De verzwegen feiten van het Arabische slavernijverleden

Hypocriete, eenzijdige verontwaardiging

Titelfoto artikel Samirrha Tarras op OpinieZ.com “De verzwegen feiten van het Arabische slavernijverleden”

Foto:

 

Amsterdam gaat op voorstel van DENK wellicht excuses aanbieden voor het slavernijverleden. Zo kopten de nieuwsmedia onlangs. Vroeger hoorde ik het vaak als tegenreactie in een woordenwisseling als de argumenten op waren en men de ander goed wilde raken: ‘piraat’, ‘slavenhouder’. U kunt denk ik wel raden om wie het dan ging: de blanke Nederlander.

 

Hetze

Sinds de Zwarte Piet-discussie wordt aanleiding gevonden om de “Witte Hollander” te confronteren met zijn slavernijverleden. Vanaf het moment dat Kick Out Zwarte Piet (KOZP) gevormd werd, grepen ook Marokkaanse en Turkse Nederlanders de slavernijhetze dankbaar aan. Want een hetze is het. Ze zien nu kans om hun rancune ten opzichte van de autochtone Nederlander te kunnen spuien.

 

Die hele Zwarte Piet-discussie kan ze eigenlijk gestolen worden, maar ze denken nu een nieuwe stok te hebben gevonden om “de Hollander” mee te slaan en te demoniseren. Hun verontwaardiging over het vermeende racistische Nederlandse verleden is echter hypocriet. Vraag maar eens aan Marokkaanse meisjes wat er met hen gebeurt wanneer zij met een donkere jongen worden gezien of – ‘erger’ nog – als ze met zo iemand thuiskomen. 

Tegelijkertijd met alle morele verontwaardiging van DENK over het Nederlandse slavernijverleden, worden de enorme omvang en de gruwelijkheden van de Arabische slavenhandel door de eeuwen heen doodleuk genegeerd.

 

Arabische slavenhandel

De Arabisch-Afrikaanse slavenhandel is veel ouder dan de Europese Transatlantische slavenhandelDe Arabische slavenhandelaars waren actief van de zesde eeuw n.Chr. tot ver in de twintigste eeuw. De geschreven geschiedenis van de Arabische slavenhandel in Afrika begon in het jaar 652, toen generaal en emir Abdallah ben Said de overwonnen koning Khalidurat van Makuria een verdrag liet tekenen, waarin onder meer werd vastgelegd dat de overwonnen koning de Arabieren jaarlijks driehonderd slaven moest leveren. Die aantallen liepen in de daarop komende jaren op naar ongeveer tweeduizend per jaar.

Zwarte slavernij kwam al in de negende eeuw voor in het zuiden van het huidige Irak. Vanaf de zeventiende eeuw was het eiland Zanzibar, onder de heerschappij van de sultan van Oman, het centrum van de Oost-Afrikaanse slavenhandel. Deze handel bereikte zijn hoogtepunt in de negentiende eeuw.

 

Bloed aan de handen

De Transatlantische slavenhandel door Europeanen is vrij goed gedocumenteerd. In de periode tussen 1525 en 1866 hebben eerst Portugese en Nederlandse, later Engelse en Afrikaanse handelaren zo’n 12,5 miljoen Afrikaanse slaven naar Amerika overgebracht. Vergeleken daarmee wordt het totale aantal door de Arabieren via de Sahara verhandelde slaven door historici geschat op 10 tot 18 miljoen. Omdat de administratie door de Arabische handelaars grotendeels verloren is gegaan, kan worden aangenomen dat de feitelijke aantallen veel hoger waren. 

Je kan gerust stellen dat de Arabieren – en zeker de Noord-Afrikaanse Maghrebi’s – meer bloed aan hun handen hebben dan de Europeanen als het om slavernij gaat.

 

“African Holocaust”

De slavenhandel via de Sahara wordt wel The African Holocaust genoemd. Op basis van oude verslagen blijkt dat veel slaven in de Sahara omkwamen door de ontberingen van de reis alleen en dat mannen en jongetjes massaal werden gecastreerd. Als de vrouwen die als seksslavinnen werden gehouden zwanger raakten, werd het kind na de geboorte gedood. Ik zal het dan ook maar niet hebben over de vele blanke Europese vrouwen die door de Berberpiraten werden ontvoerd om als concubines te worden verkocht aan sultans en andere hoge functionarissen in het Midden-Oosten.

Een belangrijke stap in de afschaffing van de Arabische slavenhandel werd gezet na de Tweede Barbarijse Oorlog, (1815) toen een gezamenlijk Brits-Nederlands marine-eskader Algiers bombardeerde en de daar aanwezige slaven bevrijdde. De Beys van Algiers, Tunis en Tripoli werden gedwongen een eind te maken aan de Barbarijse piraterij en het tot slaaf maken van christenen.

Maar nog in 1956 werd openlijke slavenverkoop gemeld in Djibouti, waar uit Tsjaad afkomstige stammen werden verkocht. Pas in 1924 werd de slavernij afgeschaft in Irak, in 1937 in Bahrein, in 1949 in Koeweit, in 1952 in Qatar en in Jemen in 1962. In datzelfde jaar schafte ook prins Faisal van Saoedi-Arabië in strijd met zijn broer koning Saoed de slavernij af. Op dat moment telde Saoedi-Arabië nog tussen de honderdduizend en tweehonderdvijftigduizend slaven. Als laatste land in de regio schafte Oman in 1970 officieel de slavernij af.

Dus, dames en heren van DENK, KOZP, BIJ1, NIDA, aanverwante gekwetsten en meeliftende linkse Amsterdamse politieke partijen, leg me nog even uit: wie precies moet hier nu excuses aan wie aanbieden?

Over de auteur

Samira Tarrass
Geboren en getogen Nederlandse Marokkaanse. Bevlogen in alles wat mij aanspreekt. Hekel aan slachtofferschap.
Geef nooit op!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Henny Keur
Henny Keur
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

DENK en aanverwante partijen en sympathisanten waaronder vele v.h.links georiënteerde partijen, zijn er uitsluitend op uit om de Nederlanders te beschadigen. Of het nu de traditie betreft of alleen maar het feit dat we blanke Nederlanders zijn of niet blanke, maar getint of gekleurd, die zich Nederlander voelen en wensen te zijn. Zij moeten veroordeeld worden en op de knieën voor een stelletje barbaren. Dat een Amsterdamse burgemeester hiervan ook overtuigd is en derhalve voor eigen en anders veiligheid opgesloten dient te worden, wegens landverraad, mag intussen duidelijk zijn. Hetzelfde geldt overigens voor ranzige politici met gelijksoortige waanideeën eveneens. Het wordt hoog tijd, dat de zich Nederlands voelende inwoners van dit land zich gaan roeren door duidelijke signalen af te geven, dat deze hetze de grenzen van het toelaatbare heeft bereikt.
Ik vrees dat het niet goed zal gaan, als het geduld echt op is en de bevolking het roer pakt. Rutte ‘let op uw saek’.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

Politici laten ongemakkelijke maatregelen liggen zolang het kan en in Nederland duurt het geduld best lekker lang. Op passende moment verschijnt een statistiek die aantoont hoe enorm gelukkig de Nederlander is en dan is het weer opgelost.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

ni28.
Weet u, @ni28, Nederland loopt met bijna álles voorop in de wereld : milieu-aanpak, Co2-beheersing, onderwijs, ouderenzorg, geneeskunde, “democratisch-gebeuren. Door dit gezever lopen heel veel Nederland trots als een aap met 7 “staarten” door ’t land en sommigen, w.o. Rutte, hebben de gore moed om zulke waanzin óók in ’t buitenland te verkopen !!
Het enige waarmee NL in de wereld voorop loopt : het aantal Voedselbanken !!!!!!

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Een bekende Amerikaanse, ik vergat haar naam helaas , zei toen ze gevraagd werd naar Nederland: U bedoelt dat landje tussen Noorwegen en Litouwen? Wel erg denigrerend maar toch.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

De honderden hele kleine en kleine MKB bedrijven die ik in 20 jaar handel West-Europa heb gesproken hebben het vooral over het belerende vingertje en ‘Holland, narco staat’…….

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

Helaas hebben wij een regering van pappen en nat houden.
Al 9 jaar is Rutte minister president een minister president van beloven, liegen en bedriegen.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtige opsomming van feiten betreffende de Arabische slavernij waarvoor dank. Maar officieel wordt ook hier de geschiedenis overgeschreven en met vele blanco pagina’s of zwartgelakte regels. Want de EU resolutie 1743
(1743-9)verbiedt in principe ook deze pijnlijke historische feiten van de Arabische wereld bespreekbaar te maken. Alleen het goede over de moslims. Negative berichtgeving en vooral als het pijnlijke waarheid inhoudt moet uitgebannen worden samen met de vertolkers ervan. De middeleeuwse inquisitie zou een resolutie zoals deze toejuichen. En de zwarte drammers en ophitsers van vandaag kijken met gemak overheen ondanks het enorme onrecht die hun moslim broeders in het verleden hebben aangericht. Geen woord daarover. Resolutie 1743 verbiedt dat. Gek dat deze ook officieel niet gekend of ontkend wordt.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In het Turkse Constantinopel werden zwarte en blanke slavinnen verhandeld tot en met 1908. Het Ottomaanse Rijk, volgens de gerenommeerde Turkse historicus Halil Inalcik, heeft tussen 1450 en 1700 zo’n 2,5 miljoen Poolse, Russische en Oekraïense slaven geïmporteerd. De Janitsaren vormden een elitekorps en werden als kinderen geroofd uit crhistelijke gezinnen, ‘bekeerd’ (tot en met geindoctrineerd), en vervolgens ingezet in de strijd tegen het Christendom. Slavernij van blanke, Europese Christenen liep in de miljoenen in het Middelandse Zeebekken, o.a. vanaf de barbarijse kusten van Lybie, Tunesie en Algerije. Hele kusten raakten ontvolkt. De islam staat slavernij expliciet toe, al is het alleen maar door het voorbeeld van Mohammed en zijn opvolgers. Uit de brief van Paulus aan Filemon blijkt dat het Christendom van begin af aan slavernij verwerpt. Dit wordt nog eens expliciet herhaald door Isidorus van Sevilla (560-636, een encyclopedische tijdgenoot van Mohammed zo die laatste ooit geleefd mocht hebben): er is voor God geen verschil tussen de ziel van een slaaf en de ziel van een vrije. De eenzijdige aandacht voor de trans-Atlantische slavenhandel is voor alles het resultaat van een westerse geschiedschrijving. Die is eenzijdig op het Westen gericht maar komt ook voort uit politieke correctheid en door de vanuit het christendom geinternaliseerde neiging om het boetekleed aan te trekken. De onderschatting van het fenomeen slavernij in de Arabische wereld heeft ertoe geleid dat er weinig onderzoek naar is gedaan, waardoor het minder belangrijk lijkt. Maar tot op heden zijn er hele volksstammen in Oost en Zuidelijk Afrika die zichzelf verminken (tanden bijvijlen tot haaientanden, voortanden eruit slaan) om oninteressant te zijn voor Arabische slavenhandelaren.

Isabel
Isabel
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het moet zo onderhand eens afgelopen zijn met dat “makke schapen” gedrag van de autochtone nederlanders die zich door multiculti drammers naar de “slachtbank” laten drijven.

Doel is: het zelfbewustzijn en zelfrespect van de blanke nederlander afbreken, hem schuldig en machteloos laten voelen en tot slot maar niet het onbelangrijkste zijn geld en jonge vrouwen opeisen en de jeugd verslaven aan drugs

Dit is een moderne variant van oorlogsvoering

Nederland word wakker, kijk naar de realiteit en kom in actie

Fluitje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Isabel

Inderdaad Isabel.

Het Nederlandse volk is grotendeels lam geslagen, door het demoniseren vanuit de Linkse hoek.
Iedere andere mening als links, wordt al snel racistisch of fascistisch, in de ogen van Links.
De mensen worden er moe van houden hun mening voor zich zelf.
Of dit nog lang geweldloos gaat, ik weet het niet.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zeer verhelderend geschiedenis verhaal omtrent slavernij en slavenhandel. Allemaal nare geschiedenis, maar inderdaad, excuses NU nog aan mensen die NIETS maar dan ook NIETS met slachtoffer van slavernij zijn van doen hebben en juist hier in Nederland een enorm rijk leven hebben en kansen krijgen, vergeleken met een evt leven in de landen van herkomst van hun verre voorouders, lijkt mij enorm misplaatst. EN ook een schoffering richting huidige Nederlanders van wie van velen de voorouders NIETS maar dan ook NIETS met slavenhandel te maken hadden en wiens voorouders juist ook een soort slaven van de elite waren. Pas na WO 2 kregen ‘gewone’ mensen het van lieverlee ook iets beter.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Volkomen mee eens !!
De onverlaten die excuses van óns eisen weten totaal niets van de NL-geschiedenis en blèren maar een beetje, zij weten niet beter en laten zich ophitsen door mensen die hun eigen naam nog niet kunnen schrijven.
Ik dacht gehoord te hebben dat er vanmiddag een herdenkings-bijeenkomst is betr. de slavernij ……….in Nederland !! Een land dat de slavernij reeds héél lang geleden heeft afgeschaft terwijl diezelfde slavernij nog steeds voortgang vindt in héél veel moslimstaten en Azië !
Zie de domheid van de excuses-eisers !!!!
Zij herdenken op de verkeerde plaats, zij moeten in hun vaderland zijn !!!!!

Ruud
Ruud
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het past niet in het beleid van de politiekcorrecte deugdwazen daar in dat Amsterdam om waarheden te erkennen. En zeker waar de islam aangaat!

Zo zouden ze anders hun islamitische vrinden tegen de schenen schoppen en op hun lange tenen gaan staan! En aangezien die lui zo ontzettend “tolerant”, “ruimdenkend” en “vredelievend” zijn willen ze dat natuurlijk voorkomen!

En het gaat ten slotte om de zwarten verhandeld door de blanke Nederlanders! Ook al is dat eeuwen geleden en is de schuld, voor zover daar sprake van kan zijn, van ruim zeventig jaar tot heden via miljarden aan ontwikkelingsgelden toch allang voldaan!

Maar ja, zo’n B1, een partij van volledig gestoorden en volkomen parasieten zal wellicht hun zin nu krijgen, na excuus volgt vast de eerder geeiste 150 miljoen voor de nabestaanden! Een claim oorspronkelijk afgewezen, maar de zieke discussie omtrent Zwarte Piet was dus de opstap!
Een opstap waar een Asscher vol in meeging, en meer met hem!

Dankzij het jarenlange deugbeleid kan je dus alleen maar vaststellen dat bestuurlijk Amsterdam goed geestesziek is! En niet alleen in Amsterdam ….

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Keiharde feiten over de islamitische slavernij. Daar zal de Amsterdamse Gemeenteraad wel niks mee kunnen. Behalve Annabel Nanninga, hoop ik. De Surinaamse initiatiefnemers van het Slavernij-monument in Amsterdam wilden graag de Ghanese president Kufuor of de Ashantikoning bij de onthulling in 2002 hebben, dit bracht de Ghanezen in verlegenheid. De Ashanti-stammen hebben eeuwenlang de verslagen volkeren in die regio als slaven verkocht. Die president is niet gekomen, zijn opa hield zelf nog slaven. Leest dit trouw artikel: https://www.trouw.nl/nieuws/ook-afrika-verdiende-aan-de-slavenhandel~ba2a374d/
Ook krijgszuchtige koningen zoals de Fon in Dahomey (Benin) en de Yoruba in Nigeria, haalden hun menselijke roofbuit in oorlogen en strooptochten bij omliggende volkeren. Handelaren in opkomende steden aan de kust verkochten de koopwaar namens de koning aan de Europeanen. Alle beschavingen hebben aan slavernij gedaan. De Europeanen hebben die afgeschaft.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Even los van de extreme hypocrisie van de slavernij-huilers.

Onder aan de streep gaat het om geld. Anders zou het slechts het schrille en onhoorbare geroep zijn van een enkele verdwaasde hobbyïst.

Hoeveel Nederlands geld is gestoken in hulp aan Indonesië? Dat ergens in de jaren ’90 afzag van Nederlandse ontwikkelingshulp omdat ze de kritiek inzake mensenrechten vanuit Nederland beu waren.

Hoeveel Nederlands geld is gestoken in Suriname?
Hoeveel Nederlands geld is gestoken in de Caribische Eilanden?
Hoeveel Nederlands geld is gestoken in ontwikkelingshulp?
Hoeveel Nederlands geld is gestoken in humanitaire hulp?
Hoeveel Nederlands geld is gestoken in Surinamers en Antillianen, die massaal naar dat nare Nederland vertrokken om daar riant profiteren van de Nederlandse verzorgingsstaat, maar daar overwegend mager aan bijdragen?
Hoeveel geld is gestoken in de Turkse gemeenschap in Nederland?
Hoeveel geld is gestoken in de Marokkaanse gemeenschap in Nederland?
Voor deze groepen: Wat dragen ze financieel bij aan de samenleving en wat kosten ze door uitkeringen, extra zorg, subsidies en hun oververtegenwoordiging in het gevangeniswezen.
Hoeveel energie (ook betaald)is gestoken in het “de hand boven het hoofd houden” van deze medelanders?

Als iemand die vragen daadwerkelijk in Euro’s zou gaan omzetten.
Dan hebben wij dat slavernijverleden toch onderhand 100 x terugbetaald?
Daarboven hebben wij voor elke slaaf -vergeef me de uitdrukking- een zwarte in een gespreid bed opgenomen? Al te vaak met gratis geld.

PHM van de Kletersteeg
PHM van de Kletersteeg
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Toch ben je wat vergeten. De moslims joegen ook op slaven in europa. Voor verschillend gebruik:seks; jongetjes om opgeleid te worden tot elite soldaat; mannen voor werk (werden gecastreerd) geleerden. Note: van de gecastreerden overleefden maar 1 op de 5.

Uit afrika werden slaven gejaagd voor werk of seks. De slaven voor werk werden gecastreerd; 1 op de 5 overleefden
Dus de cijfers zijn in feite veel hoger.

Note: Mohammed had de pest aan negers; maar hij had er twee in zijn huishouding voor seks.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als dat Denk-zooitje niet zo zielig zou zijn, kon ik er hard om lachen !
Ach……..laat ik dát dan maar doen : hahahaha !!!!

H.Visser
H.Visser
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Slavenhandel in huidige moslimstaten als Libie en S. Arabie is helemaal niet zo abnormaal in navolging van Mohammed die zelf slavenhandelaar was. Van een moslim die de koran zo interpreteert kan men een dergelijke houding verwachten maar van de politiek correcte linkse blindgangers is het te walgelijk voor woorden om telkens met 2 maten te meten. Ze maken ons kapot met hun tweedracht.
https://www.trouw.nl/nieuws/slavenhandel-in-libie-een-paar-honderd-euro-voor-een-mens~b5485ffe/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F
Om vervolgens door andere media in twijfel wordt gebracht en bijna als fake news worden weggezet.
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/de-beelden-van-moderne-slavenhandel-in-libie-gaan-de-wereld-over-fake-news-of-schokkende-waarheid~b730699d/

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Feitelijk verbijsterend dat de enige 10 sujetten wonend in Nederland / Amsterdam en met zelf voor-voor…. ouders die zelf in de slavenhandel deden, nu autochtone Nederlanders aanklagen voor slavernij (want daar komen deze volstrekt ongepaste ‘excuses’ op neer)…..
Ik blijf verwachten dat bij TK 2021 voldoende Nederlanders ‘wakker’ zijn geworden om FvD of PVV te stemmen. Ook verwacht ik dat bij de VVD tenminste direct na de TK 2021 enig verstand terugkeert en er een aantal weldenkende partijen mogelijk al vanaf 2021 een reeeele koers gaan inzetten.

Bernard
Bernard
1 jaar geleden
Artikelwaardering :
     

Top, de Waarheid zal zegevieren, ook al liegen vele mensen.

Rob
Rob
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zoekresultaten
Webresultaten

Arabische slavenhandel – Wikipedianl.wikipedia.org › wiki › Arabische_slavenhandel

trackback

[…] De verzwegen feiten van het Arabische slavernijverleden […]

trackback

[…] Lees meer over de Europese christelijke slavenhandel: https://opiniez.com/2019/06/29/de-verzwegen-feiten-van-het-arabische-slavernijverleden/samirrhatarra… […]

trackback

[…] Lees meer over de Europese christelijke slavenhandel: https://opiniez.com/2019/06/29/de-verzwegen-feiten-van-het-arabische-slavernijverleden/samirrhatarra… […]

Sarah
Sarah
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik dacht dat met de komst van de islam, de slavernij werd afgeschaft in de arabische wereld? De profeet mohammed maakte toch een einde aan slavernij en gaf slaven hun rechten terug?

Asher
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sarah

Dream on

Sarah
Sarah
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Asher

Hmm haha van die reactie wordt ik ook niet echt wijzer. Maar enigszins wel duidelijk: niet dus.😉
Die arabieren in het midden-oosten die van die huishoudster uit azie houden is ook gewoon slavernij. Maar vraag mij af of zij de islam dan wel hebben begrepen als de islam zulks gedrag afkeurt.

Vreselijk de hoogmoed die ik constateerde toen ik ooit in Dubai was! Ik vond het zooo zielig voor die aziatische vrouwtjes, ik wilde die Lompe arabieren er echt op aanspreken maar mijn man vond dat niet zo verstandig om te doen tja..

Asher
Hoofdredactie
2 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Sarah

Precies. Moderne slavernij op zeer grote schaal. Kijk ook naar de kampen van Midden-Afrikaanse vluchtelingen in Libie, waar ze worden verhandeld. Verder is het nooit duidelijk of iemand een godsdienst heeft begrepen, omdat dat veronderstelt dat een godsdienst valt te begrijpen. Volgens mijn informatie keuren de islamitische geschriften slavernij niet af, zeker niet als het ‘ongelovigen’ betreft. Vandaar bijv. de Yezidi-slaven en -slavinnen die door IS werden gehouden.

Paul Romijn
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een verkapte vorm van ernstige slavernij, maar vaak niet bekend, is de huidige uitbuiting van m.n. Filipijnse meisjes in het Midden Oosten. Weliswaar “vrijwillig”, maar onwetend, nietsvermoedend en onder valse beloften van zichzelf verrijkende agency’s afgereisd, worden deze, vaak onschuldige jonge alleenstaande moeders, als “meid” ingezet in Islamitische gezinnen. In de meeste gevallen betekent dit, nadat het paspoort wordt ingenomen, 24/7 beschikbaar staan voor het huishouden van madam en daarnaast voor de wellustige echtgenoot, broers en neven die vrij hun gang kunnen gaan. De in het vooruitzicht gestelde salarissen van zo’n 250 dollar per maand worden zelden tot nooit uitbetaald. Over deze bijzonder ernstige vorm van moderne slavernij valt zelden tot nooit iets terug te lezen in onze westerse wereld.

Vince
Vince
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prachtig stuk wederom Samira! Respect hiervoor.

Leo Koch
Leo Koch
2 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als er over slavernij wordt gesproken wordt al snel gedacht aan kleurlingen en met name de negroïde bevolking.
vergeten wordt de Nederlandse slavernij in Nederland zelf.
De arbeidsomstandigheden voor 1900 waren zo slecht en werden zo slecht beloond tot men de inwoners van dit land dwong tot kinderarbeid.
Kinderarbeid was geen keus maar de enige manier om te overleven.
Men kreeg wel een beloning voor de arbeid maar dat was onvoldoende om voedsel voor te kopen. Mijn stelling is dan ook dat kinderarbeid een vorm van slavernij is.

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, er kan echter nog aan toegevoegd worden dat er ook Nederlanders en andere Europeanen meewerkten aan de praktijken van de Barbarijse zeerovers. Lui als Ali Pisseling (een verbastering van Vlissingen), Simon de Danser en anderen opereerden begin 17e eeuw vanuit Sale in Marokko onder bescherming van de sultan onder het aloude Geuzenmotto “liever Turks dan paaps.” Het liep allemaal zo door elkaar heem dat je niet kunt zeggen: die groep is dader en die groep is slachtoffer. De slaaf van vandaag kon de slavenhandelaar van morgen zijn.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@Frans B: Collaborateurs zijn er altijd. Sommigen uit overtuiging, anderen uit eigenbelang. Het probleem tegenwoordig is de collaboratie met moslimbroeders, moslim die actief een wereldkalifaat nastreven met de sharia als wet, die ons overlevert aan de luimen van theocraten. Zie het Ottomaanse rijk, zie Saoedie-Arabie, zie de Moghuls, zie Iran. Geen prettig vooruitzicht.

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  BegrensEuropa!

De mannen die ik noemde, handelden puur uit eigenbelang. Ze zochten een veilige haven van waaruit ze schepen konden plunderen en als dat in een moslimland was, dan was dat maar zo.
En dat we die theocraten hier niet moeten hebben, daar ben ik het mee eens.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

In een tijd waarin de slavernij schande wel zeer eenzijdig aan het blanke ras gekoppeld wordt, als reactie op een artikel dat dit ontkracht, meteen weer spijkers op laag water gaan zoeken, om toch maar weer de link naar de blanken te kunnen leggen, is collaboratie met het “weg met ons” SJW volk.
Shame on you, Frans B.

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Het spijt me voor je, maar het is de historische waarheid. Er is een tijd geweest dat Nederlandse piraten moeiteloos samenwerkten met de Marokkaanse sultan als ze dachten dat ze er beter van konden worden. Denk je eens in: een Nederlander kon slaaf zijn op een Spaans galeischip, ontsnappen en zich aansluiten bij de Barbarijse zeerovers. Ik dacht dat het nou juist de bedoeling was om niet zo eenzijdig te zeggen: die groep is goed en die groep is slecht? Dat is het hele idee van geschiedenis bestuderen: dat je je vooroordelen achter je laat en zoveel mogelijk te weten probeert te komen over hoe het echt was. En er wijzer van wordt.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@ Frans B
Samirrha Tarrass schrijft een artikel dat de onzijdige voorlichting door de MSM inzake het slavernijverleden aan de kaak poogt te stellen.
Doel van deze exercitie is ongetwijfeld om de alhier langskomende door de MSM gehersenspoelde landgenoten op andere gedachten te brengen.
En dankzij de overtuigingskracht van het artikel zou dat ook zo maar eens kunnen lukken.
Dat wil zeggen totdat de betreffende de reactie van Frans B tegenkomt en denkt, “oh gelukkig, toch ook weer blanken bij betrokken, hoef ik toch mijn mening niet bij te stellen”.
Ik kan uiteraard niet oordelen of het hier kwade opzet dan wel onnozelheid betreft, maar ik stel wel vast dat dit een altijd weer terugkerend element is in de reacties van Frans B, en dat het altijd weer afbreuk doet aan wat een artikel zou kunnen bereiken.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B, Als u de volledige geschiedenis van de slavernij ‘niet eenzijdig’ wilt beschrijven, zult u een artikel moeten schrijven van bij wijze van spreken enkele honderden A4. Mag ik voorstellen dat u dat doet? Hoor ik ook graag achteraf hoeveel exemplaren er zijn verkocht……..
Zoals u heel goed weet, is het gemaakte punt van Samirrha Tarrass dat DENK aanzienlijk meer reden zichzelf te veroordelen dan dat DENK ook maar een fractie van een reden heeft Nederlandse autochtone blanken aan te klagen (want dat is de kern van de excuses). Aan dat feit wijdt u 2 woorden……. Beetje krap, toch?

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

U verliest uit het oog, dat we het wel over het grote geheel hebben. Slavernij dateert vanuit de vroege oudheid. In de Bijbel worden slaven al genoemd. En dat was duizenden jaren voordat Nederland überhaupt door onze voorouders bevolkt werd.

Ik ben een geboren Bosschenaar en ‘s-Hertogenbosch werd na haar val tot wingewest verklaard voor Holland. Je kan me een hoop verwijten, maar dat mijn voorfamilie zich met slavenhandel bezig hield dan weer niet. Dat geldt voor het leeuwendeel van de Nederlanders.

Onder aan de streep is het een marginale groep Nederlanders geweest die van de slavenhandel heeft geprofiteerd. Je kunt die groep wel onder een vergrootglas leggen, zoals u doet.
Maar daarmee wordt die groep niet groter.

In het totaalplaatje stelt de Nederlandse inbreng in de slavenhandel weinig voor en is die inbreng inmiddels 100 X gecompenseerd.

Dan laat ik voor het gemak nog buiten beschouwing, dat je die handel wel in de context van die tijd moet zien.
Waarin slavernij en slavenhandel als de gewoonste zaak van de wereld werd gezien.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

Ernie van de Wal, ik vergeet nog steeds een enkele keer dat ik op dit forum per reactie moet vermelden aan wie de reactie is gericht. Mijn reactie die begint met ‘Begint u met 2 uitstekende woorden’ is gericht aan Frans B, niet aan u.

Asher
Hoofdredactie
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henk Albarda

Op afzonderlijke reacties kan ook worden gereageerd.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Begint u met 2 uitstekende woorden op een uitstekend artikel van Samirrha Tarrass, bijna een anoniem Plusje gegeven.
Waarom is me volkomen onduidelijk, u kunt het niet laten bij iedere reactie waar u OOK een alinea in de geschiedenisboeken tegen bent gekomen over Blanke Europeanen die aan wandaden zouden hebben meegedaan, dat specifiek aan te halen.
Ik sluit me aan bij de reactie van BegrensEuropa en Frans op uw reactie.
Natuurlijk mag u, echter u mag uzelf eens realiseren dat meerderen hier op sites waar u welkom bent, NPO, NRC, vrijwel zeker worden ‘verwijderd’. Als u ervoor zorgt dat WIJ op de linkse sites worden geaccepteerd, zouden er hier meer zijn die u accepteren. Na lezing van het programma van Forum voor Democratie ben ik van de heden groen links VVD overgestapt naar Forum voor Democratie.

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x