Het bizarre Israëlbeleid van Rutte II

Han ten Broeke, parlementariër en buitenland-woordvoerder voor de VVD wekt de indruk dat hij een kenner van het Midden-Oosten is en een trouwe vriend van Israël. In de Tweede Kamer verzet hij zich regelmatig en gepassioneerd tegen alle malle moties van de linkse partijen die het liefst vandaag nog Palestina willen erkennen en in de islamitische terreurbeweging Hamas een serieuze gesprekspartner zien.

De VVD heeft zich in het politieke midden genesteld: liever geen rechtse Israëlische regering, maar ook geen vrijbrief voor een Palestijnse staat. Met deze houding tracht de VVD een pro-Israël imago te creëren, rechtse partijen als de SGP en PVV wind uit de zeilen te nemen en links in de hoek der onnadenkenden en overhaastigen te duwen.

Dubbele moraal
Helaas schort er nogal wat aan Ten Broeke’s kennis van de regio. Zijn warme gevoelens voor de staat Israël zijn gebaseerd op een land dat al lang niet meer bestaat. In Israël is de bevolking pragmatisch rechts. Links is gemarginaliseerd. De voortdurende bemoeienis van Europa met de interne politiek en staatszaken van het land stuit op fel verzet bij de Israëlische regering en bevolking. Men is de dubbele moraal en het belerende toontje van het continent spuugzat. De huidige PvdA-minister van Buitenlandse Zaken (BuZa) Bert Koenders en de voormalige BuZa-minister en huidige vice-president van de EU Frans Timmermans worden in Jeruzalem openlijk uitgelachen. Europese diplomaten neemt niemand nog serieus. Het vertrouwen is te vaak geschonden. 

Linkse evergreens
Hoe gek het ook klinkt, de uitgangspunten van de linkse partijen en die van de VVD inzake het Israëlisch/Palestijnse conflict komen verrassend overeen. Het verklaart de vrijwel ‘probleemloze’ samenwerking tussen PvdA en VVD op dit terrein. Net als links spreekt ook de VVD van bezette gebieden, Westbank, 1967-grenzen, bestandslijnen, groene lijnen, illegale nederzettingen, internationaal recht en alle andere evergreens uit het activistische anti-Israël repertoire. Terwijl de linkse partijen deze woorden uitspuwen met een geheven moreel vingertje, rollen ze zacht en soepel uit de mond van welbespraakte VVD’ers alsof het ’onweerlegbare’ waarheden zouden zijn. 

Kritiek op de in steen gehouwen uitgangspunten van de VVD wordt door buitenlandspecialist Han Ten Broeke steevast afgedaan als onzin, tijdverspilling of nonsens. Het betreft immers ’staand beleid’. Een evaluatie van het Israëlbeleid van het kabinet Rutte II wordt door de VVD onwenselijk geacht. Een starre opstelling die onder criticasters van de staat Israël gebruikelijk is, maar niet onder onafhankelijke beschouwers en al helemaal niet onder vrienden. 

Verdragen
De aannames van de VVD en de linkse partijen zijn aantoonbaar onjuist, missen rechtsgrond en zijn gebouwd op juridisch drijfzand. Bovendien staan ze echte oplossingen in het Midden-Oosten in de weg. Internationaal recht wordt niet bepaald door een eindeloze herhaling van leugens en geschiedvervalsingen vastgelegd in EU-richtlijnen en VN-resoluties, noch door geschreeuw en geblèr op het wereldtoneel van Arabische toneelgezelschappen, maar in juridisch bindende verdragen. Verdragen die de internationaal rechtelijke basis vormen voor de vestiging en soevereiniteit van de staat Israël. Ze worden hier en hier nader toegelicht. Deze verdragen vormen de bestaansrealiteit van Israël die door geen enkele politicus of jurist kan worden weggefantaseerd.

VVD-premier Mark Rutte toont op het politieke toneel twee gezichten: rechts richting de Nederlandse kiezer en links in alle internationale overlegorganen. In de EU laat hij zich van zijn beste kant zien: de linkerkant. Junckers wil is wet. In Brussel werken onze diplomaten en politici met hun Europese collega’s stap voor stap aan de onontkoombaarheid van de EU, de inbedding van moslims in Europa en de diplomatieke ondermijning van de staat Israël. Op Europees niveau zijn de VVD en D66 al jaren gefuseerd.

Verhofstadt
De VVD is samen met D66 lid van de ALDE-groep met aan het hoofd de Belgische brulboei Guy Verhofstadt. Het stemgedrag van ALDE druist steeds vaker in tegen de soevereiniteits- en handelsbelangen van ons eigen land en die van de staat Israël. Zo kan tegenwoordig iedere Nederlander met vage Europese wetten worden vervolgd, wil Guy Verhofstadt uit wraakzucht onze handelspartner Engeland te lijf, bouwt de EU naar harte lust illegale nederzettingen op Israëlisch grondgebied en faciliteren het Europees parlement en de Europese Comissie Palestijns terrorisme. Het stemgedrag van de ALDE-groep leidt zo nu en dan tot conflicten met de Tweede Kamerfractie van de VVD. Neem bijvoorbeeld de dwingende plak-een-label-op-Israëlische-producten oekaze van de EU. Door het EU-parlement gejast met ja-stemmen van de VVD en in ons parlement ternauwernood kaltgestellt door een lenige Han ten Broeke.

Islamofobie
Ondertussen mogen de BDS-bewegingen in ons land gewoon op zoek gaan naar foute Israëlische producten in marktkramen, winkels en supermarkten verzekert het kabinet Rutte II. Zolang de BDS’ers geen ‘schade’ toebrengen zijn alle acties geoorloofd. Rutte II buigt diep voor islamitische druk. In binnen- en buitenland. Het kabinet heeft bij monde van Frans Timmermans, Jet Bussemakers en andere verbindende bewindslieden antisemitisme gelijkgesteld aan de pseudo-kwaal islamofobie. Noem antisemitisme en je krijgt er islamofobie gratis bij. Het nieuwe mantra wordt in de media voortdurend herhaald.

Demonisering
In ons land herdenken we dode Joden en wordt de levende Joodse staat gedemoniseerd. Apartheid, racisme en kolonialisme. Het komt dagelijks voorbij. Israël wordt op obsessieve wijze de maat genomen. Door de politiek, het journaille en onze culture elite. Antisemitische incidenten nemen fors toe. Alle Joodse instellingen in ons land moeten worden bewaakt. Buiten wat plechtige woorden is er geen bestuurder die op de rem trapt. En zo plukken we ook in eigen land de wrange vruchten van het bizarre Israëlbeleid van Rutte II.

In deel 2 (publicatie aanstaande donderdag) bekijken we het stemgedrag van het kabinet Rutte II in de VN-mensenrechtenraad en andere VN-organen. OpinieZ toont met documenten aan dat Nederland knipt, buigt en bezwijkt onder de druk van Islamitische landen. Zal het Rutte III beter vergaan?

© OpinieZ.com 2017 – De artikelen op OpinieZ zijn gratis voor u te lezen. U kunt ons steunen door dit artikel te delen op twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter, twitter-icon LinkedIn of andere sociale media.

Zie de buttons onder de advertenties.

============================================================
Titelfoto: redactie OpinieZ
============================================================

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x

Ontdek meer van OpinieZ

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Doorlezen