Trump ontmaskert links-liberale leugenfabriek

Geraffineerde onwaarheden worden doorgeprikt

Donald Trump

Titelfoto: Donald Trump. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal Guardian News

“De leugen regeert” zo kwalificeerde in 1999 onze toenmalige koningin Beatrix het werk van de Nederlandse journalistiek. Een opvatting die tegenwoordig ook buiten de paleismuren breed wordt gedeeld. En niet alleen in Nederland. In heel Europa en de VS wordt openlijk getwijfeld aan de kwaliteit en de oprechtheid van de oude, gevestigde media.

De tijd dat morele poortwachters het nieuws konden bepalen en selecteren is voorgoed voorbij. Alle pogingen om de oude mediaorde te herstellen zijn gedoemd te mislukken. Communicatietechnologie heeft de nieuwsconsument vrij zicht gegeven en mondig gemaakt. Lezers, luisteraars en kijkers praten mee en terug. Bovendien doen ze in toenemende mate zelf verslag van de gebeurtenissen om hen heen. Voorgekookte mediascoops lopen de kans razendsnel te veranderen in mediacanards.

Links is goed, rechts is fout

In het sprookje van de onafhankelijke pers gelooft vrijwel niemand meer. Iedereen weet dat ‘kwaliteitskranten’ als NRC, The Guardian en de New York Times fungeren als spreekbuizen van de links-liberale elite. Net als het leeuwendeel van de Westerse RTV-nieuwsrubrieken. Zodra een journalist een predikaat als ‘gezaghebbend’ of ‘kwaliteit’ op andere journalisten, duiders of media plakt, kunt u ervan uitgaan dat er links-liberale waren worden aangeprezen. In medialand geldt een simpele regel: links is goed en rechts is fout. Dus CNN bedrijft serieuze journalistiek en FOX-nieuws niet.

De links-liberale pers ligt al decennialang in bed met de links-liberale macht. De opkomst van de mondige burger en het aantreden van Donald Trump hebben de lome ontspanning in het links-liberale liefdesnest op wrede wijze verstoord. Alsof er een bouwlamp is ontstoken in het boudoir. Ineens ligt de verhouding op straat. Het cocon van geraffineerde leugens dat de minnenden hebben gesponnen blijkt niet bestand tegen de ruwe waarheden van iemand als Donald Trump.

Trump-obsessie

Uit zelfbescherming kiezen de betrapte geliefden voor de enige oplossing die ze kennen. Nog meer leugens, valse beschuldigingen en een totale ontkenning van de werkelijkheid. Trump is hier de leugenaar. Trump is een bedrieger. Geloof hem niet. Niets van wat hij zegt is waar. Dag in dag uit brengen de media verhalen die deze omkering van zaken moeten onderbouwen. Alles om de waarheid te verhullen.

Iedere scheet van Donald Trump wordt met een krentenweger gewogen. Iedere afwijking in toon en geur is wereldnieuws. Vanzelfsprekend ventileren alle links-liberale politici hun minachting voor deze president. Trump is een gevaarlijke gek die de wereld naar de rand van afgrond brengt is de boodschap. Hij weet niet wat hij doet. Hij heeft de verstandelijke vermogens van een kleuter. Wekelijks verschijnen er in de ‘betere’ boekhandel nieuwe ‘bestsellers’ vol gebakken Trump-lucht en opgewarmde Trump-roddels begeleid door juichende links-liberale recensies en commentaren.

Klimaatcontrole

De ironie dat Trump zelfs zijn tegenstanders kansen biedt financieel te profiteren van zijn presidentschap ontgaat de gemiddelde humorloze links-liberaal. En nee, dat de beurzen, financiële markten en de Amerikaanse economie draaien als een tierelier hebben we volgens het links-liberale liefdesduo niet te danken aan het beleid van president Trump en zijn team maar aan zijn voorganger Obama. En ja, ook de grote godenzoon zelf verkondigt deze onzin met droge ogen.

Waar humor en zelfspot ontbreken doemen al snel angst en zelfoverschatting op. Naast waanideeën over de maakbare mens en samenleving wordt nu ook de megalomane theorie van een maakbare aarde gepromoot. Alsof de aarde niet al miljarden jaren volstrekt haar eigen natuurlijke gang gaat. Alsof wij dat proces zouden kunnen besturen. Klimaatcontrole is het nieuwste links-liberale geloof waarbij je aflaten kunt kopen om hel en verdoemenis te vermijden.

Angstprediker John Kerry

Omdat Trump het volstrekt zinloze en geldverslindende klimaatakkoord van Parijs heeft opgezegd wordt hij door de gelovigen verantwoordelijk gehouden voor iedere orkaan, droge zomer en natte winter die sinds 2017 voorbij komt. Obama’s adjudant John Kerry zou hem zelfs willen vervolgen voor alle levens, land en goederen die in de komende klimaat-apocalyps door zijn toedoen verloren gaan. Hier spreekt een megalomane angstprediker.

Irandeal

De Irandeal is de beste nucleaire overeenkomst op de planeet pochte dezelfde Kerry afgelopen week in het BBC-programma Newsnight. Terwijl hij het Midden-Oosten in oorlog, chaos en terreur achterliet, Israël onder de bus gooide, de moslimbroederschap aan de macht hielp, Noord-Korea kernraketten liet bouwen, China en Rusland een vrijbrief gaf, banden aanknoopte met dictaturen als Cuba en de Iraanse ayatollahs financieel en diplomatiek in het zadel hield, houdt Kerry glashard vol dat hij uitstekend werk heeft verricht.

Fantasiewereld

Nee, Trump is het geopolitieke onbenul. Een president die herinnerd zal worden als de slechtste uit de geschiedenis. En wat nou, man van het volk… Als er één iemand is die zijn hele leven al opkomt voor de gewone man en het establishment van buitenaf en binnenin bestrijdt dan is het John Kerry zelf. Het is lachwekkend, maar ook zielig om te zien hoe deze dwaze elite-prins door een paar kritische vragen leegloopt als lekke luchtballon. Een tot voor kort machtige links-liberaal die zijn fantasiewereld plotsklaps ineen ziet storten.

Kerry is ook de man die namens links-liberaal Amerika banden onderhoudt met alle geloofsgenoten in Europa en elders in de wereld. De man die politici en diplomaten op het hart drukt nog even vol te houden en het Trump-team waar het kan te dwarsbomen. Het is een kwestie van de rit uitzitten. Hooguit twee jaar en dan is het voorbij. Dan is het weer business as usual.

Wedden op verkeerde paard

Het is een advies dat hij in samenspraak met zijn EU-partners ook geeft aan de ayatollahs in Iran. Negeer Trump. We zullen jullie helpen. Het is een ernstige miscalculatie. Zelfs een geo-politieke amateur kan zien dat de effecten van Trumps beleid positief, veelomvattend en onomkeerbaar zijn. En met de huidige chaos in de Democratische partij lijkt het uitgesloten dat zij een kandidaat in huis hebben die Trump in 2020 zou kunnen verslaan. Nederland en de EU wedden als vanouds op het verkeerde paard.

Het gedrag van Kerry is stuitend.

Een topdiplomaat die samenspant met een vijandige overheid en het beleid van zijn eigen land ondermijnt. Het ruikt naar hoogverraad. Het leverde hem een veroordeling op van president Trump en een ernstige waarschuwing van Kerry’s opvolger Mike Pompeo.

Links-liberale fantasie

Het doorprikken van de links-liberale fantasie over een internationale rechtsorde is zonder meer de meest pijnlijke operatie die het Trump-team onderneemt. Want van organisaties als de VN blijf je af is het mantra. De VN is het Vaticaan van de links-liberale orde. Van de nobele gedachten waarmee dit instituut na de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog werd opgericht is echter weinig over.

Sinds de jaren zeventig worden alle VN-organen gedomineerd door Israëlhaat en virulent antisemitisme. In de Mensenrechtenraad maken moordenaars en despoten de dienst uit. Grootschalige corruptie is doorgedrongen tot in alle lagen van de VN. Iedere poging om de organisatie te hervormen stuit op onwil en is mislukt. Alleen een schoktherapie zou misschien nog kunnen helpen. En dat is precies wat het Trump-team op dit moment in alle VN-organen toepast.

Strafhof

Ook het Internationaal Strafhof (ICC) is uitgelopen op een mislukking. Inmiddels klagen daders er hun slachtoffers aan. Steeds meer landen keren het ICC teleurgesteld de rug toe. Nu het ICC overweegt Amerikaanse en Israëlische staatsburgers te vervolgen is de maat vol voor de Amerikaanse overheid. John Bolton liet namens zijn regering in niet mis te verstane woorden weten dat het ICC dood en verleden tijd is. Het instituut kan bij vervolging van de VS of bondgenoten rekenen op sancties, juridische vervolging en andere strafmaatregelen. Het is een belangrijke boodschap met ook voor ons land verstrekkende gevolgen.

Terwijl de wereld in hoog tempo verandert liggen in Nederland de journalistiek en de macht nog altijd ongestoord samen in bed. En zolang de ruwe waarheid buitengesloten kan worden is het de geraffineerde leugen die regeert. En daarmee is het uitgesloten dat u een eerlijk verhaal te horen krijgt over de vele omwentelingen die het Trump-team in gang heeft gezet. Niet totdat er ook in het Haagse boudoir een alles onthullende bouwlamp aanfloept.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
19 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
ni28
ni28
4 jaren geleden

Beste Uri van As, na het lezen van uw artikel kan mijn zondag niet meer stuk. OpinieZ geeft hoop dat er nog normaal denkende mensen bestaan in de huidige gekte waar de MSM het volledig laten afweten en in dienst van de macht is gekropen.

ruud beijer
ruud beijer
4 jaren geleden

Ach in mijn ogen zijn alléén de PVV en het Fvd stemmers nog normale mensen.De rest van de Nederlandse bevolking kijkt weg en huichelt mee.

Zengerink
Zengerink
4 jaren geleden
Antwoord op reactie van  ruud beijer

Denk dat tweederde niet politiek geïnteresseerd is en het overige daarvan de helft misschien niet beter weet. Daarom moet er worden geschipperd en dat valt niet mee. Zie liever een kabinet echt rechts van het midden.

Anton
Anton
4 jaren geleden

Het voordeel is natuurlijk wel dat je als burger niet meer afhankelijk wilt zijn van de MSM voor informatie en meer zelf op onderzoek gaat.
Ik kijk alleen nog maar naar het journaal om een indruk te krijgen hoe er gemanipuleerd wordt. Voor het nieuws hoef je echt niet meer naar het NOS journaal te kijken.

C F J Ooijevaar
C F J Ooijevaar
4 jaren geleden

Maar wanhoop niet! De kruik gaat zolang te water tot zij barst. Blijf rechts rijden!!!

Ben
Ben
4 jaren geleden

Die lamp is al aangefloept.
Het toch een groot schandaal, dat de diverse kabinetten terroristen steunt.
De VVD heeft zich belachelijk gemaakt en onbetrouwbaar getoond.
PvdA en CDA zijn meer dan gehalveerd. De VVD gaat dezelfe weg en dan zijn we verlost van die lachende leugenaar.

JJD Post
JJD Post
4 jaren geleden

Top artikel🙏

Rob Esveldt
Rob Esveldt
4 jaren geleden

Ik volg regelmatig via de alternatieve media wat er in Amerika gebeurd, en nee het zijn niet alleen rechtse maar ook journalisten die liberaal zijn maar neutraal verslag doen dan wel hun gedachte daarover weergeven. Daar blijkt met grote regelmaat dat links dan wel de democraten niet de waarheid weergeven en ook keihard liegen. Vaak kan je het al aan hun gezichtsuitdrukking aflezen dat ze keihard staan te liegen. Zo ook Obama toen hij dacht te kunnen verdedigen dat wat Trump deed eigenlijk zijn verdienste was.

CNN en Google hebben echt partij gekozen en zijn een gevaar voor de democratie in Amerika. Dan heb je nog Michael Moore die heel gevaarlijke uitlatingen doet door te zeggen dat Trump mogelijk de laatste President zal zijn. Met andere woorden Trump zal de totale macht grijpen volgens de idioot Michael Moore. Feitelijk is dat een oproep van Michael Moore om een aanslag te plegen op Trump om hem te doden.

De democraten gaan wel heel erg ver met de pogingen om Trump te wippen, echter keer op keer hebben ze geen enkel bewijs. Maar de linkse MSM weten de boel zo te verdraaien dat veel mensen er toch instinken.

Frans
Frans
4 jaren geleden

Helaas slaagt driekwart van de kiezers er maar niet in de klassieke media te erkennen voor wat deze zijn; een volledig door links geïnfiltreerd propaganda apparaat.
En dat allemaal omdat ze dan tevens een realiteit moeten erkennen die niet in hun door zorgvuldige linkse indoctrinatie opgebouwde wereldbeeld past.
En ook natuurlijk omdat ze dan tevens erkennen dat ze zich jarenlang door links hebben laten piepelen, en dat de wereld er een stuk minder op geworden is dankzij hun onnozelheid.
Daarom blijven ze dus maar stug wegkijken, tegen beter weten in hopende dat het dan vanzelf wel weer goed komt, en ze zonder gezichtsverlies verder kunnen.
Dat is dom, laf, en onverantwoord, en nee, het gaat NIET vanzelf goed komen.
Het is dus aan het overige kwart van de kiezers, zij die nog wel over enige realiteitszin beschikken, om deze kiezers voortdurend met hun domme, laffe, en onverantwoorde gedrag, en de verwoestende gevolgen daarvan, te confronteren.
Hopelijk gaan er dan nog genoeg bij zinnen komen voordat het voorgoed te laat is.

Helma van Dam
Helma van Dam
4 jaren geleden

Geweldig artikel! Altijd goed trouwens jullie artikelen 👌👌

karton
karton
4 jaren geleden

Ik mag die Trump wel !
Gaat z’n eigen weg, laat zich niet van de wijs brengen.
Ik begrijp nu ook waarom enkele van zijn ex-medewerkers een smerig boekje over hem schrijven en.of hem bovenmatig afbranden.
Deze medewerkers kregen natuurlijk in de gaten dat Trump wél naar hen luisterde, en hun góede adviezen uitvoerde en de slechte niet. En dát waren die gasten natuurlijk niet gewend toen zij nog werkten voor Obama en Clinton; in die tijd konden zij Obama en Clinton manipuleren en dát kan nu niet meer.
Trump is president en niet de één of andere medewerker.

rien quist
4 jaren geleden

het ongelofelijk gebeurt ,leugens worden waarheden en waarheden verzinsels.
Hoe us het mogelijk dat iedere week er een blunder,onwaarheid,malversatie of iets wat achter is gehouden ,boven water komt.
En nog blijvendeze dames en heren op hun pluche.
Zouden wij dan toch te dom zijn?

Philippe
Philippe
4 jaren geleden

Dat links eenzijdig is, dardkan ik het mee eens zijn. Maar ik hou meer van onderbiuwde argumenten. Iets minder retoriek zou beter zijn.
Overigens: Amerika erkende het ICC al nooit en nam zelfs een wet aan “The Hague invasion act”. Om -als er ooit een Amerikaan zou vast zitten- deze te bevrijden.

trackback

[…] Source: OpinieZ Trump ontmaskert links-liberale leugenfabriek […]

Edwin
Edwin
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

Waarom worden er nog woorden als “links” en “rechts” gebruikt? Links is links niet meer en rechts is rechts niet meer. Het enigste wat je er nog over kan zeggen dat beide politieke systemen krom zijn en constant veranderd.

Daarnaast nodigt het te veel uit om te polariseren. Links of rechts is het probleem niet. Net zoals het communisme, socialisme, nationalisme of andere politieke systemen.

Het probleem ligt in hoe deze systemen misbruikt worden, voor de duistere agenda van de globalisten.

Polarisatie is denk ik de beste tool om van begin tot eind de doelen te verwezenlijke als je slechte intenties hebben. Het ontwricht alles totaal en kan uitmonden in totale verwoesting.

Misschien is er niets mis met iemand links of rechts noemen, maar wie zegt het nog met een neutrale intentie of met compassie voor z’n ogenschijnlijke opponent?

Ik vind dat het spreekwoord opgaat hier. De weg naar de hel is geplaveid met goede intenties.

Oprechte en bezorgde intenties

Maar de oplossing is het niet..

trackback

[…] Uri van As (for Opiniez, translated from […]

Frans
Frans
4 jaren geleden

@Rs

Hillbillies…
Is dat niet net zoiets als Tokkies?
Waar heb ik dat ook al weer eerder gehoord…

trackback

[…] Zonder de VN geen voorspoed en gelijkheid op aarde. U dient bang te zijn voor de Russen. Voor het Amerika van anti-globalist Donald Trump. Voor nationalisten, racisten en islamofoben. En voor de Klimaat Apocalyps die u en uw kinderen […]

Rs
Rs
4 jaren geleden

Iemand die regelmatig in USA long krkraamt dit soort onzin niet uit. Meer dan de helft van mijn hillbilly collega’s hebben Trump gestemd en de overgrote meerderheid schaamt zich dood. Overal in Amerika hoor ik hetzelfde ..

19
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x