#Elections2016: Trumpaloompa’s en rechtse gutmenschen

Donald Trump is een onwaarschijnlijke zegetocht door het Amerikaanse politieke landschap aan het voeren. Die zegetocht wordt mede mogelijk gemaakt door de miljoenen Trumpaloompa’s, die uit werkelijk alle kieren en gaten komen om hun land te redden.

Want dat is het credo: Trump is de enige die de VS van de ondergang kan redden. Daarom verenigen teleurgestelde Republikeinen, 9-11 truthers, een heel scala aan racisten en antisemieten – en ja, ook “gewone” mensen – zich achter The Donald.

Ondertussen brengen zowel mainstream, fringe en alternative media de duizelingwekkende capriolen van Trump en z’n Loompa’s haarscherp in beeld. Of het nou gaat om een aanhanger die “go back to Auschwitz” schreeuwt (waargebeurd) of een man die tijdens een bijeenkomst een demonstrant op z’n bek rost en daarna verklaart dat de volgende keer z’n kop er af moet (waargebeurd): alles komt anno 2016 in beeld.

het doorgaans toch behoorlijk conservatieve FOX heeft Trump in het vizier

Zo ook de opmerkingen van Trump dat hij zelf dolgraag een demonstrant tegen de vlakte zou tikken en dat er mogelijk rellen uitbreken als hij niet de nominatie van de Republikeinse partij krijgt. (Een woordvoerder van Trump voegde daar later aan toe dat rellen niet per se gewelddadig zijn.)

Dat alles uitmeten gebeurt niet alleen bij gevestigde stations als CNN, MSNBC en ABC en hun liberale online equivalenten Buzzfeed en Huffington Post; ook het doorgaans toch behoorlijk conservatieve FOX heeft Trump in het vizier en is helemaal klaar met zijn capriolen.

Dan moet je ’t aardig bont gemaakt hebben, maar dat heeft Trump dan ook. Hij is een pathologische leugenaar, een oplichter, een racist, xenofoob, megalomaan, seksistisch, narcistisch op het sociopathische af en over dat alles ook nog eens volstrekt schaamteloos. Zijn meest recente tirade richting Megyn Kelly van FOX onderstreepte een en ander maar weer eens en het is daarom niet meer dan terecht dat FOX daarop keihard terugsloeg en deze uitspatting een president onwaardig noemde.

niet willen zien dat keizer Trump echt poedelnaakt is

Het mag voor de fans van Trump – niet alleen in de VS maar ook hier – evenwel niet deren. Dat levert een nogal opmerkelijk fenomeen op. Het zijn namelijk, heel ruim gesproken, dezelfde mensen die anderen verwijten weg te kijken van de problemen met immigratie en islam, die nu niet willen zien dat keizer Trump echt poedelnaakt is. Ben je tegen Trump, dan ben je een gutmensch of gehersenspoeld door links of de media.

Gelukkig is het 2016 en kan iedere yokel met een internetverbinding helemaal zelf alle uitspraken en de zakelijke geschiedenis van Trump tegen het licht houden. Daar zijn geen media meer voor nodig. Wie daarna nog met droge ogen durft te beweren dat Trump geen boef is, is pas echt een wegkijkend gutmensch. Een rechtse, welteverstaan.

Reacties worden gemodereerd. Let op uw taalgebruik. Schelden en tieren is niet toegestaan. > Lees hier onze spelregels < Reacties die onze regels schenden worden verwijderd. Herhaalde overtredingen, oproepen tot geweld, beledigingen, Holocaust-vergelijkingen en antisemitisme leiden tot een permanente ban. De redactie treedt niet in discussie over de reden voor verwijdering van een reactie, noch over een ban. Ongeldige e-mail-accounts worden geblokkeerd.

Abonneren op reactie(s)
Abonneren op
guest
3 Reacties
Meeste stemmen
Nieuwste Oudste
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Arie
Arie
7 jaren geleden

Ik word niet vrolijk van de korte stukjes Trump die ik op TV en internet gezien heb. Maar eigenlijk ook niet van bovenstaande column. Die stelt dat iedereen elke uitspraak van Trump zelf tegen het licht kan houden. Waarna er precies 0 linkjes naar de betreffende uitspraken van Trump geplaatst worden.

Sinds ik de politiek een beetje ben gaan volgen erger ik me al aan de volksstammen die elkaar napraten. Islamcritici als Fortuyn, Hirsi Ali en Wilders werden regelmatig om de oren geslagen met “citaten” die niet van henzelf afkomstig waren, maar van hun gezworen vijanden. Daarom hecht ik sterk aan kritiek waarin beschuldigingen over racisme met concrete citaten worden onderbouwd.
Ik heb geen tijd en zin daar nu zelf naar te gaan zoeken. Het lijkt mij dat als een columnist de tijd neemt om een reeks beschuldigingen op een rijtje te zetten, hij ook wat extra tijd in kan lassen om die beschuldigingen te onderbouwen.

Cool Pete
Cool Pete
7 jaren geleden

Ik heb liever EEN Donald Trump,

dan alle AFBRAAK-types: Obama-Clinton-Merkel-Juncker-Schulz-Timmermans-Rutte-Samsom-Pechtold, enz, enz,
bij elkaar ……

[ en dan zeg ik het HEEL netjes ]

VarAway
VarAway
7 jaren geleden

Just dream on GJ, dream on…..
Nee dan Hildabeast als alternatief voor de Dem’s?
De ENIGE die Witch Hillary nog kan verslaan is JUIST The Donald.

Natuurlijk is Trump redelijk ernstig over de top, maar als hij 25%
waar maakt van hetgeen hij heeft beloofd, mag hij het van mij proberen.
De WIL van het volk, weet u nog wel?
We zijn het in de EU al lang vergeten, toch?

Al het andere is slechts politiek bedrijven en gezwam.

3
0
We zijn benieuwd naar uw reactiex
()
x