Links is ernstig ziek

Politiek Engeland is in de ban van een reeks antisemitische schandalen bij de Labourpartij, studentenclubs en andere zusterorganisaties.

Is hier sprake van een typisch Engels probleem of speelt dit ook binnen linkse partijen in andere westerse landen?

Dat het antisemitische gedachtegoed zo stevig geworteld is in links Engeland lijkt sommige commentatoren te verbazen. Het meest verbijsterende aspect is echter het jarenlang ontkennen, vergoelijken en daarmee stimuleren van antisemitisme door Britse politici en de mainstream media.

Terreurtirannen
Labour-leider Jeremy Corbyn verkeert al decennia lang op vriendschappelijke voet met de Moslimbroederschap, de ayatollahs en Arabische despoten. Hij laat zich fêteren door de terreurtirannen van Hamas, prijst Hezbollah en deelt het podium met dwazen als Leila Khaled en Abou Jahjah. Iemand die zich zo openlijk encailleert met de vijanden van het Joodse volk is een ordinaire antisemiet.

Corbyn komt niet uit het niets bovendrijven. De weerzinwekkende aandoening die al lang woekert binnen links wordt onder zijn leiding zichtbaar. In hun enthousiasme over een naderende sociale revolutie laten veel Labourleden het morele masker vallen. Achter hun keurige maar obsessieve Israëlhaatkritiek gaat een oeroud monster schuil: antisemitisme. Uiteraard met de onvermijdelijke complottheorieën over rijke Joden die toch nooit op Labour zullen stemmen, tot aan Israël dat zijn bestaan dankt aan Hitler, de toegewijde zionist.

Sanders
In Oxford woont Larry Sanders, de broer van presidentskandidaat Bernie. Larry staat op de verkiezingslijst van de Green-Party en is een fervente BDS-activist. Bernie dankt naar eigen zeggen zijn politieke carrière aan de inzichten van zijn antizionistische broer.

Rond presidentskandidaat Bernie Sanders en zijn antisemitische entourage is in de Amerikaanse en joodse media de nodige ophef ontstaan. De huiveringwekkende hofhouding van Hillary vertoont, zoals ik eerder schreef, eveneens ernstige vergiftigingsverschijnselen. Een korte blik op Hillary’s antisemitische schaduw Huma Abedin spreekt boekdelen. Het gif stroomt zelfs door Amerikaanse aderen.

Israëlhaters
Bij Pauw deed het therapeutisch gelouterde lachebekje Wouter Bos de antisemitische problematiek bij zusterpartij Labour af als een geïmporteerd Midden-Oosten conflict. Een knap staaltje wegkijken. Zijn partij is tot de nok toe gevuld met Israëlhaters als Marcouch, Servaes en Kati Piri. De als fatsoenlijk mens vermomde EU-commissaris Timmermans is het zelfs gelukt om in het eveneens zieke Europa de imaginaire aandoening ‘islamofobie’ gelijk te stellen aan antisemitisme.

Complottheorieën
“Prachtig, het leeft weer’ was de walgelijke bij herhaling uitgesproken typering van Jeltje van Nieuwenhoven over een tot moskee omgetoverde synagoge in Den Haag. En wat te denken van PvdA-ambtenaren als Aissa Zanzen en Yasmina Haifi, die in topposities bij het ministerie van V&J en andere diensten heilig geloven in zionistische complottheorieën en banden onderhouden met militante moslims?

Joods geld
Ook de linkse harten van SP, D66, Groenlinks en de PvdD zijn volledig vergiftigd door dit virulente virus. In politieke, academische en journalistieke kringen, daar waar men de mond vol heeft van antikolonialisme, antikapitalisme en antimilitarisme, is de stap naar het oude vertrouwde antisemitisme snel gezet: Israël de gewelddadige kolonisator, machtige joodse lobby’s die kantoor houden in westerse regeringscentra en Joods geld dat de wereld in slavernij houdt.

In ‘fatsoenlijk’ Nederland wordt dit voortwoekerende virus weggepraat, weggewuifd en weggelachen door politici, komieken en de mainstream media. Tot bij een volgend conflict, een islamitische massaslachting of antisemitische verkiezingsrel, dit oude gezwel in al zijn linkse lelijkheid openbarst.

Links is ernstig ziek. De patiënt verkeert in de ontkenningsfase en is niet alleen een gevaar voor zichzelf maar vooral voor zijn omgeving. Vooralsnog grijpt de besmetting ongehinderd om zich heen.

Over de auteur

Uri van As
Uri van As
Adjunct-hoofdredacteur http://OpinieZ.com  | Schrijft stukken die worden (voor)gelezen in rechtszalen, Den Haag en redactielokalen

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan.                                                 >>> Lees hier onze spelregels <<<

Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
6 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] van onze auteurs koesteren. We richten onze kritische pijlen zonder aanzien des persoons op extreemlinks, op de gewone linkerkant, het midden en de rechterkant en uiterste rechterkant van het politieke […]

Aicha Markouch
Aicha Markouch
7 jaren geleden

Slim; ‘en passant’ wrijft u er 2 vooroordelen tegelijk in. Demoniseren van iedereen die u Links noemt. Plus de censuur toedekken met het idee dat het juist super humanitair is. Bilderberg is domineert zowel Links als Rechts.
Rassenhaat, niet mijn ding. Sowieso. Mij heb je ook nooit mee horen kwetteren ‘kut Marokkanen’, ‘Dobber negers’, etc.. De media wel, volop. In handen van de haatzaaiers.
Wij mogen over onze zwart bladzijden in de geschiedenis wel vrij spreken. Ons Koloniaal verleden, Zakendoen BV Nederland met de nazi’s, toedekken Screbrenica. De zwarte bladzijden in de geschiedenis van de Staat BV ISrael ook maar aanwijzen wordt door de Hasbara direct gesignaleerd, en hysterisch geexploiteerd. Een gevaar de vrede en veiligheid in de wereld. Aub. niet de bruikbare idioten uithangen en in die val lopen. Het is deze week 4 en 5 mei. We zijn het aan de slachtoffers verplicht de vrede die wij hebben bevochten, niet weer door dezelfde geallieerde terroristen te laten kapot maken. Shalom, Ga in vrede, Adieu, Gruss Gott.

Asher
Hoofdredactie
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Aicha Markouch

Je bent wel van de complottheorie, zeg. Bilderberg domineert Links en Rechts? Wat een totale flauwekul. Er is 1 overeenkomst tussen complottheorieen: ze kloppen nooit. Adieu.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Aicha Markouch

@Aicha Markouch,
Ik wou, dat ik je tekst begreep. Maar ik begrijp er helemaal niets, noppes, nada, niente, nope [dope] van.

Republikein
Republikein
7 jaren geleden

Links is ernstig ziek?

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Goed artikel.

Het is een veeg, veeg, veeg, veeg, veeg teken,
het lafste van het lafste is weer in de mode:
het anti-semitisme / joden-haat.

Bronnen van deze haat:
– het “socialisme”
– het mohammedanisme

6
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x