Ik zei nog zo: géén pannenlappenkorps

Wat is dat toch met de Amsterdamse politie en de juichaapjes daaromheen? Denken ze daar soms dat ze zich als ‘ruimdenkend’ profileren wanneer ze religie de ruimte geven? Nu weer het idee om hoofddoekjes toe te staan voor vrouwelijke agenten. De politie moet neutraliteit uitstralen.

Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van still uit video Jinek op Zondag

De zogenaamde ruimdenkenden staan te juichen terwijl ze juist de bekrompenheid pur sang faciliteren. Wat is dat toch?

Afspiegeling
Het is een oude misvatting dat de politie een afspiegeling van de samenleving zou moeten zijn. Het gaat over gezag, niet over draagvlak. Diversiteit toont zich hooguit in geslacht en huidskleur. De rest is nonsens. Het politiekorps is geen volksvertegenwoordiging, geen belangenvereniging en geen lappendeken. De politie is gezag, handhaving, toezicht, opsporing. Religie heeft in Nederland niets met gezag, handhaving of opsporing te maken. Religieuze uitingen dus ook niet. Sterker nog, de sociale binding op religieus gebied moet juist worden tegengegaan. Juist in Amsterdam.

Seculier
Als politieagent vertegenwoordig je de wet en het seculiere gezag. Niets anders dan dat. Dat is het hele idee. Jij bent de wet in hoogsteigen persoon. De Nederlandse wet om precies te zijn. Niet de Sharia of je familie. Je bent geen uniek persoontje met allerlei  hobby’s als je aan het werk bent. Je bent vertegenwoordiger van het gezag en straalt dat uit tot in je tenen. De Tweede Kamer heeft daar uitgebreid over gedebatteerd en is tot de conclusie gekomen dat religieuze uitingen niet thuishoren in het politiekorps en dat er gewerkt wordt met een uniform.

Weg-met-ons
Maar dat was buiten de Amsterdamse facilitators gerekend. Dat is ze allemaal niet inclusief genoeg. Nee, de korpsleiding en de weg-met-ons-mutsjes dromen ervan dat Amsterdam een politiekorps krijgt als een veelkleurig pannenlapje. Een korps met agenten  die in de kleuren van Woodstock en Mekka  al dwarsfluitend door de straten van Amsterdam zwieren, zwaan-kleef-aan naar het Alle-Menschen-Werden-Brüderpark waar het nooit meer oorlog is en waar honderd bloemen bloeien en de islam ook maar een geloofje is als alle andere.

Moslima’s
Ik overdrijf natuurlijk. Maar wat de dromende facilitators niet zien is dat moslima’s misbruik maken van de behoefte aan een veelkleurig korps. Deze moslima’s zijn niet van zins zich aan te passen, ze zetten het korps juist naar hun hand. De facilitators hebben geen flauw idee waar ze mee van doen hebben. Ze hebben een hekel aan gezag en ze weten niet eens wat handhaving is. Dat blijkt wel als een wijkagente doelbewust de wet overtreedt die neutraliteit van de overheidsdienst garandeert.

Bespuugd
Amsterdamse politieagentes die de wet aan hun laars lappen, daar zit Nederland niet op te wachten. Vrouwelijke agenten die religie boven de wet stellen evenmin. Vrouwen die de straat niet op durven zonder hun religieuze hoofddoek omdat ze anders wellicht bespuugd worden door hun mannelijke geloofsgenoten, daar heeft Nederland al helemaal geen behoefte aan.

Wat ons land dringend nodig heeft is een politiekorps van volwassen mannen en vrouwen die bereid en in staat zijn hun religie en ideologieën gewoon thuis te laten zodra ze aan het werk gaan. Een politiekorps dat doet wat het moet doen: de wet handhaven, criminelen opsporen, gezag uitoefenen op straat, onze veiligheid bewaken, onze rechtsstaat beschermen en effectief optreden waar grenzen worden overtreden.

En dat in een uniform dat in één oogopslag ondubbelzinnig laat zien namens wie ze optreedt: het seculiere bevoegd gezag in Nederland.

© OpinieZ.com 2017

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.