GroenLinks zet vernietiging Israël op de agenda

Partij van Jesse Klaver schaart zich achter antisemitische BDS-beweging

screenshot website Groenlinks.nl

Titelfoto: screenshot website Groenlinks.nl

 

Voor het eerst sinds de NSB maakt geinstitutionaliseerd antisemitisme weer deel uit van het programma van een Nederlandse politieke partij. Vandaag besloot het GroenLinks-congres een resolutie aan te nemen waarin de partij zich schaart achter de doelstellingen van de BDS-beweging (Boycot, Divestment, Sanctions). Deze beweging vond zijn oorsprong in 2005 in een campagne van ruim honderd Palestijnse organisaties.

Bizar

Sindsdien propageren wereldwijd opererende BDS-activisten het kapot maken van Israël door boycotacties, terugtrekken van investeringen en opleggen van sancties. Zij gaan er van uit dat Israël geen bestaansrecht heeft en als Joodse staat moet verdwijnen. De “bezetting” moet worden beëindigd, het land volledig gedemilitariseerd en 5,5 miljoen door de VN-organisatie UNRWA erkende Palestijnse vluchtelingen moeten zich vrij op het grondgebied van Israël kunnen vestigen. Deze bizarre doelstelling is een recept voor grootschalig geweld en bloedvergieten en de ondergang van Israël als Joodse staat.

Vernietiging Israël

Door het aanvaarden van de resolutie op het GroenLinks-congres schaart de partij van Jesse Klaver zich achter de doelstellingen van de BDS-beweging. Als enige politieke partij in Nederland. Vanaf nu is het officiële standpunt van GroenLinks dat “BDS een geoorloofd middel is om de Palestijnen te helpen in hun strijd voor rechtvaardigheid”.  GroenLinks heeft vandaag in de kern verklaard het eens te zijn met wat de BDS-beweging door middel van haar acties probeert te bereiken: het vernietigen van Israël.

Antisemitisch

Het ten gronde willen richten van een land dat na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog en de Holocaust is opgericht als veilig toevluchtsoord voor Joden kan niet anders dan als antisemitisch worden beschouwd. Een standpunt dat door de Duitse veiligheidsdienst wordt onderschreven. Het Amerikaanse Congres werkt vanwege de virulente Israëlhaat en antisemitisme van BDS aan federale anti-BDS wetgeving.

Een ding is zeker: de BDS-beweging heeft er in Nederland voortaan een spreekbuis bij. In de Tweede Kamer en mogelijk ook in het volgende kabinet.

Hieronder een aantal Twitter-reacties.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
30 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Weinig verrassend, voor een stelletje massa moordenaars verheerlijkende Stalinistische terroristen.
Wel jammer natuurlijk dat dit labeltje er in de media nooit duidelijk opgeplakt wordt, waardoor er nog altijd hele massa’s onnozelaars rondlopen die in de dwaze veronderstelling verkeren dat Groen Links de “milieu partij” is.
Nou, zoveelste wake-up call dan; Groen Links is gewoon een vies vuil Marxistisch activisten clubje waarvan de leden rechtvaardigheid nog niet zouden herkennen als ze er de nek over braken.
Het is gewoon één grote linkse “false flag” operatie, bedacht toen na het grote failliet van het socialisme eind 80er jaren de linkse kerk leeg begon te lopen.
Altijd op Groen Links gestemd omdat je “sociaal” en “voor het milieu” bent?
Dan trek je broek maar op, je bent officieel door onze Pol Pot vrinden genomen, bedankbriefjes kun je aan de NOS adresseren.
Tip voor de volgende verkiezingen; PVV of FvD stemmen, daar weten ze namelijk wel nog wat sociaal en rechtvaardig beleid inhoud.
Succes er mee…

Jan de Jong
Jan de Jong
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Groenlinks is een op alle fronten schadelijke club. Wie daar op stemt moet zich schamen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Jan de Jong

@ Jan de Jong.
Het soort mensen dat op zo’n partij stemt, schaamt zich nergens meer voor.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Past wel bij zo n flut partij als GroenLinks. Ze hebben het bloed wat aan hun handen kleeft met hun Groen en milieu activisten na de moord op Pim Fortuin nog niet weg gespoeld of het volgende vernietigende beleid en actie dient zich weer aan met deze club. Israel te willen vernietigen past wel in hun straatje met aan het roer iemand die zich graag met alle islamieten verenigd gezien zijn afkomst. De Nederlandse regering moet zich de ogen uit de kop schamen dat ze met deze goedkeuring de joodse burgers Nederland uit jaagt, terwijl ze de moordlustige islamieten met beide armen omarmen. Denk dat de dag wel eens aan zal breken dat ze hier nog behoorlijk spijt van zullen gaan krijgen.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  marjo012

@ marjo012
De Nederlandse “regering” schaamt zich voor niets en niemand.
Een “regering” van minkukels en graaiers, bezeten van macht.
Veelal zijn ’t “regeerders” die elders reeds hebben aangetoond dat zij tot helemaal niets in staat zijn; zoals bijv. Bruins, van gezondheid; deze figuur heeft het UWV volledig in het honderd laten lopen, werd beloond met een “ministerschap”.
Door dat soort mensen worden wij “geregeerd” en wij laten het gebeuren.
Hopelijk is ’t ná de komende verkiezingen afgelopen met die zooi !!

karton
karton
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoorde vanmorgen en aantal z.g. Groen Links “kopstukken”, waaronder Rosenmöller o.i.d. op de t.v. blèren en schreeuwen tegen een vertegenwoordiger van het Forum voor Democratie. NL zal in armoede vervallen alsmede,de bevolking zal honger krijgen als NL uit de EU zou stappen.
Deze Rosenmöller vergaat daarbij te zeggen, het aantal Voedselbanken in NL de pan uit rijst, dat plm. 2 miljoen gezinnen in grote armoede leven, óók in dit”rijke” landje, dat kinderen NIET de inentingen krijgen die noodzakelijk zijn om een zéér ernstige bact.infectie te voorkomen, en dat vanwege de hoge kosten van zo’n vaccinatie; óók in dit “rijke” landje.
Deze vieze man, Rosenmöller, die zélf bulkt van het geld, heeft de gore lef om iemand die iets anders verklaart te over-schreeuwen en beledigen.
Dát is het échte linkse gepeupel, met Rosenmöller voorop.
Denk dááraan bij de komende verkiezingen !!!!!!

C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Heer, door het Joodse volk hebben wij U leren kennen. Ontferm u over hen en wilt U de grote meerderheid van de wereldbevolking en zeker de christenen, hun gezonde verstand niet nogmaals doen uitschakelen. Mag Nederland opnieuw Israels grootste bondgenoot zijn? Amen!

Laurens
Laurens
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C.F.J. Ooijevaar

Helemaal mee eens !! En zoals beschreven in het boek der boeken juist de bijbel !!! Jeruzalem de steen des aanstoots !!

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C.F.J. Ooijevaar

@ C.FJ. Ooijevaar.
Bis bis !!!

Peter
Peter
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Regering van Nederland zou zich kapot moeten schamen dat ze met dit crapuul onderhandelen ,plucheplakkers, schop ze eruit en kies voor Geert

Jan van droffelaar
Jan van droffelaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Het voormalig communistisch addergebroed is weer volop aanwezig in de politiek. Mensen die op GroenLinks stemmen moeten zich kapot schamen.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Op regeringsniveau zou dat dus betekenen dat Nederlandse bedrijven die handel drijven met Israëlische, geboycot worden door de overheid. Eerder maakte Ernst Lissauer al bekend dat Nederland de Palestijnse staat erkent. Wat volgt…?

Ni28
Ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zo langzaam sijpelt door het echte gevaar van de GroenLinks partij die niets anders is dan een dictatoriale communistische partij is in groene gedaante. Niet voor niets is groen complimantair aan rood. Denk daar over straks in maart.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

@ Ni28.
Ik denk aan niets anders !!!

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  karton

Van u, karton, vrees ik geen groene stem in maart maar van de grote blinde kudde wel.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ni28

complementair, bedoel ik natuurlijk.

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ni28

@ ni28.
Begrepen, over !!

Arie
Arie
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Ik zag net Pol Pot aanhanger Paul Rosenmüller weer eens een hoop onzin uitkramen bij WNL. Samen met Khomeiny aanhanger en homohater Mohammed Rabbae wist rijkeluiszoontje Rosenmüller destijds Groen Links op de kaart te zetten; het samenraapsel van de stalinistische CPN en de maoïstische PSP.
Alle fans van massamoordenaars verzamelen!

Tja, en antisemitisme en links horen bij elkaar als een paar schoenen. Friedrich Engels had het al over een genocide op de joden, lang voor de beruchte socialist Hitler zelfs maar in de luiers lag. En ook na de holocaust hebben talloze linkse terreurbewegingen jodenjachten georganiseerd. Denk aan de Duitse RAF en RZ, en het Japanse Rode Leger. De Venezolaan Sanchez, beter bekend als “Carlos” of “de Jakhals” pleegde vanaf begin jaren ’70 regelmatig aanslagen op willekeurige joden in Europa namens de PFLP.

Naast openlijk Jodenhaat predikende linkse bewegingen als de inter Nationaal Socialisten en de kraakbeweging, is ook “gematigd links” tegenwoordig steeds openlijker antisemitisch. Omdat kritiek op antisemitisme “islamofoob” zou zijn. Opmerkelijk, omdat links de holocaust wèl graag misbruikt om kritiek op steniging, censuur of Jodenhaat in de extreemrechtse hoek te stoppen; “Hitler was ook tegen steniging, censuur en jodenhaat”. Daarom wordt Hitler altijd in het rijtje Hirsi Ali-Fortuyn-Wilders geplaatst.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

BDS past prima in het verwrongen wereldbeeld van GroenLinks. Dit is wat Tony Blair bedoelt met de wereldwijde ‘ontluikende alliantie’ tussen islamisme en kryptototalitair links van bijvoorbeeld Corbyn en Sanders (en Bram van Ojik via zijn spreekpop Klaver) in zijn openhartige interview op Sky News afgelopen zondag (10 februari 2019). Men vergeet dat: 1. de Palestijnse Arabieren genoeg land hebben: 80% van ‘Palestina’ (zo’n 110.000 km2) ligt in Jordanie, Israel beslaat slechts een vijfde daarvan; 2. Israel houdt zich nauwgezet aan het internationaal recht; 3. Palestijnen zijn vrijwel zonder uitzondering islamisten die Israel van de kaart willen vegen en terreurdaden plegen en zich dus aan geen enkele internationale regel of norm gehouden achten; 4. iedereen weet dat ’terugkeer’, waar het zogenaamd allemaal om te doen is, de vernietiging van de staat Israel betekent. Kennelijk vormt dat allemaal geen bezwaar bij GroenLinks. Je moet wel een ontzettende klimatofiel zijn wil je nog op GroenLinks kunnen stemmen zonder je zorgen te maken over het genocidale bloed aan de handen waarmee je je stem uitbrengt in de komende verkiezingen. Of een antisemiet, natuurlijk. Meer smaken zijn er niet voor de GroenLinksstemmer. Maar als je dan toch antisemiet bent kun je net zo goed op Denk van de kalifaatdenkers stemmen. Dat doet daar bij monde van Erdogan minder geheimzinnig over. Veel plezier in je stemhokje.

Ron
Ron
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Hoe houden Joden, buiten Israel, die nooit afwezige, toenemende, alom tegenwoordige agressie, haat, van het Christendom, onderwerpingsdoctrine, algemene stereotyperingen, toch vol?
Ook voor Joden wonend in Israel lijkt mij het een hele opgave, maar ik kan mij indenken dat ‘onder ons’ het een stuk makkelijker is.
-tekenend mag het zijn, dat ik mij genoodzaakt voel te benadrukken dat dit geen oproep is aan Joden om naar Israel te vertrekken-

Derk
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Ron

Ron, noem dan ook het deel van het “Christendom” waar deze haat vandaan komt. Plaats een reactie. Zie spelregels onderaan pagina…

Ron
Ron
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Derk

Dag mijnheer Derk, ik had wel een reactie gegeven en deze was ook geplaatst maar is nu verwijderd.

exmarineman
exmarineman
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Kan ook niet anders van een partij met een moslim als partijleider. Die kan gewoonweg niet anders.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Zelf ben ik pro-Palestijnen, anti-Hamas en niet anti-Israel. Waarmee ik dus bedoel dat zowel joden als moslims een plek zouden moeten hebben in het Heilige Land. En dat kan alleen als ze hun hoofd niet op hol laten brengen door fanatici. Acties als deze van GL helpen daar niet bij.
Het is ook opvallend dat ik hier verder weinig tot niets over lees in de media. Ik ben het niet altijd eens met wat er op OpinieZ geschreven wordt, maar de site heeft zeker zijn nut!
Klaver speelt een heel slim spelletje: niet meedoen aan het kabinet (en dus geen vuile handen krijgen en ook geen zetelverlies) en dan via de Eerste Kamer invloed uitoefenen.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Gaan we weer…
Wat zich tegenwoordig “Palestijnen” noemt zijn feitelijk de afstammelingen van Islamitische Arabieren die zich niet aan de gemaakte afspraken gehouden hebben door niet naar het hun toegewezen deel van Palestina, (Trans) Jordanië geheten, te verhuizen.
Deze “Palestijnen” maken zich dus volgens het internationale recht schuldig aan het onwettig bezetten van delen van het aan de Joden toegewezen deel van Palestina.
Het enige waar deze “Palestijnen” dus “recht” op hebben is om heel rap op te krassen naar Jordanië.
En het enige dat ze verdienen is hetgeen ze hun tegenstanders toewensen, en reeds aangedaan hebben.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans

Gaan we weer… De ene kant is altijd slecht, de andere kant is altijd goed…

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@ Frans B
Heeft er niets mee te maken, dit gaat simpelweg om internationaal recht, en internationaal (door de Volkerenbond destijds) vastgestelde grenzen, het soort grenzen waarvan alle landen op aarde geacht worden deze te respecteren.
En die grenzen bepalen dus dat het deel van Palestina dat tegenwoordig Jordanië heet van de “Palestijnen” is, en het deel van Palestina dat tegenwoordig Israël heet, inclusief de zogenaamde west-bank en gaza-strip, van de Joden is.
De “Palestijnen” hebben destijds vier vijfde van de taart gehad, en willen nu ook nog het één vijfde deel dat de Joden, geheel terecht overigens, destijds is toegewezen.
De gutmenschen wereld vindt dan vervolgens dat de Joden, voor de lieve vrede, dan hun stukje van de taart toch nog maar met de reeds volgevreten “Palestijnen” moeten delen.
En links tuig zoals dat van GL, en de Islamieten, vinden zelfs dat de Joden hun stukje van de taart maar helemaal aan de “Palestijnen” moeten geven.
Die vinden dus, als de antisemieten die ze zijn, dat Joden helemaal geen rechten hebben.
En dan kom jij met zo’n typisch linkse “De ene kant is altijd goed, de andere kant is altijd slecht” opmerking aankakken.
Om duidelijk niet gehinderd door enige kennis van zaken toch nog maar even te insinueren dat de “Palestijnen” in dit geval nog enige rechten zouden kunnen doen gelden.
Al doende de rechten van de Joden vertrappend.
Je moet je schamen.

Arie
Arie
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

@Frans B,

Het is misschien nuttig te weten dat de “Palestijnen” zelf niet eens geloven in het bestaan van een “Palestijns volk”. Of zoals PLO-vertegenwoordiger Zahir Muhsein in 1973 zei; “er is nooit een Palestijns volk geweest, we zijn Arabieren. Maar als Palestijnen kunnen we grond opeisen die Jordanië en Syrië niet op kunnen eisen vanwege internationale verdragen”. Een paar jaar geleden zei een hamas-vertegenwoordiger hetzelfde voor de Egyptische TV; “wij zijn Arabieren en Egyptenaren”.

Vandaar dat de Arabische nationaalsocialisten van de PLO niet alleen vochten tegen alle joden ter wereld, maar ook tegen andere minderheden in die regio zoals Koerden in Irak en Syrië. Google eens op pan-arabisme. De PLO werd opgericht door Arabische dictators, en decennialang geleid door de in Caïro geboren Egyptenaar Yasser Arafat.
En nog radicaler dan de nationaalsocialisten zijn de islamisten. Maar ook hamas streeft niet naar een eigen Palestijnse staat, maar naar een wereldkalifaat. Want ook hamas is geen lokaal initiatief, maar opgericht door de Egyptische moslimbroederschap.

Dus zo zit het. Er is nooit een Palestijnse taal, cultuur, munteenheid, koningshuis of staat geweest. Er was nooit een Palestijns “nationaal verzet” tegen Egypte en Jordanië toen die dictaturen Gaza en Westbank bezet hielden.
Of ze zich nu Arabier of moslim of voor de grap “Palestijn” noemen; uiteindelijk gaat het ze alleen maar om de joden.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Arie

@ Arie
Exact, het huidige Israël vertegenwoordigt op de Islam terugveroverd gebied.
De Koran beveelt in dergelijke gevallen dat het de heilige plicht is van elke Islamiet om dit gebied weer terug te veroveren voor de Islam.
Dat is ook de reden achter het geen concessies beleid van de Islamieten wat de Joden betreft.
Hun “geloof” bied simpelweg geen plaats voor een dergelijk beleid.
En in de Islam kom je er er dan niet met een paar weesgegroetjes van af, dan riskeer je de doodstraf.
Dit heeft uiteraard ook zo zijn consequenties voor Europa.
Grote delen van Zuid Europa vertegenwoordigen namelijk ook op de Islam terug veroverd gebied.
En ik heb zo’n donkerbruin vermoeden dat ze de rest van het inmiddels met Moskeeën en Sharia rechtbanken volgebouwde Europa ook wel als hun rechtmatige eigendom zullen zien.
Al die onnozelaars die denken dat de Moslims terug hun hok in gaan zodra zij Israël aan hen uitgeleverd hebben gaan dus van een koude kermis thuis komen…

Jacques
Jacques
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Frans B

Ik weet niet of ie zo slim is als gesuggereerd wordt. Ik vind hem ééndimensionaal. Je weet van tevoren wat de stropop gaat zeggen. Bij de laatste tweede kamerverkiezingen heeft GL zich totaal maar dan ook totaal niet bekommerd om het milieu maar alles laten draaien om vrije opname van asielzoekers en daarbij de formatie gefrustreerd met als bonus een provocerende ‘papadag’. Groen is niet (!) links maar van ons allemaal. Zal maar niet zeggen wat ik van Klaver vind.

30
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen