NOS-Journaal vermijdt de woorden “islamitisch” en “moslims”

Vorige week woensdag zond de staatsomroep, zoals gewoonlijk, het NOS Achtuurjournaal uit. Naarmate het journaal vorderde begon er iets steeds meer op te vallen.

Item 3 betrof Kamerlid en DENK-voorzitter Öztürk die ‘in opspraak was geraakt’ omdat er een integriteitsonderzoek naar hem werd gedaan.

Item 4 betrof ‘weer een gewelddadig incident met een bus in Almere.’ De chauffeurs waren het zat en hadden die middag gestaakt.

Item 7 ging over de vrouw van de terrorist die in Orlando 49 homo’s standrechtelijk executeerde en er ongeveer evenveel verwondde. De man was onderdeel van ’terreurorganisatie IS.’

Het daaropvolgende item 8 ging over de minuut stilte die op Franse politiebureaus werd gehouden naar aanleiding van de brute moord op twee agenten door ‘een IS-aanhanger.’

Tijdens item 9 werd de kijker geïnformeerd over ‘een man van 19 uit Ede’ die was aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij autobranden. Sinds begin mei staken ‘jongeren diverse auto’s in brand.’ De jongeren haddden ‘een Marokkaanse achtergrond.’

Item 10 ging, warempel, over twee mannen uit Arnhem die celstraf kregen omdat ze zich hadden willen aansluiten bij een ’terreurorganisatie,’ namelijk bij ‘Al-Nusra, een groep die geliëerd is aan Al-Qaida.’

Afwezigheid
Het woord ‘islam’ schitterde door afwezigheid. Het ging in zes items – dus gedurende bijna het halve journaal – over zich misdragende moslims. Aangezien er toch flink wat andere religies zijn, kan dat een opvallend statistisch feit worden genoemd. Maar de niet-oplettende kijker krijgt dat niet te horen. Die denkt gewoon een rijtje incidenten te zien. Maar er zit een lijn in. Én – en dat is verbazingwekkend – die lijn neemt dus al bijna de helft van de duur van een journaal in, zónder dat datzelfde journaal dat blijkbaar het opmerken waard vindt.

DENK
Denkt de NOS-redactie nou werkelijk dat het onbelangrijk is dat DENK een manifestatie is van Erdogan’s invloed op Nederland? Recep Erdogan, die ooit lid was van de Refah-partij die door (nota bene) het Turks Hooggerechtshof én het Europese Hof voor de Rechten van de Mens uit de vrije verkiezingen in Turkije is gelazerd, omdat ze te islamistisch was.

Toeval
Denkt de staatsomroep soms dat de islamitische achtergrond van de jongeren er niet toedoet? Denken ze dat het toeval is dat diegenen die opgroeien met de tegenstellingen halal versus haram, oemma versus buitenwereld, dar al-Islam versus dar al-Harb en moslim versus dhimmi, dat die de haramme niet-oemma zijnde dhimmie’s aanvallen? Dat zij die buschauffeurs en hun passagiers in levensgevaar brengen en ervoor zorgen dat de aldaar wonenden hardwerkende burgers niet langer de zekerheid hebben dat de auto die ze ’s avonds achterlieten er bij zonsopkomst nog steeds is?

Staatsomroep
Denkt de staatsomroep dat het toeval is dat ISIS mensen leven verbrandt, verdrinkt en de keel doorsnijd? Denkt de NOS-redactie dat ISIS ook maar iets doet dat niet theoretisch gefundeerd kan worden met behulp van de Koran, de Sira, de Hadith of de Sharia?

Denkt de NOS soms dat het niet het vermelden waard is dat Al-Nusra en Al-Qaida islamistische organisaties zijn? Organisaties die als doel hebben om de Westerse samenleving omver te werpen en alles wat vrouw, Jood, homo, apostaat, ongelovige, atheïst etc. etc. und so weiter is, te beschadigen of zelfs te doden?

Ik hoop dat de staatsomroep dat niet denkt, maar lijkt er sterk op van wel.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
9 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
p.
p.
4 jaren geleden
Artikelwaardering :
     

De grootste schrik van dit artikel is dat het al 2 jaar oud is terwijl ik dacht dat het over het journaal van gisteren ging. Het is dus al jaren zo… we raken er al aan gewend.
Gaat niet goed hier.

Aisha Markouch
Aisha Markouch
6 jaren geleden

WOIII wordt op alle fronten gevochten. Propaganda en censuur draaien dan ook overuren. Niks hoor je over de slachtpartijen op c’hristenen over de hele wereld.
Niks over het eerbetoon aan de neergestoken vluchtelingenhulpverlener in Zweden,dat werd verboden.door de leiding.
Niks over de legalisering van de Sharia, m.n. in Londen, dus heel de UK. Niks over de polugamie die al wordt gerespecteerd door justitie en de rechtspraak in m.n. de U.K. en Italië. Timmermans en Mogherini streven er naar dit algemeen verplichtend te respecteren. Gek genoeg zijn die op goede voet met Netanyanhu, getuigen het frequente heen en weer vliegen dat die 2 doen. Iets om in de gaten te houden.

jan hagel
jan hagel
6 jaren geleden

Ik heb wel een kettingzaag, geen bijl . Kettingzagjesdag.zal ’t moeten worden.

trackback

[…] Opiniez >> […]

likoednederland
likoednederland
6 jaren geleden

Net zoals dat haaitzaaiende, giftige leugens die worden verspreid via Palestijnse kinderen altijd verzwegen worden door het NOS journaal.
Terwijl het helemaal duidelijk maakt waar het conflict om draait. Maar dat past niet in de politiek-correcte sprookjeswereld van de NOS.
http://likud.nl/2016/06/palestijns-kindje-de-joden-doden-moslims-die-willen-bidden/

Alphons Mantel
Alphons Mantel
6 jaren geleden

het is een standaard dwangneurose van publieke omroepen en van de meeste kranten (NRC!) om betaald belastinggeld/abonnementsgeld niet te besteden aan bekendmaking van enig gevaar vanuit de Koran en vanuit de geimporteerde moslims; dat doen de wethouders en de minister immers ook nooit

YY
6 jaren geleden

German philosopher, Arthur Schopenhauer once said, “All truth passes through three stages. First, it is ridiculed. Second, it is violently opposed. Third, it is accepted as being self-evident.”

De eerste fase zijn we gepasseerd. De tweede fase is net begonnen en het is nog niet duidelijk hoe geweldadig die zal worden, maar het leidt geen twijfel dat op een gegeven moment iedereen zich achter de kop gaat krabben hoe wij in die ellende zijn geraakt. De kwadaardige samenwerking tussen de Magisch Denkenden – christengekken (Merkel) en mohammedanen – en politiek correcte links fascisten is dan niet meer te ontkennen. Daarna volgt de lang gewenste bijltjesdag.

bari1951
6 jaren geleden

Dit is op Kattukse Vrienden voor Israël herblogd.

Judith Taat
Judith Taat
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  bari1951

Tijd geleden was Dick Schoof AIVD op het NOS Journaal en bij Nieuwsuur en bij H. Tan. 3x die avond vertelde hij dat hij diep geschokt was omdat rapport zei dat IS 9-jarige meisjes geschikt als huwelijkskandidaat vonden. Zelden was hij zo geschokt. De volgende dag meldden ALLE dagbladen iets heel anders; nl: meisjes worden van jongs af aan voorbereid om een goede echtgenote te worden, niets 9-jarige meisjes, niks geschikt als huwelijkskandidaat, dát zei Schoof niet. Nieuwsuur presteerde hetzelfde, negeerde het totaal. Volgende dag alle dagbladen en Nieuwsuur
gemaild, soms 2 maal, geen enkele reactie en dat zegt eigenlijk genoeg. Het lot van deze 9-jarige meisjes wordt dus zonder aarzelen opgeofferd om een discussie over een zekere profeet te vermijden. Schoof zegt dat niet voor niets, hij is HOOFD AIVD en als die zegt dat hij niet eerder in zijn loopbaan zo geschokt was dan kan men daar toch niet aan voorbij gaan??!! Ziek ervan, echt ziek. Zo wordt je dus bedrogen en die meisjes ook.

9
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x