Pleidooi voor een rationeel immigratiebeleid

Liever meer brengers dan halers

Syrische asielzoeksters in Nederland.

Titelfoto: Syrische asielzoeksters in Nederland. Screenshot YouTube-video, kanaal Gerard

 

Immigratie kan een grote impact hebben op een land. In positieve zin, maar zeker ook in negatieve zin. Immigratie is alleen zinvol als het een land vooruit helpt. Voor Nederland is dat momenteel beslist niet het geval. Integendeel.

Immigratie kán een economie vooruit stuwen. Maar dan moet er wel een goed systeem zijn, dat zorgvuldig is afgewogen: immigratiebeleid waarover is nagedacht en niet klakkeloos door internationale verdragen en advocaten is gedicteerd of overgenomen.

Wat is goed voor Nederland? De discussie gaat dan grofweg over twee uitersten: de grenzen-dicht-variant of de open-grenzen-variant. Open grenzen zijn op het eerste gezicht best aantrekkelijk. Hoeveel mensen ter wereld zouden Nederland niet dankbaar zijn als ze hier konden komen om in vrede en welvaart te leven? Waarom zouden we ze geen kans geven om deelgenoot te worden van onze zegeningen?

Vangnet

Nou, hierom: ons land is méér dan een economie, méér dan een levendige markt. We zijn een democratie, gebaseerd op een sociale overeenkomst. Nederlanders betalen belasting, zodat de minst bedeelden en de pechvogels onder ons toch een fatsoenlijk en waardig leven kunnen leiden. Als je niet kunt werken, kun je in aanmerking komen voor een werkloosheidsuitkering of arbeidsongeschiktheidsuitkering. Als je wel werkt, maar toch niet genoeg verdient om je zorgverzekering te betalen of je huur, dan is er altijd een vangnet in de vorm van een toeslag of uitkering om je te helpen.

 

De vraag is: hoe ver kan dit vangnet, onze verzorgingsstaat, nog uitrekken zonder te knappen?

Te comfortabel

Het vangnet is veel te comfortabel gebleken. Lang geleden moesten immigranten die in Nederland geen succes hadden, rechtsomkeert maken. Maar dat gebeurt allang niet meer. Ook als je geen succes hebt, kun je hier maar beter blijven. Tegenwoordig hebben immigranten toegang tot heel veel overheidsvoorzieningen. Als je ongeschoold werk verricht, verdien je soms te weinig om je gezin te onderhouden, je huur of  je zorgverzekering te betalen. Dan krijg je toeslagen van de overheid. En als je je werk kwijtraakt een uitkering.

Zelfs als je helemaal geen recht hebt om überhaupt in ons land te verblijven krijg je nog een dak boven je hoofd, een plek om te douchen en dagelijkse maaltijden voorgezet, al is het voor beperkte tijd. En wie als asielzoeker de vluchtelingenstatus heeft gekregen krijgt echt heel veel overheidshulp in de schoot geworpen.

Bijstand

Werken blijkt niet echt noodzakelijk voor asielmigranten. Even wat cijfers. Bijna drie jaar na het verkrijgen van een verblijfsvergunning (2014) had nog altijd maar 11 procent van de 18- tot 65-jarige asielzoekers werk. De totale bevolking van Nederland bestaat voor 25% uit migranten (1e en 2e generatie), terwijl we in de bijstand een heel andere verhouding aantreffen. Van de 474.000 bijstandsgerechtigden is maar liefst 60,5%  migrant, (50,9% uit niet-westerse landen en 9,6 uit andere landen). De overige 39.5% is autochtoon.

“Het merendeel van de huishoudens met een Syrische, Somalische of Eritrese achtergrond heeft bijstand als voornaamste bron van inkomsten en bij huishoudens uit Irak, Afghanistan en Iran is het armoederisico eveneens relatief groot,” laat CBS in 2018 weten. De bijstand kost de Nederlandse staat jaarlijks meer dan 6 miljard euro.

 

 

Nareizigers

Van de 17,3 miljoen inwoners zijn er ca 13 miljoen tussen de 15 en 75 jaar oud. Daarvan werken er 3,8 miljoen om allerlei redenen niet. In realiteit hebben we circa  8,8 miljoen werkende mensen in Nederland die gemiddeld 25 uur per week maken (3e kwartaal 2018 CBS). Deze mensen betalen met hun belasting het steeds verder oprekkende vangnet. Ook voor de groep asielmigranten. En hun gezinnen: de zgn nareizigers. In 2017 arriveerden er bijna evenveel nareizigers als nieuwe asielzoekers.

Geen toelatingseisen

Een vluchteling hoeft niets te kunnen. Een nareiziger evenmin. Bij deze mensen wordt niet de eis gesteld dat ze met hun inkomsten een gezin kunnen onderhouden. Zo komen er grote gezinnen binnen, met of zonder opleiding, met of zonder kansen op de arbeidsmarkt, met of zonder kennis van de Nederlandse taal. Ze krijgen een paar jaar de tijd de taal te leren. Maar als dat niet lukt is er niets aan de hand.

Halers

Dan begint de politiek meteen te roepen dat het inburgeringsexamen niet deugt en krijgen ze weer dispensatie. Er is inmiddels een grote groep ‘halers’ gekomen die helemaal leeft van overheidsvoorzieningen. Het is de bedoeling dat ze weer terugkeren naar hun land zodra dat kan. Maar zou jij dat doen als je in hun schoenen stond?

Kennismigranten

Tegelijkertijd kent Nederland een aantal kennismigranten, ook wel expats genoemd. Hoger opgeleide IT’ers, technici, managers uit landen als India, Rusland, Brazilië. Deze mensen werken bij ca 5000 verschillende bedrijven in Nederland, bijvoorbeeld Booking.com of ASML waar ze een goed salaris hebben. Hoeveel kennismigranten er precies zijn weten we niet. CBS telde ze voor het laatst in 2011. Toen waren het er 57.000, maar mede dankzij Brexit en de aantrekkende economie zal het nu eerder het dubbele zijn.

Brengers

Deze mensen hebben kennis en vaardigheden die ‘schaars’ zijn op onze arbeidsmarkt. Ze krijgen als douceurtje vijf jaar lang 30% van hun bruto salaris belastingvrij uitgekeerd. Toch dragen deze mensen voldoende bij aan de schatkist. Dit is zijn  ‘brengers’ die zich net als de werkzame Nederlanders prima zonder overheidssteun kunnen redden.

 

 

Bij een open-grenzen politiek zal het aantal ‘halers’ hier in no time de pan uit rijzen, evenals de kosten om deze mensen te onderhouden.  De belastingen moeten dan omhoog om het vangnet nog te kunnen betalen. Daardoor komen de brengers zwaar onder druk te staan. En dan laat sociale onrust niet lang meer op zich wachten.

 

Moeten de grenzen dan maar dicht? Helemaal stoppen met immigratie? Maar dan missen we de kennismigranten die we nou juist zo hard nodig hebben. Dan krijgen de bedrijven waarop onze economie drijft te veel problemen. Dus dat is ook geen optie.

Balans

Gelukkig is er een gulden middenweg. Kernwoord: balans. We moeten een gezonde balans creëren tussen brengers en halers. In 2017 kwamen er 14.000 nieuwe kennismigranten binnen, tegenover 235.000 asielmigranten. Die verhouding moet anders. Dat kan door de kansrijke mensen (brengers) altijd voorrang te geven. Vacatures genoeg. In 2018 waren er 264.000 vacatures in ons land.

We moeten meer ruimte bieden aan mensen die meer zullen bijdragen dan ze ooit aan overheidssteun nodig zullen hebben. En we moeten tegelijkertijd een maximum stellen aan instroom van mensen die meer overheidssteun nodig zullen hebben dan ze ooit aan belasting zullen bijdragen. De landen van herkomst zijn hiervoor een uitstekende indicator; er wordt al sinds 2014 onderzoek naar gedaan.

Gezinshereniging strenger

Ook kun je denken aan een strengere gezinsherenigings-procedure (uitsluitend de echtgeno(o)t(e) en minderjarige kinderen als nareizigers, in plaats van bestaande voltallige ‘gezinnen’ met meerdere volwassenen). We zullen dan nog altijd ‘halers’ binnenkrijgen, vluchtelingen met hun gezin, maar veel minder dan de afgelopen jaren het geval is geweest.

 

Puntensysteem

Door bij immigratie altijd met een puntensysteem voor kennis en vaardigheden te werken, schep je duidelijkheid voor mensen die hier willen komen. Met een helder stappenplan kunnen zij dan eerst werken aan hun kansen op een verblijfsvergunning in Nederland.

Ben je ambitieus? Heb je voor ons waardevolle vaardigheden verworven? Kun je jezelf en je gezin hier goed onderhouden? Dan staat hier de deur wagenwijd open. Dat biedt hen een helder doel, een toekomstperspectief om aan te werken. En ben je vluchteling? Dan mag je hier asiel aanvragen als we nog niet aan ons maximum zitten. En je mag je vrouw/man en minderjarige kinderen laten overkomen. Ben je gevlucht voor oorlog? Dan moet je na drie jaar weer terug naar je land als het kan. Met je gezin.

Zo houden we met brengers het vangnet op sterkte, om de halers, de laagopgeleiden en pechvogels op te kunnen vangen en zodoende de verzorgingsstaat voor alle inwoners te handhaven.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
26 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Cornelia
Cornelia
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Migranten? Het zijn opvreters, parasieten, klaplopers!
60% kan niet lezen en schrijven!
30% heeft niet meer dan enkele jaren lagere school en slechts 10% heeft een afgemaakte beroepsopleiding of hoger.
Wat moeten we met deze lui?

Elk jaar 250.000 van deze opvreters die allemaal tot aan hun dood met hun familie door ons verzorgd gaan worden.
Geen huizen voor autochtone Nederlanders, onze kinderen moeten van nood thuis blijven wonen omdat onze godvergeten nep-leiders ons land blijven overspoelen met deze nep vluchtelingen die allemaal een gratis woning, gratis uitkering en gratis medische verzorging krijgen.
De Nederlander mag het met verhoogde belastingen betalen.
Armoede bestrijding? Alleen voor deze lieden, extraatjes van de bijstand, alleen voor deze lieden, hulp bij van alles en nog wat? Alleen voor deze lieden, de Nederlander is alleen nog goed genoeg om het te betalen.
En dan nog, onze cultuur moet en zal afgebroken worden terwijl de cultuur van deze mensen met open armen ontvangen wordt zelfs al gaat het tegen onze eigen fatsoensnormen en cultuur in.

Het is een schande! Iedereen op de wereld verklaard Europa voor gek.

Inmiddels heb ik het vertrouwen op een goede afloop verloren.
De krachten om Europa van binnenuit kapot te maken zijn te groot.
De steden veranderen langzaamaan in getto’s waar het recht van de sterkste geldt.
Amsterdam, een mooi voorbeeld van marxistisch bestuur.
Moord en doodslag op klaarlichte dag, schietpartijen tussen winkelend publiek, maar de marxisten maken zich druk over de letters I love Amsterdam en straatnaambordjes.

Links heeft Europa kapot gemaakt en als verstandige mensen niet afrekenen met de marxisten ziet het er slecht uit voor Europa.
De rijken verlaten Europa al.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Helemaal mee eens Cornelia.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Cornelia, WEL gaan stemmen, hoor. PVV of FvD. We mogen de politici van deze partijen NIET in de steek laten. Anders moet Wilders zich al jaren voor niks laten beveiligen. IK stem op Thierry.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Natúúrlijk moeten we gaan stemmen; alleen op die manier kunnen we Nederland óóit weer terug-veroveren op gespuis, falderappes én moslims.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

@ Cornelia.
Volkomen mee eens, omdat uw beschouwing volledig juist is.

marjo012
marjo012
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Ik ben het helemaal met jou eens,men zou het woord migrant of zogenaamde vluchteling niet meer mogen gebruiken in dit land.Onze verzorgingstaat is er op het moment alleen nog maar voor al die ongewenste import.Eigen mensen hebben het nakijken, kijk maar naar de ouderen in dit land hoe het overal gaat.Overal moet op bezuinigd worden en wel bij die mensen die dit land opgebouwd hebben en hun werkend leven betaald hebben om een normale oude dag te hebben. Dit kan niet meer dankzij deze regering die liever ziet dat de oudjes snel opkrassen in plaats van dat ze nog geld moeten kosten, wat gewoon het geld van de ouderen zelf is,daar hebben ze hun leven lang voor betaald. Eigenlijk zouden juist nu de jongeren in Nederland een vuist moeten maken,vooral die die al mogen stemmen zouden eens goed na moeten gaan denken dat door hun stemgedrag dit zelfde hun straks ook te wachten staat in een Nederland wat niet meer Nederland is maar een Islamstaat door al die import,en dankzij al die stemmen naar partijen wat die parasieten die ons land welkom blijven wensen ten koste van eigen burgers.

Joost Visser
Joost Visser
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

Geboren en getogen in Nederland en inmiddels een jaar of 18 weg. Zou graag met mijn buitenlandse vrouw nog een aantal jaren in Nederland willen verblijven. Is bijkans onmogelijk. Iedereen loopt binnen en wij kunnen niet. Dan is er toch iets fundamenteels fout in de maatschappij.

AJgoesfast1
AJgoesfast1
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cornelia

De genoemde cijfers over de instroom kloppen niet.
In 2018 kwamen er 20.000 asielzoekers naar Nederland
(bron: Centraal Buro Statistiek)

Quercus
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  AJgoesfast1

Klopt inderdaad niet. Maar uw cijfer ook niet. Het waren er in totaal rond de 100.000 vluchtelingen en arbeidsmigranten. Dus nog steeds een te groot aantal volgens mij. Nederland wordt onleesbaar door teveel mensen die een dak boven hun hoofd moeten. Nemen ruimte in de openbare ruimte, treinen zitten al propvol, net zoals het wegennet. Bij mooi weer op de stranden en pretparken. Overal druk druk druk.
En dan is het aspect van de kreunende overheidsdiensten nog buiten beschouwing gelaten.
UWV en belastingdienst functioneren al 10 jaar vér onder de maat. Dus gesjoemel met uitkeringen worden niet aangepakt. Komt bij dat van de instroom er een groot aantal psychische of gezondheids problemen hebben waar ook wat aan gedaan moet worden wat flink in de papieren loopt van mensen die niks bijgedragen hebben.
Dit is op termijn niet op te brengen dus moet het systeem op de schop en veel strenger worden.

Arie
Arie
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed stuk.
Maar het is zo logisch als het klinkt, en dus is het onhaalbaar.
Want er zijn heel veel mensen die echt *willen* dat onze democratie, onze vrijheden en ons sociaal stelsel onderuit gaan. Dat zijn de mensen die elke discussie over immigratie al decennialang onmogelijk maken.

Ik heb niks met complotdenkers, maar laten we wel wezen. Er wordt door onze MSM, allerlei juristen en politici serieus overwogen, nee zelfs *geëist* dat we isis-oorlogsmisdadigers naar Nederland terug halen. Allemaal gezellig aan de uitkering, aan allerlei subsidies, een gratis opleiding en gratis zorg; en dan wachten tot ze een stadsbus opblazen, of met een gestolen vrachtwagen door winkelend publiek ploegen.

Ook minister Grapperhaus (CDA) vindt dat we isis-terroristen naar hier moeten halen om met ze te praten… PVV-ers daarentegen moeten een beroepsverbod krijgen, aldus dezelfde flapdrol.
En onlangs kreeg een verkrachter een flutstraf, “om zijn verblijfsvergunning niet in gevaar te brengen”. Want verkrachters uitzetten; dat moeten we natuurlijk niet willen met zijn allen. Aldus de rechter.

Als een groot deel van onze elite de grens al niet trekt bij (oorlogs-) misdadigers, waar leggen zij die grens dan wel?
Helemaal nergens vrees ik.
Over het waarom kunnen we slechts speculeren. Maar er wordt door die elite zeker niet gestreefd naar een vrijer, toleranter, welvarender en veiliger Nederland.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

Tja, bij ongeregeldheden is de elite de eerste groep die veiliger oorden opzoekt.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@ Arie.
Ik las o.a. : “dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen”.
Ik hoor veel van die z.g. “hooggeplaatsten” hetzelfde toeteren : “dat moeten we natuurlijk niet enz. enz.”
Wie bedoelen zij met “wij”en dan ook nog eens “met z’n allen”.
Zij spreken écht niet namens mij, ik herken mij niet in hun gedachtegang en ik gooi het ook altijd verre van mij !
Zouden zij nu écht denken dat “wij met z’n allen” áchter hen staan ?
Wát een misrekening.
In maart a.s. komt de afrekening, namens ons, met z’n allen !

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Die getallen zij ongehoord, ieder jaar 5 x een stad als Doetinchem erbij. Met vooral kansloze moslims. In Duitsland zijn die aantallen plus de stijgende criminaliteit onder illegale asielzoekers alarmerend. Wanneer stopt deze waanzin? Luister ook eens naar de (minderheid van?) Nederlanders die dit niet willen. De EU en de multinationals kunnen de pot op. Die betalen toch al geen belastingen.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

ja, te gek voor woorden , Echt waar. Daar is ons zorgstelsel helemaal niet voor bedoeld. Mijn spaarrekening stel ik ook niet open voor de rest van het dorp waar ik woon.

Jan de Jong
Jan de Jong
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel verstandig allemaal, maar mag niet van de EU. Daarmee kansloos als er niet op grote schaal beter gestemd wordt.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Vluchtelingen worden verdeeld in drie groepen; oorlogsvluchtelingen, politieke vluchtelingen en economische vluchtelingen.
Die laatste groep zijn gewoon ordinaire immigranten, en moeten dus ook als zodanig behandeld worden
In het geval van uit Afrika en het Midden Oosten afkomstige immigranten gaat het dan in 99,99% van de gevallen om ongewenste immigranten; mensen die hier niet passen, hier niet willen passen, en waar hier geen werk voor is = terug naar waar ze vandaan gekomen zijn.
Oorlogsvluchtelingen houden verder op oorlogsvluchteling te wezen op het moment dat zij na het conflict gebied verlaten te hebben nog verder trekken, op dat moment veranderen zij hun status van oorlogsvluchteling in economische vluchteling.
Gezien er in België en Duitsland momenteel geen oorlogen woeden kunnen er zich dus helemaal geen oorlogsvluchtelingen aan onze grenzen melden.
Al die zogenaamde oorlogsvluchtelingen zijn dus gewoon economische vluchtelingen, oftewel ongewenste immigranten = terug naar waar ze vandaan gekomen zijn.
De enige categorie die dan overblijft zijn de politieke vluchtelingen, die moet je, binnen de mogelijkheden, wel opvang bieden, maar wel onder voorbehoud dat zij zich hier aan de wet houden en, zodra mogelijk, terug keren naar waar zij vandaan gekomen zijn.
Het “vluchtelingen probleem” is een feitelijk niet bestaand door het cultureel Marxisme gecreëerd probleem dat als doel heeft onze Westerse samenleving ten gronde te richten.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op twee punten ben ik het helemaal eens met mevrouw Van den Hombergh: we moeten immigratie rationeel benaderen en moeten kijken naar meer dan alleen de economie. De bottom line is dat migratie netto iets oplevert voor Nederland, als land, als geheel, voor de som van alle kosten, voor de gehele samenleving, en op de langere termijn. We weten allemaal dat veel gastarbeiders in verouderde industrieën hebben gewerkt (bijv. textiel in Twente, schoeisel in de Langstraat). Iets dergelijks moeten we niet herhalen. Dus moeten we kijken naar: cultuur en het behoud van onze high-trust society; de houdbaarheid van de sociale zekerheid (zonder dat kun je gewoon niet overleven in Nederland); milieu en klimaat (meer mensen, meer uitstoot); demografische opbouw (geen overschotten aan werkschuwe testosteronbommen); huizenmarkt en wegeninfrastructuur. Veel vacatures bevinden zich bij bedrijven met een slecht arbeidsbeleid, daar wil natuurlijk niemand werken. Die moeten of verbeteren of opkrassen of ophouden. Ook met de hoeveelheid islam gaan we ruim over onze grenzen heen. Luister naar Bassam Tibi: “jullie zijn sukkels om je te laten islamiseren.” De bevolkingsomvang van Nederland heeft zijn maximum bereikt. Dus hoogstens kennismigranten toelaten voor kansrijke industrieen van de toekomst. We hebben genoeg kanslozen opgenomen de afgelopen kwart eeuw. Genoeg is genoeg.

Frans
Frans
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het is wereldwijd altijd heel normaal geweest om enkel die migranten toe te laten waarvan te verwachten valt dat deze een positieve bijdrage aan het land gaan leveren.
Zoek, bijvoorbeeld, maar eens op wat de functie van Ellis Island was.
In het geval van Nederland komt daar nog eens boven op dat ons land al flink overbevolkt is, en dat we dus niet simpelweg maar alle immigranten die een positieve bijdrage zouden kunnen leveren kunnen toelaten.
De enige immigranten die we nog toe moeten laten zijn die immigranten die een leemte opvullen die anders niet opgevuld kan worden.
En die mensen moeten dan, buiten hun professionele geschiktheid, ook nog eens Nederlander willen worden.
Wat dan inhoud dat ze bereid zijn onze wetten en gewoonten te accepteren en te respecteren.
De enigen die dan eventueel nog in aanmerking komen zijn hoog opgeleide Westerse allochtonen met een specialisatie waar in Nederland een dringend te kort aan is.
De rest zijn ongewenste immigranten; inpakken en weg wezen, of beter nog, helemaal niet hier heen komen.

Ni28
Ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het oplossing voor immigratie beleid zoals hier voorgesteld maakt Nederland nog voor lange tijd leefbaar. Beperking van de aantallen is echter een must want de huidige 17 miljoen is al veel te veel.

Ruud
Ruud
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Wederom een prima artikel bij OpninieZ.

Om het geschrevene in dit artikel tot uitvoering te laten brengen dienen partijen als FvD en PVV het land te gaan besturen.

Dan pas komt de omslag die hoog, zeer hoognodig is! De omslag waar menig oorspronkelijk Nederlander met smart op zit te wachten!
Maar ja, helaas zal dat een uptopie blijven!

Want deugpolitiek en dito volk, dat voor beïnvloeding van de argeloze burger zich goed heeft genesteld in media, ministeries, scholen, universiteiten, zullen koste wat het kost dat verhinderen.
Resultaten zijn dagelijks te ondervinden in onder andere
media, rechtspraak én beleid.

Marien
Marien
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heel goed artikel.
Het is zowiezo van de zotte dat bij gezinshereniging het aantal uit meerdere volwassenen zou mogen bestaan. Dat is dus zowiezo al fout. Hooguit een partner en minderjarige kinderen ja. Maar dan NOG kritisch kijken of diegene wel op een eerlijke manier hier komt en of hij/zij ook echt is wie hij zegt te zijn.
Kan iemand geen geldige papieren overleggen? Dan zowiezo uitzetten ! met de eerste vlucht naar het land van herkomst. Of in elk geval naar het continent van herkomst. Een Afrikaan herken je wel dus die kan gewoon op de kust van Noord Afrika gezet worden en de rest zoekt íe maar uit zonder z’n paspoort. Want als ze hier WEL toegelaten worden en zo, gaan ze later ook op vakantie naar hun voormalige land vaak.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Is ’t niet vaak zo dat reizigers na aankomst op Schiphol/Rotterdam/Eindhoven aldaar asiel aanvragen ?
Waarom worden ná landing van een vliegtuig niet reeds in ’t vliegtuig de papieren enz. v.d. reizigers gecontroleerd /
Indien een passagier geen geldige papieren kan tonen, niet laten uitstappen, verantwoordelijke is de vliegmaatschappij.
Bemanningsleden kunnen eventueel bij het instappen óók de paspoorten en/of identiteitspapieren van passagiers innemen en bij aankomst in NL weer teruggeven. Mensen zónder identiteitspapieren NIET meenemen/vervoeren.
Één en ander zal volgens “Vluchtelingenwerk Nederland” wel onwerkbaar zijn, want ’t betreft hun broodwinning !

Nenne
Nenne
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En daar bij de in invloed van Soros op Nederland.
Syp Wynia schrijft hier over!
Stem op Forum of PVV om Nederland te veranderen!

Theo Prinse
Theo Prinse
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Dank voor het vele cijfer materiaal YorienvdH. Op naar 100 % kennismigranten en 0 % asielmigranten.
Allereerst moet met een radicale invoering van robotisering en gevolglijk werkloosheid en herscholing de kansloze niet-westerse allochtoon naar eigen land met een goedkoper bestedingsnivo verhuisd worden.
Ten 2e is kennis exacte beta wetenschappen zoals natuur- schei-, wiskunde, moleculaire biologie, (quantum)computer programmeren.
Asielmigranten echter worden wereldwijd geronseld door links met hun gamma gedrags opleiding zoals sociologie, antropologie, politicologie, economie, psychologie.
Dus eerst moet de politiek, de ministeries (met name onderwijs en wetenschappen) de docenten in de leraaropleidingen en de leraren in opleiding beta worden opgeleid of omgeschoold.
Ten 3e moet – met referte aan Victor Orban – het Nederlandse geboortecijfer liefst binnen een generatie extreem omhoog om de aanstormende techno reus China met India in het kielzog demografisch enigszins te kunnen overleven.
Dit zo mogelijk buiten het menselijk lichaam met DNA gemodificeerde kunstmatige ei- en zaadcel bevruchting en kunstmatig stamcel gekweekte uterus.

Peter Vriezema
Peter Vriezema
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Grote onzin en stemmingmakerij. Voor 2019 moeten er 8000 vergunninghouders landelijk worden gehuisvest en niet de honderduizenden zoals in diverse reacties wordt gepretendeerd. Rationeel asielbeleid betekent dat je je stellingen baseert op rationele cijfers en niet op basis van emotie of sentiment.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Peter Vriezema

@ Peter Vriezema.
De mensen die een verblijfsvergunning krijgen dienen te worden gehuisvest, maar de niet-vergunninghouders worden eveneens gehuisvest, met medewerking/instemming van diverse gemeenten, o.a. in Amsterdam. Het door u genoemde aantal van 8000 zijn de “officiële” cijfers, deze kloppen voor geen meter. Sowieso dienen cijfers van de regering te worden gewantrouwd evenals die van het CBS, CPB en meer van die aan de regering gelieërde instituten.

26
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x