Pandemie van politieke correctheid bleek dodelijker dan virus zelf

Foto: Corona Virus Update door president Trump.

De politieke correctheid schrijft voor dat het racistisch is om over het ’Chinese Corona-virus’ te sprekenMaar dat zijn ze pas gaan vinden nadat Trump de naam ‘Wuhan Corona-virus’ is gaan gebruiken. Het is normaal om naar infectieziekten te verwijzen op basis van hun geografische oorsprong.

 

Voorbeelden zijn de Aziatische griep, Boliviaanse koorts, Ebola, Duitse mazelen, Japanse encefalitis, De Hongkong-griep, de ziekte van Lyme, het Marburg-virus, het Middle East Respiratory Syndrome (MERS), Pontiac-koorts, Rift-koorts, Spaanse griep, Venezolaanse koorts en het West-Nijl-virus. Spaanse griep was waarschijnlijk een verkeerde benaming. Het is mogelijk afkomstig uit Kansas. Maar het benoemen van Spaanse griep is nooit een reden geweest om Spanjaarden te haten. Er zijn ook geen aanwijzingen dat de namen van een van de andere ziektes tot toenemend ‘racisme of vreemdelingenhaat’ zouden inspireren of oproepen.

 

Verborgen gehouden

Het benoemen van COVID-19 als ‘Chinees Corona-virus’ is dus correct en absoluut niet racistisch. Het is ontstaan ​​in China. Maar het is niet alleen daar ontstaan, zoals Victor Davis Hanson heeft opgemerkt.  De leiders van de Communistische Partij van China verborgen de uitbraak gedurende een aantal cruciale weken voor de rest van de wereld. Ze hebben de besmettelijke aard ervan meermaals verkeerd voorgesteld. Ze lieten duizenden Chinese staatsburgers over de hele wereld reizen, terwijl ze de mogelijke gevolgen verdoezelden.

De inmiddels overleden dokter Li Wenliang, die het virus ontdekte, werd het zwijgen opgelegd. En de Chinese regering beweert ten onrechte dat het Amerikaanse leger verantwoordelijk is voor de introductie van het virus. Onder die omstandigheden is bezwaar maken tegen het noemen van het virus ‘Chinees Corona-virus’ op zijn zachtst gezegd ten zeerste misplaatst.

 

WHO

We zien vandaag ook het grote failliet van de ziekelijk politiek correcte organisatie de World Health Organization (WHO), die op 14 januari nog stelde dat er geen bewijs was voor besmetting van mens op mens, en zelfs op 23 januari nog geen alarm sloeg voor de rest van de wereld. Natuurlijk varen gezagsgetrouwe luitenanten, zoals de Belgische viroloog Marc van Ranst, blind en in alle vertrouwen op dergelijke autoriteiten. Viroloog Van Ranst en de Belgische minister De Block evolueerden in twee weken van “het is maar een griepje” tot “we gaan dit nog een jaar meedragen”. Geef hem de titel van Baron, tweette de Open Vld-politica Alexandra D’Archambeau. Ze meende het!

 

Tikkende tijdbom

In 2018 verklaarde de WHO dat klimaatverandering de grootste bedreiging voor de mensheid was. Met het verslag van de Corona-virusdreiging uit 2007 in de lade. Even de Netflix-documentaire Pandemic kijken en u bent weer bij. Eind januari, toen de pandemie al in gang was, was de WHO nog volop in actie met een leugenachtige campagne tegen de e-sigaretOp het hoogtepunt van de Ebola-crisis in 2014 was de strijd tegen vaping de hoogste prioriteit van de WHO.  

 

Studie uit 2007

Reeds in 2007 was er al een uitgebreide wetenschappelijke studie, die duidelijk stelde dat er een pandemie zat aan te komen. Dat het in vleermuizen zat en dat de cultuur in China, van het eten van een broodje vleermuis en andere exotische vuiligheid, een tikkende tijdbom was. Bij ons sluiten ze een restaurant als er één kakkerlak loopt, daar is dat blijkbaar een snackje vooraf. Een spin ‘s morgens in de badkamer, hmm lekker, de croissant zullen we later wel eten.

Sterker nog: de WHO bekritiseerde in de volop losgebarsten Corona-crisis de VS vanwege de inreisbeperkingen, tweet voormalig VN-ambassadeur Nikki Haley. Nog opzienbarender: China werkt nog steeds niet mee en weigert openheid van zaken te verschaffen aan de WHO over de ernst van de situatie. Ondanks dat alles weigeren WHO-ambtenaren Taiwan te erkennen. Het was geen ‘zwarte zwaan’, zegt de auteur van de gelijknamige boek Nicolas Taleb. Dit had vermeden kunnen worden.

 

Belgische reactie

In het Canvas-programma Nachtwacht met Jan Leyers zei viroloog professor Neyts onomwonden helder en duidelijk: we vroegen geld om onderzoek te doen en medicijnen te ontwikkelen. We kregen niets. Tja, onzichtbaar menselijk CO2 belasten was een stuk lucratiever natuurlijk.

Mondmaskers lagen te rotten bij onze Belgische defensie en testen waren al helemaal niet voorhanden. Maatregelen waren niet getroffen en de nieuwe mondmaskers hier krijgen was een uitgave van de betere Belgenmop. Dat had zo uit een aflevering van De Kampioenen kunnen komen, met als leverancier Balthasar Boma. Mijn gedachte: allemaal tot de adelstand verheffen zeg ik u! Boma leverde er 100.000, mooi verpakt in gebruikte bananendozen. Onbruikbaar dus! Geen scenarioschrijver zou er ooit op zijn gekomen. Ondertussen is er al wel wat verbeterd en worden er miljoenen maskers geleverd. Misschien toch een verdienste van minister Philippe De Backer. Die, het dient gezegd, een meer dan degelijke indruk maakt.

 

Beschamende aanpak

Ook de belangrijkste politicus van ons land, Bart de Wever, verklaarde snoeihard over het mondmasker-débacle dat we als land keihard door het ijs zijn gezakt. Pas toen er zich in Italië plots lijken begonnen op te stapelen, kwam men in actie. Veel te laat uiteraard. Maar we krijgen felicitaties van de hele wereld, aldus Jan Segers van Het Laatste Nieuws. Inge Nouwen tweette: “Vertrouwen komt te voet en gaat te paard, Jan Segers heeft zopas een Ferrari gepakt”.

Kijk gerust even naar deze compilatie van Professor Frank Thevissen, over hoe beschamend traag en slecht wij dit in België hebben aangepakt. Kijk dan naar de tijdlijn en de snelle maatregelen van Orange Man Bad Trump, die in januari al actie ondernam. Maar wij krijgen dus blijkbaar felicitaties. Boink!

 

Trump

Het is aan te raden om dan ook even naar FOX-commentator Tucker Carlson te luisteren. Hij laat zien hoe de progressieve pers nog aan het lachen was over Corona en hoe Trump, vanwege zijn inreisverbod uit China, door de Democraten nog het predicaat racist kreeg opgeplakt. Toen was er nog geen begin van een maatregel in dit land te bespeuren. Zelfs de Democratische gouverneur van Californië Gavin Newson verdedigde Trump met verve voor zijn snelle aanpak.

 

Italië, Spanje en New York zijn dus echt niet toevallig de zwaarst getroffen gebieden.

 

Italië

Italië vroeg hulp aan de landen in Europa, en alle grote Europese leiders, die zo de mond vol hebben over solidariteit, keken naar hun schoenen. Het waren Chinezen, Cubanen en grote vijand de Russen die Italië te hulp snelden. De kans dat Italië na de Corona-crisis het zwalkende Europese schip wil verlaten onder druk van een morrende bevolking is hiermee exponentieel toegenomen.

Dat was wel allemaal nadàt de burgemeester van Florence, Dario Nardella, eerst nog hartelijk had opgeroepen om eens een Chinees te knuffelen. Want anders was je een racist. Een geval van dodelijke politieke correctheid. Hij was niet alleen met dat initiatief. Ook de burgemeester van New York en halve communist De Blasio riepen op 2 maart nog op om te feesten en naar buiten te gaan, als reactie op de maatregelen van Trump om het virus buiten de VS te houden.

 

Roze mutsen

En op 9 maart stapten er nog honderdduizenden feministen fier door de straten in alle grote steden van Spanje. De socialistische premier liet hen begaan, want dat zijn de progressieve kiezers. Sexism kills more than the coronavirus.”The patriarchy kills more than the coronavirus.” Droegen de bekende roze mutsen tijdens de betogingen. Ze zijn op hun wenken bediend, want Corona is veel dodelijker voor mannen dan voor vrouwen.

Dat kwam voor de oproepen om in Chinatown Chinees nieuwjaar gaan te vieren op 9 februari. De gezondheidscommissaris van New York, Oxiris Barbot, tweette dat er volop Chinees nieuwjaar gevierd moest worden, want er was veel ‘desinformatie’ over het Corona-virus. Ze waren helemaal klaar in New York, zo verklaarde ze. New York kreunt nu onder de pandemie en burgemeester De Blasio is boos op Trump. Maar dat er sinds 2003 zestien ziekenhuizen in New York hun deuren sloten, daar spreekt hij niet over.

Hun woke-zijn, hun ‘politiek correct’ zijn, hun haat tegen Trump, zijn dodelijk gebleken voor hun eigen bevolking. Dat is inmiddels onomstotelijk bewezen.

Over de auteur

Jan Jacobs
Jan Jacobs
Journalist en columnist uit Vlaanderen. Auteur bij Doorbraak.be. Op Twitter bekend als @ockhams

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
20 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als wij als Nederlanders ons gewoon focussen opNederland, hebben wij gewoon onze handen vol.
Het blijkt dat Nederland door het afbraak belijd van Links en de volledige overgave aan de EU,niet in staat is om de Nederlandse burgers te beschermen.
Aan alles is een giga gebrek, behalve aan Linkse leugens.
De Linkse klimaathype incl kosten, gaan gewoon door.
De EU gaat miljarden euro’s schenken, aan de landen uit Zuid Europa, uit de zak van de Nederlandse burgers.
De opzet van Links is geslaagd, niemand meer de straat op en de angstcultuur staat op 200%.
Kijk op TV en bekijk de media, alles is bedoelt om de angst te verhevigen.
En als klap de vuurpijl de App’s, die iedere burger gaat volgen in zijn doen en laten.

Rutte jij bent het slechtste, wat Nederland na de tweede wereld oorlog is overkomen.
Ruim 2300 slachtoffers, staan al op het conto van het verzakende Nederlandse belijd.
En voor de oudjes is geen plaats meer, als de nood aan de man komt.

H.J.
H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Even voor de goede orde H.J.
Als aanvulling waarom Rutte tot de slechtste MP van Nederland behoort.
Onder zijn bewind, zijn er de afgelopen jaren 75000 zorgmedewerkers ontslagen en een groot aantal ziekenhuizen en verzorgingshuizen gesloten.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

Laatste peilingen gezien? Rutte is geweldig bezig! Welk een dom volk. Het is dat hij het niet aandurft, tekenen nu voor eurobonds met verkiezingen in aankomst. Als er net verkiezingen waren geweest, zou hij nu al getekend hebben.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

Heeft hij een reden voor een inlegvelletje .

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Droevige opsomming. Lijkt weinig mee mis. Overigens was de reactie op corona in Belgie niet veel slechter dan die in Nederland. Misschien als troost. Je hebt er weinig aan als je in een mondkapjesloos verzorgingshuis verblijft. Spontaan schiet mij de vergelijking met de Nederlandse bevolkingsregisters te binnen. Tot slot zal China door het stof moeten. En ook al diegenen die zich de Chinese indoctrinatie laten welgevallen, of dat nu de WHO is of de WTO. Het is nu klaar. Tijd voor een geopolitieke herschikking voor het helemaal te laat is. Leve de vrijheid.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

China heeft fouten gemaakt, maar het Westen nog veel meer.

De Chinese overheid onderschatte het probleem in december 2019, maar gaf januari 2020 volledige openheid van zaken. Daarom konden landen als Hong Kong, Singapore, Zuid Korea, Taiwan en Japan op tijd maatregelen nemen. Baudet zag dat ook, en bracht dit zowel 28 als 29 januari ter sprake in de tweede kamer. Hij werd weggelachen.

Het feit dat China’s dichtbevolkte buurlanden deze crisis vanaf het begin goed onder controle hadden bewijst voor mij dat het probleem hier ligt. In Hong Kong kon iedereen zich gratis laten testen; hier hebben we 3 maanden later nog niet eens voldoende testkits om alle zieken te testen. Mondkapjes idem dito; terwijl wij meer tijd hadden om ons voor te bereiden dan de direct getroffen regio.

Eerst dus maar even de hand in eigen boezem.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Straks, als de wereld haar wonden zal likken, zullen vele dingen anders gaan dan voor deze crisis. Mijn voorstel is om als eerste te herintroduceren: regeren is vooruitzien.
Daarmee kunnen we zeker niet elke ramp voorkomen, maar hopelijk zullen we nog meemaken, dat bestuurders die zichzelf toch onder de hoogopgeleide categorie scharen, eveneens hun eigen grijze celletjes gaan gebruiken en daarnaast ondersteuning zoeken bij de wetenschap.
Helaas heb ik op dit moment sterk het idee, dat de heersende wetenschap als enige god van deze eeuw wordt beschouwd, die geen enkele tegenspraak duldt. Statistieken, opgebouwd met uitsluitend gewenste gegevens, zeggen helemaal niets over de werkelijkheid, maar des te meer over de manipulators ervan. Kritische geluiden worden nauwelijks gehoord, als zij niet binnen het gesloten jargon passen van de opstellers van die statistieken. Aannames en verwachtingen mogen op zich nuttig zijn, zij zeggen weinig over de definitieve waarheid. Laten we dat nooit vergeten.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Ik vraag mij af wat er echt gaat veranderen. Prijzen zullen omhoog schieten want voor ons bestaat geen gratis geld zoals voor anderen. De EU gaat blaten hoe wij mooi samen de crisis hebben opgelost en dat het nog beter kon met een regering in Brussel.Het Europese Zuiden blijft boos omdat de financiering vanuit het Noorden opgedroogd is tenzij het Noorden op tijd capituleert zoals gebruikelijk. Men zal zich hopelijk afvragen of je aan de unie zoals die nu is wat aan hebt. Door alle commotie zijn de migranten en het klimaat vergeten en dat zal weer versneld op gang komen alleen met nog minder geld. Je moet de burger niet helemaal uitroeien want dan komt niets meer binnen.Het zal hopelijk blijken dat de corona de vergrijzing niet heeft opgelost en heel misschien zal men zich serieus bemoeien met de oplossing van de overbevolking. Uit de ruimte worden op ons grote stenen gegooid maar het ziet naar uit dat wij niet geraakt worden. Tenzij de aarde uit het lood schiet mocht de massa ervan en de snelheid onverwacht te groot zijn.Maar er kan ook een hele mooie scenario op ons af komen. Helaas kan ik hem zelf niet bedenken.Ik vestig mijn hoop op een ander.

h.keur
h.keur
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

De veranderingen zullen zeer tijdelijk zijn. Daar ben ik me wel van bewust

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  h.keur

Begin en einde van civilisatie begint met een ramp, wordt gezegd.

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“…over hoe beschamend traag en slecht wij dit in België hebben aangepakt.”
België is Nederland inmiddels gepasseerd met het aantal doden, hetgeen niet wegneemt dat Nederland ook traag reageerde, zoals altijd.
Vergelijk maar eens de cijfers van Zuid-Korea:
Situatie Zuid-Korea per 8 april 2020 :
Bevolking 51.000.000
Getest 348.000 0,68% ( op 24-mrt)
Bevestigd 10.348 2,97% (op 7-apr)
Overleden 200 1,93% (op 7 april)

(bron aantal geteste mensen in Zuid-Korea, LiveScience: https://www.livescience.com/coronavirus-testing-us-vs-south-korea.html)

Stel dat Nederland net zo alert had gereageerd als Zuid-Korea met dezelfde strategie, dan zouden de cijfers als volgt zijn geweest (aannemende dat de percentages hetzelfde zouden zijn)

Bevolking 17.500.000
Getest 119.412
Bevestigd 3.551
Overleden 69

Dan zou Gommers niet één keer zijn uitgenodigd in een tv studio, of wel?

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Dat wordt steeds sterker het probleem; niet meten. Rutte en die quibus van RIVM houden zich inmiddels bezig met een wedstrijdje 1000 meter vrij zwetsen.

Pas als je meet weet je hoe schadelijk dat virus nou eigenlijk is en dan krijg je v.w.b. die groepsimmuniteit ook een nauwkeurige indicatie van het moment waarop je de lock-down kunt opheffen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De falende WHO laat zien dat zij net als de andere oude instanties zoals de VN e.d. aan vervangen toe zijn door nieuwe maar eerst van alle negatieve invloeden ontdane versies. Het is evident dat er voorrang wordt gegeven aan zeer lange termijn problemen zoals klimaat waarbij vooral geld rijkelijk verdient wordt, boven de gezondheid van mensen die alleen geld kost. Hoe vaak wordt het kostplaatje van de medische zorg ons onder de neus geschoven? Een pandemie wordt niet gerekend tot gevaren voor de mensheid of is dit het oplossing voor de anders niet bespreekbare explosie van menselijke populatie? Menselijker lijkt mij om de geboortes te voorkomen dan mensen te elimineren. Op zijn minst is dit een serieuze onderschatting van epidemieën waar zoveel mensen al voor gewaarschuwd hebben.
De onverschilligheid van de overheden rond dit probleem vraagt bij mensen zowat om complottheorieën.
Wat is een mensenleven nog waard met zo snel in aantal stijgende populatie? Hoe oud mag je nog worden want de samenleving vaart beter met jonge bevolking.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo zie je maar een pandemie ontstaat door een opstapeling van fouten. Fouten als gezichtsverlies, politieke belangen, ontkenningsfasen, activisten die graag woke willen zijn en als laatste gewoon domme mensen.

Thomas
Thomas
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vraag naar “racisme” en “fascisme” is tegenwoordig veel groter dan het aanbod. Daarom worden uitspraken die niets met die verschijnselen te maken hebben er zo vaak ten onrechte mee in verband gebracht. Zelfbenoemde “anti-racisten” vervelen zich en voelen zich nutteloos als ze niet regelmatig het stempel “racisme” op de argeloze burger kunnen plakken.

Martine
Martine
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Klopt het is misplaatst om je hierover druk te maken en de slimme tactiek om harde en noodzakelijk confrontaties te omzeilen zodat belangen beschermd kunnen worden en relaties in stand gehouden worden, ondanks alle ellende die het voort brengt.

Waarom blijven wij toch dit soort leiders accepteren? In deze tijd gaat het er echt om spannen hoe we verder gaan. Gaan we onze soevereiniteit opeisen of gaan we ons steeds meer slaafs laten inlijven door mensen die vooral uit zijn op hun eigenbelangen. We waren goed op weg: de gele hesjes en onze boeren die echt in verzet kwamen. Het kan niet waar zijn dat deze crisis weer een inhaalslag gaat worden voor Eurofielen.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik kan mij goed vinden in de meeste punten. De politieke correctheid; de hypocriete Trump-haat; de walgelijke rol van de WHO; de idioterie achter klimaatdrammen; het falen van België èn Nederland in deze crisis; etc.

Maar toch even over de “vuiligheid” die Chinezen eten. De “gewone” griepvarianten kunnen ook van varkens of kippen op mensen overspringen. Voedsel dat wij normaal vinden, en Chinezen trouwens ook.
Op deze overbevolkte planeet is het logisch dat mensen alles eten wat voorhanden is. Onze planeet is te klein om allemaal aan de biefstuk te zitten. Van oudsher worden overal ter wereld dus ook maden, insecten, (inkt-) vissen, vogels, slangen, spinnen, krabben, garnalen, oesters, enzovoorts gegeten.
Niks mis mee.
Het is maar wat er te vinden is, en wat je gewend bent.

Asher
Hoofdredactie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Wat mij betreft eet je elk beest, mits goed gekookt of gebakken. Het rauw eten van vlees van allerlei dieren – zoals gebruikelijk vooral in China – geeft echter een permanente risico op besmetting met allerlei virussen en bacillen. Daarmee moeten ze in China ophouden. Simple as that.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Goed punt. Toch zijn er ook veel Nederlanders die hun biefstuk rosé of zelfs rauw eten. Filet americain en tartaar van rundvlees; maar ook oa tonijn, zeebaars en kabeljauw kunnen rauw gegeten worden. Daarnaast houden veel mensen van (rauwmelkse) boerenkaas. Veel Zweden zijn dol op surströmming; plat gezegd rottende vis. Het procedé lijkt op hoe wij zuurkool maken. We kunnen daar van alles van vinden, maar “exotische vuiligheid” gaat me iets te ver.

Ik snap wel dat we nu een groot probleem hebben, dat we het liefst hadden voorkomen. Maar besmettelijke ziekten kunnen ook via vlooien, muizen, vogels etc op de mens overgebracht worden.
Zelfs de partij van Dierenpoes heeft geen ongelijk, dat onze bio-industrie ook risico’s geeft. Alle vee dicht op elkaar; overmatig gebruik antibiotica; grootschalige import en export van levend vee; etc.

Een veel groter probleem dan lokale twijfelachtige delicatessen is overbevolking, in combinatie met overmatig globalisme. Covid19 sprong niet van Chinees dorp naar Chinees dorp; maar ineens van China naar Iran en Italië. De dichtbevolkte buurlanden van China werden overgeslagen.

Joost mag 't weten
Joost mag 't weten
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Oorsprong Spaanse griep: Kansas, USA…

20
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x