Zonder belasting komt een kosmopoliet niet ver

We blijven niet betalen voor Betere Wereld Idealen van de politici

Glunderende Kamerleden bij plenair debat over de Klimaatwet

Titelfoto: Glunderende Kamerleden bij plenair debat over de Klimaatwet. Beeld Tweede Kamer

 

Er komt een einde aan de cohesie van Nederland. Er zitten al barsten in de bodem; het land valt  langzaam uiteen in losse kluiten, met dieper wordende geulen daartussen. En zonder cohesie hou je de rust niet in tact, kun je geen beroep meer doen op solidariteit en wordt belasting heffen heel lastig. Oppassen dus.

Brave belastingbetalers

Als Nederlanders zijn we heus niet te beroerd om flink wat belasting te betalen. We weten dat een land met een goede infrastructuur, een veilige kust, een goed sociaal vangnet en een ordelijke samenleving wat mag kosten, en we zijn bereid daarvoor het nodige af te staan aan de schatkist. We betalen braaf belasting zolang we weten dat de schatkist in betrouwbare handen is. Zelfs schimmige subsidiepotjes zijn we bereid te laten financieren.

En we dokken ook nog steeds voor de staatsomroep, die liever BN’ers op reis stuurt dan goede journalistiek bedrijft. En als het economisch slechter gaat omdat banken en hypotheekverstrekkers zich hebben misdragen, zijn we óók nog bereid extra te betalen om het zaakje te redden. We laten miljarden de grens over gaan en halen opgelucht adem als de euro blijft bestaan.

Werk en verwerf, betaal belasting en sterf.

Oor aannaaien

En waarom? Omdat je ons als braaf Nederlands volk veel kunt wijsmaken. Heel veel. Wij geloven blijkbaar dat het allemaal nodig is. Logisch dat de regering ons nu weer opnieuw een oor denkt te kunnen aannaaien. Twee oren, om precies te zijn. De Immigratie-mantra en de Klimaat-kletspraat. Maar dat is nou net twee oortjes te veel.

Niet voor de kosmopolieten, hoor. Die vinden het allemaal geweldig. Ze klemmen hun handjes om de rand van hun echoput en horen gelijkgestemden galmen: klimaat, diversiteit, open grenzen, energie! Ze prijzen elkaar in goedgekozen woorden en veroordelen andere geluiden. Ze vinden de wereld een verdomd interessante plaats en plannen alvast hun volgende reisje naar Cuba of Vietnam.

 

Betere Wereld

Die wereld is het schouwtoneel waarop ook onze politici zich bewegen. Ze houden zich niet bezig met het welzijn van Nederland, maar steken liever hun hoofd in de roze gifwolk van Grotere Wereld-idealen van Marrakesh, VN en EU, van een betere wereld vol liefde en gelijkheid. En hun dromen verklaren ze en passant tot nationaal beleid.

Gewone burgers daarentegen zijn op dat wereldtoneel slechts figuranten, die alleen maar hinderlijk in de weg lijken te lopen. Zij verliezen hun baan, hun tradities, hun vertrouwde omgeving, hun koopkracht en hun woning. Er klinkt gemor.

Mantra’s Rutte

Maar: “Het gaat weer lekker met de economie,” juicht onze premier. Burgers merken daar niets van. De lonen stijgen niet. De koopkracht gaat niet omhoog. De belastingen wel. En de kosten voor huisvesting. En voor boodschappen. Voor benzine. Vlees. Vakantie.

Twee miljard is goed voor het vestigingsklimaat,” orakelt onze premier. Maar het werkt niet. Het aantal gewone banen stijgt niet. De lonen stijgen niet. De koopkracht neemt niet toe. De zorg en het onderwijs worden er geen haar beter van, terwijl daar juist extra inspanning nodig is.

“CO2! Opwarming van de aarde! Energietransitie!” blaast onze premier. Maar het enige wat burgers van de opwarming voelen is dat ze nóg meer moeten gaan betalen, dat ze dure pompen en elektrische auto’s moeten kopen, dat ze minder vlees moeten eten, geen gas meer mogen gebruiken.

 

Wie betaalt, bepaalt, zeggen ze. Behalve als je een hardwerkende burger bent. Er komen protesten maar de elite verkneukelt zich om gele hesjes en orakelt verder over klimaat en transitie.

Waanideeën

Maar pas op. Werkende Nederlanders gooien geen brandbommen, maar ze blijven niet lang meer solidair met onbetaalbare waanideeën als het ze zelf alleen maar slechter gaat. Ze willen geen belasting meer betalen en zoeken een manier om die handig te ontwijken. Met de huidige chaos binnen de Belastingdienst zal dat niet al te moeilijk zijn. Dan komt er straks geen cent meer binnen. En zonder het geld van burgers komt een kosmopoliet niet ver, hoor.

Zonder gevulde schatkist kan een kabinet het wel schudden. Dan gaat Rutte-III failliet de boeken in.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
12 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
C.F.J. Ooijevaar
C.F.J. Ooijevaar
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

En vergeet niet dat de Nederlander zich best goed informeert en precies weet welke politici (lees partijen) hem zijn geld afpakken! Nu zit er de komende jaren een aantal verkiezingen aan te komen. Privinciaal (= Eerste Kamer), Europees Parlement en last but not least de Tweede Kamer. Hoe zullen die stemmingen uitvallen? Vermoedelijk: Weg met die lui! Mijn stemadvies: boycot alles wat ons de laatste jaren heeft geregeerd! Dat betekent iedereen WEL gaan stemmen, alleen anders dan gewoonlijk.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  C.F.J. Ooijevaar

Alleen jammer dat dit informeren steevast bij de NOS, Pauw, en DWDD, plaatsvind.
Prima stemadvies van U dus, maar de gemiddelde kiezer gaat daar helaas elders voor shoppen.

Nenne
Nenne
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Mark Rutte heeft zijn krediet volledig verspeeld.
Is nu 9 jaar minister president en heeft de bevolking beloftes gedaan zonder deze in te lossen.
Is zeer onbetrouw baar gebleken.
Hoogste tijd dat hij verantwoording af moet leggen aan de bevolking.

ni28
ni28
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De Gele Hesjes beweging is op moment kennelijk de enige zinnige antwoord op de brutaliteit waarmee de regering opereert. Als de beweging gaat groeien zullen zij het serieus moeten nemen. De burger wil echte democratie, veiligheid op straat, goede onderwijs, betaalbare medische zorg en het kunnen beschikken over redelijk geprijsde energie en water. Op alle gebieden begint het heel wat te mankeren door de hysterische, paniekerige en spastische reactie van deze regering. Niets globalisatie, bedien eerst je eigen burgers want zonder deze en volgende generatie kunt je naar de toekomstige generaties waar je je zo zorgen over maakt alleen maar fluiten.

Sabreur
Sabreur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“…Ze willen geen belasting meer betalen en zoeken een manier om die handig te ontwijken. Met de huidige chaos binnen de Belastingdienst zal dat niet al te moeilijk zijn…”

Vergeet dit maar snel. Als het om het uitkleden van de burger gaat is de overheid incl. de belastingdienst opeens uitermate goed georganiseerd.

Henny Keur
Henny Keur
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Je zou bijna gaan verlangen naar een revolutie, maar biedt dat dan de gewenste oplossingen.
Ik zou de bevolking eerder willen oproepen, om zich te verenigen. We hebben ons laten bedotten door dat verfoeide individualisme, waardoor nagenoeg iedereen er alleen voor staat.
Laten we vporal oppassen om niet in dezelfde situatie te geraken als Rusland in het begin van de vorige eeuw. Het antwoord was communisme, dat nog beroerder was, dan men had.
Het kon gebeuren, omdát de laatste Tsaar een zwak leider was.
Waar zijn er nu nog echte leiders, die dienstbaar zijn aan het volk? Daar wacht deze wereld op. Krachtig, streng en rechtvaardig. Of dat nog zal lukken, moet ik helaas betwijfelen

karton
karton
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

@ Henny Keur.
Ik verlang niet bijna naar een revolutie, maar wat mij betreft mag hij/zij uitbreken, ik bedoel die revolutie.
De manier waarop wij, de bevolking dus, worden behandeld door de z.g. boven-ons-gestelden, heeft langzamerhand de limiet bereikt.
Nog even en het is zover. Dan ligt dat beslist niet aan de bevolking maar dat heeft de, alsdan op de vlucht geslagen “elite”, over zichzelf afgeroepen.
De in de den haag zetelende maffia gedraagt zich als als in het Russisch Tsarenrijk, ze verrijken zichzelf ten koste van de bevolking. Door de civilisatie zijn de meeste mensen die in de armoede zijn gestort door “den Haag” nog zo fatsoenlijk om niet in opstand te komen, maar ik denk dat het ooit zover zal komen dat zij, al dan niet in Gele Hesjes de straat op zullen gaan, aangevuld door mede-burgers, die deze Haagse Maffia helemaal beu zijn. (ter verduidelijking : IK behoor tot de laatsten)

Marien
Marien
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Henny Keur

ja, dat zou moeten gebeuren. Met de gele hesjes optochten die door Jan Dijkgraaf van ‘briefje van Jan’ columns op TPO mede georganiseerd zijn, is er al wel een begin mee gemaakt om steeds meer mensen mee te krijgen die vreedzaam willen laten horen dat ze aan hun taks zitten wat betreft maatregelen van deze incompetente overheid.
Maar dan moet iedereen er wel achter staan, want ieder heeft hier weer een ander belang. Daarom kan ook de overheid ‘verdeel en heers’ toepassen. Maar dat het ‘gewone volk’ lijdt is wel een feit. In de Randstad heb je natuurlijk de goed verdienende yuppen, maar HEEL veel mensen in NL hebben niet zo’n overbetaalde baan. DIE zouden zich als eerste moeten verenigen.
ik bestel vast een geel hesje.

jan
jan
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Goed artikel, maar je vergeet 1 ding. Nederland is al lang failliet. Het is mij een raadsel waar al die politici altijd weer hun speeltjes van denken te betalen. Alhoewel, raadsel? Dat kan alleen maar door steeds weer de belastingen te verhogen. Als de ECB autocratie ooit weer de rente gaat verhogen met stapjes van 1/10e procent gaat het hier niet anders dan in Griekenland of Italië hoor. En Nederlanders en revolutie? De laatste was in 1795 geloof ik. Nu is het een kudde volgzame schapen die denken dat ze in een democratie leven. Dream on!

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

“Het draait allemaal om de pepernoten, domoor” (vrij vertaling van “It’s the economy, stupid”). Het bedrijfsleven en de burgers vullen de schatkist, de overheid maakt hem weer leeg. Als de burgers of het bedrijfsleven minder verdienen, gaat er minder naar de schatkist. Als het bedrijfsleven minder aan de burger geeft (salaris) of in de schatkust stopt dan heeft het meer geld over om te concurreren. Maar als de burger minder geld heeft door een lager salaris of hogere belasting dan zakt de economie in. Als de overheid domme beslissingen neemt (transferunie, massaimmigratie, onintegreerbare islam, doorgeslagen klimaatwet) gaat de schatkist sneller leeg en moet de belasting omhoog of het inkomen omlaag. Ga direct naar de gevangenis, ga niet door “start”.

Frans
Frans
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Trieste realiteit is gewoon dat onvrede onder de kiezers altijd weer door de linkse media in de juiste richting gedirigeerd wordt om de status quo in stand te houden.
En zo blijft de gemiddelde domme kiezer de eindeloze stoelendans binnen het partijkartel maar faciliteren.
Daar gaat pas verandering in komen als alle niet zo domme kiezers, zij die niet op het partijkartel stemmen dus, zich realiseren dat je een paar miljoen “foute” kiezers wel kunt negeren door hun politieke vertegenwoordigers binnen een cordon sanitair op te sluiten, maar dat je ze niet meer kunt negeren als ze allemaal een geel hesje aantrekken en een bezoekje aan het binnenhof komen afleggen.
Dat is ook de enige nog werkende remedie als een democratie verworden is tot een dictatuur van de door staatspropaganda gecontroleerde meerderheid.
En die remedie gaat bij ongewijzigd beleid elke dag weer een dagje dichterbij komen, ook in Nederland.

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Opmerkelijk dat niemand die tegenstrijdige rapporten van het SCP over de werkloosheid niet opmerkt. Die komen iedere maand met andere cijfers over daling en stijging.

12
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x