Erdogan eist miljarden van de EU voor opvang vluchtelingen

Onvervalst staaltje chantagepolitiek

Voor 6 miljard euro is de Turkse president Erdogan bereid zijn ‘troepen’ van de Turks-Griekse grens terug te trekken. Het gaat daarbij niet om militairen, maar om een met bussen naar de grens vervoerde massa van naar schatting 30.000 illegale migranten. Het gevraagde losgeld komt bovenop de 5,6 miljard euro die de Turkije-deal van Merkel en Rutte uit 2016 inmiddels heeft gekost.

Erfvijand

De Griekse kranten openen met ‘Greece under attack’. Een duidelijker signaal van hoe de Griekse bevolking over de massa-immigratie vanuit Turkije denkt kan niet worden afgegeven. Turkije is sowieso al de erfvijand. De vijandigheid tussen beide landen kent een lange geschiedenis, die teruggaat op de eeuwenlange bezetting van Griekenland door het Ottomaanse rijk.

Maar ook heden ten dage zijn er nog regelmatig schermutselingen, bijvoorbeeld op de grens van het Griekse en Turkse luchtruim en in de territoriale wateren van Cyprus, waar Turkije zonder toestemming gasboringen verrichtte. Erdogan erkent de territoriale wateren van Cyprus niet en legde dat tot ontzetting van de Grieken vast in een overeenkomst met Libië.

 

Overvol

Het zit de Grieken ook al jaren dwars dat zij opdraaien voor de massale komst van illegale migranten naar de EU vanuit Turkije. De doorstroom naar de rest van Europa is geblokkeerd door de overige Balkanlanden. De opvangkampen op de Griekse eilanden zijn dan ook overvol, wat leidt tot schrijnende situaties, veel onrust onder de lokale bevolking en politiegeweld. De oorzaak: de uitzichtloze situatie van asielzoekers die lang op uitsluitsel over hun asielaanvraag moeten wachten. De lokale bevolking, die traditioneel gastvrij is, kan deze last niet langer dragen. Het is inmiddels tot forse rellen gekomen.

 

Wraakactie

De druppel die de emmer van de Grieken deed overlopen was de ‘oorlogsverklaring’ van Erdogan. Zo werd althans zijn beslissing opgevat om illegale migranten naar de grens met Griekenland te sturen. Erdogan’s motief lijkt een wraakactie te zijn voor de terughoudende opstelling van de EU en de NAVO ten opzichte van de Turkse militaire operatie in Syrië.

De Grieken reageerden onmiddellijk. Premier Mitsotakis kondigde de noodtoestand af, sloot de grens met Turkije, stuurde het leger en de marine er op af ter bewaking van de grenzen, zei voorlopig geen asielzoekers op te nemen en bezwoer alle doorgeslipte illegale migranten onmiddellijk terug te sturen. Griekenland beschikt gelukkig over een goed getraind en modern uitgerust leger en heeft op de VS na het relatief hoogste defensiebudget van de NAVO. De Nederlandse defensiebegroting steekt daar schamel bij af.

 

Bezoek EU-leiding

Je zou verwachten dat de EU en de lidstaten van de EU de Grieken te hulp komen. Zij verdedigen tenslotte de buitengrens van de Europese Unie. Vandaag brachten de voorzitters van de Europese Raad, de Commissie en het Europees parlement een bezoek aan het grensgebied. In de persconferentie maakte de Griekse premier Mitsotakis van de gelegenheid gebruik om op te roepen tot een eensgezind EU-immigratiebeleid en betere bescherming van de buitengrens.

Commissievoorzitster Ursula von der Leyen kon het eerste niet toezeggen: eensgezind beleid hangt af van consensus onder de lidstaten en die is ver te zoeken. Wel bood zij fysieke en financiële hulp aan. Een uitbreiding van de inzet van de EU-grensbewakingsdienst Frontex, zowel op land als op zee en 700 miljoen euro voor verbetering van de bescherming van de EU-buitengrens in Griekenland. Maar voorlopig staat Griekenland er vrijwel alleen voor.

 

Extra geld

Wat betreft de actie van Erdogan is de inzet van de EU vast te houden aan de deal met Turkije. Erdogan wordt op die verplichting gewezen. aldus voorzitter van de Europese Raad Michel in dezelfde persconferentie. Over extra EU-geld daarvoor zei Michel niets, maar bronnen weten te melden dat de EU bereid is weer flink in de buidel te tasten. Eén miljard euro zou Erdogan al zijn aangeboden.

Nederland betuigt bij monde van premier Rutte eveneens morele steun, maar heeft geen eigen bilaterale concrete toezeggingen aan Griekenland gedaan. Wat Turkije betreft lijkt Rutte zich te scharen achter de opstelling van de EU. In een interview liet hij doorschemeren dat Nederland bereid is in te stemmen met meer EU-geld voor de vluchtelingenkampen in Turkije.

 

Over verdeling van nieuwe illegale migranten, die de EU binnen weten te glippen en een aandeel van Nederland daarin spreekt de premier niet. Verstandig ook, gezien het feit dat 65% van de Nederlandse bevolking minder immigratie wil.

 

Overspoeld

Hopelijk houden de Grieken stand en weten zij te voorkomen dat de EU overspoeld wordt door een tweede golf van migranten. De eerste golf kwam in 2015 en bedroeg naar schatting ruim een miljoen mensen. Thans is de groep potentiële asielzoekers nog veel groter. In Idlib, de laatste regio van Syrië die nog in handen is van de anti-Assad rebellen, woedt een oorlog tussen het Syrische leger (gesteund door Rusland) en de rebellen (gesteund door Turkije). Erdogan probeert uit alle macht te voorkomen dat honderdduizenden uit Idlib verdrevenen naar Turkije vluchten, waar al drie en half miljoen vluchtelingen uit Syrië zijn opgevangen.

 

Doelen

Erdogan’s doelen zijn duidelijk. Hij wil meer geld van de EU dan de 5,6 miljard euro voor de financiering van de vluchtelingenkampen in Turkije. Naar verluidt eist hij nog eens 6 miljard euro. Wat hij niet zegt is dat hij ook geld nodig heeft voor de Turkse operaties in Idlib. De EU zou echter wel gek zijn om op de eis van Erdogan in te gaan. Ten eerste blijft het waarschijnlijk niet bij dit bedrag. Ten tweede werkt de Turkije-deal niet. Van het toegezegde terugnemen van tienduizenden naar de EU gevluchte illegale migranten is bitter weinig terechtgekomen. Ten derde weet de EU niet of het gevraagde geld wel naar de vluchtelingenkampen in Turkije gaat en niet naar de oorlogvoering in Idlib. Beter is het dat geld te gebruiken om de EU-buitengrens dicht te houden.

 

Opvang in de regio

Waarom zou de EU overigens weer miljoenen mensen moeten opnemen? Opvang in de regio ligt veel meer voor de hand. Saoedi-Arabië en de Golfstaten zijn rijk, hebben al gigantische tentenkampen klaar staan en hebben dezelfde waarden en gebruiken als de ontheemden uit Syrië. Mijn eerdere aanbevelingen aan de EU zijn nog steeds actueel.

 

Zo doen immigratielanden als de VS, Australië en Canada dat ook.

 

Bedreiging

Hoe de escalatie aan de Turks-Griekse grens ook afloopt, één ding is zeker. De tijd van Wir schaffen das is voorbij. De Midden- en Oost-Europese landen hebben feitelijk al lang hun grenzen dichtgegooid. Zelfs in het Duitsland van Merkel loopt haar eigen CDU niet meer warm voor het toelaten van grote groepen migranten.

We hebben te maken met een onvervalst staaltje chantage door Erdogan. Heeft nu werkelijk niemand van de EU-politici met die mogelijkheid rekening gehouden? De Turkse actie vormt niet alleen voor Griekenland en de EU als geheel een bedreiging. Als Erdogan zijn zin krijgt zal ook de Nederlandse belastingbetaler moeten bloeden. Indien de EU bezwijkt voor de druk en Griekenland de nieuwe massale toestroom van illegale migranten niet weet te stoppen, zal een deel van hen ook in Nederland terecht komen. De AZC’s zullen vollopen en de schatkist zal weer een financiële aanslag te verwerken krijgen.

Het binnenhalen van een nieuwe golf immigranten zou politieke zelfmoord voor de regeringscoalitie betekenen. Rutte moet daarom gewoon het voorbeeld van de Oostenrijkse Bondskanselier Kurz volgen.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
39 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal mee eens SLUITEN DIE GRENZEN, ZET MILITAIREN AAN ONZE GRENS.
Afgelopen met die illegale immigranten, ZE WILLEN ALLEEN MAAR ONS GELD

BROEKERS KNOL GAAT ASYLZOEKERS MILJOENEN BETALEN PER WEEK AAN DWANGSOMMEN, OMDAT ASYLAANVRAGERS BEWUST DE PROCEDURES VERTRAGEN

MISBRUIK VAN ONS SYSTEEM, DAAR GAAT ONS BELASTINGGELD

WAT EEN WAANZIN

H.J.
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

In Nederland moet men stoppen, met het accepteren van deze Linkse troep, die op dit moment Nederland naar de verdommenis voert.
Stop deze Rutteclan , stop de EU in de huidige vorm.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

ja, dat is een bezopen regel. ZIJ komen met z’n allen die voor het grootste deel GEEN vluchteling doch calculerende ‘migrant’zijn en dan zouden ze nog met een flinke zak met geld beloond mogen worden. Van het door ons met noeste arbeid opgebrachte geld. Een groter schandaal kan je niet bedenken. De kabinetten Rutte zijn de slechtste OOIT in de geschiedenis. Schaamteloos. En die Broekers Knol is totaal niet capabel. Verschrikkelijk gewoon dat niemand ingrijpt in dat geklungel.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

@ Isabel.
Mee eens.
Militairen, de enkele die we nog hebben, a.d. grens zetten; bij de eerste aanval van die horde ongeletterde islamieten, één maal gericht schieten (of een salvo !) en het zootje zit al de bootjes voor de terugtocht.
Ankie Broekers weet van toeten noch blazen, liegt en bedriegt dapper met het overige Haagse Vullis mee, wat kan ’t haar schelen, ’t is haar geld niet dat weg gesmeten wordt maar úw en mijn geld, potverdorie !!
Waarom laten wij dit allemaal toch gebeuren ?
Als ik ’s avonds de straat op ga, heb ik áltijd iets bij me ter verdediging van mijzelf, is ’t niet schandalig dat zoiets nodig is in dit “gave en rijke” landje ?
Als ik een figuurtje als Wopke Hoekstra, die zich “minister” mag noemen, hoor antwoorden op een vraag over Voedselbanken in een z.g. “rijk” landje, dan hoor je niks anders als gedraai van zo’n mannetje, omdat óók hij niet voor de waarheid durft uit te komen,
dit landje is naar de verdoemenis geholpen mede door het huidige Haagse Vullis.
Een landje waar men óóit trots op kon zijn, daar is niks meer van over we zijn een landje geworden dat wordt opgevreten door parasieten, afkomstig uit een ander werelddeel, en te vergelijken met de sprinkhanenplagen !

Caranzan
Caranzan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Onbegonnen werk, globalisten trekken meteen andermans knip bij het horen van het woord vluchteling.
Wie de echte beelden ziet weet beter.
Het is allemaal tuig, ze komen uit gevangenissen en worden door Erdogan ingezet als jihadist.
Schelden, ala akbar roepende stenengooiers die hun eigen kinderen in de rook houden om ze te laten huilen. Wat voor volk offert haar eigen kinderen?
Bewaken van grenzen en desnoods schieten met scherp!
Dit zijn geen vluchtelingen, het zijn terroristen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Caranzan

@ Caranzan.
De EU-bevolking weet het héél goed, nu de z.g. “leiders” nog !

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@karton,

Als de EU-bevolking het ondertussen eindelijk weet moeten ze toch eens anders gaan stemmen. Want degenen die deze ellende bejubelen draaien overal aan de knoppen, óók in NL.
Vlak voor de verkiezingen roepen CDA en VVD altijd iets over het beperken van immigratie en hoppetee; ze winnen.
En de dag na de formatie beginnen ze Groen Links beleid uit te voeren.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@ Arie.
Inderdaad, dát is een groot probleem in dit landje ! Maar zoals ik ook al vaker heb gereageerd : kijk, vóórdat u uw stem uitbrengt, even achterom en kijk naar hetgeen deze “regeringen” van Rutte en consorten in dit landje hebben aangericht ! Dat is niet te bevatten, van een mooi en rijk landje zijn we een 3de wereld landje geworden, een landje waarin men niet voldoende materiaal heeft om inwoners op het corona-virus te testen en waar mogelijke corona-patiënten van hot naar haar worden gestuurd voor een test, maar vervolgens, zónder getest te zijn, naar huis worden gestuurd : 14 dagen quarantaine !
Dát is er over van dit trieste landje, vol gebouwd met Voedsel- en Kledingbanken !!
(zoals u begrijpt : helemaal met u eens !)

H.J.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze Erdogan is een onbetrouwbaar figuur.
Hij heeft al Miljarden ontvangen om als buffer te dienen.
Deze Erdogan noemde een paar jaar geleden, alle Nederlanders racisten en fascisten.
Ik heb nooit begrepen, dat de in Nederland woonachtige landgenoten van Erdogan, hier afstand van hebben genomen.
Het Turkije van Erdogan hoort zeker niet in de EU.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

@ H.J.
Dat de in Nederland woonachtige Turken géén afstand nemen van de uitlatingen van Erdogan is toch volkomen duidelijk ? Ze zijn ’t helemaal met die dictator eens en zijn alléén maar hier om ons landje te vernietigen en er een moslim-staat van te maken, hetgeen hen al aardig lukt, helaas. Zij krijgen echter wel de volledige medewerking van Rutte, Robbedoesje Jetten, Yasser Feras en maar van dat soort landverraders.

Frank C
Frank C
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  H.J.

En ook niet in de NAVO.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tijd voor een tegenaanval. Zet alle “migranten” die we in de EU hebben op boten en treinen naar Turkije. Hun grenzen staan wagenwijd open. Pak ze terug met hun “migration weaponization”.

Maar Rutte wil nog wel wat meer miljarden van ons geld aan Erdogan geven. Het is immers toch niet zijn geld he. En volgende maand trekt Erdogan dan weer aan de bel. Hij weet immers dat we liever aan conflictvermijding doen.

Ik zou toch stilletjes aan eens contact opnemen met de NAVO of we Turkije er toch maar es niet uit moeten zetten. Ieder jaar worden ze een groter probleem.

Ben
Ben
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

Gewoon die turkse crimineel dreigen al zijn Erdo turken linea recta retour naar Ankara te sturen.
Dit soort lieden luistert alleen als je hun geweld met nog groter geweld beantwoordt.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ben

@ Ben.
Oog om oog, tand om tand !
Is óók mijn idee !!
Weg met dat islamitische zootje.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

We hebben al veel te veel van die agressieve jonge mannen in onze Europese landen wonen. het zijn veelal ongaangepasten die hier een makkelijk leventje willen op maximaal kosten van de westerse belasting betaler en de rest handelen en rommelen ze er dan bij. Krijg je straks weer een zuil met criminelen naast de al bestaande Albanese en Marokkaanse zware criminelen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Uit betrouwbare bron, heb ik vernomen dat het tv-programma “Opsporing Verzocht” m.i.v. het seizoen 2021 dagelijks zal worden vertoond, ieder uitzending met een lengte van 1,5 uur !

Hesa
Hesa
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Rutte weet wat hij moet doen..maar hij doet het niet. Immers: gl en d66 willen meer immigranten. Dus, worden het meer immigranten.
Slecht voor de economie, slecht voor de ned. Bevolking en slecht voor de immigrant.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

@ Hesa. Hopelijk straks ook héél slecht voor Rutte, Groen Links en DDR66.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Hesa

ja, die waanzin is niet te snappen. Rutte is waardeloos als MP. Maar die von der Leyen, die als je het zo las, een HEEL slechte minister van defensie is geweest, gaat nou in een functie die ze NOOIT had mogen krijgen, alle EU geld verbrassen aan deze toestand. Ze moet regelen dat die Turk uit de NAVO wordt geflikkerd en een paar bommen op het paleis van die dictator laten gooien.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Von der Leyen moest in Duitsland worden geloosd als min. van Defensie wegens gebrek aan capaciteiten; zij kende n.l. het verschil tussen een houwitser en een F16-straaljager niet en dus……..wég met dat mens. Maar aangezien Merkel de dienst uitmaakt in de EUSSR stelde zij v.d.Leyen aan als EU-“leidster”, een soort “akela” zeg maar. Zij zette daarmede ons aller Fransje Timmermans buitenspel, die van te voren had gesteld dat, als hij NIET de functie van Voorzitter van de Europese Commissie zou krijgen, hij zou opstappen. Merkel plaatste daarop v.d.Leyen op die functie en wat deed Fransje ? Hij trok “z’n keutel in” en bleef zitten, maar nu op een veel gevaarlijker plaats n.l. hoofd Klimaatzaken o.i.d. Deze Fransje gaat ons, u én mij, nog heel veel geld kosten.
v.d.Leyen is een papieren tijgerin, stelt niks voor, vliegt de hele wereld over en roept zo hier en daar wat onverstaanbaars en vliegt weer terug om haar bankrekening te bekijken.
Één grote zooi, Marien !

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En ook dit is nog maar het begin. Bij de landgrens kunnen de Grieken nog vrij gemakkelijk de mensen tegenhouden. Op zee is dat veel moeilijker, ook al hebben ze nu 50 schepen ingezet. Sinds 1 januari zijn er over zee al 2200 migranten op Lesbos, en nog 2500 op op 5 andere Griekse eilanden aangekomen. Nu is het water nog koud, maar zodra het weer verbetert, zullen er elke dag vele boten oversteken. Teveel om allemaal tegen te houden. Erdogan is misschien wel bereid om rubberboten uit te delen, een geringe investering om 6 miljard af te dwingen. Over een paar maanden voorzie ik een nieuw drama. Er werkt maar een middel: elke boot met migranten met alle mogelijke middelen tegenhouden, net zo lang tot ze inzien dat het geen zin heeft en dan heeft Erdogan ook geen middel meer om Europa te chanteren.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tja, waar gaat dit naar toe? Bombarderen van Ankara? Opknopen van Merkel&Co? Even een beetje stevige economische crisis, en het is zover. Zie de geschiedenis. Zie de geschiedenis.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

@Neef Jansen,

Erdogan en merkel hebben niks te vrezen.
De geschiedenis leert namelijk ook dat (burger-) oorlogen en revoluties vaak het gevolg zijn van een overschot aan jonge mensen. Vooral de mannen willen zich bewijzen en oorlogsbuit vergaren. Zie de zichzelf verrijkende linkse elite; ooit de relschoppers van de zestiger jaren.

Europa vergrijst echter, in rap tempo. En van de jongemannen die de EU met miljoenen tegelijk binnenhaalt zullen velen onze vijanden blijken. Vooral West Europa zit op een demografische tijdbom.

Op dit moment is de helft van de Nederlanders 50+. Die gaan dus geen kinderen meer krijgen, en over 10 tot 20 jaar begint het grote sterven, zelfs zonder jihad. Op die leeftijd gaan mensen ook niet meer de straat op om voor hun rechten op te komen.

Door een honderdtal andere onvergeeflijke want doelbewuste linkse blunders zoals de energietransitie, EU/euro, overbevolking en afschaffing van onze voedselproductie gaan we grote armoede tegemoet. En dus ook bijbehorende bloedige revoluties.
Als het huidige beleid niet snel omslaat gaan we die strijd niet winnen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Neef Jansen

@ Neef Jansen.
Beste neef, ik vind je voorstel van Bombarderen en Opknopen best wel aantrekkelijk !

Andre
Andre
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De vluchtelingen worden hoe dan ook betaald door Europa. Strikt formeel valt het beheer van vluchtelingenkampen onder de UNHCR en die wordt betaald uit UN fonds, en dat bestaat voor 80 tot 90 procent uit geld van de 20 rijkste landen van deze wereld, lees West-Europa, VS, Canada, Japan.
Artikel hierover:https://ejbron.wordpress.com/2018/12/18/wie-betaalt-de-vluchtelingen/
Maar het ergste is niet het geld, maar de uitzichtloosheid van dit migratieproces. Elke keer weer toegeven verergert de ellende alleen maar. We hebben nu al teveel onaangepaste moslims met te weinig opleiding en te weinig talenkennis. Elke nieuwe golf brengt gezinshereniging met zich mee omdat de Europese leiders een funeste uitleg van de mensenrechten hanteren. De gemiddelde migrant heeft nauwelijks meer dan lagere school, de helft kan niet lezen of schrijven. Deze mensen hebben geen enkele kans in Europa.

Richard
Richard
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Andre

Links is een grootmeester met betrekking tot emotionele chantage. De vraag is dan ook hoe je deze emotionele chantage pareert.

Links wil geen helder en duidelijk beleid, het wil een uitzichtloos migratieproces juist omdat ze daar munt uit slaan, daarmee pardonregelingen mee weet te bewerkstelligen, beleid weet te versoepelen. We kennen allemaal het verhaal, zet een paar sip kijkende allochtone kinderen op de voorpagina en och wat zielig de mensen worden weer ‘geactiveerd’ met emotionele chantage om vooral ruimhartig te zijn. Tegelijkertijd wordt er gewezen naar die hardvochtige rechtse mensen, allemaal hun schuld, zij hebben het gedaan. Een situatie die ze zelf in hand houden. Dat is een win win voor links.

Het ijzer smeden als het heet is. Een meerderheid wil de migratie meer, belangrijk is deze escalatie goed te benutten. Vluchtelingen zijn hier tijdelijk, kunnen geen permanente status krijgen en inzet is dat vluchtelingen weer terug gaan naar eigen land als de oorlog voorbij is. Hoe lang een oorlog ook duurt. Het moet iedere vluchteling duidelijk zijn dat het verblijf tijdelijk is en er geen mogelijkheid bestaat in dit land te integreren. De vluchtelingenstroom zal snel afnemen.

Zelf denk ik dat rechts het meest bij de kiezer bereikt met een hard doch rechtvaardig beleid, het is nu zaak de meerderheid die genoeg heeft van deze migratie achter je te winnen en te wijzen op dat links zelf deze uitzichtloze situatie in stand houd om hun zin door te drijven.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Erdogan weet dat de EU zich makkelijk laat chanteren dus flikt hij het weer. Hij heeft vooral geld nodig voor zijn oorlogvoering in Syrië. Hoe meer hij daar vecht hoe groter de stroom vluchtelingen en hoe meer geld hij binnenkrijgt. Want krijgen doet ie het wel van de slappe EU beleid biedt zich vanzelf aan. Pro forma gaat de EU eerst terug sputteren om dan snel Erdogan aan geld te helpen. De vechtende landen moeten zich zelf ontfermen over de vluchtelingen want zij zijn de oorzaak. Waarom moeten burgers in Europa opdraaien voor zinloze oorlogjes van anderen? Poetin lacht zich rot want de destabilisatie van het Westen verloopt voorspoedig en dat heeft hij nodig. De EU vol met vluchtelingen moet eens barsten en het moment is niet zo ver meer moet hij denken. Op Lesbos als voorbeeld gaat het steeds harder aan toe en je kan niet alles schuiven bij extreme rechts. Dat je extreem rechts hiermee voedt is een feit die bij onze leiders nog niet doorgedrongen is. Je moet een invasie vluchtelingen weren en niet eindeloos gaan verdelen. In Nederland is het zelfs een verdienmodel voor vluchtelingen geworden die door lang wachten geld verdienen. Hoe idioot kun je zijn? Europa heeft een Trump nodig en niet die Brusselse slappe hap met Merkel aan de leiding. Iemand die echte deals maakt en zich niet laat chanteren.

HPax
HPax
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De EU durft niet op ongewenste immigranten te schieten. Zij laat dat aan de Turken over en betaalt daarvoor. Over Erdogan wordt bij ons schamper gesproken, maar de echt verachtelijke is de EU, en dat zijn wij. Erdogan weet dat en zijn wij – chantabele huurmoordenaars – als was in zijn handen. Geen ander perspectief tekent zich nu af dan Turkije nog meer te gaan betalen voor halfhartig bewezen diensten.

Het noodlottige Einde is even voorspelbaar als onafwendbaar, en we deden hetzelf, met misschien wel Nederland door diaconale instincten gedreven voorop.

In Brits-Columbia heb je een weggeef-Cultuur, die van de Kwakiutl. Op gezette tijden ruilen en vernietigen leden van die stam tijdens een feest hun bezittingen. Dat feest heet Potlatch. Nederland is een soort Potlach land. De Canadese regering heeft het daar verboden; het werd te gek.

Friesecanadees
Friesecanadees
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

Van de Kwakiutl heb ik nog nooit gehoord,maar hier op de prairies van Canada, hebben we de doukhobor die dat soort fratserijen (alles verbranden etc)eertijds ook deed.
Is nu al geruime tijd geleden verboden

HPax
HPax
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Friesecanadees

Ad Friescanadees.

Dank u voor uw reactie op mijn commentaar en voor uw informatie. Van die ‘doukhobor’ wist ik niet(s). Ik las op het internet dat het Russische migranten betreft. Wat doen die daar in Canada? In ieder geval zijn ze niet zonder meer met de inheemse Kwakiutl op een lijn te brengen. HPax.

Friesecanadees
Friesecanadees
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  HPax

@hpax
Ik ben best wel bereid om U meer info te verschaffen ,maar ik wil eigenlijk geen ruimte gebruiken van de webmaster
Dat zou niet juist wezen bij deze
Als U wilt (en webmaster) kunt U mijn persoonlijk webadress gebruiken
Have a nice day

Sabreur
Sabreur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mooi dat Griekenland de hoogste bijdrage levert aan de NAVO, war ehet niet dat het uitgedrukt is in een % van het BNP en gezien de nationale volkssport in Griekenland om de belastingen te ontduiken zal dit in effectieve euri’s niet zoveel zijn.

Beter zou het zijn als Griekenland uit de EU stapt. Dan zijn ze af van de Resoluties 1605 en 1743, Het Coudenhove-Kalergi-plan en de Resolutie van Straatsburg. Met hun ‘geweldige strijdkrachten’ kunnen ze dan mooi hun grenzen hermetisch afsluiten voor deze islamitische invasie.

Tevens dient de NAVO turkije als lid te royeren wegens het actief bedreigen van de veiligheid van het NAVO gebied. Mochten de turken dan actief de doorstroom van migranten blijven aanmoedigen, dan kan dat gezien worden als een oorlogsdaad en kunnen we artikel 5 in werking stellen. Kunnen we het ‘goede voorbeeld’ van Erdoturk volgen door het Europese deel van turkije te veroveren en aan te stellen als veiligheidszone, net als hijdat doet in Syrië. De Bosporus is namelijk een stuk makkelijk te verdedigen.

Neef Jansen
Neef Jansen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sabreur

Maar Erdogan wil van Europa een islamitische staat maken. En met behulp van Merkel&Soros&heeldieboevenbende zal dat zeker lukken. Een verstandig beleid jegens Erdo&kornuiten, daarvoor heb je eerst heel veel heel andere mensen nodig. Type Churchill en Patton.

Lex
Lex
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Juist door Turkse steun duurt de opstand in Syrie voort !
De eerste 5,6 miljard geschonken door de EU worden aangewend om de opstandelingen ( waaronder veel IS-achtigen ) militair te ondersteunen met anti-tank en anti-vliegtuig wapens.

Joey France
Joey France
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Is het nu nog niet duidelijk dat Erdogan een Hitler bis is?
Hij past zowat precies dezelfde vooroorlogse tactieken als zijn weerzinwekkende voorbeeld toe, en de EU gedraagt zich precies zoals Chamberlain.
Uit de geschiedenis zouden lessen moeten getrokken worden, maar het zootje uitgerangeerde en/of gebuisde politiekers van de EU is daar gewoon te stom voor, Erdogan daarentegen…

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Rutte moet daarom gewoon het voorbeeld van de Oostenrijkse Bondskanselier Kurz volgen,” want “een nieuwe golf immigranten zou politieke zelfmoord voor de regeringscoalitie betekenen.” Ach, het zou ook kunnen dat de ‘vluchtelingen’ gedoseerd, d.w.z. 600 a 700 personen/week, binnenkomen. Dat doen ze immmers al maanden. En daar kraaide ook geen haan naar. Wat is politiek toch makkelijk met steun van GroenLinks in de eerste kamer (want je voert hun beleid uit) en met een meerderheid in de tweede kamer. Niemand doet je wat. Bij de volgende verkiezingen zien we wel weer, nietwaar. Waarom zou je proberen lange-termijn beleid te voeren. Daar is nog nooit een politicus of een politieke partij wijzer van geworden. De tegenwerping dat het om lange-termijn beleid voor het land als geheel gaat doet verder niet ter zake. Veel cynischer dan Rutte III kan het niet worden. Wel erger, natuurlijk. Afwachten met Rutte IV dan maar? Wat Turkije betreft is het duidelijk dat het terug moet trekken achter de eigen internationale grenzen en wel zo spoedig mogelijk. De reden is dat het onvermijdelijk is. Uitstel leidt tot verlenging van de oorlog met alle nadelige gevolgen vandien. Dat Assad nog een rekening te vereffenen heeft met de doorgesnoven rebellen van Idlib is de prijs. Daar had men eerder over kunnen nadenken. Uiteindelijk komt het door de onwerkbaarheid van de politieke islam. Die is helaas onlosmakelijk verbonden met de essentie van de islam: onderwerping van alles en iedereen, overal en wel zo snel mogelijk. Deze onderwerping omvat zowel rationaliteit, als moraal, esthetiek, politiek en alle andere religies en overtuigingen. Niet alleen van moslims, maar ook van u en mij. Moslimbroeder Erdogan volgt deze orthodoxie. Elke overeenkomst met hem geldt maar even, zolang het uitkomt.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

Nog even een aanvulling. Erdogan laat zien hoe vluchtelingen gebruikt kunnen worden als wapen. Het is dus wel zaak om ze ook als zodanig op te vatten en te bestrijden. Dat is niet al te moeilijk omdat een groot deel bestaat uit jonge mannen uit Afghanistan, Irak, Pakistan en Bangladesh, geen landen die bekend staan om hun vreedzame, tolerante opvatting van de islam, maar verder is elk asielverzoek kansloos. Het wapen is van humanitair-demografische aard. Het vindt vrij makkelijk ondersteuning vanuit het ecomarxistische perspectief van GroenLinks en soortgelijke partijen. Zo hebben we gisteren het debatje gezien tussen GroenLinks puppetmaster Bram van Ojik en het nieuwe VVD migratiemeisje Bente Becker. Het enige wat Van Ojik doet is het standaard discours op kleine punten wijzigen om ook deze kansloze jonge mannen, die dus als wapen gebruikt worden en daar zijn ze zich wel degelijk van bewust, recht te doen gelden op een asielaanvraag. Zo krijgen we weer een kamp op EU grondgebied en schrijdt de gazaficatie voort. Het wordt simpelweg tijd om een totaal handelsembargo in te stellen. Dan is Erdogan zo weg, en zijn kalifatistische partij erbij. Lees verder https://is.gd/UeSGDb.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Johannes Vervloed, 1 van de weinige Nederlandse politicologen en diplomaten aan wiens woord ik waarde hecht.
Het enige element dat ik mis in ALLE bijdrages EN reacties op OpinieZ is het gegeven dat de huidige groep ‘politici’ in alle lagen, dus rijk, provincie, gemeente, etc, op een enkele uitzondering na (PVV, FvD en de al teruggetreden enkeling VVD gedeputeerde), ALLEN bewust aan het liegen, bedriegen en demoniseren meedoen.
Daarnaast heeft rutte naar mijn overtuiging dossiers aangelegd over alle VVD’ers in ‘stevige’ functies, waarmee hij hen chanteert. Heeft hij geleerd van DDR dictator merkel, die in Duitsland al sinds haar lid worden van de CDU chantage dossiers aanlegt, zoals ze van Honecker heeft geleerd.
Hoofdschuldige in Nederland is rutte, die voor een dikbetaalde Brussel baan maar al te graag Nederland voor 0 aan Groen Links en D66 heeft verkocht. Naar mijn overtuiging zal de VVD na vertrek rutte in kleine stapjes een stukje naar centrum rechts teruggaan. Wanneer is vertrek rutte? Ik ben bang kort na de verkiezingen van 2025.
Bij TK 2021 zullen nog te weinig VVD’ers wakker zijn, zeker gezien de ‘rechtse’ uitlatingen waarmee beroeps-leugenaar 3 maanden geleden weer is begonnen. (na overleg met rosenmoller en ollongren)

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bij het overlijden van den Uyl ging bij mij de vlag uit met juichkreet vanaf mijn balkon, in een wijk met toen veel PvdA. Toen overtuigd dat ik nooit die gedachte zou hebben bij een VVD’er….. En inmiddels is de gedachte aan een voortijdig einde aan het leven van rutte een geliefkoosde gedachte.
Nadat rutte vanaf rutte II redelijk vlot is overgestapt naar het 95 % uitvoeren van de politieke agenda van groen links en D66 heeft hij zich de grootste landverrader in de parlementaire geschiedenis van Nederland getoond.
Ik was, ben en blijf in de overtuiging dat Wilders op een dermate (botte) manier communiceert dat FvD een absoluut noodzakelijke aanvulling op rechts was om de kansen van PVV en FvD om mee te regeren, aanzienlijk te vergroten.
Graag zal ik kort reageren op kritiek van PVV’ers. Als u zo vriendelijk wilt zijn met minnetje EN reactie mij te kritiseren?

39
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x