Feministen van nu zijn de nieuwe vrouwenhaters

Er is veel geschreven over de absurde Women’s March die onlangs in Washington plaatsvond. Feministen uit de hele wereld kwamen dapper bij elkaar uit protest tegen een man die helemaal niks gedaan heeft tegen vrouwenrechten. Dat deden ze uit “solidariteit” met een religie die openlijk vrouwenslavernij in praktijk brengt en er mee wegkomt.

Goedprater
De organisator van de Women’s March is een Saoedische goedpraatdame die dezelfde sharia ophemelt die er voor zorgt dat in landen als Saoedi-Arabië vrouwen als eigendom worden beschouwd. Desalniettemin leidde islamiste Linda Sarsour een groep van goedgelovige, geprivilegeerde, onbenullige feministen door de hoofdstad. Elke bebaarde jihadi op de planeet moet zich rot hebben gelachen, omdat de vrouw die door hem wordt onderdrukt te horen krijgt dat Westerse feministen niet om haar geven en zelfs voor zijn bevoorrechte positie de straat opgaan.

img_1949

Women’s March – Ken Fager – CC BY-NC-SA 2.0

Los van die stupide vrouwenmars heeft de weken erna iets anders dat me opviel mij gesterkt in de overtuiging dat het moderne feminisme niets, maar dan ook niets te maken heeft met vrouwenrechten. In feite zijn die rechten bedreigend voor hen. Feminisme is nu de vijand van vrouwen. Feministen hebben niet alleen besloten ’s werelds meest vrouwenhatende religie te steunen, ook bieden ze onwrikbare steun aan man-vrouw transseksuelen aan, opnieuw ten koste van echte vrouwen (nee, niet “cis-vrouwen”).

img_1950

Pussy Hat – Kristi – CC BY-NC-SA 2.0

Pussy Hats
In de eerste plaats werd mijn aandacht getrokken door een artikel van een zekere Marie Solis. Solis heeft flinke moeite met de Pussy Hats die werden gedragen door degenen die protesteerden tegen het presidentschap van Donald Trump. Ze maakt bezwaar hiertegen omdat transseksuelen worden buitengesloten als je de vagina als deel van het vrouwelijke erkent. Transseksuelen hebben geen vagina, is de redenering, dus vagina’s zijn fout.
Volgens sommige hedendaagse feministen zijn vagina’s dus kwetsend. Dit is wat ze schreef: “Hoewel ze slim verzonnen zijn, zetten Pussy Hats de toon voor een mars die onmiddelijk de aandacht op geslachtsdelen vestigt ten koste van de transgendergemeenschap. Borden met “Pussy power,” “Viva la Vulva” and “Pussy grabs back” zenden allemaal een duidelijke repressieve boodschap aan transvrouwen, in het bijzonder: het hebben van een vagina is wezenlijk voor het vrouwzijn”.

Deze mensen zijn onmiskenbaar elke relatie met de werkelijkheid kwijt.

Waanzin
Een tweede artikel dat ik las was een protest tegen deze waanzin en wees me op een nog grotere waanzin. Charles Rae schreef een stuk getiteld Women are being told their bodies are hate speech (Vrouwen wordt gezegd dat hun lichamen aanzetten tot haat). Daarin werd verwezen naar tweets die zij over de Women’s March had gevonden. Een van die tweets vroeg “Snappen jullie dwaze blanke vrouwen dan niet hoe problematisch jullie vagina-symbolen zijn???” Dus de lichamen van echte vrouwen vertegenwoordigen nu iets problematisch – is dat feminisme?

Menstruators
Erger nog, “lesbiennes hebben geen penis” of “vrouwen hebben geen penis” werd “transfobisch” gevonden en een verwijzing naar FGM (vrouwelijke genitale verminking) werd “cisseksistisch” genoemd. Mijn favoriet was echter deze: Planned Parenthood presenteert zichzelf als een feministische organisatie “gebaseerd op het revolutionaire idee dat vrouwen de informatie en zorg moeten hebben die ze nodig hebben om een sterk, gezond leven te leiden en hun dromen te vervullen – geen plafonds, geen grenzen.” Leuk gezegd, maar ik was met stomheid geslagen door een tweet die deze groep stuurde over de zogenoemde tampon tax. Daarin werden vrouwen door Planned Parenthood als “menstruators” aangeduid.

Menstruators!

img_1952

Demo Planned Parenthood – Sarah Mirk – CC BY 2.0

Stel je eens de feministische uitzinnige woede voor als Donald Trump vrouwen “menstruators” had genoemd. Bovendien, wat is er gebeurd met al die jaren werk van echte feministen om de wereld ervan op de hoogte te stellen dat een vrouw een mens is en geen wandelende baarmoeder? Maar om transseksuelen te gerieven hebben de feministen besloten dat dat allemaal zinloos was en we achteraf net zo goed als “menstruators” kunnen worden beschouwd.

Het wordt zelfs nog erger.

Voorgat
Rae wijst ons ook op een “safe seks gids” uitgegeven door een groep die bekend is als de Human Rights Campaign. In die gids leren we over het “voorgat” van een vrouw. Dat is het “woord om te gebruiken voor inwendige geslachtsorganen, soms aangeduid als vagina”. Met andere woorden, aan echte vrouwen zijn nu “voorgaten” toebedeeld. Ondertussen krijgen transseksuelen zelf het woord vagina cadeau. Vagina is nu het “woord om de geslachtsdelen van transvrouwen te benoemen die een operatie onderaan hebben ondergaan”.

img_1951

Genderneutraal Toilet – Cory Doctorow – CC BY-SA 2.0

Barack Obama, de president die zo veel om vrouwen gaf dat hij wilde dat Amerikanen de culturele verrijking ondergingen van massa-immigratie uit de meest vrouwenhatende gemeenschappen ter wereld, ging aan de slag om damestoiletten open te stellen voor iedereen die zegt een vrouw te zijn. Persoonlijk ken ik Amerikaanse vrouwen die hiertegen bezwaar maakten, maar dat interesseert de feministen niks. De opvattingen van vrouwen hebben niks te maken met feminisme. Dat is zó vorige eeuw….

Zwangere mensen
In Groot-Brittannië gaf de British Medical Association (met andere woorden: niet zo maar een idioot, links randgroepje) een richtlijn uit die stelde dat zwangere vrouwen niet meer als “vrouwen in verwachting” mogen worden aangeduid, maar als ” zwangere mensen”. Of een daadwerkelijk zwangere vrouw zich gekwetst voelt door als “zwanger persoon” te worden aangeduid is totaal irrelevant. Wie geeft er nou om of echte vrouwen worden gekwetst? Zeker niet feministen. Het richtlijnenboekje zegt ook: “er zijn interseksuele mannen en transmannen die zwanger kunnen worden”.

img_1953

Mail on Sunday screenprint OpinieZ

Ik heb het vaak over dit onderwerp gehad. Ik ben lesbisch en heb in mijn leven heel wat transseksuelen gekend en ik vond ze aardig. In feite denk ik dat het niet de transseksuelen zelf zijn die deze eisen stellen, maar belachelijke “feministen” die dat voor hen doen. Ik voel mee met mensen die echt geloven dat ze in het verkeerde lichaam wonen, maar mijn sympathie neemt af wanneer ik een “menstruator” wordt genoemd met een “voorgat”.

Mijn sympathie neemt ook af als de zorgen van echte vrouwen die moeite hebben met het delen van persoonlijke ruimten met mannen worden weggewuifd en de meningen van vrouwen worden genegeerd. Ik heb helemaal geen sympathie meer over als ik en alle anderen gevraagd wordt om de objectieve werkelijkheid in de openbare ruimte te veranderen om zo aan andermans wens tot geslachtsverandering tegemoet te komen.

Objectiviteit
Het belang van objectieve waarheid en van zuiver taalgebruik is onmetelijk. Zonder heldere afgebakende en objectieve taal is de maatschappij een chaos. De wet is bijvoorbeeld gebaseerd op objectieve taal, zonder dat is geen rechtshandhaving mogelijk. Zonder objectiviteit is er geen vaste grond om op te staan, is er geen waarheid en geen leugen, is alles dat wat we willen dat het is. Dat is volledig destructief – de reden waarom het zo populair is bij Links. Sommige zaken veranderen en dus veranderen sommige definities uiteindelijk. Andere zaken veranderen niet, we doen alleen of ze veranderen en we wijzigen de objectieve werkelijkheid om deze illusie ter wille te zijn.

Hier is sprake van een objectieve realiteit: mannen hebben geen vagina’s, vrouwen wel. Dat de British Medical Association spreekt over “zwangere mannen” is ronduit beangstigend en wijst er op hoe ver van de werkelijkheid en de waarheid we zijn weggegleden.

Gewelddadig
De rechtvaardige behandeling van vrouwen is veel belangrijker dan ‘feminisme’. Een maatschappij waar mannen een gewelddadige zeggenschap over vrouwen hebben is duister, waar kinderen opgroeien die getuige zijn van de constante vernedering van hun moeders. Dat is niet gezond en niet de richting die we op moeten gaan. Het is ook geen toeval dat de meest onrechtvaardige, wrede, disfunctionele en vaak arme landen in de wereld – waar kinderverkrachting en verminking normaal zijn – de landen zijn waar vrouwen niets te zeggen hebben.

img_1954

Modern feminists – Cindy Shebley – CC BY 2.0

Vrouwenhaters
Hedendaagse feministen hebben besloten zich te onderwerpen aan vrouwenhaters op een moment dat vrouwenrechten onmiddellijke verdediging nodig hebben. Als we niet al bedreigd worden door moslimimmigratie, dan zijn er ook nog eens de Westerse vrouwenhaters die elke gelegenheid benutten om alle problemen van de wereld aan onszelf te wijten (hoe origineel…). En om het af te maken hebben we een ‘feministische’ beweging die heeft besloten dat het brengen van een islamitische verkrachtingscultuur naar het Westen belangrijker is dan vrouwen ertegen te beschermen. Ze hebben ook besloten om onze lichamen te beledigen, onze geslachtsdelen te kleineren en persoonlijke ruimtes voor vrouwen aan elke man over te dragen die er toegang toe wil.

Social Justice Warriors
Dit kon gebeuren omdat, toen echte feministen in het Westen eenmaal hun doel van gelijke rechten hadden bereikt, ze van het toneel verdwenen en van die rechten gingen genieten. Wat achterbleef was een vacuum dat zou worden gevuld met onmachtige, dreinende kinderen die geen idee hadden van het belang van dat waarmee ze te maken hadden. Allemaal opgeleid in Social Justice Warriorism 101 – “als het niet blank is, moet het wel OK zijn” – liftten ze mee met feministen, terwijl ze tegelijkertijd hun erfenis kapotmaakten.

Ik ondervind geen genoegen aan het opschrijven van dit alles, maar het moet worden gezegd. Derde Golf Feminisme is een vergif dat alle andere overwegingen belangrijker vindt dan het belang van vrouwen. Zij zijn de nieuwe vrouwenhaters en de vijand van mij en elke vrouw (of man) die in een vrije, veilige en rechtvaardige maatschappij wil leven.

Anne Marie Waters is een Britse activiste en directeur van Shariawatch UK. Eerder verschenen op OpinieZ van haar hand Gevaarlijke woorden: waarheid is de vijand van de islam en Links Zijn is een geestesziekte. Dit artikel werd met toestemming van de auteur uit het Engels vertaald door Asher. Het originele artikel is getiteld Feminism Is The New Mysogyny – The Feminist Betrayal of Women en is gepubliceerd op annemariewaters.org.

==============================================================
Foto: annemariewaters.org
===============================================================

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.