De arrogantie van de links-liberale macht

Politiek spel over de hoofden van kiezers

Theresa May en Jean-Claude Juncker op persconferentie in Brussel (11 maart 2019).

Titelfoto: Theresa May en Jean-Claude Juncker op persconferentie in Brussel (11 maart 2019). Screenshot video Europese Commissie.

 

Na alle genegeerde referenda uitslagen is het in de meeste Europese huiskamers wel doorgedrongen dat de Brusselse bureaucraten en hun nationale steunpilaren lak hebben aan de opvattingen en verlangens van de gewone bevolking.

De arrogantie van de macht wordt schaamteloos geëtaleerd met een vast repertoire van hautaine teksten, blikken en gebaartjes waarmee de links-liberale elites iedere vorm van kritiek op hun handelen afdoen als dom, kortzichtig of levensgevaarlijk. De ongekozen bestuurders horen ons aan, halen hun schouders op bij zoveel volks onbenul en gaan weer verder met het verwezenlijken van de eigen plannen. Niet wij, maar zij weten wat goed voor ons is.

 

EU zonder noodrem

De bevolking kan de EU-grondwet afwijzen, maar geïmplementeerd wordt-ie toch; massaal tegen een associatieverdrag met Oekraïne stemmen, maar even later is het een ondertekend feit; tegen een transferunie zijn, maar steeds meer miljarden zien verdwijnen; een stem laten horen in de VN-Veiligheidsraad, maar ontdekken dat het de EU is die daar spreekt; denken het recht aan de zij te hebben tot het ontnomen wordt door een Europees Hof.

De Europese volkeren zitten opgesloten in een doordenderende trein. Een EU-trein zonder noodrem. Met malafide machinisten in een hermetisch afgesloten cabine. En met reisleiders die de kant van de bestuurders hebben gekozen. De passagiers die dit gevaarlijke vehikel zouden willen verlaten wordt dat streven op alle mogelijke manieren onmogelijk gemaakt. Met een EU-ticket zit je vast aan een reis voor de eeuwigheid.

 

Inschattingsfout

In 2016 werd in het Verenigd Koninkrijk (VK) na lang en hevig gemor van de protesterende bevolking een referendum uitgeschreven met de glasheldere vraag “Moet het Verenigd Koninkrijk lid blijven van de Europese Unie of de Europese Unie verlaten?” Zo groot was het gevoel van macht bij het links-liberale deel van de Tories dat een nee-stem volstrekt onmogelijk werd geacht. Het bleek dezelfde inschattingsfout die de links-liberale Democraten en Republikeinen dat jaar in de VS maakten bij de opkomst van Donald Trump. En de links-liberale Eurocraten bij het toenemend verzet tegen hun Ever Closing Union.

 

Verdachtmakingen

In ons land en de rest van Europa wordt serieuze discussie vermeden. Wie kritiek heeft op de links-liberale macht, wachten verdachtmakingen van racisme, fascisme of nazisme. Politieke opponenten worden uitgesloten van de macht. Wie in het openbaar stelling durft te nement tegen deze praktijken, moet vrezen voor zijn baan, faam en goede naam.

In de VS zijn de links-liberale elites de afgelopen drie jaar intensief bezig geweest om een wettig gekozen president op onwettige wijze te verwijderen. En iedereen door het slijk te halen die hem steunt of voor hem werkt. Politieke verliezen worden door links-liberalen niet langer geaccepteerd.

 

Brexit smeercampagnes

Nadat de bevolking van het VK gekozen had te vertrekken uit de EU is alles in het werk gesteld om deze Brexit te frustreren, te compliceren of te voorkomen. Om de economie en het imago van het VK te beschadigen. En om de andere EU-lidstaten te laten zien wat hen te wachten staat bij het koesteren van een verlangen naar nationale onafhankelijkheid.

De Brexit-kiezers werden met smeercampagnes belachelijk gemaakt: ze waren oud, laagopgeleid en woonden voornamelijk op het platteland. Deze onwetenden had de blijf-of-vertrek vraag nooit mogen worden voorgelegd. In de media werd de psyche van de geestelijk onvolgroeide Brit tot op de laatste hersencel geanalyseerd. ‘Data’ waarvan links-liberale politici dankbaar gebruik maken. Voor het eerst is het de gewone bevolking duidelijk dat de politici die zij gekozen hebben niet voor hen aan het werk zijn, maar voor een links-liberaal ideaal.

 

Mierenneukers

De Britse bevolking zit met regeringsleiders en parlementariërs opgescheept die niet van plan zijn om de Brexit-wens om te zetten in daden. Er is een politieke kaste aan de macht die de wil van het volk negeert. En zo kon het gebeuren dat de EU en de Britse regering een deal overeenkwamen die van alles inhield behalve een simpel, éénduidig vertrek uit de EU. Een verdrag waarvan ieder detail in de links-liberale media besproken is. Dag in dag uit door hooggeleerde mierenneukers alsof er sprake zou zijn van uiterst complexe onderhandelingsmaterie.

 

Oeverloos gezeur

Wat de bevolking waarneemt is tijdrekken, oeverloos gezeur en opzichtig bedrog. Zij zien hoe ze verraden worden door hun eigen leiders. Politici die geen weerwerk willen bieden tegen de ondermijningsplannen van hun links-liberale kameraden in Brussel. Politici die zich in alle bochten wringen om hun biotoop vol multilaterale carrièremogelijkheden te beschermen en te bewaren.

Dit politieke spel wordt over de hoofden van verbijsterde kiezers uitgespeeld. Hun simpele wens om te vertrekken wordt met een complexe, lang uitgesponnen verdwijntruc omgetoverd in het tegendeel. Wat zij en wat wij zien is de arrogantie van de macht. Wanneer er de komende week geen Brexit volgt, zal het volksverzet dat losbreekt alleen de elites verbazen.

 

Nadagen

Zij beseffen nog altijd niet dat je zonder volk niet kunt regeren. Dat we in de nadagen leven van de links-liberale wereldorde. Dat de Westerse bevolkingen snakken naar soevereiniteit.

Dat zij van wie de democratische stem wordt afgepakt deze buitenparlementair zullen willen terugwinnen. Een gevecht dat we vaker hebben gezien. En een toekomstbeeld dat geen enkele democraat in de VK, de EU noch ons eigen land vrolijk en gerust kan stemmen.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
31 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
peter
peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan kort of lang duren ,maar ze krijgen hun trekken thuis,afglijden in een sneltreinvaart,iedereen heeft het door en Brussel heeft het over tijdsverschil,een wattenstaafje ,en verdere onbenulligheid ,de werkelijk belangrijke zaken doen ze niks mee,we worden overspoeld door vluchtelingen ,en gelukszoekers ,alles wat islam is wordt heilig verklaard en verheerlijkt,geld bijgedrukt zoveel ze maar willen ,maar dat de ballon klapt is zeker ,de media kan liegen ,bedriegen en meespelen ,maar het niet brengen van het juiste nieuws kunnen ze niet lang meer onder de tafel houden ,een ruk naar rechts,en dat ze het nu al benauwd hebben voor de komende verkiezingen en hun riante baantje is goed,want dat daar links nog zo aan de macht is terwijl ze overal richting nul zetels komen is een teken aan de wand .
Op deze manier zit geen hond op de EU te wachten .

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter

De zomer/wintertijd is een voorbeeld van de onkunde in Brussel. De keuze van een onbenulligheid wordt als democratisch gepresenteerd want iedereen mag zijn keuze maken maar daardoor ontstaat een wirwar van verschillende tijden in Europa. Zelfs dit beseffen zij niet wat een chaos het kan worden. Alles moet uniform volgens Brussel maar alleen de tijd niet. Ongelooflijk, hoe dom kun je zijn? Juncker heeft door zijn alcoholprobleem zeker geen besef meer van tijd.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Ja dat is een feit, dat men zulke figuren als Juncker en Timmermans daar heeft zitten, zegt genoeg over de EU. We zijn er als burgers alleen maar op achteruit gegaan vanaf dat de EU er is. Het is maar voor een bepaalde groep mensen goed geweest,en die varen er wel bij.

fcal
fcal
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Er is geen ‘zomer’- of ‘wintertijd’ alleen GMT + 1 of GMT + 2. Wat het dichtst aanleunt bij de werkelijkheid is het meest verkieslijke. Alleen de EUcraten wensen geen tijdzones in hun continent. Portugal of Estland horen in één tijdzone thuis. Andere landen als de VS of Rusland kennen vele tijdzones en dat lijkt geen probleem. In de EU geldt slechts één klok voor allen. Inderdaad een zelf verwekte onbenulligheid, die straks een blijk van democratie dient te belichamen.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een geweldige analyze van Uri van As waaruit blijkt dat de EU de status van een dictatuur eigenlijk al bereikt heeft met maffiose aspecten aangevuld, want je betreedt het club verticaal maar verlaat hem horizontaal, zie Brexit. De links-liberalisme lijkt in veel opzichten op het communisme want de enige schakel die nog ontbreekt aan de vergelijking is de persoonlijke vrijheidsbeperking. Wat betreft het vrije woord is er al een begin gemaakt door de vrijheid van het internet stelselmatig te kortwieken en de zogenaamde fake(lees=alles wat zij niet willen horen) nieuws te bestrijden. Daarom blijven zij opstandelingen als Trump en bij ons Baudet bashen. In geval van Trump beseffen zij niet dat zij hem aan de tweede termijn helpen. Links mist zelfkritiek volledig en dat heeft geleid tot de verkiezing van Trump. En bij ons tot de winst voor Baudet. Democratie is bij de links-liberalen gedegradeerd tot een lege woord net zoals men die in dictaturen misbruikt. Vrije verkiezingen door manipulatie verziekt hoort niet in een democratie. De wijze van mag nog verschillen maar de afstand tot landen als Zimbabwe wordt in dat opzicht meteen een stuk kleiner. Arrogante leiders negeren het volk maar moeten het toch van het volk hebben. De roep van Rutte om Mark op straat te willen zijn heeft en sterke premierschap nodig waarbij iedereen zich bij betrokken voelt. Daar voldoet hij in de verste verte niet aan. Rutte wordt nooit een Mark zoals hij zou willen want hij dient de burger niet maar uitsluitend de Brusselse elite. Aan hun heeft hij zijn ziel verkocht en alleen daar wordt hij Mark.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

Links heeft veel overeenkomsten met (sommige) moslims.
Wie niet links is moet worden uitgeschakeld op wat voor manier dan ook.
Ze gaan over lijken om hun doel te bereiken!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Thijs Hoop

Zo bezien is het effect hetzelfde alleen de wijze waarop verschilt. Bij de moslims is het lichamelijk straf en bij links een geestelijke. Aan beide kun je kapot gaan.

Thijs Hoop
Thijs Hoop
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed stuk.
In Nederland gaat het net zo.
Politici die wel naar het volk luisteren en hun wil willen doen, worden gedemoniseerd, bij gebrek aan argumenten, met leugens, roddel en achterklap, door media en politici.
Pim Fortuyn is daardoor vermoord.
Wilders wordt bedreigd en krijgt twee politieke processen en wordt buitengesloten.
De bedreigers van Wilders worden nooit opgepakt en veroordeeld.
Wilders is voor minder veroordeeld.
Met Baudet doen ze net zo.
Door een linkse hoogleraar wordt opgeroepen tot moord op Baudet.
Er wordt door politici van GL, PvdA en SP een demonstratie georganiseerd tegen Baudet waarin ook opgeroepen wordt tot moord op hem.
Politici van bovengenoemde partijen lopen ook mee!
Dit mag allemaal.
Het wordt steeds erger.
Links en allochtonen mogen hier straffeloos alles zeggen en doen.
De rest is vogelvrij!

C F J Ooijevaar
C F J Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ach meneer Van As, een beetje geduld. In mei komt de valbijl in beweging

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C F J Ooijevaar

@ CFJ Ooijevaar.
Ik ben toch altijd nog een beetje “huiverig” betreffende de stemmers die zich áltijd bang laten maken door het liegen én bedriegen door de z.g. “volksvertegenwoordigers”. Zij, die z.g. vertegenwoordigers dus, zullen weer aankomen zeiken met geblèr over de handel, grenzen, “vluchtelingen” enz. Bovendien zullen ze stellen dat het “uittreden uit de EU” verschrikkelijke gevolgen zal hebben voor het betreffende land. Veel stemmers zullen zich laten bang maken door dit soort gewauwel, dat vrees ik tenminste. Maar deze angsthazen beseffen niet dat het in stand houden van die EU-dictatuur óns miljarden kost, op te brengen door de bevolking en ten faveure van de z.g. “elite” in Brussel c.q. Straatsburg.
Je kunt toch met droge ogen niet beweren dat de EU en het z.g. links-liberalisme óns “welvaart” heeft gebracht ?

C F J Ooijevaar
C F J Ooijevaar
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Meneer(?) Karton, U heeft gelijk. In het verleden was dat zo. Maar kom op, een beetje vertrouwen in onze medeburgers. U denkt toch niet dat die truc nog steeds effectief is. Gezien de laatste maatregelen – pulsvissen, ww-uitkering Polen – gaan de ogen niet alleen nationaal open, maar ook Europees. De verwachting is dat het EP voor 1/3 deel anti gaat worden. Dan ga ik er vanuit dat dat meer wordt; misschien wel de helft? De EU is al volstrekt onbetrouwbaar, straks is ze ook nog onwerkbaar. Lang leve Zwitserland, Scandinavische landen, Baltische Staten, Polen, Nederland, Duitsland (de Duitse burger is het meest uitgemolken van ons allemaal) Hongarije, Oostenrijk, Roemenië Italië, Griekenland, en dan natuurlijk Groot Brittannië. Eens kijken wat de kussende zatlap dan nog overblijft als applauscollege! Ja, Macron, maar die grote staatsman wordt zelfs door de Fransen niet serieus genomen, vermoedelijk alleen door Verhofstad.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C F J Ooijevaar

@ CFJ Ooijevaar.
Lovenswaardige reactie uwerzijds.
Ik heb véél vertrouwen in onze medeburgers, echter……..alléén voor zover zij niet extreem links denken en doen.
Bij iedere verkiezing van de laatste 10-tallen jaren blijkt steeds opnieuw dat een groot deel van de Nederlanders in de leugens én het bedrog, gepleegd door z.g. “politici”, trappen.
Ik heb vaak de idee dat zij gebiologeerd worden door kleuters als “Klaver” en Jetje van D66. Beide laatstgenoemden hebben nog nóóit écht gewerkt maar denken dat zij een arm landje welvarend kunnen maken.
V.w.b. de EU; deze is idd. volstrekt onbetrouwbaar; dat zooitje is zelfs zó “democratisch” dat zij aan iedere lidstaat de vrijheid geven om zélf te bepalen welke tijd ze willen aanhouden, zomer- of wintertijd. Zo zo, das ff democratisch !!
Je wordt toch onpasselijk als je die zooi hoort of ziet ?
En wat u zegt : die kussende zatlap, als Europeaan schaam je je toch kapot dat zo’n vies kereltje de “leider” is van dat circus ?
P.S. Inderdaad, meneer Karton, maar u mag “jij” tegen mij zeggen.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Interessant is ook de mening van de Zwitsers op de EU. Links en rechts hebben (uiteraard verschillende)grote bezwaren voor de EU. Links verwijt de EU dat deze alleen over het grote geld gaat en rechts vindt dat de bedrijven zonder invloeden van Brussel beter draaien dan met. De voorstanders van lidmaatschap zijn geslonken van 40% naar 10%. Bovendien denk ik dat een echte democratie met referenda nooit verenigbaar is met dictatoriale EU.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

ja, eens met dhr van As. De EU is er alleen voor zichzelf en ook de landelijke politici hebben maar weinig op met ‘het volk’ dat zij zeggen te vertegenwoordigen. Wij betalen hen, maar zij minachten ons.
Daarom heb ik op Thierry gestemd.

Willem Ruitenberg
Willem Ruitenberg
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heerlijk om te lezen, je zou willen dat Uri gelijk heeft. Maar het is de vraag of in het VK bij een nieuw referendum weer voor vertrek zou worden gekozen. Dus wat de bestuurders doen is gevolg geven, inderdaad aan hun eigen opvattingen, doch die worden wel gedeeld door ongeveer 50% van de bevolking. We zullen nog veel duidelijker moeten zijn over het disfunctioneren van de EU en haar onvermogen te hervormen. dat onvermogen moet speerpunt van discussie worden.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Als de bestuurders gevolg hadden gegeven dan was het VK tweeënhalf jaar geleden uit de EU gestapt.
Maar de bestuurders hebben GEEN gevolg gegeven, ze hebben in plaats daarvan voor traineren gekozen, met als doel de media de tijd te geven middels een overdosis aan ranzige pro EU propaganda de mening van het volk op een lijn te brengen met die van hen zelf.
En nu ze de bevolking eindelijk daarheen gemanipuleerd hebben waar ze deze hebben wilden wordt er naar een nieuw referendum toegewerkt, zogenaamd om de mening van het volk te respecteren.
Wat we in het VK de afgelopen tweeënhalf jaar hebben zien gebeuren is een mooi voorbeeld van hoe de democratie NIET behoort te werken.
Wat het brexit referendum in het VK onthuld heeft is een dictatoriale travestie van een democratie.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Ik denk inderdaad dat als Engeland iemand als Tatcher aan het roer zou hebben nu, de EU dit smerige spelletje niet voor mekaar gekregen zou hebben wat ze nu aan t spelen zijn. Engeland heeft gewoon iemand nodig die gelijk korte mette maakt met dat elitaire corrupte clubje daar in Brussel.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012
De EU is slechts de helft van het probleem, de andere helft van het probleem zijn al die Britse “volksvertegenwoordigers” die simpelweg geen zin hebben de wil van het volk ten uitvoer te brengen.
Dit is natuurlijk geen uniek Brits probleem, je hoeft niet verder te kijken dan het Binnenhof om precies datzelfde probleem ook dichter bij huis te ontwaren.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

Gezien de vele afwijzingen van de plannen van May denk ik niet dat het tot een nieuwe referendum komt. Corbyn is alleen uit op de val van de regering en een deel van de Tory’s op harde Brexit. Dit is hun wijze om dat te bereiken. Het kan ook tactiek zijn om de EU te bewegen tot concessies want de EU wenst geen harde Brexit. Wij zullen zien op 10 april.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28
De EU wil enerzijds graag van de politieke invloed van Farage & Co af, maar anderzijds de door de Britten afgedragen inkomsten niet missen.
Daarom hebben ze naar die zogenaamde soft brexit toegewerkt, dan waren ze van Farage & Co verlost geweest zonder dat dit pijn in de beurs deed.
Een harde brexit heeft de EU daarentegen (inderdaad) nooit gewild, omdat dit de potentie heeft voor de Britten economisch goed uit te pakken, en een succesvolle brexit is wel het laatste wat de EU wil.
Maar de politieke situatie binnen de EU is sinds het brexit referendum stevig gewijzigd, de anti EU krachten zijn inmiddels flink in opmars, waardoor het EUSSR project nu toch serieus in gevaar begint te komen.
Met de EU verkiezingen om de hoek is het nu dus voor de EU erg aantrekkelijk om op safe te spelen en de Britten uit de vergelijking te verwijderen voordat deze in het EU parlement mogelijk net de balans naar de door hen ongewenste kant gaan laten doorslaan.
Ze konden dus nu wel eens eieren voor hun geld gaan kiezen, besluiten dat een harde brexit toch de minste van twee kwaden is.
We zullen zien…

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Ik kan mij goed in uw worden vinden. Onze meningen verschillen in principe niet. Dank voor uw reactie.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Willem Ruitenberg

net zo lang stemmen tot het gewenste resultaat er is. Dat is natuurlijk ondemocratisch. Want de bevolking HAD gekozen. Alleen de politici die May willen potje haken en de EU incompetenten zorgen dat alles zo moeilijk mogelijk gaat. Zoveel mogelijk beschadigen lijkt het doel te zijn.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

In een complexe wereld gaat het om het verschil tussen idealen en praktijk. Dit verschil wordt namelijk betaald in termen van vrijheid. Natuurlijk kan Europa compleet gefederaliseerd worden naar Duits-Frans model, maar niet als Nederland (en Denemarken, Belgie, Oostenrijk, Polen etc.) tot vazalstaat moet worden gemaakt, met inlevering van eigen geld, vrijheid en ondernemingskracht om vervolgens kapotgeconcurreerd te worden door China of Oekraine met inferieure of oneerlijke producten, productiemethoden of productiemiddelen (staatsleningen e.d.). Het lijkt mij een goed idee om de vier vrijheden van de EU (vrij verkeer van personen, goederen, diensten en kapitaal) af te wegen tegen de vier vrijheden van Roosevelt met betrekking tot meningsuiting, godsdienst, gezondheid en internationale veiligheid. We kunnen het menselijke project, waarin de moderniteit nog verder vorm moet worden gegeven, niet overlaten aan het totalitaire, dictatoriale en regressieve deel van de wereld. Nederland is geen gratis platform waar wereldwijde krachten vrij spel hebben zonder daar iets behoorlijks tegenover te zetten. De islam mag hier worden beleden, maar niet als deze vervolgens niet mag worden bekritiseerd (en daar is voldoende aanleiding toe). Oekraiense kippen mogen op onze markten concurreren, maar dan wel onder dezelfde voorwaarden. Poolse arbeiders mogen hier best komen werken, maar het moet de absorptiecapaciteit van de arbeidsmarkt, de woningmarkt en het wegennet niet te boven gaan. Migratie mag plaatsvinden, maar niet als dit onze grote steden omvormt tot getto’s vol criminele of bijstandsafhankelijke buitenstaanders. Internationale veiligheid is afhankelijk van krachtige economische zelfstandigheid, dus we moeten niet al onze bedrijven aan China verkopen.

p.
p.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uri van As is een hedendaagse waarzegger. Altijd ijzersterke stukken. Wil je weten waarom ik en vele anderen FvD gestemd hebben? Hierom. Wil je weten waarom de Gele Hesjes nu al 20 weken achter elkaar elke zaterdag in groten getale de straat opgaan in Frankrijk? Hierom. Wil je begrijpen én voorzien hoe er straks over de EU gestemd zal gaan worden – niet alleen in Nederland? Om de redenen in dit stuk verwoord.
En inderdaad… als je dit stuk begrijpt en de visie die eruit naar voren komt herkent, dan zul je straks niet verrast zijn als de vlam in de pan slaat. Engeland heeft zich onverzettelijk getoond, ruim een halve eeuw geleden. Er is veel gebeurd in die tijd. Maar een volksaard verandert niet zomaar.
May had uiteraard naar Trump moeten luisteren, toen hij haar adviseerde de EU aan te klagen. Zó speel je dat spel – met ballen.

Wim
Wim
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vroeg of laat breekt in Europa de hel uit. De gele vestjes zijn slechts een begin. Wanneer de Brexit wordt gefrustreerd dan kan het Verenigd Koninkrijk zijn borst nat maken. Ook daar zullen de protesten keihard zijn.
Europa stuurt aan op zijn eigen ondergang. Ik vrees dat dat overal met de nodige frustraties gepaard zal gaan.

S.F.Hoekstra
S.F.Hoekstra
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

al jaren beweer ik dat het organisatie model van de EU fout is , dat regerinkje spelen ondergaan we , een helder uittredingsprotocol ontbreekt , een lijst van nauw omschreven taken ontbreekt , een evenwichtige verdelingssleutel van de macht ontbreekt , de bekende subsidiariteit regel werd een grapje om de burger zoet te houden , zelfs een einddatum voor de EU = taak voltooid ontbreekt. Wat zou er toch plaats hebben gehad in de schedels van de oprichters ?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  S.F.Hoekstra

@ S.F.Hoekstra.
Ik vermoed dat de oprichters rondliepen met “doller-tekens” in hun ogen en hunkerden naar macht !
Ons, de bevolking, werd niks gevraagd, de ontstane dictatuur “regelde” álles voor ons ! Echter, in Nederland kon nog nét een referendum georganiseerd worden, de uitslag was vernederend voor de “machthebbers” dus snel wat inlegvelletjes geproduceerd en ziet……het referendum was aangepast aan de wil v.d. dictators.
Na dreiging van wéér een referendum, wist de “regering” niet hoe snel zij het referendum moest afschaffen, en dát om zeer discutabele redenen.
Het gehele EU-gebeuren is als een circus met alléén maar clowns; ben benieuwd hoe lang hun optreden nog duurt.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

> Dat de Westerse bevolkingen snakken naar soevereiniteit.

Dat kan zo zijn… maar dat komt wel met de nodige ‘verplichtingen’, het nodige huiswerk.

Engeland heeft deels makkelijk praten omdat ze altijd het eigen pond hebben behouden. En voor een #Nexit heb je in de eerste plaats al het grote probleem… Wat doe je met je munt? Terug naar de gulden? Zelfstandig? Gekoppeld? Alle openstaande (ESM) verplichtingen en (Target2) vorderingen afhandelen en converteren… Een nachtmerrie. Maar als je voor een #Nexit bent staat dit boven aan de agenda.

Engeland wordt verder geplaagd door een gebrek aan contractlawyers. Mensen die weten waar je allemaal aan moet denken bij een commercieel contract en hoe je dat juridisch sluitend onder woorden moet brengen. Dat mag als 2e agenda puntje… hoe je dat denkt te gaan regelen.

Ik heb FvD gestemd… maar ik hoop dat FvD zich gaat ontwikkelen die niet alleen theoretisch standpunt over de EU heeft, maar ook concrete gedachten hoe dat dan zou moeten gaan. ‘Huiswerk’ dus.

En verder is er nog wat met die soevereiniteit. Verwar dat niet met autonomie. Soevereiniteit JA… Maar autonomie NEE, dat gaat gewoon niet.. je moet samenwerken. Met wie en in wat voor verband… Niet eenvoudig. De WHO zegt Baudet. Geen onlogisch antwoord, maar ook daar loop je deels tegen gelijksoortige problemen aan als met de EU of de VN, en zal je zeker niet altijd je zin krijgen.

Met andere woorden – leve de kritiek op de EU en verstarde elite. Maar vergis je niet hoe moeilijk het zal zijn te bepalen hoe het dan anders moet.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  "Buurman Bazarov"

@ “Buurman Bazarov”.
Beste buurman.
Welke munt ? Lijkt me niet écht moeilijk, de gulden uiteraard; toen de gulden diende te worden ingeleverd voor de euro was dat binnen een oogwenk geritseld; door ene Zalm, weet u nog ? Het terug ritselen naar de gulden zal dus eveneens binnen een oogwenk dienen te gebeuren. We moeten eens ophouden met het alsmaar “praten, overleggen, debatteren enz”. Één keer met de vuist op tafel kan wonderen doen !
Samenwerken ? Ja, uiteraard. Maar dat deed Nederland toch ook al vóór de EU ? Ons land dreef handel all over the world en dat kan dit landje nog steeds hoor; we moeten ons niet langer laten ringeloren door een stelletje minkukels in Brussel c.q. Straatsburg, o.l.v. Zuipschuit Juncker.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Met de vuist op tafel slaan kan wel… maar het moet betwijfeld worden of de 26 andere landen daarop zullen reageren met ‘oh, OK.. we geven je bij deze in alles gelijk’.

Als een getrouwd stel op een punt komt te willen scheiden en ze blijken in gemeenschap van goederen getrouwd, dan is daar over nagedacht hoe dat moet. Probleem is dat Rutte (en een lange rij voorgangers) ons in gemeenschap van goederen hebben laten trouwen met 26 andere landen. Iedere keer dat u in de media heeft kunnen lezen ‘Rutte tekent bij het kruisje’… dat betekent dat hij juridische verplichtingen is aangegaan namens NL. Daar kan je vanaf komen… maar het is niet reeel om ervan uit te gaan dat er 1 methode zou bestaan waarom dat gemakkelijk en snel zou kunnen verlopen.

Gerrit Zalm heeft inderdaad destijds ons land met een ondergewaarde wisselkoers de euro in gerommeld (= 10% van onze welvaart van toen gratis weggegeven). Maar de economische verhoudingen die zijn niet stil blijven staan. U stelt de gulden voor… dat is niet meer dan alleen een naam. Het probleem dat je direct hebt… welke wisselkoers zou je willen hanteren om al je verplichtingen en vorderingen in euro’s terug om te rekenen.

Leest u mijn mening alsublieft niet dat we in de EU zouden moeten blijven. Ik heb mijn hoop opgegeven. Ik vind het concept van de EEG verkwanseld, en eigenlijk van Lubbers en Kok een lange rij van regeringsleiders die NL eigenlijk bij het grof vuil gezet hebben. Het enige wat ik zeg is… een pleidooi voor #NEXIT zou meer moeten zijn dan een simpele wens. Het is uiterst complex en daar zou een idee over moeten bestaan – hoe ga je daar komen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  "Buurman Bazarov"

@ Buurman Bazarov.
Weet je, beste Buurman, één keer met je vuist op tafel slaan maakt heel vaak veel meer indruk dan oeverloos leuteren over “punten en komma’s”.jEEaloxd89sdan je zin krijgt, weet ik ook niet, maar met ál het gezever tot nu toe is helemaal niks bereikt.
En inderdaad de “gulden” is slechts een naam evenals de “euro” of de “florijn”.
Welke wisselkoers te hanteren ? Zoals Zalm ook ooit deed : even snel achter het bureau, niemand die ’t ziet of begrijpt.
Mijn hoop op een redelijk functionerende EU heb ik reeds enige tijd geleden opgegeven, maar ik weet wél zeker dat de Brusselse c.q. Straatsburgse Bende niet kan blijven voortgaan op hun heilloze weg.
Een NEXIT lijkt mij een méér dan redelijke “oplossing”.
Niet door de EU-“leiders” laten bang maken zoals bij de Britten is gebeurd, maar in dát geval inderdaad de vuist op tafel : “Wij stappen uit deze klèrezooi en jullie zoeken het maar uit !”
Zal de nodige troubles geven, maar ’t is wél duidelijk !

31
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x