Nederlandse jihadisten moeten wegblijven

Deze oorlogsmisdadigers zijn hier niet meer welkom

Er reisden de afgelopen jaren 280 Nederlanders naar Syrië om daar met IS of aanverwante wreedaards naar het slagveld te gaan. Eénderde vrouw, tweederde man, schat de AIVD.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van YouTube-video Kanaal Damon Mazor

Newspeak
Deze mensen zaten dus hier in Nederland op school voordat ze vertrokken. Ze woonden in een Nederlands straatje, met grijze stoeptegeltjes en boompjes aan een paaltje en fietsenrekken en zo. In de winter reden ze sleetje en in de zomer schommelden ze verveeld op het speelplaatsje. Bij handenarbeid kleiden ze asbakken en tussendoor leerden ze taal en rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde en zeehondjes redden, met schoolboekjes waarin het wemelde van woordjes als tolerantie, geweldloosheid, respect en andere door sociaal-democraten goedgekeurde newspeak. Duizend kansen om iets van hun leven te maken, zou je zeggen.

Jihadisten
Maar dat boeide hen toch iets minder dan de in het zwart gehulde macho’s in het Midden-Oosten. Dankzij hun geloof, dat van hen blinde kritiekloze naieve sukkels-met-een-missie maakte, werden zij jihadist en vertrokken ze naar een plek waar ze naar hartenlust met hun zwaarden en piemels in de rondte konden zwaaien, al selfies makend en youtubefilmpjes schietend. Van alle jihadisten waren die uit het buitenland het wreedst, vertellen de Syriërs nu aan Harald Doornbos.

Er zijn ook tachtig kinderen waarvan 25 dáár geboren. Jongetjes krijgen er vanaf hun negende jaar vecht-, verneder- en afslachttraining en meisjes worden vanaf die leeftijd getraind om hun man kritiekloos te bevredigen, een sluier te dragen en veel kinderen te werpen. Dat is nog eens wat anders dan asbakjes kleien en zeehondjes redden!

Wreedheden
Deze Nederlanders bezochten willens en wetens het oorlogsgebied. Misschien mochten ze eerst alleen maar kuilen graven voor een ander of de lucifers aansteken waarmee IS de gevangenen in brand stak. Zelfs dan kleeft er onuitwisbaar bloed en schuld aan hun handen. Ze kozen er met hun volle verstand voor soldaat te worden in Syrië en verspeelden daarmee hun laatste kans op een normaal leven in Nederland. Er sneuvelden er 45 en er kwamen er 50 terug. De andere godsdienstwaanzinnigen zitten er blijkbaar nog. Ze vechten voor een vreemde mogendheid die onvoorstelbare wreedheden begaat.

Getraumatiseerd
Ook dappere rappertjes gingen derwaarts. “Om het Syrische volk te helpen,” vertelt er een aan RTL. Dat hebben ze op de basisschool wel meegekregen, dat je in Nederland moet zeggen dat je mensen gaat helpen. Zeg dan ook meteen dat je ‘vreselijke dingen gezien’ hebt. Dat je dus eigenlijk zelf getraumatiseerd bent, zeg maar. En zielsveel van je vader en moeder houdt. En het allemaal voor de Syriërs hebt willen doen. Dat je alleen maar een kalasjnikov draagt om jezelf te beschermen tegen boze mannen.

Het gesouffleer van advocaten is oorverdovend.

Terug
Ze willen terug, de dappere Nederlandse strijdertjes. Want ze laten “het Syrische volk” net zo makkelijk weer in de steek als het niet leuk meer is. Terug naar de grijze stoeptegels en de fietsenrekken, maar vooral terug naar de fluwelen handschoentjes van de Nederlandse rechtspraak, die volkomen ontoereikend is om deze oorlogsmisdadigers te berechten. De Youtube-filmpjes en Facebook-entries zijn al gewist voordat het OM ze goed en wel als bewijs ontdekt en alle ooggetuigen zijn dood. Maar de rechtbank in Rotterdam stelt een rechtszaak tegen 10 jihadisten uit omdat “de verdachten het recht hebben bij hun rechtszaak aanwezig te zijn”. En de drie ‘deskundigen’ in NRC maken het nog bonter. Die vinden dat Nederland ze persoonlijk moet gaan ophalen met een traumaheli.

Komop nou. Het is over en uit. Alle kansen zijn verspeeld. Deze oorlogsmisdadigers zijn niet meer welkom in ons land. Basta.

© OpinieZ.com 2017. U kunt dit artikel delen via de knoppen onder de advertenties 👇🏽.

Over de auteur

YorienvdH
Columnist bij OpinieZ.com. Vrijheidsschrijver. Politiek Incorrect.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.