#Elections2016: Trump Fatigue

Twee weken geleden stond op deze plek een stuk van mijn hand over Trumpaloompas en rechtse gutmenschen. Hele korte recap voor de mensen die te lui zijn te klikken: Trump is een idioot en wie dat nu nog niet wil inzien, kijkt moedwillig weg.

De afgelopen twee weken heeft Trump zijn status als volksmenner pur sang met verve kracht bijgezet.

Klacht
Daarom zou ik u nu kunnen gaan vertellen over zijn campagnemanager Corey Lewandowski, tegen wie nu een strafrechtelijke klacht loopt voor het hardhandig aanpakken van een journaliste. Een journaliste die nota bene voor Breitbart, vergaarbak van idioten en zeer pro-Trump, werkte. Een journaliste die daarna ontslag nam omdat zij zich niet gesteund voelde door haar eigen redactie, een journaliste bovendien wiens adresgegevens per ongeluk door zowel Buzzfeed als Fox News online gezet werden, waarna zij haar eigen appartement moest ontvluchten omdat Trumpaloompas met fakkels en hooivorken in aantocht waren.

Over diezelfde journaliste zei Trump vervolgens bloedserieus dat zij hem eerst aanraakte – oh nee! – en dat ze “iets” in haar hand had. Ja, het was een pen, erkende Trump, maar mogelijk was het een bom-pen, en de Secret Service zou dat maar even uit moeten zoeken. Daarnaast had de journaliste in kwestie niet geschreeuwd toen Lewandowski haar arm greep, dus echt pijn kon het niet gedaan hebben. Wat de blauwe plekken betreft: die hadden er ook best eerder kunnen zitten.

Abortus
Ik zou u verder kunnen vertellen dat Trump vervolgens zijn imago als grootste vrouwenvriend kracht bijzette met een uitspraak over abortus die zelfs de pro-life beweging te ver ging. Trump stelde dat wanneer abortus verboden zou worden en een vrouw toch abortus zou laten uitvoeren – bijvoorbeeld omdat ze is verkracht – deze vrouw op strafrechtelijke vervolging zou moeten kunnen rekenen. Niet de dokters of anderen die haar assisteerden, nee, de vrouw zelf.

Trump schiep daarna een uniek precedent door – voor het eerst – op een van zijn eigen uitspraken terug te komen en te stellen dat hij uiteraard bedoelde dat niet de vrouw maar de dokter de sjaak zou zijn.

Alsof dat nog niet genoeg zou zijn zou ik u kunnen vertellen dat Trumpaloompas in een filmpje – geretweet door Trump’s hoofd communicatie – claimen dat Ted Cruz een journaliste gedaan heeft. Dat Trump, gevraagd wat voor kandidaten hij zou voordragen voor het Hooggerechtshof, antwoordde dat hij mensen zou aandragen die Hillary Clinton zouden vervolgen om haar e-mailschandaal – waarbij Trump eens te meer blijk gaf van een schrijnend gebrek aan kennis over de werking van het Amerikaanse rechtssysteem en de functie van het Hooggerechtshof.

ISIS-operatives
Ik zou vervolgens af kunnen sluiten met de blijde mededeling dat Trump heeft aangegeven niet uit te sluiten dat hij nucleaire wapens op Europees grondgebied in zou zetten. Dat hij vindt dat Zuid-Korea en Japan hun eigen nucleaire arsenaal moeten opbouwen omdat zij nu te veel leunen op dat van de Verenigde Staten en dat Trump hardnekkig de leugens blijft herhalen dat de demonstranten bij zijn bijeenkomsten ISIS-operatives zijn, en dat hij altijd al tegen de oorlog in Irak was – hetgeen aantoonbaar onwaar is.

Maar waarom zou ik. Trump is Trump. Iedereen weet dat inmiddels, of kijkt bewust weg. Niet voor niets zet inmiddels Trump Fatigue in. Het is mooi geweest.

Ik had niet verwacht dat het zou gebeuren, maar ik ben Trump-moe. Bedankt.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
7 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Eric
Eric
6 jaren geleden

De meeste politici zijn idioten en corrupt Ik vind het daarom onverteerbaar dat we deze verdeeldheid zaaiende malloten nog langer ruimte toestaan.

Cool Pete
Cool Pete
6 jaren geleden

Als ik moet kiezen,

tussen de levens-gevaarlijke dwaas Barack Hussein Obama – door wiens islam-geknuffel,
in samenwerking met o.a. de islamo-fascist Erdogan,
de Westerse wereld ten onder dreigt te gaan,

en de grof-gebekte, maar vaak onheus aangevallen, Donald Trump,

kies ik zeker voor de laatste.

VarAway
VarAway
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  Cool Pete

Mee EENS, Cool Pete, helemaal eens.
Queen Hilbillary zal zonder The Donald zeer zeker de volgende POTUS zijn,
Dat wil dus zeggen een Hussein Obama III regering.
Nou, dat zullen we dan weten.
Als Trump 25% kan uitvoeren, of waar maken, van hetgeen hij heeft gezegd,
dan geef mij Trump, GJH mag dromen wat hij wil.

Go Trump, GO!

trackback

[…] op het doorgaans niet zo politiek-correcte blog OpinieZ werd door Gertjan Haaijer gesproken over Trump Fatigue en werd het einde voorspeld van de vastgoedmagnaat en president in […]

nieuwsactualiteitenu (@nieuwsactuanu)

“Trump is een idioot en wie dat nu nog niet wil inzien, kijkt moedwillig weg”.

Beste Gertjan,

Te oordelen naar het artikel van Uri van As :
http://opiniez.com/2016/03/13/de-gevaarlijke-praatjes-van-koningin-clinton-en-haar-hofhouding/
blijken de Opiniez van de Opiniez.columnisten nogal met elkaar te botsen.

Speelt deze discussie ook binnen de burelen van Opiniez zelf of wordt deze “moedwillig” vermeden?
Waar haalt u overigens het recht vandaan om Trump als een idioot te bestempelen.

Immers jullie Credo luidt : Als OpinieZ al een missie heeft, is het de promotie van het vrije woord en het vrije denken, het recht om je mening te uiten, hoe onwelgevallig die misschien ook is voor sommigen en
waarover die mening ook gaat.

Dat geldt dus eens te meer voor Donald Trump wiens mening toch een miljoenenpubliek aan zich weet te binden.
Iets wat helaas over u niet gezegd kan worden.Of u dat nu leuk vindt of niet…….

Asher
Hoofdredactie
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nieuwsactualiteitenu (@nieuwsactuanu)

Gelukkig geef OpinieZ ruimte aan columnisten met verschillende opvattingen. Dit valt ook onder ons credo “de promotie van het vrije woord”. Als u het daar niet mee eens bent, kunt u reageren of zelf een stuk inbrengen.

Gertjan Haaijer
Gertjan Haaijer
6 jaren geleden
Antwoord op reactie van  nieuwsactualiteitenu (@nieuwsactuanu)

Deze discussie speelt. Daarnaast: licht ironisch, vrijheid van meningsuiting noemen en dan vragen waar ik het recht vandaan haal iemand een idioot te noemen. Ik geef een hint: u noemt het zelf al.

7
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x