Geheimzinnige Palestijnse conferentie in Rijswijk

Organisatoren steunen verboden terreurgroepen

“Wij eisen vrijlating van Marwan Barghouti.” Dit is een eis van het “Comité ter verdediging van Palestijnse gevangenen”, dat van 8 tot 10 december 2017 een conferentie in Rijswijk houdt. Marwan Barghouti is veroordeeld wegens een schietpartij en bomaanslag tegen Israëlische doelen, waarbij vijf Israëli’s worden gedood.

Terwijl Nederland en de Europese landen, er alles aan doen om terroristische aanslagen te voorkomen en teruggekeerde jihadstrijders op te sluiten, wordt in Rijswijk op 10 december een geheimzinnig Palestijns congres georganiseerd, met als doel terroristen vrij te laten.

Administratieve detentie
Het “Comité ter verdediging van Palestijnse gevangenen” houdt een conferentie in Rijswijk, met als onderwerp: “Rechtvaardigheid voor Palestijnse gevangenen”. Het genootschap is vooral begaan met het lot van Palestijns-Arabische burgers, die door Israël in administratieve detentie vastgehouden worden. In afwachting van een proces zitten deze burgers soms maandenlang in een huis van bewaring op de bezette Westelijke Jordaanoever.

Vaak is het lidmaatschap van Hamas of Islamitische Jihad al een reden de administratieve detentie op te leggen. Burgerrechtcomités en humanitaire organisaties protesteren tegen deze procedures. De Israëlische regering verdedigt het beleid door erop te wijzen dat deze mensen van ernstige terroristische daden worden beticht. In het huidige maatschappelijke klimaat van het Midden-Oosten lijkt de maatregel aanvaardbaar.

Felicia Langer
Nederlandse terreurexperts trekken hun wenkbrauwen op, als ze de namen zien van de ondertekenaars van de conferentie “Rechtvaardigheid voor Palestijnse gevangenen”. De beschermvrouwe van de organisatie – advocate Felicia Langer – kennen wij al sinds de jaren zeventig, als ze drie verschillende Nederlandse vrouwelijke terroristen verdedigt die in Israël worden aangeklaagd wegens steun aan terrorisme. Margot Heijnsbroek, nog steeds actief in het Palestina Komitee, wordt in 1974 samen met haar vriendin Paula Witkam, veroordeeld wegens het smokkelen van een bouwtekening voor een bom. Twee jaar later wordt Lidwien Janssen, op vliegveld Ben Goerion gearresteerd, terwijl ze op aanwijzingen van een lid van het Palestina Komitee Hoogeveen verkenningen voor de terreurgroep PFLP uitvoert.

Steeds is Felicia Langer de advocate van terroristen. Dat is op zich geen misdaad, want ook terroristen hebben een advocaat nodig. De laatste jaren heeft ze echter als activiste in Duitsland opgeroepen tot boycot van Israël en tot steun aan Gaza. Het is dus duidelijk waar haar sympathie ligt.

Mavi Marmara
De Duitse parlementsleden Annette Groth en Norman Paech van die Linke, behoren ook tot de organisatoren van de conferentie van de “Comité ter verdediging van Palestijnse gevangenen”. Behalve een indrukwekkende staat van dienst als ondersteuners van Hamas en plegers van antisemitische provocaties, is hun gemeenschappelijke reis naar Gaza op de Mavi Marmara (waarbij in 2010 bij gevechten tussen demonstranten en de Israëlische marine, tien doden en tien gewonden vallen) een serieus te nemen bezwaar. Steun aan Hamas is in Europees verband verboden.

DFLP
Het secretariaat van de “Comité ter verdediging van Palestijnse gevangenen” is in Siegburg, bij de Palestijnse arts Khaled Hamad. Hij treedt in de openbaarheid met humanitaire hulpacties aan Palestijnen en Syriërs. In de tussentijd wordt er in beperkte kring verbale ondersteuning aan Hamas en de Boycot-Israël-beweging gegeven. Khaled Hamad steunt de Palestijnse terreurgroep DFLP.

Vier organisatoren van de conferentie zijn op verschillende wijze en op hun eigen manier bij verboden Palestijnse terreurgroepen betrokken. Er wordt in de aankondiging van de conferentie opgeroepen Palestijnse terroristen vrij te laten. In hoeverre is dit verenigbaar met Nederlands lokaal- en landelijk beleid het terrorisme te bestrijden en te voorkomen dat jongeren zich erbij aansluiten?

De OpinieZ-artikelen van Kees Broer kunt u ➡️ hier vinden.

Twitter: @Keesjemadura

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.