Het biologisch afbreekbare kabinet

Weet je wat het is? Ik verwacht er gewoon teveel van. Keer op keer trap ik in die val. Keer op keer denk ik: maar nou zullen de politici toch eindelijk inzien dat ze fout zaten? Dat ze de immigratieproblemen hebben vergroot in plaats van verkleind?

Nou zullen de regeringen in de Europese landen toch wel inzien dat ze direct flinke maatregelen moeten treffen om van het Westen geen tweede Midden-Oosten te maken? Na de dertigste bloedige aanslag zullen de regeringsleiders in Europa hun falende strategie van ‘lekker doorgaan met waar we mee bezig waren’ toch wel veranderen? Want wat 30 keer niet helpt, helpt immers ook een 31e keer niet? Insanity is doing the same thing over and over again, but expecting different results, zei Einstein.

Zoals in Nederland. Een ruk naar rechts maar de partijen die om tafel schuiven gaan gewoon weer lekker hun dingetje doen alsof er niets veranderd is. Rituele dansjes zoals ze al decennialang worden opgevoerd. Met hijgende journalisten er achteraan. Het bekende werk.

Elke keer verwacht ik er teveel van. En elke keer word ik teleurgesteld. Er is zoveel insanity. Er staan zoveel belangen op het spel. Ontwrichting van de samenleving ontketent macht. Hoe minder westers, hoe beter. Niemand van de politici heeft zin om echte oplossingen te brengen. Pappen en nathouden, A zeggen, B doen. Elkaar opvrijen op zoek naar macht.

Terwijl ik het diep in mijn hart best wel weet, hè. Ik hoor immers niet bij het leger blinde naïevelingen die met vlinders in hun buik op blote voeten dansen voor de wereldvrede. Heus niet. Ik ben wat je noemt aan de sombere kant.

Maar hoop doet leven. Anders kun je net zo goed meteen ophouden. Dus. Laten we hopen dat het biologisch afbreekbare regenboogjeskabinet waarover thans onderhandeld wordt geen realiteit wordt. Niet voor Europa. Niet voor Nederland. Misschien voor de bakfietsen-vrijstaat Amsterdam. Zet daar die onrendabele gebakken windmolens maar neer. Prima. Maar laat mij en de rest van Nederland erbuiten.

De artikelen op OpinieZ zijn gratis voor u te lezen. U kunt ons steunen door dit artikel te delen op twitter-icon Facebook, twitter-icon Twitter, twitter-icon LinkedIn of andere sociale media.

Zie de buttons onder de advertenties.

============================================================
Titelfoto: Screenshot door redactie OpinieZ van still uit video YouTube-kanaal Het Parool
============================================================

Over de auteur

YorienvdH
Columnist bij OpinieZ.com. Vrijheidsschrijver. Politiek Incorrect.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.