Zie de realiteit onder ogen

Adem in, adem uit

Thierry Baudet tijdens zijn overwinningsspeech op 20 maart 2019

Titelfoto: Thierry Baudet tijdens zijn overwinningsspeech op 20 maart 2019. Screenshot YouTube-video, kanaal RTL Nieuws

 

Nederland komt weer bij zinnen. Een niet te verwaarlozen deel van ons land raakte donderdagochtend volkomen van slag bij het vernemen van de verkiezingsuitslag. Hysterische uitspraken op de radio, tv en vanuit de linkse bubbel op de sociale media, snerpende angstkreten van bang gemaakte mensen die slecht geïnformeerd waren.

Vergelijkingen met 1933 en Hitler waren niet van de lucht. Woorden als engnekken, bruinhemden, fascisten, racisten, idioten, tokkies en laagopgeleiden gonsden door de ether. Dat kwam omdat deze mensen tegen beter weten in nog altijd alleen de publieke  omroep en mainstream media gebruiken als bron voor nieuws, ontwikkelingen en opinie, terwijl het internet toch al enige decennia een veel bredere horizon aan informatie biedt dan de zwaar vooringenomen en onverantwoord selectieve Nederlandse journalistiek.

 

Intelligente gebruikers van Twitter en opinieblogs wisten al lang dat dit kon gebeuren en zij waren dan ook de kalmte zelve, terwijl de gevestigde orde collectief de rol van Jochem Myer als Pietje Paniek leek te hebben overgenomen.

 

Forum voor Democratie is een politieke partij, geen leger bruinhemden. Evenmin werden de kiezers bedreigd, omgekocht of onder schot gehouden in het stembureau. Ze hebben op legale wijze stemmen verkregen en iedereen kan de partij controleren. Zo werkt democratie, al zijn de problemen die Baudet adresseert nog lang niet opgelost.

Dat de slecht geïnformeerden liever een andere partij als grootste hadden gezien, is hun goed recht. Ze mogen hun ongerustheid uiten, ze mogen zeggen dat ze het niet met de door zoveel Nederlanders gesteunde  standpunten eens zijn. Dat staat ze vrij.

 

Maar schelden, diskwalificeren, verdachtmaken, op slakken zout leggen en ja, zelfs demoniseren, dat zou toch in een volwassen democratie vol nuchtere goed opgeleide Nederlanders niet meer mogen vóórkomen, zéker niet na de moord op Pim Fortuyn.

 

Internetgebruikers die van verschillende bronnen gebruik maken zijn rustig gebleven. Zij moeten de hyperventilerende angstkuikentjes het hele weekend de tijd geven om weer even op adem te komen.

 

Maar daarna is het: tranen drogen, handen uit de mouwen, aan de slag met de democratische realiteit van 2019.

Over de auteur

YorienvdH
Columnist bij OpinieZ.com. Vrijheidsschrijver. Politiek Incorrect.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
42 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelia
Cornelia
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hahaha, Jorien, wát geweldig geschreven, vijf sterren weer.

Het nieuws klonk mij vanmorgen weer eens als muziek in mijn oren.
De geveinsde zorgelijke toon waarmee het door onze nep-Media gebracht werd. Wat een gigantische uitslag!

Dit ging alle verbeelding te boven.
En wat een opluchting dat ons land niet helemaal is overgeleverd aan een stel marxistische deugmensen die een fictieve wereld nastreven.
Wat supergoed dat Nederland opstaat tegen de leugens van links en dit flut-kabinet.
Eindelijk weer gezond verstand in de politiek, eindelijk een keer de waarheid in plaats van het dagelijkse gekonkel van nep-politici die elkaar de deugmaat nemen.
Wat een geweldige dag vandaag, wat een feest.
Ik zal jullie vertellen, ik heb vanmorgen om 6:30 de vlag uitgehangen!

En al die sneue deugmensjes, die domme domme gelovigen die menen dat het met al die verschillende culturen en de islam wel goed komt, die zelfverklaarde deugmensen, de redders van het klimaat, dat die helemaal gedesoriënteerd zijn is maar goed ook. Eat this, sukkels! Het is tijd voor een andere politieke wind.
Vallen jullie maar lekker over elkaar heen voor de meest deugende uitspraak, nu is het gezond verstand aan de beurt!

En forum voor Democratie, Fortuyn zou trots op jullie zijn geweest!

Ik neem er vanavond nog een flinke neut op!

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Tsja, linkse mensen zijn nu eenmaal enkel democratisch als ze in de meerderheid zijn.
Dat hebben we na de Amerikaanse presidentsverkiezingen gezien, en dat zien we nu weer.
Kunnen niet met democratisch verlies om gaan, en de reactie is altijd dezelfde argument loze poepgooierij.
En dat vind zichzelf dan intellectueel en moreel verheven boven hun tegenstanders.
Een zielig zooitje is het.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Als je het over Amerika gaat hebben… Die president daar is zelf natuurlijk ook vrij goed in poepgooierij.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Kijk eens aan, de Trump basher van dienst meld zich, heeft blijkbaar het hele schaamteloze linkse huil en poepgooi festijn, dat al voor diens verkiezing van start was gegaan, na diens verkiezing bespottelijke proporties heeft aangenomen, en nog immer onverminderd voortduurt, gemist.
Zoals ik al vermelde, een zielig zooitje is het.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Negeren is nog effectiever dan negatieve aandacht.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Volgens mij heeft mijn naamgenoot een heleboel twietjes van Trump gemist. En ook het probleem waar het echt om gaat: links zit rechts te verketteren en rechts zit links te verketteren en niemand luistert nog naar elkaar.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@Frans B,

Heb je een paar voorbeeldjes van fecale Trumptwietjes?

Natuurlijk is Trump een mens, dus kan zich vergissen; en daar bovenop is hij vrij impulsief. Maar 95% van wat Trump wordt verweten blijkt;
a) gelogen;
b) volstrekt uit de context gerukt.

Vandaar dat ik wel een beetje klaar ben met het nep-nieuws van onze elite en “hun” MSM (waar ik helaas aan mee betaal). Want dezelfde media die voortdurend op Trump inhakken, berichten niet over oproepen tot geweld van “democratische” politici.
https://www.rtlz.nl/opinie/column/4446866/trump-democraten-verkiezingen-rede-razernij

Het politieke geweld komt dus weer van links, ook in de VS. Het is helemaal niet raar dat rechts daar kritiek op heeft, lijkt me.
En links probeert haar eigen geweld te verbergen door “rechts geweld” in scène te zetten. Zie de kwesties Jussie Smollett en Nick Smirkmann. Vooral dat laatste is een schandaal; een reeks beroemdheden schreeuwde om het hoofd van een 15-jarig kind, terwijl die nepveteraan zijn hele verhaal had gelogen. De NOS heeft niet eens gerectificeerd.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Beste Frans B, je hebt duidelijk nogal wat moeite om oorzaak en gevolg uit elkaar te houden, en om zaken in de juiste verhoudingen te zien.
Wat “twietjes” van Trump in reactie op een hysterische al meer dan twee jaar durende grootschalige op poepgooierij, leugens, en valse aanklachten gebaseerd lastercampagne van de “Democraten” bijvoorbeeld.
En wat de politieke situatie in Nederland betreft heb je hetzelfde probleempje.
Het is namelijk “links” dat “rechts” in een “cordon sanitair” geplaatst heeft, en niet andersom, het is ook “links” dat “rechts” inmiddels al een jaartje of twintig demoniseert, en niet andersom, en het is ook nu weer “links”, en niet “rechts”, dat totaal over de rooie gaat omdat een flink deel van het electoraat inmiddels niet meer naar hun pijpen danst.
En dan vind jij dat het hier simpelweg “waar er twee kijven hebben er twee schuld” situaties betreft.
Hoepel toch op man.

peter
peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Snel doorpakken en de NOS en NPO kielhalen,die klanten doen niks anders dan de boel saboteren,en profiteren van kijk en luistergeld ,verplichte afdracht van de burger waar hij geen inspraak in heeft ,maar echt het leeuwendeel niet op zit te wachten ,Nepnieuws komt daar vandaan ,dus kappen met die onzin .Minimaal een soort belastinggeld ,waar we makkelijk zonder kunnen ,ze stoppen die onzin maar achter een decoder ,kunnen de mensen zelf bepalen of ze daar wat voor willen betalen ,M V Nieuwkerk 500.000 jaarsalaris ,van u geld ,word je wakker .

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  peter

@ Peter.
Het “minnetje” onder uw reactie is ongetwijfeld van Van Nieuwkerk zélf !!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De politiek correcte deel van Nederland is verbaast en geschokt. Hoe arrogant kun je zijn als je dit gisteren niet heb verwacht. Dan moet je alleen van linkse huize zijn om dit niet aan te voelen. Wat deze lieden voor de verkiezingen deden doen zij nu weer. Zwartmakerij en nergens op slaande domme en beledigende uitspraken. Jinek zoekt FvD stemmers voor haar programma om hun de les te lezen, een ander taalkenner voelde zich verplicht om de uitspraken van Baudet in zijn speech te kleineren met opmerkingen als, dit heeft Mussolini toen ook gebruikt. Nu moet wel Baudet uitkijken met zijn gevleugelde taal dat de kiezer hem blijft verstaan want niet al zijn kiezers zijn academici en velen begrijpen weinig van filosofie. Zijn tegenstanders laten nu vooral goed zien dat zij weinig met democratie hebben want hun feestje van indoctrinatie nu verstoord is. Rutte en Buma die hebben nu de keuze met welke wind zij zullen meewaaien. Die van links of die van rechts. Als Rutte voor links zal kiezen zal dat een deling van de VVD betekenen. Slechte dingen moeten het best van binnen kapot gaan en zich opnieuw heruitvinden. Overigens was grappig al die verliezende partijen op PVV na horen hoe zij hun verlies in winst probeerden te keren. Want een kleiner verlies dan verwacht is toch eigenlijk winst. Hun verwachtingen hebben hun dan wel verraden, zij wisten wel waarom zij gaan verliezen. Je hebt toch het volk nodig al is het maar voor een dag.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een heerlijke dag!
Door links jaren minachtig behandelt als racist e.d.
Nu het gevoel,heel veel familie te hebben, een feest van erkenning!

Jan
Jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dankjewel Yorien…ik had dit commentaar even hard nodig na het hysterische en schandalige geschreeuw van de linkerzijde met betrekking tot de politieke verschuiving!

H ter beek
H ter beek
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom al dit geschreeuw nodig is, is me een raadsel. FvD bestaat gewoon uit mensen die eerst op een andere partij stemden, en het nu niet meer eens zijn met de richting die die partij uitgaat. So what? Dit kon je toch op je klompen aan voelen komen, met die dolgedraaide klimaatstandpunten, en uit de hand gelopen immigratiepractijken hier in Nederland? En dan, Marrakesh, referendum afgeschaft, windmolens van 200 meter hoog, er zijn genoeg argumenten om gevestigde partijen de rug toe te keren. Verder zal er voorlopig niets veranderen. Rutte cs. gaat in de Eerste Kamer een meerderheid krijgen, samen met GrLi, en de PvdA, beleid wordt dus nog linkser, en nog meer VVD en CDA stemmers naar de andere kant, en over twee jaar, maximaal, nieuwe verkiezingen.

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Over linkse mensen gesproken : Ik zag onlangs een heel klein stukje op tv., ik geloof bij DWDD, met daarin o.a. een donker getinte figuur die men Prem noemde. Deze donker getinte figuur schreeuwde op een ergerlijke, asociale manier, luidkeels allerlei verwensingen en beledigingen naar het hoofd van andersdenkenden. Ik heb meteen gezapt en dacht : “Je zal toch maar door zo’n zooitje onfatsoen en ongeletterden geregeerd gaan worden !!?!”
De verkiezingen, oh ja, hadden we ook nog !
Zie ik een zeer vrolijk en kirrend kereltje op tv, bleek Jetje D66 te zijn, hij was zo ontzettend blij en vrolijk vanwege de exit-polls, waarin z’n clubje aan de verliezende hand was ! Deze “leider” is m.i. volkomen van ’t padje : hij was blij met verlies !! Hoe hilarisch !!
Dhr. Wilders is de helft van de zetels in de Prov.St. kwijt, maar noemde dat een “beperkt verlies”. Ik persoonlijk vind de uitslag voor de PVV jammer, maar om dát nou een “beperkt verlies” te noemen ??
Óp naar de Europese verkiezingen in mei a.s.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik schreef dat dhr. Wilders de helft van z’n zetels in de Prov.St. kwijt raakte, dat moet, uiteraard, de helft van zetels in de 1ste Kamer zijn.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

hij kan het een beperkt verlies noemen omdat hij weet dat een deel van zijn wensen nu via FvD gerealiseerd kan worden. Hij bereikt dat niet zelf, maar in principe nu wellicht via een omweg TOCH. Ik denk dat Wilders dat in zijn hoofd wel ZO ziet. En dan is het inderdaad een correcte uitspraak. Hij was ook de enige die sportief en spontaan zijn complimenten aan Baudet uitsprak. Geert weet ook wel dat hij en Pim Fortuyn de weg al een deel gebaand hebben.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
U heeft gelijk, zó had ik het nog niet bekeken.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Ik denk eerlijk gezegd niet dat Geert Wilders erg zit met het PVV zetelverlies, die indruk wekt hij in ieder geval niet.
De dag van gisteren was geen goede dag voor de PVV als partij, maar wel een goede dag voor de Nederlandse democratie, en Geert Wilders heeft wat dat betreft, in tegenstelling tot het hele partij kartel, zijn prioriteiten wel goed op een rijtje.
Dat is het verschil tussen mensen met hart voor hun land en opportunistische politici, zoals Rutte & co., die enkel op eigen gewin uit zijn.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

@ Frans.
Het was inderdaad een goede dag voor de Nederlandse democratie.
Dhr. Wilders heeft mijn morele steun en hoge achting ( ik ben géén PVV-stemmer) alleen al vanwege het feit dat hij niet wegkijkt en eindeloze compromissen sluit met andersdenkenden en daarbij z’n achterban verloochent én bedriegt.
Rutte & co. zijn, in vergelijking met dhr. Wilders, beginnende sukkelaartjes, die hun eigen land + bevolking verkwanselen, de gevolgen worden steeds duidelijker zicht- en voelbaar.

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Even los van het onzinnige framen door links.

Waar de linkse medemenschen voor de verandering ook eens naar kunnen kijken is naar de voedingsbodem, waarin de nazi’s hun partij konden oprichten en waarin hun aanhang zo razendsnel groeide; vernedering na WO1, economische wantoestanden, politieke wantoestanden en maatschappelijke wantoestanden.

Achteraf beschouwd (maar achteraf is het mooi wonen) was het in de jaren ’20 al niet meer de vraag óf een gek zou opstaan die het land zou overnemen, maar alleen nog wie dat zou gaan doen.

Als je (ook als deugmensch) één les uit die periode kan leren is het wel, dat wij met onze wantoestanden: ongecontroleerde migratie, klimaatwaanzin, falend EU en binnen dat kader de vernietiging van de vrijheid en welvaart van de bevolking van veel EU landen, ook Nederland rijp wordt gemaakt voor een gek, die eruit ziet als Rutte, praat als Segers en denkt als Adolf Hitler.

Vooralsnog mogen we ons gelukkig prijzen met partijen als PVV en FvD, die voor ontevreden burgers als veiligheidsventiel fungeren, of mensen daadwerkelijk hoop geven op een betere toekomst.

Zonder deze, of vergelijkbare partijen hadden we met onze samenleving dieprood in de gevarenzone gezeten.

Elvi
Elvi
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Geef me elke dag Jensen! En meer Jensens en Wierd Duks en consorten.
Een genot om te horen en lezen. Humor en oprechtheid.

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Elvi

ja, klopt. Ik ben al die politiek correcte deugers ZO zat !

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is inderdaad opmerkelijk dat de media na al die jaren nog steeds niet om weten te gaan met iemand die conservatieve denkbeelden heeft en er nog populair mee wordt ook. Zelf ben ik geen FvD stemmer, maar ik heb ook niets tegen Theo & Thierry.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik ben heel blij met deze uitslag, ook al heb ik zelf nog op de PVV gestemd, vanaf het begin hoopte ik dat er verandering zou komen of van FVD Of de PVV. Maar de slechte linkse verliezers zijn nu al aan het demoniseren blijkt wel weer, en die durven zich nog democratisch te noemen, zeker dat Harrie potter kopje en milieu drammer Jetten van D66.Hij heeft zelf het lef om te zeggen dat FVD zich zelf uitgesloten heeft, als dat gebeurd hoop ik dat Nederland te klein wordt voor de gevestigde orde en er snel nieuwe verkiezingen komen, want dit hoeft geen Nederlander meer te pikken vind ik. Je gaat toch niet stemmen om daarna te zien dat dat rattenclubje in Den Haag nog langer denkt de dienst uit te maken. Het niet respecteren van de uitslag zal en hoop ik al die partijen die er aan mee doen de kop gaan kosten, ik denk dat het genoeg geweest is voor de burger, het demoniseren en uitsluiten van winnende partijen, moet afgelopen zijn,net zoals ze al jaren met de PVV gedaan hebben. Verder ben ik als Nederlander harstikke blij dat het Erdogan clubje geen zetels hebben gekregen, dat was gelukkig de kers op de taart van de hele avond.Ze kunnen als DENK het DENKEN beter aan een paard overlaten die heeft een groter hoofd en tenminste hersens.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het moeilijkste voor FvD lijkt mij om de balans te gaan vinden tussen iets gedaan krijgen (= water bij de wijn doen), en vasthouden aan je belangrijkste principes.

Ze gaan zeker proberen FvD buiten te sluiten en klein te houden.
Maar ze gaan ook zeker proberen kruimeltjes toe te gooien. Kijken of FvD toehapt en ze ingekapseld kunnen worden.

Spannende tijden.
Ik hoop dat FvD zich goed ontwikkelt en dat ze scherp zijn en blijven.
Ik ben zo klaar met de oude, onbetrouwbare, starre zogenaamde progressieve partijen.

Wim
Wim
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Niet alleen in Nederland, maar in heel Europa zie je dat de gevestigde orde, zo nodig de democratische regels met voeten tredend, alles bij het oude wil laten. Wie anders denkt wordt uitgesloten, beschimpt, beticht van de vreselijkste dingen, enz. Maar overal zie je dat de wil tot verandering alleen maar groter wordt. De hetze van de media in Nederland is werkelijk stuitend en beschamend. De eenzijdige informatie op de scholen is zorgwekkend. Door snelle wetgeving probeert de overheid mensen buitenspel te zetten. Het gave land van Rutte zakt af naar een bedenkelijk niveau.

p.
p.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat we nu zien (en voorlopig zullen blijven zien, zie Amerika) is het gevolg van het in het nauw gedreven zijn van de gevestigde orde. M.a.w., waar ze bang voor waren en wat ze met alle mogelijke middelen hebben geprobeerd te voorkomen (en aan de andere kant deels niet wérkelijk voor mogelijk hielden) – dat is nu tóch gebeurd…
Maar aangezien deze mensen routiniers zijn in het negeren van de werkelijkheid, én dermate ideologisch gedreven dat ze denken die werkelijkheid ook in dít opzicht (net als het klimaat) aan te kunnen passen aan hun wensen, zullen ze dat nu dubbel zo hard moeten doen teneinde de enorme kloof tussen hun utopia en de realiteit voor zichzelf te dichten.
Hysterisch wensdenken en angststuipen… die resulteren in ijlen, stuiptrekkingen en onvoorspelbaar gedrag. De politiek zal valstrikken zetten, spaken in het wiel steken, zwarte pieten uitdelen, etc. etc., en de media zal dit met verdubbelde ijver uitventen.
Ik wens Baudet en alle FvD-ers dan ook de kalmte, focus en onverstoorbaarheid toe die Donald Trump nu al ruim 2 jaar dag aan dag tentoon spreid. Het spel is nog maar net begonnen voor hen …
En laten ‘we’ (ik kan dat woord eigenlijk niet meer horen, zó vaak als ik dat in commerciele en politieke boodschappen tegenkom waarna er iets volgt waar ik me helemaal niet bij thuis voel) IN VREDESNAAM ons realiseren dat deze verpletterende overwinning NOG EEN KEER zal moeten worden behaald, en wellicht zelfs TWEE KEER, nl. in de komende EU verkiezingen en de (hopelijk snel komende) TK verkiezingen.
Laten we niet denken dat het er dan niet wéer op aan zal komen. En probeer meer mensen te winnen zodat ze zullen stemmen voor het behoud van ons land!

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik heb er enorm van genoten. Nu ook in Noord Holland de winnaar. Amsterdam is omringd door FvD Gemeenten, zelfs door het rode Zaandam. Moehaa!

jan
jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Schitterend resultaat, maar verwacht niet op stel en sprong enorme veranderingen. De socialistische/communistische elite die in Nederland aan de macht is (in congsi met het Grootkapitaal, hoe verzinnen ze het) gaat met hulp van GL nog wel even door. En ook aan de socio/communistische retoriek en propaganda (die niemand als zodanig herkend) komt geen eind. Wen er maar aan.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  jan

@ Jan.
“De socialistische/communistische elite die in Nederland aan de macht is (in congsi met het Grootkapitaal enz.)”
Marcel van Dam, Rosenmöller en meer van dat soort zijn daar héél fraaie voorbeelden van.
Van Dam, bewoont een landgoed op de Veluwe, niet verdient met hard werken, maar o.a. door limonadeflesjes op de tv “te laten “ontploffen waardoor -tig arbeiders in die limonadefabriek werden ontslagen. Later bleek dat die van Dam één en ander in scene had gezet, wát een minne hond !
Rosenmöller, steenrijk lid van een steenrijke familie, die het heeft over “eerlijk verdelen” maar niet eens weet wat “verdelen”
inhoudt.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wat jammer toch dat niemand in staat is om de lijsttrekker van FvD in Noord-Brabant te bereiken. Geen programma, geen campagne, geen interview, geen verkiezingsbijeenkomst, geen overwinningsfeestje, zelfs geen gesprek. Is dat de politiek waarmee FvD ons de komende jaren gaat verblijden?

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Tja, een nieuwe partij, dan kan dat gebeuren.

En verder moet je de gevestigde partijen ook niet te hoog inschatten qua bereikbaarheid. Ik heb alle partijen wel eens aangeschreven over bepaalde zaken, maar nooit inhoudelijk antwoord gehad. Altijd een nietszeggend standaard-plempsel.

Dieptepunt was misschien wel een antwoord van Jan Marijnissen (of waarschijnlijker; zijn stagiaire). Janneman had destijds de holocaust-predikers van hamas vergeleken met het Nederlandse verzet tegen de nazi’s. Ik wees hem er toen beleefd op dat ons verzet niet streefde naar een wereldwijde vernietiging van alle joden ter wereld. Zoals hamas wel doet in haar handvest, oa artikel 7.
Het antwoord van Marijnissen;
– “goed dat je bij het verzet zat” (had ik nooit beweerd);
– “maar Israël is wel degelijk een bezetter” (nee Israël is geen bezetter, en dan nog is dat geen excuus voor een holocaust).

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Op de bereikbaarheid van politieke partijen is inderdaad wel kritiek mogelijk. Ze maken, denk ik, onderscheid tussen leden en niet leden, zin-vragen en onzin-vragen.
Lang geleden vroeg ik het partijprogramma van de Duitse SPD op. Werd keurig opgestuurd. Zes euro porto, vier dagen later in huis.
Geen enkele journalist en niemand van de leden van PS en GS had het gezicht van Eric de Bie, fractievoorzitter van FvD in Brabant ooit gezien. Zelfs de griffier van de staten wist niet hoe hij er uit zag. Dat kan je niet als ‘kan gebeuren’ afdoen. Dat is gewoon bizar.

ik weetRotterdam
ik weetRotterdam
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Ik weet niet hoe het in Noord Brabant is, maar in Zuid-Holland is de lijsttrekker, Rob Roos ,al bezig met initiatief te nemen voor gesprekken met andere lijsttrekkers. En Wiegel is gevraagd om te helpen met onderhandelingen. Maar in Z.H. is FvD de grootste. Misschien maakt dat uit.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ik weetRotterdam

Je weet pas na de verkiezingen of je de grootste bent, denk ik. Dus dat lijkt me geen argument om drie maanden onder te duiken.

Joost Visser
Joost Visser
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

U wilde hem feliciteren?

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Joost Visser

@ Joost Visser.
Leuk !!!
“Wie de schoen past, hij lope lekker !!”

Ernie van de Wal
Ernie van de Wal
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

Pieter, je hoeft niets op te hebben met FvD.
Maar zie deze verkiezingsuitslag tenminste als een gigantische motie van wantrouwen van de bevolking aan het adres van de gevestigde partijen.

Een waarschuwing, dat een razendsnel groeiende groep van de bevolking het vigerende overheidsbeleid spuugzat is, en onze overheid niet meer vertrouwt.
FvD of niet, dit is een meer dan ernstige situatie.

Die geest van onvrede is uit de fles. Wanneer het partijkartel dit negeert zal die geest alleen maar meer politieke ruimte vullen.

Tot slot. Beter geen partijprogramma, dan een slecht partijprogramma.

Pieter
Pieter
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ernie van de Wal

“Gigantisch” is in dit geval te lezen als ongeveer 17% van de stemmende bevolking. Alles bij elkaar minder dan 9% van alle stemgerechtigde Nederlanders. Valt eigenlijk best mee. Al zou je aan de retoriek ook kunnen aflezen dat de ondergang van de wereldbeschaving nabij is.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

@Pieter,

Het is voor het eerst sinds 1917 dat een partij vanuit het niets de grootste partij wordt. Dat mag best “gigantisch” genoemd worden.

Vooral als je nagaat dat MSM, politiek, (hoger) onderwijs en talloze BN-ers een sterke anti-Baudet sfeer hebben gecreëerd. Waarin een universitair fop-professor zich niet schaamt om “Volkert waar ben je” te twitteren.

Een linkse sfeer gebaseerd op intimidatie, bedreigingen en vernielingen. Dat laatste door een clubje dat zich “raff” noemt; naar de linkse moordenaarsbende die in 1972 medeverantwoordelijk was voor het castreren en doodmartelen van joodse atleten in München.

Kortom, hetzelfde linkse sfeertje dat Fortuyn en van Gogh het leven kostte; Hirsi Ali het land deed ontvluchten en Wilders al 14 jaar laat onderduiken.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Pieter

`@ Pieter.
Het feit dat de lijsttrekker van FvD door “niemand” te bereiken was, zegt álles over die “niemand”.

42
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x