Politieke correctheid is een gevaarlijke verslaving

Policorverslaving is een ernstig maatschappelijk probleem in de westerse samenleving. Politiek-correct denken brengt uw kritisch vermogen ernstige schade toe en veroorzaakt tunnelvisie of blindheid voor nieuwe ontwikkelingen. Policordenkers verjagen opvattingen van anderen en beperken de vrijheid van zichzelf en hun familie. Bent u een policorverslaafde? Stop er dan vandaag nog mee. Het kan!

Policor staat voor ‘politiek correct’, maar de term betekent méér dan bepaalde mensen buiten schot houden, omdat je ze later nog nodig hebt. Politieke correctheid lijkt wel een soort geloofsbelijdenis, met voorgeschreven ééndimensionale gedachten en fatsoenswoorden. Met hogepriesters en brave volgelingen, die hun best doen bij de heersende klasse te horen door zich te onderwerpen aan de geldende deugregels. Wie iets afwijkends beweert is dom, deugt niet, hoort er niet bij, is niet goed voorgelicht, rijp voor bekering, een gek, clown, besmet, racist, fascist, seksist.

Risico’s
De policorverslaafde voelt zich veilig met zijn vaste deugregels. Nadenken hoeft niet meer. Hij hanteert een orwelliaanse newspeak waarmee hij de wereld beschrijft, vol eufemismen en understatements. Hij is slaaf van het extreem doorgevoerde waanidee dat de samenleving maakbaar is. Volkomen los van de realiteit. Policorverslaving is daarmee een gevaarlijk probleem met als risico: algehele verdwazing, echte problemen niet durven benoemen, fenomenen wegredeneren, trends verzwijgen, zaken ontkennen en ze laten dooretteren totdat het te laat is. Policorverslaving is de vloek van de hedendaagse open samenleving. Stop er dus mee. Hoe doe je dat? Drie tips.

Tip 1. Stop met de mainstream media (MSM). Lees geen traditionele kranten, kijk geen publieke omroep of RTL, maar zoek zelf bronnen die méér kanten belichten, die de beestjes bij hun naam durven noemen. Lees eens een paar goede opiniesites of nieuwsblogs, volg eerlijke reporters op Twitter of YouTube. Je zult zien dat het nieuws een diamant is die je van veel meer kanten kunt belichten dan de media doen. Je zult zien dat de wereld veelkleurig is.

Tip 2. Veroordeel nooit meer iemand om wat hij zegt. Stop direct met denken in termen van deugen of niet-deugen als het gaat om politieke opvattingen. Je bent niet van de gedachtepolitie. Gedachten staan vrij. Woorden staan vrij. Woorden zijn juist van levensbelang in een open, vrije samenleving. Je hoeft het niet met ze eens te zijn, maar ze zijn nooit meer of minder waard dan die van jou. Roep dus nooit een fatwa af over mensen die een verhaal hebben dat niet in je wereldbeeld past. Bewaar scheldwoorden als racist, fascist of seksist voor het échte wangedrag.

Tip 3. Ontwikkel zo snel mogelijk eelt op je ziel. Of in urban English: grow a pair. Stimuleer anderen om dat ook te doen. Het Westen is niet voor watjes, tere zieltjes of lange tenen. Vrijheid is heerlijk maar je moet er wel op gebouwd zijn. Leer dus zo snel mogelijk om te gaan met andere meningen. Voed je kinderen op, ontwikkel bij hen een virtueel teflonlaagje. Sta open voor kritiek en raak niet van de kook door een belediging. Van een belediging gaat niemand dood. Ga niet roepen om een verbod, zodra één klein groepje ergens aanstoot aan neemt. Vertel ze over de vrije samenleving. En geniet ervan.

Volg deze tips en je kunt vandaag al genezen zijn. En heb je af en toe een terugval? Geeft niks. Lees dit artikel gewoon nóg eens door. Je zult zien dat je leven straks een stuk rijker zal zijn. Succes!

===============================================================
Foto: Internet addiction.jpg by Sam Wolff is licensed under Creative Commons Attribution-Share Alike 2.0 Generic
==============================================================

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.