Nutteloze Dam-demonstratie is toppunt van egoisme

Vertrek Halsema is het minste dat moet gebeuren

Titelfoto: Screenshot beeld NOS.nl. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Ik ben woest, u ook? Ik zie de beelden en berichten van de demonstratie in Amsterdam, en ik ontplof. En ik vind dat ik dat recht heb, als deelnemer aan deze samenleving. En ik kan me uw woede ook voorstellen. Want het is veel meer dan alleen een onbeschrijflijke vorm van hypocrisie, dat deze stad en haar burgemeester zo gemakkelijk allerlei crisisregels aan hun laars lappen, dat er niet is ingegrepen bij de te grote opkomst, en dat het excuus wordt gebruikt dat deze demonstratie ‘te belangrijk’ zou zijn om af te lasten.


‘Te belangrijk’

Laten we daar eens naar kijken, naar dat ‘belangrijk’.

Men demonstreert tegen racisme – op zich is dat een zaak waar we met z’n allen fel tegen gekant zijn en voorlopig zullen moeten blijven zijn, helaas. De meeste mensen die ik ken zijn geen racisten en keuren racisme niet goed, en ik denk dat dat ook voor u geldt. Daar nog eens de straat voor opgaan doet een beetje aan die roze armbandjes tegen kanker denken: mensen dragen ze met trots, maar waarom? Kent u iemand die voor kanker is? Ik ook niet, nee.

Maar goed: niets mis met mensen die hun afkeer van vreselijke zaken nog eens willen onderstrepen, vind ik. Het probleem zit ‘m alleen in hoe dat gisterer is uitgedragen: zelden zag ik een groter vertoon van egoïsme dan tijdens en vanwege deze demonstratie.

 

Nutteloos

Om te beginnen: wat voor werkelijk gewicht heeft deze bijeenkomst in de schaal gelegd? Is na de demonstratie alle racisme de wereld uit? Had het zoveel belang? Ik denk dat we veilig kunnen stellen dat dit vertoon, wat resultaten betreft, nog geen deuk in een pakje gesmolten boter heeft geslagen. Het was dus nutteloos. Je zou dus kunnen stellen dat, naast de persoonlijke beleving en morele bevrediging van de deelnemers aan zo’n demonstratie, eigenlijk niemand baat heeft bij dit soort samenscholingen.

 

Morele zelfbevrediging

Laten we dan eens kijken naar de geschonden regels en de hypocrisie, en zeker ook naar het gevaar dat deze demonstratie heeft opgeleverd. Om te beginnen was er de oproep van GroenLinks, waarin tot mijn verbijstering werd vermeld vooral NIET met het OV te komen. GroenLinks, dat bezig is regels door te duwen omwille van het klimaat en de CO2, waar u en ik ons aan moeten houden, roept, geheel tegen de eigen regels in, op om vooral het klimaatprobleem erger te maken om op de Dam aan morele zelfbevrediging te doen. Begrijpt u het nog? Want er zijn, in de wereld van deze mensen, blijkbaar geen andere manieren te bedenken om tegen racisme te strijden dan massaal op een plein boos te gaan staan zijn.

 

Geschonden regels

Belangrijk? De samenscholingsregels zijn geschonden. De afstandsregels zijn geschonden. De mondkapjesregels zijn geschonden. De veiligheid van de samenleving is achteloos in gevaar gebracht: het is onvermijdelijk dat dit een aantal extra besmettingen oplevert, die op hun beurt weer extra besmettingen op gaan leveren. Ik denk aan mijn broer de verpleegkundige, die eindelijk dacht af en toe wat tijd voor zijn eigen leven te hebben en zo.

Maar de zorg heeft gisteren van de moraalridders op de Dam een pracht van een middelvinger gekregen. Jammer dan voor ze: zelfbevrediging is belangrijker.

Middelvinger

De horeca heeft een ongekende middelvinger gekregen, evenals elke ondernemer en winkelier van dit land. Elk familielid dat de rest van z’n familie al maanden niet heeft kunnen knuffelen en omhelzen, kreeg van de deugende massa een joekel van een middelvinger. Zo’n beetje iedereen die niet op de Dam stond kon naar de donder lopen van deze zelfingenomen massa wereldverbeteraars. En wat gaat het resultaat zijn van deze vervuilende, egocentrische, hypocriete en gevaarlijke samenscholing voor de stand van het racisme in de wereld?

Niets.

He-le-maal niets.

 

Niet ‘belangrijk’

Morgen is er nog steeds racisme, en overmorgen ook. Dus daar had men het net zo goed om kunnen laten. Wat men weer wél heeft laten zien, is dat u en ik niet ‘belangrijk’ zijn. De samenleving die links zo urgent zegt te willen verbinden, mag ziek worden en dood gaan voor een onhaalbaar doel. En hou daarbij voor ogen dat de rekening, zoals gebruikelijk, voor een fiks deel niet bij de bezoekers van deze demonstratie terecht gaat komen.

Dit is, zoals velen zeggen, niet meer uit te leggen. Dit is het absolute toppunt van egoïsme, en het vertrek van Halsema zou nog wel het minste zijn dat hier tegenover gesteld moet worden.

Het moet sommigen blijkbaar vrij pittig worden uitgelegd dat die inclusieve samenleving, waar men zo de mond van vol heeft, meer is dan een geinige theorie. Die bestaat, en is en wordt dood- en doodziek van dit linkse gedrag. Letterlijk en figuurlijk.

Over de auteur

Ines van Bokhoven
Ines van Bokhoven
Schrijfster van historische romans, vrouw met een mening en liefhebber van 'common sense’.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
56 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dit hele gebeuren toont eens te meer aan, dat Nederland een verloren natie is geworden, met een Links landsbestuur.

Alles wat redelijk normaal was, is weggepoetst door Links.

De Linkse Rutteclan hangt van leugens en bedrog aan elkaar.

Bedankt Rutte voor de hulp die jij aan Links heb geschonken, om Nederland naar de kl…n te helpen.

Ruttup en NEXIT.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Halsema maakte van de demonstratie weer een statement dat zij (en GL) maling hebben aan regels van de gevestigde orde.
Maar stel dat George Floyd een blanke was geweest – hoeveel demonstraties zouden er dan zijn geweest? Juist. Dát is het echte racisme.
En dan nog even een paar feiten over George Floyd:
veroordeeld tot 5 jaar wegens gewapende overval
vervolgens vanwege inbraak in groepsverband
heeft een lengte van 1m 98
werkte als uitsmijter
en verzette zich tegen arrestatie volgens de politie. Kunt u zich voorstellen dat agenten tegen zo iemand iets krachtiger optreden? Helaas kunnen ze zich daarbij vergalopperen. Maar elk jaar worden er in de VS 100 politieagenten doodgeschoten, waaronder ook zwarte. Dan volgen er ook geen demonstraties.
Kortom dit hele gebeuren is politiek winstbejag.

insider?
insider?
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Kijk de reconstructie eens van NYTimes daarin wordt veel gelogenstraft van hetgeen je opmerkt;7 verschillende camera’s hebben werkelijk alles opgenomen veelal zonder geluid maar de bodycams hebben dat wel,moet je die NIET uitschakelen

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  insider?

7 camera’s legden de fatale handelingen vast. Maar dat doet niets af aan hetgeen Andre stelt.

Daarbij, niet geheel onbelangrijk. In een rechtsstaat ben je pas schuldig als je veroordeeld bent. Als een blanke een zwarte vermoordt hoeft dat niet perse racisme te zijn.

Als uitsmijter is het ook wel handig om de straf af te wachten. Als er behoorlijk wordt gestraft doet die overheid wel haar best om het probleem te bestrijden.

De demonstraties die nu gehouden worden lopen wel heel erg op de feiten vooruit.
En wat minstens zo verontrustend is, is dat expliciet de claim wordt uitgesproken dat als je al kritiek hebt op die demonstratie, dan ben je al een racist.
Dat is wel een erg brutale vorm van de vrije meningsuiting in een samenleving de mond snoeren.

En over al die zwarte moorden in ZA op blanke boeren hoor je die wereldverbeteraars niet.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  insider?

Als je deze video bedoelt,
https://www.nytimes.com/2020/05/31/us/george-floyd-investigation.html
dan is dat zeker interessant. Rond 3m19 en 3m55 is duidelijk te zien dat Floyd zich laat vallen op de grond, terwijl de agent hem de politie auto in probeert te werken.
Die werkwijze staat bekend als ‘geweldloos verzet’ tegen arrestatie en is ook in Nederland strafbaar. Om dat te zien heb je geen geluid nodig.
O ja, NY Times is een linkse krant.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Waarbij opgemerkt, dat camerabeelden dàt laten zien, wat de verspreider van die beelden de wereld willen doen geloven. Bij verschillende montages kan je uit 1 incident totaal verschillende situaties creëren.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Juist, er is wellicht racisme onder agenten ik zal dat zeker niet ontkennen maar waar komt dat door.
Vroeger keek ik niet naar afkomst of kleur. Tegenwoordig ook hier in Nederland is de criminaliteit zo extreem hoog onder de allochtonen dat je alleen daarom al een wrok krijgt.
Daarbij komt nog eens dat zij hun zaken willen opdringen maar onze tradities eisen af te schaffen en alles maar in het hokje discriminatie gooien.
Logisch dat mensen gaan haten. Niet wij zorgen voor polarisatie nee dat doen ze zelf. Etnisch profileren nee, profileren op daderprofielen die het meeste voorkomen.
En links wil dat maar niet snappen met hun eeuwige aangepraate schuldgevoel over onze geschiedenis.

Is deze agent te ver gegaan jazeker maar moeten er dan onschuldige winkeliers, burgers, kerken noem maar op tegenover komen te staan, nee dit geeft juist extra aan wat voor tuig het is.

Black lives Matthers nog extremistisch ook in Amerika leren ze kinderen al met wapens omgaan. En dat wordt dan een activistische organisatie genoemd.

Halsema moet zich kapot schamen een Button te dragen alleen al en over de rest nog maar niet te spreken.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

Waarbij opgemerkt, dat Surinamers, Antillianen, Turken, Marokkanen etc. nog altijd naar het land van herkomst kunnen terugkeren als het niet bevalt.

Al dat gejank over racisme is voor 90% egoïsme, waarbij deze medelanders graag genieten van alle Nederlandse faciliteiten. Vaak uitkeringen en subsidies en ook nog de autochtone bevolking hun mores willen opdringen.

Deze protesten gaan onze samenleving harder polariseren dan de uitspraken van Geert Wilders. En dat gaat tot een hoop narigheid leiden.

John
John
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Vergeet niet dat het oorzaak tot gevolg is.

marcel wouters
marcel wouters
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Alle buitenlanders dus weg en alle plaatsen waar je bij Mcdonald kan eten sluiten. All ons afval kunnen wij niet meer kwijt , omdat die niet meer opgehaald wordt. Alle kantoren worden niet meer schoongemaakt enz enz, In Nederland weer terug naar Aardappelen en bloenkool.Toen er in Nederland geen Surinamers, Antillianen, Turken, Marokkanen etc. waren was er helemaal geen criminaliteit. I hoop dat u gaat genieten wanneer uw wens uitkomt.

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Patricia

In Amerika is het vrij normaal om kinderen met wapens te leren omgaan, dat is zeker niet iets wat alleen voor BLM geldt.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Mwah. Dan houden we het toch gewoon bij Nederland, waar kinderen van 12 tegenwoordig met flinke messen op zak de straat op gaan? Echt vreedzaam zijn ze niet en die kinderen hebben exotisch klinkender namen dan Sietse of Jan.

Joey France
Joey France
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op Doorbraak plaatste iemand een rake beschrijving van de huidige samenleving: “De abnormalen zijn vandaag de normalen geworden”, en de normalen zullen uiteindelijk nog slechts bescherming vinden in het gekkenhuis.
Hoe dat linkse tuig onbelemmerd zoveel ruimte blijft krijgen en de wetgeving aan zijn laars kan lappen is méér dan verdacht en hoe die Halsema burgemeester kan blijven al evenzeer.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joey France

@ Joey France.
Het linkse tuig krijgt die ruimte doordat ander links tuig, Halsema, hen die ruimte verschaft.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

En Halsema en haar kameraden krijgen die ruimte omdat er zoveel brave Nederlanders zijn die op verkiesbaar links tuig stemt.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb nóóit iets van kameraad Halsema gehoord toen in Utrecht een aantal blanke mensen in een tram werden vermoord door een getinte man.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Maar karton, dat is toch een heel andere situatie toch en veel minder erg in de politiek correcte wereld? Er zijn al blanke mensen (die zich wit noemen) en zich voor hun uiterlijk zelfs schamen. Gekker kan het niet worden. Ik heb wat meegemaakt met de communisten die poogden mijn leven te verzieken maar wat hier gebeurt de laatste jaren dat is echt van een andere orde en valt zowat niet te bevatten.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28. Maar natúúrlijk is dat van een geheel andere orde, mijn beste. In Utrecht werden 4 mensen opzettelijk gedood, in Amerika één, waarvan nog moet worden afgewacht of de dood door de agent “gewenst” was. Ik schaam mij niet voor mijn blanke huid, ik heb daar nl nooit zelf om gevraagd, vanaf mijn geboorte zat die kleur huid er al omheen. Wat hier de laatste jaren gebeurt is idd niet te bevatten. Maar ik vrees dat als de NL-bevolking blijft stemmen zoals de laatste jaren, er weinig zal veranderen. Revolte zie ik op den duur als “oplossing”.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik hoop dat u bij ” de andere orde” mijn sarcasme niet ontgaan is.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28. Dat is mij uiteraard niet ontgaan. Ik lees uw reacties doorgaans met grote interesse én instemming. Ik meen uw standpunten enigszins te kunnen onderkennen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

insgelijks, karton.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze demonstratie was zo belangrijk dat de gezondheid van de mens met recht in geding is gekomen. Dat is eigenlijk wat burgemeester Halsema zegt. Dat de medische wereld overuren draaide met risico voor eigen gezondheid is kennelijk volgens deze burgemeester gewoon hun plicht
en wie moet een grotere applaus krijgen eigenlijk, de artsen en verpleegkundigen of de demonstranten die massaal alle regels hebben overtreden zonder een cent boete voor te moeten betalen zoals vele andere is overkomen. De bijna zes duizend doden door het virus stelt voor deze burgemeester niets voor, een dode in Amerika is belangrijker dan misschien straks vele doden hier. Dank wel, burgemeester maar u bent er niet voor alle burgers terwijl u tegen racisme vecht en anderen intussen in gevaar brengt want u deed gewoon mee. Maar wat anders kun je verwachten in een stad met een linkse en groene burgemeester en dito college? Geen een van de vijfduizend demonstranten bleek over enige verstand te beschikken. Opgehitst tot een domme hersenloze massa.
De monddoekjes hadden zij eerder tegen herkenning dan tegen het verspreiden van de virus. De gezichtsbedekking is ook typisch voor linkse activistische relschoppers.

Aljosja Seijsener
Aljosja Seijsener
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Er zijn al burgemeesters voor minder opgestapt, en terecht, maar reken er maar op dat deze aanfluiting van een burgemeester gewoon kan blijven zitten…

emilia
emilia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal gelijk; prachtig en scherp verwoord. Precies zoals bij velen van ons de hele gebeurtenis is overgekomen.
En, wat goed dat niet alleen realistisch rechts in het verweer komt, maar eigenlijk ieder weldenkend en empatisch mens komt ook in opstand en deelt deze mening.
Je slaat de spijker op z’n kop. Natuurlijk is niemand voor discriminatie, ze doen net alsof zij het alleenrecht er op hebben.
Hiermee laat links zien hoe hun werkelijke ziekelijke gedachtengoed er uit ziet.
Laat vooral de goeden van dit clubje zich nu distantiëren hier van.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is ronduit schandalig wat men gisteren op de dam heeft gepresteerd.Ik kan als Nederlander dan wel tegen rascisme zijn maar wat daar gister op de dam stond zijn de grootste rascisten wat Nederland herbergt.De nockout zwarte pieten waren ook van de partij ,je vraagt je af waar gaat het nog om.Wat in Amerika gebeurd is,kan men niet goedkeuren zeker niet,maar wat er gister en vandaag door de zwarte bevolking in Amerika is gebeurd is net zo erg wat vorige week gebeurd is.Op politie mensen inrijden, met gewonden, vandaag een politie in het hoofd geschoten.Dat ze stoppen met zeggen en roepen dat de politie rascistisch is ze zijn zelf de grootste rascisten is wel gebleken.Dat Groenlinks en D66 dit nog allemaal wat er gister op de dam is gebeurd ondersteunen slaat werkelijk alles.Dit soort partijen horen in een democratie niet thuis.Hoop dan ook dat ze verdwijnen uit de kamer bij de volgende verkiezing.En wat halsema betreft.Als politicus in de tweede kamer was het al 0 maar wat ze nu gepresteerd heeft laat zien wat voor n waardeloze burgemeester en persoon ze is.Weg met dat mens want door haar gaat het virus zich weer verder verspreiden.Medelijden heb ik met artsen en verplegend personeel die dit weer op kunnen knappen.Normaal zou ik zeggen laat ze allemaal die er gister waren het corona krijgen maar dan in zo n mate dat hulp niet meer mogelijk is,zijn we eindelijk in dit land verlost van dit soort malloten.Maar dan ben ik natuurlijk een rascist toch.Ik voel mij als wel opvolger van de regels in dit land belogen en bedrogen door dit volk en ook door partijen zoals Groenlinks en D66.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012.
Helemaal met u eens.
Ik roep al járen dat de grootste racisten aan de linkerzijde van de bevolking huizen; ik zeg dat niet omdat ik zo slim zou zijn, maar omdat iedereen met een heel klein beetje normaal verstand dat zelf kan zien.
De áller grootste racisten zijn de negers die roepen dat blanken racisten zijn. Wat er nu in Amerika gebeurt, brandstichting en plunderingen, gebeurt hoofdzakelijk door “demonstrerende” negers, de slachtoffers zijn bijna altijd blanke winkeliers en woningen van blanke mensen.
Zou dat óók racisme zijn ?
Over communiste Halsema, hoeven u en ik niet veel woorden vuil te maken : een waardeloze vrouw, niet geschikt om “burgemeester” van Madurodam te worden.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik lees dat in Groningen zelfs gevraagd werd of zwarte demonstranten voor zouden komen staan en de rest achter. Linkse apartheid? Je zou zeggen dat raciale problemen samen opgelost moeten worden. Op deze wijze blijven zij bestaan, lijkt mij.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

Ik geloof niet dat dit soort clubjes voor gelijkheid staan maar overheersing. Zij schuwen de apartheid niet zoals in Groningen de organisatie regelde, zwarten vooraan en blanken achter tijdens de organisatie. En geen blanke demonstrant die daar iets van zei. Dat is de reinste vrijwillige onderwerping van een groep die zich tegen racisme en ongelijkheid inzet. Gelijkheid regel je toch samen? Gekte regeert!

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

Goed gesproken exact zoals het is. Dit clubje KOZP zijn de grootste racisten vooral tegenover hun mede donkere bevolking, ben je namelijk wel voor zwarte piet als bijvoorbeeld Surinamer dan ben je een Koelie, een slaaf dus en dat is niet eens het ergste wat er wordt geroepen.
Tijdens inrichten bij demonstraties schelden ze kinderen die geschminkt zijn als zwarte piet uit als racistenkind.
En dat wordt dan op handen gedragen door de burgemeester van onze hoofdstad?? Nee sorry maar dit kan niet langer meer.
Juist wij moeten nu meer onze stem laten horen. Geen demonstratie waar risico’s bij zijn zoals hun maar meer petities en die ook echt doorzetten.
Meer aanklachten en aangiften noem maar op.

Vee
Vee
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En vanmiddag hier aan de plas waren ze weer boetes aan het uitdelen. Die blijven bij de rechter nooit overeind dus kost alleen maar geld, tijd en ergernis.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De grote meerderheid van de Nederlandse bevolking vindt dat zwartepietgedoe op de dam stom (wat hebben wij met de ghettoproblematiek van de VS te maken?) en schofferend (hoezo zijn wij racistsisch)? De aard van deze demonstratie was het zeker niet waard om de coronaregels te overtreden. Gezien het weer en de dag (Tweede Pinksterdag) was een grote opkomst te verwachten. De driehoek van Amsterdam heeft jammerlijk gefaald. Demonstraties worden aangevraagd en aan voorwaarden gebonden. Dat was kennelijk niet het geval of het werd niet gehandhaafd. Uiterst curieus. Iets dat alleen te verklaren valt vanuit de deugcultus van GL/D66-achtigen als Halsema.

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De overheid rollebolt over elkaar hoe hypocriet dit is.
Vraagje: nemen ze nu ook maatregelen of blijft het bij rollebollen

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

@ Hesa. Antwoord op uw vraag : het blijft bij rollebollen want tot iets wezenlijks is dat soort niet in staat.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zojuist aangifte gedaan tegen Halsema kom op mensen dit mogen we niet laten gebeuren doe je burgerplicht en doe samen met mij aangifte al is het maar om een statement te maken

Mijn tekst in aangifte

Ik wil aangifte doen tegen burgemeester Halsema voor het opzettelijk in gevaar brengen van de volksgezondheid.
Dit brengt grote risico’s met zich mee en de kans dat Corona zich nu weer over het hele land verspreid is zeer groot.
Door het niet ingrijpen wat gerust op een normale wijze had gekund door de microfoon te pakken had dit voorkomen kunnen worden.
Vooraf maatregelen als dranghekken en niet meer dan de aangegeven kruizen voor een maximaal aantal mensen en iedereen die nog daarna kwam netjes te verzoeken weg te gaan.
Maar nee zij heeft bewust gekozen de volksgezondheid in gevaar te brengen en daar moet tegen opgetreden worden.
Ik ben een risicogeval en houdt al die tijd al rekening met de maatregelen. Heb klanten waarbij de maatregelen hun bedrijf enorme schade toebrengt maar zij begrijpen de nood van Corona. Zij en ik begrijpen echter niet dat Halsema zich de koningin voelt en een zinloze demonstratie welke toch geen nut heeft voort te zetten en daarbij de volksgezondheid en wetten die gemaakt zijn Noodwetten mbt Corona te overtreden!

https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen/meldformulier.html?sid=e5182720-5dad-453a-b55e-bd15d797f066

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik had het niet beter kunnen verwoorden.

Ik zou zeggen deel dit bericht zoveel mogelijk rond.

Exact zoals het is, het egoïsme van links het komt mij ook de strot uit.

Robert Becht
Robert Becht
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Halsema heeft al eerder laten blijken dat ze vindt dat Amsterdam boven de wet staat. Verbod hoofddoekjes: “Dat past niet bij Amsterdam, gaan we niet handhaven”

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Robert Becht

Het betrof boerka’s. Voor de rest heeft u gelijk.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik las in het Parool dat het verbod op samenscholing op 1 juni was opgeheven. Verder helemaal eens met dit artikel. Racisme is wettelijk verboden in dit land. Schokkend ook dat Halsema de Keti Kot liet aftrappen in de ambtswoning. Waarom daar? Keti Kot is pas op 1 juli. Gaan we naast de Black Achievement Month ook de hele maand juni aan slavernij besteden? Is er ook een aftrap in de ambtswoning van de herdenking van de Holocaust Maand en de Februaristaking? Politieke activistische willekeur.

Piet
Piet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een vorm van Institutioneel racisme die wij in Nederland kennen heeft de naam diversiteit en inclusiviteit. Onder deze noemer wordt er een onderscheid gemaakt tussen mensen op basis van afkomst, huidskleur, sexe (of sexuele voorkeur) of religie. Het gaat er dan niet meer om of je een goed mens bent die ook nog eens een goede bijdrage kan leveren, maar hoe je eruit ziet qua uiterlijk en kleur, of je tot een doelgroep behoort die als zwakker wordt gezien (hoezo rascisme?) en of je een bepaald geloof aanhangt.Wat de huidige linkse terreur rascisten bereiken is dat wij meer op de verschillen zullen gaan letten, waar we voorheen iedereen gewoon als mens zagen. Helemaal als zo’n Ghanese terrorist, die eerder veroordeeld is wegens mishandeling van een Politieagent nota bene, in de media verkondigd dat een ieder die commentaar op Halalsema heeft een racist is.
Het white trash dat gedwee, als een stel gehoorzame slaven, achterin moeten gaan staan en op commando van een zwarte rascist moeten knielen draagt ook niet bepaald bij om begrip voor dit volk te krijgen.
Er waren maar weinig echte rascisten maar hierdoor worden er wel rascisten gekweekt, wat waarschijnlijk ook het doel is om aan te tonen dat er wel degelijk rascisme in dit meest tolerante land van de wereld bestaat.

Rienus
Rienus
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben heel blij met Halsema want zij toont aan dat politiek een zooitje is. Ik vind het ook fijn dat zij blijft waar ze is, de Amsterdammers verdienen haar. Ze hebben immers in grote meerderheid gekozen voor Groen Links. Dus is de cirkel gesloten en zijn we allemaal blij en gelukkig. Verder hoop ik dat de uitkomst van dit gedoe ook is dat die malle 1,5 meter ook voor normale niet demonstrerende hard werkende burgers onzin is. Want wat in Amsterdam onzin blijkt is ook voor de rest van Nederland prima. Dus we kunnen weer zoenen en handjes schudden en lekker normaal doen. En Jaap van Dissel mag wat mij betreft voorgedragen worden voor de Nobelprijs. Hebben we die flauwekul ook gehad.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, slaat de spijker op de kop. Meestal zijn demonstraties gericht op het aan de kaak stellen van een misstand waar de mensen nog niet zo bekend mee zijn, of om extra druk uit te oefenen bij kwesties waar het land en de politiek verdeeld over zijn. Daar is hier geen sprake van. Vrijwel iedereen is tegen racisme. Die agent in Minneapolis dient op z’n minst aangeklaagd te worden wegens dood door schuld, daar is bijna iedereen het over eens, ook in Amerika. Dus waarom dan nog de straat op en massaal de coronaregels overtreden? Over een kwestie in een buitenland.
Ik hoorde sommigen, ook in talkshows op tv, hun opwinding verbreden tot de zwartepietdiscussie. Dat vind ik een belediging van het slachtoffer (G.Floyd) en een miskenning van het verdriet van de nabestaanden. Laat ik zeggen dat het zaken van een nogal verschillende orde zijn …

Richard
Richard
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik houd ook wel van common sense, wat ik erg common sense vind is dat mensen een eerlijk proces krijgen waarin waarheidsvinding centraal staat. Het is inderdaad zo dat gekleurde mensen in de VS eerder te maken hebben met disproportioneel geweld van de politie. Wat in het algemeen is hoeft echter in het individuele helemaal niet het geval te zijn.

Ik heb de beelden bekeken van het voorval. Dat er sprake is van lomp optreden van de politie waarin adviezen van buitenstaanders van anderen, maar ook de eigen waarneming in de wind geslagen is volstrekt helder, dat er sprake is van dood door schuld, daar valt niet aan te twijfelen. Echter wordt hier in het individuele racisme aan toegevoegd dat niet uit de beelden blijkt. Ik denk wel dat groot en sterk belangrijk is geweest in de beoordeling van deze agenten. Er wordt lukraak met het racismekaart getrokken terwijl motieven en achtergrond van deze agenten nog helemaal niet vaststaat.

Wat wij in Nederland ook wel eens schijnen te vergeten is dat agenten in de VS geconfronteerd worden met de situatie dat iedere halve zool met een pistool kan rondlopen en dat de geweldintensiteit daar veel hoger ligt. Dat verklaar ook in belangrijke mate dat agenten daar veel meer op hun hoede zijn en sneller geneigd zijn om agressief op te treden.

Dat er iets aan het racisme aldaar en hier gedaan moet worden, zonneklaar. Dat daar iets gedaan moet worden aan disproportioneel geweld door politie is ook duidelijk, maar dat ligt niet alleen bij de politie, dat heeft met het hele functioneren van de samenleving daar te maken zoals het vrije wapenbezit.

Maar het is in ieder geval fijn om te weten dat links en rechts en het gezond verstand zegt dat deze agenten geen eerlijk proces behoeven.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Het is inderdaad zo dat gekleurde mensen in de VS eerder te maken hebben met disproportioneel geweld van de politie”
Ik vraag me af op welke feiten je dit baseert – afgezien van de vele jaren vertekende berichtgeving door NOS en Nederlandse journalistiek.
Het blijkt dat in politie schietpartijen zwarten ongeveer 30 % van de slachtoffers deel uit maken (terwijl ze 13 % van de bevolking uitmaken).
Zie: https://www.statista.com/chart/21857/people-killed-in-police-shootings-in-the-us/
Dat lijkt disproportioneel. Maar niemand wordt ‘zo maar’ onderwerp van een police shooting, want politie treedt alleen op als er een vermoeden van misdaad aanwezig is. Want ze moeten zich verantwoorden.
Het blijkt dat zwarten 40 % van de gevangenis populatie uitmaken.
Zie:https://en.wikipedia.org/wiki/Race_and_crime_in_the_United_States#Incarceration_by_race_and_ethnicity
Ik ga ervan uit dat de variabele ‘percentage gevangenispopulatie’ meer valide is als indicatie voor politiegeweld dan ‘aandeel gehele populatie’.
Uit het verschil tussen 40 % en 30 % zou je juist kunnen concluderen dat politie zich wel bedenkt voordat ze een zwarte onder vuur nemen vanwege de te verwachte repercussies als er iets uit de hand loopt.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

BAM dat dus, hele wijken zijn overgenomen door juist zwarte bendes die op zeer jonge leeftijd al in de zware criminaliteit rondhangen bewapend en al. De politie kan hier bijna niet ingrijpen omdat ze al een te groot tekort aan mankrachten hebben voor deze veel te grote problemen. Bepaalde groepen verkeren in armoede en dat lossen de enkel en alleen op door zware criminaliteit. Dan vinden ze het nog raar ook dat ze geen baan kunnen vinden met hun verleden. Is dat discriminatie door werkgevers nee, je wilt gewoon iemand in dienst waat je op kunt bouwen. Ik hem op een uitzendbureau gewerkt gros van de Antilianen en Surinamers was te lui om te werken onbetrouwbaar en kwamen niet opdagen. Logisch dat een werkgever zegt sorry maar dat soort volk niet meer. Daar maken ze het zelf toch naar.
Kijk naar de Bijlmer bijvoorbeeld bij ons enorm veel jeugdigen al in de lijst bij de politie en met een strafblad. Stoer doen erbij willen horen i.p.v. aan je toekomst denken. Maar wel een baan willen waar je grof geld verdient.
Sorry hoor maar daar moet je voor studeren om een goede baan te krijgen.
En dan worden ze afgewezen en dan is het discriminatie, dat gejank dat gejammer.
Ditzelfde dus ook in Amerika maar nee zij denken dat de politie zomaar een wapen trekt.
Is er gerust racisme onder agenten vast maar zoek eens uit waar dat vandaan komt. Niet omdat de zwarte gemeenschap zoveel lieverdjes heeft voortgebracht.

J. de Ruiter
J. de Ruiter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Richard

Richard, ik vond het best een redelijke en genuanceerde reactie van u, tot ik bij de laatste zin kwam. Die haalt alles weer onderuit. Jammer.

Wouter1965
Wouter1965
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel dat zwart wit wijzen door voornamelijk de donkere gemeenschap is racisme op zich.

Waar waren al deze mensen toen een paar weken voor de zoveelste keer een homostel werd lastig gevallen wegens hun geaardheid. Dat homo’s aangeven het niet meer te durven om hand in hand te lopen in Amsterdam.

De zoveelste keer dat een Israëlisch eetgelegenheid vernield wordt waar zelfs de politie met hun handen in de zak stonden toe te kijken.

Amsterdam moet is in de spiegel kijken en het eigen vuil op hun mat is opvegen.

logisch_denken
logisch_denken
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

mevrouw valsema heeft weer heerlijk de activist uitgehangen en heeft haar lusten weer eens kunnen botvieren. Dat ze daarbij miljoenen mensen benadeelt en schoffeert als extreem linkse activist maakt haar niets uit. Ze moet aftreden deze super egoïst.

YaBaas
YaBaas
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En dan heb je ook nog meestal trieste vrouwen die nu met een bord ACAB gaan lopen en dat mag dan weer..Jankvolk, er is hier niets aan de hand, totaal geen medelijden en Floyd was een beroepscrimineel aan de andere kant van de oceaan.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Men laat zich manipuleren om te protesteren om zo voor BLM in de VS extra druk uit te oefenen. Net zoals de feministen dat deden met hun ‘pussyhat’ protest.
Nul relevantie voor Nederland. Men laat zich voor radicaal linkse karretjes spannen die druk willen uitoefenen in de VS.

C. vdB
C. vdB
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is allemaal emotie.Waarom je daar druk over maken? Ik vind dit ook vreemd gedrag, want je hebt betere emoties. Met verstand gebruiken heeft dit niet te maken. Waarom niet gewoon negeren? Verheug je er op dat je niet tot aan het einde van alle eeuwen je hier moet ergeren. Toch 5 sterren voor de moeite van het schrijven.

Patricia
Patricia
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C. vdB

Nee de mensen op de Dam hebben lekker verstand wou je zeggen??

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C. vdB

Verspreiden van ziekte negeren? Is dat een verkeerde emotie? Is een leven misschien straks honderden onschuldige levens waard? Zeer onwijs.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wie nog verder leest na zinnen als: ‘Ik ben woest, u ook? Ik zie de beelden en berichten van de demonstratie in Amsterdam, en ik ontplof. En ik vind dat ik dat recht heb, als deelnemer aan deze samenleving‘ is niet goed wijs.
Schoolkrantniveau!!!!

John
John
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Schoolkrant niveau??? 31 woorden overschrijven en er zelf 12 bij voegen knap hoor.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan

Ik zou er niet over verwonderd zijn als deze reageerder gister stond te schreeuwen op de dam,Heel wat dat met zo weinig zaagsel in de kop het hem nog gelukt is dit hier vet gedrukt neer te sabelen.Het zegt wel genoeg hoe ver het verstand wat er eerst zat misschien? al aangevreten is.Ga je schamen met zo n malloten opmerking.

56
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x