De Strijdplannen van Donald Trump (2)

Nederland staat met de rug naar de werkelijkheid

Het communisme werd overwonnen omdat de Westerse bevolking zich bewust was van wat er op het spel stond. Het verlies van vrijheid, welvaart, zelfontplooiing en alles wat onze Westerse beschaving zo de moeite waard maakt. We bevinden ons in de beginfase van eenzelfde strijd tegen een nog kwaadaardiger ideologie. Een middeleeuwse cultus die niet zal rusten totdat de wereld zich onderwerpt aan Allah en zijn profeet.


Deel 1 van dit tweeluik verscheen op maandag 29 mei jl.

Onze manier van leven staat op het spel. Onze cultuur wordt van buitenaf en binnenuit bedreigd met vernietiging. Het is van groot belang dat wij alle aspecten van deze dodelijke ideologie in alle vrijheid kunnen bestuderen, bespreken en benoemen.

Sun Tzu
Kennis van de vijand is niet genoeg. Om de strijd te winnen is geloof in jezelf onontbeerlijk. De beroemde Chinese krijgsheer Sun Tzu benadrukt in het standaardwerk De Kunst van het Oorlogvoeren het belang van zelfkennis:

Wie de vijand kent en zichzelf, zal in honderd veldslagen niet in gevaar zijn;
Wie de vijand niet kent maar zichzelf wel, zal soms winnen en soms verliezen;
Wie de vijand niet kent en zichzelf niet, zal iedere slag in gevaar zijn.

Dat het Trump-team De Kunst van het Oorlogvoeren in de kast heeft staan valt op te maken uit hun verachting voor de strategische benadering van Obama: “Je gaat je tegenstander niet van tevoren vertellen wat je van plan bent”. De boekenkasten, essays en geschriften van het Trump-team vormen sowieso een rijke bron aan informatie die nog door geen enkele journalist in ons land op serieuze wijze is aangeboord.

NAVO
In eigen land en in grote delen van Europa is het slecht gesteld met de kennis van onszelf en onze beschaving. Zelfs het verdedigen daarvan heeft bij veel Europeanen geen enkele prioriteit. Het is het manco van onze bestuurlijke elite. Hoe kan men anders het schandalige betaalgedrag verklaren van de deelnemers aan de NAVO? Een organisatie die in 1949 werd opgericht om het Westen te beschermen tegen vijanden van buitenaf. Ook Nederland is een schaamteloze wanbetaler. Onder leiding van de VVD is ons leger volledig uitgekleed. De vooroorlogse tijden van het gebroken geweertje zijn terug.

Het bericht dat premier Rutte trots is omdat hij de daling van het defensiebudget heeft kunnen stoppen, er sprake is van een zekere ombuiging, dat hij de verschuldigde NAVO-contributie natuurlijk niet zomaar kan betalen en dat hij een goede verstandhouding met Trump gaat opbouwen maar hem niet mee laat kijken in de formatieonderhandelingen met pang-pang Pechtold is pijnlijk hilarisch in al zijn absurditeit, stupiditeit en grootheidswaan. Trump wond er tijdens de NAVO-top geen doekjes om. De aanwezige leiders, inclusief Mark Rutte, kregen publiekelijk een flinke draai om hun oren: twitter-icon

Beschimpen
Wie denkt dat het bij deze vermaning blijft en meent dat de bondgenoten op de oude voet verder kunnen wacht een onaangename verrassing. De VS zullen op termijn niet schromen om hun bijdrage terug te brengen naar hetzelfde niveau als dat van hun NAVO-partners. Wie niet luistert moet voelen. Het is tijd om te ontwaken. Dat wij hier ongestoord Amerikanen kunnen beschimpen en bekritiseren hebben we vooral te danken aan de Amerikaanse belastingbetaler die de instandhouding en verdediging van onze vrijheid voor zijn rekening neemt.

Jihad
De nieuwe strijdplannen van Trump richten zich op alle organisaties en landen die zich bezig houden met de gewelddadige jihad en degenen die hen faciliteren. In het Midden-Oosten verliezen de Moslim Broederschap, Hamas en Hezbollah hun standing. Het gevaar van een nucleair Iran zal worden gestopt. Ook de ballistische raketten die de ayatollahs in hun ondergrondse fabrieken bouwen moeten worden vernietigd. Deze wapens vormen een niet te tolereren bedreiging door deze islamitische dictatuur. De banden tussen terreurbewegingen en staten als Libië, Libanon, Syrië, Iran, Pakistan en Noord-Korea dienen verbroken te worden. Gezien het nieuwe anti-terreurbeleid van de VS is het niet meer dan logisch dat dit ook de nieuwe taak wordt voor het NAVO-bondgenootschap. Daarvoor zijn deze week de eerste stappen gezet.

Ook in Azië rukt de islamitische jihadterreur op. Aan de Chinese grenzen, in Indonesië, Thailand en op de Filipijnen. In Noord-Korea heeft wapenexporteur, kernbom- en raketbouwer Kim Jong-un na zijn laatste succesvolle raketlancering op 21 mei aangekondigd de ballistische Pukguksong-2 raket in massaproductie te zullen nemen. Dat dit zo niet verder kan en Trump dit met zijn Aziatische bondgenoten zal verhinderen is duidelijk. Althans buiten Europa. Tijdens de G7 top kon men nog eens zien hoe sterk de banden zijn tussen de Japanse premier Abe en Donald Trump. Trump wil en zal de Noord-Korea crisis hoe dan ook oplossen: twitter-icon

NRC
De Nederlandse politici, beleidsmakers en bestuurselite laten zich voorlichten door de kwaliteitskrant NRC, een nieuwsorgaan met een heuse journalistieke code. Dat deze code kolder is wordt duidelijk na lezing van een recente bijdrage van Amerika-correspondent Guus Valk. Zijn journalistieke verslag van de buitenlandreis van Donald Trump kon geschreven zijn in Lalaland. Met de werkelijkheid heeft het artikel weinig van doen. Alle NRC code-regels worden met voeten getreden. Ieder zin bevat onzin en alle alinea’s achterklap en karaktermoord.

Het zou voor de krant en de toekomst van ons land beter zijn om journalisten als Guus Valk een reisrubriek te geven. Wellicht komt er dan ruimte vrij voor een paar pagina’s echte analyse over de ook voor ons land verstrekkende gevolgen van het nieuwe buitenlandbeleid van de VS onder Donald Trump.

Nederland staat met de rug naar de werkelijkheid. Wij kennen onze vijanden en onszelf niet meer. Wij missen zelfs de taal om dit te bespreken. Wij dienen op korte termijn te veranderen. Anders zullen we, zoals Sun Tzu 2500 jaar geleden al wist, bij iedere slag in gevaar verkeren en gedoemd zijn de strijd te verliezen.


© OpinieZ.com 2017

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] heeft de belofte gedaan alle NAVO-landen te houden aan de afspraken over hun betalingsverplichting. Wie als NAVO-partner niet eens de helft […]

1
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x