Alwéééér Diversiteit

Waarom is het verkeerd om een trotse Nederlander te zijn?

Diversiteit is het nieuwe normaal

Titelfoto: Screenshot YouTube-video, kanaal Harper’s Bazaar NL

 

Ik werk mee aan een mini-onderzoek naar bevlogenheid in het lesgeven in diversiteit binnen een bepaalde opleiding. In gedachte zie ik de deelnemers de vragenlijsten bekijken en zuchten: Alweeeer diversiteit ….

Sáámpjes is zo fijn

Eerlijk gezegd ben ik er ook een beetje moe van. Multiculti hier, diversiteit daar. We worden om de oren geslagen met samen-feestjes vieren, begrip tonen en eindeloos inleven. Als een man mij geen hand wil geven, want vrouw én niet-gelovig, dan moet ik vriendelijk knikken en de deur openhouden.

Divers is het motto. Alles moet divers. Hoe diverser, hoe liever. Alle immigranten zijn vluchteling en moeten gered worden. Ben je het er niet mee eens, dan deug je niet. Sterker nog, je bent een slecht mens. Ga je schamen!

Vaderlandsliefde, hoe dúrf je!

Wat riekt naar vaderlandsliefde wordt als extreem weggezet. Het AD schrijft letterlijk: “Dreiging van extreem-rechtse terreur neemt toe”. Nu vraag ik u beleefd: Welk rechts geweld? Ik weet dat Antifa heel Hamburg overhoop trok vorig jaar. Die zijn links. Extreem-linkse terreur dus. Ik kan me geen extreem rechts geweld herinneren.

Ik herinner mij wel de politieke moord op Pim Fortuyn door een groen-linkser en een moord op Theo van Gogh (deze week 14 jaar geleden) door een moslim wél. De islamitische aanslagen in Europa ook. Weet u hoe autochtonen tegenwoordig worden genoemd? Mensen met een Nederlandse migratie-achtergrond!… Ik viel bijna van mijn stoel toen ik het hoorde.

Ben ik de enige die dat erg scheef vindt?

Migratie

Ik was afgelopen weekend op een lezing over migratie. Wetenschapper Jan van de Beek had wiskundige analyses gemaakt van o.a. oorzaken van migratie en de correlatie met ontwikkelingshulp en bevolkingsgroei in Afrika. We kregen bakken met informatie over ons uitgestort. Reuze interessant. Niks geen gewelddadig clubje dat opriep tot de aanval. Geen kale koppen en nazi-kruizen. Mannen in pakken en keurig gekapte dames die op het puntje van hun stoel zaten te luisteren en braaf op hun beurt wachtten als ze iets wilden zeggen. Ik kreeg een paar keer gesis van een mevrouw naast me, want ik denk graag hardop. Ik ben een fanatieke juf maar een slechte leerling, zo blijkt.

Opgelegd

Ik begrijp de toename van de ‘dreiging’ wel. Mensen zijn het beu om verplicht blij te zijn met de opgelegde diversiteit.

Daar hebben we nooit voor gekozen. Overheid en media hielden ons voor dat we beter af waren in een multi-cultuur. We moesten mengen! Dat er in Somalië, Nigeria en het Midden-Oosten geen enkele diversiteit is, daar hoor je niemand over. Nu zitten wij ermee. Het gemengde Walhalla dat ons werd voorgehouden, is niet helemaal uit de verf gekomen. We zitten met een uitgekleed zorgstelsel en dito veiligheidsapparaat.

De segregatie neemt toe en daarmee neemt sociale cohesie af. De boze witte man is in feite een ervaringsdeskundige Nederlander die het zat is.

Blokje kaas

Waarom is het verkeerd om een trotse Nederlander te zijn? Ik bén er trots op.

De nuchterheid, het recht voor z’n raap. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Het kneuterige kringetje bij verjaardagen met het onmisbare blokje kaas. Hup, hard werken als je iets wilt bereiken en niet zeuren. Kordaat. Oh, en vergeet de democratie niet, een typisch westerse uitvinding. Dát zijn Nederlanders. Vind ik. Ja, ik zeg het maar even, want geheid dat ik gezanik krijg over deze column. Veel te conservatief en rechts. U treft het: ik ben niet zo gewelddadig.

Duo-divers

De diversiteit die tegenwoordig bedoeld wordt, is in feite heel eenzijdig.

Het gaat enkel om diversiteit in etniciteit. Wellicht diversiteit in cultuur of religie. Maar … het gaat altijd weer om twee etniciteiten, twee culturen en twee religies.

Tenminste … wanneer hebben we ons gestort op extra liefde voor de Chinese cultuur? Of durf ik te zeggen: De Russische cultuur? Hé, doe eens gek met een cursus in de Spaanse cultuur? We gingen toch voor MULTI-culti?

Ik zie vooral duo-cultuur. Alles draait om de Islam, de Arabische afkomst en de Arabische cultuur ten opzichte van de westerse cultuur. Sterker nog, de Joodse religie en diens aanhangers hebben het momenteel alleen maar zwaarder. Het geweld en de dreiging neemt toe. Dát mag allemaal wél. Wanneer heeft u voor het laatst een boeddhistisch feest gezien in het centrum? Met Tibetaanse hapjes en muziek? Precies, nog nooit. Al een schoolbezoek aan de synagoge gepland? Oeps, dat schoot er even bij in natuurlijk. En de Surinaamse cultuur. Weet u er íets van?

Dat er direct deelnemers reageren op onze vragenlijst met een zucht, begrijp ik goed. Zelfs iemand van allochtone afkomst reageert zo.

Ik zeg ‘zelfs’, want het verbaasde me. Hij is het óók zat om telkens expliciet als aparte groep benoemd te worden. Discriminatie, hoe goed bedoeld ook, kan averechts werken.

En ik vrees dat we inmiddels allang in dat stadium zijn.

Koosjer

Die grenzen gaan never nooit op tijd (ofwel nu) dicht en dus is het authentieke Nederlanderschap in feite verloren. Volgens de statistieken zijn de originele bewoners van dit stukje wereld over een aantal jaar in de minderheid, dus vaarwel eeuwenoude cultuur.

Maar: U wilde diversiteit, toch?

Dan is het ook toedeloe met je Ramadan, we vieren de Sabbath met z’n allen!

U wilt geen kerstmarkt? Dan doen we een grandioze Rosj Hasjana of fabuleuze Maha Shivaratri!

Voortaan ook verplicht meebidden voor scholieren in de kerk, de synagoge en de Hindoestaanse tempel. Kom maar met die sari! Ja, iederéén, hup meedoen!

Kijk, ik ben niet tegen diversiteit. Ik vind de meeste mensen heel leuk. Een goed hart is een goed hart. Maar dan wél eerlijk oversteken.

Bron: Column Maassluis.nu 7 november 2018

Over de auteur

Cindy van der Houven
Cindy van der Houven
Pedagoog/remedial teacher
Recent gepubliceerd

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
24 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ineke Koning
Ineke Koning
4 jaren geleden

Wat een verademing dit stuk. Zo’n 38 jaar geleden werkte ik met veel moslimcollega’s. Dat gaf zelden problemen, maar na een paar jaar begon de integratie van de jongere generatie al te kraken, zeg maar. Een moslim die niet met mij samen wilde werken, moslims die plotseling heel fanatiek gingen bidden tijdens het werk en er werd opeens Arabisch, danwel Turks gesproken als ik in de buurt was. Maar naïef als ik was…het komt wel goed, dacht ik. Maar als ik nu om me heen kijk, schrik ik ervan. Het respect is verdwenen. Ik ben in de loop der jaren uitgescholden, van mijn fiets geduwd en mijn hand is diverse keren geweigerd. Er worden hier mensen overvallen, zelfs in hun eigen huis. Honderduizenden dieren mogen nu opeens wél gemarteld worden en een gruwelijke dood sterven. Maar ik mag me niet onveilig of beledigd voelen en ik mag het niet voor die arme dieren opnemen. Zelfs mijn feestdagen mag ik niet verdedigen, want dan discrimineer ik, ben een haatzaaier, wordt zelfs nazi genoemd. Ben blank, dus zowiezo fout en ik moet me schamen voor het slavernijverleden. Ik mag niemand kwetsen, maar mag wel gekwetst worden. Tot op het bot. En dat doet pijn. Héél veel pijn. Mijn grootouders, die WWII hebben meegemaakt en dit land weer hebben opgebouwd, draaien zich om in hun graf.

Frans
Frans
4 jaren geleden

Het gaat inderdaad niet om diversiteit, het gaat om de Islam versus de westerse cultuur.
We hebben in Nederland al heel erg lang een multiculturele samenleving, met één hoofdcultuur, de Nederlandse, en een aantal subculturen. Met al die subculturen zijn er, op wat activistische Molukkers na, eigenlijk nooit echt problemen geweest. En het belangrijkste; geen van die culturen heeft ooit geëist dat de Nederlandse cultuur aan deze cultuur aangepast zou moeten worden, wat natuurlijk ook niet meer dan goed fatsoen is. Zo wonen er al eeuwen lang Joden in Nederland, maar Joden zeuren niet om kosher eten op de bedrijfsbarbeque, en ze eisen al helemaal niet dat ook niet Joden op de bedrijfsbarbeque kosher eten voorgezet moet worden, omdat dit anders een belediging van hun god zou wezen. En als Joden een synagoge bouwen dan moet je moeite doen om die te vinden. Joden bouwen geen opzichtige gebedshuizen om veroverd gebied te markeren, en ze gaan hun geloof ook niet opdringerig van torens de publieke ruimte in staan te blèren. Alle problemen met de Islam zijn volledig te wijten aan die Islam zelf. Het is gewoon een agressieve expansionistische ideologie die enkel wil domineren en met geen enkel andere cultuur kan coëxisteren. Zolang de Islam bestaat is (wereld)vrede niet mogelijk, en daar kan iedereen dan zijn eigen conclusie uit trekken.

Ben Steijn
Ben Steijn
4 jaren geleden

Ja, Cindy. Helemaal met je eens. Logisch en realistisch verwoord. De meeste mensen vergeten dat we al lang een multi-culturele samenleving zijn. Diversiteit bestaat al 50 jaar in ons land. Deze senior werkte in de jaren 60 van de vorige eeuw met Spanjaarden, Portugezen en Italianen in de Horeca. Het muziek ensemble was Hongaars. Gevlucht en in ons land opgevangen en gekoesterd. Ik had Indonesische vriendjes waar ik mee voetbalde. In de 90-tiger jaren startte ik mijn eigen bedrijf en had 2 Turkse medewerkers. Lieve ijverige bescheiden mannen. Hun vrouwen kwamen nooit in beeld. Maar dat zou goed komen. Toch? Hoe naïef. Ik had me even niet verdiept in hun geloof. Tja…
Ben Steijn

Rob Esveldt
Rob Esveldt
4 jaren geleden

We hadden al diversiteit, echter wat nu op ons afkomt is geen diversiteit dat is een langzame invasie.

Het resultaat zal zijn een burgeroorlog.

Emilia
Emilia
4 jaren geleden

Goed hoor!!
Met beide benen op de grond en lekker direct, zoals wij dat met de paplepel ingegoten hebben gekregen. Hulde aan dit stuk. Het is ook de media te verwijten dat zij er zo in meegegaan zijn en een voedingsbodem hebben gecreëerd voor dit soort nonsens en zelfbeklag. En: ik weet zeker dat veel medelanders zich helemaal niet terug vinden in dat gezeur over diversiteit enz. Dat mogen ze best hard uitspreken!
Wij groeiden vroeger op met de Chinese en Indonesische Medelanders . Dat waren over het algemeen harde werkers en veel waren bescheiden en wilden zich graag Nederlander voelen. Dat zou ik ook doen als ik naar een ander land hier ver vandaan moet verhuizen. Aanpassen en de taal goed beheersen.

BegrensEuropa!
BegrensEuropa!
4 jaren geleden

Diversiteit op zich is het probleem niet. Maar doorgeschoten diversiteit die de solidariteit, veiligheid, economie en democratie ondergraaft en de huizenmarkt opblaast is wel een probleem. Nederland heeft al miljoenen (economische) vluchtelingen de (schaarse) ruimte geboden om zich hier te vestigen. De grens is bereikt. Er is inmiddels niet meer opnamecapaciteit over dan voor zo’n 10.000 personen/jaar, nakomers meegerekend. Daarnaast zijn er zeer ernstige problemen met specifieke groepen. Het benoemen van die problemen komt steeds vaker en verder onder druk te staan. Diversiteit wordt inderdaad een probleem als het eenrichtingverkeer is vanuit vrijwel uitsluitend islamitische culturen, die in veel opzichten ernstige negatieve sociale effecten met zich mee brengen. Als diversiteit als etiket wordt gebruikt om dat te verbloemen dan is er maar een conclusie mogelijk: weg met de diversiteit. In alle redelijkheid. Of niet soms?

Arie
Arie
4 jaren geleden

Goed stuk.
Er kan geen sprake zijn van “diversiteit” zolang alleen de meest gewelddadige groepen gerespecteerd moeten worden. Onze samenleving islamiseert; joden en homo’s worden weer opgejaagd; seksueel geweld moeten we leren accepteren; en onze eigen kinderfeestjes worden verboden door gewelddadige (en dus gesubsidieerde) extremisten. Net als in andere West Europese landen ontstaan er no go area’s waar hulpdiensten, journalisten en zelfs agenten in hinderlagen gelokt worden.

Het is allemaal niet zo moeilijk.
Als ik in Turkije ga wonen krijg ik ook geen gratis huis en gratis uitkering. Laat staan allerlei subsidies om Turkije en alle Turken af te zeiken. Het Westen wordt vergiftigd door de zelfhaat van een elite die decennialang achter Stalin en Mao aanliep. Een elite die nu met racistische organisaties als isis, de VN en hamas flirt.

H. van Haren
H. van Haren
4 jaren geleden

Ho, ho, niet zo snel opgeven!

Er staan nog zo’n drie miljard artsen, chirurgen en tandartsen (want de bevolking in de niet-westerse landen blijkt, als je de journalisten mag geloven, ongekend hoog opgeleid te zijn) te wachten die best wel hier willen leven, in een land waar de hulp voor niet blanken niet op kan en vrijblijvendheid de basis is voor een “inclusieve” samenleving. Dat “inclusieve” moet je natuurlijk wel goed begrijpen, dat betekent o.a. dat wij onze mond houden en de immigranten, sorry, vluchtelingen natuurlijk, ogenblikkelijk in hun eigen taal bijstaan zodra ze iets te klagen hebben.
Denk vooral niet na over de onmogelijkheid om dit feest (voor anderen behalve jijzelf) tot in het oneindige vol te houden. Dat op een bepaald moment de middelen simpelweg op zijn, deert heus niemand.
Na ons de zondvloed, help mee de hekken open te zetten en laat iedereen binnen anders discrimineer je en dat mag natuurlijk niet behalve wanneer je niet-blank bent, dan kun je doen wat je wil want dan ben je “goed”!
En bovendien, als het geld op is gaan ze vanzelf weer weg!
Het is zo ongelooflijk eenvoudig.

Frans B
Frans B
4 jaren geleden

Bij mij in het gemeentehuis hangt al een bordje: ik ben divers. Hoe gek kun je het maken? Het lijkt wel een soort religie te worden terwijl een partijcongres van Groen Links, ik citeer maar even Arthur van Amerongen:”Blanker is dan de jaarlijkse braai van de Afrikaner Weerstand Beweging.”

Gerard
Gerard
4 jaren geleden

In 1965 moest ik met mijn beginnende gezinnetje naar een inwoninkje drie-hoog-achter. Terwijl elders nieuwe huizen voor Spaanse gastarbeiders werden neergezet. Ik had best de pest in. Maar ja, het waren harde werkers, die we in een groeiende economie nodig hadden. Ze drongen ons hun cultuur niet op, en vandaag zijn ze als bevolkingsgroep tussen de ‘gewone’ Nederlanders niet meer zichtbaar. Geassimileerd, zoals ook de Poolse mijnwerkers van nog langer geleden.
Tegenwoordig ‘integreren’ migranten. Een loze term, die betekent dat zij almaar groeiende eilanden in onze samenleving vormen van waaruit onverdraagzaamheid, discriminatie en de superioriteit van de eigen groep en ideologie worden gepromoot. ‘Justitie’ (ooit stond dat woord voor rechtsbedeling) laat zich daarbij dankbaar benutten als instrument.
Wie dat ziet en niet zwijgt wordt veroordeeld, bedreigd en door onze politici, pers en politiek correcte elite gecriminaliseerd.
Succesvolle immigratie zonder assimilatie is onmogelijk.

A.Boon
A.Boon
4 jaren geleden

Al 30 jaar, sinds 1985, zie ik deze ontwikkeling met grote ongerustheid ontstaan zonder dat politici hiervoor oog hadden en enige waakzaamheid betracht hebben.
Bolkestein was de eerste, en werd verguisd. Fortuyn was de tweede, werd belachelijk gemaakt in de Nederlandse pers, vreesde voor zijn leven, en werd vermoord.
Daarna was t stroompje immigratie al een grote brede rivier geworden. En nog pleit een Merkel in 2015 voor ruimhartige immigratie opvang. De geschiedenis waarin botsende cultuur vaak tot oorlog heeft geleid, neemt men niet meer serieus. De moderne mens zou van ‘hogere standaard’ zijn: maar kunnen en mogen wij dat van onszelf, én van de onbekende immigranten verwachten ? Grenzen dienen sinds mensenheugenis ter bescherming. Muur om huis, hek om vee. Vesting om stad. Ter bescherming van have en goed. En van de waardevolle eigen cultuur. Blijkbaar hebben wij niets meer van waarde te verdedigen.

marjo012
marjo012
4 jaren geleden

In de jaren 60-70 kwamen er werkimmigranten zoals vele Europese immigranten en chinesen, naar Nederland die geen moeite hadden met zich aan te passen aan de Nederlandse cultuur,en ook mee deden in onze Nederlandse samenleving. Toen massaal de islam Nederland werd binnengehaald wat toen als motto was, oil for immigrants , begon de ellende al in ons land. Gezien ze van de politiek overal van mee mochten profiteren en er niets voor hoefden te doen, werken deden die domme Nederlanders wel voor hun,begon men ook langzaam te merken dat onze eigen indentiteit in gevaar kwam, wat door de politiek in Nederland nog werd ondersteund ook. Als jong meisje kende wij het woord racisme niet, zelfs de immigranten van toen kende en gebruikte het woord niet eens. Dit is pas een hobby geworden van de immigranten na de jaren 70,omdat ze wel eens erop gewezen werden dat ze gast in Nederland waren en geen bezetter. Nu hebben ze zich zo breed gemaakt in Nederland met hun bezetting dat je je als Nederlander niet meer veilig en niet meer thuis voelt in je eigen land. Het straatbeeld in de grote steden is veranderd in woestijn steden zoals de import het graag ziet,en gewend zijn, van aanpassing is bij deze mensen geen sprake in hun gastland. Wel is hiermee duidelijk geworden dat het allemaal klopt wat gezegd wordt. De islam ideologie is geen geloof en zeker geen vredelievend gezien hun aanslagen moorden en verkrachtingen wat ze in Europa gebracht hebben. Zelf geven ze hiermee wel te kennen dat hun niet meer als een verovering cultuur zijn,hoe duidelijk wil de politiek het nog hebben, na wat ze allemaal naar binnen gehaald hebben. Ik zou willen dat alle islamieten naar hun thuisland terug gestuurd worden, gezien ze alleen maar ellende over heel Europa verspreiden, beter ze vieren hun bot in eigen land en cultuur, het past gewoon niet in Europa en gaat enorm botsen in de toekomst met de eigen Europese burgers.

"Buurman Bazarov"
"Buurman Bazarov"
4 jaren geleden

>>Kijk, ik ben niet tegen diversiteit.<<

Natuurlijk is er niks mis met diversiteit – maar dan diversiteit in karakters, in persoonlijkheden, in meningen. Daar wordt debat beter van, en daar worden organisaties ook beter van.

De totale treurigheid van de huidige ideologie is – stap 1 = het hokjes denken… jong / oud, man/vrouw, huidskleur… BAM! hokje… Stap 2 = het gevonden hokje gaan generaliseren…

Meer vrouwen is beter – want "vrouwen"…. onlangs nog een BNR… de 1 of andere econome die met droge ogen beweerde dat er meer vrouwelijke economen moeten komen opdat de variëteit aan onderwerpen dan toeneemt. ???? Daarmee beweer je dat er een verband is tussen je geslachtschromosomen en je intellectuele meningen. Sexistischer kan bijna niet. Maar ja… diversiteit hè… Voor mij is het een besmette term geworden.

max
max
4 jaren geleden

Goed verhaal Cindy!

mahoog
4 jaren geleden

Ik woon na enige omzwervingen als zeeman al 35 jr in Brasil,en wil voor geen goud ooit terug naar nederiglandje.Ik woonde hier al tijdens de millitaire regering,zonder enige problemen,en heel blij dat er een rechtse President aan komt,die het socialisme afkeurd en de islam geen kans zal geven.Hier geen 2e paspoort voor immigranten,die zich dan in de politiek begeven en naar hun hand gaan zetten.Brazilianen zijn nog steeds cristelijk ingesteld,en hebben hun God nog niet aan de kant gezet.Best vol te houden hier….wél graag niet verder knabbelen aan mijn pensioentjes.Mart.

Nenne.
Nenne.
4 jaren geleden

Dank voor dit schrijven, fijn te weten dat er meer mensen zijn die er het zelfde overdenken.
Nu op naar de volgende verkiezingen we weten nu welke partijen we niet moeten stemmen.

Marien
Marien
4 jaren geleden

Goede column Cindy. Inderdaad, gelijk oversteken. Maar ja, dat is er niet bij voor de meeste immigranten. Men wil dat WIJ open staan voor HEN. Andersom hoeft niet,kennelijk van onze linkse landgenoten.

Ni28
Ni28
4 jaren geleden

Met de komst van andere culturen verdwijnt gestaag de scheiding van de kerk en staat in Europa. Dit allemaal onder de druk van de islamitische religie want die is leidend. Islam is religie en staatsvorm in een. Of dat doordringt in bepaalde kringen daar heb ik mijn twijfels over. Politieke correctheid staat dit niet toe. Hoelang gaat men dit dulden?

Piet Karbiet
Piet Karbiet
4 jaren geleden

De islam tolereert helemaal geen diversiteit. Je hebt twee stromingen die elkaar al eeuwen de tent uit vechten, de soennieten en sjiieten. Onze steden zijn louter multi-etnisch; de Turken wonen in samen in een wijk, de Marokkanen ook, Antillianen etc. In hun corrupte thuisland heersen dictaturen zonder mensenrechten. Onnozele studentes van GroenLinks gaan een keertje bij een Afghaans restaurant eten en denken dan dat ze ontzettend kosmopolitisch zijn. In Afghanistan mogen ze niet eens studeren. De haat en agressie naar de Nederlanders is enorm en dat gaat idd verkeerd aflopen.

ni28
ni28
4 jaren geleden

Het is ongelooflijk wat je vandaag de dag door de strot geduwd wordt. Ik kan mijn niet herinneren dat het tijdens het communisme in het Oostblok erger was wat denkbeelden betreft. De praktische dagelijkse leven was het wel erger maar dat lijkt een kwestie van tijd als de rood-groene gevaar doorzet. Zelfs de VVD doet mee, misschien moet er in die partij opgeruimd worden. De jaren met de PvdA hebben deze partij geen goed gedaan.

J. Palm
J. Palm
4 jaren geleden

Als zeeman in 1980 al gezegd in 2050 zijn alle ingezetenen gekleurd. Dus niks geen diversiteit meer.

Frank
Frank
4 jaren geleden

Ik was afgelopen donderdag op het Nationale Monumentencongres. Daar ging het ook weer over: hoe maken we het Nederlandse erfgoed inclusiever? Zodat mensen met een migratie-achtergrond zich er ook in kunnen herkennen.

Inderdaad: zucht. Alweeeeeer diversiteit.

Frans
Frans
4 jaren geleden

@Frank
Het is niet enkel vermoeiend, het is volkomen van de pot gerukt.
Waarom zou je jezelf als allochtoon in godsnaam moeten kunnen herkennen in het autochtone culturele erfgoed?
Maar volgens mij is dat ook het werkelijke doel niet, het werkelijke doel is gewoon het uitgummen van ons culturele erfgoed, omdat dit het geplande linkse globalistische feestje in de weg staat.
Waarbij multiculti dan weer, zoals gewoonlijk aan de linkse kant, een positief klinkende term is die haaks staat op de werkelijke inhoud.
Multiculti leid namelijk niet tot de geïmpliceerde cultuur verrijking, maar enkel tot cultuur afbraak.

Henk
4 jaren geleden

Ik leef mijn leven, neem de medemensen zoals ze zijn, en verwacht dit omgekeerd ook. Heb gewerkt met Turken, Marokkanen, Italianen, Spanjaarden, Portugezen, Zweden, Noren, Duitsers, Denen, Polen, Amerikanen, Belgen, Engelsen, Finnen, Russen, Masai, Algerijnen, Roemenen, Somaliërs ….. en weet je,,…. we gingen allemaal gewoon met elkaar om……. Dat we met een uitgekleed zorgstelsel en dito veiligheidsapparaat zitten kun je niet alleen afschuiven op die medemensen zonder Nederlandse- of Niet-Westerse achtergrond……….

24
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen