Hou het simpel: sluit de grenzen!

Politici kijken toe bij Turkse invasie in Syrië

Titelfoto bij artikel Yorienvdh op OpinieZ.com “Hou het simpel: sluit de grenzen!”

Titelfoto: Turkse APC in Koerdisch gebied in Syrië. Screenshot YouTube-video, kanaal BBC News. Citaatrecht ex art 15a Auteurswet.

Sommige problemen kunnen uiterst gecompliceerd zijn, met talloze spelers op het veld en diverse botsende belangen. Maar dat betekent niet dat de oplossingen ook gecompliceerd moeten zijn zodat niemand ze meer begrijpt. Opiniez-auteur YorienvdH over de lethargie van onze politici na de Turkse militaire aanval tegen de Koerden.

Soms is het simpeler dan je denkt. Natuurlijk heeft een simpele oplossing ook de nodige haken en ogen, maar de vraag is hoe belangrijk die haken en ogen nou eigenlijk echt zijn. Moeten de kool én de geit gespaard worden? Nee! Soms is de afweging snel gemaakt, vooral als zich  urgente dreigingen voordoen en zich in de samenleving een zeker draagvlak voor een krachtige oplossing af begint te tekenen.

Sluizen

Kijk eens naar de inval van Erdogan in Noord-Syrië en de aanval op Koerden aldaar. Kijk eens naar het dreigen van Erdogan de vluchtelingensluizen open te zetten toen er kritiek kwam. Ondanks de ‘vluchtelingendeal’ die in 2016 tussen de EU (met voortrekkersrol voor Mark Rutte) en Erdogan is gemaakt. Kijk eens hoe Erdogan de IS-ers laat vertrekken. En kijk vooral ook eens naar het gedrag van veel Turken in ons eigen land.

Dan hoef je niet lang na te denken. Dan ligt een simpele oplossing voor handen.

Een paar actiepunten:

  • Sluit onmiddellijk de buitengrens van Europa.
  • Bemoei je als EU-landen niet meer met niet-westerse conflicten.
  • Gooi Turkije uit de NAVO.
  • Begin met grondig dweilen en vegen in Nederland of in alle EU-landen zelf: zet alle openlijke Erdogan-aanhangers als staatsgevaarlijk ons land uit, richting Turkije.

Ja, makkelijk gezegd, natuurlijk. En van elke nuance ontdaan. Klopt.

Gelijke munt

Maar het geweld van Erdogan en zijn dreigementen zijn ook niet bepaald genuanceerd. Van dik hout zaagt men planken. Met gelijke munt terugbetalen. De strategie van praten, onderhandelen en diplomatie is een gepasseerd station. De enige taal die totalitaire types als Erdogan begrijpen is ‘met gelijke munt terugbetalen’ en ‘met de vuist op tafel slaan’. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden. En steunen gevaarlijke dictators.

 

De politiek is het aan haar inwoners verplicht om hen tegen Erdogan te beschermen. Maar argumenten die ik hoor tegen bovengenoemde actiepunten zijn vooral dat ‘het wettelijk niet kan’ en dat ‘de politieke wil ontbreekt’.

Dat laatste, daar begrijp ik nou helemaal niets van. En dat eerste is nogal relatief, want een wet maak je als politiek helemaal zelf en als het nodig is die te wijzigen, dan ga je daar onmiddellijk mee aan de slag.

Waarom is die politieke wil er eigenlijk niet?

Sullig

Wie kan mij uitleggen waarom de politiek niet van zins is om de huidige inwoners van Nederland te beschermen tegen het gewelddadige dictatorgedrag van Erdogan? Waarom steekt ze – afgezien van de toch al dubieuze deal met Erdogan –  al meer dan vier jaar geen poot uit om ons te beschermen tegen te veel paupervluchtelingen en levensgevaarlijke IS-misdadigers?

Sterker nog, waarom staat ze sullig te knikken als Merkel en Macron weer beloven om migranten in Italië met open armen te ontvangen in Europese landen? Waarom laat ze jihadistenhoertjes en kroost terugkomen in een gespreid Nederlands bedje?

Beschermen

Waarom levert de politiek geen enkele inspanning om ons te beschermen tegen de uiterst kwalijke dreiging vanuit Turkije om de sluizen open te zetten? Waarom doet ze ten slotte helemaal niets tegen de anti-Nederlandse gedragingen van de Erdogan-fans in ons land zelf?

Beloop

Goed. De huidige Nederlandse politiek denkt graag ‘globalistisch’ en vooral anti-nationalistisch. Maar zelfs dan gaat het niet aan om alles maar op zijn beloop te laten. Ook globalistische burgers dienen beschermd te worden tegen dictators.

 

Er is geen argument meer over tegen het sluiten van de grens. Er is geen argument meer over om openlijke Erdogan-verheerlijking oogluikend toe te staan op Nederlands grondgebied. Er is geen argument meer over om IS-aanhangers naar hier te halen.

Wil de politiek de kool (handel) en de geit (handel) sparen? Dan zal ze zich toch eerst sterk moeten maken voor een veilige, stabiele samenleving zonder bedreiging door vrij rondlopende ‘tijdbommetjes’ als Erdogan-aanhangers, IS-misdadigers en Jihadisten. Dan zal ze moeten kiezen voor haar ruim 17 miljoen inwoners. Desnoods voor alle 500 miljoen EU-burgers tezamen.

Maar doe iets. Doe iets!

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
25 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Fluitje
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Helemaal eens met dit stuk.
Al vele jaren, worden de Nederlandse burgers voor de gek gehouden.
De club van Opa Benno, heeft een totale omvolking bevolen en Balkenende en Rutte geven of gaven hier gehoor aan.
Iedere stemming aangaande de EU, die niet in hun straatje paste, werdt verdraaid of voorzien van een nietszeggend inlegvelletje.
De leugens en het bedrog, vieren de laatste 20 jaar op regeringsniveau hoogtij.

Deze Erdogan noemde na het Rotterdam conflict, alle Nederlanders, nazi’s en fascisten.
En Rutte noemde hem in een adem, een bevriend staatshoofd.

De EU is een onding, Schengen moet worden afgeschaft, Zet iedere vreemdeling die zich niet aanpast of crimineel is, per omgaande Nederland uit.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Yorien voert namens Rutte III (en II en I etc.) aan dat Nederlandse regeringen graag ‘globalistisch’ en vooral anti-nationalistisch denken als excuus voor het niet afremmen van groei van de Nederlandse bevolking door massamigratie. Globalisering kun je koppelen aan handel en anti-nationalisme met de EU. Maar er zijn ook feiten. Op de huizenmarkt ontbreken 300.000 huizen. En er is o.a. door stikstofbeleid en crisisbeleid geen zicht op dat dat tekort in de komende jaren gaat worden ingelopen, zeker als er jaarlijks 100.000 mensen bijkomen (terwijl de autochtone bevolking al sinds de negentiger jaren stabiel is. Toen werden we bezongen als het land van ‘vijftien miljoen mensen’. Inmiddels gaan we richting achtien miljoen. De wegen slibben vol, de CO2 uitstoot neemt toe (per persoon was die al 25% afgenomen, maar door al die bevolkingstoename neemt het dus toe) en de leefbaarheid in veel grote steden neemt af. Het aantal steek- en schietincidenten is nog nooit zo hoog geweest sinds de Tachtigjarige Oorlog. Naast de argumenten van Yorien zie ik ook een grote volgzaamheid van Duitsland, maar daar liggen de politieke, morele, demografische, economische en ecologische feiten heel anders. Dat lijkt men zich onvoldoende te realiseren. Tijd voor een regering die anders tegen immigratie aan kijkt.

Peter
Peter
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Merkel heeft met steun van de EU miljarden naar Erdogan overgemaakt,om de goudzoekers in de hand te houden ,dat hij dit heeft gebruikt om zijn macht uit te breiden ,wapens te kopen , als een dictator te kunnen heersen ,en alle journalisten die ook maar iets over hem naar buiten brachten op te sluiten ,geeft aan wat hij in werkelijkheid is ,mensenrechten hoor je al helemaal niemand over in Brussel,een klein clubje die denken dat ze de wijsheid in pacht hebben heeft dit veroorzaakt ,terwijl veel normaal denkende dit scenario al van mijlen ver zag aankomen .Het volk wordt voor idioot versleten ,terwijl de echte momenteel de narigheid veroorzaken .

jan
jan
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Doe iets. DOE IETS! Ik begrijp dat je het roept. Maar wanneer dringt het tot je door dat je wordt geregeerd door een volstrekt incompetent zooitje. “Staatsman” Pinokkio Rutte voorop? Het enige wat ze kunnen is hun politiek-ideologische slogans roepen. Maar daar regeer je de wereld niet mee.

Paul Schermers
Paul Schermers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Een duidelijk artikel. Helemaal mee eens.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kanniet? Geloel. In Oost Europa zijn grenzen hermetisch gesloten. Onze nep-elite bouwt overal hoge muren om hun villa’s en paleizen. Frankrijk stapte in 1966 uit de NAVO. Joegoslavie werd in 1992 door VN-sancties van het EK in Zweden geweerd. Alles kan. Ook krankzinnige islamitische dictators kun je raken. Als je wilt. Zie Trump. Onze regering denkt globalistisch maar daar trekken extreem-nationalistische Turken in ons land zich geen reet van aan.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Piet Karbiet

@ Piet Karbiet.
+++++++ !!

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De huidig heersende politiek is met haar de grenzen open houdende, islamknuffelende, ‘draconisch klimaatreddende’ en anti-nationale beleid uit op een soort neo-feodale, grotendeels islamistische, post-industriele, middeleeuws-agrarische, en zoveel mogelijk landen omvattende, EU-Sovjetunie. Misschien wordt heel West-Europa wel EEN grote nogozone voor modern denkende, wetenschap en mensenrechten minnende, democratie en moderniteit nastrevende, Europeanen; EEN grote failed state en schurkenstaat; EEN groot corrupt tot op het bot derdewereldland. Zo is althans mijn indruk, de informatiestroom verwerkend die tot mij komt, van de politiek correcte media, en de minder politiek correcte samizdat op internet.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Benedict Broere

@ Benedict Broere.
U omschrijft de huidige Europese situatie heel plastisch, maar volkomen correct.
De EU, onder ál haar leiders is verworden tot één grote dictatuur, waarvan een deel reeds tot een z.g. nogozone behoort.
Uw indruk is juist B.B.: een corrupt en een tot op het bot derde-wereld-land, zo diep is de EU, incl. Nederland, afgegleden.
Een ieder kan zelf, om zich heen kijkend, zien wat er van dit óóit zo rijke en mooie Nederland is overgebleven na véé te véél jaren-Rutte.

Benedict Broere
Benedict Broere
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@ Karton. Ik ben slapend lid van de PVDA en dan krijg je mails binnen van o.a. Frans Timmermans. Hij gelooft heilig in het heil van de EU, de fossielvrije energiewinning, en dat islam er helemaal bij hoort. Die mensen geloven dat, en ze negeren de informatie die je hen stuurt, je komt er niet doorheen. Het is als een fanaat aangehangen religie waar je mee te maken hebt. En ‘discussie’… Men weet niet meer wat dat is. Men heeft gelijk, en dat is het. Een verlies van 29 zetels…? Het verlies van de sociaal-democratie in heel Europa…? Men heeft er niets van geleerd. Men gaat volhardend door op de eigen heilloze weg.

karton
karton
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Als ik in het berichtje van “Percolator” lees dat Rutte in Australië zit te pochen over de antimigratie-deal die hij met Erdogan sloot, dan is voor mij volkomen duidelijk dat deze man gek geworden is c.q. absoluut niet meer weet waarmee hij bezig is. Door deze deal heeft de EU, incl. Nederland (dat wéér eens voorop loopt), zich zeer chantabel laten maken, zoals inmiddels wel is gebleken. Regeren is vooruitzien, luidt het spreekwoord, nou, Rutte kan nog geen uur vooruitzien.
Laat hem in Australië blijven a.u.b. !

ni28
ni28
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ons land is nog niet vol. De vraag is, moet het land vol? De meest volle land in Europa met haar 17 miljoen inwoners.
Met Turkije als vriend heb je geen vijand meer nodig. Met verdragen met de vijand creer je een wapen tegen jezelf. Dit soort slappe beslisingen
worden gedaan als slappe leiders voor een keuze staan. De waarheid van Wilders spat er weer uit maar wij veroordelen niet de vijand maar de vriend want dat is makkelijker voor slappe leiders die hun fouten niet willen toegeven. Plato zei het al: Zware tijden scheppen sterke mensen, sterke mensen scheppen goede tijden, goede tijden creëren zwakke mensen en zwakke mensen brengen zware tijden over zich heen. Het is niet moeilijk te raden in welke fase wij nu zitten. Rutte is de huidige Chamberlain. Pappen en nathouden en op de kniien voor de dictators. Zijn partij gaat nu weer draaien en wil de IS kinderen binnenhalen weliswaar zonder de ouders. Die ouders komen natuurlijk later door afgedwongen gezinshereniging. Ook de niet meer levende ouder blijkt dan ineens uit de dood te hebben opgestaan. Hoe lang blijft de politiek hier en de EU nog zo dom om het lot van Europa te verkwanselen? Toekomstige Europa als brandhaard voor islamitische stammen twisten en net zo onveilig als het Midden Oosten of Afrika zelf. Het globalisme in optima forma.

Don Tessers
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Prima, helemaal mee eens. Maar even nog wat belangrijke punten.
Veeg alle migratieplannen van tafel die olie voor migratie omvatten, start daarna een Nürnberg 2.0 om alle EU leiders voor te leiden die er aan meededen Europa bewust kapot te maken volgens het Kalergi Plan. Pas daarna ben ik er zeker van dat we met een veilig en schoon Europa verder kunnen.

Jay
Jay
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Logisch die actiepunten, vanuit ons perspectief als burgers van deze regio.
Ik zou zeggen, direct uitvoeren.

Maar de aanname die je onbewust doet is dat de regering onze belangen behartigt. Dat doen ze hooguit indirect. Degenen wiens belangen ze wel behartigen, willen meer mensen in de EU, dus meer afrikanen, turken, etc.. Daarom hebben we ook verdragen die ons verplichten islam te promoten en mensen op te nemen. Zodat het opnemen van al die mensen niet op teveel weerstand stuit. Daarom hoeven die mensen ook niet te integreren en mogen ze fijn hun eigen cultuur behouden.
Dat dat ons land en onze cultuur naar de filistijnen helpt, dat boeit die stakeholders niet. Zij zitten gevangen in hun financiele piramidespel waarin meer groei de enige uitweg voor ze is. En als dat spel in stort, wat het onvermijdelijk een keer gaat doen, dan gaat de westerse economie op zn gat. Diepe diepe crisis van een ongekende soort.
Ik ga daar liever doorheen dan dat ik de alsmaar doorzettende ontwesterlijking moet meemaken, waar we uiteindelijk ook aan het kortste eind zullen trekken.

Maargoed onze politici zitten er maar een paar jaar, en niemand wil de megacrash op zn geweten hebben. Pappen en nathouden.

Overigens weet ik niet of het bovenstaande waar is. Het is speculatie.

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Uitstekend artikel. Rationeel realisme. HANDHAVING…. Worden alle wetten die we hebben gehandhaafd, dan gaan de buitengrenzen van Europa per vandaag volledig dicht en wordt 99,99 % van de massas in Noord-Afrika bestempeld tot ongewenst vreemdeling aangezien ze alle tenminste 2 oorlogsvrije landen door zijn gedrongen. Er is 100 % sluitend bewijs dat Erdogan voor oorlogsmisdaden veroordeeld moet worden. MAAR, Honecker kloon merkel wil haar fascistische vriendje niet kwijt, want dan komend de turken due in Duitsland wonen in opstand en heeft merkel acuut een burgeroorlog aan haar …….
En laat dat woordje, HANDHAVEN nu net het enige woordje zijn, waar een groot deel van de links uitvaagsels zgn regeringsleiders een broertje dood aan hebben. Dan zijn zij nl hun achterban voor meer dan 50 % kwijt……

Frans B
Frans B
3 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Laten we dit eens punt voor punt beoordelen.
Sluit de buitengrens van Europa: dat betekent dus dat alle Europese landen moeten bijdragen aan het tegenhouden van migranten in Italië en Griekenland en Spanje. En dat de Europese landen daar dus ook voor zullen moeten betalen. Ben ik voor.
Bemoei je als EU landen niet met niet-westerse conflicten. Wordt lastig. Wat als er boven Oekraïne een vliegtuig wordt neergeschoten?
Zet Turkije uit de Navo. Kannie.
Erdogan-aanhangers het land uit zetten? Het is geen misdaad om te zeggen: “Ik vind Erdogan een toffe gast.” Dus: kannie.

Krumeltje
Krumeltje
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Nexit, en eigen grenzen gaan bewaken.
Turkeye niet uit de Navo? Waarom niet? Erdo is bewezen onbetrouwbaar, turkeye heeft al vaker een dubieuze rol gespeelt.
Dubbele paspoorten afschaffen, scheelt al heel veel problemen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Krumeltje

@ Krumeltje.
Met u eens.
Een NEXIT, en wel z.s.m. ! Als je een écht fatsoenlijke regering veronderstelt te zijn, dan wil je toch zeker niet samenwerken met een zooitje als de dictators in de EU ?
Turkije kan huppeté, zo uit de NAVO geschopt worden.
Ieder land z’n eigen grenzen bewaken, zoals nu al bij diverse grenzen gebeurt.
Dubbele paspoorten ? Weg ermee !
Let op, binnenkort komt Rusland de Syriërs een handje helpen in hun strijd tegen de Turken, dan heb je dus een NAVO-lid, Turkije, dat wordt aangevallen door Rusland ! Ziet u de gevolgen al in ’t kader van het NAVO-lidmaatschap ? Miljoenen Nederlanders zullen dit óók zien, alleen het stelletje dolenden in “den Haag” zien er niks van, verblind als zij zijn door macht en hebzucht. En dat durft zich “politici” te noemen, het enige dat zij doen is : liegen, bedriegen, wegkijken, ouderen laten wegkwijnen enz. We zitten mooi met die troep opgezadeld !

Marien
Marien
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

helemaal mee eens. Turkije moet vandaag nog uit de NAVO gezet worden. Zijn ze nou helemaal gek, daar? Die Erdogan moet opgepakt en voor internationaal hof voor oorlogsmisdaden.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Marien

@ Marien.
Ik weet niet of uw reactie is bestemd voor @ Krumeltje of mij, maar ik wil wel ff het volgende opmerken : u vraagt of “ze daar helemaal gek zijn geworden”. Het antwoord is heel eenvoudig : Inderdaad, ze zijn daar helemaal gek geworden, onder het goedkeurend oog van o.a. de EU, incl. Pinokkio Rutte.
Hoorde zojuist, maar dit terzijde , dat in een Grieks “vluchtelingen”kamp Syriërs en Eritreeërs elkaar bevechten.
Dát soort “vluchtelingen” komt de EU binnen, ongehoord.
Maar misschien ziet Rutte, in Australië wel hoe men het daar oppakt, die “vluchtelingen”bende. Van Rutte mag men trouwens niets goeds meer verwachten, de man is volledig van ’t padje en raaskalt een beetje voor zich heen.

karton
karton
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

@ karton.
Herstel : het waren niet Syriërs en Eritreeërs die op de vuist zijn gegaan, maar Syriërs en Afghanen.
Maakt niet veel uit : allemaal hoog opgeleide “vluchtelingen”.

ni28
ni28
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

FransB@ Waar moeten de Europese landen voor betalen is mij onduidelijk maar als het voor het bewaken van de grenzen is dan is het goed.
Met niet bemoeien met niet-westerse conflicten zijn bedoeld de stammen oorlogen in het Midden oosten en Afrika. Als onze vliegtuig boven Oekraïne wordt neergeschoten is het geen niet-westerse conflict meer. Het is geen misdaad on Erdogan een toffe gast te noemen, zegt u maar het is wel een misdaad om hetzelfde te zeggen over Hitler. Het verschil tussen die twee is praktisch nihil alleen is fascist Erdogan nog niet zo ver gekomen.
Dus kan!

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B, weer in de rutte stolp. Er is slechts HANDHAVING nodig. Frontex hoort onze grenzen te bewaken en zoals u weet maar altijd ontkent en voor wegkijkt, zijn 99,99 % van de indringers in Libie, en andere Afrikaanse landen, ILLEGALEN, die al minstens 2 oorlogsvrije landen doorkomen VOOR ze in Noord-Afrika zijn. U bent mede-schuldig dat deze illegale Indringers binnen worden gehaald.
Iedere weldenkende Autochtone (Nederlands paspoort in de familie van voor 1950) Nederlandse burger kan u 5 redenen geven die tegen Erdogan uitsluitend gehandhaafd moeten worden. Maar Frans B moet er niet aandenken dat er gehandhaafd wordt, dan worden meerdere vrienden van u uitgezet naar buiten de EU…..

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Frans B, Erdogan aanhangers uitzetten zou niet kunnen? Natuurlijk en met gemak. Weer HANDHAVEN. Het zijn vriwjel allemaal sujetten die meerdere keren per jaar openlijk op twitter ongelovigen met de dood bedreigen. U wilt graag dat ongelovigen met de dood worden bedreigd, ik niet. Lastig toch he, het leven als groen linkser? Die willen NIET handhaven, dan worden hun kiezers uitgezet……

Henk Albarda
Henk Albarda
3 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Ik STEL dat Frans B in ieder geval met deze reactie aangeeft een stoker te zijn, die niet van plan is hier OOIT een reeeele reactie te plaatsen. Zijn volgende reactie zie ik met belangstelling tegemoet, hij houd mij scherp en ik zoek beter naar mes-scherpe antwoorden. Dank Frans B……

25
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x