Het Europese gelijkheidsexperiment is mislukt

Westers model niet te verzoenen met tribale islamitische cultuur

Wat was het een mooi plan in de twintigste eeuw. De Europese landen zouden voortaan samenwerken in plaats van oorlog voeren. En we zouden allemaal vreedzaam samenleven in een melting pot van man, vrouw, homo, hetero, kaaskop, kleurmens, arm en rijk, gelovige en atheïst. Gelijkheid voor iedereen, weg met de tegenstellingen. Iedereen een plaatsje onder de zon. Het feest der gelijkheid als modern experiment.

Het is helaas mislukt. Onze westerse samenleving valt juist razendsnel uiteen. Dat krijg je ervan als je met je hoofd in de wolken staat en blind bent voor wat er écht gaande is.Tussen droom en daad staan praktische bezwaren, dichtte Willem Elsschot. Dat was een loeier van een understatement.

Ontspoord
De EU is ontspoord geraakt, met haar ondemocratische grondslag, haar fixatie op de economie, haar ongezonde expansiedrift, haar belastinggeld-verslindende organisatievorm, haar arrogante en incompetente leiders en haar gebrek aan bescherming van haar onderdanen tegen gevaren van buitenaf. Niet voor niets beginnen steeds meer landen te morren,

Ook de multiculturele samenleving binnen de eigen landsgrenzen is een grote aanfluiting gebleken. Niks melting pot; we zien juist gevaarlijke parallelle samenlevingen die zich van de wet weinig meer lijken aan te trekken. Ghetto’s waaruit bewoners niet eens meer willen ontsnappen terwijl er de politie al niet meer naar binnen durft en homo’s er hun leven niet zeker zijn.

Positie vrouwen
Sociaal economisch schiet het ook niet op en zelfs de Nederlandse vrouwenemancipatie lijkt te mislukken, terwijl we daar zo trots op waren. Nederland is op de wereldranglijst van gelijkheid tussen mannen en vrouwen volgens het World Economic Forum onlangs van de 16e naar de 32e plaats gekelderd.

Tweedeling
Maar de allergrootste ongelijkheid die inmiddels dwars door alle Europese steden heen loopt is de messcherpe tweedeling tussen enerzijds de moderne westerse Europeaan en anderzijds de tribale niet-westerse moslim. Het gaat hier niet om ras of paspoort maar om de scheiding in mentaliteit en gedrag. De Moderne Europeaan voelt zich westerling, al is hij hier misschien helemaal niet geboren. Hij voelt zich individu met een vrije keuze. Hij denkt westers, hij leeft modern, seculier, verlicht en werkt aan de toekomst. Hij gebruikt verschillende media, die hij kritisch blijft beschouwen. Hij doet alles om een goede toekomst te kunnen bieden aan zijn kinderen maar moet daar de grote stad voor ontvluchten.

Tribaal
De tribale niet-westerse moslim daartegenover wil zo on-westers mogelijk blijven en laat dat graag zien door middel van zijn oosterse kleding, zijn op het thuisland georiënteerde mediagebruik en gebedskleedjes in de openbare ruimte. Hij spreekt nauwelijks Nederlands, zeurt om nog meer aanpassingen aan zijn leefwijze, zoals gebedsruimten in openbare gebouwen, gescheiden m/v clubs, halal voedsel, verlof op islamitische feestdagen. En dan is hij ook nog eens hard bezig om de hier geboren verwesterde moslims geleidelijk aan steeds minder westers te maken door hun zieltjes te winnen met haatpreken. Hij voelt zich niet verbonden met zijn nieuwe land maar met zijn oude geloof.

Onoverbrugbaar
Deze tweedeling is vrijwel onoverbrugbaar. Het kan simpelweg niet allebei in één samenleving bestaan. De omvang van de groepen en de tegenstelling daartussen is te groot. Je kunt niet én modern westers én tribaal oosters in één potje laten gaar stoven tot een smakelijk maaltje. Het borrelt en rommelt en klontert en schift tot een smerige smurrie die elk moment kan ontploffen. De verdeeldheid in Europa is sinds de Tweede Wereldoorlog nog nooit zo groot geweest als nu. Om over de terreur nog maar te zwijgen.

De westerse samenleving is het resultaat van een eeuwenlange ontwikkeling waaraan de tribale moslim helemaal niets bijdraagt. Integendeel: hij sleurt de 21e eeuwse Europese beschaving eeuwen terug in de tijd, daarbij geholpen door nuttige idioten en een falend immigratiebeleid.

Het is verbijsterend dat onze Europese leiders het experiment niet stoppen. Nog treuriger is het dat de gewone moderne westerse Europeaan het ook allemaal maar laat doorgaan. Waarom? Zo organiseert hij toch zijn eigen ondergang?

De OpinieZ-columns van YorienvdH vindt u 👉🏽 hier.

Twitter: @YorienvdH

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.