Onze vrijheid wordt systematisch ingeperkt

Offensief van overheden, activisten en gekwetsten

Vrijheidsbeperking

Terwijl veel landen om ons heen juist smachten naar de vrijheid die wij hier hebben, is die van ons alweer hard op zijn retour. In theorie hebben wij als westers land een open, democratische samenleving, met goudeerlijke en controleerbare verkiezingen, met gegarandeerd vrije pers en individuele keuzevrijheid. Ons zelfbeschikkingsrecht.

We koesteren de vrijheid van geweten, godsdienst, meningsuiting, vereniging en drukpers.

Achterkamertjes

In de praktijk wordt er echter in achterkamertjes of in het volle licht keihard gewerkt om al die vrijheden fors in te beperken. Niet schoksgewijs, maar geleidelijk, als een pannetje op het vuur. Dit doet de Europese Commissie, de regering, lokaal bestuur, daarbij enthousiast geholpen door activisten die menen dat individuele vrijheid ‘ook maar een geloof’ is, door moralisten die menen dat er ‘grenzen zijn aan meningsuiting’ en door burgemeesters die menen dat zij niet pal hoeven staan voor de Nederlandse waarden.

Donorwet

Stelselmatig wordt aan ons zelfbeschikkingsrecht geknaagd.

Bijvoorbeeld de integriteit van ons lichaam. De Donorwet maakt van ons lichaam direct bij geboorte al overheidsbezit, tenzij je zelf actie onderneemt. Onze kinderen mogen op duizend manieren wel of niet geboren worden maar als ze oud zijn mogen ze zelf geen humane dood kiezen als het genoeg is geweest.

Wassen neus

Ook wordt aan onze privacy geknaagd. Heel leuk, die AVG, maar wat maakt het uit? De Sleepwet maakt van jouw recht op privacy een wassen neus. Alles wat je doet, jouw privé-informatie, kan door de overheid worden verzameld en gebruikt zonder dat jij dat weet. Tegelijkertijd strooit de overheid zelf jouw gegevens op straat dankzij gebrekkige systemen.

Onze democratische gereedschapskist wordt versoberd door het referendum af te schaffen.

De vrijheid van godsdienst staat sterk onder druk zolang de ideologie van de islam valselijk als godsdienst wordt gezien en zodoende steeds meer grond onder de voeten krijgt. Een ‘godsdienst’ die helemaal geen vrijheid van keuze biedt. Die afvalligen met de dood bedreigt en de vrijheid van vrouwen en andersdenkenden afpakt.

Wegfilteren

Daarnaast wordt aan de vrije pers en vrije nieuwsgaring geknabbeld. Niet alleen door zelfcensuur bij angstige journalisten, maar ook door de Europese Commissie die onder de schuilnaam Eu vs Disinfo onwelgevallige berichten op internet en de media wil wegfilteren.

Webpagina euvsdisinfo.eu

Foto: Webpagina euvsdisinfo.eu

En door onze Minister van Binnenlandse zaken die zich wil bemoeien met social media om individuele informatieverspreiding in te perken. Onwelgevallige nieuwssites en blogs worden lastiggevallen door activisten die geen strobreed in de weg wordt gelegd.

De vrijheid van vergadering wordt aangetast door een kleine kern van extreem-linkse terroristen die ongestraft en daartoe politiek aangemoedigd locaties van onwelgevallige sprekers komen intimideren door deuren te bekladden, ramen in te gooien of menstruatiebloed in het rond spetteren.

Buitengesloten

En de vrijheid van meningsuiting? Wie hardop zegt wat hij vindt kan voor haatzaaien worden vervolgd. Wie kritiek heeft op de islam wordt niet alleen extreem-rechts genoemd (alsof het om nazi’s gaat), maar zelfs niet beschermd door de wet. Wie er voor uitkomt PVV te stemmen kan amper een baan vinden. Wie het niet eens is met de linkse gewetensidealen  die op school worden gepredikt, wordt als alt-right racist, seksist, fascist buitengesloten.

We bieden de vrijheidsbeperkers teveel ruimte en laten de vrijheid om ons leven naar eigen voorkeur in te richten,  langzaam maar zeker verdampen. Er dalen onafgebroken regels op ons neer,  ge- en verboden, maar ook sociale pressie vanuit Brussel, Den Haag, gevoed door gekwetsten, intoleranten, betuttelaars, gezondheidsfreaks en klimaatgekkies.

Wat mogen we nog?

Mag je nog roken? Vlees eten? Op een verwarmd terras zitten? Is alcohol nog toegestaan? Mag je de auto nog pakken? In een Oldtimer rijden? Per vliegtuig reizen? Sinterklaas vieren? Cowboytje spelen? Vuurwerk afsteken? Is een paasvuur nog een optie? Kun je nog politiek-incorrecte moppen tappen? Gloeilampen gebruiken? Uit wegwerpbekertjes drinken? Koken op gas? Houtkachels branden? Mogen vrouwen nog topless zonnen? Mogen mannen nog topfuncties vervullen? Mogen we nog wel blank zijn? Mogen we nog individu zijn?

Mogen we nog wel zijn wie we zijn?

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Haksteeg Anton
Haksteeg Anton
5 jaren geleden

Politiek Nederland is een belachelijk zooitje nietsnutten en geld graaiers. Denken dat de islam een religie is, zelfs dat kunnen ze niet beoordelen en hebben kennelijk ook geen kennis over de 1400 jarige historie van die ideologie die niets maar dan ook niets met religie te maken heeft. Zijn pedofielen en verkrachters en moordenaars die eveneens geen millimeter respect voor vrouwen hebben en zie wat er aan het gebeuren is in Engeland en Zweden en ook Duitsland en Frankrijk. De vernietiging van het echte Europa. Deze politici hebben geen kennis van de geschiedenis en wensen de vrijheid van de bevolking (het klootjes volk) in alle opzichten te beperken. Een vorm van dictatuur en niets anders. Weg met zulke bestuurders en met name het ongekozen volk in Brussel.

Juanito
Juanito
5 jaren geleden

De mensen in Nederland die zich zorgen maken over deze Orwell tendenzen en/of zij die er zich anderszins groen en geel aan ergeren zijn, gezien de verkiezingsuitslagen, nog steeds in de minderheid. De meerderheid vindt het best, heeft niets in de gaten, is goedgelovig, is te dom om te poepen en vul verder maar in.
En ook als die meerderheid voor een fundamenteel andere richting er wel is, is het maar afwachten wat dat dan gaat opleveren. Iets wat in 50-60 jaar is gegroeid, is echt niet in een regeerperiode omgeturnd. Onze instituties zitten vol met het gedachtengoed van die “1968 hippies”. Hoewel die ideologie inmiddels geestelijk morsdood is, vergiftigen zij tot de laatste snik door.

Piet Karbiet.
Piet Karbiet.
5 jaren geleden

Mijn vader van bijna 90 zei het een paar jaar geleden al: “Je moet weer 3 x nadenken voordat je op straat iets zegt, net als in de oorlog. En de politie moet je al helemaal niet vertrouwen”. De man heeft keurig zijn hele leven CDA gestemd. Voor mijn kinderen vind ik dit alles verschrikkelijk. Ze hebben geen weet van de vrijheden van eind vorige eeuw. Vrijwel alles kon en mocht, maar wetten werden wel gerespecteerd. Anders kreeg je ME op je dak. Nu ben je direct een fascist als je iets zegt over illegale (= niet legaal, in strijd met de wet) kansloze immigranten. Wij hadden religie en de kerk uit ons leven verbannen, op school en universiteit werd meewarig en neerbuigend gesproken over die malle splinterpartijtjes als de SGP maar nu moet ik buigen voor de islam? Dacht het niet.

karton
karton
5 jaren geleden

@Anton.
Ben ik met u eens.
Met de mensheid gaat het precies hetzelfde als met héél veel dieren in één veel te klein hokje.
Gevolg : de dieren roeien elkaar uit.
Staat ons allemaal nog te wachten, vrees ik.

peter met een anoniemeachternaam
peter met een anoniemeachternaam
5 jaren geleden

Yorie, ik volg je al een tijdje hier. En ik moet zeggen, je bijdrage wordt gewaardeerd door je ongelooflijk nuchtere kijk op de dingen.

Anton
Anton
5 jaren geleden

Persoonlijk denk ik dat het een symptoom is van toenemende overbevolking.
Naarmate je met meer mensen in dezelfde ruimte bent, krimpt je persoonlijke ruimte.
Als deze mensen ook nog eens totaal verschillende normen en waarden kennen is het alleen maar wachten op de klap.

Kees van Mourik
Kees van Mourik
5 jaren geleden

Van wat wordt opgesomd onder het kopje “wat mogen we nog?” weet ik niet zeker of het allemaal van mij zou mogen als ik het voor het zeggen had. Misschien goed dat ik het niet voor het zeggen heb. Maar ware dat wel zo dan zou ik toch zeker wel paal en perk willen stellen aan het soort van vrijheden die, wanneer velen zich die vrijheden permtteren, toch knap hinderlijk voor anderen kunnen worden en ten koste van de vrijheid van anderen kunnen gaan. Roken op terrassen? Kan erg vervelend zijn wanneer je als niet roker toevallig ook eens buiten op een terras zou willen zitten,. De auto pakken? Zou wel wat minder kunnen; het vele niet noodzakelijke autoverkeer vervuilt de lucht, veroorzaakt nogal wat onveiligheid en eist veel ruimte op, Per vliegtuig reizen? Op zijn minst mocht dat vliegen wel wat duurder worden; op steeds meer plekken is de geluidsoverlast bar en boos. Over de gevolgen voor de atmosfeer heb ik het dan nog niet. Uit wegwerpbekertjes drinken? Dan zou ik graag zien dat die bekertjes niet lukraak worden weggeworpen en dat het materiaal recycleerbaar is. En zo is er wel meer. Alleen die politiek-incorrecte moppen, als ze goed zijn, daar wil ik natuurlijk wel erg graag lol aan kunnen blijven beleven. Maar wat zou nog de lol van een politiek-incorrecte mop zijn als er niemand meer was die zo’n mop fout of ongepast vond?

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x