Het land kan onze regering gestolen worden

Megalomane managers in plaats van leiders

Titelfoto: Screenshot Video Rijksoverheid. Citaatrecht ex art. 15a Auteurswet.

Waar is toch het broodnodige leiderschap waaraan dit land een grote behoefte heeft? Wij breken hier zo langzamerhand de tent af, we vliegen elkaar in de haren, rennen elkaar met bakstenen, messen en pistolen achterna, schelden en tieren dat het een aard heeft en staan op het punt eigenrichting tot kunstvorm te verheffen.

Order! Order! Maar wat doet de regering? Leuteren over getalletjes van maximum snelheid versus woningen.

Hou daarmee op! Toon leiderschap! Smeed dit hopeloos verdeelde volk als de sodemieter weer aaneen, en breng zo snel mogelijk rust, reinheid en regelmaat terug in dit ‘toffe’ land. Het moet afgelopen zijn met deze wanorde. Deze turbulentie is niet goed voor de zaken, Rutte! En al helemaal niet voor de Europese droom.

Managers

Maar wat roep ik? Ik weet dat het aan dovemansoren gericht is. Leiderschap ontbreekt al jaren in vak K en ook daarbuiten dient zich voorlopig nog niemand aan. In Vak K zitten domweg geen leiders. Daar vinden we slechts een clubje managers die het na teambuilding en heidag uitstekend met elkaar kunnen vinden. Managers, maar dan ook nog bar slechte managers, zoals je ze wel vaker bij de overheid, semi-overheid en instituten aantreft.

 

Echte ondernemers

In het Midden- en Kleinbedrijf zie je nog wel eens echte ondernemers met het hart op de goede plaats. Toegewijde lieden die alles op alles zetten om hun zaak te laten bloeien. Geïnspireerde lui die ergens verstand van hebben, met liefde voor hun product of dienst en een sterke intuïtie. Mensen met een open blik in verschillende richtingen. Zulke ondernemers, daar drijft onze economie op.

Ze zetten samen met hun personeel de schouders eronder. Ze voelen zich voor hun mensen verantwoordelijk. Als er gedonder is zorgen ze dat het ophoudt. Als er onvrede is gaan ze praten. Als er ziekte is bieden ze hulp. Als zo’n ondernemer ‘wij’ zegt, dan bedoelt hij zijn héle zaak, zijn hele team, alle medewerkers. Hij voelt zich verbonden met zijn medewerkers, en de medewerkers voelen zich op hun beurt verbonden met het bedrijf.

Verbonden

Zo zou ook onze regering zich verbonden moeten voelen met het land. Hart voor de zaak, hart voor het land, het beste voorhebben met de ruim 17 miljoen mensen die Nederland bevolken. Slagvaardige besluiten nemen om de orde te bewaren en het land te laten bloeien. En omgekeerd zou het land zich vertegenwoordigd moeten weten in een capabel parlement en moeten kunnen bouwen op een betrouwbare regering die het beste met ze voorheeft.

Het land? Wat bedoel je met het land? Het land, ons land, dat kan deze regering helemaal gestolen worden. Het land interesseert ze geen moer. Daar ontleen je immers geen status aan. Natuurlijk willen ze zo min mogelijk gedoe, maar het enige wat ze doen is goochelen met woorden, jongleren met getallen, scoren met citaten en macht verzamelen dat het een aard heeft. Wat je bij deze nieuwe klasse van megalomane managers ziet: naar elkaar kijken in plaats van naar het veld en de mensen waarvoor ze verantwoordelijk zijn.

 

Verkokerd

De horizontale blik. De verkokerde blik. De totale desinteresse voor wat er op de werkvloer gebeurt. Het belangrijker vinden wat je collega’s en je meerderen van je vinden dan de vrede in de tent bewaren. Met schuine oogjes naar Merkel en Macron kijken in plaats van naar het Malieveld. Voetbal kijken als de premier zijn voorgekookte kletspraatje houdt in de Kamer. Onze zogenaamde leiders staan allemaal als incompetente leraren met hun rug naar de klas, terwijl het klaslokaal ondertussen met de grond gelijk wordt gemaakt en de papieren vliegtuigjes te pletter slaan tegen het bord.

Slapjanussen

Orde? De slapjanussen weten niet eens wat dat betekent. Ze kennen de term alleen in het Engels, als meme op Youtube. Uit gemakzucht gedogen ze wetsovertredingen, uit gebrek aan visie modderen ze pragmatisch maar wat aan, uit fractiediscipline verloochenen ze zichzelf en uit onkunde laten ze de ambtenaren gewoon alle beslissingen nemen.

Regeren is voor hen hooguit een beetje onderhandelen over de poppetjes als er iemand moet aftreden of ziek wordt, schuiven met miljoentjes om het gemor te laten verstommen. Hier en daar kolommen in excel-sheets kloppend maken. Lollige uitspraken doen op tv. Vakbondsleiders om de vinger winden. Bruine armen halen in Brussel. Dát is wat ze doen.

 

Hoppend

Als zij ‘wij’ zeggen bedoelen ze helemaal niet ons land, niet ons, de Nederlanders. Dan bedoelen ze alleen maar elkaar, collega’s van dezelfde klasse, collega’s die ook ‘een verantwoordelijke functie’ hebben, peers aan wie je je optrekt, die jou aan je volgende baantje kunnen helpen, die je tips geven over welke auto en welke smartphone je het beste kunt kopen, hoe je de Belastingdienst het handigste om de tuin kunt leiden en hoe je lastposten onschadelijk kunt maken door ze uit hun comfortzone te halen of stroop om de mond te smeren.

Van die types, die moeiteloos van het ene departement naar het andere hoppen, switchend van branche naar branche. Want, zeggen ze, van het product of de dienst hoef je geen verstand te hebben om een goed manager te zijn. Ja duh….

In ons land stikt het van zulke types. En helaas vormt de regering hierop geen uitzondering, het land in chaos aan zijn lot overlatend.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
28 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De column klopt helemaal, het probleem is echter veel groter.

Stel dat we morgen een regering van aanpakkers hebben, werkpaarden die besluiten de èchte problemen aan te pakken. Die daartoe zelfs alle verzonnen problemen zoals islamofobie, Russisch nepnieuws, zwarte Piet, stikstof en pfas in de prullenbak stoppen.

Dan gaat die regering tegengewerkt worden door;
– een gigantisch ambtenarenapparaat;
– vele tientallen besturen van gemeenten, provinciën;
– een ongekozen en ongecontroleerde rechterlijke macht;
– honderden aan het kartel gelieerde subsidiesponzen;
– felle mediacampagnes van aan het kartel gelieerde MSM;
– zogenaamd “wetenschappelijke” clubjes als WRR;
– reeksen verdragen met kwaadaardige instanties zoals VN en EU;
– etc.

Iemand noemde al Trump als voorbeeld hoe het moet; en zie waar Trump al jaren mee worstelt. Maar ook in NL zien we regelmatig hoe ministeries, gemeenten en rechters overheidsbeleid tegenwerken. Daarbij gesteund door honderden gesubsidieerde herrieschoppers, MSM, neponderzoeken en buitenlandse regelgeving.

Vandaar dat de boerkawet al bij voorbaat kansloos was; iedereen zei bij voorbaat al die wet NIET te gaan handhaven.
En vandaar dat we straks isis-kinderen gaan opvangen; geen Yezidi-weesjes.
Alleen de isis-kinderen?
Nee helaas, de isis-ouders komen daar later gewoon achteraan want “belang van het kind” en “internationale verdragen”. Bovendien zijn de misdaden van individuele isis-oorlogsmisdadigers niet te bewijzen.
Maar dat mogen we nu nog even niet weten.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@ Arie.
Ik vrees dat u volledig gelijk hebt/krijgt. De politie is er, zegt men, om de wetten te handhaven, maar van tevoren is gezegd dat de burka-wet niet door hen zou worden gehandhaafd. De personen die hebben opgeroepen tot die “ongehoorzaamheid” van een overheidsinstantie als de politie, zouden voor het gerecht moeten worden gesleept.
Voor het overige : geheel Nederland is veranderd in een speeltuin voor links-extremisten, goedgekeurd door de overheid, en wij, andersdenkenden laten het gebeuren; ik vraag me wel steeds af : tot wanneer duurt dat nog ?

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

js, karton, dat laatste vraag ik mij ook af. Wanneer zal eerlijkheid weer de leidende trend worden in dit land.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Ja Arie. Dat klopt. Mocht PVV en FVD door de bevolking een enorm mandaat krijgen, zullen ze nog moeite hebben dingen te veranderen om de redenen die jij noemt. Tegenwerking, tegenwerking, tegenwerking.
Daarom gaat ook dat Brexit geneuzel door. Ze hadden na het referendum gewoon zakelijk de boel binnen een jaar kunnen regelen, maar de EU heeft tegengewerkt en binnen Groot Brittannie werkt de oppositie en ook een deel van de conservatieven OOK tegen.
En hier gaat dat OOK zo.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En dat is nu precies wat Trump doet. Trump is in hart en nieren een zakenman die weet hoe belangrijk een gezond bedrijf is en hij zag dat Amerika zwaar ziek was en doet er ondanks de tegenwerking van bureaucraten en democraten wat aan. Wij hebben een vergelijkbaar iemand nodig dat Nederland weer gezond maakt en de eigen bevolking op de eerste plaats zet en niet op de laatste.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Rob Esveldt

ja, eens. Ook DAAR blijven de oneerlijke Democraten hun smerige spelletjes spelen. Democraten geven NIETS om de werkende bevolking die niet van hun ‘niveau’ is. Net als veel linksen hier.

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Jammer genoeg is de groep Nederlanders die dit inzien, te klein Yorien. Stemmen uit gegewoonte weer op dezelfde patij of stemmen niet. Ik vermoed dat het ongelooflijk domme energie transitie beleid uiteindelijk de kans tot opstand tot gevolg zal hebben.
Het leegroven van de energie-portemonnaie gaat den Haag opbreken.

P.
P.
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik wilde dat er in deze bijdrage één woord was waar ik het niet mee eens kon zijn… maar dit is helaas, helaas, helaas… 100% de waarheid.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mijn complimenten voor deze uiteenzetting. Wij hebben managers die op trekpoppen lijken en die zelf geen keuze durven te maken. Het krioelt van commissies net of ze niets kosten die het beslissing uit moeten zoeken zonder dat de leiders aansprakelijk gesteld kunnen worden en geen gezichtsverlies kunnen lijden. Het zijn visieloze bureaucraten die alleen eigen gewin najagen en intussen het land verkopen of beter gezegd weggeven. Door globalisme verkeren landen in identiteitscrisis want elke beetje nationalistische gevoel is ineens helemaal fout. Nederland is een doorlopend huis geworden waar je het gevoel krijgt dat je niet meer thuis bent maar in een hotel. De allochtone Nederlander wordt afgeschaft en is voortaan zoals ieder ander een NL-paspoorthouder toevallig in grenzeloze Nederland geboren. Overigens is dit het plan door de EU en de VN opgelegd en met behulp van groepen gesponsorde activisten uitgevoerd. De wereld is voortaan een geheel en alle neuzen wijzen dezelfde kant op. Natuurlijk is dit onrealistische, globalistische linkse onzin maar onze leiders hobbelen politiek correct achter deze ideeën aan en durven niets te zeggen. De politiek heeft nu door de onkunde en gemis van professionaliteit een chaos van jewelste gecreëerd. Activisme zegeviert! Dat kan alleen als je niet zelf over eigen visie beschikt en daadkracht mist. Het land zit op slot en de burger is de slachtoffer. Hoe regel je dit zonder gezichtsverlies? En intussen blijft de burger zitten met kunstmatig gecreëerde o.a. klimaat en genderhysterie’s en een wenpiet onzin in een afgebroken kinderfeestje. Het wordt ondanks het koude weer een hete najaar.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ja, door zoveel mensen uit andere culturen binnen te laten, gaat het ‘gezinsgevoel’ weg. Ik heb het niet over Indonesiers en mensen van de Antillen die in elk geval de taal en de tradities van NL altijd wel waardeerden. Met andere culturen bedoel ik met name de mensen uit islamitische landen. Die verderfelijke religie past door het politieke fanatisme en egoisme gewoon NIET bij NL.

Rob Esveldt
Rob Esveldt
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Dit kabinet bestaat inderdaad niet uit leiders maar uit projectmanagers van de EU en VN.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

150 man,die jaarlijks ,per persoon 150.000 euro plus de nodige declaraties in d’r zak steken,en dat alles voor knikken en af en toe aanwezig zijn,een bouwvakker of boer zou voor wat ze daar voor hoeven te doen de vingers aflikken ,en een beter beleid uitvoeren dan die witte boorden klungels,dankbaar zijn de ministers allerminst voor de mensen die dat megasalaris verzorgen ,werken ze dan ook op alle mogelijke manieren tegen en zouden ze het liefst onder het mom klimaat geneuzel hun bedrijfjes compleet om zeep te helpen .
In de tijd van de zonnekoning hadden de mensen geen brood meer ,zei Marie-Antoinette,dan nemen ze toch cake,het kosten ze uiteindelijk de kop
en dat zal ze in Den Haag ook zo vergaan ,ze zijn daar al ver over de datum .

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter

ja hoor. Ze zitten daar gewoon omdat WIJ hen de kans gaven hun zakken flink te vullen. Een enkeling daar gelaten die wel zijn/har best doet. Iemand als Pieter Omtzigt en Geert Wilders en Thierry Baudet en zo proberen wel op te komen voor de normaliteit, maar groot deel van de rest vindt het wel prima om de bankrekening te spekken en aan de fijne carriere te bouwen.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

Omzigt is beslist een slimme man, maar helaas is hij stevig in het cda pak genaaid en is het toch gesputter voor de bühne. Als het er op aan komt stemt hij gewoon vlgs. partijlijn.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Zware tijden scheppen sterke mensen, sterke mensen scheppen goede tijden, goede tijden creëren zwakke mensen en zwakke mensen brengen zware tijden over zich heen”.
Dat laatste geldt voor het heden.

van Veen
van Veen
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ni28, klopt als een bus. Ondanks, en ook dankzij, de toegenomen intelligentie blijft het gedrag van de primaat ons parten spelen. We hebben nog een lange weg te gaan, zo die ons is gegund (bij wijze van spreken).

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

´Onze´ regering ziet het stemvee als een middel om zich te bewegen in internationale kringen. En ´thats it´.

Jan
Jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Regentocratie vermomd als DDR, the Dutch Democratic Republic. Te betalen door het plebs, the deplorables volgens die Ollongren in het kwadraat: Hillary C.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Deze “regering” kan mij óók gestolen worden ! Wát een bende hebben ze van dit landje gemaakt ! Nu weer een “dwaze rechter” die beveelt om IS-kindertjes op te halen, onze “regering” zal dolblij zijn met deze “uitspraak”. Ik verblijf voor enige tijd niet in Nederland, maar ik schaam mij kapot voor “mijn” land t.o.v. de mensen waartussen ik thans verblijf.
Beter helemaal géén regering dan wat we nú hebben………liegen, bedriegen en cordons sanitaires leggen, dat is ’t enige waarmede ze druk zijn.
Nederland wás óóit een prettig land om te wonen, ook een móói landje; wat is er van over gebleven ? Een landje, deels “veroverd” door een stel islamitische parasieten en “geleid” door een stelletje “deskundigen” die nog niet in staat zijn om een buurtsuper in Madurodam te leiden en échte Nederlanders die wachten op de roep : “Aanvalluhhhh !!”

Ben Steijn
Ben Steijn
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Amen!!

Bob Fleumer
Bob Fleumer
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Bedankt Yorien uw artikel is mij uit het hart gegrepen, we worden bestuurd door een kleuterklas.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, Yorien. De situatie precies beschreven zoals die is.
Ik had het niet beter kunnen verwoorden. Onze overheid doet aan symboolpolitiek en de bevolking krijgt de rekening.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien en @ Yorien.
Helemaal mee eens; maar de symboolpolitiek wordt niet alleen Nederland gepleegd, veel EU-staten hebben er zwaar onder te lijden. Dan vraag ik mij af : is dit mede een gevolg van het hele, NIET door ons gekozen, EU-dictatoriaat ? In veel EU-lidstaten is ’t zeer droevig gesteld met de “menselijke maat”, alom armoede : o.a. in Nederland, Duitsland, Zweden, Italië, Frankrijk, Griekenland. In landen die maar zijdelings bij dit zinkende EU-schip zijn aangeschoven, zoals Zwitserland en Denemarken, gaat het uitstekend. Maar ja, in de EU zitten bijv . minne figuurtjes als Timmermans, Verhofstadt, Annie Pierik en meer van hun soort, aan het roer, kan dus NIET goed blijven gaan. Achter de schermen trekken Merkel en Macron a.d. touwtjes, dus daar komt ook niks goeds vandaan; wij leven in een werelddeel, Europa, dat op instorten staat, mede door Rutte en vazallen. (ik weet dat ik aan doem-denken doe, maar dat doe ik om tóch nog hier of daar een zonnetje te ontdekken)

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Voor Rutte is alles politiek, niets rationaliteit. Zwabberende middenpartijen laten zich meevoeren. Waarheen doet niet ter zake. Rutte zegt het zelf ook: geen visie. Daarmee is alles gezegd.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat verbaas je je nou, het zijn toch ook managers?
Wanneer je de eindverantwoordelijkheid weet door te schuiven naar een schimmige EU, een overheidslaag waar niemand voor gekozen heeft en die ongrondwettelijk is doorgevoerd, dan heb je wel de lusten, maar niet de lasten van je machtspositie.
De Nederlandse “overheid” is niks meer dan provinciaal bestuur geworden.
Echte leiders zouden dit niet laten gebeuren. Echte leiders zouden ook al 20 jaar geleden de grenzen dichtgegooid hebben voor verdere immigratie.
Maar onze bestuurders houden alles fijn open, massamigratie is welkom. Ieder jaar een gemiddeld nettomigratiesaldo van 100.000 extra mensen, waarvan zeker de helft uit culturen die hier niet wensen te integreren en daarmee op termijn een bedreiging zullen vormen voor de stabiliteit en veiligheid van dit land. Ieder jaar 100.000 mensen erbij verergert ieder jaar de druk op belastingen, op snelwegen, ziekenhuizen, de huizenmarkt, lonen, etc.

Het is alsof mensen bewust de kraan opzetten en open laten staan, de kraan onbespreekbaar maken en vervolgens zich zelf druk maken dat er zo veel gedweild moet worden. Ieder jaar meer geld erbij voor extra dweilers.

Wanneer wordt de oorzaak eens aangepakt?
En waarom denk je dat massamigratie onverminderd doorgaat, niet alleen in Nederland, en al sinds de jaren 70, met een versnelling sinds de jaren 90?
Dat is niet omdat Rutte het een goed idee vind, of andere regeringen voor hem, want het verergert alle problemen die we al hebben. Hier zitten dus blijkbaar belangenpartijen achter waar ieder kabinet door geinstrueerd wordt. Zolang zij achter de schermen de touwtjes in handen hebben, dansen alle politici als marionetten en maakt het niet uit waar je op stemt. Wie zijn die individueen en/of industrieeen?

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jay

@ Jay.
De NL-overheid is, naar mijn mening, zelfs niet meer vergelijkbaar met een provinciaal bestuur.
Een groepje padvinders, maar zélfs dat niveau halen ze niet, ze kunnen n.l. hun eigen pad niet meer vinden en zijn totaal van ’t padje.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Denk niet dat Trump in een eikeltjespyjama slaapt .

Joost mag't Weten
Joost mag't Weten
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je kunt beargumenteren dat we te maken hebben met wanbeleid van onkundige, ongeïnteresseerde leiders die het vooral druk hebben het onderling verdelen van baantjes etc. Je zou ook kunnen beargumenteren dat we hier te maken hebben met een doelbewuste strategie om die Europese droom te verwezenlijken.

28
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x