Hard werken levert meer op dan een vrouwenquotum

Eens in de zoveel tijd komt het vrouwenquotum weer opborrelen. Meer vrouwen in de top, ze komen niet vanzelf dus laten we het verplicht stellen! Ja? Nee! EenVandaag peilde dat de meeste mannen en een kleine meerderheid van vrouwen tegen zijn. Gelukkig maar. Want het is klinkklare nonsens. Net als het migrantenquotum.

Betuttelen
Wat is dat toch, dat idee dat vrouwen ‘geholpen’ moeten worden? Ja, er zitten minder vrouwen dan mannen in de top. En ja, het zou leuk zijn als het anders was. Maar niet op deze manier. Wil jij je soms de rest van je carrière afvragen of je op je plek zit vanwege je twee tietjes? Ik ken ze wel, die dames die inderdaad de ‘gunfactor’ voor hun carrière tot op de bodem weten te benutten door hun tietjes als ‘uitgangspunten’ op tafel te leggen en een kirrende stem op te zetten zodra een man met veel macht binnenkomt.. Het is niet nieuw. Maar met gelijkwaardigheid heeft het niets te maken.

Wie als vrouw in een mannenwereld aan de slag wil, zal meer haar best moeten doen, slimmer moeten zijn en uithoudingsvermogen moeten hebben om tegen de stroom op te zwemmen. Ja, het is moeilijker, da’s rot. Doe dus harder je best voor je carrière. Waarom moet de overheid, de wet, de mannen in de top, waarom moeten ánderen het voor je doen? Je kunt het zelf! Je bent meer dan de optelsom van twee tietjes!

Gunfactor
Wat is dat toch, dat idee dat immigranten het niet alleen kunnen? Ja, er is meer werkloosheid. En ja, het zou leuk zijn als het anders was. Maar niet zó. Wil jij je soms de rest van je carrière afvragen of je op je plek zit vanwege je hoofddoekje of je huidskleur? Ik ken ze wel, die mensen die de gunfactor van linkse politici tot de bodem weten te benutten door hun hoofddoekje of huidskleurtje als asset op tafel te leggen en te kirren over slavernij, racisme of discriminatie zodra ze een geldschieter voorbij zien komen… Het gebeurt al sinds het multiculturele fiasco. Niets nieuws onder de zon. Maar met gelijkwaardigheid heeft het niets van doen.

Migranten
Wie als migrant(enkind) in Nederland aan de slag wil, zal meer zijn best moeten doen, slimmer moeten zijn, uithoudingsvermogen moeten hebben om tegen de stroom op te zwemmen. Ja, het is moeilijker. Dus harder werken. Als je niet je handje wilt ophouden, tenminste. Waarom moet de overheid, de wet, de politiek, waarom moeten de ánderen het voor je doen? Je kunt het zelf! Je bent meer dan de optelsom van je kleur en je hoofddoek!

Harder werken
In dit land heeft iedereen een eerlijke kans om carrière te maken. Jij ook! Er is geen wet die dat in de weg staat, maar sommige mensen moeten nu eenmaal harder werken dan anderen, net als vroeger op school. Voor de wet is iedereen gelijk maar de inspanningen verschillen. Ook jij kunt bewijzen dat je net zo goed bent als de zittende elite.

Fiets gewoon harder tegen de wind in. Wees een rots in de branding en laat je door hoongelach en kritiek niet omver blazen. Dan kun je tonen dat je net zo goed (of beter!) bent dan de zittende elite. Hou vol tot je er bent. Geef niet op. Maar stop in godsnaam wel met jammeren. Want dat heeft met gelijkwaardigheid helemaal niets te maken.

Foto: volkskrant.nl

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

1 Reactie
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] geen kwaliteit. Geslacht evenmin. Het heeft niets te maken met talent of effectief handelen. Daarom helpen vrouwenquota ook niet, en zullen rassen- en migrantenquota evenmin helpen. Wat is dat toch, dat waanidee dat immigranten, […]