Adviezen aan een jonge activist(e)

Stel, u bent links en u heeft na veel moeite, protesteren en geweld een sociale opleiding afgerond. Wat nu. U bezit geen kennis noch eigenschappen die men in het bedrijfsleven op prijs stelt. Toch wilt u rijk worden. U heeft daar recht op, vindt u.

Emolumenten
Een stroperige carrièregang in overheidsdienst staat u tegen. U verlangt sneller resultaat. Wellicht is de GoedeDoelenIndustrie iets voor u. Vorstelijke salarissen en emolumenten, moreel aanzien in de wereld en meedraaien in een onbeperkte banencarrousel. U kunt tevens uw wazige woordenkennis etaleren, uw activistische achtergrond uitbaten en uw reislust bevredigen in eersteklas hotels en topvervoer.

Summit
Uw voorgangers komen deze week in Istanbul bijeen tijdens de allereerste World Humanitarian Summit. In het rijk van Sultan Erdogan ontmoeten VN-grootverdieners, NGO-bobo’s en politici op zoek naar een EU- of VN-baan elkaar in een Turks Stoombad om het bevlekte blazoen te reinigen en een hergroepering rond de vleespotten te bespreken.

Miljarden
Want smijten met miljarden in tijden van schaarste moet beter verhuld worden. Grootgeld-verbruiker OCHA, organisator van deze Summit, werd in een slager-keurt-eigen-vlees VN-onderzoek naar de Haïtiaanse activiteiten, vernietigend beoordeeld. Stafleden die met salarissen van $32.000 p/m in huurauto’s van $6000 p/m over het eiland crosten en $86 miljoen aan donorgeld opstreken, waarvan $80 miljoen voor projecten en $57 miljoen daadwerkelijk uitbetaald. Geld waarvan niemand weet waar het gebleven is. Haïti is zichtbaar de puinhoop die het al was. Ook de almaar uitdijende UNRWA, de VN-super-slachtoffer-club, vergt enorme budgetten. UNRWA is niet voor niets eregast in Turkije. Hun Palestijnen zijn veruit de best betaalde ‘vluchtelingen’ ter wereld.

Jaarlijks wordt de roep om reorganisatie luider en dat moet worden gestopt. Dus kwam mensenrechtenzetbaas Ban Ki-moon met een emotioneel rapport: One Humanity, Shared Responsibility. U ziet, dit is geen gewone gebakken lucht, dit heeft de allure van een U2-album. Ban Ki-moon creëerde een eigentijds discussiestuk dat roept om Inclusiveness, Diversity en Sustainable Development Goals.

Theater
Uiteraard rept onze Humanist met geen woord over geldverspilling in eigen gelederen, maar roept hij wereldleiders en spilzieke NGO’s op hun onderlinge competitie te staken en gezamenlijk de mensheid te redden. Reden voor een aantal gekwetste NGO’s om niet naar Istanbul te komen. Wees gerust, dit hoort allemaal bij het geraffineerde GoedeDoelen-onderhandelingstheater.

Dit VN-versluierniveau is voor doorsnee carrièreplanners te hoog gegrepen. Gelukkig is het in lagere bestuurslagen ook goed toeven voor linkse Nederlanders met ambities. Een effectieve start maakt u bij één van de GoedeDoelenorganisaties die ons land rijk is. Niet als hulpverlener maar als staflid met uitzicht op een directiezetel. Voetvolk wordt te slecht betaald en komt in aanraking met te veel ellende.

Stakkers
Voor de mentaal doorgedraaide stakkers zijn in Istanbul complete werkgroepen in het leven geroepen. U wilt zoiets wel organiseren maar er niet aan deelnemen. Onthoud ook dat islamitische contacten en een carrière binnen een linkse partij of BUZA uw kansen op een baan in een VN-orgaan aanzienlijk vergroten.

Uw Israëlhaat wordt in GoedeDoelen-kringen zeer op prijs gesteld en goed betaald. Denk aan HRW-directeur Ken Roth die daar jaarlijks $500.000 plus arabische geschenken voor ontvangt. Ook de voormalige UNRWA-activist John ‘Flotilla Ging is beloond met een koninklijke OCHA-directiezetel en supervisie over deze Turkse-Witwas-Summit.

Volg de komende dagen nauwgezet de media. U kunt daar alles opsteken over betraand en gepassioneerd spreken en schrijven. Een absolute must in deze miljarden-industrie. U verkoopt emotie, geen inhoud! Dat zal u gezien uw opleiding bekend voorkomen.

Succes op uw pad naar El Dorado.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
Johan
7 jaren geleden

Perfecte analyse !
ps crosten moet zijn crossten 🙂

VarAway
VarAway
7 jaren geleden

KOSTELIJK Hr. Uri!
Uw relaas maakt zijn zondag morgen compleet. Dank voor uw vlijmscherpe analyse!!

Hetzelfde relaas zou van toepassing kunnen zijn op de hele Klimaat hysterie.
Ik vraag me dan ook af waar het meeste geld in omgaat, c.q. te ” verdienen ” valt?
Ontwikkelings ” hulp “, of de Klimaat business?

Hoe dan ook, voor een linkse student in de sociale of politieke studies wacht een
dikke baan met uitstekende honorering in het verschiet. Zimmerfranz, Bertje Koenders
en Juffertje Ploumen zijn goede voorbeelden. Laten ze nou ” toevallig ” ook van de
PvdA club zijn….Alhoewel Groen Slinks en vele stropdasloze D66′ ers zullen ook wel
watertanden bij deze vette kluiven verdeel parties.

Maria
Maria
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  VarAway

Zet “diversiteit” of “duurzaamheid” in je businessplan en alle deuren gaan voor je open. Rijk worden met een goed geweten, wie wil dat nou niet?

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x