De Homo Policorialis kan het niet helpen

Waarom gaat de politiek-correcte mens wel vaak tekeer tegen het christendom terwijl hij de islam juist lijkt te omarmen? Elke religie zou toch in zijn ogen verwerpelijk moeten zijn? Waarom zo eenzijdig? Ik zal het verklappen. Omdat dit gedrag niets met religie te maken heeft.

Droombeeld
Wandel maar eens met mij mee door het brein van de politiek-correcte mens, de Homo Policorialis. We horen hem vaak op radio en tv, we lezen zijn stukken in de kranten. Hier, aan de binnenkant van zijn schedel, wordt een droombeeld geprojecteerd. Dat droombeeld, ontstaan vanuit sociaal idealisme, laat zich als volgt omschrijven: Wij mensen zijn allen broeders, wij zijn één grote familie, wij overwinnen verschillen in geslacht, ras, nationaliteit, wij zijn allen één, hoe zwak en klein ook.

Alle Menschen werden Brüder. Samen sterk tegen onderdrukking, uitbuiting, oorlog, armoede, misbruik en discriminatie. Zie hier de universele mens. Het paradijs. Deze doctrine ligt ten grondslag aan onder meer de VN, Unicef, de EU. U bent er zelf waarschijnlijk ook mee opgevoed: als je je handen maar uit de mouwen steekt en steeds de goede dingen doet, maken we er samen een betere wereld van. Een kring van jonge mensen, hand in hand rondom de wereldbol. Prachtig!

Universeel
Prachtig, maar nu ook weer even met beide benen op de grond, zeggen gewone mensen. Onder het schedeldak van de Homo Policorialis woekert het echter gewoon verder. Omhels het universele, galmt het tussen de kwabben. Veracht het eigene van uw cultuur, echoot het tegen de schedelwand. Bestrijd haar, want zij is niet universeel genoeg! En, zo kronkelt het verder: als de Nederlandse cultuur niet universeel genoeg is, dan is ook alles wat daarbij hoort fout!

Identiteit
Weg met de Nederlandse geschiedenis, weg met de helden, de dominante taal, de traditionele Nederlandse identiteit. En is die identiteit toevallig gebouwd op de joods-christelijke traditie? Dan deugt ook die achtergrond niet. Dan dus ook: weg met het jodendom. Weg met het christendom. De Homo Policorialis roept dus neen tegen werkelijk álles wat gelieerd is aan de meerderheidscultuur van Nederland. En van de weeromstuit ook maar meteen ja tegen alles wat daar juist tegenover staat, zoals minderheden. En de islam.

Emotie
Het is geen rationeel proces, hoor. Wetenschappelijk onderzoek heeft immers aangetoond dat de hersens eerder emotie dan ratio gebruiken om te onderscheiden wat belangrijk is en wat niet. Zo ook bij de Homo Policorialis. Kijk maar in zijn brein. Zeg het woord ‘minderheid’ en meteen licht het genotscentrum op. Gebruik het woord ‘discriminatie’ en zie de endorfine eens vloeien! Maar let op, zodra ik het woord ‘Nederland’ zeg, dooft het genotscentrum uit en licht het angstencentrum op.

Vechten
Nu ontvangt het brein direct waarschuwings- en vermijdingssignalen. Ik roep:‘Joods-christelijke traditie.’ Woei, zie je het opvlammen? Ik zeg christendom! Sinterklaas! Kerstmis, Israel ..’ Stop! Bijna brandt de amygdala in het brein van de Policorialis helemaal door. De adrenalineproductie is in volle gang. Snel, zegt het brein. Vluchten! Of Vechten! Vluchten naar de politiek-correcte soortgenoten zoals de publieke omroep! Of: Vechten tegen alle uitwassen van de Nederlandse identiteit!

Echt. Hij kan het niet helpen. Met religie heeft het dus helemaal niets van doen. Het is zijn obsessie met de universele broederschap, de preoccupatie met de onderdrukte minderheid in zijn hersenen. Hij is zijn brein. Zo wordt hij automatisch een christendom-basher, onderweg naar het Paradisum Universale. Hij moet alleen nog even jou en mij passeren voor hij door de poort naar binnen kan. Dat is alles.

===============================================================
Foto: Multiculturalism by Pug50 is licensed under CC BY 2.0
===============================================================

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.