Jij bent een nazi, jij bent een fascist, jij bent een racist en de rest zijn witte busjes

Witte busjes plegen geen terreuraanslagen

Vanmorgen vroeg iemand mij: “Zijn alle vrouwen zo? Hoe kun je dat makkelijke geneuzel nog een column noemen?” Dit naar aanleiding van het poëziealbum-stukje in het AD van ‘columniste’ Nynke de Jong. Bij Nynke rijden namelijk busjes in haar hoofd rond. Er zijn er voor minder afgevoerd in een wit hemdje met lange mouwen naar een kille separeerruimte.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video, kanaal BBC News

Ik citeer Nynke; “Er liggen dode mensen op straat. Een busje, alweer een busje. Op de Ramblas in Barcelona, waar zo veel toeristen overheen lopen op zoek naar tapas en sangria. Ineens dat witte busje. En daarna: chaos, gillen, huilen”. Sorry Nynke, ik trek je even uit je bubbel, iemand moet het doen. Witte busjes denderen niet over mensen heen, dat doen terroristen die een achterlijke ideologie aanhangen.

Extremistisch moslimtuig, oeps, maar laten we het gewelddadige beestje toch eens gewoon bij de naam noemen. Maar Nynke is nog niet klaar met deugen, komt ie: “Wat je kunt doen tegen witte busjes. Je wilt er niet over nadenken, maar al die busjes rijden rondjes door je hoofd.” Zoals in; “Ik ben niet gek, ik ben een busje, vroem, vroem, vroem!”

Net als Asha ten Broeke (feministisch gedrocht) in de Volkskrant, Hanina Ajarai (grof dom hoofddoekje) in het AD, mag Nynke ook haar opgehouden plasje doen in het AD. De stupiditeit druipt van hen af als een warme stinkkaas langs een fonduestokje. Maar hey, komt dat zien, kijk ze deugen! Dat ze daarmee eigenlijk de slachtoffers van brute moorden door ‘witte busjes’ beledigt, krijgt ze niet rond in het weke koppie. Deze mensen zijn afgeslacht door moordenaars uit naam van Allah, niet door busjes!

Waar ze vooraan staan om mensen als Wilders, Baudet en Trump neer te zetten als nazi, fascist, seksist en racist, zijn gewelddadige moslims in de belevingswereld van Nynke ‘gewoon’ witte busjes. Niet één keer benoemt ze het werkelijke kwaad, niet één keer! “Maar mogen we nu nog even rouwen om de vaders, moeders, zonen en dochters die gisteren het leven hebben gelaten bij een vreselijke aanslag met weer zo’n meedogenloos wit busje, zonder dat iedereen zijn of haar gelijk probeert te halen?” vraagt Nynke zich ook nog af.

Nee, dat mag jij niet!! Niet meer. Dat mogen alleen de mensen die wel de realiteit onder ogen durven zien. Jouw rouwen is doorspekt met krokodillentranen, daar kunnen we niks meer mee. Ik stel voor dat je samen met Asha, Hanina en al die andere huppelkutjes met een deugdiploma, een reisje boekt door het kalifaat met een wit busje. En als jullie heelhuids terugkomen, praten we weer verder.

Busje komt zo.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.