Er broeien nieuwe oorlogen in het Midden-Oosten

Maar politieke elite klaagt over nepnieuws en Trump

Titelfoto: Israëlische F16’s. Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal RT

De door geo-politieke grootheden als Petra Stienen en Frans Timmermans bejubelde Arabische lente, heeft gezorgd voor een opbloei van oude en nieuwe islamitische gebruiken: koppensnellen, hi-tech executies, gifaanvallen, genocide, ongekende terreur, martelen, slavenhandel en verkrachtingen. Honderdduizenden mensen zijn op onvoorstelbare wijzen afgeslacht. Miljoenen zijn op de vlucht geslagen.

Donderwolken

De miljarden euros belastinggeld waarmee islamitische lenteleiders als Morsi door de EU werden beloond, zijn voorgoed verdwenen. De economische schade die het lentegeweld van de afgelopen zeven jaar heeft aangericht bedraagt inmiddels 1 biljoen euro. En terwijl het ‘feest van de democratie’ in Noord-Afrika, Egypte, Irak en Syrië nog stevig na smeult, doemen nieuwe donderwolken op boven de slagvelden van het Midden-Oosten. Oorlogsdreigingen die niet worden onderkend door de VN, de EU en onze regering. De linkse elite heeft ons geld ingezet op de verkeerde geopolitieke paarden: Iran, Libanon, Turkije en de Palestijnse Autoriteit.

Holle frasen

Het Nederlandse Midden-Oosten-beleid wordt bepaald door het linkse ambtenarencorps van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (BuZa). Het aantreden van de Koenders en Timmermans-bewonderaar Halbe Zijlstra en oud-UNRWA chef en VN-baas in Libanon Sigrid Kaag als BuZa-ministers brengt daar geen verandering in. Zij hebben het BuZa-beleid waar mogelijk zelfs nog iets verder naar links getrokken. Wie de beantwoording van de Kamervragen leest n.a.v. de versnelde toekenning van 13 miljoen aan de exclusief voor Palestijnse Arabieren opgerichte VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA, ziet dezelfde holle frasen die de leiding van deze corrupte VN-organisatie ter verdediging aanvoert. Vragen over het uitblijven van Arabische donaties aan UNRWA worden door D66-minister Kaag niet beantwoord, zij spreekt vooral namens de VN.

Linkse diva’s

Kaag’s mislukkingen in haar VN-functies komen in Nederland niet ter sprake. Wij belonen Kaag met een Carnegie Vredesprijs voor een onvolledige opruim missie van Syrische chemische wapens. Dat Assad nog altijd beschikt over laboratoria, gifgassen en fabrieken wordt haar niet kwalijk genomen. Linkse diva’s wordt alles vergeven. Het zijn de ‘goede bedoelingen’ die tellen. De Stienens en de Kaagen bekritiseer je niet als deugmens. Daarom zult u in de media niet vernemen dat onder Kaag’s toeziend oog de Libanese terreurgroep Hezbollah in strijd met VN-resolutie 1701 scholen en huizen omtoverde in wapenopslagplaatsen, ondergrondse wapenfabrieken installeerde en meer dan 150.000 raketten in stelling bracht om Israëlische burgerdoelen te bestoken. VN-baas Kaag keek toe en UNIFIL keek weg.

Halbe: fan van Mogherini

De VN en de EU zijn, zoals u weet, heilig. Vandaar dat Halbe Zijlstra, de voormalige VVD-criticaster van Obama’s grootste mislukking de Irandeal, als BuZa-minister plotsklaps het VN- en het EU-evangelie predikt. Halbe staat nu pontificaal achter EU-commissaris Federica Mogherini, die hemel en aarde beweegt om ‘haar’ en Obama’s Irandeal te redden uit de klauwen van de geopolitieke barbaar Donald Trump. Dat het Iraanse volk snakt naar vrijheid en zich wil ontworstelen aan het juk van het islamitische regime deert Federica niet. Zij is, zo liet ze tijdens haar vakantie op Cuba weten, dol op strak geleide staten. Ze heeft haar geliefde Ayatollahs in Brussel uitgenodigd op de thee om de banden tussen de EU en Iran te verstevigen. Buiten de VS-ambassadrice Nikki Haley durft niemand in de VN-veiligheidsraad krachtige kritiek te uiten op dit barbaarse regime. Ook ons land niet. Wij handelen zoals Brussel dat van ons verwacht.

Links steunt Iran

De Europese elite heeft immers alle kaarten gezet op Iran. Het Iran, dat proxy-oorlogen voert met Israël en soennitische staten. Dat met Noord-Korea samenwerkt aan de ontwikkeling van kernwapens en ballistische raketten. Dat terreurgroepen over de hele wereld steunt met logistiek en wapens. Dat zij-aan-zij vecht met Hezbollah in Syrië. Dat Irak in een verlammende wurggreep houdt en Jemen gebruikt als een trainingsslagveld. Dat Assad, Hamas, de PLFP en Hezbollah voorziet van geld, (chemische) wapens en raketten. Dat aan de grenzen van Israël troepen ingraaft en ondergrondse raketfabrieken bouwt. Iran, het shiitische land dat het Midden-Oosten wil overheersen, Europa chanteert en Israël wil vernietigen. In dat land ziet de linkse elite een partner voor vrede, voorspoed en handel.

Hezbollah

Zaterdag werd een Israëlische F-16 boven Israël neergehaald door Syrische troepen met een geavanceerde Russische SA-5 raket. Een raket die het hele luchtruim van Israël bedreigt. De F-16 was opgestegen na een Iraanse drone-aanval uit Syrië. De piloot raakte zwaargewond. De vergelding is tijdens dit schrijven in volle gang. In Israël beseft iedereen dat de existentiële dreiging van Iran en Hezbollah in Syrië en Libanon onaanvaardbaar is. Door het niet toezien van UNIFIL in Libanon op de naleving van VN-resolutie 1701 en het ongehinderd oprukken van Hezbollah terroristen en Iraanse troepen in Syrië, is oorlog aan de noordgrens van Israël onvermijdelijk. Het zal door de enorme wapenopbouw in Libanon een verwoestende oorlog worden waarbij die van 2006 zal verbleken.

Iran heeft door het geld van de Irandeal vleugels gekregen. Het land test hoever het kan gaan. Externe conflicten leiden de aandacht af van binnenlandse. Oorlogen komen goed van pas. Door recente Iraanse raketaanvallen vanuit Jemen op de Saoedische hoofdstad Riyad kan een rechtstreeks treffen tussen Saoedische en Iraanse troepen niet langer worden uitgesloten. In Irak lijkt een openlijk treffen tussen sjiitische en soennitische troepen onvermijdelijk.

Turkse dreiging

Ook op Syrisch/Koerdisch grondgebied behoort een militair conflict tussen het door Ottomaanse dromen bevangen Turkije en NAVO-partner Amerika inmiddels tot de reële mogelijkheden. En in de Sinaï-woestijn voert IS een uitputtingsoorlog met Egypte en Israël. Een strijd die steeds gruwelijker en meedogenlozer wordt.

Hamas

De islamitische terreurgroep Hamas is betrokken bij dat conflict maar bereidt zich ook voor op een nieuwe oorlog met Israël en een gewapend treffen met hun Fatah opponenten. De Palestijnse leider Mahmoud Abbas heeft al zijn tegenstanders en eventuele opvolgers uitgeschakeld en heerst als een brute dictator. Zodra Abbas van het toneel verdwijnt, zal de strijd om de macht in alle hevigheid losbreken. Bloedige burgeroorlogen die zullen worden uitgevochten in Gaza, Jordanië, Libanon en Syrië.

“Maar Trump deugt niet”

Het onheil dat dreigt in het Midden-Oosten is enorm. Dood, destructie en nieuwe vluchtelingenstromen. Ondertussen maakt onze elite zich druk om Donald Trump, nepnieuws en islamofobie. En buigen media en politiek zich over de vraag hoe de islam maatschappelijk inpasbaar en onvermijdelijk te maken. In hun oren maken Oosterse oorlogstrommels opzwepende buikdansmuziek. In hun neuzen ruiken Oosterse kruitdampen naar de bedwelmende waren in een souk. Een levensgevaarlijke zinsbegoocheling.

Zolang onze leiders hemelpoorten ontwaren in het Midden-Oosten blijven de hellepoorten wagenwijd openstaan.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x