Republikeinen schijnen de verkiezingsstrijd gaan verliezen. Is dat het geval, dan wordt het regeren gedompeld in een Democratuur. Zij hebben de toezicht en beschikking over de bevolking data, aan hun zijde hebben ze de Big Tech bedrijven en de Media. De Chinese partij en hun Economie zijn dan de grote winnaars.

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We zullen vandaag en vannacht af moeten wachten. Misschien zelf wel tot 20 januari. Mocht Trump dit verliezen, dan hou ik mijn hart vast.
Wat in de VS gebeurt heeft ook alles te maken met de middelen die ze in de EU inzetten om het volk onder controle te houden. Zonder Trump is er geen houden meer aan. Ik voorspel dan burgeroorlogen. Uiteindelijk gaan mensen dit niet accepteren.
En dan: laat u niet vaccineren. Ik wil geen conspiricy thinker zijn, maar u wéét niet wat er in zit en er zijn veel artsen en wetenschappers die opstaan. Zie het buitenparlementair onderzoek.

Els
Els
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

Buitenparlementair onderzoek, een tweede eyeopener voor mij op één dag. Ook Elvi bedankt. Zou Thierry Baudet dan toch gelijk hebben met zijn anti-coronamaatregelen strategie

Arminius
Arminius
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We zijn al verkocht, burgers zijn een commodity voor de elite!!!!

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die middenklasse wordt massaal buiten spel gezet en over 10 jaar is er geen middenklasse meer. Alleen nog een enorme onderklasse, waarvan de mensen blij zijn als ze zich op woensdag nog een gehaktbal kunnen veroorloven, gaat een mobieltje 15 jaar mee en een auto 30 jaar. Voor zoiets als een beter milieu is er dan trouwens ook allang geen geld meer.
Tegen die tijd valt er voor de multinationals ook niet veel meer te verdienen.

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

de 1e zin klopt als een bus, echter de rest gaat een beetje mank , als er geen middenklasse meer is kan er ook geen belasting worden gestolen, van een kale kip kan je namelijk niet plukken.
En mobieltjes die 15 jaar mee gaan?
Dat gaat nooit gebeuren met al die china meuk, zelfs het ooit zo robuuste volvo is al in chineze handen:(

Andre
Andre
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De macht die de Democraten uitoefenen op media en mensen berust m.i. op het voorhouden van idealen, op die manier heb je het morele gelijk altijd aan je zijde, omdat mensen ophouden naar de resultaten in de werkelijkheid te kijken.

Wel een opmerking bij globalisering: als economisch proces is het onstuitbaar. De berekening van de marges in het artikel (100 % tegenover 450 %) is niet helemaal wat er gebeurt in werkelijkheid. De marge op een product uit het Verre Oosten zal altijd als percentage hoger zijn, omdat er meer distributiekosten in zitten en de marge in absolute zin ook interessant moet zijn voor een Europese detailhandelaar.
Ook in Nederland wordt door de detailhandel een marge berekend van 100 % op geïmporteerd product (ik heb zelf in die handel gezeten).
Wat m.i. echt eng is aan de economische globalisering is dat ze voorheen botste met het globalisme als ideologie en dat is tegenwoordig bijna niet meer het geval. De grote industrieën vinden communistische principes prima, zolang het maar werkbaar blijft.
Ik onderscheidt socialisme van communisme op dezelfde manier als Durckheim: socialisme is het collectiviseren van de productie, communisme van de consumptie. Een communistische staat kan goed samenwerken met kapitalistische marktsector, dat zie je ook in communistisch China.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een duidelijke uitleg van globalisering en de alliantie van de Democraten en de Big Tech bedrijven. Voeg daarbij de politieke stokpaardjes van de Democraten zoals de identiteit politiek en dat geeft samen een uitzicht naar een vreselijke toekomst beheerst door globalisme en rassenonrust. Nu zal Biden niet alles kunnen terugdraaien, zeker de situatie in het Midden-oosten niet. Als hij weer vriendjes met China wil worden zal het hem meer kosten dan hij denkt. Maar hebben de Republikeinen zitten slapen al die tijd? Konden zij dit niet zelf bedenken? Net als in Europa liet Rechts Links de gang gaan en dit is het resultaat.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Wat natuurlijk helemaal niet helpt is bestorming van het Capitol. Trump fans hebben hem hiermee geen dienst bewezen in tegendeel. Tegenstanders kunnen nu nog meer naar hem wijzen met “zie je wel wie hij is!” Je zou je haast afvragen of het echt fans van Trump waren die de rotzooi maakten? Het was juist een mooie kans voor de tegenstanders van hem misschien zelfs Antifa criminelen. De verloren senaat is een groter probleem want de Republikeinen staan nu met lege handen met een ongeveer fifty-fifty verdeelde bevolking van het land. Dat kan meer onrust brengen dan een dagje Capitol.

Laatste aanpassing 2 jaren geleden door Ni28
W. Waltman
W. Waltman
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Het was antifa die binnenviel in het capitol

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  W. Waltman

Dat zullen wij van de MSM vast niet horen. Het zou mij niet verbazen na vier jaren vol pesterijen van de Democraten om Trump een nadreun te geven. En Biden zal straks vier jaar lang klagen wat Trump allemaal niet kapot gemaakt heeft wat hij moet repareren. Arme, zielige man.

Joost Visser
Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Antifa en BLM namen het initiatief en de politie liet hen binnen.

Ni28
Ni28
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Ik heb zelf niets van gelezen maar het zou mij niet verbazen. Officieel zullen wij ook niets van horen.

Verduin
Verduin
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Heb dit ook gelezen en foto’s gezien. Je ziet op een van de foto’s in het Capitool een man die ook op een foto van een antifa bijeenkomst staat.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De bestorming van Capital Hill door gewelddadige types is nooit goed te keuren. Er was een hele grote groep mensen die de verkiezingsuitslag niet geloofd, en ik geloof dat ook niet. De afgelopen jaren heeft Trump opruiming gehouden in het witte huis, in de senaat, in het rechtssysteem en zorgde hij voor klinkende overwinningen op internationaal gebied! Vier jaar lang heeft de msm en zeker ook de Nederlandse Media een negatief beeld geschetst van Donald Trump, veel niet gemeld als niet interessant en een niet aflatende haat jegens Trump. Je kon de radio of TV niet aanzetten of er kwamen weer ladingen bagger over hoe slecht Trump wel niet is voor de wereld en voor America.

Trump Heeft natuurlijk ook fouten gemaakt, maar welke president deed dat nu niet? Bush vader en zoon waren ook niet vlekkeloos, en vergeet ook niet de democraten als Clinton en Carter. JFK was ook geen heilige, en bij aanvang van het presidentschap van Trump ging het ook niet bepaald vreedzaam toe toen er zgn democraten ook aan het rellen gingen her en der in Washington. Trump maakte een einde aan de vriendjeskliek, en dat maakt dat we nu zitten met Biden die juist vriendjes overal neerzet en gebruikt als hij bij zijn verstand blijft. Biden zal zijn presidentschap vermoedelijk ook niet volmaken gezien zijn leeftijd en zal gedurende zijn tijd als president een moving target blijven!

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Die gaat de kerst niet eens halen, die is echt flink aan het aftakelen.
Hij is op het paard getild als marionet meer niet.
En straks krijg je die kamala heks, denk niet dat er veel giswerk zal zijn wie haar vice gaat worden.

Eric
Eric
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  edward

Biden is al sinds decennia bekende op het captitool, vandaar ook dat hij veel vriendjes en vriendinnetjes heeft. Biden gaat een koers varen die dichtbij dat van Trump ligt zeker qua buitenlands beleid. Maar daar hoor je dus niets over in de Nederlandse media. Wel prettig dat Michiel Vos u weet wel schoonzoon van, nu heeft meegemaakt hoe woedend de mensen zijn en dat hij het nu in zijn gezicht kreeg na jaren van heen en weer vliegen tussen de U.S. en Nederland alwaar hij niet van de buis te slaan was en zijn haat richting mensen met andere mening niet onder stoelen of banken steekt. Voordeel is nu dat Michiel niet naar Nederland kan vliegen vanwege Corona want we weten allemaal dat je in quarantaine moet en je mag ook niet op ski vakantie naar Canada volgens de regels. Maar daar heeft het Media park nu natuurlijk volkomen …. aan

edward
edward
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Eric

Michiel , die zit inderdaad zo diep in het democratische hol, dat hij niet kritisch kan nadenken zoals een journalist zou moeten doen.
zo vol van zijn eigen gelijk dat hij 0 empathie heeft voor de rest van de Amerikaanse bevolking, dan kan je inderdaad de bal wel eens in je gezicht krijgen.
Vreselijke omroep is de npo geworden. het mag gesaneerd worden, alleen klokhuis is nog leuk.
Maar op de commerciële is het niet anders kijk maar naar dat onderkruipsel eric(ass to) mouthaan , zum kotzen!
Dat noemen zichzelf journalisten.

Kees Tummers
Kees Tummers
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

de reacties op de treurbuis aan alle deugtafels was weer eens van een tenenkrommende voorspelbaarheid. Die doodgeschoten demonstrante is van geen belang -immers Trump-supporter- dat was bij draaideurcrimineel Floyd wel even anders. Van Rossem noemde bij de NPO alle Trump-stemmers ‘idioten’, waarbij alleen gristenmensch Tijs van den Brink hem tegensprak, de rest van het deugmensengezelschap was het kennelijk met hem eens.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk, en ik geloof best wel dat de Amerikaanse verkiezingen niet geheel netjes zijn verlopen, maar als die big tech bedrijven daar echt aan meegewerkt hebben, dan moeten daar binnen diezelfde bedrijven toch ook genoeg mensen werkzaam zijn die daar weet van hebben? En dan mag je toch aannemen dat die daar vroeg of laat mee naar buiten komen?

Elvi
Elvi
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Die zijn er ook en komen met beëdigde verklaringen naar buiten. Kijk naar Amerikaanse nieuwszenders, de MSM zal er hier niets over zeggen. Als je alleen de Nederlandse media leest zul je denken dat Trump niemand achter zich heeft staan en geen bewijzen heeft. Het tegendeel is waar. Kijk naar Newsmax, BCP en er zijn er nog veel meer.

Foaak
Foaak
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Aljosja Seijsener

Volledig met u eens. Ooit zullen we weten wat er echt gebeurd is.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Foaak

Dat hoop ik ook, al ben ik bang dat de werkelijke waarheid nooit boven tafel zal komen.

Nico Silver
Nico Silver
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo deze uitkomst niet in het voordeel van de Republikeinen uitpakt, is het het begin van het einde van de huidige Westerse Wereld daar. Er is dan geen weg terug. Het is een keerpunt dat zijn weerga niet kent.

In de analyse zit wel een vorm van anomalie, namelijk dat de multinationals, zoals bijv. Big Tec, winsten kunnen blijven genereren op basis van bestedingen van de groeiende middenklasse. Dat kan niet, daar nu juist een kenmerk van het geleidelijk oprollen van het kapitalistische systeem van vrije concurrentie en vervanging door monopolisten juist een implosie van middenklasse zal opleveren. Die lossen dan immers op als sneeuw voor de zon.

Einde Verlichting, begin van het Nieuwe Feodalisme

34
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x