Steunt Jesse Klaver een radicale rassenideologie?

“De hele democratie is onwijs wit”

Titelfoto: Jesse Klaver door Roel Wijnants, gepubliceerd onder CC BY-NC 2.0.

Critical Race Theory, een verwerpelijke rassenideologie, predikt verdeeldheid en polariseert: zwart tegen wit. Deze theorie wordt omarmd door Black Lives Matter. Jesse Klaver heeft volmondige steun voor deze beweging uitgesproken. Bauke Geersing analyseert zijn recente uitspraken één voor één en roept op tot bestrijding van deze gevaarlijke dwaalleer, die Nederland alleen maar schade zal opleveren.

Ter gelegenheid van de viering van de afschaffing van de slavernij traden allerlei politici op in de media. Zo ook Jesse Klaver. Hij gaf op 1 juli jl. een interview in het Algemeen Dagblad. Het ‘aardige’ van dit interview is dat Jesse Klaver zich heeft gepresenteerd als aanhanger van de radicale rassenideologie van de Critical race theorie. Ik loop langs de opmerkelijke passages uit dat interview. Die toets ik aan de kernelementen van die neomarxistische rassentheorie. Klassenstrijd is daarin vervangen door rassenstrijd. Tenslotte trek ik dan een conclusie.

 

“Onwijs wit”

Klaver beweert dat hij niet dezelfde kansen zou hebben gekregen als hij de achternaam van zijn vader had gehad. De basis voor Klavers’ stelling is dat hijzelf vaak hoort met welk institutioneel racisme mensen met een buitenlands klinkende achternaam of mensen met een zwarte huidskleur wel niet te maken krijgen. Op hearsay baseert Klaver de stelling dat er veel institutioneel racisme in Nederland zou bestaan. Verderop in het interview beweert hij dat er veel institutioneel racisme in Nederland is. “Het zit in de systemen van de overheid, van bedrijven.” En ja: het zit ook in de samenleving, aldus Klaver.

Klaver zegt dat de structuur van de Nederlandse samenleving racistisch is. Dit is de kern van de radicale rassenideologie van de Critical race theory. Klaver roept zelfs: “De hele democratie is onwijs wit.” Die samenleving, die overheid en dat bedrijfsleven die worden gedomineerd door het witte ras moeten veranderen. Geen onderbouwing met feiten, analyses en logische redeneringen. Hij produceert slechts ideologie, ronkende taal, overtuigingen, gevoelens, pars pro toto-redeneringen en valse voorstellingen van zaken.

 

Klavers’ retoriek

“Als je een witte, heteroseksuele man bent in de westerse wereld, dan sta je echt 100-nul voor,” aldus Klaver. Hij levert geen enkele onderbouwing. Geen feit, geen analyse en geen logische redenering. Dezelfde Klaver beweert dat zijn partij GroenLinks “etnisch profileren – bewust en onbewust – overal wil uitbannen.” Als hem wordt gevraagd wat er racistisch aan is als de fiscus bij mensen met een dubbel paspoort extra alert is omdat die weet dat die mensen gemakkelijk naar het buitenland kunnen en de fiscus de onterecht toegekende toeslagen mogelijk nooit meer terugziet, antwoordt Klaver: “In de Bijbel staat zoekt en gij zult vinden.” Daar wordt mee bedoeld dat je door te zoeken de waarheid vindt. Klaver bevéstigt dat je dan meer mensen met een migratieachtergrond zult vinden die zich ergens schuldig aan maken.

 

Kronkelredenering

Nu de feiten Klaver tegenspreken komt hij met een bij ideologen bekende draai: de werkelijkheid naar je hand zetten. Klaver redeneert als volgt. De feiten geven het systeem gelijk. Dat lijkt me juist. Klavers’ volgende stap. De Belastingdienst gaat verder zoeken. Ik zou zeggen: dat is prima om de gehele waarheid boven tafel te krijgen. Dan komt de ideologische draai van Klaver: “Maar het criminaliseert mensen, stopt ze in een hoek en maakt institutioneel racisme mogelijk. Dat moet veranderen. Mogen witte Nederlanders dan zoveel frauderen als ze willen?”

Denk even mee. Het onderzoeken van werkelijke fraude criminaliseert mensen, aldus Klaver. Die mensen worden echter niet door dat onderzoek gecriminaliseerd. Dat onderzoek stelt hun crimineel gedrag feitelijk vast. Dan beweert Klaver dat het vaststellen van crimineel gedrag, op grond van onderzoek, mensen in een hoek stopt en institutioneel racisme mogelijk maakt. Dat zegt een Nederlandse volksvertegenwoordiger in volle overtuiging! Het zijn beschuldigingen en misleidingen die op niet meer dan zijn radicale ideologie zijn gebaseerd. Dat moet volgens Klaver veranderen. Wat krijgen we nou? Moet de Belastingdienst geen fraude meer onderzoeken?

 

Eigen werkelijkheid

De laatste stap van Klaver in zijn misleidende redenering is de suggestie dat Nederlanders zoveel mogen frauderen als ze willen. Dit is een grove beschuldiging die Klaver op niets baseert. In zijn neomarxistische ideologie maakt dat niet uit. Daar creëer je je eigen werkelijkheid die je nodig hebt om de gewenste conclusies te kunnen trekken. Volgens Klaver heeft hij laten zien dat zo institutioneel racisme mogelijk is. Als het niet zo ernstig was zou je hartelijk om lachen om deze dwaze redenering en Klaver vragen of er iets met hem aan de hand is.

 

Zwarte Piet

Klaver laat zien dat hij de werkelijkheid stééds naar zijn hand zet als het hem uitkomt. Een ander voorbeeld. Staatssecretaris Mona Keijzer (CDA) zou in een tv-programma hebben beweerd dat of iets racistisch is of niet afhangt van in welk dorp de uitspraak is gedaan. Klaver komt dan met: “Racisme is niet geografisch bepaald!” Mona Keijzer zei echter in dat programma niet wat Klaver beweert. Haar werd gevraagd hoe zij vond dat het Sinterklaasfeest met Zwarte Piet zou kunnen worden gevierd. Dat wilde zij aan elk dorp overlaten. Klavers’ opmerkingen kloppen dus niet. En hij beweert zelf in het interview voortdurend dat racisme wél geografisch is bepaald. Het is immers geworteld in de witte westerse wereld.

 

Policor politie

In genoemd interview maakt Klaver duidelijk wat we nog wel en wat we niet meer mogen zeggen in Nederland. Het aankondigen van de ‘politieke correctheid’-politie? Het einde van de vrijheid van meningsuiting?

Een voorbeeld..

“Als je Akwasi vergelijkt met Zwarte Piet is dat racistisch. Punt uit,” aldus Klaver. Ik loop er even langs. Zwarte Piet is een historische figuur die door de soms gewelddadig optredende actiegroep Kick Out Zwarte Piet tot een symbool van racisme is gemaakt. Dat was die figuur helemaal niet. Hij was de nar, de zot (uit het boek van Erasmus, De lof der zotheid), die als bijzondere figuur zwart werd gemaakt en de machthebber de waarheid kon zeggen zonder daarvoor gestraft te worden. Klaver kent die geschiedenis kennelijk niet. Hij volgt de bedrieglijke uitingen van actievoerende ideologen. Let op de uitdrukking: ‘Punt uit’. Dat riepen de katholieken die actief waren in de Inquisitie ook: “Je bent een heiden, punt uit. Naar de brandstapel!”

 

Twee maten

Klaver suggereert hier dat Johan Derksen dat over Akwasi zou hebben gezegd. Maar die zei slechts van een als Zwarte Piet aangeklede en geschminkte man tijdens een actie van Black Lives Matter: “Die man is een held. Weten we wel zeker dat het Akwasi niet is?” Een botte, cynische grap. Dat heeft niets met racisme te maken. Klaver wordt dan in het interview geconfronteerd met de uitspraak van Akwasi tijdens de BLM-betoging op de Dam: “… dat hij Zwarte Piet tegen zijn kop zou schoppen. Klaver: “Dat vond ik ook niet goed. Maar hoe de hele wereld over hem heen valt over één uitspraak..”

Klaver meet met twee maten. Als Johan Derksen een grap maakt is het racisme. Punt uit! Als Akwasi een ronduit stuitende uitspraak doet neemt hij hem in bescherming. Klaver zou niet etnisch profileren, zei hij. Hij doet niet anders.

 

Ideologisch geronk

Aan het slot van het interview komt de slavernij nog even aan bod. Weer geen behoorlijke analyse, ook niet van de slavernij. Slechts ideologisch geronk. Maar Klaver vindt dat de regering van toen hierin een zodanige rol heeft gespeeld dat hij koerst op het doen van herstelbetalingen. De huidige regering, en ook nogal wat vorige regeringen hebben niets te maken met slavernij. Integendeel, die zijn en waren er tegen.

Wij Nederlanders van nu hebben ook niets met die slavernij te maken. Ook wij zijn er tegen. Dat wij ‘witte’ Nederlanders schuld zouden hebben wordt ons aangepraat door de valse profeten van de White race theory. Wij zouden een slavernijverleden, een koloniaal verleden en de neiging tot structureel racisme in ons ‘witte’ DNA hebben. Dat zou ons hedendaagse gedrag bepalen.

 

Op de knieën

Het is je reinste onzin. Het erge is dat nogal wat ‘politiek correcte’ Nederlanders zich er door laten beïnvloeden. In het programma OP1 vroeg iemand uit de gezondheidszorg wat ze zou moeten doen om van die schuld af te komen. Van die lui van BLM kan ze dat weten. Op de knieën, boete doen, voeten wassen, herstel betalen en achteraan in de rij van de nieuwe maatschappij aansluiten.

 

Klaver propageert een dergelijke radicale ideologie. Een extremistische opvatting die voor grote verdeeldheid in de Nederlandse samenleving zorgt, een ‘wij’ tegen ‘zij’ cultuur creëert en zwarte mensen tegen witte mensen opzet. Respect voor elkaar verdwijnt. Je bent of correct, of je deugt niet. En dat maakt Klaver uit. Punt uit! Terwijl het moet gaan om met elkaar samenwerken en samen de problemen oplossen.

 

Dwaalleer

Kom op mede-Nederlanders en allen die de waarden van de Verlichting een goed hart toedragen. Ontwaak, geloof in jezelf en ga uit van wederzijds respect jegens de ander. Maar bestrijd deze gevaarlijke radicale rassenideologie. Bestrijd het denken van mensen als Jesse Klaver. We laten toch niet in Nederland kapot maken wat we samen zo zorgvuldig hebben opgebouwd? Bestrijd de dwaalleer van mensen als Klaver. Nederland is helemaal niet structureel, institutioneel of systemisch racistisch. Kom met feiten en controleerbare onderbouwing, Klaver!

Komt racisme voor? Zeker! Moeten we dat stoppen. Natuurlijk! Maar dan wel samen met respect voor elkaar. Niet door het scheppen van tweespalt, schisma van wit tegen zwart, boosheid, valse voorstellingen van zaken en leugens. We laten ons toch niet bedonderen door een uit de Verenigde Staten overgewaaide verachtelijke rassenideologie?

Nederlanders ontwaak! Het komt op uw wakkerheid, vertrouwen en durf aan.

Over de auteur

Bauke Geersing
Bauke Geersing
Jurist. Auteur van ‘Kapitein Raymond Westerling en de Zuid-Celebes-Affaire (1946 – 1947) – Mythe en Werkelijkheid’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
61 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waar de heer Klaver aan voorbij gaat, is dat de aangeboden mogelijkheden in nederland, niet door buitenlanders worden benut . De taalcursussen worden amper bijgewoond, en werken wordt helemaal geschuwd. Dan het geweld, de mocromaffia, roemeense maffia enz, tiert welig.
Allemaal, omdat het kan. Allemaal omdat dit bananenkabinet hun gedrag faciliteert Dus, Klaver, wat zegt dit over jou. Wat zegt dit over het kabinet? Nogal logisch dat wergevers liever nederlanders heeft. Nogal logisch, dat mensen voorzichtig zijn als ze buitenlanders tegen komen.

Sola Scriptura
Sola Scriptura
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

De basis van de z.g. verschillen ligt niet bij de “fatsoenlijke” Nederlander, de mensen met een NIET-Nederlands paspoort en een Nederlands paspoort discrimineren zichzelf door een leer aan te hangen die hen toestaat, zo niet verplicht, z.g. “ONgelovigen” te mogen beliegen, bestelen, zelfs doden, hetgeen we om ons heen zien gebeuren, elke dag opnieuw.
Er op los slaan, trappen, doden, heb het zaterdagavond nog meegemaakt, hoe erger hoe meer zij geëerd worden, zie de vreugdedansen bij het doden in het M.O., de moordenaars krijgen straatnamen, z.g. bruiloftsfeesten in de straten omdat men denkt dat men dan martelaar is, de omgekeerde wereld.
“Ze” veroorzaken het zelf (het discrimineren komt van HUN kant) en geven anderen (ons) de schuld.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Inderdaad Bauke blijven benoemen, dat het gevaar uit die door jou benoemde hoek komt.
Deze Linkse knul, moet gewoon als hij zich niet welkom voelt in Nederland, en vertrekken naar Marokko, want hij heeft nog steeds twee paspoorten.
Voor ik het vergeet, lever dan gelijk je Nederlands paspoort in.

P. Puk
P. Puk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laat ze toch eens oplazeren met dat linkse gedram! Willen ze dan echt alles naar de kloten helpen? Het wordt hoog tijd dat PVV en FVD de macht overnemen.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bauke Geersing toont in dit artikel met argumenten en met gebruik van logica aan hoe demagogisch Jesse Klaver redeneert. Blijft toch de vraag over hoe het komt dat Groen Links toch aantrekkelijk blijft voor met name (jonge) millenials. De afgelopen jaren is in het onderwijs (basis- en voortgezet) meer nadruk komen te liggen op de persoonlijkheidsvorming en minder op inhoudelijke kennis. Dat leidt er toe dat jongeren niet meer in staat zijn om naar feiten te kijken en die te kunnen plaatsen tegen hun achtergrond. Ook ontbreken theoretische kaders hoe je die feiten kan interpreteren. Dat leidt ertoe dat de werkelijkheid wordt waargenomen vanuit moralistisch oogpunt. Vanuit het onderwijs krijgen leerlingen in hoofdzaak een linksig maatschappijbeeld mee. Zie de rol van het vak burgerschapsvorming.
Het is dus helaas niet vreemd dat moderne rassentheorieën worden omarmd.
Groen Links is altijd een vergaarbak geweest van extreemlinkse stromingen, zoals stalinisten en maoisten. En Klaver laat ten lange leste zien wie hij werkelijk is: een ordinaire agitator.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Het is de oeroude probleem, de generatiestrijd. Met de jaren komt de verstand maar soms niet. Daar maken lieden zoals Klaver misbruik van en als je dan eenmaal een schreeuwende massa bij elkaar heb geraapt dan kun je die verder manipuleren hoe je wil. Soms ook heel lang want een schreeuwende massa is feitelijk altijd dom.

P.Visser
P.Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

En toch! Als we de enquête van EenVandaag moeten geloven is een flinke meerderheid nog steeds bij de les!

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

@ P.Visser.
De enquêtes van EenVandaag zijn volledig onbetrouwbaar; bovendien begin ik steeds meer te twijfelen betreffende de uitslagen van de laatste verkiezing(en). Dit laatste is mijn persoonlijke mening.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Enquêtes betekenen voor mij praktisch hetzelfde als televisie debatten, beide zijn onbetrouwbaar.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

Al ben ik niet zo overtuigd door enquêtes wil ik graag met u mee blijven hopen.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  P.Visser

De enquête van EenVandaag moet u dan ook nooit serieus nemen. Die rooie dwerg met z’n gestuurde onderzoekjes kan net zo goed gaan werken de Rijksvoorlichtingsdienst, in feite doet die dat al. Er bestaan leugens, grote leugens en statistieken (enquêtes)

audio1958
audio1958
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kijk eens hoe ‘ gekleurd’ de top van GL is. Partijbestuur, 1e en 2e Kamer, Europees parlement. Bijna roomblank. Voordat hij ons de les leest laat hem eerst daar eens wat over zeggen. De stroming die hij vertegenwoordigt is heel gevaarlijk.

U.Hoekstra
U.Hoekstra
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja. Even een mededeling; ik bied geen excuus aan voor zonden die mijn voorgeslacht niet gedaan hebben.
En wat betreft mijn kinderen (blond en blauwe ogen) die hoeven dit ook niet te doen. Al honderden jaren woont mijn voorgeslacht in Fryslân. Hebben in armoede gewoond en als half slaaf (boerenarbeider) dit land mede opgebouwd. Pake had niet eens een riem maar een pick-up touwtje om zijn broek.
Dan komt er iemand van radio 1 ergens in Fryslân bij een schoolplein om iets van een reportage te maken. Doet vervolgens de uitspraak ‘de kinderen hier zijn wel gevaarlijk blond.
Tja als dit het nieuwe Nederland moet worden.
Jesse jonkje ik ….. op dei.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  U.Hoekstra

Goed zo, buigen of knielen doen alleen zwakkelingen, idioten en politici.

U.Hoekstra
U.Hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dank voor uw reactie.
Nog een kleine aanvulling vanuit de statenzaal van de provincie Fryslân. Wy Fryzen knibbelje allinich foar God.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

en als je dat niet wenst te doen -zoals Verstappen- word je gelijk verdacht gemaakt, zoals Koeman bewees, door het Jos kwalijk te nemen niet ‘met de hele groep’ meegedaan te hebben bij dat walgelijke knielen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Kees Tummers

Dan blijven zij maar levenslang in de wachtkamer, ik spaar mij oude knieën volledig en nog meer mijn geest.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  U.Hoekstra

>> … de uitspraak ‘de kinderen hier zijn wel gevaarlijk blond. << Dit lijkt mij een uitermate racistische uitspraak. Je kan hiervoor naar het politiebureau gaan en aangifte doen. De betreffende reporter moet wat mij betreft op staande voet ontslagen worden. Weg met dat tuig!

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Helaas moeten we ons dan gelijk afvragen of die -zeer terechte- aangifte wel opgenomen zou worden………..

Uilke hoekstra
Uilke hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

Ik stond er niet bij. Was maar beter ook.
Het echter wel aan ons om zulke zaken niet te accepteren. Bijvoorbeeld op mijn werk wordt gewaarschuwd voor diefstal van Laptops. Met een plaatje van een blanke manlijke dief. Hier heb ik een klacht over ingediend en bij ieder poster etnisch profileren neergezet. Dit is welke kant we op gaan. Maar dat zal niet zonder strijd gaan. Mensen gewoon reageren op een nette manier maar niet accepteren.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

en dacht u nu werkelijk dat die aangifte in behandeling wordt genomen? Verkeerde kleur!

Willemijn
Willemijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Eindelijke weer iemand die prachtig onder woorden brengt wat een groot deel van de Nederlanders voelt, denkt en weet. Veel dank Bauke Geersing, het enige wat ik nog wil toevoegen is: VERPLICHTE kost voor alle middelbare scholen, universiteiten en politici!!!!

Els
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heer Geersing, hartelijk dank voor deze uitgebreide analyse van het interview .

“De hele democratie is onwijs wit.” Die samenleving, die overheid en dat bedrijfsleven die worden gedomineerd door het witte ras moeten veranderen.”

Ja gek hè die witte democratie en samenleving. Maar het is wel de overwegend blanke, al minstens enkele honderden jaren bestaande samenleving die Nederland (en Europa) economische welvaart gebracht heeft. En nu de gemeenschappelijk pot rijkelijk gevuld is waar gekleurde nieuwkomers (de goeden daargelaten) gratis geld uit krijgen, nu willen zij ook nog macht.
Bovendien, stel dat de Nederlandse blanke samenleving zou verhuizen naar bijvoorbeeld Marokko, hoe “gekleurd” c.q. “wit” zou het verhaal van Jesse dan zijn?

“Klaver laat zien dat hij de werkelijkheid stééds naar zijn hand zet als het hem uitkomt.”

Zou dat ge- en verdraaien van de realiteit iets te maken hebben met Marokkaanse genen? Zie zijn collega’s van DENK.

U.Hoekstra
U.Hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Els

Het blijft verbazingwekkend dat veel jonge blanke vrouwen op groen links stemmen. En daarna naar Scheveningen gaan om te demostreren tegen lastige sissende mannen.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  U.Hoekstra

maar dan weer wel bij Omroep West bij de vraag ‘waar bestaat die groep dan uit?’ antwoorden: ‘DAAR WIL IK BUITEN BLIJVEN’!

Jan van Dijk
Jan van Dijk
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik het goed begrijp beweert Jesse Klaver, dat als hij zich bij zijn Marokkaanse naam had genoemd, hij niet zoveel kansen had gekregen. Volgens mij heeft hij alleen bij Groen Links kansen gekregen, die vermeldenswaardig zijn. Dus hij beweert, dat ze bij Groen Links bij de selectie racistisch zijn althans zich laten leiden door vooroordelen over afkomst.

U.Hoekstra
U.Hoekstra
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan van Dijk

Ik had dezelfde gedachte. Niet best daar bij groen slinks

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Herstelbetalingen moeten waarschijnlijk de andere kant op – de afstammelingen van slaven zijn een stuk rijker dan hun verre familie in herkomstlanden.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

Niet alleen dat. Uit bottenonderzoek van overleden slaven blijkt dat zij groter en sterker waren dan hun Afrikaanse voorouders. Dit omdat ze gezonder en beter gevoed waren. Ik geloof dat ze ook langer leefden. In alle varianten kun je nu beter zwart zijn in de VS of Europa dan in pak hem beet: Liberia. Dank je wel, blanken.

Youp
Youp
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De aanname van Klaver en andere racisme-roepers is dat alle volkeren gelijk getalenteerd zijn. Het overduidelijke en voor iedereen waarneembare feit dat niet iedereen dezelfde mate van succes mag genieten moet dan wel het gevolg zijn van racisme (institutioneel, individueel en systemisch – kies wat je het beste uitkomt) of een gebrek aan kansen.

Helaas wordt de mate van succes bepaald door intelligentie en hard werken. Het velkleurtje heeft er weinig mee te maken. Chinezen, Japanners en Koreanen integreren voor geen platte centimeter maar zijn intelligenter dan blanken en ze werken harder. In de UK zijn de Sikhs heel succesvol, terwijl deze toch goed donker zijn en vaak een malle tulband dragen. Allemaal zijn ze succesvoller dan blanken. Blanken zijn dan wel weer succesvoller dan mensen uit de Maghreb of Sub-Sahara Afrika; vanwege dezelfde, eerder genoemde redenen.

Er is nog een lange weg te gaan.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Youp

Het al dan niet integreren van die -volgens u-qua intelligentie boven blanken staande groepen is van minder belang, zolang ze maar niet de steden platbranden en onevenredig vaak scoren in misdaadcijfers toch? ‘Chinezen, Japanners en Koreanen zijn intelligenter dan blanken’ en ‘wij’ blanken zijn dan weer qua intelligentie superieur aan de zwarte medemens? Is dat de uitkomst van een wetenschappelijk onderzoek van Diederick Stapel? Een dergelijke opdeling van de mensheid, nog gelardeerd met de uitspraak dat bepaalde groepen ‘harder werken’ (staat u erbij met een stopwatch?) is er een van dik hout…..

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klaver is de praatpop van Van Ojik c.s. GroenLinks is een club van links-radicale ideologen, die nooit het achterste van hun tong zullen laten zien. Ze laten altijd de links-radicale idealen prevaleren boven praktisch-rationele. Vreemd.

Bennie
Bennie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Pormes, Duyvendak, Singh Varma, RGW: allen communistische agitatoren.
Mensen, die GL stemmen, zijn levensgevaarlijk.
De nabije geschiedenis leert ons de massamoorden, die dit soort figuren op hun geweten hebben.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Bennie

@ Bennie. Helemaal mee eens.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens. Als mensen verantwoordelijkheid zouden nemen voor zichzelf dan kunnen we de verloren energie van de slachtofferrol aan wezenlijke zaken besteden. Zoals het terug winnen van onze soevereiniteit, vrijheid en inspraak, voordat we als land verder economisch en cultureel uitgehold worden door de EU.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk. Ik voelde al lang aan dat Jesse Klaver een politiek lichtgewicht is.
Wat hij zegt deugt niet.
Vreselijk dat er nog zoveel verblinde mensen in NL wonen die denken dat GL een goede partij is. HOE dom kan je zijn.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op de NPO, radio en tv, gaat het bijna niets anders dan over racisme. Ook komen er voortdurend sprekers aan het woord die politiek vrijwel uitsluitend in het GL D66 spectrum zitten. Duitse, Engelse en US zenders geven een vergelijkbare indruk. Het is een soort muur van propaganda die op je afkomt, en die maakt dat je gaat denken dat het niet lang meer duurt voordat er vernietigingskampen worden ingericht speciaal voor blanken. Ik denk dat nu al mensen rondlopen met het idee: die groep zwarten daar aan de overkant, is die er op uit om mij in elkaar te slaan en vervolgens dood te schoppen? In de VS is er een enorme run op wapens. In Duitsland is dat al jaren gaande. Tot voor kort dacht ik dat racisme iets van het verleden was, iets van gekke nazi’s en zo. Nu denk ik dat racisme weer helemaal op de agenda staat. En dat het maakt dat je heel erg moet oppassen in welke buurt je loopt.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klaver en al die racisme roepers verzuipen in een subjectieve wereld van eigen waarheden. Heeft Klaver zich afgevraagd waarom werkgevers aarzelen bij het zien van vreemde achternamen? Geen institutioneel racisme maar vrees voor herrie op de werkvloer. “De hele democratie is onwijs wit.” roept Klaver. De zwarte landen kennen geen democratie. De twee passpoorten zijn de basis van huidige problemen. Als je voor een land kiest dan kies je voor de voordelen maar ook de nadelen. Met twee passpoorten kies je alleen voor het eerste. In navolging van de NPO verdraait Klaver hetgeen gezegd is door een ander in eigen interpretatie. Dat is niet alleen discriminerend maar ook racistisch en het is vooral een grove aantasting van het vrije woord en de hele democratie als zodanig. Klaver en zijn mensen streven naar dictatuur opgelegd door gekleurde inquisiteurs. In Amsterdam beweert Groot Wassing dat de democratie niet als doel moet dienen. Is Akwasi vergelijken met zwarte Piet racistisch? Zwarte Piet is in mijn beleving een pientere zwarte kereltje die de oude soms dementerende witte Sinterklaas plaagt met zijn slimheid en humor. Dat kan Akwasi waarschijnlijk niet. De opmerking van Derksen is niet eens een grap maar bijdehante opmerking op de juiste moment. Als een zwarte een grap over een blanke zou maken dan is het humor maar andersom is het racisme. Larry Elder, een zwarte radiopresentator heeft het mooi verwoord. “Herstelbetalingen is het onttrekken van geld aan hen die nooit slaveneigenaren waren om te worden gegeven aan hen die nooit slaven waren.”
Misschien kunnen de zwarten liever voor zorgen dat zij wel aangenomen worden door werkgevers en zo hun geld kunnen verdienen. Dan heb je niet alleen geld maar ook, nog belangrijker, aanzien.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Denk dat ik het wel zou kunnen vinden met Larry Elder. Mijn standpunt is ook altijd al geweest; Ik heb geen slaven en jij hebt nooit katoen geplukt. En om dan in Klavers termen te blijven, punt uit.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

De stelling van Elder is gezond net zoals die van u. De “punt uit” van u is op zijn plaats, die van Klaver is dictatoriaal.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dank u Ni28 👍

Sailor 1
Sailor 1
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Omdraaien dan maar? Dictatuur is onwijs zwart. Zie een aanzienlijk deel van Afrika.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sailor 1

Afrikaanse staten zijn voornamelijk dictatoriaal net zoals de BLM en de organisatie waar zij bij horen.

Hubertus Vicus
Hubertus Vicus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zie het als een klassiek voorbeeld van… wanneer je alle idioten aan jouw kant kan krijgen, kun je tot alles verkozen worden.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is wel grappig dat ik uit hetzelfde getto kom als onze Marokkaanse volksvertegenwoordiger Jesse Klaver. Ik heb tot op de dag van vandaag geen idee waar hij het over had, Later begreep ik dat de waarheid een draai mag krijgen als je er beter van af komt met een leugentje. De westrand in Roosendaal was en is een fijne wijk.

“Als je een witte, heteroseksuele man bent in de westerse wereld, dan sta je echt 100-nul voor,” aldus Klaver.
Mijn ervaring is dat je 100- nul voor staat als je wil leren en niet lui bent.
In Nederland doen achtergrond, huidskleur of religie er stukken minder toe als in Saoedi Arabië, om maar eens een willekeurig moslim land te noemen. Daar zal je deze uiterst slimme man niet op kunnen betrappen. Dat discriminatie ook in de landen met moslim achtergronden common sense is.

Nee hij neemt liever iemand de maat die een houding aanneemt waar je wat mee kan. De mensen die zich plaatsvervangend schuldig voelen voor het leed waar ze part nog deel aan hebben gehad. Het befaamde Stockholm syndroom. Ook de reden dat Duitsland zich zo welwillend gedraagt tegenover alles wat maar binnen wil komen.
Ik neem het de goedbedoelende mensen niet kwalijk dat ze Jesse interessant vinden en denken dat hij een punt heeft. Probleem is alleen dat die goedbedoelende mensen zich verantwoordelijk voelen voor iets wat hen is aangepraat.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rienus

Wat Klaver zegt tekent de soort. Ik hoef niets te doen want ik heb toch geen kans. Pure zwakheid en een extra kostenpost voor de werkenden.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Heel scherp gezien Ni28, echt spijker en kop 👌
Door zichzelf continue de slachtoffer rol aan te meten, plaatsen zij zichzelf buiten de maatschappij. Geen woord grieks aan.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Ik schrijf uit eigen ervaring. Ook met de wetenschap dat hier niemand op ons stond te wachten konden wij vrij snel op eigen benen staan. Met gebrekkige taal en een paspoort deden wij ons best om niemand tot last te zijn. Nooit de hand opgehouden omdat wij ons niet zielig voelden en omdat je wil laten zien dat je geen zwakkelingen bent. Op de taal na 100% gelukt.

Stoner
Stoner
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Dat siert u en uw familie en de taal maak u daar geen zorgen om. U beheerst hem beter dan de gemiddelde millenial met nederlandse roots. Ik ben trots op u, een voorbeeld van hoe het moet. Niet zeiken en de schouders eronder. Dat is de mentaliteit die respect oproept.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Stoner

Dank u, Stoner voor uw mooie woorden. Juist door onze eigen inzet en goede wil raakt ons dat wat nu om ons heen gebeurt dubbel hard. Want met schreeuwen kom je er ook zoals velen denken. Maar wij zouden het opnieuw doen op onze manier, die past beter bij ons.

Roelof Bosma
Roelof Bosma
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Na dit gelezen te hebben, weet iemand misschien het juiste adres waar deze Yasser Feras woont?
Nog een vraagje: waarom neemt deze gemixte allochtoon niet de naam aan van zijn vader die ook niet pluis was gezien zijn niet zo fijne ervaringen met hem?
Niet gek natuurlijk een Marokkaan als vader……FEIT!

logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Al sinds jaar en dag , allochtonen genieten de voorkeur waar onlangs ik bijgekomen statushouders genieten de voorkeur.

Het is de politiek die de segregatie gestart is met de kretologie allochtonen en autochtonen. Het is de politiek die allochtonen op een voetstuk plaats boven autochtonen. Het is de overheid die positief discrimineert en daarmee automatisch een andere groep negatief discrimineert. Ik begrijp overigens die demonstrerend mafklappers niet meer. Als een kleurling president van Amerika kan worden dan is bewezen dat iedereen kan worden wat ie wil.

Wij moeten de zwarte feesten steunen waar de blanke worden vergruisd terwijl zwarte piet die een karikatuur is discriminerend zou werken. Het is te gek voor woorden dat de politie knielt tijdens de betogingen en dat de politiek deze idioterie zoveel ruimte geeft. Hier gaat rottigheid van komen want niemand bestempeld mij als racist omdat ik niet meedoe aan de zelfkastijding.

HPax
HPax
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  logisch_denken

Iedere Samenleving is duaal georganiseerd: leiders en volk. Vergelijk de Romeinen met hun Senaat en Populus: een twee-eenheid. Als deze relatie negatief wordt, komen de posities van de Senatoren in gevaar en roepen ze de hulp van vreemdelingen in, contra hun eigen landgenoten. Leiders en allochtonen zitten dan vis-à- vis het volk (sociale structuur) in hetzelfde schuitje, en dat wordt door het volk als verraad gevoeld.

Deze gang van zaken laat zich hIstorisch staven. De ratio van die idiote en criminele massa-immigratie – die aanranding – laat zich niet anders uitleggen.

Frank
Frank
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De spijker op de kop. Dat walgelijke meten met twee maten zoals in het voorbeeld van Derksen en Akwasi, dat klopt gewoon van geen kant. En dat witte/blanke mensen zich zouden moeten schamen en verantwoorden voor wat er in een ver verleden is gebeurd is natuurlijk helemaal ridicuul. Altijd weer die slachtofferrol aannemen en dan al die wit/blanke deugmensjes die het er natuurlijk roerend mee eens zijn is helemaal walgelijk. Ik ben heel dankbaar dat er nog mensen zijn die niet meeheulen maar hun eigen mening geven. Ja mensen, helaas is de wereld hard en vaak niet eerlijk maar we zullen dat toch moeten accepteren.

Marcel Heilig
Marcel Heilig
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klaver is een onzinnig kind, aangestuurd door een – rat. Heeft ook geen idee waar hij mee doende is; het door mijn generatie opgebouwde “welvarend” Nederland economisch en maatschappelijk de vernieling in werken. Nederland kom in opstand! De Rutte kliek moet afgeserveerd worden. Hij is verantwoordelijk voor de achterbakse manieren waardoor de burger zijn inspraak rechten is ontnomen. Afstraffen bij de komende verkiezingen!

Gussel
Gussel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom komen ze toch naar de “witte” bevolkte landen, wanneer ze zo slecht behandeld worden.
In Nederland wonen hoofdzakelijk blanken mensen en doordat er steeds meer gekleurde mensen bijkomen zal in de toekomst de arbeidsmarkt gemêleerde zijn. De kansen die ze hier krijgen moeten ze aangrijpen en niet in de slachtofferrol kruipen. Heb nog nooit iemand op zijn huidskleur beoordeeld.
Wanneer je niet meer kunt discussiëren en met een afwijkende mening als racistisch wordt bestempeld, dan is de vrije meningsuiting en de democratie om zeep geholpen.
Heb grote vrezen voor de toekomst voor mijn kinderen en kleinkinderen.

Friesecanadees
Friesecanadees
3 jaren geleden

Feras is een shitdisturber en lijder(!!)hetgeen ne DDR land nog verder in de shit duwt en zal duwen

How much is enough?

Uninvited Guest
Uninvited Guest
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is maar één benaming mogelijk voor mensen als Jesse Klaver, een woord, waarmee hij graag anderen de maat neemt: Populist.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er is iets wat mensen zich moeten beseffen..
Wanneer iemand die critical theory aanhangt het heeft over “racisme” dan kun je daar niet mee in gesprek over wat jij onder racisme verstaat. Jij hebt het over de echte definitie van racisme, terwijl de neomarxist het heeft over een herdefinitie van racisme. Je praat per definitie langs elkaar heen.
Het verschil is dat de neomarxist dit weet en jij niet.
Daarom veranderen ze taal.. het is een wapen, niet een manier om te communiceren.

Wouter1965
Wouter1965
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weet u wie ook aan rassenideologie deed? Geeft te denken waar deze groeperingen hun ideeën vandaan halen.

Kees Tummers
Kees Tummers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

‘Komt racisme voor? Zeker! Moeten we dat stoppen. Natuurlijk! ‘ Je kunt het voor een deel tegengaan, het idee om racisme ’te stoppen’ is ronduit naïef, in welk land is dat gelukt, Utopia?

61
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x